Podium

Slide

AVONDSESSIES

Live muziek. Van Hollandse Gipsymuziek tot een bonte rootsavond. Van dansbare Mexicana tot rauwe, ongepolijste Nederlandstalige muziek.

IMG_0974
Slide

ZONDAG MATINEES

Chansonniers, liedjeszangers en vertolkers op het kleine podium. de bezoekers aan tafeltjes er omheen. Tip: combineer je bezoek met een theatermenu.

Slide

PITTIGE MOSTERD

Een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot uit Amsterdam Oost. Wat doet hun inspiratie vloeien? Wat is hun ‘pittige mosterd’?

Slide

KHL CHANTANT

Luisteren naar artiesten in een fijne cafésfeer. Met gelouterde zangers en talentvolle amateurs is KHL Chantant spannend voor de deelnemers én voor het publiek.

Slide

POPUP CHOIR

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Popup Choir is zingen voor iedereen. Of je nou een ervaren zanger bent of een douche-artiest. Zing jezelf blij.

previous arrow
next arrow

Binnenkort in de nieuwe KHL

Snel boodschappen doen en koken voor of na de voorstelling… Waarom zou je, als je in De Nieuwe KHL veel lekkerder kunt eten? Verwen jezelf en combineer je entreekaart met een theatermenu: een hoofdgerecht en een voor- of een nagerecht naar keuze voor 29,50. Bij avondvoorstellingen eet je vooraf,  bij een matinee na afloop.

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

april 2024

Route Soleil

Accordeonist en pianist Jaap Somsen en zangeres Maaike Kitslaar laten de temperatuur direct op aangename wijze stijgen. In hun programma 'Neem me mee' klinken poëtische teksten van de chansons in het Frans, maar ook in eigen vertalingen.


Muziek in mediterrane sferen, dat is wat duo Route Soleil brengt. Accordeonist en pianist Jaap Somsen en zangeres Maaike Kitslaar laten waar zij komen de temperatuur direct op aangename wijze stijgen.

In hun programma ‘Neem me mee‘ klinken poëtische teksten van de chansons in het Frans, maar ook in eigen vertalingen. Het programma ‘Neem me mee’ gaat over daar zijn waar je niet bent. Zoals Charles Aznavour in zijn Emmenez-moi zingt:

“Onderweg heeft mijn misère meer warmte en minder gewicht”

Het duo voert je in het programma mee naar het Brussel en Amsterdam van Brel, trapt op de ‘bicyclette’ van Montant langs de berg van Ferrat, langs ‘girouettes’ van Boccara en wandelt een stukje mee op door het Parijs van chanteuse Barbara. Met een zachte landing brengen ze je weer terug naar het hier en nu.

Jaap en Maaike waren in 2022 finalist in het befaamde Concours de la Chanson van Alliance Française. Zij staan met hun muziek het liefst zo dichtbij mogelijk, in huiskamers, kroegen en op pleinen van Venray tot Goedereede. Ze waren te gast op festivals als Weekend van de Romantische Muziek Rotterdam en in chanson series van o.m. de Nieuwe KHL en het Torpedo theater Amsterdam. In 2023 brachten zij hun eerste album Neem me mee uit, te beluisteren via de streamingdiensten.

Zie ook:  www.duoroutesoleil.nl

mei 2024

Dolly’s Europapa Party

Op Hemelvaartsdag tovert Dolly Bellefleur vanaf 20.30 uur de KHL om tot een Klein Holland Lounge. Zullen we Joost met z'n allen doen vlammen en knallen?! Met een doldwaze loterij met Eurovisie prijzen, Europa-pa hapjes om je vingers bij af te likken en als kers op de taart zingt Dolly een medley van songfestivalhits en last but not least de hertaling die zij maakte van Europa-pa!

Op 9 mei schittert Joost Klein in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Wat is er leuker dan dit grootste muziekspektakel van de wereld samen met vrienden en mede-fans live op een groot scherm te zien? Met vlaggetjes in de hand ongezouten kritiek geven op foute outfits en uit de bocht vliegende stembanden. Aan welk land geef jij je Douze Points? Ding-a-dong heeft Nederland dit jaar de winnende song?

Op Hemelvaartsdag tovert Dolly Bellefleur vanaf 20.30 uur de KHL om tot een Klein Holland Lounge. Zullen we Joost met z’n allen doen vlammen en knallen?! Voordat je het Europese liedjesfestijn live op een groot scherm kunt volgen trakteert Dolly je op de hertalingen die zij sinds 2014 heeft gemaakt van de inzendingen van Nederland voor Eurovision. Van In de stilte na de storm (Calm After The Storm), Ontspan Broeder (Slow Down) tot Een nieuwe tijd breekt aan(Birth of a New Age).

