Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

januari 2023

Gerard Alderliefste: Mijn avonturen met Ramses Shaffy >UITVERKOCHT<

>>UITVERKOCHT<< Ondersteund door geprojecteerde foto’s en video’s vertelt Gerard over zijn avonturen met Ramses. Hij maakt natuurlijk ook muziek. Er is (samen-) zang, begeleid op piano en/of gitaar, Maria Eldering speelt viool.


Gerard Alderliefste begeleidde Shaffy tijdens de onverwachte en door weinigen voor mogelijk gehouden toegift van diens carrière.  De revival van het lied ‘Laat me -Vivre’, door Shaffy en Alderliefste opnieuw opgenomen in 2005, leidde tot een reeks optredens door heel Nederland. Gerard beschrijft de avonturen die zij onderweg  beleefden en daarmee  het ontstaan van een bijzondere vriendschap.  In het boek ‘Mijn Avonturen met Ramses Shaffy’ lezen we als het ware mee in het dagboek van Gerard, uitgewerkt ter gelegenheid van Shaffy’ s tiende sterfdag op 1 december 2019.

Ondersteund door geprojecteerde foto’s en video’s vertelt Gerard over zijn avonturen met Ramses. Hij maakt natuurlijk ook muziek. Er is (samen-) zang, begeleid op piano en/of gitaar, Maria Eldering speelt viool en er is (indien mogelijk) rode wijn en kroepoek, waar Ramses zo gek op was.

Wanda de Kanter (toonde videoclip Laat me/Vivre in ‘Zomergasten’) ‘Dit wil iedereen zien..!’
Lucia C, theater Dakota den Haag: ‘Wat een prachtig muzikaal verhaal over jouw avonturen met Ramses Shaffy! Ik was diep onder de indruk en emotioneel geraakt!’

 

 

Ben onderweg

In Ben onderweg gaat Ben Blom op reis en neemt mee: één megazware koffer, volgestouwd met Nederlandstalige muzikale pareltjes en een rugzak gevuld met bespiegelingen, anekdotes, flarden poëzie en een flinke dosis zelfspot.


In Ben onderweg gaat Ben Blom op reis en neemt mee: één megazware koffer, volgestouwd met Nederlandstalige muzikale pareltjes en een rugzak gevuld met bespiegelingen, anekdotes, flarden poëzie en een flinke dosis zelfspot.

Ben reist gelukkig niet alleen, maar wordt vergezeld door pianist Kees van Zantwijk. Samen met hem vulde hij de reiskoffer met verrassend of ontroerend werk, dat soms zelfs aan het denken zet. Van chansons tot kleinkunst, van musical tot pop.

‘Ben is een echte chansonnier, die geniet van het (Nederlandstalige) lied. (…) De liederen zijn pakkend en met gevoel gebracht.’
– Musicalsites.nl

‘Ben is zo iemand uit de categorie “moet je gezien hebben” en hij verdient het om ontdekt te worden door het “grote” publiek.’
– Theaterkantoor.nl

‘Ik vind dat je een prachtige stem hebt en de liederen mooi en intens interpreteert.’
– Paul van Vliet

‘Ik vind je prachtig zingen en subliem articuleren.’
– Liesbeth List

Recurring

VANZETTI’S VINYL POPQUIZ

Lekker quizzen in kroegsfeer met vrienden. Rob van Zandvoort draait alle muziekfragmenten live uit zijn eigen fraaie singles-collectie. Spelniveau: te doen. Inschrijven: r.w.j.vanzandvoort@gmail.com

Nog één laatste seizoen lekker popquizzen in De Nieuwe KHL! Dit jaar nog 4 keer en dan is het na bijna 30 jaar wel mooi geweest.

De legendarisch popquiz Vanzetti’s is in 1995 begonnen in het notoire nachtcafé De Fabriek en daarmee was muzikant en bareigenaar Rob van Zandvoort een van de eerste popquiz-hosts van Amsterdam.

Om de quiz dit laatste seizoen wat toegankelijker te maken voor de niet doorgewinterde spelers is de opzet veranderd. We spelen volgens het principe van de welbekende TV-quiz ‘Per Seconde Wijzer’. Elke quiz bestaat uit 5 tijdvak-categorieën van 18 fragmenten. Per tijdvak wordt er een lijst van 22 artiesten/bands verstrekt waaruit je kan kiezen. Dat betekent dat er ook voor de niet-kenners altijd nog een gerede kans is om de juiste uitvoerende bij het juiste fragment te ‘gokken’.Voor één van de tijdvakken kan je team een verdubbelaar inzetten: de gescoorde punten in dat tijdvak tellen dan dubbel!

Alle 450 (5 x 5 x 18) fragmenten zal ik live afspelen vanaf mijn draaitafels en komen uit mijn eigen singles-collectie. Dus ik ga 5 quizzen lang nog één keer het beste en bijzonderste uit mijn verzameling ten gehore brengen. Kortom, er valt een hoop te horen, te kiezen en eventueel te gokken

Inschrijven r.w.j.vanzandvoort@gmail.com, kosten 4,00 p.p.
Aanvang van de quiz is 20:00, einde van de quiz valt rond 23:00.

Abel’s Americana

>> UITVERKOCHT << Een bonte avond vol ROOTS muziek met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers.

Erwin van Ligten - Sun
Een bonte avond vol ROOTS muziek met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers. The Bayou Mosquitos uit Amsterdam draait haar hand niet om voor een lekker stukkie Noord- Amerikaanse roots, country, folk, funk, slide of westernswing muziek en hebben daar al ruim 30 jaar veel plezier in.

De groep zadelt dit seizoen alweer voor de vierde keer hun paarden af in de Nieuwe KHL voor een spetterende nieuwe serie met rootsmuziek en verrassende gasten.

Met op deze editie als gast gitaarvirtuoos, zanger en componist Erwin van Ligten, die met zijn stem het publiek tot het bot weet te raken en te ontroeren. Cindy Smits verteld een mooi Indisch verhaal + een extra bijzondere pianist, de alleskunner Rob Stoop.

KHL CHANTANT: ‘IN JE MOERSTAAAL’

In deze editie het thema: 'In je moers taal'. Van Jordanees tot Limburgs, van Daniel Lohues tot aan Oh, Oh Den Haag. Daar krijgt u bij uw wijntje, een trijntje en refreintje. 

Luisteren naar artiesten in een fijne Cafésfeer, dat is KHL Chantant. Drs P zong het al ‘Daar heeft u voor een prik  Den helen middag schik.

Een hele reeks chanteurs staat weer te trappelen, begeleid op de piano door Maurits Fondse, op de contrabas door Chris Bernhart, en met gastblazers en gitaristen. Host Gerrit van der Linden praat het geheel vastberaden aan elkaar.

Met deze editie als thema: ‘In je moerstaal’.
Van Jordanees tot Oekraïens, van Daniel Lohues tot Zuid Afrikaans.

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale middag in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond.
Daar krijgt u bij uw wijntje, 
Een trijntje en refreintje.

Wil je als deelnemer ook eens de sprong wagen?  Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

februari 2023

GIPSY SALOON: SERVUS

Een opzwepend Hollands zigeunerorkest en uiteraard heerlijk eten en drinken. Daar knapt iedereen van op.

