Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

december 2023

Pittige Mosterd: Marjolein Moorman

>> We zitten vol en de wachtlijst is ook al erg lang, dus die is ook gesloten << Marjolein Moorman strijdt onvermoeibaar voor een rechtvaardige samenleving en kansengelijkheid. Wat houdt haar heilige vuur brandend?


In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

Met op deze avond te gast: Marjolein Moorman.
Deze bekende buurtbewoner strijdt onvermoeibaar voor een rechtvaardige samenleving en kansengelijkheid. Voor goed onderwijs voor kinderen in heel Amsterdam. Wat houdt haar heilige vuur brandend?

Gratis inloop.

>> We zitten vol. Maar er is wel een wachtlijst. Mail naar info@denieuwekhl.nl <<

Britta Maria: De Omweg – En Route

Voor de pauze de liedjes van hun bejubelde album ‘De Omweg’, na de pauze speelt dit trio, zoals ze al jaren met veel succes doen, ontroerende en opzwepende Franse Chansons.


(foto Martin Pluimers)

Britta Maria
, Maurits Fondse en Oleg Fateev spelen voor de pauze de liedjes van hun bejubelde album ‘De Omweg’.

Met thema’s als de mens die op vlucht is en op zoek is naar veiligheid. De mens die goed doet zonder dat op sociale media te etaleren. Overv de tijd en de dood die ons op de hielen zit en over het nemen van ‘verkeerde’ afslagen in het leven.

Nederlandstalige Chansons met nieuwe teksten van o.a Ivo de Wijs, Jan Boerstoel, Flip Noorman, Jan-Simon Minkema en eigen geschreven teksten, alle composities van Maurits Fondse.

Na de pauze speelt dit trio, zoals ze al jaren met veel succes doen, ontroerende en opzwepende Franse Chansons van Brel, Aznavour, Barbara, Gainsbourg, Piaf, Montand, Zaz en Pravi.

Line up:
Britta Maria: zang en tekst
Maurits Fondse: piano en zang
Oleg Fateev: accordeons, melodica

‘Ons pad was vaak kronkelig, soms namen we een verkeerde afslag maar altijd waren we op weg en dat zullen we blijven doen’

Uit de pers:
4 sterren in de NRC voor het album de Omweg: ’Luisterliedjes met zuivere poezie’
Frtis Spits over het album de Omweg: ‘IJzersterke teksten en muzikaal van een ongekend hoog niveau. Hartveroverend’.
4 sterren van het Theaterparadijs over Aznavour mon Amour: ‘Schitterend stemgeluid’ ‘Intens muziekspektakel’.
NH Dagblad over Aznavour mon Amour: ‘Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond’ 

SOLO met z’n DRIEËN

Solo met z’n drieën: Vera van der Poel, David Middelhoff en Sander Donkers. Een vernuftige mengeling van instrumenten en stemmen. Ieder speelt met het eigen materiaal en dat van elkaar. Verrassende verhalen, anekdotes van vele inspirerende jaren in het vak.


Vera van der Poel
David Middelhoff en Sander Donkers

Alle 3 hun eigen gezicht door hun eigen muzikale verhalen.
Alle 3 hun eigen plek in de scene en alle drie hun sporen verdiend.
Alle 3 leek het een heel goed idee om de krachten te bundelen.
Vera, David en Sander spelen eigen werk, ondersteunen elkaar muzikaal en Sander zal voorlezen uit eigen werk. Een inspirerend en vermakelijk optreden met afwisselend licht maar onderhoudend literair vernuft en prachtige liedjes in het Nederlands en Engels.

Vera van der Poel: zangeres, multi-instrumentalist, componist en producer. Nu solo en toen als Divera, als frontvrouw van Beeswamp en Mimezine, speelde met The Nits, het Zapp Stringquartet en vele anderen. Ook wel de Nederlandse Joni Mitchell genoemd met haar soepele warme stem en geraffineerde composities., Ze heeft een fraaie mix van jazz en pop gevonden en maakte 2 albums (Love And Taboo en Time Versus Time). Onlangs bracht ze een nieuwe EP (Consolation Songs) uit.

Sander Donkers is schrijver, journalist en muzikant.  Zijn ‘150’ columns op de voorpagina van De Volkskrant zijn inmiddels net zo geliefd en vertrouwd als die van illustere voorgangers als Bril, Mulder en Campert. Eerder schreef hij Lipstick Sunset, over een reis door de zuidelijke staten van de USA en de muziek die daar door de aderen stroomt, en de veelgeprezen biografie HAY, over de frontman van de Golden Earring. Popmuziek is een rode draad in zijn werk. Niet verrassend is Sander Donkers zelf gezegend met een flinke schep gitaarspeeltalent en draait hij zijn hand niet om voor een lekker potje zingen.

In het verleden speelde hij in verschillende bands, waaronder Herman en Ik (met David Middelhoff) en Van Wyck. En dus veel verhalen: Stof genoeg van de man die sprak met onder andere Al Green, Lou Reed, Solomon Burke, Mick Jagger en Paul McCartney!

David Middelhoff: Hét muzikale fundament onder Acda en de Munnik als componist en begeleider.  David schrijft ook voor film, documentaires  en theater, produceert plaatopnamen en voert muzikale regie in diverse theaterproducties (o.a. De man van la Mancha, Thomas Acda, Claudia de Brey, Simone Kleinsma, e.a.). Eind 2022 kwam zijn debuutalbum ‘Hippieshit’ en hij werkt momenteel aan zijn 2de solo album.

RISE AND DINE

>> UITVERKOCHT << Vijftien zangers en zangeressen van het soul en gospelkoor 'Rise and Shine' brengen een swingend en inspirerend repertoire in onze monumentale - en overdadige in Kerst versierde - zaal. Zittend aan lange tafels serveren wij, tusssen de muziek door, een klassiek drie-gangen Kerstmenu.


Het ideale begin van je Kerstvakantie!
Meteen het ultieme Kerstgevoel!

Vijftien zangers en zangeressen van het soul en gospelkoor ‘Rise and Shine‘ brengen een swingend en inspirerend repertoire in onze monumentale – en overdadige in Kerst versierde – zaal. Het koor bestaat al meer dan 20 jaar en wordt deze avond live begeleid door pianist Rob Stoop en gitarist Sander Panhuysen.

Zittend aan lange tafels serveren wij, tusssen de muziek door, een klassiek drie-gangen Kerstmenu op basis van shared dining. Vlees, vis en vegetarische gerechten, voor ieder wat wils.

Entree €49,50 inclusief welkomstdrankje, het driegangen-shared-menu én de livemuziek. Reserveer snel voor deze bijzondere avond!

Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek

>> UITVERKOCHT << Soms zien we een programma en dan denken we: dit is gemaakt voor onze intieme  KHL zaal. En dan proberen we dat programma in huis te halen. En soms lukt dat. Met trots presenteren we dan ook: 'Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek' van Olga Zuiderhoek. Op 23 december én op 27 december.


foto Carine Bijlsma (met dank aan de erven Ger Lataster)

Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek is het refrein van ‘Wintertenen, luizen en eczeem, de typhus en de kanker en de griep’ van Ischa Meijer, Olga’s lievelingslied. Het werd de titel van dit programma van Olga Zuiderhoek over muziek uit haar 20e eeuw en ze wilde Gerard Bouwhuis voor de muziek, waar het om draait: Bartok, Antheil, Andriessen, Breuker, Gershwin, Johnny & Jones en natuurlijk Stravinsky. Ze laten de doden meespelen: Gerard speelt met Breuker, Olga zingt met Ischa.

Totaaltheater op 5 vierkante meter: tekst, muziek en beeld, vaak grappig, soms woestmakend droevig, maar hoe dan ook: er klinkt muziek! Gerard speelt en Olga vertelt waarom. ‘De 20e eeuw telt 2 wereldoorlogen, ik heb ze beide misgelopen, hoeveel mazzel kan je hebben’.

Met:
Olga Zuiderhoek: tekst & spel
Gerard Bouwhuis: piano
Heleen Hulst: viool

Op verzoek van de spelers vermelden we dat het geen voorstelling is voor kinderen.

