Podium

Slide

AVONDSESSIES

Live muziek. Van Hollandse Gipsymuziek tot een bonte rootsavond. Van dansbare Mexicana tot rauwe, ongepolijste Nederlandstalige muziek.

Slide

ZONDAG MATINEES

Chansonniers, liedjeszangers en vertolkers op het kleine podium. de bezoekers aan tafeltjes er omheen. Tip: combineer je bezoek met een theatermenu.

Slide

PITTIGE MOSTERD

Een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot uit Amsterdam Oost. Wat doet hun inspiratie vloeien? Wat is hun ‘pittige mosterd’?

Slide

KHL CHANTANT

Luisteren naar artiesten in een fijne cafésfeer. Met gelouterde zangers en talentvolle amateurs is KHL Chantant spannend voor de deelnemers én voor het publiek.

Slide

POPUP CHOIR

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Popup Choir is zingen voor iedereen. Of je nou een ervaren zanger bent of een douche-artiest. Zing jezelf blij.

previous arrow
next arrow

Binnenkort in de nieuwe KHL

Combineer je entreekaart met een theatermenu: een hoofdgerecht en naar keuze een voor- of een nagerecht van onze reguliere menukaart voor 27,50. We serveren het menu voorafgaand (bij avondvoorstellingen) of na afloop (bij een matinee) in ons restaurant.

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

februari 2023

GIPSY SALOON: SERVUS

Een opzwepend Hollands zigeunerorkest en uiteraard heerlijk eten en drinken. Daar knapt iedereen van op.

Ontsnap aan de Hollandse werkelijkheid en waan je voor even op een warmbloedig Hongaars feest. Met een opzwepend zigeunerorkest en uiteraard heerlijk eten en drinken. Daar knapt iedereen van op. Op deze winereditie kun je getuige zijn van een wonderlijke transformatie: een Hollands muzikantengezelschap verandert in een opzwepend zigeunerorkest. In de sfeervolle achterzaal geniet je van heerlijk eten en drinken en van muziek uit het hart. De muzikanten van Servus spelen eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers.

Zaal open vanaf 17.30, start muziek 18.30
35,00 entree incl. een tweegangen menu
7,50 entree

SJORS VAN DER PANNE

De chansonnier van de Nederlandstalige popmuziek Sjors van der Panne komt eindelijk naar De Nieuwe KHL. Tijdens deze show gaat Sjors een voorproefje geven van zijn nieuwe tour 'Chansons van Sjors' die dit najaar te zien zal zijn in diverse theaters door heel Nederland.


De chansonnier van de Nederlandstalige popmuziek Sjors van der Panne komt eindelijk naar De Nieuwe KHL. Sjors is inmiddels een gevestigde naam in de muziekwereld. Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat hij dankzij zijn deelname aan The voice of Holland ieder jaar volle zalen trekt in grote concertzalen en theaters.

Sjors scoorde in 2021 een dikke radiohit met het door hem en Janos Koolen geschreven Dan maken we het land. Tijdens deze show gaat Sjors een klein voorproefje geven van zijn nieuwe tour Chansons van Sjors die dit najaar te zien zal zijn in diverse theaters door heel Nederland en waarin hij Franse klassiekers hertaald naar het Nederlands afwisselt met Franse chansons. Maar ook komen deze avond Sjors zijn eigen vertrouwde songs voorbij met hier en daar een bekende cover van Ramses Shaffy, Liesbeth List tot Boudewijn de Groot en Frank Boeijen.

Sjors is samen met zijn vaste muzikanten Hubert Jan Horrocks en Janos Koolen veelvuldig te zien op TV bij oa Tijd voor Max, HLF8, Koffietijd. Verder was Sjors afgelopen seizoen te bewonderen in De Slimste Mens en nam hij het prachtige duet Hier is een stad gebouwd op met Edsilia Rombley geschreven door Huub Oosterhuis.