Ontsnap aan de Hollandse werkelijkheid en waan je voor even op een warmbloedig Hongaars feest. Met een opzwepend zigeunerorkest en uiteraard heerlijk eten en drinken. Daar knapt iedereen van op. Op deze winereditie kun je getuige zijn van een wonderlijke transformatie: een Hollands muzikantengezelschap verandert in een opzwepend zigeunerorkest. In de sfeervolle achterzaal geniet je van heerlijk eten en drinken en van muziek uit het hart. De muzikanten van Servus spelen eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers.

Zaal open vanaf 17.30, start muziek 18.30
35,00 entree incl. een tweegangen menu
7,50 entree

SJORS VAN DER PANNE

De chansonnier van de Nederlandstalige popmuziek Sjors van der Panne komt eindelijk naar De Nieuwe KHL. Tijdens deze show gaat Sjors een voorproefje geven van zijn nieuwe tour 'Chansons van Sjors' die dit najaar te zien zal zijn in diverse theaters door heel Nederland.


De chansonnier van de Nederlandstalige popmuziek Sjors van der Panne komt eindelijk naar De Nieuwe KHL. Sjors is inmiddels een gevestigde naam in de muziekwereld. Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat hij dankzij zijn deelname aan The voice of Holland ieder jaar volle zalen trekt in grote concertzalen en theaters.

Sjors scoorde in 2021 een dikke radiohit met het door hem en Janos Koolen geschreven Dan maken we het land. Tijdens deze show gaat Sjors een klein voorproefje geven van zijn nieuwe tour Chansons van Sjors die dit najaar te zien zal zijn in diverse theaters door heel Nederland en waarin hij Franse klassiekers hertaald naar het Nederlands afwisselt met Franse chansons. Maar ook komen deze avond Sjors zijn eigen vertrouwde songs voorbij met hier en daar een bekende cover van Ramses Shaffy, Liesbeth List tot Boudewijn de Groot en Frank Boeijen.

Sjors is samen met zijn vaste muzikanten Hubert Jan Horrocks en Janos Koolen veelvuldig te zien op TV bij oa Tijd voor Max, HLF8, Koffietijd. Verder was Sjors afgelopen seizoen te bewonderen in De Slimste Mens en nam hij het prachtige duet Hier is een stad gebouwd op met Edsilia Rombley geschreven door Huub Oosterhuis.

Leoni Jansen

In een wereld die in brand staat, tussen alle rumoer door, gaat Leoni Jansen op pad met haar gitaar om te zingen én te vertellen.


‘Leoni Solo’
In een wereld die in brand staat, tussen alle rumoer door, gaat Leoni Jansen op pad met haar gitaar om te zingen én te vertellen. Ze leest haar columns voor die ze in de loop van de tijd heeft geschreven over haar boerderij met de soms ongewenste dieren, zoals de bosmuis en de naaktslak, over haar pelgrimstochten, over haar liefde voor de natuur en over onverwachte ontmoetingen met asfaltmannen op haar brug in het weiland. Met twee gitaren en een hoop muzikale ervaring. 
 
Voor inspiratie en schoonheid moet u hier zijn;  de wereld even stil en u kunt schuilen bij verhalen en klassiekers als Kind van de MaanKlaverveld en Blowin’ in the WindDichtbij Leoni.

Popup Choir – Journey: Don’t stop believing

Voor als het even tegenzit op de reis van het leven: Don't Stop Believin'! Deze EPISCHE hit van Journey is ontzettend 80's verantwoord en maakt je instant blij. Kom 'm meezingen. Driestemmig.

Just a small town girl, living in a world.

Voor als het even tegenzit op de reis van het leven: Don’t Stop Believin’! Deze EPISCHE hit van Journey is ontzettend 80’s verantwoord en maakt je instant blij. Kom ‘m meezingen. Driestemmig.

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Popup Choir is zingen voor iedereen. Of je nou een ervaren zanger bent of een douche-artiest, Popup Choir is voor iedereen. Maarten en Tijmen kiezen iedere week een fantastisch popliedje, leren de deelnemers dit driestemmig te zingen en maken een kekke video van het klinkende resultaat. Laagdrempelig en zonder verplichting: je komt meezingen wanneer je daar zin in hebt. Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

Ticket: 11,50 (incl 1,50 adminkosten), met Stadspas: 1,50.
Ticket & een tweegangenmenu: 39,00
(een hoofdgerecht + een voor of nagerecht naar keuze van onze menukaart).
Kijk hier voor onze menukaart.

Maurits Fondse – Young in the 70’s

Op geheel eigen wijze, met persoonlijke verhalen en en gepassioneerde performance brengt Maurits Fondse de mooiste songs en uit de intrigerende 70’er jaren van de afgelopen eeuw.

Opgegroeid in een zeer christelijke Zeeuwse omgeving, komt Maurits maar mondjesmaat met echte popmuziek in aanraking. Gelukkig koopt hij zijn albums in een muziekzaak in het aangrenzende Bergen op Zoom. Zo ontdekt hij de pure schoonheid van Andrew Gold, Todd Rundgren en vele anderen. De 70’s brengen songs voort die recht naar het hart gaan. Met Marvin Gaye’s ‘What’s Going On’ en ‘Imagine’ van John Lennon werd een basis gelegd, waarin niet de tijdgeest zijn eigen muziek voortbrengt, maar andersom: deze muziek refrecteert de tijdgeest en geeft haar vorm.

Ook Nederland kende fraaie muziek, met Kayak en Margriet Eshuijs’ ‘House for Sale’. Ook Kate Bush komt voorbij, en Fleetwood Mac, 10CC en ook de man die zijn grote doorbraak had met ‘City to City’, Gerry Rafferty.

Maurits Fondse is bekend geworden door zijn voorstelling over Billy Joel, ‘The Story of Billy Joel’ en de succes reprise ‘Inside Billy Joel’. Het publiek van Schouwburg Amstelveen gaf deze voorstelling een 9.1!

Georgia on My Mind

>> UITVERKOCHT<< Projectkoor 023 zingt o.l.v. dirigent Felix van den Hombergh in close harmony bekende liederen uit o.a. musicals en films. Sommige liederen worden begeleid door een klein jazz combo.

‘Georgia on my mind’ >> UITVERKOCHT<<

Projectkoor 023 zingt o.l.v. dirigent Felix van den Hombergh lichte muziek in close harmony. De invloedrijke arrangeur Kirby Shaw heeft bekende liederen uit o.a. musicals en films bewerkt voor koor a capella. Enkele liederen – waaronder een cowboy song en een negro spiritual – worden begeleid door een klein jazz combo. Kom naar deze middag en geniet van de swingende zangers van 023!

Projectkoor 023 is een projectkoor met zangers uit Haarlem, Amsterdam en omgeving. Elke winter studeren ze een nieuw programma in, met een wisselend thema. In het verleden zongen zij o.a. Russische koormuziek, madrigalen, muziek van Jonge Vlamingen, uit Eton Choirbook, Harlem Transfer e.v.a. Dit keer dus close harmony met thema ‘Georgia on my mind’.

Christophe Chaplet

In dit speciaal voor de Nieuwe KHL samengestelde programma zingt Christophe, begeleid door Rodolpho Ravissant op de piano, geestige, beroemde en geheime parels van de Franse chansons.

Chansons formidables.
In dit speciaal voor de Nieuwe KHL samengestelde programma zingt Christophe, begeleid door Rodolpho Ravissant op de piano, geestige, beroemde en geheime parels van de Franse chansons van o.a. Boris Vian, Bobby Lapointe en Charles Trénet.