Video: Peter Classen, regie: Kees Prins, Productie: Hanneke Uijt de Willigen.
En met dank aan Theaterbureau De Mannen, Liet Lenshoek en Tommie van Eck

KHL CHANTANT: KERST!

>> UITVERKOCHT << En ja hoor, daar is ie. Een Chantant gewijd aan Kerst. De mooiste liedjes van Jules de Corte, Herman van Veen, Bram Vermeulen, Hazes. Een aanrader voor zowel Kerstaanbidders als Kersthaters.


Luisteren naar artiesten in een fijne Cafésfeer, dat is KHL Chantant. Drs P zong het al ‘Daar heeft u voor een prik  Den helen middag schik.

Een hele reeks chanteurs staat weer te trappelen, begeleid op de piano en accordeon door Frank Wiebenga, op de contrabas door Chris Bernhart, en met gastblazers en gitaristen. Host Gerrit van der Linden praat het geheel vastberaden aan elkaar.

Met op Kerstavond het verrassende thema: Kerst!

En ja hoor, daar is ie. Een Chantant gewijd aan Kerst.
De mooiste liedjes van Jules de Corte, Herman van Veen, Bram Vermeulen, Hazes. Ook de Renaissance komt voorbij. En warempel: een meditatief moment met ‘Spiegel im Spiegel’. We wanen ons even in een verstild Scandinavisch land. Er is een saxofoon kwartet. Wim Sonneveld zorgt voor de lach. Schlagers en Smartlappen. De Kerstman als Weldoener en als ‘Enge man’.  Een aanrader voor zowel Kerstaanbidders als Kersthaters.

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale middag in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief
theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond.
Daar krijgt u bij uw wijntje, 
Een trijntje en refreintje.

Wil je als deelnemer ook eens de sprong wagen?  Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

Great Gatsby Club – PARTY & SHOW

Great Gatsby Club: een Vintage-, Retro-, & (Electro) Swingparty voor Hepcats en Kittens. Mister Gatsby zelf zal je verwelkomen op dit decadente, fun-tastische, glamoureuze en sexy (met een knipoog) all-night event.


The Roaring Twenties are here again!
Welkom bij Great Gatsby Club. Een plek waar vintage en retro bij elkaar komen voor een swingend oud en nieuw feest voor ‘hepcats’ en ‘kittens’. Gastheer Mr. Gatsby ontvangt u hoogstpersoonlijk om samen  een nacht lang door te halen op dit decadente, vrolijke, glamoureuze en sexy (met een knipoog) underground feest.

Live muziek door THE MAESTROs: De Amsterdamse filosoof en jazzmusicus Frank Meester (1970) samen met 5 topmuzikanten een band vormen die oude jazz klassiekers omgebouwd tot pophits en andersom. Inclusief live burlesque en gastzangeres. Perfecte live muziek voor deze nieuwe Roaring Twenties avond.

Over de hele avond verspreid zijn er burlesque en variété optredens die hun mooiste, grappigste, muzikaalste of sexy acts zullen brengen. Verwacht ook waaier-dansers, cocktailbar, candy girls, hapjes en bubbels en een onvergetelijk  middernacht moment.

Achter de draaitafels  vindt u Charley Rhythm (Retrolicious)  Hij neemt koffers vol (electro-) swing, Rock & Roll en zelfs Disco platen mee zodat u helemaal los kunt gaan op de dansvloer.

Gangsters, divas, maffioso, kwajongens en -meiden, kom verkleed als de roerige jaren twintig en de flitsende jaren veertig. Denk aan Great Gatsby, Charlie Chaplin, Boardwalk Empire, Betty Boop, the Godfather. Iedereen mag naar binnen, maar verkleed maakt het dubbel zo leuk.

Ga voor voorpret en meer informatie over de artiesten naar greatgatsby.club

januari 2024

SONGS FOR LEONARD

In 'Songs for Leonard' geeft Channah de vrouwen van Cohen een stem, samen met theatermaakster en muzikant Cyrelle Failé. 'Prachtig muziektheater rondom de charmeur der charmeurs'. (De Theaterkrant)


Suzanne, So Long Marianne en Janis Joplin: alle drie werden zij bezongen door ladies-man Leonard Cohen. In de muziektheatervoorstelling ‘Songs for Leonard’ wordt zijn werk bekeken door de ogen van zijn vrouwen. Cohens versies kennen we, maar hoe kijken zijn vrouwen er tegenaan?

In 2018 trok singer-songwriter Channah van ’t Riet door Canada en Amerika, op zoek naar de plekken waar haar muzikale held, Leonard Cohen, gewoond en geleefd had. Tijdens deze reis verschoof haar aandacht echter naar de vrouwen die Cohen bezong: Suzanne, Marianne, Janis Joplin en Joni Mitchell. Wie waren zij, en wat vonden zij van de liedjes die Cohen over hen schreef?

In ‘Songs for Leonard’ geeft Channah de vrouwen van Cohen een stem, samen met theatermaakster en muzikant Cyrelle Failé. Zichzelf begeleidend op piano, gitaar, trompet, bugel en klokkenspel steken zij niet alleen de klassiekers van Cohen in een nieuw jasje, ook schreven zij voor ‘Songs for Leonard’ muzikale tegenreacties. Hiermee geven Channah en Cyrelle een boeiende kijk in Cohens oeuvre en maken zo van ‘Songs for Leonard’ een muzikale reis, waarin zij vertellen over liefde en verlangen, over zeggenschap en artistieke vrijheid.

“Als je nog niet verliefd was, ben je het nu geworden. Op beide dames. Op alle meisjes van Cohen. En vooruit: nog een beetje meer op de charmeur der charmeurs zelf.” (De Theaterkrant)

ROEL C. VERBURG

Waarom kennen we niet allemaal Roel C. Verburg? Een stand-up liedjeszanger of gitaar-comedian; een muzikant in het lichaam van een komiek. Liedjes in de traditie van Hans Dorrestijn, met de muzikale kwaliteit van Spinvis.

Roel C. Verburg is een stand-up liedjeszanger of een gitaar comedian; een muzikant in het lichaam van een komiek. Hij speelde op festivals als Lowlands, Zwarte Cross en Concert at the Sea en is tevens één van de vaste bespelers van het Comedy Café Amsterdam.

Zijn liedjes gaan over van alles en nog wat: van alcoholisme tot relatieproblemen en van taalnazisme tot tijdreizen, maar de verbindende factor in zijn repertoire is toch altijd humor. Op deze avond zal Roel een hele berg van deze liedjes gaan spelen en behalve zijn grootste hits ‘Slechtste Rapper Van De Straat’ en ‘Onder De Plak’ ook vele nieuwe en wat obscuurdere liedjes.

Voor de eerste keer op het podium van de Nieuwe KHL.
Gaat dat zien, wees daarbij!

“Roel C. Verburg is een fenomeen op zich.” (Trouw)
“Liedjes in de traditie van Hans Dorrestijn, met de muzikale kwaliteit van Spinvis.” – (Elsevier).
“Waarom kennen we niet allemaal Roel C. Verburg?”  (Marcel van Roosmalen)

Luister: Slechtste Rapper Van De Straat

JOOST BOTMAN – WHAT IS TRUTH?

Het leven van Cash trekt voorbij in twintig nummers. Tussen de nummers door vertelt Joost Botman over het bijzondere leven van Cash, een van de grootste iconen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

Joost Botman komt naar Amsterdam met zijn muziektheatervoorstelling ‘What is truth’. Tijdens deze theatervoorstelling gaat hij op zoek naar de ware Johnny Cash.
In de jaren ’50 en ’60 realiseerde Johnny Cash zijn eigen American dream. Hij werkte zich op van katoenplukkers zoon tot een superster met een eigen TV-show. Hij is een echte verhalenverteller, met zijn liedjes verkondigt hij een boodschap, maar met de waarheid neemt hij het niet altijd even nauw.
Joost Botman duikt in de geschiedenis van ‘The Man in Black’. Een geschiedenis die bol staat van de tegenstellingen: drugssmokkel en religie, vaderlandsliefde en drankmisbruik, een familieman met een fascinatie voor het gevangenisleven. In Joosts nieuwe programma neemt hij het publiek mee in een aangrijpende en soms droogkomische vertelling over deze bijzondere zanger met het kenmerkende donkerbruine stemgeluid.
Het leven van Cash trekt voorbij in twintig nummers. Tussen de nummers door vertelt Joost Botman over het bijzondere leven van Cash, een van de grootste iconen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis. In het programma What is truth werkt Joost samen met gitarist Jos Kolenberg.

