Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

februari 2023

De vrienden van Jan hebben een Rotmiddag (o.l.v. Marjolein Meijers)

>>UITVERKOCHT<< 'Je moet gewoon een mooi programma maken met mijn liedjes Marjolein, als ik er straks niet meer ben. Als iemand het moet doen, ben jij het wel!'.


>>UITVERKOCHT<< De tweede rotmiddag is op zon 23 april!
Honderden liedjes zongen zij samen, Jan Rot en Marjolein Meijers (ex Berini’s), meer dan 20 jaar als duo An en Jan. Met gasten, zonder gasten. Tientallen cd’s namen zij op, Jan Rot met Jakob Klaasse, meer dan 40 jaar in studio’s en op de planken.
Als vrienden en muzikale maten.

Nu hebben we nog alleen Jan zijn liedjes, zijn prachtige teksten.
‘Je moet gewoon een mooi programma maken met mijn liedjes Marjolein, als ik er straks niet meer ben. Als iemand het moet doen, ben jij het wel!’

Dus hier zijn we.
Vrienden van Jan Rot.
Voorlopig exclusief in Walhalla Rotterdam en in de Nieuwe KHL Amsterdam.
Twee prachtige middagen met iedere een eigen sfeer, eigen repertoire. Met iedere middag ander repertoire en nieuwe vriend/gast. Verheug je en zing mee! Want dat is de basis van deze voorstelling.

(de tweede rotmiddag is op zon 23 april)

maart 2023

Stephanie Struijk

'De absolute buitencategorie van (Nederlandstalige) mooie liedjes zangeressen.' Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’ ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond.


Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’, ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika, waar Stephanie een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Tijdens deze reis van Los Angeles naar Minneapolis merkten ze dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in haar eigen taal. Het werden liedjes die gaan over het maken van een nieuw begin, verlangen naar thuis, en de magie van geluksmomenten.

Deze switch is haar goed bevallen, en er kwamen meer liedjes in de moerstaal uit de pen gerold. Liedjes over haar geboortegrond, Limburg, en hoe het was geweest als ze daar was gebleven. De zin “Zoek ik nou een plek met een tuintje en een hek, of een gevoel waar ik mezelf naartoe kan brengen” uit ‘Bijna thuis’ is kenmerkend voor haar troubadour’s leven. En Stephanie slaat met haar nieuwe album ’Fijn zo’ weer een nieuw hoofdstuk open in het Nederlands. Ze gaat door waar ze gebleven was, soms dromerig terugkijkend naar vroeger, maar de focus ligt vooral op verhalen die verder willen en liedjes die troost geven en de tijd misschien heel even stil doen staan.

‘Al veel eerder wist Stephanie Struijk zich te nestelen tussen de absolute buitencategorie van (Nederlandstalige) mooie liedjes zangeressen en met dit album bewijst ze dit nog maar eens. Dat ze voorheen bekendheid verwierf onder de naam Stevie Ann moge inmiddels bekend zijn, maar de keuze om in het Nederlands te zingen, is en blijft een nóg betere.’

(foto: Janita Sassen)

Popup Choir – Goldband: Noodgeval

DIT IS EEN NOODGEVAL, HELP ME UIT DE BRAND! Dé festivalhit van het afgelopen jaar hoorde je uit elk tentje schallen op Lowlands,  op de huisfeestjes en alle radio's. Samen met jou toveren we De Nieuwe KHL om tot een kolkende, driestemmige bende.

DIT IS EEN NOODGEVAL, HELP ME UIT DE BRAND! Dé festivalhit van het afgelopen jaar hoorde je uit elk tentje schallen op Lowlands,  op de huisfeestjes en alle radio’s. Goldband flikt het met een gelikte sound en een vreselijk meezingbare tekst. Samen met jou toveren we De Nieuwe KHL om tot een kolkende, driestemmige bende. Daar is geen witte was voor nodig. Kom je meezingen?

P.s. een beetje onder een steen geleefd de laatste tijd? Luister hier naar NOODGEVAL.

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Popup Choir is zingen voor iedereen. Of je nou een ervaren zanger bent of een douche-artiest, Popup Choir is voor iedereen. Maarten en Tijmen kiezen iedere week een fantastisch popliedje, leren de deelnemers dit driestemmig te zingen en maken een kekke video van het klinkende resultaat. Laagdrempelig en zonder verplichting: je komt meezingen wanneer je daar zin in hebt. Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

Ticket: 11,50 (incl 1,50 adminkosten)
Stadspas met een groene stip: 1,50
Ticket & een tweegangenmenu: 39,00
(een hoofdgerecht + een voor of nagerecht naar keuze van onze menukaart).
Kijk hier voor onze menukaart.

Montere Weemoed II

Sterke liedkunst begeleidt verhalen over alledaagse waanzin. Verbogt vertelt en leest voor, Van der Poel brengt bijpassende muziek. Het gaat om en om, tekst en muziek. Van der Poel heeft een gevoelige stem en rank gitaarspel, Verbogt noemt zichzelf ‘verlegen’ en heeft weleens overwogen lid te worden van de Vereniging van Verlegen Mensen.


Schrijver Thomas Verbogt en zangeres Beatrice van der Poel brengen met Montere Weemoed II een vervolg op hun eerdere Montere Weemoed, een literair muziekprogramma met tekst, zang en gitaar.

Verbogt vertelt en leest voor, Van der Poel brengt bijpassende muziek. Het gaat om en om, tekst en muziek. Van der Poel heeft een gevoelige stem en rank gitaarspel, Verbogt noemt zichzelf ‘verlegen’ en heeft weleens overwogen lid te worden van de Vereniging van Verlegen Mensen, want die bestaat! Maar zo verlegen staat hij niet op het podium, soms welbewust schutterig, maar hij kan bijzonder vertellen en zelfs acteren.

Eenvoud en herkenbaarheid, dat zijn misschien wel de sleutelwoorden tot Montere Weemoed II. Verbogt laat weten graag uit het raam van zijn huis te kijken naar wat er op straat zoal gebeurt; dat is veel, veel meer dan we geneigd zijn te denken. Zo ziet hij een man lopen in de vroege ochtend, half zeven. Hij is dronken en draagt een bos bloemen voor zich uit, met gestrekte armen. Wat gaat die man doen? Wil hij met de bloemen iets goedmaken? Voor wie zijn ze bestemd? Vragen die alleen Verbogt kan oproepen én subtiel probeert te beantwoorden.

Verbogt heeft in zijn literatuur een sterke troef in handen, zoals blijkt uit elke observatie. Met uiterst precies en ogenschijnlijk simpel maar zeer doeltreffend taalgebruik weet hij mensen en situaties op te roepen. Hij beeldt zich in wat in de mensen omgaat. Zo ontmoet hij in een dokterswachtkamer een getatoeëerde man die, net als patiënt-Verbogt, twee uur lang wegens onderzoek bewegingloos moet zitten. De man houdt het niet vol, ondanks de vervaarlijke vogelspin-tatoeage op zijn hand.

Marie Chaplet

Terug op het podium van de NIeuwe KHL: zangeres en pianiste Marie Chaplet met al haar favoriete muziek van Franse klassiekers tot jazz, evenals nieuw eigen geschreven werk.