De intieme sfeer die Christophe Chaplet weet te creëren tijdens zijn optreden is gemaakt voor de Nieuwe KHL. Niet alleen een chansonnier die het werk van Brel, Brassens, Gainsbourg en Ferré weet te vertolken, hij is bovenal met hart en ziel een troubadour en verhalenverteller die zijn publiek op ontdekkingsreis meeneemt in de grote schatkist die het Franse chanson rijk is. Hij won ook de Prix du public  van het Concours de la Chanson van de Alliance Francaise.
(foto: Rob van Dam)

Pittige Mosterd: Ruud Douma alias Dolly Bellefleur

Een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van bekende buurtgenoot Ruud Douma alias Dolly Bellefleur. Vrije inloop - betaal wat je wilt.

In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.
(foto boven: Julie Blik)

Deze avond een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van entertainer, zanger, presentator, liedschrijver én buurtgenoot Ruud Douma alias Dolly Bellefleur.

Deze ‘Beauty with brains’ vraagt op geheel eigen wijze aandacht voor de acceptatie van LHBT+. Ze brengt geen parodie op vrouwelijke vedettes, maar heeft haar eigen stijl. Al ruim 30 jaar is Dolly Bellefleur het alter ego van cabaretier en tekstdichter Ruud Douma. Lijken ze op elkaar?

‘Dames en dames, heren en heren, dames en heren hoe je de liefde ook mag consumeren, laat liefde regeren. Of je nu homo, hetero, lesbisch, transgender bent of bi. We are family. Let’s celebrate diversity!’

Gratis inloop. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

In dit vierde seizoen van Pittige Mosterd volgen later dit jaar:
30 maart:  Paulien Cornelisse – schrijfster, cabaretière en columnist
20 april:     Coen Verbraak – journalist, programmamaker en schrijver

(foto: Piek)

De vrienden van Jan hebben een Rotmiddag (o.l.v. Marjolein Meijers)

>>UITVERKOCHT<< 'Je moet gewoon een mooi programma maken met mijn liedjes Marjolein, als ik er straks niet meer ben. Als iemand het moet doen, ben jij het wel!'.


>>UITVERKOCHT<< De tweede rotmiddag is op zon 23 april!
Honderden liedjes zongen zij samen, Jan Rot en Marjolein Meijers (ex Berini’s), meer dan 20 jaar als duo An en Jan. Met gasten, zonder gasten. Tientallen cd’s namen zij op, Jan Rot met Jakob Klaasse, meer dan 40 jaar in studio’s en op de planken.
Als vrienden en muzikale maten.

Nu hebben we nog alleen Jan zijn liedjes, zijn prachtige teksten.
‘Je moet gewoon een mooi programma maken met mijn liedjes Marjolein, als ik er straks niet meer ben. Als iemand het moet doen, ben jij het wel!’

Dus hier zijn we.
Vrienden van Jan Rot.
Voorlopig exclusief in Walhalla Rotterdam en in de Nieuwe KHL Amsterdam.
Twee prachtige middagen met iedere een eigen sfeer, eigen repertoire. Met iedere middag ander repertoire en nieuwe vriend/gast. Verheug je en zing mee! Want dat is de basis van deze voorstelling.

(de tweede rotmiddag is op zon 23 april)

maart 2023

Stephanie Struijk

'De absolute buitencategorie van (Nederlandstalige) mooie liedjes zangeressen.' Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’ ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond.


Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’, ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika, waar Stephanie een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Tijdens deze reis van Los Angeles naar Minneapolis merkten ze dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in haar eigen taal. Het werden liedjes die gaan over het maken van een nieuw begin, verlangen naar thuis, en de magie van geluksmomenten.

Deze switch is haar goed bevallen, en er kwamen meer liedjes in de moerstaal uit de pen gerold. Liedjes over haar geboortegrond, Limburg, en hoe het was geweest als ze daar was gebleven. De zin “Zoek ik nou een plek met een tuintje en een hek, of een gevoel waar ik mezelf naartoe kan brengen” uit ‘Bijna thuis’ is kenmerkend voor haar troubadour’s leven. En Stephanie slaat met haar nieuwe album ’Fijn zo’ weer een nieuw hoofdstuk open in het Nederlands. Ze gaat door waar ze gebleven was, soms dromerig terugkijkend naar vroeger, maar de focus ligt vooral op verhalen die verder willen en liedjes die troost geven en de tijd misschien heel even stil doen staan.

‘Al veel eerder wist Stephanie Struijk zich te nestelen tussen de absolute buitencategorie van (Nederlandstalige) mooie liedjes zangeressen en met dit album bewijst ze dit nog maar eens. Dat ze voorheen bekendheid verwierf onder de naam Stevie Ann moge inmiddels bekend zijn, maar de keuze om in het Nederlands te zingen, is en blijft een nóg betere.’

(foto: Janita Sassen)

Popup Choir – Goldband: Noodgeval

DIT IS EEN NOODGEVAL, HELP ME UIT DE BRAND! Dé festivalhit van het afgelopen jaar hoorde je uit elk tentje schallen op Lowlands,  op de huisfeestjes en alle radio's. Samen met jou toveren we De Nieuwe KHL om tot een kolkende, driestemmige bende.

DIT IS EEN NOODGEVAL, HELP ME UIT DE BRAND! Dé festivalhit van het afgelopen jaar hoorde je uit elk tentje schallen op Lowlands,  op de huisfeestjes en alle radio’s. Goldband flikt het met een gelikte sound en een vreselijk meezingbare tekst. Samen met jou toveren we De Nieuwe KHL om tot een kolkende, driestemmige bende. Daar is geen witte was voor nodig. Kom je meezingen?

P.s. een beetje onder een steen geleefd de laatste tijd? Luister hier naar NOODGEVAL.

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Popup Choir is zingen voor iedereen. Of je nou een ervaren zanger bent of een douche-artiest, Popup Choir is voor iedereen. Maarten en Tijmen kiezen iedere week een fantastisch popliedje, leren de deelnemers dit driestemmig te zingen en maken een kekke video van het klinkende resultaat. Laagdrempelig en zonder verplichting: je komt meezingen wanneer je daar zin in hebt. Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

Ticket: 11,50 (incl 1,50 adminkosten)
Stadspas met een groene stip: 1,50
Ticket & een tweegangenmenu: 39,00
(een hoofdgerecht + een voor of nagerecht naar keuze van onze menukaart).
Kijk hier voor onze menukaart.

Montere Weemoed II

Sterke liedkunst begeleidt verhalen over alledaagse waanzin. Verbogt vertelt en leest voor, Van der Poel brengt bijpassende muziek. Het gaat om en om, tekst en muziek. Van der Poel heeft een gevoelige stem en rank gitaarspel, Verbogt noemt zichzelf ‘verlegen’ en heeft weleens overwogen lid te worden van de Vereniging van Verlegen Mensen.


Schrijver Thomas Verbogt en zangeres Beatrice van der Poel brengen met Montere Weemoed II een vervolg op hun eerdere Montere Weemoed, een literair muziekprogramma met tekst, zang en gitaar.