KHL Popquiz

Meet je muziekkennis in een nieuwe reeks popquizzen! Dit jaar stellen meerdere teams de quiz afwisselend samen. We starten met een klassieke popquiz door ervaren plaatjesdraaier en popquizmaker Berry van Diepen.

Meet je muziekkennis in een nieuwe reeks popquizzen! Dit jaar stellen meerdere teams de quiz afwisselend samen. In de zomer sluiten we de serie vertrouwd met Rob van Zandvoort.

We trappen 17 januari af met een klassieke popquiz door ervaren plaatjesdraaier en popquizmaker Berry van Diepen. Berry vuurt ruim honderd muziekfragmenten af op de teams van 2 tot 6 personen. Tussen de zes ronden door krijgen de teams twee pauzes om op adem te komen.

Meld je team aan via info@denieuwekhl.nl
€ 4,- per persoon deelnamegeld
Inloop vanaf half 8, start om 8 uur

Tip: kom voor een extra goede voorbereiding vooraf lekker eten in het restaurant :-).

ABEL’S AMERICANANA

Een bonte avond vol ROOTS muziek met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers.


Een bonte avond vol ROOTS muziek met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers. The Bayou Mosquitos uit Amsterdam draait haar hand niet om voor een lekker stukkie Noord- Amerikaanse roots, country, folk, funk, slide of westernswing muziek en hebben daar al ruim 30 jaar veel plezier in.

Met deze editie als gasten het trio Tromp & McLachlan & Aerts die op een unieke en geheel persoonlijke wijze bekende en minder bekende stukken uit het Amerikaanse country‘n blues-repertoire vertolken. Ook komen er verschillende Schotse songs voorbij, waardoor het geheel een Keltische “touch” verkrijgt.

Zangeres Mariëlle Tromp heeft haar sporen ruimschoots verdiend in de Nederlandse muziekwereld, onder andere bij het Boulevard of Broken Dreams Orkest en De Levende Jukebox. De van origine Schotse gitarist Alan McLachlan is bekend van onder meer The Weazels en The Scene. Hij weet in zijn gitaarspel op een virtuoze wijze rust, humor en melancholie te combineren en vormt daarmee de perfecte counterpart van Mariëlle.

En als verteller de geweldige (muziek-) journalist en schrijver Sander Donkers. In zijn verhalen klinkt maar al te vaak de rock ’n roll door. Hij schreef recentelijk een biografie over Barry Hay.

Tresoar & Fay Lovsky

In Friesland hoor je de serene rust van de meren en de weidevogels. Deze schat, Tresoar in het Fries, ervaar je in de klanken van Herman Woltman zijn klassieke gitaar en in Ella de Jong haar stem. Met vandaag als special gast: Fay Lovsky.

Als je in Friesland woont ben je in enkele minuten op het wad of sta je tussen de Friese paarden.  Je hoort weidevogels en de serene rust van de meren. Deze schat, Tresoar in het Fries, ervaar je in de klanken van Herman Woltman zijn klassieke gitaar en in Ella de Jong haar stem, bugel en melodica alsof men zich in deze ruimtes bevindt.

Fay Lovsky kleurt de muziek met haar zingende zaag en lapsteel. Ze is te horen op eerder werk van het duo en is in de Nieuwe KHL speciale gast.

Ella de Jong is actrice en musicus. Ze speelt trompet en zingt in Big Band Friesland. Sinds 2012 speelt ze samen met Herman. Ze werden uitgeroepen als beste singer songwriters van Friesland. Herman Woltman is componist en musicus. Als begeleider van Nynke Laverman ontstond de Friese fado. Hij was jarenlang bandleider en componist van de groep Souldada.

In 2018 maakten Ella en Herman de voorstelling ‘Myn Skip’ over de geschiedenis van het Friese skûtsje. De muziekvoorstelling won de Zilveren Anjer van het Cultuurfonds.

Fay Lovsky is zangeres en multi-instrumentaliste die in 1982 een hit scoort met het kerstnummer ‘Christmas Was A Friend Of Mine’, dat uitgroeit tot een ware klassieker. Ze werkt gedurende haar loopbaan ondermeer samen met Henny Vrienten, Arling & Cameron, striptekenaar Robert Crumb en jazzmuzikant Eric Vloeimans. Lovsky won in 2000 een Gouden Harp.

Ella de Jong en Herman Woltman: een kleurrijk stijlenpalet.
Jacob Haagsma – Leeuwarder Courant

Hoe maak je muziektheater dat ontroert, blij maakt en je begeestert? Ella & Her Man laten dit horen.
Vincent Meininger  – Friesch Dagblad

februari 2024

Wie is Robert Johnson, niet?

In ‘Wie is Robert Johnson, niet?’ onderzoeken Delta bluesgitarist “Big Bo” Brocken en verteller Marc Stakenburg op luchtige wijze alle verhalen en fabels rond Robert Johnson. Bo brengt de muziek van de legende op een authentieke manier tot leven.

Over geen enkele muzikant doen zoveel fantastische verhalen de ronde als over blues muzikant Robert Johnson. Dat hij zijn ziel aan de duivel zou hebben verkocht om beter gitaar te kunnen spelen is daarvan de bekendste. Maar er zijn er nog zoveel meer.

Waarom spreekt de man, die slechts 29 nummers opnam, een kleine eeuw na zijn dood nog altijd zo tot de verbeelding? Waarom had hij drie graven? Werd hij vergiftigd, neergeschoten of overleed hij aan een geslachtsziekte, en vanwaar de jarenlange verbeten jacht op ‘een derde foto’ van de muzikant?

Bob Dylan noemt hem ‘een van de meest inventieve geniën ooit’, voor anderen is hij vooral een van de meest geslaagde marketinghypes ooit. Feit is dat veel van zijn nummers gelden als klassiekers; Sweet Home Chicago, Love in Vain, Hellhound on My Trail, Me and the Devil en Cross Road Blues.

In ‘Wie is Robert Johnson, niet?’ onderzoeken Delta bluesgitarist “Big Bo” Brocken en verteller Marc Stakenburg op luchtige wijze alle verhalen en fabels rond Robert Johnson. Bo brengt de muziek van de legende op een authentieke manier tot leven.

Feiten en fictie lopen hevig door elkaar, wat blijft is de verbeelding. Johnsons verhaal speelt in op de fantasie en ja, ER IS een derde foto. Of toch niet?

Marc Stakenburg en Bo Brocken zijn beiden geen onbekenden in het Nederlandse muzikale landschap. Eerder speelden ze twee succesvolle theatertournees; ‘Het Geheim van Dockery Farms’ en ‘Trouble Soon Be Over’. De laatste met Frederique Spigt.

Marc is voornamelijk bekend vanwege zijn werk als radiopresentator voor de KRO en 40UP Radio en zijn lezingen over muziekgeschiedenis. Hij is auteur van twee boeken; ‘MusicTrails USA’ en ‘De Big Bang van de Popmuziek.’

Bo speelt al meer dan 30 jaar akoestische blues. Onder de artiestennaam Big Bo is hij een ware specialist op het gebied van de vooroorlogse bluesstijlen. In soloshows neemt hij je mee op een muzikale reis langs de plekken waar de blues ontstond. Hij won meerdere awards voor zijn werk als bluesartiest.

Les Deux je Veux

Vanaf 2022 vormt Madeleine Vogels en pianist en accordeonist Rodolfo Ravissant het duo Les Deux je Veux. In deze matinee brengen ze een nieuw programma met veel prachtige chansons van Edith Piaf, maar ook nummers van o.a. Charles Aznavour.