Marie Chaplet werd in Frankrijk geboren en groeide op in Amsterdam. Op 
vierjarige leeftijd begon ze met klassieke piano te studeren en op 10-jarige leeftijd met zang en optredens. Met haar beide ouders carrièreartiesten, ervoer Marie de financiële en mentale worstelingen van het artiest zijn maar zodra ze afstudeerde van de universiteit besloot ze toch haar roeping te volgen. Ze reisde naar New York, waar haar beste liefdesliedjes ontstonden, en verhuisde naar Lissabon om operales te volgen onder begeleiding van sopraanzangeres Conceicao Seabra Galante en haar tenor-echtgenoot Nuno Vilallonga. Marie’s muziek verkent liefde, ontberingen en veerkracht in een soulvolle stijl, vaak met een vleugje humor, en altijd sterk beïnvloed door haar internationale banden en brede scala aan muzikale smaak.

Zangeres en pianiste Marie Chaplet presenteert in de Nieuwe KHL haar soloset met al haar favoriete muziek van Franse klassiekers tot jazz, evenals haar eigen geschreven werk.

KHL CHANTANT: DRANK

Met deze editie als thema: 'Drank'. Van 'Een pikketanussie' tot 'Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier' tot 'Mamma woar is mien pils?' en het dranklied uit La Traviata!  


Luisteren naar artiesten in een fijne Cafésfeer, dat is KHL Chantant. Drs P zong het al ‘Daar heeft u voor een prik  Den helen middag schik.

Een hele reeks chanteurs staat weer te trappelen, begeleid op de piano door Rob Stoop, op de contrabas door Chris Bernhart, en met gastblazers en gitaristen. Host Gerrit van der Linden praat het geheel vastberaden aan elkaar.

Met deze editie als thema: ‘Drank’.
Maakt meer kapot dan je lief is?
Van ‘Een pikketanussie’ tot ‘Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier’ tot ‘Mamma woar is mien pils?’ en het dranklied uit La Traviata!

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale middag in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond.
Daar krijgt u bij uw wijntje, 
Een trijntje en refreintje.

Wil je als deelnemer ook eens de sprong wagen?  Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

Pittige Mosterd: Paulien Cornelisse > VOLLER DAN VOL!

>>WE ZITTEN VOL<< Een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van bekende buurtgenoot Paulien Cornelisse.


In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

Deze avond een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van schrijfster, cabaretière, columnist én buurtgenoot Paulien Cornelisse.

Observator Pauline Cornelisse richt haar vergrootglas op onopgemerkte verschijnselen, stelt vragen die in niemand opkomen en heeft een speciaal oog voor modieuze woorden en begrippen. Was ze als kind al zo? Leuk-leuk!

‘Ik vind dat we niet krampachtig vast hoeven te houden aan de taal zoals die nu is. Die zal veranderen of misschien zelfs verdwijnen. Ook prima. Ik houd me het liefst bezig met de mens achter de taal.’

>>WE ZITTEN VOL<< En we hebben ook al een lange wachtlijst.. Dus helaas;  aanmelden heeft geen zin meer!

In dit vierde seizoen van Pittige Mosterd volgt later dit jaar:
20 april:     Coen Verbraak – journalist, programmamaker en schrijver
Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

april 2023

JP DEN TEX

Rasverteller JP den Tex bladert door zijn veelkleurige songboek. Één van Neerlands meest begenadigde singer-songwriters houdt het het dit voorjaar puur en simpel.


JP DEN TEX – Songbook
Rasverteller JP den Tex bladert door zijn veelkleurige songboek. ‘Één van Neerlands meest begenadigde singer-songwriters’ (Music Maker, oktober 2022) houdt het het dit voorjaar puur en simpel. Hij zingt, begeleidt zichzelf op de akoestische gitaar en vertelt ‘en passant’ wat verrassende anekdotes uit zijn artistieke zwerversbestaan. Muzikaal zal hij niet alleen putten uit zijn recente album ‘The Starlight Adventure’, hij grijpt ook terug op de liedjes van vroeger. Zoals de Tortilla classics ‘The Man, The Woman & the Dog’ (1971) en ‘Back to the Roots’ – nostalgische herinneringen aan zijn licht getormenteerde jeugd in kunstenaarsdorp Bergen (NH).  JP wordt begeleid door gitarist Michiel Jansen.

Foto: Koos Breukel

Azart – Come make art > UITVERKOCHT!

EXTRA VERTONING OP DON 6 APRIL. Deze film vertelt de kleurrijke en vrolijke geschiedenis van het Amsterdamse narrenschip Azart. Het schip had jarenlang als vaste basis het KNSM-eiland te Amsterdam. Het vervulde een dusdanig belangrijke sociale rol dat men in 1994 besloot om de plaats waar het schip meestal lag aangemeerd het Azartplein te noemen.

AZART, COME MAKE ART – door Annike Kaljouw en Masha Novikova, 73’

EXTRA VERTONING OP DON 6 APRIL.
Deze film vertelt de kleurrijke en vrolijke geschiedenis van het Amsterdamse narrenschip Azart. Met aan het roer de bedenker van dit varend kunstwerk: kapitein en acteur August Dirks, die ruim 30 jaar op de Azart woonde en werkte.

Vrolijkheid brengen aan de mensen is voor de kapitein het belangrijkste doel geweest. Zoals August zelf zegt: ‘Ik wilde een narrenschip optuigen om de wereld mee rond te varen en de lof van de zotheid te bezingen’.

Tot 2020 heeft het schip honderden steden bezocht en opgevrolijkt met haar theatervoorstellingen. Theaterschip Azart maakt na 33 jaar vrije vaart een allerlaatste reis. Op wielen, 150 meter over het strand van een Ecuadoriaanse vissersdorp. ‘Het schip van de zotten’ was eigenlijk onderweg naar Australië, maar toen de pandemie uitbrak en ernstige ziekte werd vastgesteld bij schipper August Dirks zette het schip koers richting een laatste ligplaats.

In de film volgen wij August in zijn missie om het schip een laatste bestemming te geven. Hij bezoekt oude vrienden en familie in Nederland en blikt terug op zijn reizen. Omdat August altijd filmmakers aan boord had, hebben we een zeer rijk archief aan filmbeelden tot onze beschikking! Zo ontstaat een kleurrijk overzicht van de wonderlijke geschiedenis van het theaterschip. Een schip dat voor zovelen een bron van inspiratie is en symbool staat voor het verwezenlijken van dromen. Het credo was: ‘Doe het gewoon. Kom en maak kunst’. Voor velen bleek het een springplank naar een professionele loopbaan in de kunstwereld.

AZART – COME MAKE ART> UITVERKOCHT!

Deze film vertelt de kleurrijke en vrolijke geschiedenis van het Amsterdamse narrenschip Azart. Het schip had jarenlang als vaste basis het KNSM-eiland te Amsterdam. Het vervulde een dusdanig belangrijke sociale rol dat men in 1994 besloot om de plaats waar het schip meestal lag aangemeerd het Azartplein te noemen.

AZART, COME MAKE ART – door Annike Kaljouw en Masha Novikova, 73’

Deze film vertelt de kleurrijke en vrolijke geschiedenis van het Amsterdamse narrenschip Azart. Met aan het roer de bedenker van dit varend kunstwerk: kapitein en acteur August Dirks, die ruim 30 jaar op de Azart woonde en werkte.

Vrolijkheid brengen aan de mensen is voor de kapitein het belangrijkste doel geweest. Zoals August zelf zegt: ‘Ik wilde een narrenschip optuigen om de wereld mee rond te varen en de lof van de zotheid te bezingen’.