Verbogt vertelt en leest voor, Van der Poel brengt bijpassende muziek. Het gaat om en om, tekst en muziek. Van der Poel heeft een gevoelige stem en rank gitaarspel, Verbogt noemt zichzelf ‘verlegen’ en heeft weleens overwogen lid te worden van de Vereniging van Verlegen Mensen, want die bestaat! Maar zo verlegen staat hij niet op het podium, soms welbewust schutterig, maar hij kan bijzonder vertellen en zelfs acteren.

Eenvoud en herkenbaarheid, dat zijn misschien wel de sleutelwoorden tot Montere Weemoed II. Verbogt laat weten graag uit het raam van zijn huis te kijken naar wat er op straat zoal gebeurt; dat is veel, veel meer dan we geneigd zijn te denken. Zo ziet hij een man lopen in de vroege ochtend, half zeven. Hij is dronken en draagt een bos bloemen voor zich uit, met gestrekte armen. Wat gaat die man doen? Wil hij met de bloemen iets goedmaken? Voor wie zijn ze bestemd? Vragen die alleen Verbogt kan oproepen én subtiel probeert te beantwoorden.

Verbogt heeft in zijn literatuur een sterke troef in handen, zoals blijkt uit elke observatie. Met uiterst precies en ogenschijnlijk simpel maar zeer doeltreffend taalgebruik weet hij mensen en situaties op te roepen. Hij beeldt zich in wat in de mensen omgaat. Zo ontmoet hij in een dokterswachtkamer een getatoeëerde man die, net als patiënt-Verbogt, twee uur lang wegens onderzoek bewegingloos moet zitten. De man houdt het niet vol, ondanks de vervaarlijke vogelspin-tatoeage op zijn hand.

Marie Chaplet

Terug op het podium van de NIeuwe KHL: zangeres en pianiste Marie Chaplet met al haar favoriete muziek van Franse klassiekers tot jazz, evenals nieuw eigen geschreven werk.


Marie Chaplet werd in Frankrijk geboren en groeide op in Amsterdam. Op 
vierjarige leeftijd begon ze met klassieke piano te studeren en op 10-jarige leeftijd met zang en optredens. Met haar beide ouders carrièreartiesten, ervoer Marie de financiële en mentale worstelingen van het artiest zijn maar zodra ze afstudeerde van de universiteit besloot ze toch haar roeping te volgen. Ze reisde naar New York, waar haar beste liefdesliedjes ontstonden, en verhuisde naar Lissabon om operales te volgen onder begeleiding van sopraanzangeres Conceicao Seabra Galante en haar tenor-echtgenoot Nuno Vilallonga. Marie’s muziek verkent liefde, ontberingen en veerkracht in een soulvolle stijl, vaak met een vleugje humor, en altijd sterk beïnvloed door haar internationale banden en brede scala aan muzikale smaak.

Zangeres en pianiste Marie Chaplet presenteert in de Nieuwe KHL haar soloset met al haar favoriete muziek van Franse klassiekers tot jazz, evenals haar eigen geschreven werk.

KHL CHANTANT: DRANK

Met deze editie als thema: 'Drank'. Van 'Een pikketanussie' tot 'Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier' tot 'Mamma woar is mien pils?' en het dranklied uit La Traviata!  


Luisteren naar artiesten in een fijne Cafésfeer, dat is KHL Chantant. Drs P zong het al ‘Daar heeft u voor een prik  Den helen middag schik.

Een hele reeks chanteurs staat weer te trappelen, begeleid op de piano door Rob Stoop, op de contrabas door Chris Bernhart, en met gastblazers en gitaristen. Host Gerrit van der Linden praat het geheel vastberaden aan elkaar.

Met deze editie als thema: ‘Drank’.
Maakt meer kapot dan je lief is?
Van ‘Een pikketanussie’ tot ‘Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier’ tot ‘Mamma woar is mien pils?’ en het dranklied uit La Traviata!

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale middag in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond.
Daar krijgt u bij uw wijntje, 
Een trijntje en refreintje.

Wil je als deelnemer ook eens de sprong wagen?  Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

Mooie Noten

Mooie Noten is dé Amsterdamse popsongcompetitie voor singer-songwriters en (semi)akoestische acts van maximaal drie personen. Het uitgangspunt is de popsong zelf, waarbij gelet wordt op compositie, teksten en muzikale presentatie.

𝐃𝐞 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐌𝐨𝐨𝐢𝐞 𝐍𝐨𝐭𝐞𝐧 𝐠𝐚𝐚𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭! Dit voorjaar laten singer-songwriters en (semi)-akoestische acts hun muziek weer horen op verschillende podia in Amsterdam. 

De 18 geselecteerde acts strijden in 3 voorrondes om een plek in de halve finale. De tweede voorronde vindt plaats in De Nieuwe KHL, met:
Hanne | Romy Liz Rose | Janna Baerends | Melqui | Lucas Nicholas | Kaya  

Mooie Noten is dé Amsterdamse popsongcompetitie voor singer-songwriters en (semi)akoestische acts van maximaal drie personen. Het uitgangspunt is de popsong zelf, waarbij gelet wordt op compositie, teksten en muzikale presentatie. Mooie Noten is een begrip in Nederland, niet in de laatste plaats door de bijzondere podia waar de deelnemers kunnen spelen. Zo hebben onze deelnemers de laatste jaren in o.a. Paradiso Amsterdam, Vondelpark Openluchttheater, Theater Bellevue en de Vondelkerk gespeeld.

GRAP organiseert Mooie Noten om aanstormend talent de kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie. Eerdere winnaars zijn onder andere Juliet, Melle, Susann., Meis, Eelke Ankersmit, Pitou en Lucas Hamming. 

Pittige Mosterd: Paulien Cornelisse > VOLLER DAN VOL!

>>WE ZITTEN VOL<< Een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van bekende buurtgenoot Paulien Cornelisse.


In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

Deze avond een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van schrijfster, cabaretière, columnist én buurtgenoot Paulien Cornelisse.

Observator Pauline Cornelisse richt haar vergrootglas op onopgemerkte verschijnselen, stelt vragen die in niemand opkomen en heeft een speciaal oog voor modieuze woorden en begrippen. Was ze als kind al zo? Leuk-leuk!

‘Ik vind dat we niet krampachtig vast hoeven te houden aan de taal zoals die nu is. Die zal veranderen of misschien zelfs verdwijnen. Ook prima. Ik houd me het liefst bezig met de mens achter de taal.’

>>WE ZITTEN VOL<< En we hebben ook al een lange wachtlijst.. Dus helaas;  aanmelden heeft geen zin meer!

In dit vierde seizoen van Pittige Mosterd volgt later dit jaar:
20 april:     Coen Verbraak – journalist, programmamaker en schrijver
Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

april 2023

JP DEN TEX

Rasverteller JP den Tex bladert door zijn veelkleurige songboek. Één van Neerlands meest begenadigde singer-songwriters houdt het het dit voorjaar puur en simpel.


JP DEN TEX – Songbook
Rasverteller JP den Tex bladert door zijn veelkleurige songboek. ‘Één van Neerlands meest begenadigde singer-songwriters’ (Music Maker, oktober 2022) houdt het het dit voorjaar puur en simpel. Hij zingt, begeleidt zichzelf op de akoestische gitaar en vertelt ‘en passant’ wat verrassende anekdotes uit zijn artistieke zwerversbestaan. Muzikaal zal hij niet alleen putten uit zijn recente album ‘The Starlight Adventure’, hij grijpt ook terug op de liedjes van vroeger. Zoals de Tortilla classics ‘The Man, The Woman & the Dog’ (1971) en ‘Back to the Roots’ – nostalgische herinneringen aan zijn licht getormenteerde jeugd in kunstenaarsdorp Bergen (NH).  JP wordt begeleid door gitarist Michiel Jansen.