Madeleine Vogels
maakte verleden jaar grote indruk op ons door haar vertolking van Edith Piaf chansons tijdens KHL Chantant, met als thema Frankrijk.
Madeleine is in 2020 begonnen met zingen van een nostalgisch repertoire met een grote voorliefde voor het Franse repertoire. Al snel bleek zij met haar bijzonder stem geboren te zijn voor dit repertoire en vanaf 2022 vormt zij dan ook met de muzikale wizard, pianist en accordeonist Rodolfo Ravissant het duo Les Deux je Veux. 
 
Het afgelopen jaar bereikten zij de finale van Concours de la chanson Francaise en gaven ze hun eerste succesvolle optredens in het Torpedo Theater en in Theater Mascini. Hoog tijd dus dat ze terugkeren op het KHL podium! Met een nieuw programma met prachtige chansons van hoofdzakelijk Edith Piaf, maar ook van o.a. Charles Aznavour.

RICKY KOOLE

Ricky Koole heeft haar spoor gevonden, gewoon thuis dus. Soms moet je rondzwerven om daarna te kunnen waarderen waar je eigenlijk al die tijd al was. Haar laatste plaat 'Altijd Iemand’ kreeg lovende recensies. 'Neerlandicana' noemt Frits Spits het.

Na omzwervingen van New Orleans tot Tennessee vindt Ricky Koole zichzelf terug thuis in Nederland en staat ze voor de eerste keer op het KHL podium. Ze maakte eindelijk weer eens een Nederlandstalige plaat maar bleef trouw aan de Americana. Neerlandicana noemt Frits Spits het. Haar laatste plaat ‘Altijd Iemand’ kreeg lovende recensies.

“Op Altijd Iemand graaft Koole tekstueel diep in haar eigen leven. Het resultaat is verbluffend. Vanaf de eerste regel: ‘ Til me op en dans met me’ neemt Koole de luisteraar mee in een uiterst interessant muzikaal universum. Haar prachtige heldere stem lijkt gemaakt voor de Nederlandse taal”.
(Jean Paul Heck in Soundz)

Ricky heeft haar spoor gevonden, gewoon thuis dus. Soms moet je rondzwerven om daarna te kunnen waarderen waar je eigenlijk al die tijd al was. Ver zoeken om heel dichtbij te vinden waar het om gaat en waar je het meest op je plek bent.

In de KHL brengt Ricky, samen met toetsenist Roel Spanjers, de nieuwe liedjes en uiteraard, wat bekender werk.

Naast werk van de nieuwe plaat zal ze ook eerdere nummers spelen en zal ook Roel Spanjers een aantal van zijn eigen nummers spelen.

Popup Choir: I Follow Rivers

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij. Met deze keer: I Follow Rivers. Of je nou fan bent het origineel van Lykke Li, de megahitremix van The Magician óf de live-versie van Triggerfinger. Deze track staat als een huis en het dak gaat eraf als we ‘m samen zingen.

Een kneiterlekker popnummer, twee uur lekker gaan en een driestemmig resultaat. Zingen zonder dat je hoeft te kunnen zingen. Dat is Popup Choir.

Een avond met Maarten Bos (32) en gitarist Tijmen de Koning (33) is lachen, leren en de longen uit je lijf brullen. Een avondje uit, maar dan nét even anders. Met deze keer: I Follow Rivers. Of je nou fan bent het origineel van Lykke Li, de megahitremix van The Magician óf de live-versie van Triggerfinger. Deze track staat als een huis en het dak gaat eraf als we ‘m samen zingen.

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

De jongens van Popup Choir stonden al in Paradiso en Het Concertgebouw, maar zijn ook elke maand in De Nieuwe KHL te vinden. www.popupchoir.nl

The Burnin’ Burritos

The Burnin’ Burritos spelen sentimentele cancions, mysterieuze woestijnsongs en vrolijke latin dansliedjes, gelardeerd met humoristische terzijdes over de Mexicaans-Amerikaanse actualiteit.

Back On the Borderline part II


De Burnin’ Burritos keren terug naar het grensgebied van de VS en Mexico. Onderweg hoor je sentimentele cancions, mysterieuze woestijnsongs en vrolijke latin dansliedjes. De cantina, de cactus en de ratelslang zijn nooit ver weg…

Ook nu gaat de muziek weer hand in hand met humoristische terzijdes over de Mexicaans-Amerikaanse actualiteit. Trump en Biden komen voorbij. De muur. De drugskartels. En vooral…de (verloren) liefde. Kortom, Back On the Borderline part II is een humoristische road trip waarbij je soms ook weemoedig wegdroomt.

Meer info: https://www.burninburritos.nl/home.php

PITTIGE MOSTERD: JAN & TONNY JANSEN

Deze avond een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van schoenontwerper en buurtgenoot Jan Jansen en zijn vrouw Tonny Polman. Ze hebben altijd samen gewerkt en zijn samen nog steeds actief en drukker dan ooit. Wat houdt hun heilige vuur brandend?


Deze avond een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van schoenontwerper en buurtgenoot Jan Jansen (1941) en zijn vrouw en muze Tonny Polman (1940). Creativiteit en intuïtie gecombineerd met zakelijk inzicht: een gouden combinatie. Jan: ‘Zonder haar was ik een aardige schoenmodelleur geworden en niet de schoenontwerper die ik nu ben.’

Al meer dan 60 jaar is Jan Jansen een meester in kleurrijk extravagant en grensverleggend schoenontwerp. Een echte ambachtsman, die gebruiksvoorwerpen tot kunst maakt. Niet voor niets worden zijn schoenen vaak geëxposeerd in musea.

Jan en Conny zijn samen nog steeds actief en drukker dan ooit. Het komt niet in hen op om op hun lauweren te gaan rusten. Is ook niet nodig, want de inspiratie hangt bij Jan nog altijd in de lucht. Deze Pittige Mosterd gaan we op zoek naar de bron van die inspiratie en spreken we over succes, tegenslagen en zijn eindeloze passie voor schoenen.

Gratis inloop. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

In dit vijfde seizoen van Pittige Mosterd volgt later dit jaar:
Don 14 maart:  Aliona van der Horst – documentairemaker

Gehakte memmisj met kiezelsteentjes

Kookevenement met kookboekenschrijfster Jonah Freud. Smullen van heerlijke gerechten uit de Joodse wereldkeuken, van de muziek tussen de gangen door en van het gezelschap aan de lange tafels.

De joodse wereldkeuken in De Nieuwe KHL

Als het in joodse families érgens om draait is het om eten. Er staat altijd wel iets te pruttelen, te stoven of in te koken. De joodse keuken is een rijke, wereldwijde keuken. Joden leven immers verspreid over de hele wereld, in alle continenten. Waar ze koken vanuit dezelfde bron, maar met andere ingrediënten en eigen gerechten. Dat proeven we allemaal in dit kookevenement met kookboekenschrijfster Jonah Freud.

Wat we eten?
In ieder geval kippensoep. En wie weet gehakte memmisj met kiezelsteentjes of quatsch mit Sause. Het wordt in ieder geval smullen van de heerlijke gerechten, van de muziek tussen de gangen door en van het gezelschap aan de lange tafels.

Livemuziek
Tussen de gangen door brengt zangeres Rolinha Kross, begeleid door gitarist Tis Marang, joodse muziek uit de hele wereld. Over eten natuurlijk 🙂

Voorzetting van een traditie
Met ‘Gehakte memmisj met kiezelsteentjes’ zet de Nieuwe KHL een traditie van kookevenementen voort. Zoals we eerder mooie avonden organiseerden met chefs met een vluchtelingenachtergrond, en eten op niveau met Alain Caron. Je proeft van een rijke keuken, hoort meer over de achtergronden en de muziek verdiept je beleving.

Jonah Freud heeft nog heel wat potten op het vuur. Het begin van een nieuwe serie? We hopen het!

Entree: 52,50
Inclusief een driegangen shared menu en livemuziek.

maart 2024

MYLOU FRENCKEN

Een minnares, vindt zangeres en cabaretière Mylou Frencken, is zoveel méér. In haar nieuwe voorstelling geeft zij het woord haar ware betekenis terug. "Wondermooi, van koesterend intiem tot onverwacht grappig."


Minnares: Mylou Frencken wil het graag zijn. Op háár voorwaarden. Op háár manier.

