Café-Restaurant

Slide

FRANSE KEUKEN

De klassieke Franse keuken is de grote liefde van onze chefkok Mathijs. En dat proef je. Met gebruik van klassieke ingrediënten vertaalt hij de gerechten naar nu.

Slide

SCHIPPERSMENU

Het wekelijks wisselende schippersmenu van voor-, hoofd- en nagerecht is ook apart te bestellen. ‘Het eten was geweldig! Heerlijk Schippersmenu. Absolute aanrader.’ (Recensie op Bookdinners)

Slide

THEATERMENU

Kijken en eten: een mooie combinatie. Combineer je theaterbezoek met een tweegangenmenu (voor- en hoofdgerecht naar keuze). Dubbel genieten.

Slide

ONZE KOKS

Ons onovertroffen koksduo: Mathijs en Bas.

previous arrow
next arrow

Weekspecialiteiten

De Nieuwe KHL staat even op pauze. Voor het herstel van de stormschade uit maart én voor het herstel van de gebroken hiel van onze chefkok Mathijs. Maar ook om ons gewoon even op te laden. We zijn gesloten tot 17 augustus. Fijne zomer iedereen!

Soep van de week / Soup of the week 6,50

Zoete aardappelsoep met harissa
Sweet potato soup with harissa

Schipperschotel / Sailors dish 19,50

Gekonfijte lamsbout met aardappelmousseline, lentegroente en rozemarijnjus
Confit leg of lamb with potato mousseline, spring vegetables
and rosemary gravy

Schippersmenu / Sailors menu 34,50

Entree
Steak tartare van bavette met kruidensalade en crostini
Steak tartare of bavette with herb salad and crostini
Main
Gekonfijte lamsbout met aardappelmousseline,
lentegroente en rozemarijnjus
Confit leg of lamb with potato mousseline, spring vegetables
and rosemary gravy
Dessert
Rabarber crumble met vanille-ijs
Rhubarb crumble with vanilla ice cream

Vis van de week / Fish of the week 22,50

Zeebaarsfilet met witte bonencrème, minestrone en kokkels
Sea bass fillet with white bean cream, minestrone and cockles

Mosselen van de week / Mussels of the week 19,50

Mosselen a la marinière, geserveerd met friet en sla
Mussels a la marinière, served with fries and lettuce

Pasta van de week 18,50

Melanzane alla parmigiana, geserveerd met een groene salade
Melanzane alla parmigiana, served with a green salad

Het vaste menu

Voorgerechten

Aspergekroketten met gevulde courgette, hazelnoot en ingelegde rode ui: 9,50
Ballotine van parelhoen met pistache, parmaham, salie en crème fraîche: 9,50
Octopus van de plancha met pastinaak, tomaat en Pedro Ximenez sherry: 9,50
Voorgerecht van het Schippermenu (zie boven): 8,50
Soep van de dag (zie boven): 6,50

Hoofdgerechten

Steak frites met lentegroenten en cognac jus: 22,50
Gevulde kwartel met asperges, blauwe druif, geblakerde prei en kervelsaus: 22,50
Lentestamppot met postelein, aardappelkaantjes, gerookte knolselderij en sjalottenjus: 20,50
Roodlofsalade met abdijkaas, granaatappel,
gegrilde peer en rozemarijn crostini: 20,50
Pasta van de week (zie boven): 18,50
Vis van de dag (zie boven): 22,50
Kaasfondue van Tomme de Savoie met crudités en brood: 19,50
Schippersschotel van de week (zie boven): 19,50
Schippersmenu: Schippersschotel met voor- en nagerecht (zie boven): 34,50

Kindergerechten

Kippenbout, frites en seizoensgroenten: 12,50
Kleine pasta van de week: 12,50
Pannenkoeken met spek/suiker/stroop: 7,50
(alles incl. raketje na)

Nagerechten

Tarte tatin van peer met vanille-ijs: 8,50
Chocolademousse met kletskop-crumble en sinaasappel: 8,50
Crème brûlée met kardemom: 8,50
Affogato: 7,50
Nagerecht van het Schippersmenu (zie boven): 7,50

Fixed menu

Starters

Asparagus croquettes with stuffed zucchini, hazelnut and pickled red onion: 9,50
Ballotine of guinea fowl with pistachio, Parma ham, sage and crème fraîche: 9,50
Octopus from the plancha with parsnip, tomato and Pedro Ximenez sherry gravy: 9,50
Starter of the Sailors menu (see above): 8,50
Soup of the day: (see above): 6,50   

Main dishes

Steak fries with spring vegetables and cognac gravy: 22,50
Stuffed quail with asparagus, blue grape, blackened leek and chervil sauce: 22,50
Spring ‘stamppot’ with purslane, potato wedges, smoked celeriac and shallot gravy: 20,50
Red chicory salad with abbey cheese, pomegranate, grilled pear and rosemary crostin: 20,50
Pasta of the week (see above): 18,50
Fish of the day (see above): 22,50
Cheese fondue of Tomme de Savoie with crudités and bread: 19,50
Sailors dish of the week (see above): 19,50
Sailors menu: Sailors dish with starter and dessert (see above): 34,50

Children’s dishes

Chicken leg, fries and seasonal vegetables: 12,50
Small pasta of the week: 12,50
Pancakes with bacon/sugar/syrup: 7,50
(all dishes incl. ice-lolly after)

Desserts

Tarte tatin of pear & vanilla ice cream: 8,50
Chocolate mousse with gingerbread crumble and orang: 8,50
Crème brûlée with with cardamom: 8,50
Affogato (vanilla ice cream with hot espresso and a dash of almond liqueur): 7,50
Dessert of Sailor’s menu (see above): 7,50