Foto: Koos Breukel

Azart – Come make art > UITVERKOCHT!

EXTRA VERTONING OP DON 6 APRIL. Deze film vertelt de kleurrijke en vrolijke geschiedenis van het Amsterdamse narrenschip Azart. Het schip had jarenlang als vaste basis het KNSM-eiland te Amsterdam. Het vervulde een dusdanig belangrijke sociale rol dat men in 1994 besloot om de plaats waar het schip meestal lag aangemeerd het Azartplein te noemen.

AZART, COME MAKE ART – door Annike Kaljouw en Masha Novikova, 73’

EXTRA VERTONING OP DON 6 APRIL.
Deze film vertelt de kleurrijke en vrolijke geschiedenis van het Amsterdamse narrenschip Azart. Met aan het roer de bedenker van dit varend kunstwerk: kapitein en acteur August Dirks, die ruim 30 jaar op de Azart woonde en werkte.

Vrolijkheid brengen aan de mensen is voor de kapitein het belangrijkste doel geweest. Zoals August zelf zegt: ‘Ik wilde een narrenschip optuigen om de wereld mee rond te varen en de lof van de zotheid te bezingen’.

Tot 2020 heeft het schip honderden steden bezocht en opgevrolijkt met haar theatervoorstellingen. Theaterschip Azart maakt na 33 jaar vrije vaart een allerlaatste reis. Op wielen, 150 meter over het strand van een Ecuadoriaanse vissersdorp. ‘Het schip van de zotten’ was eigenlijk onderweg naar Australië, maar toen de pandemie uitbrak en ernstige ziekte werd vastgesteld bij schipper August Dirks zette het schip koers richting een laatste ligplaats.

In de film volgen wij August in zijn missie om het schip een laatste bestemming te geven. Hij bezoekt oude vrienden en familie in Nederland en blikt terug op zijn reizen. Omdat August altijd filmmakers aan boord had, hebben we een zeer rijk archief aan filmbeelden tot onze beschikking! Zo ontstaat een kleurrijk overzicht van de wonderlijke geschiedenis van het theaterschip. Een schip dat voor zovelen een bron van inspiratie is en symbool staat voor het verwezenlijken van dromen. Het credo was: ‘Doe het gewoon. Kom en maak kunst’. Voor velen bleek het een springplank naar een professionele loopbaan in de kunstwereld.

AZART – COME MAKE ART> UITVERKOCHT!

Deze film vertelt de kleurrijke en vrolijke geschiedenis van het Amsterdamse narrenschip Azart. Het schip had jarenlang als vaste basis het KNSM-eiland te Amsterdam. Het vervulde een dusdanig belangrijke sociale rol dat men in 1994 besloot om de plaats waar het schip meestal lag aangemeerd het Azartplein te noemen.

AZART, COME MAKE ART – door Annike Kaljouw en Masha Novikova, 73’

Deze film vertelt de kleurrijke en vrolijke geschiedenis van het Amsterdamse narrenschip Azart. Met aan het roer de bedenker van dit varend kunstwerk: kapitein en acteur August Dirks, die ruim 30 jaar op de Azart woonde en werkte.

Vrolijkheid brengen aan de mensen is voor de kapitein het belangrijkste doel geweest. Zoals August zelf zegt: ‘Ik wilde een narrenschip optuigen om de wereld mee rond te varen en de lof van de zotheid te bezingen’.

Tot 2020 heeft het schip honderden steden bezocht en opgevrolijkt met haar theatervoorstellingen. Theaterschip Azart maakt na 33 jaar vrije vaart een allerlaatste reis. Op wielen, 150 meter over het strand van een Ecuadoriaanse vissersdorp. ‘Het schip van de zotten’ was eigenlijk onderweg naar Australië, maar toen de pandemie uitbrak en ernstige ziekte werd vastgesteld bij schipper August Dirks zette het schip koers richting een laatste ligplaats.

In de film volgen wij August in zijn missie om het schip een laatste bestemming te geven. Hij bezoekt oude vrienden en familie in Nederland en blikt terug op zijn reizen. Omdat August altijd filmmakers aan boord had, hebben we een zeer rijk archief aan filmbeelden tot onze beschikking! Zo ontstaat een kleurrijk overzicht van de wonderlijke geschiedenis van het theaterschip. Een schip dat voor zovelen een bron van inspiratie is en symbool staat voor het verwezenlijken van dromen. Het credo was: ‘Doe het gewoon. Kom en maak kunst’. Voor velen bleek het een springplank naar een professionele loopbaan in de kunstwereld.

Machteld van der Gaag

Allez, on chante! Machteld van der Gaag (zang) en Kees van Zantwijk (piano) bieden u op deze eerste Paasdag een onvervalste Franse middag.

CD presentatie
‘Machteld Chante Barbara 2’

Machteld van der Gaag (zang) en Kees van Zantwijk (piano) bieden u op deze eerste Paasdag een onvervalste Franse middag. Na het zoeken van de Paaseieren, komt u heerlijk genieten van veel Barbara chansons, ook van het nieuwe album dat deze middag gepresenteerd wordt – maar ook heerlijke Franse meezinger én een sneakpreview van het Machteld chante Shaffy album, dat in December verschijnt en ook in de KHL op 1 december wordt gepresenteerd.

Machteld (Grand Prix du Concours de la Chanson 2018) wordt in Nederland gezien als de Nederlandse Barbara. Maar ook de Association Barbara Perlimpinpin in Parijs roemt haar vertolkingen van de chansons van La grande dame brune.
Met twee albums brengt Machteld een zeer persoonlijke keuze van Barbara chansons uit, met een eigen touch maar toch trouw aan de geest van Barbara.
De tweede helft van het optreden zingt Machteld ook Franse chansons waar u luidkeels mee kunt meezingen.
Allez, on chante!

Popup Choir – Kings of Leon: Sex on Fire > UITVERKOCHT!

YEEEEEAAAAH, THIS SEX IS ON FIRE! Dat moment uit honderd kelen tegelijk. De bekendste hit van de Kings of Leon (2 broers, een neef en een vriend). Kom je meebrullen met Popup Choir, driestemmig?

YEEEEEAAAAH, THIS SEX IS ON FIRE! Dat moment uit honderd kelen tegelijk. De bekendste hit van de Kings of Leon (2 broers, een neef en een vriend) is alweer 15 jaar oud. Maar heeft de tand des tijds prima doorstaan en wordt nog iedere vrijdagavond in de kroeg meegebruld. Kom je meebrullen met Popup Choir, driestemmig?

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Popup Choir is zingen voor iedereen. Of je nou een ervaren zanger bent of een douche-artiest, Popup Choir is voor iedereen. Maarten en Tijmen kiezen iedere week een fantastisch popliedje, leren de deelnemers dit driestemmig te zingen en maken een kekke video van het klinkende resultaat. Laagdrempelig en zonder verplichting: je komt meezingen wanneer je daar zin in hebt. Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

>> UITVERKOCHT <<
Ticket: 11,50 (incl 1,50 adminkosten)
Stadspas met een groene stip: 1,50
Ticket & een tweegangenmenu: 39,00
(een hoofdgerecht + een voor of nagerecht naar keuze van onze menukaart).
Kijk hier voor onze menukaart.