Vroeger was een minnares een vrouw met macht,
aanzien, glamour (en een paleisje). Maar waar was de liefde? Minnaressen van nu worden gezien als vrouwen voor wie de liefde vaak bestaat uit lust en lijden. Ze smachten en wachten op hun moment, dat nooit komt.

Maar een minnares, vindt zangeres en cabaretière Mylou Frencken, is zoveel méér. In haar nieuwe voorstelling geeft zij het woord haar ware betekenis terug.

“Vrouwen emanciperen en feminiseren zich een slag in de rondte, terwijl ze ondertussen tegemoet blijven komen aan mannelijke fantasieën over verleidsters en femmes fatales. Voor mij is een minnares iemand die liefheeft vanuit een eigen behoefte, met vrouwelijke kracht, finesse en speelsheid. Wie wil nou géén goede minnares zijn?”

Van haar valkuilen en struikelingen in de liefde maakt Mylou geen geheim in Minnares. Openhartig onderzoekt ze de Kunst van het Beminnen – inspiratie, lering en vermaak puttend uit grote en tragische minnaressen als Madame de Pompadour, Marilyn Monroe, Mata Hari en Monica Lewinsky.

Liedjes van Mylou Frencken (ook bekend als zingende barvrouw in de tv-quiz Met het Mes op Tafel en initiator van het Haarlemse Theater de Liefde) werden verschillende keren genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt-prijs.

“Wondermooi, van koesterend intiem tot onverwacht grappig.”
(NRC)
“De ongekroonde koningin van het kleinkunstlied.”
(Theaterkrant)

Kijk en luister hier

Krystl & Rachèl Louise

Krystl heeft al eerder een onuitwisbare indruk op ons gemaakt met een solo-optreden in de KHL, en nu staat ze samen met Rachèl Louise op het KHL podium. Twee powervrouwen, met eigen sololiedjes en liedjes van de Bluebirds. Veel mooier gaat het niet worden.

The BlueBirds ken je als drie singer/songwriters (Elske deWall, Krystl & Rachèl Louise) die elkaar vonden in de countrymuziek. Vanaf 2017 betraden ze grote podia als Paradiso en Concert At Sea, waren geregeld te zien in tv-programma’s als RTL Late Night en speelden meerdere succesvolle club- en theatertours.
Vanaf 2021 worden The BlueBirds een collectief, waarin Krystl en Rachèl Louise de leiding nemen als vaste ‘Birds’.

Krystl heeft al eerder een onuitwisbare indruk op ons gemaakt met een solo-optreden in de KHL, en nu staat ze samen met Rachèl Louise op het KHL podium. Met liedjes van de Bluebirds en met eigen sololiedjes.

Krystl tekende in 2009 haar eerste platencontract bij Universal Music. Haar carrière maakte vervolgens in 2010 een vliegende start door het succes van haar eerste hitsingle Golden Days, die ook te horen was in een Martini reclame. In 2011 won ze een Edison voor Beste Nieuwkomer, een 3FM Award en een Buma Award. Inmiddels heeft Krystl twee solo albums uitgebracht met daarop succesvolle radiosingles als Bottles, Fool For You, Golden Days en Circles.
In 2017 kwam haar elektronische single Losing My Head uit. De song werd op de dag van uitkomen meteen bekroond tot NPO Radio 2 Top Song. Krystl’s kerstsingle Wonderful Time, uitgebracht in hetzelfde jaar, stond op nummer 2 van de meest gedraaide Nederlandse kersthits. In november 2020 bracht ze de popballad A Good Year Without You uit.

Krystl bracht vorig jaar in augustus haar derde soloalbum uit: Good For You, Good For Me. Deze gaat over de fases van een break-up en is haar meest persoonlijke album tot nu toe. De single Better werd al meer dan 1,2 miljoen keer beluisterd op Spotify. Op dit album laat Krystl een ander geluid horen en een andere kant van zichzelf zien; atmosferisch, melancholisch en kwetsbaar.

Rachèl Louise begon haar muzikale carrière met ’t The Disco’. Een eerlijk pianoliedje over ADD. De songwriting van Louise brengt poppy melodieën en directe woorden. Met haar eerste plaat speelde ze voorprogramma’s voor James Morrison en Brooke Fraser en haar liedjes werden op de playlist gezet van nationale radiostations door heel Nederland.
Haar tweede EP is gemaakt met Odd Martin Skålnes en Magnus Skylstad (AURORA) in Noorwegen (2017). Ze toerde met Aurora, Racoon & Bløf.
Geïnspireerd door yoga en meditatie was Rachèl in 2022 van plan een EP te schrijven met “yoga popmuziek” – zen-geïnspireerde popsongs, met als doel de wereld een beetje lichter te maken. Dat voornemen mislukte en Rachèl schreef uiteindelijk over vier grote problemen: geestelijke gezondheid, politiek, religie en klimaatverandering – het resultaat: Popular Problems, is haar nieuwste EP.

Kijk en luister hier

Popup Choir: Gimme! Gimme! Gimme! – ABBA

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij. Met deze keer: Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight). Driestemmig leren zingen met deze kraker van het viertal uit Zweden. Magisch.


Eén lied, twee uur lang lekker gaan en een driestemmig hoogtepunt. Ook als je denkt dat je niet kan zingen. Dat is Popup Choir.

Een avond met Maarten Bos (32) en gitarist Tijmen de Koning (33) is lachen, beleven en de longen uit je lijf brullen. Zij spelen. Jij zingt. Ervaring is niet nodig. Dus of je nou alleen onder de douche zingt, met je vrienden in de kroeg, of helemaal nooit. Gewoon lekker gaan.

Na een vol Paradiso, bijzondere televisie-optredens en een uitverkocht Concertgebouw gaan ze verder op hun missie. Nederland meer laten zingen. Deze keer: Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight). Driestemmig leren zingen met deze kraker van het viertal uit Zweden. Magisch.

PITTIGE MOSTERD: ALIONA VAN DER HORST

Deze avond een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van buurtbewoner en documentairemaker Aliona van der Horst. Geboren in Moskou en getogen in Nederland heeft zij vele nationale en internationale onderscheiden documentaires op haar naam staan. Sinds 14 december is haar film 'Gerlach' te zien in de bioscoop.


In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

Deze avond een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van buurtbewoner en documentairemaker Aliona van der Horst.

Aliona van der Horst (1970) is geboren in Moskou en getogen in Nederland en heeft vele nationale en internationale onderscheiden documentaires op haar naam staan.

Zo ontving ze de Pathé Tuschinski Film Award voor Dame met het witte hoedje (1997), de Prijs van de Nederlands Filmkritiek voor Boris Ryzhy (2009) en het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire voor haar film Liefde is aardappelen (2017).

De gelauwerde serie Passie voor de Hermitage (2003) met verhalen achter de schermen van het grootste museum ter wereld, ontving de Grand Prix FIFA Montréal, en de lange documentaire Voices of Bam (co-regie Maasja Ooms), een film over rouw en herinnering, is op vele internationale filmfestivals vertoond en onderscheiden.

Sinds 14 december dit jaar is haar laatste film Gerlach te zien in de bioscoop. De documentaire gaat over akkerbouwer Gerlach, die al zestig jaar boert onder de rook van Schiphol. Gerlach werd tijdens het IDFA bekroond met de prijs voor Beste Nederlandse Documentaire. 

Laat je inspireren door deze creatieve en inspirirende buurtbewoner met idealen.

Gratis inloop. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

KHL CHANTANT: CALIFORNIA DREAMING

Na de hartverwarmende editie van afgelopen jaar weer een podium vol kwartetten, duetten, mini koren, trio’s. Een matinee geheel gevuld met Papa’s & Mamma’s, human beatboxes, Scandinavische klanken, Balkan.

Luisteren naar artiesten in een fijne Cafésfeer, dat is KHL Chantant. Drs P zong het al ‘Daar heeft u voor een prik  Den helen middag schik.

Meerstemmige Zang. Alle talen welkom.

Na de hartverwarmende editie van afgelopen jaar weer een podium vol kwartetten, duetten, mini koren, trio’s. Een matinee geheel gevuld met Papa’s & Mamma’s, human beatboxes, Scandinavische klanken, Balkan.  In Maart snakken we naar Zonnestralen. Die spatten van het podium. Een must voor fijnproevers.