Leoni Jansen

In een wereld die in brand staat, tussen alle rumoer door, gaat Leoni Jansen op pad met haar gitaar om te zingen én te vertellen.


‘Leoni Solo’
In een wereld die in brand staat, tussen alle rumoer door, gaat Leoni Jansen op pad met haar gitaar om te zingen én te vertellen. Ze leest haar columns voor die ze in de loop van de tijd heeft geschreven over haar boerderij met de soms ongewenste dieren, zoals de bosmuis en de naaktslak, over haar pelgrimstochten, over haar liefde voor de natuur en over onverwachte ontmoetingen met asfaltmannen op haar brug in het weiland. Met twee gitaren en een hoop muzikale ervaring. 
 
Voor inspiratie en schoonheid moet u hier zijn;  de wereld even stil en u kunt schuilen bij verhalen en klassiekers als Kind van de MaanKlaverveld en Blowin’ in the WindDichtbij Leoni.

Popup Choir – Journey: Don’t stop believing

Voor als het even tegenzit op de reis van het leven: Don't Stop Believin'! Deze EPISCHE hit van Journey is ontzettend 80's verantwoord en maakt je instant blij. Kom 'm meezingen. Driestemmig.

Just a small town girl, living in a world.

Voor als het even tegenzit op de reis van het leven: Don’t Stop Believin’! Deze EPISCHE hit van Journey is ontzettend 80’s verantwoord en maakt je instant blij. Kom ‘m meezingen. Driestemmig.

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Popup Choir is zingen voor iedereen. Of je nou een ervaren zanger bent of een douche-artiest, Popup Choir is voor iedereen. Maarten en Tijmen kiezen iedere week een fantastisch popliedje, leren de deelnemers dit driestemmig te zingen en maken een kekke video van het klinkende resultaat. Laagdrempelig en zonder verplichting: je komt meezingen wanneer je daar zin in hebt. Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

Ticket: 11,50 (incl 1,50 adminkosten), met Stadspas: 1,50.
Ticket & een tweegangenmenu: 39,00
(een hoofdgerecht + een voor of nagerecht naar keuze van onze menukaart).
Kijk hier voor onze menukaart.

Maurits Fondse – Young in the 70’s

Op geheel eigen wijze, met persoonlijke verhalen en en gepassioneerde performance brengt Maurits Fondse de mooiste songs en uit de intrigerende 70’er jaren van de afgelopen eeuw.

Opgegroeid in een zeer christelijke Zeeuwse omgeving, komt Maurits maar mondjesmaat met echte popmuziek in aanraking. Gelukkig koopt hij zijn albums in een muziekzaak in het aangrenzende Bergen op Zoom. Zo ontdekt hij de pure schoonheid van Andrew Gold, Todd Rundgren en vele anderen. De 70’s brengen songs voort die recht naar het hart gaan. Met Marvin Gaye’s ‘What’s Going On’ en ‘Imagine’ van John Lennon werd een basis gelegd, waarin niet de tijdgeest zijn eigen muziek voortbrengt, maar andersom: deze muziek refrecteert de tijdgeest en geeft haar vorm.

Ook Nederland kende fraaie muziek, met Kayak en Margriet Eshuijs’ ‘House for Sale’. Ook Kate Bush komt voorbij, en Fleetwood Mac, 10CC en ook de man die zijn grote doorbraak had met ‘City to City’, Gerry Rafferty.

Maurits Fondse is bekend geworden door zijn voorstelling over Billy Joel, ‘The Story of Billy Joel’ en de succes reprise ‘Inside Billy Joel’. Het publiek van Schouwburg Amstelveen gaf deze voorstelling een 9.1!

Georgia on My Mind

Projectkoor 023 zingt o.l.v. dirigent Felix van den Hombergh in close harmony bekende liederen uit o.a. musicals en films. Sommige liederen worden begeleid door een klein jazz combo.