Tot 2020 heeft het schip honderden steden bezocht en opgevrolijkt met haar theatervoorstellingen. Theaterschip Azart maakt na 33 jaar vrije vaart een allerlaatste reis. Op wielen, 150 meter over het strand van een Ecuadoriaanse vissersdorp. ‘Het schip van de zotten’ was eigenlijk onderweg naar Australië, maar toen de pandemie uitbrak en ernstige ziekte werd vastgesteld bij schipper August Dirks zette het schip koers richting een laatste ligplaats.

In de film volgen wij August in zijn missie om het schip een laatste bestemming te geven. Hij bezoekt oude vrienden en familie in Nederland en blikt terug op zijn reizen. Omdat August altijd filmmakers aan boord had, hebben we een zeer rijk archief aan filmbeelden tot onze beschikking! Zo ontstaat een kleurrijk overzicht van de wonderlijke geschiedenis van het theaterschip. Een schip dat voor zovelen een bron van inspiratie is en symbool staat voor het verwezenlijken van dromen. Het credo was: ‘Doe het gewoon. Kom en maak kunst’. Voor velen bleek het een springplank naar een professionele loopbaan in de kunstwereld.

Machteld van der Gaag

Allez, on chante! Machteld van der Gaag (zang) en Kees van Zantwijk (piano) bieden u op deze eerste Paasdag een onvervalste Franse middag.

CD presentatie
‘Machteld Chante Barbara 2’

Machteld van der Gaag (zang) en Kees van Zantwijk (piano) bieden u op deze eerste Paasdag een onvervalste Franse middag. Na het zoeken van de Paaseieren, komt u heerlijk genieten van veel Barbara chansons, ook van het nieuwe album dat deze middag gepresenteerd wordt – maar ook heerlijke Franse meezinger én een sneakpreview van het Machteld chante Shaffy album, dat in December verschijnt en ook in de KHL op 1 december wordt gepresenteerd.

Machteld (Grand Prix du Concours de la Chanson 2018) wordt in Nederland gezien als de Nederlandse Barbara. Maar ook de Association Barbara Perlimpinpin in Parijs roemt haar vertolkingen van de chansons van La grande dame brune.
Met twee albums brengt Machteld een zeer persoonlijke keuze van Barbara chansons uit, met een eigen touch maar toch trouw aan de geest van Barbara.
De tweede helft van het optreden zingt Machteld ook Franse chansons waar u luidkeels mee kunt meezingen.
Allez, on chante!

Popup Choir – Kings of Leon: Sex on Fire > UITVERKOCHT!

YEEEEEAAAAH, THIS SEX IS ON FIRE! Dat moment uit honderd kelen tegelijk. De bekendste hit van de Kings of Leon (2 broers, een neef en een vriend). Kom je meebrullen met Popup Choir, driestemmig?

YEEEEEAAAAH, THIS SEX IS ON FIRE! Dat moment uit honderd kelen tegelijk. De bekendste hit van de Kings of Leon (2 broers, een neef en een vriend) is alweer 15 jaar oud. Maar heeft de tand des tijds prima doorstaan en wordt nog iedere vrijdagavond in de kroeg meegebruld. Kom je meebrullen met Popup Choir, driestemmig?

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Popup Choir is zingen voor iedereen. Of je nou een ervaren zanger bent of een douche-artiest, Popup Choir is voor iedereen. Maarten en Tijmen kiezen iedere week een fantastisch popliedje, leren de deelnemers dit driestemmig te zingen en maken een kekke video van het klinkende resultaat. Laagdrempelig en zonder verplichting: je komt meezingen wanneer je daar zin in hebt. Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

>> UITVERKOCHT <<
Ticket: 11,50 (incl 1,50 adminkosten)
Stadspas met een groene stip: 1,50
Ticket & een tweegangenmenu: 39,00
(een hoofdgerecht + een voor of nagerecht naar keuze van onze menukaart).
Kijk hier voor onze menukaart.

De vrienden van Jan hebben een Rotmiddag (o.l.v. Marjolein Meijers)

'Je moet gewoon een mooi programma maken met mijn liedjes Marjolein, als ik er straks niet meer ben. Als iemand het moet doen, ben jij het wel!'.

Honderden liedjes zongen zij samen, Jan Rot en Marjolein Meijers (ex Berini’s), meer dan 20 jaar als duo An en Jan. Met gasten, zonder gasten. Tientallen cd’s namen zij op, Jan Rot met Jakob Klaasse, meer dan 40 jaar in studio’s en op de planken.
Als vrienden en muzikale maten.

Nu hebben we nog alleen Jan zijn liedjes, zijn prachtige teksten.
‘Je moet gewoon een mooi programma maken met mijn liedjes Marjolein, als ik er straks niet meer ben. Als iemand het moet doen, ben jij het wel!’

Dus hier zijn we.
Vrienden van Jan Rot.
Voorlopig exclusief in Walhalla Rotterdam en in de Nieuwe KHL Amsterdam.
Twee prachtige middagen met iedere een eigen sfeer, eigen repertoire. Met iedere middag ander repertoire en nieuwe vriend/gast. Verheug je en zing mee! Want dat is de basis van deze voorstelling.

mei 2023

Popup Choir – Songfestival Special

Euphoria van Loreen is het driestemmige euforische hoofdgerecht op deze speciale Songfestival-avond. En natuurlijk zing je mee met andere winnende songs uit vorige edities. Dit wordt een hele mooie avond. P.s. je mag best je vlag meenemen.

Fabuleus, geweldig, extatisch, kippenvel, blijdschap. Het schiet allemaal door je heen als je Euphoria van Loreen zingt. De winnaar van 2012 is het driestemmige euforische hoofdgerecht op deze speciale Songfestival-avond. En natuurlijk zing je mee met andere winnende songs uit vorige edities. Dit wordt een hele mooie avond. P.s. je mag best je vlag meenemen.

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Popup Choir is zingen voor iedereen. Of je nou een ervaren zanger bent of een douche-artiest, Popup Choir is voor iedereen. Maarten en Tijmen kiezen iedere week een fantastisch popliedje, leren de deelnemers dit driestemmig te zingen en maken een kekke video van het klinkende resultaat. Laagdrempelig en zonder verplichting: je komt meezingen wanneer je daar zin in hebt. Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

Kaarten: 14,00 (incl 1,50 adminkosten)
Stadspas met een groene stip: 4,00.
Enreekaart & een tweegangenmenu voorafgaand (een hoofdgerecht + voor of nagerecht naar keuze van onze menukaart): 41,50. Kijk hier voor onze menukaart.

Abel’s Latina Americana

>> UITVERKOCHT<< De laatste editie voor de zomerstop! Een bonte avond vol ROOTS muziek met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers.

>> UITVERKOCHT <<
The Bayou Mosquitos
uit Amsterdam draait haar hand niet om voor een lekker stukkie Noord- Amerikaanse roots, country, folk, funk, slide of westernswing muziek en hebben daar al ruim 30 jaar veel plezier in. De groep zadelt tweemaandelijks hun paarden af in de Nieuwe KHL voor een spetterende serie met rootsmuziek en verrassende gasten.

In de laatste editie voor de zomerstop spelen de Bayou Mosquitos nummers van Linda Ronstadt, Los Lobos, Los de Abajo en Llasa de Sela in een ‘Abel’s Latina Americana’.  Het beloofd een groot Mexicaans feest te worden!