De vrienden van Jan hebben een Rotmiddag (o.l.v. Marjolein Meijers)

'Je moet gewoon een mooi programma maken met mijn liedjes Marjolein, als ik er straks niet meer ben. Als iemand het moet doen, ben jij het wel!'.

Honderden liedjes zongen zij samen, Jan Rot en Marjolein Meijers (ex Berini’s), meer dan 20 jaar als duo An en Jan. Met gasten, zonder gasten. Tientallen cd’s namen zij op, Jan Rot met Jakob Klaasse, meer dan 40 jaar in studio’s en op de planken.
Als vrienden en muzikale maten.

Nu hebben we nog alleen Jan zijn liedjes, zijn prachtige teksten.
‘Je moet gewoon een mooi programma maken met mijn liedjes Marjolein, als ik er straks niet meer ben. Als iemand het moet doen, ben jij het wel!’

Dus hier zijn we.
Vrienden van Jan Rot.
Voorlopig exclusief in Walhalla Rotterdam en in de Nieuwe KHL Amsterdam.
Twee prachtige middagen met iedere een eigen sfeer, eigen repertoire. Met iedere middag ander repertoire en nieuwe vriend/gast. Verheug je en zing mee! Want dat is de basis van deze voorstelling.

mei 2023

Popup Choir – Songfestival Special

Euphoria van Loreen is het driestemmige euforische hoofdgerecht op deze speciale Songfestival-avond. En natuurlijk zing je mee met andere winnende songs uit vorige edities. Dit wordt een hele mooie avond. P.s. je mag best je vlag meenemen.

Fabuleus, geweldig, extatisch, kippenvel, blijdschap. Het schiet allemaal door je heen als je Euphoria van Loreen zingt. De winnaar van 2012 is het driestemmige euforische hoofdgerecht op deze speciale Songfestival-avond. En natuurlijk zing je mee met andere winnende songs uit vorige edities. Dit wordt een hele mooie avond. P.s. je mag best je vlag meenemen.

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Popup Choir is zingen voor iedereen. Of je nou een ervaren zanger bent of een douche-artiest, Popup Choir is voor iedereen. Maarten en Tijmen kiezen iedere week een fantastisch popliedje, leren de deelnemers dit driestemmig te zingen en maken een kekke video van het klinkende resultaat. Laagdrempelig en zonder verplichting: je komt meezingen wanneer je daar zin in hebt. Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

Kaarten: 14,00 (incl 1,50 adminkosten)
Stadspas met een groene stip: 4,00.
Enreekaart & een tweegangenmenu voorafgaand (een hoofdgerecht + voor of nagerecht naar keuze van onze menukaart): 41,50. Kijk hier voor onze menukaart.

Abel’s Latina Americana

>> UITVERKOCHT<< De laatste editie voor de zomerstop! Een bonte avond vol ROOTS muziek met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers.

>> UITVERKOCHT <<
The Bayou Mosquitos
uit Amsterdam draait haar hand niet om voor een lekker stukkie Noord- Amerikaanse roots, country, folk, funk, slide of westernswing muziek en hebben daar al ruim 30 jaar veel plezier in. De groep zadelt tweemaandelijks hun paarden af in de Nieuwe KHL voor een spetterende serie met rootsmuziek en verrassende gasten.

In de laatste editie voor de zomerstop spelen de Bayou Mosquitos nummers van Linda Ronstadt, Los Lobos, Los de Abajo en Llasa de Sela in een ‘Abel’s Latina Americana’.  Het beloofd een groot Mexicaans feest te worden!

Met deze keer als speciale gasten:
Ester Veldhuis, groeide op met gospel, blues, jazz en rock, en vond de kracht van haar stem in een Flamenco koor in haar geboortestad Amsterdam. Ze zong op grote hoogten in La Paz, Bolivia tot de Birmese jungle.
Alain Labrie speelde in de Franstalige flamenco/pop band Les Charmeurs. Zij waren geïnspireerd door het Franse lied, de Patchanka en andere mediterrane stijlen, hiermee wierf hij bekendheid, toerde door binnen-en buitenland en was regelmatig te horen op radio en tv.
Alain en Ester leerde elkaar kennen in Los Dolores waarin de gitarist 3 extravagante zangeressen begeleide met meerstemmig Spaanstalige liedjes.

Jan Donkers is de verteller van de avond. Naast dat hij als ‘Gonzo’ vele muziekfans heeft geïnjecteerd is hij ook voor de VPRO langere tijd in Mexico, Cuba en Honduras geweest en heeft daar veelvuldig verslag van gedaan. Abel en Louis hebben met Jan drie mooie theater-muziekprogramma’s gemaakt: ‘A Song Journey’.

juni 2023

MOCOL (MOKUMS COLLECTIEF)

Mokums Collectief (MoCol) is een eendaagse expositie en muziekavond. Bij deze editie is het werk te zien van 9 jonge Amsterdamse kunstenaars en zijn er 4 verschillende optredens.

De inloop is vanaf 16:00 waar je kan rondlopen door de expositie, spreken met de kunstenaars en werk aanschaffen.

De deelnemende kunstenaars zijn:

Sterre Pomper studeert dit jaar af aan de Text en Textiel opleiding van de Rietveld Academie. Ze combineert graag kleurrijk textiel met bestaande foto’s.
Bob Jonkers is een klassiek getrainde schilder die voornamelijk realistisch schildert. Hij experimenteert meer en meer met kleuren en abstractie, na een art residence in Japan.
Amon Vallentin is een maker die zich heeft gericht op het totaalplaatje. Hiermee creëert hij een belevenis die de toeschouwer transporteert naar een ander hier en nu.
Sven Jonkers is houtbewerker die voornamelijk gebruikmaakt van duurzaam hout van Nederlandse bodem. Hij creëert tijdloos meubilair dat de eigenheid en authenticiteit van het hout naar voren brengt, middels traditionele technieken.
Tycho is een multidisciplinair kunstenaar. Met de nodige ervaring op het gebied van graffiti en straatwerk begeeft hij zich veelvuldig op het pad van ongevraagde expressie en subversieve uitingen in de publieke ruimte.
Amon Vallentin is een maker die zich heeft gericht op het totaalplaatje. Hiermee creëert hij een belevenis die de toeschouwer transporteert naar een ander hier en nu.
Robin Kapitein maakt sinds een aantal jaar kunstwerken van glas-in-lood, met name geïnspireerd door traditionele, figuratieve tatoeage beeltenissen. Sinds een paar maanden experimenteert hij met meer abstracte werken.
Omar de Jong is beeldhouwer, gespecialiseerd in keramiek. Zijn werk reflecteert voornamelijk op uitsluiting, en haalt inspiratie uit traditioneel en hedendaags west-Afrikaans keramiek.
Yvonne Zoethout maakt portretfoto’s die een dromerige en oprechte sfeer dragen. Met haar foto’s biedt ze de kijkers de kans om deze zelf te interpreteren.
Casper Braat beelden en installaties verheerlijken het alledaagse door het normale op een voetstuk te plaatsen. Monumenteel in materiaal is zijn werk gemaakt om te blijven bestaan, verwijzende naar de excessen van het heden voor de toekomstige generaties.
Una en Wies van Atelier oprecht  maken handgemaakte sieraden, voor ieder wat wils. Juist super simpel en elegant, of heel uitgesproken en aanwezig. Ook daartussen proberen wij een balans te vinden.