‘Georgia on my mind’

Projectkoor 023 zingt o.l.v. dirigent Felix van den Hombergh lichte muziek in close harmony. De invloedrijke arrangeur Kirby Shaw heeft bekende liederen uit o.a. musicals en films bewerkt voor koor a capella. Enkele liederen – waaronder een cowboy song en een negro spiritual – worden begeleid door een klein jazz combo. Kom naar deze middag en geniet van de swingende zangers van 023!

Projectkoor 023 is een projectkoor met zangers uit Haarlem, Amsterdam en omgeving. Elke winter studeren ze een nieuw programma in, met een wisselend thema. In het verleden zongen zij o.a. Russische koormuziek, madrigalen, muziek van Jonge Vlamingen, uit Eton Choirbook, Harlem Transfer e.v.a. Dit keer dus close harmony met thema ‘Georgia on my mind’.

Christophe Chaplet

In dit speciaal voor de Nieuwe KHL samengestelde programma zingt Christophe, begeleid door Rodolpho Ravissant op de piano, geestige, beroemde en geheime parels van de Franse chansons.

Chansons formidables.
In dit speciaal voor de Nieuwe KHL samengestelde programma zingt Christophe, begeleid door Rodolpho Ravissant op de piano, geestige, beroemde en geheime parels van de Franse chansons van o.a. Boris Vian, Bobby Lapointe en Charles Trénet.

De intieme sfeer die Christophe Chaplet weet te creëren tijdens zijn optreden is gemaakt voor de Nieuwe KHL. Niet alleen een chansonnier die het werk van Brel, Brassens, Gainsbourg en Ferré weet te vertolken, hij is bovenal met hart en ziel een troubadour en verhalenverteller die zijn publiek op ontdekkingsreis meeneemt in de grote schatkist die het Franse chanson rijk is. Hij won ook de Prix du public  van het Concours de la Chanson van de Alliance Francaise.
(foto: Rob van Dam)

Pittige Mosterd: Ruud Douma alias Dolly Bellefleur

Een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van bekende buurtgenoot Ruud Douma alias Dolly Bellefleur. Vrije inloop - betaal wat je wilt.

In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.
(foto boven: Julie Blik)

Deze avond een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van entertainer, zanger, presentator, liedschrijver én buurtgenoot Ruud Douma alias Dolly Bellefleur.

Deze ‘Beauty with brains’ vraagt op geheel eigen wijze aandacht voor de acceptatie van LHBT+. Ze brengt geen parodie op vrouwelijke vedettes, maar heeft haar eigen stijl. Al ruim 30 jaar is Dolly Bellefleur het alter ego van cabaretier en tekstdichter Ruud Douma. Lijken ze op elkaar?

‘Dames en dames, heren en heren, dames en heren hoe je de liefde ook mag consumeren, laat liefde regeren. Of je nu homo, hetero, lesbisch, transgender bent of bi. We are family. Let’s celebrate diversity!’

Gratis inloop. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

In dit vierde seizoen van Pittige Mosterd volgen later dit jaar:
30 maart:  Paulien Cornelisse – schrijfster, cabaretière en columnist
20 april:     Coen Verbraak – journalist, programmamaker en schrijver

(foto: Piek)

Recurring

De vrienden van Jan hebben een Rotmiddag (o.l.v. Marjolein Meijers)

'Je moet gewoon een mooi programma maken met mijn liedjes Marjolein, als ik er straks niet meer ben. Als iemand het moet doen, ben jij het wel!'.


Honderden liedjes zongen zij samen, Jan Rot en Marjolein Meijers (ex Berini’s), meer dan 20 jaar als duo An en Jan. Met gasten, zonder gasten. Tientallen cd’s namen zij op, Jan Rot met Jakob Klaasse, meer dan 40 jaar in studio’s en op de planken.
Als vrienden en muzikale maten.