Met deze keer als speciale gasten:
Ester Veldhuis, groeide op met gospel, blues, jazz en rock, en vond de kracht van haar stem in een Flamenco koor in haar geboortestad Amsterdam. Ze zong op grote hoogten in La Paz, Bolivia tot de Birmese jungle.
Alain Labrie speelde in de Franstalige flamenco/pop band Les Charmeurs. Zij waren geïnspireerd door het Franse lied, de Patchanka en andere mediterrane stijlen, hiermee wierf hij bekendheid, toerde door binnen-en buitenland en was regelmatig te horen op radio en tv.
Alain en Ester leerde elkaar kennen in Los Dolores waarin de gitarist 3 extravagante zangeressen begeleide met meerstemmig Spaanstalige liedjes.

Jan Donkers is de verteller van de avond. Naast dat hij als ‘Gonzo’ vele muziekfans heeft geïnjecteerd is hij ook voor de VPRO langere tijd in Mexico, Cuba en Honduras geweest en heeft daar veelvuldig verslag van gedaan. Abel en Louis hebben met Jan drie mooie theater-muziekprogramma’s gemaakt: ‘A Song Journey’.

juni 2023

MOCOL (MOKUMS COLLECTIEF)

Mokums Collectief (MoCol) is een eendaagse expositie en muziekavond. Bij deze editie is het werk te zien van 9 jonge Amsterdamse kunstenaars en zijn er 4 verschillende optredens.

De inloop is vanaf 16:00 waar je kan rondlopen door de expositie, spreken met de kunstenaars en werk aanschaffen.

De deelnemende kunstenaars zijn:

Sterre Pomper studeert dit jaar af aan de Text en Textiel opleiding van de Rietveld Academie. Ze combineert graag kleurrijk textiel met bestaande foto’s.
Bob Jonkers is een klassiek getrainde schilder die voornamelijk realistisch schildert. Hij experimenteert meer en meer met kleuren en abstractie, na een art residence in Japan.
Amon Vallentin is een maker die zich heeft gericht op het totaalplaatje. Hiermee creëert hij een belevenis die de toeschouwer transporteert naar een ander hier en nu.
Sven Jonkers is houtbewerker die voornamelijk gebruikmaakt van duurzaam hout van Nederlandse bodem. Hij creëert tijdloos meubilair dat de eigenheid en authenticiteit van het hout naar voren brengt, middels traditionele technieken.
Tycho is een multidisciplinair kunstenaar. Met de nodige ervaring op het gebied van graffiti en straatwerk begeeft hij zich veelvuldig op het pad van ongevraagde expressie en subversieve uitingen in de publieke ruimte.
Amon Vallentin is een maker die zich heeft gericht op het totaalplaatje. Hiermee creëert hij een belevenis die de toeschouwer transporteert naar een ander hier en nu.
Robin Kapitein maakt sinds een aantal jaar kunstwerken van glas-in-lood, met name geïnspireerd door traditionele, figuratieve tatoeage beeltenissen. Sinds een paar maanden experimenteert hij met meer abstracte werken.
Omar de Jong is beeldhouwer, gespecialiseerd in keramiek. Zijn werk reflecteert voornamelijk op uitsluiting, en haalt inspiratie uit traditioneel en hedendaags west-Afrikaans keramiek.
Yvonne Zoethout maakt portretfoto’s die een dromerige en oprechte sfeer dragen. Met haar foto’s biedt ze de kijkers de kans om deze zelf te interpreteren.
Casper Braat beelden en installaties verheerlijken het alledaagse door het normale op een voetstuk te plaatsen. Monumenteel in materiaal is zijn werk gemaakt om te blijven bestaan, verwijzende naar de excessen van het heden voor de toekomstige generaties.
Una en Wies van Atelier oprecht  maken handgemaakte sieraden, voor ieder wat wils. Juist super simpel en elegant, of heel uitgesproken en aanwezig. Ook daartussen proberen wij een balans te vinden.

Vanaf 19:00 wordt er een uitgebreid mediterraan buffet geserveerd.

En vanaf  18:00 tot 23.00 is er livemuziek van Sunset Society, Beachtenis, De Maestros en Middenweg, aansluitend speelt een DJ

Voor verdere updates en informatie kan je het collectief volgen op instagram/mocol4juni
Entree: 10,-
Entree & buffet 30,-

juli 2023

David George & Guests

Jazztrompettist David George uit Seattle ontmoet Amsterdam Jazz! Een zomerse middag met sfeervolle en kleurrijke Zuid-Amerikaanse Jazz.


Jazztrompettist David George uit Seattle ontmoet Amsterdam Jazz!

Trompettist, componist en arrangeur David L. George belichaamt echt het mondiale karakter van moderne jazz. Na zijn afstuderen aan de middelbare school (als trompettist) in de staat Washington, studeerde George bij een van de beroemdste trompettisten van Seattle, Les Beigle (van het Glenn Miller Orchestra).

In 1990 verhuisde David naar Europa. Terwijl hij in Amsterdam woonde, speelde hij met en arrangeerde hij voor Charles Green’s ‘Trumpetissimo’ en de ‘Frank Grasso Big Band’ en werkte hij samen met legendes als Toots Thielemans en Sal Nistico.

In 1996 verhuisde George naar Tokio, Japan. Hij werkte daar als jazzpedagoog en leidde zijn eigen kwartet ‘From the Heart’.

Mijn leven als muzikant en met name de twintig jaar dat ik in het buitenland heb gewoond, hebben mijn perceptie van muziek beïnvloed en gedefinieerd als kunst of amusement. Ik heb de effecten gezien van een emotionele band door middel van muziek, waar ter wereld ik ook heb gespeeld.’

Op deze zomerse zondagmiddag speelt David samen met pianist Francisco Morales, bassist Humberto Albores Martinez, percussionist Roberto Haliffi en zangeres Raffaela Herbert.

Het repertoire dat zij spelen is sfeervolle en kleurrijke Zuid-Amerikaanse Jazz.

DELIVERANCE

>> UITVERKOCHT<< Al meer dan 23 jaar is Deliverance een begrip in Amsterdam Oost en zij staat garant voor een fantastische middag. Kaarten via Deliverance


Deliverance zingt American Black Gospel met invloeden van soul en R&B. Onder leiding van dirigent Erwin Young en pianist Rick Piepers en band zingen zo’n 30 zangeressen soulful, sprankelend en swingend. Je wordt uitgedaagd om mee te zingen en mee te swingen. Come into our house en laat je meevoeren op de ritmische klanken van het koor en geniet!

Al meer dan 23 jaar is Deliverance een begrip in Amsterdam Oost en zij staat garant voor een fantastische middag.

Aanvang 14.30 uur
>> UITVERKOCHT<<
Meer informatie: Deliverance

september 2023

LENNY KUHR

Lenny Kuhr sloot het seizoen 22/23 af in het Concertgebouw. De première van dit nieuwe programma wilde ze ook in Amsterdam doen en dan 'is de Nieuwe KHL een logische keuze'.

Premiere!
‘Altijd nieuw en altijd jong’ dat etaleert Lenny opnieuw, niet alleen met een nieuw programma maar ook met een nieuwe band.

Dit nieuwe programma rust natuurlijk op haar laatste album maar voor het eerst sinds lange tijd brengt ze hier en daar ook oudere pareltjes uit haar grote en rijke oeuvre en er zijn nieuwe, niet eerder gespeelde liedjes.