Vanaf 19:00 wordt er een uitgebreid mediterraan buffet geserveerd.

En vanaf  18:00 tot 23.00 is er livemuziek van Sunset Society, Beachtenis, De Maestros en Middenweg, aansluitend speelt een DJ

Voor verdere updates en informatie kan je het collectief volgen op instagram/mocol4juni
Entree: 10,-
Entree & buffet 30,-

GIPSY SALOON: SERVUS

Een opzwepend Hollands zigeunerorkest en uiteraard heerlijk eten en drinken. Daar knapt iedereen van op.

Ontsnap aan de Hollandse werkelijkheid en waan je voor even op een warmbloedig Hongaars feest. Met een opzwepend zigeunerorkest en uiteraard heerlijk eten en drinken. Daar knapt iedereen van op. Op deze zomer-editie kun je getuige zijn van een wonderlijke transformatie: een Hollands muzikantengezelschap  in een opzwepend zigeunerorkest. In de sfeervolle achterzaal geniet je van heerlijk eten en drinken en van muziek uit het hart. De muzikanten van Servus spelen eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers.

Zaal open vanaf 17.30, start muziek 18.30
35,00 entree incl. een tweegangen menu
7,50 entree

juli 2023

David George & Guests

Jazztrompettist David George uit Seattle ontmoet Amsterdam Jazz! Een zomerse middag met sfeervolle en kleurrijke Zuid-Amerikaanse Jazz.


Jazztrompettist David George uit Seattle ontmoet Amsterdam Jazz!

Trompettist, componist en arrangeur David L. George belichaamt echt het mondiale karakter van moderne jazz. Na zijn afstuderen aan de middelbare school (als trompettist) in de staat Washington, studeerde George bij een van de beroemdste trompettisten van Seattle, Les Beigle (van het Glenn Miller Orchestra).

In 1990 verhuisde David naar Europa. Terwijl hij in Amsterdam woonde, speelde hij met en arrangeerde hij voor Charles Green’s ‘Trumpetissimo’ en de ‘Frank Grasso Big Band’ en werkte hij samen met legendes als Toots Thielemans en Sal Nistico.

In 1996 verhuisde George naar Tokio, Japan. Hij werkte daar als jazzpedagoog en leidde zijn eigen kwartet ‘From the Heart’.

Mijn leven als muzikant en met name de twintig jaar dat ik in het buitenland heb gewoond, hebben mijn perceptie van muziek beïnvloed en gedefinieerd als kunst of amusement. Ik heb de effecten gezien van een emotionele band door middel van muziek, waar ter wereld ik ook heb gespeeld.’

Op deze zomerse zondagmiddag speelt David samen met pianist Francisco Morales, bassist Humberto Albores Martinez, percussionist Roberto Haliffi en zangeres Raffaela Herbert.

Het repertoire dat zij spelen is sfeervolle en kleurrijke Zuid-Amerikaanse Jazz.

DELIVERANCE

>> UITVERKOCHT<< Al meer dan 23 jaar is Deliverance een begrip in Amsterdam Oost en zij staat garant voor een fantastische middag. Kaarten via Deliverance


Deliverance zingt American Black Gospel met invloeden van soul en R&B. Onder leiding van dirigent Erwin Young en pianist Rick Piepers en band zingen zo’n 30 zangeressen soulful, sprankelend en swingend. Je wordt uitgedaagd om mee te zingen en mee te swingen. Come into our house en laat je meevoeren op de ritmische klanken van het koor en geniet!

Al meer dan 23 jaar is Deliverance een begrip in Amsterdam Oost en zij staat garant voor een fantastische middag.

Aanvang 14.30 uur
>> UITVERKOCHT<<
Meer informatie: Deliverance

VANZETTI’S VINYL POPQUIZ – DE FINALE

Nog één keer luisteren, kijken, overleggen, gissen, invullen, nakijken, knikken en hoofdschudden. Het wordt een waardige en uitbundige afsluiting met veel muziek, beeldmateriaal, een muziek-bingo en er wordt live opgetreden.


De legendarisch popquiz Vanzetti’s is in 1995 begonnen in het notoire nachtcafé De Fabriek en daarmee was muzikant en bareigenaar Rob van Zandvoort een van de eerste popquiz-hosts van Amsterdam. Nu, na 30 jaar bereikt deze legendarische popquiz zijn eindbestemming in de KHL!

Op deze zondagmiddag is iedereen van harte welkom voor de grote finale. Nog één keer luisteren, kijken, overleggen, gissen, invullen, nakijken, knikken en hoofdschudden. Het wordt een waardige en uitbundige afsluiting met veel muziek, beeldmateriaal, een muziek-bingo en er wordt live opgetreden.

Deze laatste keer kan er niet alleen in de zaal, maar ook in het café en op het terras worden meegedaan, dus er is plek voor heel veel teams.

Aansluitend serveren we een geweldige paella op het terras! Natuurlijk ook in een vegetarische variant.

Inloop vanaf 14.30
Start quiz om 15:30
Einde quiz rondom 18:30
Paella vanaf 19.00

Inschrijvingsgeld quiz incl de paella 29,50 p.p.

september 2023

OP STOOM

Zondag 3 september 2023 komt het culturele seizoen in het Oostelijk Havengebied op stoom. Je bent van 13.00 tot 23.00 uur welkom op te proeven van de rijkdom van het culturele aanbod in jouw buurt. Gratis Toegang!

Een dag cultuurproeven in het Oostelijk Havengebied

Hoppen, samen zingen of een canta-expositie: je hoeft niet ver te gaan voor een cultureel avontuur.

Zondag 3 september 2023 komt het culturele seizoen in het Oostelijk Havengebied op stoom. Je bent van 13.00 tot 23.00 uur welkom om te proeven van de rijkdom van het culturele aanbod in jouw buurt.

Reis langs De Nieuwe KHL, Buurtcooperatie de Eester, Museum Perron Oost, het Borneo Architectuur Museum, Het Ramses Shaffy Huis en De Kompaszaal en leg aan voor een kort muzikaal avontuur, dans, verhaal of voordracht. Onderweg is er genoeg tijd om samen wat te eten en te drinken.

In de Nieuwe KHL kun je proeven van drie heerlijke culturele hapjes:

KHL Chantant
Aanvang 15.00 / 16.00 / 17.00 / 18.00
Een open podium van niveau. Maandelijks trekt een keur van artiesten naar De Nieuwe KHL. Ze worden trefzeker begeleid op piano, accordeon, contrabas en andere instrumenten en geïntroduceerd door een host. Luister in de fijne cafésfeer en je hebt geheid een genoeglijke middag. Voor deze proeverij serveren we Nederlandse klassiekers, klassieke Franse chansons en Zuid-Afrikaanse luisterliedjes.

Rise and Shine
Aanvang 15.30 / 16.30 / 17.30
Ritme, passie, mooie arrangementen en trefzekere solo’s maakt samen black gospel en soul. Elf ervaren zangers en zangeressen zetten drie keer een swingend en inspirerend optreden neer. Halleluja!