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale middag in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond.

Daar krijgt u bij uw wijntje, 
Een trijntje en refreintje.

Wil je als deelnemer ook eens de sprong wagen?  Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

De Kretenzers

Gratis inloop, wel even reserveren: info@denieuwekhl.nl Een literaire show waarin de panelleden ter plekke fabuleren. Waarin zij literaire anekdotes, achterflappen van verzonnen of misschien toch echt bestaande boeken en vreemde spectaculaire feiten over schrijvers opdissen.

Alsof het gedrukt staat
Gratis inloop, wel even reserveren: info@denieuwekhl.nl

Een literaire show waarin de panelleden ter plekke fabuleren. Waarin zij literaire anekdotes, achterflappen van verzonnen of misschien toch echt bestaande boeken en vreemde spectaculaire feiten over schrijvers opdissen. Het gaat deze avond dus om mooie slagzinnen, literaire anekdotes, verzonnen of echte verhalen en levensbeschrijvingen uit de literatuur, die aan het publiek worden voorgelegd; zijn dit waargebeurde of verzonnen verhalen, is dan de vraag.

In ‘Alsof het gedrukt staat’ krijgen vier kandidaten opdrachten uitgereikt die zij ter plekke moeten oplossen of beantwoorden. De deelnemers oefenen voor uw ogen hun verbale lenigheid, fantasie  en improvisatievermogen. Men zal elkaar aftroeven in vindingrijkheid en esprit. De avond heeft een klein wedstrijdelement en het gaat ongetwijfeld een keer mis…

Na de pauze volgt een interview met een van de vaste schrijvers, of een gast, met een actuele aanleiding. Met Froukje van der Ploeg, Rashid Novaire, Erik Lindner en Frans Strijards, presentatie door Maaike Bergstra.  
Na de pauze treden diverse gasten voor het voetlicht. En er is ook een pianist die ter plekke steeds muzikaal intervenieert.

Is dit wat het lijkt? Het programma suggereert steeds dat improvisatie en het verbale vermogen en de fantasie van de deelnemers een doorslaggevende rol spelen om het publiek te overtuigen. hoewel ze zich wel enigszins hebben kunnen voorbereiden…

Tip: kom voorafgaand lekker eten in het restaurant!
Zie hier voor de kaart en reserveer een tafel

SingerG & Elated

Een dubbelconcert. De Amsterdamse vocal band 'SingerG' vertolkt kersverse pophits en tijdloze klassiekers met een moderne acapella sound. De inspiratie van 'The Elated' komt uit een breed palet aan muzikale genres, stijlen en tradities, waaronder R&B, Funk, Disco, Jazz, Rock en volksmuziek uit het Midden-Oosten.

Een dubbelconcert van SingerG and Elated.

Amsterdamse vocal band SingerG (als in synergy) vertolkt kersverse pophits en tijdloze klassiekers met een moderne acapella sound. De acht vocalisten brengen hun uiteenlopende stemmen en achtergronden samen om ieder nummer een unieke sfeer en sound te geven. SingerG viert in 2024 haar 15-jarige jubileum. Sinds de oprichting in 2009 heeft het ensemble een volledig eigen aanpak gecreëerd op het gebied van arrangeren, muziekproductie en samenzang.

De Nederlandse ‘Omni-Pop’ formatie The Elated werd in 2020 opgericht door zanger Ebru Yoldaş. De line-up bestaat naast Yoldaş uit drummer Koen Schoutrop, multi-instrumentalist en zanger Toshiro Polak en de veelzijdige bassist Don Gerritsen. Hoewel hun muziek stevig geworteld is in pop, putten The Elated inspiratie uit een breed palet aan muzikale genres, stijlen en tradities, waaronder R&B, Funk, Disco, Jazz, Rock en volksmuziek uit het Midden-Oosten.

Mooie Noten -Halve Fnale III

Mooie Noten is dé Amsterdamse popsongcompetitie voor singer-songwriters en (semi)akoestische acts van maximaal drie personen. Het uitgangspunt is de popsong zelf, waarbij gelet wordt op compositie, teksten en muzikale presentatie.

Mooie Noten is de Amsterdamse popsongcompetitie voor singer-songwriters en (semi)akoestische acts van maximaal drie personen. Het uitgangspunt is de popsong zelf, waarbij gelet wordt op compositie, teksten en muzikale presentatie. Mooie Noten is een begrip in Nederland, niet in de laatste plaats door de bijzondere podia waar de deelnemers kunnen spelen. GRAP organiseert Mooie Noten om aanstormend talent de kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie. De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket met onder meer een waardecheque voor muziekinstrumenten, studiotijd en optredens. Eerdere winnaars zijn onder andere Kaya, Melle, Meis en  Lucas Hamming.

De voorrondes vinden plaats op woensdag 20 maart in De Hallen Studio’s, zaterdag 23 maart in de Roode Bioscoop en op woensdag 27 maart in De Nieuwe KHL. Elke avond kent één winnaar. Tijdens de laatste voorronde worden er nog 4 wildcards uitgereikt. De halve finale van Mooie Noten vindt plaats in Paradiso op dinsdag 30 april en de finale in het Vondelpark Openluchttheater op zondag 30 juni.

Line up van voorronde III in de Nieuwe KHL:
Noah Milanovi, Ana Stefan, levi boon,  Stroman, Kim Cornelia, Suus Boon, LNDE

Zie hier voor de aftermovie Mooie Noten 2023

ABEL’S AMERICANANA

>> UITVERKOCHT<< The Bayou Mosquitos uit Amsterdam draait haar hand niet om voor een lekker stukkie Noord- Amerikaanse roots, country, folk, funk, slide of westernswing muziek en hebben daar al ruim 30 jaar veel plezier in. Met deze keer als speciale gasten: The Lasses met geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities.


>> UITVERKOCHT<<
Een bonte avond vol ROOTS muziek met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers. The Bayou Mosquitos uit Amsterdam draait haar hand niet om voor een lekker stukkie Noord- Amerikaanse roots, country, folk, funk, slide of westernswing muziek en hebben daar al ruim 30 jaar veel plezier in.

Met deze keer als speciale gasten: The Lasses

Nog voordat ze een woord hadden gewisseld zongen ze al samen, in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Inmiddels toeren Sophie Janna en Margot Merah de hele wereld over met geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. Janos Koolen is verantwoordelijk voor de rake, pure arrangementen en een groot deel van de instrumentpartijen, naast Stijn van Beek op low whistle en uilleann pipes. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken.

The Bayou Mosquitos doen een set, the Lasses doen er een met hun eigen repertoire, maakten recent een nieuw album “Near Far” en ze doen een ‘Americana’ setje met ons samen, met o.m. songs van Gram Parsons en Richard Thompson.

april 2024

KHL POPQUIZ

Meet je muziekkennis in een nieuwe reeks popquizzen! Dit jaar stellen meerdere teams de quiz afwisselend samen. De derde editie van de popquiz in 2024 wordt verzorgd door Berry van Diepen en Peter Blikslager. Een nu al legendarische serie popquizzen in de maak.

Meet je muziekkennis in een nieuwe reeks popquizzen! Dit jaar stellen meerdere teams de quiz afwisselend samen, een nu al legendarische serie popquizzen in de maak. Op zondag 14 juli sluiten we de serie vertrouwd af met de Vanzetti’s Grote Zomer Popquiz van Rob van Zandvoort.

Deze derde editie van 2024 wordt samengesteld door de twee popquiz mastodonten Berry van Diepen (45PK quiz momenteel in de Q Factory) en Peter Blikslager (van de roemruchte Korsakoff quiz).

Meld je team aan via info@denieuwekhl.nl
€ 4,- per persoon deelnamegeld
Inloop vanaf half 8, start om 8 uur

Tip: kom voor een extra goede voorbereiding vooraf lekker eten in het restaurant :-).
Kijk hier voor het menu en reserveer

Machteld Chante Shaffy

>> UITVERKOCHT<< Vanwege grote belangstelling nogmaals Machteld Chante Shaffy! Machteld van der Gaag heeft 'met haar mannen' 15 Franse chansons van Ramses opgenomen. Het belooft wederom een gedenkwaardige Franse Shaffymiddag te worden, met ook gastoptredens.