De band bestaat uit twee oudgedienden. Meestergitarist Freek Dicke waarmee in het verleden bijna 20 jaar mee samenspeelde en haar lievelingspianist Frans de Berg. Samen leggen ze de basis waarin Lenny zich vrij kan bewegen en Lenny is daar heel gelukkig mee.

Het programma heeft geen titel, het heet gewoon ‘Lenny Kuhr’ maar het zou ook ‘Passie’ kunnen heten want passie is de rode draad die door alles heen loopt.

Lenny Kuhr sloot het seizoen met de muzikanten waarmee ze respectievelijk 15 (Mischa Kool) en 8 (Reinier Voet) jaar speelde af in het Concertgebouw. De première van dit programma wilde ze ook in Amsterdam doen en dan is de Nieuwe KHL een logische keuze.

POPUP CHOIR: Anouk – Nobody’s Wife

>> UITVERKOCHT - VOLGENDE EDITIE OP WO 18 OKT << Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij. Met deze keer: Nobody’s Wife van Anouk. It’s too bad, but that’s me! Dit wordt keihard.

Een kneiterlekker popnummer, twee uur lekker gaan en een driestemmig resultaat. Zingen zonder dat je hoeft te kunnen zingen. Dat is Popup Choir.

Een avond met Maarten Bos (32) en gitarist Tijmen de Koning (33) is lachen, leren en de longen uit je lijf brullen. Een avondje uit, maar dan nét even anders. Met deze keer: Nobody’s Wife van Anouk. It’s too bad, but that’s me! Dit wordt keihard.

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

De jongens van Popup Choir stonden al in Paradiso en Het Concertgebouw, maar zijn ook elke maand in De Nieuwe KHL te vinden. www.popupchoir.nl

 

NEDERLIED ENSEMBLE AMSTERDAM

>> UITVERKOCHT<< Na het grote succes van haar programma 'Liedjes die niet mochten' komt het Ensemble met een nieuw verrassend liedjesprogramma: 'Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben!'


Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben!
Na het grote succes van haar programma ‘Liedjes die niet mochten’ komt het Nederlied Ensemble met een nieuw verrassend liedjesprogramma. Een sfeervol programma over kleinkunstliedjes die we niet mogen vergeten. Liedjes die ontroeren, blij maken, je aan het lachen krijgen of troost bieden. De meest bijzondere liedjes van beroemde grootheden komen over het voetlicht. Denk aan Toon Hermans, Martine Bijl, Ramses Shaffy, Wim Sonneveld, Robert Long, Cornelis Vreeswijk, Adele Bloemendaal, Annie MG Schmidt, Jaap van de Merwe, Wim Kan, Willem Wilmink, Koos Speenhof en anderen.De liedjes zijn niet willekeurig gekozen! Ze komen voort uit de herinneringen en verhalen van onder andere Youp van ’t Hek, Freek de Jonge, Stef Bos, Ivo de Wijs, George Groot, Gerard Cox, Joke Bruis, Karin Bloemen en Jacques Klöters. Ook de zangers van het ensemble hebben hun liedjes met een persoonlijk verhaal gekozen. Een wondermooie voorstelling vol met prachtige liedjes, verhalen, anekdotes en ontboezemingen.
Zang: Mieke Bom, Kitty Kieftenbeld, Ingeborg Hairwassers, Bart Steenbeek, Evert de Vries en Marcel Klingeler
Piano: Paul Tijink
Trompet: Marcel Klingeler
Idee & regie: Evert de Vries

NEDERLIED ENSEMBLE AMSTERDAM

>> UITVERKOCHT<< Na het grote succes van haar programma 'Liedjes die niet mochten' komt het Ensemble met een nieuw verrassend liedjesprogramma: 'Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben!'


Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben!
Na het grote succes van haar programma ‘Liedjes die niet mochten’ komt het Nederlied Ensemble met een nieuw verrassend liedjesprogramma. Een sfeervol programma over kleinkunstliedjes die we niet mogen vergeten. Liedjes die ontroeren, blij maken, je aan het lachen krijgen of troost bieden. De meest bijzondere liedjes van beroemde grootheden komen over het voetlicht. Denk aan Toon Hermans, Martine Bijl, Ramses Shaffy, Wim Sonneveld, Robert Long, Cornelis Vreeswijk, Adele Bloemendaal, Annie MG Schmidt, Jaap van de Merwe, Wim Kan, Willem Wilmink, Koos Speenhof en anderen.De liedjes zijn niet willekeurig gekozen! Ze komen voort uit de herinneringen en verhalen van onder andere Youp van ’t Hek, Freek de Jonge, Stef Bos, Ivo de Wijs, George Groot, Gerard Cox, Joke Bruis, Karin Bloemen en Jacques Klöters. Ook de zangers van het ensemble hebben hun liedjes met een persoonlijk verhaal gekozen. Een wondermooie voorstelling vol met prachtige liedjes, verhalen, anekdotes en ontboezemingen.
Zang: Mieke Bom, Kitty Kieftenbeld, Ingeborg Hairwassers, Bart Steenbeek, Evert de Vries en Marcel Klingeler
Piano: Paul Tijink
Trompet: Marcel Klingeler
Idee & regie: Evert de Vries

oktober 2023

TRIO BIER LIGHT

Na 30 jaar bloed zweet en tranen staat de band op het toppen van zijn kunnen, heeft een ijzersterk repertoire met klassiekers en een niet aflatende stroom van verrassende nieuwe liedjes. Vanavond terug in het eigen clubhuis!


Na het optreden in Paradiso, begin dit jaar, kopte de Telegraaf: Trio Bier rockt harder dan ooit!
En zo is het.
Na 30 jaar bloed zweet en tranen staat de band op het toppen van zijn kunnen, heeft een ijzersterk repertoire met klassiekers en een niet aflatende stroom van verrassende nieuwe liedjes.
Vanavond weer terug in het eigen clubhuis in een semi-akoestische setting!

Menestrel: hommage aan Jacques Brel

In “Hommage à Jacques” neemt MÉNESTREL u mee op reis door Brel’s bewogen leven, aan de hand van foto’s, verhalen, anekdotes en zestien van zijn chansons.


‘Jacques Brel, ce n’est pas un chanteur”,  schreef ooit een recensent, “c’est une force de la nature’.

Een briljante, gepassioneerde dichter-zanger, geweldenaar op het podium. Bij zijn geboorte in 1929 leek hij voor iets heel anders in de wieg gelegd. Jongste telg in een bedaarde Vlaams-Franse bourgeoisfamilie, voorbestemd om in de voetsporen van zijn vader directeur te worden van een kartonfabriek. Maar in de sterren stond een andere bestemming. Jacques breekt los uit de gebaande paden en trekt als vroege twintiger naar Parijs, gitaar en een paar liedjes in de hand. De onzekerheid tegemoet, zijn passie achterna. Het begin van een levenslange zoektocht, naar “de onmogelijke droom, de onbereikbare ster”. De eerste stappen nog weifelend, maar dan de doorbraak, het succes, in een duizelingwekkende cadans. Tournees tot in alle uithoeken van Frankrijk, Europa en daarbuiten. Triomfen in de Olympia in Parijs, avond aan avond uitverkocht. Album na album na album. Maar dan in 1966, op het hoogtepunt van zijn roem, opnieuw een radicale breuk: tot ieders verbijstering, stopt Brel met optreden. Genoeg geweest, hij wil niet vastroesten, nóóit. De rusteloze zoektocht gaat voort, naar een nieuwe horizon. Die Jacques uiteindelijk letterlijk vindt, aan het andere eind van de wereld, op de Markiezeneilanden midden in de Stille Oceaan. Nog een laatste album – “Les Marquises” – waarmee hij zijn publiek in vervoering brengt. Een afscheidsgroet, zo zal blijken. Amper een jaar later, oktober 1978, overlijdt “grand Jacques” aan longkanker. Opgebrand door zijn intense leven, 49 jaar nog maar

Maar Jacques Brel leeft voort in de erfenis die hij ons nalaat. Zijn tijdloze chansons van liefde en pijn, verontwaardiging, sarcasme, spotternij, vriendschap of vertedering. En de weergaloze wijze waarop hij ze vertolkte op het podium. Brel zóng zijn chansons niet, hij WÁS zijn chansons. Met volle overgave.