Popup Choir – Nothing’s gonna stop us now.
Aanvang 19.30
Douche-artiesten, kroegzangers en zangliefhebbers opgelet: dé kans om in het openbaar een heerlijk nummer uit volle borst mee te zingen. Speciaal voor Op Stoom in één uur een verbluffend driestemmig resultaat. Ja, dat kan jij ook! Zing jezelf iedere maand blij in De Nieuwe KHL.

LENNY KUHR

Lenny Kuhr sloot het seizoen 22/23 af in het Concertgebouw. De première van dit nieuwe programma wilde ze ook in Amsterdam doen en dan 'is de Nieuwe KHL een logische keuze'.

Premiere!
‘Altijd nieuw en altijd jong’ dat etaleert Lenny opnieuw, niet alleen met een nieuw programma maar ook met een nieuwe band.

Dit nieuwe programma rust natuurlijk op haar laatste album maar voor het eerst sinds lange tijd brengt ze hier en daar ook oudere pareltjes uit haar grote en rijke oeuvre en er zijn nieuwe, niet eerder gespeelde liedjes.

De band bestaat uit twee oudgedienden. Meestergitarist Freek Dicke waarmee in het verleden bijna 20 jaar mee samenspeelde en haar lievelingspianist Frans de Berg. Samen leggen ze de basis waarin Lenny zich vrij kan bewegen en Lenny is daar heel gelukkig mee.

Het programma heeft geen titel, het heet gewoon ‘Lenny Kuhr’ maar het zou ook ‘Passie’ kunnen heten want passie is de rode draad die door alles heen loopt.

Lenny Kuhr sloot het seizoen met de muzikanten waarmee ze respectievelijk 15 (Mischa Kool) en 8 (Reinier Voet) jaar speelde af in het Concertgebouw. De première van dit programma wilde ze ook in Amsterdam doen en dan is de Nieuwe KHL een logische keuze.

POPUP CHOIR: Anouk – Nobody’s Wife

>> UITVERKOCHT - VOLGENDE EDITIE OP WO 18 OKT << Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij. Met deze keer: Nobody’s Wife van Anouk. It’s too bad, but that’s me! Dit wordt keihard.

Een kneiterlekker popnummer, twee uur lekker gaan en een driestemmig resultaat. Zingen zonder dat je hoeft te kunnen zingen. Dat is Popup Choir.

Een avond met Maarten Bos (32) en gitarist Tijmen de Koning (33) is lachen, leren en de longen uit je lijf brullen. Een avondje uit, maar dan nét even anders. Met deze keer: Nobody’s Wife van Anouk. It’s too bad, but that’s me! Dit wordt keihard.

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

De jongens van Popup Choir stonden al in Paradiso en Het Concertgebouw, maar zijn ook elke maand in De Nieuwe KHL te vinden. www.popupchoir.nl

 

NEDERLIED ENSEMBLE AMSTERDAM

>> UITVERKOCHT<< Na het grote succes van haar programma 'Liedjes die niet mochten' komt het Ensemble met een nieuw verrassend liedjesprogramma: 'Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben!'


Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben!
Na het grote succes van haar programma ‘Liedjes die niet mochten’ komt het Nederlied Ensemble met een nieuw verrassend liedjesprogramma. Een sfeervol programma over kleinkunstliedjes die we niet mogen vergeten. Liedjes die ontroeren, blij maken, je aan het lachen krijgen of troost bieden. De meest bijzondere liedjes van beroemde grootheden komen over het voetlicht. Denk aan Toon Hermans, Martine Bijl, Ramses Shaffy, Wim Sonneveld, Robert Long, Cornelis Vreeswijk, Adele Bloemendaal, Annie MG Schmidt, Jaap van de Merwe, Wim Kan, Willem Wilmink, Koos Speenhof en anderen.De liedjes zijn niet willekeurig gekozen! Ze komen voort uit de herinneringen en verhalen van onder andere Youp van ’t Hek, Freek de Jonge, Stef Bos, Ivo de Wijs, George Groot, Gerard Cox, Joke Bruis, Karin Bloemen en Jacques Klöters. Ook de zangers van het ensemble hebben hun liedjes met een persoonlijk verhaal gekozen. Een wondermooie voorstelling vol met prachtige liedjes, verhalen, anekdotes en ontboezemingen.
Zang: Mieke Bom, Kitty Kieftenbeld, Ingeborg Hairwassers, Bart Steenbeek, Evert de Vries en Marcel Klingeler
Piano: Paul Tijink
Trompet: Marcel Klingeler
Idee & regie: Evert de Vries

NEDERLIED ENSEMBLE AMSTERDAM

>> UITVERKOCHT<< Na het grote succes van haar programma 'Liedjes die niet mochten' komt het Ensemble met een nieuw verrassend liedjesprogramma: 'Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben!'


Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben!
Na het grote succes van haar programma ‘Liedjes die niet mochten’ komt het Nederlied Ensemble met een nieuw verrassend liedjesprogramma. Een sfeervol programma over kleinkunstliedjes die we niet mogen vergeten. Liedjes die ontroeren, blij maken, je aan het lachen krijgen of troost bieden. De meest bijzondere liedjes van beroemde grootheden komen over het voetlicht. Denk aan Toon Hermans, Martine Bijl, Ramses Shaffy, Wim Sonneveld, Robert Long, Cornelis Vreeswijk, Adele Bloemendaal, Annie MG Schmidt, Jaap van de Merwe, Wim Kan, Willem Wilmink, Koos Speenhof en anderen.De liedjes zijn niet willekeurig gekozen! Ze komen voort uit de herinneringen en verhalen van onder andere Youp van ’t Hek, Freek de Jonge, Stef Bos, Ivo de Wijs, George Groot, Gerard Cox, Joke Bruis, Karin Bloemen en Jacques Klöters. Ook de zangers van het ensemble hebben hun liedjes met een persoonlijk verhaal gekozen. Een wondermooie voorstelling vol met prachtige liedjes, verhalen, anekdotes en ontboezemingen.
Zang: Mieke Bom, Kitty Kieftenbeld, Ingeborg Hairwassers, Bart Steenbeek, Evert de Vries en Marcel Klingeler
Piano: Paul Tijink
Trompet: Marcel Klingeler
Idee & regie: Evert de Vries

oktober 2023

De vrienden van Jan hebben een Rotmiddag (o.l.v. Marjolein Meijers)

'Je moet gewoon een mooi programma maken met mijn liedjes Marjolein, als ik er straks niet meer ben. Als iemand het moet doen, ben jij het wel!'.


Honderden liedjes zongen zij samen, Jan Rot en Marjolein Meijers (ex Berini’s), meer dan 20 jaar als duo An en Jan. Met gasten, zonder gasten. Tientallen cd’s namen zij op, Jan Rot met Jakob Klaasse, meer dan 40 jaar in studio’s en op de planken.
Als vrienden en muzikale maten.

Nu hebben we nog alleen Jan zijn liedjes, zijn prachtige teksten.
‘Je moet gewoon een mooi programma maken met mijn liedjes Marjolein, als ik er straks niet meer ben. Als iemand het moet doen, ben jij het wel!’

Dus hier zijn we.
Vrienden van Jan Rot.
Na twee uitverkochte edities voor de derde keer in de Nieuwe KHL! 
Verwacht wederom een prachtige middag met weer een ander repertoire en een nieuwe vriend/gast. Verheug je en zing mee! Want dat is de basis van deze voorstelling.