De entreeprijs van 24,50 euro is inclusief een lootje voor een doldwaze loterij met Eurovisie prijzen, een dolle surprise en Europa-pa hapjes om je vingers bij af te likken. Op het menu staan o.a. Belgische pa-pa-tat en de Zweedse balletjes van pa-pa. Als kers op de taart zingt Dolly een medley van songfestivalhits en last but not least de hertaling die zij maakte van Europa-pa. En wedden dat La Bellefleur tijdens de uitzending met haar pittige uitspraken het commentaar van Cornald Maas doet verbleken?

Tip: Verwen jezelf en combineer je entreekaart voorafgaand met een theatermenu: een hoofdgerecht en een voor- of een nagerecht naar keuze voor 29,50.

Beluister en bekijk hier de hertaling die Dolly Bellefleur in 2018 maakte van Outlaw in ‘Em
(Waylon).

 

DE BENONIES

De Benonies spelen swingende en nostalgische muziek. Van Nino Rota uit verschillende Fellini films waarbij de bijbehorende filmfragmenten worden geprojecteerd. Tot heerlijke dansnummers van andere Italiaanse componisten.


Het ideale moederdagcadeau!
Een middag met vrolijke en melancholieke, opzwepende en melodieuze muziek van de Benonies, en aansluitend dineren in het restaurant. Moederdag was nog nooit zo mooi.

In 1983 richtten enkele conservatorium-studenten samen met een tweetal beeldend kunstenaars een bandje op. Om swingende en nostalgische muziek te maken, vaak afkomstig uit de prachtige Italiaanse films van vooral Fellini. Deze muziek, gecomponeerd door Nino Rota, is een mengeling van circus-, dorpsharmoniekapel-, jazz- en operamuziek. Daarna werd het repertoire uitgebreid met nog meer Italiaanse muziek uit de veertiger en vijftiger jaren van de vorige eeuw, klezmer, muziek uit Zuid Amerika en uit de Balkan.

Het programma dat de Benonies op zondagmiddag 12 mei speelt, bestaat uit twee delen. Voor de pauze muziek van Nino Rota uit verschillende Fellinifilms waarbij de bijbehorende filmfragmenten worden geprojecteerd. En daarna heerlijke dansnummers uit het Benonies repetoire.

De Benonies bestaan uit:
Jetta Starreveld – zang, Joost van Son – accordeon, Babette Jane – sopraansaxofoon, Titus Dekker – altsaxofoon, Hans Terhorst – gitaar, Harm Wijntjes – contrabas, DirkJan de Koning – slagwerk.

Popup Choir: Anti-Hero – Taylor Swift

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij. Met deze keer de nieuwe koningin van de popmuziek, die zelf de Anti-Hero durft uit te hangen. Kom jij meezingen met Taylor Swift?


Eén lied, twee uur lang lekker gaan en een driestemmig hoogtepunt. Ook als je denkt dat je niet kan zingen. Dat is Popup Choir

Een avond met Maarten Bos (32) en gitarist Tijmen de Koning (33) is lachen, beleven en de longen uit je lijf brullen. Zij spelen. Jij zingt. Ervaring is niet nodig. Dus of je nou alleen onder de douche zingt, met je vrienden in de kroeg, of helemaal nooit. Gewoon lekker gaan.

Na een vol Paradiso, bijzondere televisie-optredens en een uitverkocht Concertgebouw gaan ze verder op hun missie. Nederland meer laten zingen. Deze keer: de nieuwe koningin van de popmuziek, die zelf de Anti-Hero durft uit te hangen. Kom jij meezingen met Taylor Swift?

Philip Kroonenberg

Al meer dan 40 jaar is Phillip een van de toonaangevende Americana-muzikanten in Nederland. Zijn nieuwe plaat heet ‘Wherever You Are’ en komt in februari dit jaar uit bij Excelsior. Philip zingt op deze 1e Pinksterdag de liedjes over zijn leven met zijn geliefde Jellie Brouwer.