Nu hebben we nog alleen Jan zijn liedjes, zijn prachtige teksten.
‘Je moet gewoon een mooi programma maken met mijn liedjes Marjolein, als ik er straks niet meer ben. Als iemand het moet doen, ben jij het wel!’

Dus hier zijn we.
Vrienden van Jan Rot.
Voorlopig exclusief in Walhalla Rotterdam en in de Nieuwe KHL Amsterdam.
Twee prachtige middagen met iedere een eigen sfeer, eigen repertoire. Met iedere middag ander repertoire en nieuwe vriend/gast. Verheug je en zing mee! Want dat is de basis van deze voorstelling.

(de tweede rotmiddag is op zon 23 april)

maart 2023

Stephanie Struijk

'De absolute buitencategorie van (Nederlandstalige) mooie liedjes zangeressen.' Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’ ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond.


Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’, ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika, waar Stephanie een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Tijdens deze reis van Los Angeles naar Minneapolis merkten ze dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in haar eigen taal. Het werden liedjes die gaan over het maken van een nieuw begin, verlangen naar thuis, en de magie van geluksmomenten.

Deze switch is haar goed bevallen, en er kwamen meer liedjes in de moerstaal uit de pen gerold. Liedjes over haar geboortegrond, Limburg, en hoe het was geweest als ze daar was gebleven. De zin “Zoek ik nou een plek met een tuintje en een hek, of een gevoel waar ik mezelf naartoe kan brengen” uit ‘Bijna thuis’ is kenmerkend voor haar troubadour’s leven. En Stephanie slaat met haar nieuwe album ’Fijn zo’ weer een nieuw hoofdstuk open in het Nederlands. Ze gaat door waar ze gebleven was, soms dromerig terugkijkend naar vroeger, maar de focus ligt vooral op verhalen die verder willen en liedjes die troost geven en de tijd misschien heel even stil doen staan.

‘Al veel eerder wist Stephanie Struijk zich te nestelen tussen de absolute buitencategorie van (Nederlandstalige) mooie liedjes zangeressen en met dit album bewijst ze dit nog maar eens. Dat ze voorheen bekendheid verwierf onder de naam Stevie Ann moge inmiddels bekend zijn, maar de keuze om in het Nederlands te zingen, is en blijft een nóg betere.’

(foto: Janita Sassen)

Popup Choir – Goldband: Noodgeval

DIT IS EEN NOODGEVAL, HELP ME UIT DE BRAND! Dé festivalhit van het afgelopen jaar hoorde je uit elk tentje schallen op Lowlands,  op de huisfeestjes en alle radio's. Samen met jou toveren we De Nieuwe KHL om tot een kolkende, driestemmige bende.

DIT IS EEN NOODGEVAL, HELP ME UIT DE BRAND! Dé festivalhit van het afgelopen jaar hoorde je uit elk tentje schallen op Lowlands,  op de huisfeestjes en alle radio’s. Goldband flikt het met een gelikte sound en een vreselijk meezingbare tekst. Samen met jou toveren we De Nieuwe KHL om tot een kolkende, driestemmige bende. Daar is geen witte was voor nodig. Kom je meezingen?

P.s. een beetje onder een steen geleefd de laatste tijd? Luister hier naar NOODGEVAL.

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Popup Choir is zingen voor iedereen. Of je nou een ervaren zanger bent of een douche-artiest, Popup Choir is voor iedereen. Maarten en Tijmen kiezen iedere week een fantastisch popliedje, leren de deelnemers dit driestemmig te zingen en maken een kekke video van het klinkende resultaat. Laagdrempelig en zonder verplichting: je komt meezingen wanneer je daar zin in hebt. Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

Ticket: 11,50 (incl 1,50 adminkosten), met Stadspas: 1,50.
Ticket & een tweegangenmenu: 39,00
(een hoofdgerecht + een voor of nagerecht naar keuze van onze menukaart).
Kijk hier voor onze menukaart.