In “Hommage à Jacques” neemt MÉNESTREL u mee op reis door Brel’s bewogen leven, aan de hand van foto’s, verhalen, anekdotes en zestien van zijn chansons. Deels klassiekers, deels minder bekende pareltjes. Een ontdekkingsreis waarin we “grand Jacques” leren kennen in al zijn intensiteit en complexiteit, op weg naar zijn onbereikbare ster.

POPUP CHOIR: ABBA – Mamma Mia

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij. Met deze keer: Mamma Mia. De insiders weten: de ABBA-avonden zijn altijd de beste.

Een kneiterlekker popnummer, twee uur lekker gaan en een driestemmig resultaat. Zingen zonder dat je hoeft te kunnen zingen. Dat is Popup Choir.

Een avond met Maarten Bos (32) en gitarist Tijmen de Koning (33) is lachen, leren en de longen uit je lijf brullen. Een avondje uit, maar dan nét even anders. Met deze keer: Mamma Mia. De insiders weten: de ABBA-avonden zijn altijd de beste. Koop op tijd je kaartje.

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

De jongens van Popup Choir stonden al in Paradiso en Het Concertgebouw, maar zijn ook elke maand in De Nieuwe KHL te vinden. www.popupchoir.nl

KHL CHANTANT: ITALIË

Met deze editie als thema: Italië! Opera’s. Van Sprankelende sopranen tot het Grappa gemompel van Poalo Conte. Klassiekers van Enrico Morricone en Andreas Bocelli. O sole mio. En natuurlijk zullen ‘Marina’ en ‘Lola’ niet ontbreken.


Luisteren naar artiesten in een fijne Cafésfeer, dat is KHL Chantant. Drs P zong het al ‘Daar heeft u voor een prik  Den helen middag schik.

Een hele reeks chanteurs staat weer te trappelen, begeleid op de piano door Vera Marijt, op de contrabas door Chris Bernhart, en met gastblazers en gitaristen. Host Gerrit van der Linden praat het geheel vastberaden aan elkaar.

Met deze editie als thema: Italië!
Ons favoriete vakantieland.
Opera’s. Van Sprankelende sopranen tot het Grappa gemompel van Poalo Conte.
Klassiekers van Enrico Morricone en Andreas Bocelli. O sole mio.
En natuurlijk zullen ‘Marina’ en ‘Lola’ niet ontbreken.

Een Matinee vol Hartstocht, Drama en Theater.

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale middag in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief
theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond.
Daar krijgt u bij uw wijntje, 
Een trijntje en refreintje.

Wil je als deelnemer ook eens de sprong wagen?  Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

In samenwerking met:

Pittige Mosterd: ALEXANDRA RADIUS EN HAN EBBELAAR

>> VOL << (er is wel een wachtlijst. Mail naar info@denieuwekhl.nl)  Een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van onze bekende buurtgenoten Alexandra Radius en Han Ebbelaar. (foto: Astrid van Leeuwen)


>> VOL << ook de wachtlijst!
In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

Deze avond neemt het wereldberoemde danspaar Alexandra Radius en Han Ebbelaar plaats op onze bescheiden sofa. We willen alles weten over dansdrift, hun gouden jaren en afscheid zonder weemoed. En over hun liefde, die al meer dan 60 jaar duurt.

Mr Ferocious unplugged

Mr. Ferocious is een band die zich moeilijk laat vatten in een omschrijving. Wat u kunt verwachten: donkere Murderballads, krakerige Rock 'n' Roll, knetterende Americana, veel samenzang en een flinke dosis onzin.


Mr. Ferocious
is een band die zich moeilijk laat vatten in een omschrijving. Wat u kunt verwachten: donkere Murderballads, krakerige Rock ‘n’ Roll, knetterende Americana, veel samenzang en een flinke dosis onzin. ‘Als deze band een baby zou zijn was de moeder een groupie die op dezelfde avond met Elvis, Lemmy en Tom Waits het bed heeft gedeeld’.

Met:
Vincent van Warmerdam Gitaar ( Filmcomponist, Orkater )
Viktor Griffioen
Leadzang, Gitaar. ( The Sadists , Orkater )
Colin Linnekamp
Floortom ( ,Zoutmus, Orkater)
Kees vd Vooren Contrabas ( Kees&Eddie Parade , Orkater )

LEONI JANSEN & JEROEN KRAMER: Vette Duetten

>> UITVERKOCHT<< 'Vette Duetten' met Leoni Jansen, zang-maestra wier vertolkingen rechtstreeks het hart raken en singer-songwriter Jeroen Kramer, performer van zijn eigenzinnige nederpop. 


Een programma, op verzoek speciaal samengesteld voor de Nieuwe KHL:
‘Vette Duetten’
met Leoni Jansen, zang-maestra wier vertolkingen rechtstreeks het hart raken en singer-songwriter Jeroen Kramer, performer van zijn eigenzinnige nederpop.

Bekende en onbekende songs voor twee, van eigen en andermans hand. Denk aan James Taylor/Carly Simon, Dolly Parton/Kenny Rogers, June Carter/Johnny Cash, en… Leoni Jansen & Jeroen Kramer.

Eenmalig. Mis het niet.

november 2023

ALEX ROEKA: NIEUWE DROMEN

>> UITVERKOCHT << Voor deze voorstelling ontving Alex de Poelifinario Kleinkunst 2022, de cabaretprijs voor de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen.

>> UITVERKOCHT << (er is een wachtlijst; mail naar info@denieuwekhl.nl)

In oktober verleden jaar betoverde Alex Roeka ons, en een bomvolle zaal, met wat misschien wel het mooiste optreden ooit was op ons intieme KHL podium. We zijn dan ook heel blij en vereerd om Alex Roeka dit seizoen wederom te mogen begroeten.

In zijn theaterprogramma ‘Nieuwe Dromen‘ zingt en vertelt Alex Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden, het gevoel van belangeloze vrijheid dat ontstaat in de onthechting en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd,

Alex Roeka: ‘Dromen, dromen, dromen, hoe dan ook, altijd dromen, helder, duister, vermetel en dwaas, dromen van altijd, maar wel nieuw.’

Voor deze voorstelling ontving Alex de Poelifinario Kleinkunst 2022, de cabaretprijs voor de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen. Aldus de jury: ’Roeka’s doorleefde, maar krachtige stemgeluid geeft extra diepte aan poëtische teksten over onder meer het genot en de pijn van grootse liefdes.’