>>UITVERKOCHT<<
Net als Ramses Shaffy is Machteld van der Gaag voor haar gevoel te laat geboren, in ‘een land met ander licht‘. Daardoor groeide ze wel tweetalig op, met de Nederlandse en de Franse taal, maar ontdekte ze Ramses Shaffy pas in de jaren ’90, toen ze bij een reclamebureau werkte dat ‘Zing Vecht Huil’ gebruikte onder een commercial. Ze kocht een verzamel CD en was verkocht. Later, woonachtig in Amsterdam, zwaaide ze nog af en toe naar Ramses als hij op het terras van café Torino zat, achter zijn vertrouwde glaasje wijn zat.

Ze kon toen niet vermoeden dat ze veel later met de orkestleider en pianist van Ramses Shaffy zou gaan musiceren: Nico van der Linden. Nico wist dat Ramses ook liederen in het Frans had geschreven en gezongen en liep al lang rond met het plan om een Franstalig Shaffy album op te nemen. Dankzij de samenwerking met Machteld werd het plan eindelijk concreet.

In oktober 2021 overleed Nico van der Linden, maar in het jaar daarvoor hadden Nico en Machteld het album ‘in de steigers’ gezet, en had Nico de partituren geschreven en de  bandbezetting bepaald.

En nu heeft Kees van Zantwijk de muzikale leiding overgenomen en zich ontfermt over de arrangementen. In totaal zijn er 15 chansons van Ramses opgenomen en op 1 december 2023, de sterfdag van Ramses Shaffy, presenteerde Machteld het album Machteld Chante Shaffy. Dit optreden was snel uitverkocht en vandaar deze reprise! Het belooft een gedenkwaardige Franse Shaffy-middag te worden, met ook gastoptredens.

Met Kees van Zantwijk op de pianoLeon Mennen op bas, Gert Wantenaar op accordeon en Enrique Firpi op percussie.

De Moed om te Vertrekken

Een ontdekkingstocht naar de wereld van de Tango. Zanger Kees Scholten ontdekte dat het meer is dan alleen een dans. Nieuwsgierig geworden naar de bijzondere liederen die hij tegenkwam begon hij zelf vertalingen te maken van deze teksten en dook zo dieper in dit fascinerende genre. Na afloop gaan de stoelen aan de kant en kan er gedanst worden met DJ Chimuchurri!


……en het is dit lied

luid of lelijk gezongen
dat troost biedt aan hoe het is gegaan.

De Moed om te Vertrekken is een ontdekkingstocht naar de wereld van de Tango. Ruim honderd jaar geleden zochten miljoenen Europeanen hun heil aan de oevers van de Rio de la Plata. Zij gingen het avontuur tegemoet en reisden naar een onbekende bestemming, op zoek naar een beter bestaan. De confrontatie met de aanwezige bevolking en cultuur leverde een nieuwe muziek- en dansvorm op: de Tango.

Zanger Kees Scholten ontwikkelde een passie voor de Tango en ontdekte dat het meer is dan alleen een dans. Nieuwsgierig geworden naar de bijzondere liederen die hij tegenkwam begon hij zelf vertalingen te maken van deze teksten en dook zo dieper in dit fascinerende genre.

Deze gezongen vertalingen nemen je mee naar een wereld van havenkroegen, huurkazernes, bordelen en naar de ziel van mensen die de moed hebben om te vertrekken. Liederen over illusie, liefde en frustratie. Vurig en passioneel, maar ook met humor gebracht.

Begeleid door Margreet Markerink op piano en Emmy Storms op viool.
Winnaar van het 10e Utrechts Kleinkunstfestival.

Verhaal en vertalingen: Kees Scholten
Liedteksten van: Cátullo Castillo, Enrique Cadicamo en Horacio Ferrer
Muziek van: Anibal Troilo, Edgardo Donato, Astor Piazzolla, Margreet Markerink

Na afloop gaan de stoelen aan de kant en kan er gedanst worden met DJ Chimuchurri!

Route Soleil

Accordeonist en pianist Jaap Somsen en zangeres Maaike Kitslaar laten de temperatuur direct op aangename wijze stijgen. In hun programma 'Neem me mee' klinken poëtische teksten van de chansons in het Frans, maar ook in eigen vertalingen.


Muziek in mediterrane sferen, dat is wat duo Route Soleil brengt. Accordeonist en pianist Jaap Somsen en zangeres Maaike Kitslaar laten waar zij komen de temperatuur direct op aangename wijze stijgen.

In hun programma ‘Neem me mee‘ klinken poëtische teksten van de chansons in het Frans, maar ook in eigen vertalingen. Het programma ‘Neem me mee’ gaat over daar zijn waar je niet bent. Zoals Charles Aznavour in zijn Emmenez-moi zingt:

“Onderweg heeft mijn misère meer warmte en minder gewicht”

Het duo voert je in het programma mee naar het Brussel en Amsterdam van Brel, trapt op de ‘bicyclette’ van Montant langs de berg van Ferrat, langs ‘girouettes’ van Boccara en wandelt een stukje mee op door het Parijs van chanteuse Barbara. Met een zachte landing brengen ze je weer terug naar het hier en nu.

Jaap en Maaike waren in 2022 finalist in het befaamde Concours de la Chanson van Alliance Française. Zij staan met hun muziek het liefst zo dichtbij mogelijk, in huiskamers, kroegen en op pleinen van Venray tot Goedereede. Ze waren te gast op festivals als Weekend van de Romantische Muziek Rotterdam en in chanson series van o.m. de Nieuwe KHL en het Torpedo theater Amsterdam. In 2023 brachten zij hun eerste album Neem me mee uit, te beluisteren via de streamingdiensten.

Zie ook:  www.duoroutesoleil.nl

mei 2024

Dolly’s Europapa Party

>>UITVERKOCHT<< Op Hemelvaartsdag tovert Dolly Bellefleur vanaf 20.30 uur de KHL om tot een Klein Holland Lounge. Zullen we Joost met z'n allen doen vlammen en knallen?! Met een doldwaze loterij met Eurovisie prijzen, Europa-pa hapjes om je vingers bij af te likken en als kers op de taart zingt Dolly een medley van songfestivalhits en last but not least de hertaling die zij maakte van Europa-pa!

>>UITVERKOCHT<<
Op 9 mei schittert Joost Klein in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Wat is er leuker dan dit grootste muziekspektakel van de wereld samen met vrienden en mede-fans live op een groot scherm te zien? Met vlaggetjes in de hand ongezouten kritiek geven op foute outfits en uit de bocht vliegende stembanden. Aan welk land geef jij je Douze Points? Ding-a-dong heeft Nederland dit jaar de winnende song?

Op Hemelvaartsdag tovert Dolly Bellefleur vanaf 20.30 uur de KHL om tot een Klein Holland Lounge. Zullen we Joost met z’n allen doen vlammen en knallen?! Voordat je het Europese liedjesfestijn live op een groot scherm kunt volgen trakteert Dolly je op de hertalingen die zij sinds 2014 heeft gemaakt van de inzendingen van Nederland voor Eurovision. Van In de stilte na de storm (Calm After The Storm), Ontspan Broeder (Slow Down) tot Een nieuwe tijd breekt aan(Birth of a New Age).

De entreeprijs van 24,50 euro is inclusief een lootje voor een doldwaze loterij met Eurovisie prijzen, een dolle surprise en Europa-pa hapjes om je vingers bij af te likken. Op het menu staan o.a. Belgische pa-pa-tat en de Zweedse balletjes van pa-pa. Als kers op de taart zingt Dolly een medley van songfestivalhits en last but not least de hertaling die zij maakte van Europa-pa. En wedden dat La Bellefleur tijdens de uitzending met haar pittige uitspraken het commentaar van Cornald Maas doet verbleken?

Tip: Verwen jezelf en combineer je entreekaart voorafgaand met een theatermenu: een hoofdgerecht en een voor- of een nagerecht naar keuze voor 29,50.

Beluister en bekijk hier de hertaling die Dolly Bellefleur in 2018 maakte van Outlaw in ‘Em
(Waylon).