Montere Weemoed II

Sterke liedkunst begeleidt verhalen over alledaagse waanzin. Verbogt vertelt en leest voor, Van der Poel brengt bijpassende muziek. Het gaat om en om, tekst en muziek. Van der Poel heeft een gevoelige stem en rank gitaarspel, Verbogt noemt zichzelf ‘verlegen’ en heeft weleens overwogen lid te worden van de Vereniging van Verlegen Mensen.


Schrijver Thomas Verbogt en zangeres Beatrice van der Poel brengen met Montere Weemoed II een vervolg op hun eerdere Montere Weemoed, een literair muziekprogramma met tekst, zang en gitaar.

Verbogt vertelt en leest voor, Van der Poel brengt bijpassende muziek. Het gaat om en om, tekst en muziek. Van der Poel heeft een gevoelige stem en rank gitaarspel, Verbogt noemt zichzelf ‘verlegen’ en heeft weleens overwogen lid te worden van de Vereniging van Verlegen Mensen, want die bestaat! Maar zo verlegen staat hij niet op het podium, soms welbewust schutterig, maar hij kan bijzonder vertellen en zelfs acteren.

Eenvoud en herkenbaarheid, dat zijn misschien wel de sleutelwoorden tot Montere Weemoed II. Verbogt laat weten graag uit het raam van zijn huis te kijken naar wat er op straat zoal gebeurt; dat is veel, veel meer dan we geneigd zijn te denken. Zo ziet hij een man lopen in de vroege ochtend, half zeven. Hij is dronken en draagt een bos bloemen voor zich uit, met gestrekte armen. Wat gaat die man doen? Wil hij met de bloemen iets goedmaken? Voor wie zijn ze bestemd? Vragen die alleen Verbogt kan oproepen én subtiel probeert te beantwoorden.

Verbogt heeft in zijn literatuur een sterke troef in handen, zoals blijkt uit elke observatie. Met uiterst precies en ogenschijnlijk simpel maar zeer doeltreffend taalgebruik weet hij mensen en situaties op te roepen. Hij beeldt zich in wat in de mensen omgaat. Zo ontmoet hij in een dokterswachtkamer een getatoeëerde man die, net als patiënt-Verbogt, twee uur lang wegens onderzoek bewegingloos moet zitten. De man houdt het niet vol, ondanks de vervaarlijke vogelspin-tatoeage op zijn hand.

Marie Chaplet

Terug op het podium van de NIeuwe KHL: zangeres en pianiste Marie Chaplet met al haar favoriete muziek van Franse klassiekers tot jazz, evenals nieuw eigen geschreven werk.


Marie Chaplet werd in Frankrijk geboren en groeide op in Amsterdam. Op 
vierjarige leeftijd begon ze met klassieke piano te studeren en op 10-jarige leeftijd met zang en optredens. Met haar beide ouders carrièreartiesten, ervoer Marie de financiële en mentale worstelingen van het artiest zijn maar zodra ze afstudeerde van de universiteit besloot ze toch haar roeping te volgen. Ze reisde naar New York, waar haar beste liefdesliedjes ontstonden, en verhuisde naar Lissabon om operales te volgen onder begeleiding van sopraanzangeres Conceicao Seabra Galante en haar tenor-echtgenoot Nuno Vilallonga. Marie’s muziek verkent liefde, ontberingen en veerkracht in een soulvolle stijl, vaak met een vleugje humor, en altijd sterk beïnvloed door haar internationale banden en brede scala aan muzikale smaak.

Zangeres en pianiste Marie Chaplet presenteert in de Nieuwe KHL haar soloset met al haar favoriete muziek van Franse klassiekers tot jazz, evenals haar eigen geschreven werk.

