Weekspecialiteiten
De Nieuwe KHL staat even op pauze. Voor het herstel van de stormschade uit maart én voor het herstel van de gebroken hiel van onze chefkok Mathijs. Maar ook om ons gewoon even op te laden. We zijn gesloten tot 17 augustus. Fijne zomer iedereen!
Soep van de week / Soup of the week 6,50
Zoete aardappelsoep met harissa
Sweet potato soup with harissa
Schipperschotel / Sailors dish 19,50
Gekonfijte lamsbout met aardappelmousseline, lentegroente en rozemarijnjus
Confit leg of lamb with potato mousseline, spring vegetables
and rosemary gravy
Schippersmenu / Sailors menu 34,50
Entree
Steak tartare van bavette met kruidensalade en crostini
Steak tartare of bavette with herb salad and crostini
Main
Gekonfijte lamsbout met aardappelmousseline,
lentegroente en rozemarijnjus
Confit leg of lamb with potato mousseline, spring vegetables
and rosemary gravy
Dessert
Rabarber crumble met vanille-ijs
Rhubarb crumble with vanilla ice cream
Vis van de week / Fish of the week 22,50
Zeebaarsfilet met witte bonencrème, minestrone en kokkels
Sea bass fillet with white bean cream, minestrone and cockles
Mosselen van de week / Mussels of the week 19,50
Mosselen a la marinière, geserveerd met friet en sla
Mussels a la marinière, served with fries and lettuce
Pasta van de week 18,50
Melanzane alla parmigiana, geserveerd met een groene salade
Melanzane alla parmigiana, served with a green salad
Het vaste menu
Voorgerechten
Aspergekroketten met gevulde courgette, hazelnoot en ingelegde rode ui: 9,50
Ballotine van parelhoen met pistache, parmaham, salie en crème fraîche: 9,50
Octopus van de plancha met pastinaak, tomaat en Pedro Ximenez sherry: 9,50
Voorgerecht van het Schippermenu (zie boven): 8,50
Soep van de dag (zie boven): 6,50
Hoofdgerechten
Steak frites met lentegroenten en cognac jus: 22,50
Gevulde kwartel met asperges, blauwe druif, geblakerde prei en kervelsaus: 22,50
Lentestamppot met postelein, aardappelkaantjes, gerookte knolselderij en sjalottenjus: 20,50
Roodlofsalade met abdijkaas, granaatappel,
gegrilde peer en rozemarijn crostini: 20,50
Pasta van de week (zie boven): 18,50
Vis van de dag (zie boven): 22,50
Kaasfondue van Tomme de Savoie met crudités en brood: 19,50
Schippersschotel van de week (zie boven): 19,50
Schippersmenu: Schippersschotel met voor- en nagerecht (zie boven): 34,50
Kindergerechten
Kippenbout, frites en seizoensgroenten: 12,50
Kleine pasta van de week: 12,50
Pannenkoeken met spek/suiker/stroop: 7,50
(alles incl. raketje na)
Nagerechten
Tarte tatin van peer met vanille-ijs: 8,50
Chocolademousse met kletskop-crumble en sinaasappel: 8,50
Crème brûlée met kardemom: 8,50
Affogato: 7,50
Nagerecht van het Schippersmenu (zie boven): 7,50
Fixed menu
Starters
Asparagus croquettes with stuffed zucchini, hazelnut and pickled red onion: 9,50
Ballotine of guinea fowl with pistachio, Parma ham, sage and crème fraîche: 9,50
Octopus from the plancha with parsnip, tomato and Pedro Ximenez sherry gravy: 9,50
Starter of the Sailors menu (see above): 8,50
Soup of the day: (see above): 6,50
Main dishes
Steak fries with spring vegetables and cognac gravy: 22,50
Stuffed quail with asparagus, blue grape, blackened leek and chervil sauce: 22,50
Spring ‘stamppot’ with purslane, potato wedges, smoked celeriac and shallot gravy: 20,50
Red chicory salad with abbey cheese, pomegranate, grilled pear and rosemary crostin: 20,50
Pasta of the week (see above): 18,50
Fish of the day (see above): 22,50
Cheese fondue of Tomme de Savoie with crudités and bread: 19,50
Sailors dish of the week (see above): 19,50
Sailors menu: Sailors dish with starter and dessert (see above): 34,50
Children’s dishes
Chicken leg, fries and seasonal vegetables: 12,50
Small pasta of the week: 12,50
Pancakes with bacon/sugar/syrup: 7,50
(all dishes incl. ice-lolly after)
Desserts
Tarte tatin of pear & vanilla ice cream: 8,50
Chocolate mousse with gingerbread crumble and orang: 8,50
Crème brûlée with with cardamom: 8,50
Affogato (vanilla ice cream with hot espresso and a dash of almond liqueur): 7,50
Dessert of Sailor’s menu (see above): 7,50