Alex Roeka: zang, gitaar
Reyer Zwart: gitaar, bas, piano, lapsteel, banjo
Jeroen Kleijn: drums, percussie

ALEX ROEKA: NIEUWE DROMEN

>> UITVERKOCHT << Voor deze voorstelling ontving Alex de Poelifinario Kleinkunst 2022, de cabaretprijs voor de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen.


>> UITVERKOCHT << (er is een wachtlijst; mail naar info@denieuwekhl.nl)
In oktober verleden jaar betoverde Alex Roeka ons, en een bomvolle zaal, met wat misschien wel het mooiste optreden ooit was op ons intieme KHL podium. We zijn dan ook heel blij en vereerd om Alex Roeka dit seizoen wederom te mogen begroeten.

In zijn theaterprogramma ‘Nieuwe Dromen‘ zingt en vertelt Alex Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden, het gevoel van belangeloze vrijheid dat ontstaat in de onthechting en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd,

Alex Roeka: ‘Dromen, dromen, dromen, hoe dan ook, altijd dromen, helder, duister, vermetel en dwaas, dromen van altijd, maar wel nieuw.’

Voor deze voorstelling ontving Alex de Poelifinario Kleinkunst 2022, de cabaretprijs voor de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen. Aldus de jury: ’Roeka’s doorleefde, maar krachtige stemgeluid geeft extra diepte aan poëtische teksten over onder meer het genot en de pijn van grootse liefdes.’

Alex Roeka: zang, gitaar
Reyer Zwart: gitaar, bas, piano, lapsteel, banjo
Jeroen Kleijn: drums, percussie

Popup Choir: RONDÉ – Love Myself

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij. Met deze keer: (Ready To) Love Myself. Misschien wel de lekkerste Nederlandse plaat van 2022. Wat een energie, toptekst en feelgoodvibes.

Een kneiterlekker popnummer, twee uur lekker gaan en een driestemmig resultaat. Zingen zonder dat je hoeft te kunnen zingen. Dat is Popup Choir.

Een avond met Maarten Bos (32) en gitarist Tijmen de Koning (33) is lachen, leren en de longen uit je lijf brullen. Een avondje uit, maar dan nét even anders. Met deze keer: (Ready To) Love Myself. Misschien wel de lekkerste Nederlandse plaat van 2022. Wat een energie, toptekst en feelgoodvibes. Kom het meebeleven.

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

De jongens van Popup Choir stonden al in Paradiso en Het Concertgebouw, maar zijn ook elke maand in De Nieuwe KHL te vinden. www.popupchoir.nl

JAAP BOOTS – Bambalam – De Show

In Bambalam - De Show neemt voormalig VPRO-dj Jaap Boots de bezoeker mee op een opwindende poëtische trip langs zijn rock-‘n-roll-dromen, -fantasieën en -ontmoetingen.


In Bambalam – De Show neemt voormalig VPRO-dj Jaap Boots de bezoeker mee op een opwindende poëtische trip langs zijn rock-‘n-roll-dromen, -fantasieën en -ontmoetingen. Met gedichten uit de gelijknamige bundel, een fijne keuze uit eigen song-materiaal en covers plus de plaatjes van side-kick DJ Oscar laat de gerijpte Amsterdamse ‘man met gitaar’ zich deze keer van zijn meest poëtische kant zien. De reis gaat van Springsteen tot Bowie en van Iggy Pop naar de Talking Heads en via Tom Waits naar John Lee Hooker; poëzie, rock ’n roll, spoken word en het publiek zelf komen knetterend samen in dit energieke programma.

 

ELSJE EN DE BLUESMANNEN

In deze nieuwe voorstelling reizen we opnieuw terug naar de eerste decennia van de 20e eeuw, de tijd waarin blues via grammofoonplaten, jukebox, radio en live shows razend populair werd bij een groot publiek.

In deze nieuwe voorstelling reizen we opnieuw terug naar de eerste decennia van de 20e eeuw, de tijd waarin blues via grammofoonplaten, jukebox, radio en live shows razend populair werd bij een groot publiek. Deze voorstelling gaat over de muziek van de bluesqueens en de muziek van stringbands uit de periode 1920-1940. Je kunt hun muziek onder een gemeenschappelijke noemer plaatsen: het was muziek om mensen te vermaken.

De bluesqueens werden zo rond 1915 bekend en kenden hun glorietijd tussen 1920 en 1930. Ze kwamen vaak uit de vaudeville (de revue, avonden waarop zang, comedy en circusacts elkaar afwisselden). In hun muziek kwamen vaudeville, blues en jazz samen. We spelen onder meer nummers van Mamie Smith, Ethel Waters en Sippie Wallace. Zij zongen zowel dramatische nummers als jazzy songs.

Zwarte stringbands (stringbands zijn groepen die vooral uit snaarinstrumenten bestaan) waren er al in de 18e eeuw. Op plantages was de combinatie van banjo en fiddle populair; de spelers maakten muziek voor zowel de slaafgemaakten als de slavenhouders.
Later breidden de groepen zich uit en trokken, na de burgeroorlog, rond. Gitaar, mondharmonica, mandoline en jug (een kruik waar op geblazen werd) kwamen erbij als instrumenten.

De stringbands speelden alles wat het publiek wilde horen: minstrel songs (nummers waarin Afro- Amerikanen belachelijk gemaakt werden), traditioneel overgeleverde volksmuziek, populaire nummers, witte dansmuziek. Het is vaak dansbare muziek, die hier en daar verrassend veel overeenkomsten heeft met wat we nu country muziek noemen. We laten onder meer nummers horen van de Memphis Jug Band en de Mississippi Sheiks.

Elsje en de Bluesmannen zijn actrice Elsje de Wijn en zeven muzikanten.
Elsje de Wijn was als actrice actief in veel verschillende toneelgroepen, waaronder Baal. Ook
speelde ze in televisieseries (bijvoorbeeld ‘Citroentje met suiker’) en in films.
De Bluesmannen zijn:
Fons Duin (zang), Chretien Felser (piano en gitaar), Jan Boelo Niemeijer (percussie), Michael Rubinstein (gitaar, mandoline en tenor banjo), René Uhlenbusch (bluesharp), Marten Wallinga (bas), Joan Boeke (trompet en althoorn).

Beluister de podcast via Spotify

KHL CHANTANT: GELOOF, HOOP EN LIEFDE

Een flinke straal licht in deze herfstmaand. Opbeurende liedjes van Claudia de Breij, Toon Hermans, Paul de Leeuw. Natuurlijk doen van Roozendaal, Yentl & de Boer een duit in het zakje. En de gospel trein dendert voorbij. Alleen maar stichtelijke liedjes? Nee. Een junk doet een vileine poging geld los te peuteren bij zijn moeder. Vrij naar Tom Waits.


Luisteren naar artiesten in een fijne Cafésfeer, dat is KHL Chantant. Drs P zong het al ‘Daar heeft u voor een prik  Den helen middag schik.

Een hele reeks chanteurs staat weer te trappelen, begeleid op de piano en accordeon door Rob Stoop, op de contrabas door Chris Bernhart, en met gastblazers en gitaristen. Host Gerrit van der Linden praat het geheel vastberaden aan elkaar.

Met deze editie als thema: Geloof, hoop en Liefde!