Recurring

VANZETTI’S VINYL POPQUIZ

Lekker quizzen in kroegsfeer met vrienden. Rob van Zandvoort draait alle muziekfragmenten live uit zijn eigen fraaie singles-collectie. Spelniveau: te doen. Inschrijven: r.w.j.vanzandvoort@gmail.com

Nog één laatste seizoen lekker popquizzen in De Nieuwe KHL! Dit jaar nog 4 keer en dan is het na bijna 30 jaar wel mooi geweest.

De legendarisch popquiz Vanzetti’s is in 1995 begonnen in het notoire nachtcafé De Fabriek en daarmee was muzikant en bareigenaar Rob van Zandvoort een van de eerste popquiz-hosts van Amsterdam.

Om de quiz dit laatste seizoen wat toegankelijker te maken voor de niet doorgewinterde spelers is de opzet veranderd. We spelen volgens het principe van de welbekende TV-quiz ‘Per Seconde Wijzer’. Elke quiz bestaat uit 5 tijdvak-categorieën van 18 fragmenten. Per tijdvak wordt er een lijst van 22 artiesten/bands verstrekt waaruit je kan kiezen. Dat betekent dat er ook voor de niet-kenners altijd nog een gerede kans is om de juiste uitvoerende bij het juiste fragment te ‘gokken’.Voor één van de tijdvakken kan je team een verdubbelaar inzetten: de gescoorde punten in dat tijdvak tellen dan dubbel!

Alle 450 (5 x 5 x 18) fragmenten zal ik live afspelen vanaf mijn draaitafels en komen uit mijn eigen singles-collectie. Dus ik ga 5 quizzen lang nog één keer het beste en bijzonderste uit mijn verzameling ten gehore brengen. Kortom, er valt een hoop te horen, te kiezen en eventueel te gokken

Inschrijven r.w.j.vanzandvoort@gmail.com, kosten 4,00 p.p.
Aanvang van de quiz is 20:00, einde van de quiz valt rond 23:00.

KHL CHANTANT: DRANK

Met deze editie als thema: 'Drank'. Van 'Een pikketanussie' tot 'Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier' tot 'Mamma woar is mien pils?' en het dranklied uit La Traviata!  


Luisteren naar artiesten in een fijne Cafésfeer, dat is KHL Chantant. Drs P zong het al ‘Daar heeft u voor een prik  Den helen middag schik.

Een hele reeks chanteurs staat weer te trappelen, begeleid op de piano door Rob Stoop, op de contrabas door Chris Bernhart, en met gastblazers en gitaristen. Host Gerrit van der Linden praat het geheel vastberaden aan elkaar.

Met deze editie als thema: ‘Drank’.
Maakt meer kapot dan je lief is?
Van ‘Een pikketanussie’ tot ‘Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier’ tot ‘Mamma woar is mien pils?’ en het dranklied uit La Traviata!

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale middag in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond.
Daar krijgt u bij uw wijntje, 
Een trijntje en refreintje.

Wil je als deelnemer ook eens de sprong wagen?  Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

Pittige Mosterd: Paulien Cornelisse

Een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van bekende buurtgenoot Paulien Cornelisse. Vrije inloop - betaal wat je wilt.


In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

Deze avond een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van schrijfster, cabaretière, columnist én buurtgenoot Paulien Cornelisse.

Observator Pauline Cornelisse richt haar vergrootglas op onopgemerkte verschijnselen, stelt vragen die in niemand opkomen en heeft een speciaal oog voor modieuze woorden en begrippen. Was ze als kind al zo? Leuk-leuk!

‘Ik vind dat we niet krampachtig vast hoeven te houden aan de taal zoals die nu is. Die zal veranderen of misschien zelfs verdwijnen. Ook prima. Ik houd me het liefst bezig met de mens achter de taal.’

Gratis inloop. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

In dit vierde seizoen van Pittige Mosterd volgt later dit jaar:
20 april:     Coen Verbraak – journalist, programmamaker en schrijver

ABEL’S AMERICANA

Een bonte avond vol ROOTS muziek met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers.