Philip Kroonenberg  – Wherever You Are – Ode aan Jellie

Al meer dan 40 jaar is Phillip een van de toonaangevende Americana-muzikanten in Nederland. Daarnaast is hij de man van wijlen Kunststof presentatrice  Jellie Brouwer

“In 2019 bracht Excelsior mijn album Some More Time uit. De liedjes voor die plaat schreef ik in de wachtkamers van de ziekenhuizen waar ik met mijn vrouw Jellie Brouwer was. We kregen dankzij de operaties en behandelingen inderdaad nog wat tijd.  Einde 2022 bleek Jellie opnieuw ziek te zijn en deze keer was er geen zicht meer op genezing. Ook pogingen om verlenging van tijd te krijgen strandden. Ze is 18 juni 2023 overleden.
Weer schreef ik liedjes in de wachtkamers van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Veertien liedjes die als een foto van die periode het verhaal vertellen. Het vijftiende lied  gaat over de situatie na 18 juni. Hoe het nu is.“

Bij dit optreden op 1e Pinksterdag in de Nieuwe KHL speelt Philip de liedjes die over deze geschiedenis gaan en ook over de tijd waarin hij Jellie ontmoette. Tussendoor vertelt hij het verhaal.

“Vanuit het huis klinkt de gitaar van Philip, hij zingt. Over jou?
‘De hele tijd. Hij heeft veel nieuwe liedjes, en er zitten een paar hele mooie bij.’”
(Quote uit het Volkskrant interview dat Sara Berkeljon met Jellie Brouwer had in juni 2023).

De nieuwe plaat heet ‘Wherever You Are’ en komt in februari dit jaar uit bij Excelsior. Philip speelt met Phaedra Kwant (contrabas) en dochters Patsy (zang) en Dunja (piano).

GIPSY SALOON: SERVUS

Al 20 jaar een vaste waarde in het KHL programma. Een opzwepend Hollands zigeunerorkest en uiteraard heerlijk eten en drinken. Daar knapt iedereen van op.

Ontsnap aan de Hollandse werkelijkheid en waan je voor even op een warmbloedig Hongaars feest. Met een opzwepend zigeunerorkest en uiteraard heerlijk eten en drinken. Daar knapt iedereen van op. Op deze lente-editie kun je getuige zijn van een wonderlijke transformatie: een Hollands muzikantengezelschap  in een opzwepend zigeunerorkest. In de sfeervolle achterzaal geniet je van heerlijk eten en drinken en van muziek uit het hart. De muzikanten van Servus spelen eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers.

Zaal open vanaf 17.30, start muziek 18.30
7,50 entree
37,00 entree incl. een tweegangen menu

ABEL’S AMERICANANA

Een bonte avond vol ROOTS muziek van de Bayou Mosquitos met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers. Met deze keer twee bijzondere gasten: tenorsaxofonist par exellence Rinus Groeneveld en de onvolprezen bluesgitarist David Gram.


Een bonte avond vol ROOTS muziek met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers. Alweer het derde seizoen dat de Mosquitos hun paarden afzadelen in de Nieuwe KHL voor een spetterende nieuwe serie met rootsmuziek en verrassende gasten.

The Bayou Mosquitos uit Amsterdam draait haar hand niet om voor een lekker stukkie Noord- Amerikaanse roots, country, folk, funk, slide of westernswing muziek en hebben daar al ruim 30 jaar veel plezier in.

Met deze keer twee bijzondere gasten:
Rinus Groeneveld; tenorsaxofonist par exellence. Hij speelde ondermeer met Big Jay McNeely en Hans Dulfer. En hij heeft zojuist het boek ‘Tenoritis’ uitgebracht vol bijzondere muziekverhalen over het leven met tinnitus (oorsuizen) en hoe hij dit de baas werd.

Tweede gast is de onvolprezen David Gram, een veelgevraagd (pedal-)gitarist in de Nederlandse Americana scene. Hij speelt o.a. met Tim Knol, Joe Buck en Blackbird.

juni 2024

Indian Summer Concert

De gepassioneerde zangstudenten van Evi De Jean én vocaal ensemble Indian Summer sluiten hun zangseizoen feestelijk af op het podium van De Nieuwe KHL.

De zangstudenten van Evi De Jean én vocaal ensemble Indian Summer openen hun strot en hun hart en laten uit volle borst horen dat zingen hun grote passie is. Elke solozanger zingt vol overgave een lied dat na aan het hart ligt en geeft het publiek zo een kijkje in de ziel. Een heel persoonlijk en gevarieerd muzikaal programma is het resultaat.

Indian Summer is een gloednieuw Amsterdams zang ensemble onder leiding van Evi. Deze groep jonge vrouwen zingen met hun prachtige, krachtige stemmen een repertoire zo kleurrijk als een Indian Summer. Ze combineren Balkan klanken met Indie pop en Haïtiaanse muziek met close harmony. De middag wordt begeleid door een geweldige live band en natuurlijk wordt het programma vrolijk aan elkaar gepraat door master of ceremony Evi De Jean! Het belooft weer één groot, hartverwarmend muzikaal feest te worden.

 

 

STICHTING DE NIEUWE KHL

Abonneer op de nieuwsbrief