 

DE BENONIES

De Benonies spelen swingende en nostalgische muziek. Van Nino Rota uit verschillende Fellini films waarbij de bijbehorende filmfragmenten worden geprojecteerd. Tot heerlijke dansnummers van andere Italiaanse componisten.


Het ideale moederdagcadeau!
Een middag met vrolijke en melancholieke, opzwepende en melodieuze muziek van de Benonies, en aansluitend dineren in het restaurant. Moederdag was nog nooit zo mooi.

In 1983 richtten enkele conservatorium-studenten samen met een tweetal beeldend kunstenaars een bandje op. Om swingende en nostalgische muziek te maken, vaak afkomstig uit de prachtige Italiaanse films van vooral Fellini. Deze muziek, gecomponeerd door Nino Rota, is een mengeling van circus-, dorpsharmoniekapel-, jazz- en operamuziek. Daarna werd het repertoire uitgebreid met nog meer Italiaanse muziek uit de veertiger en vijftiger jaren van de vorige eeuw, klezmer, muziek uit Zuid Amerika en uit de Balkan.

Het programma dat de Benonies op zondagmiddag 12 mei speelt, bestaat uit twee delen. Voor de pauze muziek van Nino Rota uit verschillende Fellinifilms waarbij de bijbehorende filmfragmenten worden geprojecteerd. En daarna heerlijke dansnummers uit het Benonies repetoire.

De Benonies bestaan uit:
Jetta Starreveld – zang, Joost van Son – accordeon, Babette Jane – sopraansaxofoon, Titus Dekker – altsaxofoon, Hans Terhorst – gitaar, Harm Wijntjes – contrabas, DirkJan de Koning – slagwerk.

Popup Choir: Anti-Hero – Taylor Swift

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij. Met deze keer de nieuwe koningin van de popmuziek, die zelf de Anti-Hero durft uit te hangen. Kom jij meezingen met Taylor Swift?


Eén lied, twee uur lang lekker gaan en een driestemmig hoogtepunt. Ook als je denkt dat je niet kan zingen. Dat is Popup Choir

Een avond met Maarten Bos (32) en gitarist Tijmen de Koning (33) is lachen, beleven en de longen uit je lijf brullen. Zij spelen. Jij zingt. Ervaring is niet nodig. Dus of je nou alleen onder de douche zingt, met je vrienden in de kroeg, of helemaal nooit. Gewoon lekker gaan.

Na een vol Paradiso, bijzondere televisie-optredens en een uitverkocht Concertgebouw gaan ze verder op hun missie. Nederland meer laten zingen. Deze keer: de nieuwe koningin van de popmuziek, die zelf de Anti-Hero durft uit te hangen. Kom jij meezingen met Taylor Swift?

Philip Kroonenberg

Al meer dan 40 jaar is Phillip een van de toonaangevende Americana-muzikanten in Nederland. Zijn nieuwe plaat heet ‘Wherever You Are’ en komt in februari dit jaar uit bij Excelsior. Philip zingt op deze 1e Pinksterdag de liedjes over zijn leven met zijn geliefde Jellie Brouwer.

Philip Kroonenberg  – Wherever You Are – Ode aan Jellie

Al meer dan 40 jaar is Phillip een van de toonaangevende Americana-muzikanten in Nederland. Daarnaast is hij de man van wijlen Kunststof presentatrice  Jellie Brouwer

“In 2019 bracht Excelsior mijn album Some More Time uit. De liedjes voor die plaat schreef ik in de wachtkamers van de ziekenhuizen waar ik met mijn vrouw Jellie Brouwer was. We kregen dankzij de operaties en behandelingen inderdaad nog wat tijd.  Einde 2022 bleek Jellie opnieuw ziek te zijn en deze keer was er geen zicht meer op genezing. Ook pogingen om verlenging van tijd te krijgen strandden. Ze is 18 juni 2023 overleden.
Weer schreef ik liedjes in de wachtkamers van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Veertien liedjes die als een foto van die periode het verhaal vertellen. Het vijftiende lied  gaat over de situatie na 18 juni. Hoe het nu is.“

Bij dit optreden op 1e Pinksterdag in de Nieuwe KHL speelt Philip de liedjes die over deze geschiedenis gaan en ook over de tijd waarin hij Jellie ontmoette. Tussendoor vertelt hij het verhaal.

“Vanuit het huis klinkt de gitaar van Philip, hij zingt. Over jou?
‘De hele tijd. Hij heeft veel nieuwe liedjes, en er zitten een paar hele mooie bij.’”
(Quote uit het Volkskrant interview dat Sara Berkeljon met Jellie Brouwer had in juni 2023).

De nieuwe plaat heet ‘Wherever You Are’ en komt in februari dit jaar uit bij Excelsior. Philip speelt met Phaedra Kwant (contrabas) en dochters Patsy (zang) en Dunja (piano).

GIPSY SALOON: SERVUS

Al 20 jaar een vaste waarde in het KHL programma. Een opzwepend Hollands zigeunerorkest en uiteraard heerlijk eten en drinken. Daar knapt iedereen van op.

Ontsnap aan de Hollandse werkelijkheid en waan je voor even op een warmbloedig Hongaars feest. Met een opzwepend zigeunerorkest en uiteraard heerlijk eten en drinken. Daar knapt iedereen van op. Op deze lente-editie kun je getuige zijn van een wonderlijke transformatie: een Hollands muzikantengezelschap  in een opzwepend zigeunerorkest. In de sfeervolle achterzaal geniet je van heerlijk eten en drinken en van muziek uit het hart. De muzikanten van Servus spelen eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers.

Zaal open vanaf 17.30, start muziek 18.30
7,50 entree
37,00 entree incl. een tweegangen menu

ABEL’S AMERICANANA

Een bonte avond vol ROOTS muziek van de Bayou Mosquitos met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers. Met deze keer twee bijzondere gasten: tenorsaxofonist par exellence Rinus Groeneveld en de pedal-steelgitarist Rob van Duuren.


Een bonte avond vol ROOTS muziek met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers. Alweer het derde seizoen dat de Mosquitos hun paarden afzadelen in de Nieuwe KHL voor een spetterende nieuwe serie met rootsmuziek en verrassende gasten.

The Bayou Mosquitos uit Amsterdam draait haar hand niet om voor een lekker stukkie Noord- Amerikaanse roots, country, folk, funk, slide of westernswing muziek en hebben daar al ruim 30 jaar veel plezier in.

Met deze keer twee bijzondere gasten:
Rinus Groeneveld; tenorsaxofonist par exellence. Hij speelde ondermeer met Big Jay McNeely en Hans Dulfer. En hij heeft zojuist het boek ‘Tenoritis’ uitgebracht vol bijzondere muziekverhalen over het leven met tinnitus (oorsuizen) en hoe hij dit de baas werd.

Tweede gast is pedal-steelgitarist en medeoprichter van de Haarlemse band Kwebbe’s Request  Rob van Duuren. Daarnaast is hij sessiemuzikant en begeleidt hij met enige regelmaat toerende singer songwriters in het pop-, folk- en countrycircuit zoals Jude Johnstone, Kevin Montgomery en Michael Weston King

juni 2024

Popup Choir: Creep – Radiohead

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij. Met deze keer terug naar de 90's met de lekkere rockmuziek van Radiohead en meebleren met Creep. Run, run, run, ruuuun. Moeten we meer zeggen?

Eén lied, twee uur lang lekker gaan en een driestemmig hoogtepunt. Ook als je denkt dat je niet kan zingen. Dat is Popup Choir.

Een avond met Maarten Bos (32) en gitarist Tijmen de Koning (33) is lachen, beleven en de longen uit je lijf brullen. Zij spelen. Jij zingt. Ervaring is niet nodig. Dus of je nou alleen onder de douche zingt, met je vrienden in de kroeg, of helemaal nooit. Gewoon lekker gaan.

Na een vol Paradiso, bijzondere televisie-optredens en een uitverkocht Concertgebouw gaan ze verder op hun missie. Nederland meer laten zingen. Deze keer: terug naar de 90’s met de lekkere rockmuziek van Radiohead en meebleren met Creep. Run, run, run, ruuuun. Moeten we meer zeggen?