Een bonte avond vol ROOTS muziek met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers. The Bayou Mosquitos uit Amsterdam draait haar hand niet om voor een lekker stukkie Noord- Amerikaanse roots, country, folk, funk, slide of westernswing muziek en hebben daar al ruim 30 jaar veel plezier in.

De groep zadelt dit seizoen alweer voor de tweede keer hun paarden af in de Nieuwe KHL voor een spetterende nieuwe serie met rootsmuziek en verrassende gasten.

“Jerney sings Bonnie”
Met op deze editie als speciale gast Jerney Kate met wie de Bayou Mosquitos hun liefde delen voor de Amerikaanse zangeres/gitariste Bonnie Raitt. En daarom deze avond extra veel van haar prachtige songs!

april 2023

JP DEN TEX

Rasverteller JP den Tex bladert door zijn veelkleurige songboek. Één van Neerlands meest begenadigde singer-songwriters houdt het het dit voorjaar puur en simpel.


JP DEN TEX – Songbook
Rasverteller JP den Tex bladert door zijn veelkleurige songboek. ‘Één van Neerlands meest begenadigde singer-songwriters’ (Music Maker, oktober 2022) houdt het het dit voorjaar puur en simpel. Hij zingt, begeleidt zichzelf op de akoestische gitaar en vertelt ‘en passant’ wat verrassende anekdotes uit zijn artistieke zwerversbestaan. Muzikaal zal hij niet alleen putten uit zijn recente album ‘The Starlight Adventure’, hij grijpt ook terug op de liedjes van vroeger. Zoals de Tortilla classics ‘The Man, The Woman & the Dog’ (1971) en ‘Back to the Roots’ – nostalgische herinneringen aan zijn licht getormenteerde jeugd in kunstenaarsdorp Bergen (NH).

Foto: Koos Breukel

Machteld van der Gaag

Allez, on chante! Machteld van der Gaag en Kees van Zantwijk bieden u op deze eerste Paasdag een onvervalste Franse middag. Met veel Barbara chansons,


Machteld Chante Barbara et les autres
Allez, on chante!
Machteld van der Gaag (zang) en Kees van Zantwijk (piano) bieden u op deze eerste Paasdag een onvervalste Franse middag. Met veel Barbara chansons, ook van het nieuwe album Machteld Chante Barbara 2 – maar ook andere Franse juweeltjes, bekend en onbekend.

Popup Choir – Kings of Leon: Sex on Fire

YEEEEEAAAAH, THIS SEX IS ON FIRE! Dat moment uit honderd kelen tegelijk. De bekendste hit van de Kings of Leon (2 broers, een neef en een vriend). Kom je meebrullen met Popup Choir, driestemmig?

YEEEEEAAAAH, THIS SEX IS ON FIRE! Dat moment uit honderd kelen tegelijk. De bekendste hit van de Kings of Leon (2 broers, een neef en een vriend) is alweer 15 jaar oud. Maar heeft de tand des tijds prima doorstaan en wordt nog iedere vrijdagavond in de kroeg meegebruld. Kom je meebrullen met Popup Choir, driestemmig?

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Popup Choir is zingen voor iedereen. Of je nou een ervaren zanger bent of een douche-artiest, Popup Choir is voor iedereen. Maarten en Tijmen kiezen iedere week een fantastisch popliedje, leren de deelnemers dit driestemmig te zingen en maken een kekke video van het klinkende resultaat. Laagdrempelig en zonder verplichting: je komt meezingen wanneer je daar zin in hebt. Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

Ticket: 11,50 (incl 1,50 adminkosten), met Stadspas: 1,50.
Ticket & een tweegangenmenu: 39,00
(een hoofdgerecht + een voor of nagerecht naar keuze van onze menukaart).
Kijk hier voor onze menukaart.

STICHTING DE NIEUWE KHL

Abonneer op de nieuwsbrief