Een flinke straal licht in deze herfstmaand. Opbeurende liedjes van Claudia de Breij, Toon Hermans, Paul de Leeuw. Natuurlijk doen van Roozendaal, Yentl & de Boer een duit in het zakje. En de gospel trein dendert voorbij. Alleen maar stichtelijke liedjes? Nee. Een junk doet een vileine poging geld los te peuteren bij zijn moeder. Vrij naar Tom Waits.

Najaar depressies? Buiten giert de wind, binnen dampt een warm bad.

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale middag in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief
theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond.
Daar krijgt u bij uw wijntje, 
Een trijntje en refreintje.

Wil je als deelnemer ook eens de sprong wagen?  Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

Pittige Mosterd: Bert Kommerij

Een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van onze actieve buurtgenoot Bert Kommerij. Is hij echt aardig tegen iedereen?Vrije inloop - betaal wat je wilt.


In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

Deze avond is te gast Bert Kommerij.
Actieve buurtbewoner, radiomaker, schrijver en geboren Amelander Kommerij viel als een blok voor het Java-eiland. Wat maakt de Kop, dat mooiste stukje ‘niets’ van Amsterdam, heilig?  En is hij echt aardig tegen iedereen?

Gratis inloop. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

december 2023

Machteld Chante Shaffy

>>UITVERKOCHT<< Extra optreden op zon 7 april 2024!. Op de sterfdag van Ramses Shaffy, presenteert Machteld van der Gaag met haar 'mannen' het album Machteld Chante Shaffy.

Net als Ramses Shaffy is Machteld van der Gaag voor haar gevoel te laat geboren, in ‘een land met ander licht‘. Daardoor groeide ze wel tweetalig op, met de Nederlandse en de Franse taal, maar ontdekte ze Ramses Shaffy pas in de jaren ’90, toen ze bij een reclamebureau werkte dat ‘Zing Vecht Huil’ gebruikte onder een commercial. Ze kocht een verzamel CD en was verkocht. Later, woonachtig in Amsterdam, zwaaide ze nog af en toe naar Ramses als hij op het terras van café Torino zat, achter zijn vertrouwde glaasje wijn zat.

Ze kon toen niet vermoeden dat ze veel later met de orkestleider en pianist van Ramses Shaffy zou gaan musiceren: Nico van der Linden. Nico wist dat Ramses ook liederen in het Frans had geschreven en gezongen en liep al lang rond met het plan om een Franstalig Shaffy album op te nemen. Dankzij de samenwerking met Machteld werd het plan eindelijk concreet.

In oktober 2021 overleed Nico van der Linden, maar in het jaar daarvoor hadden Nico en Machteld het album ‘in de steigers’ gezet, en had Nico de partituren geschreven en de  bandbezetting bepaald.

En nu heeft Kees van Zantwijk de muzikale leiding overgenomen en zich ontfermt over de arrangementen. In totaal zijn er 15 chansons van Ramses opgenomen en op 1 december 2023, de sterfdag van Ramses Shaffy, presenteert Machteld het album Machteld Chante Shaffy. Het belooft een gedenkwaardige Franse Shaffy avond te worden, met ook gastoptredens.

Met Kees van Zantwijk op de pianoLeon Mennen op bas, Gert Wantenaar op accordeon en Enrique Firpi op percussie.

Café Mille Colonnes

'Mille Colonnes' op het Rembrandtplein was het café waar rond 1900 alle schrijvers, kunstenaars en podiumartiesten bijeen kwamen. Het Feest der Poëzie nodigt u uit voor een kroegavond van rond 1900 zoals die op de Nes en op het Rembrandtplein beleefd kon worden.


Mille Colonnes
 op het Rembrandtplein was het café waar rond 1900 alle schrijvers, kunstenaars en podiumartiesten bijeen kwamen.

Het Feest der Poëzie nodigt u uit voor een kroegavond van rond 1900 zoals die op de Nes en op het Rembrandtplein beleefd kon worden: tijdens de voorstelling brengt voordrachtskunstenaar Simon Mulder anekdotes van en over het kroegleven van de Tachtigers, de beroemde dichters en schrijvers die in de jaren 1880 en 1890 de Nederlandse literatuur vernieuwden. Vooral horen we kleinkunstliederen van rond 1900, zoals het bekende ‘Mensch durf te leven’ van Dirk Witte, maar ook veel onbekende pareltjes. Onze musici Edwin Paarlberg (piano) en Ken Besuijen (zang) brengen de kroeg- en variétéliedjes zoals de Tachtigers die gehoord zouden hebben. Voor de selectie hebben wij advies ingewonnen van kleinkunstkenner Jacques Klöters.

Tevens wordt De Geest der Poëzie gepresenteerd: in samenwerking met Kever Genever heeft het Feest der Poëzie deze jenever naar de smaak van rond 1900 ontwikkeld. Smaakt geweldig naast een mooi gedicht!

Pittige Mosterd: Marjolein Moorman

>> We zitten vol en de wachtlijst is ook al erg lang, dus die is ook gesloten << Marjolein Moorman strijdt onvermoeibaar voor een rechtvaardige samenleving en kansengelijkheid. Wat houdt haar heilige vuur brandend?


In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

Met op deze avond te gast: Marjolein Moorman.
Deze bekende buurtbewoner strijdt onvermoeibaar voor een rechtvaardige samenleving en kansengelijkheid. Voor goed onderwijs voor kinderen in heel Amsterdam. Wat houdt haar heilige vuur brandend?

Gratis inloop.

>> We zitten vol. Maar er is wel een wachtlijst. Mail naar info@denieuwekhl.nl <<

Britta Maria: De Omweg – En Route

Voor de pauze de liedjes van hun bejubelde album ‘De Omweg’, na de pauze speelt dit trio, zoals ze al jaren met veel succes doen, ontroerende en opzwepende Franse Chansons.


(foto Martin Pluimers)

Britta Maria
, Maurits Fondse en Oleg Fateev spelen voor de pauze de liedjes van hun bejubelde album ‘De Omweg’.

Met thema’s als de mens die op vlucht is en op zoek is naar veiligheid. De mens die goed doet zonder dat op sociale media te etaleren. Overv de tijd en de dood die ons op de hielen zit en over het nemen van ‘verkeerde’ afslagen in het leven.

Nederlandstalige Chansons met nieuwe teksten van o.a Ivo de Wijs, Jan Boerstoel, Flip Noorman, Jan-Simon Minkema en eigen geschreven teksten, alle composities van Maurits Fondse.

Na de pauze speelt dit trio, zoals ze al jaren met veel succes doen, ontroerende en opzwepende Franse Chansons van Brel, Aznavour, Barbara, Gainsbourg, Piaf, Montand, Zaz en Pravi.

Line up:
Britta Maria: zang en tekst
Maurits Fondse: piano en zang
Oleg Fateev: accordeons, melodica

‘Ons pad was vaak kronkelig, soms namen we een verkeerde afslag maar altijd waren we op weg en dat zullen we blijven doen’

Uit de pers:
4 sterren in de NRC voor het album de Omweg: ’Luisterliedjes met zuivere poezie’
Frtis Spits over het album de Omweg: ‘IJzersterke teksten en muzikaal van een ongekend hoog niveau. Hartveroverend’.
4 sterren van het Theaterparadijs over Aznavour mon Amour: ‘Schitterend stemgeluid’ ‘Intens muziekspektakel’.
NH Dagblad over Aznavour mon Amour: ‘Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond’