Podium

Slide

AVONDSESSIES

Live muziek. Van Hollandse Gipsymuziek tot een bonte rootsavond. Van dansbare Mexicana tot rauwe, ongepolijste Nederlandstalige muziek.

IMG_0974
Slide

ZONDAG MATINEES

Chansonniers, liedjeszangers en vertolkers op het kleine podium. de bezoekers aan tafeltjes er omheen. Tip: combineer je bezoek met een theatermenu.

Slide

PITTIGE MOSTERD

Een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot uit Amsterdam Oost. Wat doet hun inspiratie vloeien? Wat is hun ‘pittige mosterd’?

Slide

KHL CHANTANT

Luisteren naar artiesten in een fijne cafésfeer. Met gelouterde zangers en talentvolle amateurs is KHL Chantant spannend voor de deelnemers én voor het publiek.

Slide

POPUP CHOIR

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Popup Choir is zingen voor iedereen. Of je nou een ervaren zanger bent of een douche-artiest. Zing jezelf blij.

previous arrow
next arrow

Binnenkort in de nieuwe KHL

Snel boodschappen doen en koken voor of na de voorstelling… Waarom zou je, als je in De Nieuwe KHL veel lekkerder kunt eten? Verwen jezelf en combineer je entreekaart met een theatermenu: een hoofdgerecht en een voor- of een nagerecht naar keuze voor 29,50. Bij avondvoorstellingen eet je vooraf,  bij een matinee na afloop.

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

juni 2024

Indian Summer Concert

De gepassioneerde zangstudenten van Evi De Jean én vocaal ensemble Indian Summer sluiten hun zangseizoen feestelijk af op het podium van De Nieuwe KHL.

De zangstudenten van Evi De Jean én vocaal ensemble Indian Summer openen hun strot en hun hart en laten uit volle borst horen dat zingen hun grote passie is. Elke solozanger zingt vol overgave een lied dat na aan het hart ligt en geeft het publiek zo een kijkje in de ziel. Een heel persoonlijk en gevarieerd muzikaal programma is het resultaat.

Indian Summer is een gloednieuw Amsterdams zang ensemble onder leiding van Evi. Deze groep jonge vrouwen zingen met hun prachtige, krachtige stemmen een repertoire zo kleurrijk als een Indian Summer. Ze combineren Balkan klanken met Indie pop en Haïtiaanse muziek met close harmony. De middag wordt begeleid door een geweldige live band en natuurlijk wordt het programma vrolijk aan elkaar gepraat door master of ceremony Evi De Jean! Het belooft weer één groot, hartverwarmend muzikaal feest te worden.

 

 

juli 2024

VANZETTI’S VINYL ZOMERPOPQUIZ

Nog één keer luisteren, kijken, overleggen, gissen, invullen, nakijken, knikken en hoofdschudden. Het wordt een uitbundige vinyl marathon met de leukste plaatsjes uit de collectie van Rob. Met gebruik van beeldmateriaal en er wordt ook live opgetreden!


De legendarisch popquiz Vanzetti’s is in 1995 begonnen in het notoire nachtcafé De Fabriek en daarmee was muzikant en bareigenaar Rob van Zandvoort een van de eerste popquiz-hosts van Amsterdam. Vorig jaar had Rob na 30 jaar zijn popquiz carriere afgesloten in de KHL met een spetterende zomereditie. Dat beviel zo goed dat de Heintje Davids van de Popquiz eenmalig terugkeert (heus waar….) met een Vanzetti Zomer Popquiz. Inclusief Paella!

Op deze zondagmiddag is iedereen van harte welkom. Nog één keer luisteren, kijken, overleggen, gissen, invullen, nakijken, knikken en hoofdschudden. Het wordt een uitbundige vinyl marathon met de leukste plaatsjes uit de collectie van Rob. Met gebruik van beeldmateriaal en er wordt ook live opgetreden!

Er kan in de zaal, maar ook in het café en op het terras worden meegedaan, dus er is plek voor heel veel teams.

Aansluitend serveren we een geweldige paella op het terras! Natuurlijk ook in een vegetarische variant.

Inloop vanaf 13.00
Start quiz om 14:00
Einde quiz rondom 18:30
Paella vanaf 19.00

Alleen via voorverkoop.
Inschrijvingsgeld voor de quiz incl de paella is 32,50 p.p.

september 2024

OP STOOM

Zondag 1 september 2024 komt het culturele seizoen in het Oostelijk Havengebied op stoom. Je bent van 13.00 tot 23.00 uur welkom op te proeven van de rijkdom van het culturele aanbod in jouw buurt. Gratis Toegang!


EEN DAG CULTUURPROEVEN IN HET OOSTELIJK HAVENGEBIED

Het culturele seizoen in het Oostelijk Havengebied komt op stoom met een gratis proeverij van het culturele aanbod. Reis langs De Nieuwe KHL, Buurtcoöperatie de Eester, Museum Perron Oost, het Borneo Architectuur Museum, Het Ramses Shaffy Huis en De Kompaszaal en leg aan voor een kort muzikaal avontuur, dans, verhaal of voordracht. Onderweg is er genoeg tijd om samen wat te eten en te drinken.

In De Nieuwe KHL serveren we 2 heerlijke culturele hapjes:

SON PATI: AMSTERDAM ARTISTICA
Met dit visuele en muzikale avontuur neemt de Nieuwe KHL een duik in eigen geschiedenis. Als koffiehuis van de scheepvaartmaatschappij Lloyd kwamen sinds 1908 landverhuizers en avonturiers bijeen om van en naar Zuid-Amerika te varen. De warme Cubaanse sfeer met latin grooves van Son Pati brengt de band tussen Amsterdam en Latijns-Amerika tot leven. Een ode aan de 750 jaar oude stad. In vier blokjes van 20 minuten krijg je alvast een voorproefje van dit programma.

DE GROTE OP-STOOM-QUIZ
Hoeveel weet jij over het Oostelijk Havengebied? Test dat in de Grote Op-Stoom-Quiz, gehost door Maureen Kamphuis. Met onder andere laagdrempelige vragen, uitdagende fragmenten en een gezamenlijke speurtocht met fotodetective Hans Aarsman. Mail naar info@denieuwekhl.nl om je team (2 tot 5 personen) gratis in te schijven en maak kans op één van de mooie prijzen ter beschikking gesteld door de deelnemende locaties. Je kan dit!

Programma KHL
14.00 uur Son Pati – Amsterdam Artistica
15.00 uur Son Pati – Amsterdam Artistica
16.00 uur Son Pati – Amsterdam Artistica
17.00 uur Son Pati – Amsterdam Artistica
19.30 uur De Grote Op Stoom Quiz

Kijk hier voor het hele programma van Op Stoom

JAAP BOOTS – WILDE TULPEN

Wilde Tulpen van Jaap Boots is meer dan een liedjesprogramma; een flitsende hutspot van Nederlandstalige songs, gedichten, covers, korte verhalen en stand-up comedy. En ja, dat mag je ‘kleinkunst’ noemen, maar liever niet in Jaaps bijzijn, want dan krijg je de wind van voren.


Vrijdag de 13e september is een geluksdag. Want dan keert de eigenzinnige soloartiest Jaap Boots terug voor een programma rond zijn nieuwe album Wilde Tulpen. De plaat zal met een spetterende show in een van Jaaps favoriete clubs ten doop worden gehouden. De Amsterdamse zanger en ex– VPRO-dj (bekend van o.a. Club 3VOOR12 en zijn cult-hit ‘Kutwijf’) heeft zich na drie eerdere shows ontwikkeld tot “een volleerd kleinkunstenaar” (Gijsbert Kamer, Volkskrant).

In zijn vierde ‘one-man-rock-n-roll-show’ horen we Boots natuurlijk weer als de gevoelige en humoristische man met gitaar en vlotte babbel, zoals we hem kennen uit zijn shows Donderweg, Terug Naar Zee en Bambalam. Maar op deze avond speelt Jaap samen met De Wilde Tulpen, het topteam waarmee hij zijn nieuwe ingetogen, akoestische album opnam. Dat betekent: Peter Asselbergs op bas en elektrische gitaren, Mischa De Vos op piano en producer Marg Van Eenbergen op allerlei andere instrumenten (en dat zijn er een boel!).

Dat maakt dat Wilde Tulpen meer is dan een liedjesprogramma; een flitsende hutspot van Nederlandstalige songs, gedichten, covers, korte verhalen en stand-up comedy. En ja, dat mag je ‘kleinkunst’ noemen, maar liever niet in Jaaps bijzijn, want dan krijg je de wind van voren.

De rock ’n roll is in Wilde Tulpen namelijk nooit ver weg. De ‘oude rocker’ blikt terug op zijn leven tot nog toe en ziet parallellen tussen de doemperiode waarin hij opgroeide en het heden. Hij zingt en vertelt over de stand van ons land, liefde en dood, vriendschap en familie en komt uiteindelijk tot de conclusie dat het leven zelfs in deze donkere tijden de moeite waard is. Nieuwe nummers en enkele opvallende covers (van de Rolling Stones, Nick Cave en The Eagles) vormen de stapstenen voor dit verhaal. Daarmee is Wilde Tulpen tegelijk een vreugdevol en aangrijpend ‘document humain’, een wervelwind van een programma, vol met liedjes van geluk, weemoed en ellende, superieur aan elkaar ‘geouwehoerd’ door een rasartiest.

Een show waarbij iedereen met ook maar een béétje gevoel in zijn donder zich enorm gaat vermaken.

Popup Choir: I’m in Love – The Cure

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij. Met deze keer terug naar de 90’s met de lekkere rockmuziek van The Cure en meebleren met I'm in Love. Moeten we meer zeggen?


Eén lied, twee uur lang lekker gaan en een driestemmig hoogtepunt. Ook als je denkt dat je niet kan zingen. Dat is Popup Choir.

Een avond met Maarten Bos (32) en gitarist Tijmen de Koning (33) is lachen, beleven en de longen uit je lijf brullen. Zij spelen. Jij zingt. Ervaring is niet nodig. Dus of je nou alleen onder de douche zingt, met je vrienden in de kroeg, of helemaal nooit. Gewoon lekker gaan.

Na een vol Paradiso, bijzondere televisie-optredens en een uitverkocht Concertgebouw gaan ze verder op hun missie. Nederland meer laten zingen.

Deze keer: terug naar de 90’s met de lekkere rockmuziek van The Cure en meebleren met I’m in Love.
Monday you can hold your headTuesday, Wednesday, stay in bedOr Thursday watch the walls insteadIt’s Friday, I’m in love

ABEL’S AMERICANANA

Een bonte avond vol ROOTS muziek van The Bayou Mosquitos, met deze keer als speciale gasten Lucretia van der Vloot en Thomas Verbogt!

 


In de vierde seizoen in de Nieuwe KHL zadelen de The Bayou Mosquitos hun paarden af  voor een spetterende nieuwe serie met rootsmuziek en verrassende gasten.

The Bayou Mosquitos uit Amsterdam draait haar hand niet om voor een lekker stukkie Noord- Amerikaanse roots, country, folk, funk, slide of westernswing muziek en hebben daar al ruim 30 jaar veel plezier in.

Een bonte avond vol ROOTS muziek met deze keer als speciale gasten Lucretia van der Vloot en Thomas Verbogt!

oktober 2024

KHL CHANTANT: SPANJE!

Van kitscherige zomerhits tot Spaans klassiek. Van La Bamba tot Costa del Sol. Van TexMex tot Flamenco. Een podium vol chanteurs die weer staan te trappelen. Er is een Spaans zwaluwkoor. En natuurlijk is er een flamenco danseres.


Luisteren naar artiesten in een fijne Cafésfeer, dat is KHL Chantant. Drs P zong het al ‘Daar heeft u voor een prik  Den helen middag schik.

Van kitscherige zomerhits tot Spaans klassiek. Van La Bamba tot Costa del Sol. Van TexMex tot Flamenco. Een podium vol chanteurs die weer staan te trappelen. Er is een Spaans zwaluwkoor. En natuurlijk is er een flamenco danseres. En tapas. We gaan het najaar in vol vuur. Mis het niet.

In Samenwerking met Spaanse taal & Cultuur Instituten.

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale middag in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond.

Daar krijgt u bij uw wijntje, 
Een trijntje en refreintje.

Wil je als deelnemer ook eens de sprong wagen?  Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

Sandra van Nieuwland

Sandra Nieuwland treedt af en toe ook op in een meer intieme, akoestische setting. En nu dus ook in de Nieuwe KHL! Ruimte voor kleine verhalen, maar vooral voor prachtige liedjes uit haar gehele repertoire. Van klein naar groots. Begeleid door haar pianist en gitarist Milo Groenhuijzen.


In 2012 beleeft zangeres en songwriter Sandra van Nieuwland een indrukwekkende doorbraak met haar deelname aan The Voice of Holland. Ze scoort grote hits met onder meer de nummers More en Keep Your Head Up. Ze breekt records in de Nederlandse hitlijsten door tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Daarbij staat ze met 5 singles in de top 10. Het album And More wordt platina.

Na dit avontuur richt Sandra zich meer op het schrijven van eigen werk. Haar popalbum Banging On The Doors Of Love, levert de succesvolle single Hunter op en wordt bekroond met de Edison voor beste popalbum.

In 2022 kwam alweer haar 5e studioalbum Wonderland uit. Volgens het OOR een ontzettend aangename plaat vol prachtig gezongen, gevoelige pianoballads als Bandaid en leuke popsongs in eighties-stijl als Sandcastles en Strangers. “En die voice behoort inderdaad tot de mooiste in dit land”.

Samen met haar pianist en gitarist Milo Groenhuijzen treedt Sandra af en toe ook op in een meer intieme, akoestische setting. En nu dus ook in de Nieuwe KHL! Ruimte voor kleine verhalen, maar vooral prachtige liedjes uit haar gehele repertoire. Van klein naar groots.

 

GERARD EN ROSANNE ALDERLIEFSTE

Gerard en Rosanne Alderliefste zijn familie, maar ook verbonden door muziek. Als oom en nicht stellen ze speciaal een voorstelling samen die hun wegen doet samenkomen in ... de KHL! In dans la famille bent u getuige van de vermakelijke en af en toe diepgaande gesprekken tussen oncle et nièce. Over twijfels, groei en geluk


Dans la famille

Gerard en Rosanne Alderliefste zijn familie, maar ook verbonden door muziek. Als oom en nicht stellen ze speciaal een voorstelling samen die hun wegen doet samenkomen in … de KHL !

Zangeres Rosanne (dochter van Gerard’s broer) debuteerde de afgelopen seizoenen in de theaters met het programma Une Belle Histoire van Gerard Alderliefste & Friends. Daar maakte ze als achtergrondzangeres meteen indruk op het publiek met haar zang, dans, charisma, én haar Frans. Maar ze kan nog meer.  Net als de ballen hooghoudende Gerard (vader-muzikant-verslavingsarts) vult Rosanne haar dagen als moeder, muzikant en consultant. Zou dat in de familie zitten? Niet kunnen kiezen uit de zegeningen die het leven ook brengt?

In dans la famille bent u getuige van de vermakelijke en af en toe diepgaande gesprekken tussen oncle et nièce. Over twijfels, groei en geluk. U hoort prachtige solo’s én tweestemmige duetten in het Frans en het Nederlands .

Amsterdam Artistica

Op 27 oktober 2024 bestaat de stad Amsterdam precies 750 jaar. Dat viert de Cubaanse band SonPaTí met het unieke project 'Amsterdam Artística', een ode aan de stad waar de bandleden zelf wonen en waar ze zoveel van houden. Ga mee op een visueel en muzikaal avontuur door Amsterdam, in een warme Cubaanse sfeer met de latin grooves van SonPaTí!

Voor deze bijzondere voorstelling zijn zes Latijns-Amerikaanse topmuzikanten uit Amsterdam en omgeving gevraagd om voor SonPaTí een stuk te schrijven met als thema ‘Amsterdam’. De composities verschillen in muziekstijl; denk aan Cubaanse son, Colombiaanse cumbia en Dominicaanse pambiche. Ook het perspectief op de stad varieert. De stukken gaan onder andere over gentrification van wijken, slavenhandel en fietsen in Amsterdam, waardoor de veelzijdigheid van Amsterdam mooi wordt belicht.

Het publiek wordt niet alleen muzikaal door de stad gegidst en maar ook getrakteerd op een rijke diversiteit aan verrassende en sprekende filmbeelden van Amsterdam. Deze beelden zijn speciaal voor de voorstelling gefilmd. De voorstelling wordt afgesloten met een Gran Finale, een jamsessie waarbij alle zes componisten op het podium meespelen.

De voorstelling is in De Nieuwe KHL, een prachtig gerestaureerd pand met een rijke geschiedenis. Het was het koffiehuis van de Koninklijke Hollandsche Lloyd dat sinds 1908 landverhuizers en avonturiers van Amsterdam naar Zuid-Amerika vervoerde en vice versa. Daarmee is de band tussen Amsterdam en Latijns-Amerika voor een deel te danken aan de Lloyd. De Nieuwe KHL heeft een zaal die geïnspireerd is op Cubaanse danszalen is dus bij uitstek dé locatie voor Amsterdam Artística. Uiteraard worden er mojito’s en Cubaanse hapjes geserveerd.

Ga mee op een visueel en muzikaal avontuur door Amsterdam, in een warme Cubaanse sfeer met de latin grooves van SonPaTí!

Dit bijzondere optreden staat twee keer in de Nieuwe KHL. Op vrijdag 25 okt en op zondag 27 okt. Op de zondag spelen alle componsiten als gastmusici mee.

SonPaTí:
Amber Nijman
– leadvocals, handpercussie / Roosmarijn Strootman – fluit, coro / Teddy Steen – Cubaanse tres, coro / Ben Kröse – gitaar / Irma Dulmers – percussie, coro / Bob Roozendaal – baby bass, coro

Componisten:
Lauriane Ghils
: Para toda mi gente
Jesús Hernández Corona: Amsterdam Artistica
Ramón Mendeville: Ciudad Ajena
Pedro Luis Pardo Cosme: Un Son pa’Amsterdam
Marco Antonio Sanchez Ramirez: Amsterdam pa’tí
Ramón Valle: Pedaleando en AmsterdamAMSTERDAM ARTISTICA

Op 27 oktober 2024 bestaat de stad Amsterdam precies 750 jaar. Dat viert de Cubaanse band SonPaTí met het unieke project 'Amsterdam Artística', een ode aan de stad waar de bandleden zelf wonen en waar ze zoveel van houden. Ga mee op een visueel en muzikaal avontuur door Amsterdam, in een warme Cubaanse sfeer met de latin grooves van SonPaTí!

Voor deze bijzondere voorstelling zijn zes Latijns-Amerikaanse topmuzikanten uit Amsterdam en omgeving gevraagd om voor SonPaTí een stuk te schrijven met als thema ‘Amsterdam’. De composities verschillen in muziekstijl; denk aan Cubaanse son, Colombiaanse cumbia en Dominicaanse pambiche. Ook het perspectief op de stad varieert. De stukken gaan onder andere over gentrification van wijken, slavenhandel en fietsen in Amsterdam, waardoor de veelzijdigheid van Amsterdam mooi wordt belicht.

Het publiek wordt niet alleen muzikaal door de stad gegidst en maar ook getrakteerd op een rijke diversiteit aan verrassende en sprekende filmbeelden van Amsterdam. Deze beelden zijn speciaal voor de voorstelling gefilmd. De voorstelling wordt afgesloten met een Gran Finale, een jamsessie waarbij alle zes componisten op het podium meespelen.

De voorstelling is in De Nieuwe KHL, een prachtig gerestaureerd pand met een rijke geschiedenis. Het was het koffiehuis van de Koninklijke Hollandsche Lloyd dat sinds 1908 landverhuizers en avonturiers van Amsterdam naar Zuid-Amerika vervoerde en vice versa. Daarmee is de band tussen Amsterdam en Latijns-Amerika voor een deel te danken aan de Lloyd. De Nieuwe KHL heeft een zaal die geïnspireerd is op Cubaanse danszalen is dus bij uitstek dé locatie voor Amsterdam Artística. Uiteraard worden er mojito’s en Cubaanse hapjes geserveerd.

Ga mee op een visueel en muzikaal avontuur door Amsterdam, in een warme Cubaanse sfeer met de latin grooves van SonPaTí!

Dit bijzondere optreden staat twee keer in de Nieuwe KHL. Op vrijdag 25 okt en op zondag 27 oktober. Op zondag  spelen alle componsiten als gastmusici mee.

SonPaTí:
Amber Nijman
– leadvocals, handpercussie / Roosmarijn Strootman – fluit, coro / Teddy Steen – Cubaanse tres, coro / Ben Kröse – gitaar / Irma Dulmers – percussie, coro / Bob Roozendaal – baby bass, coro

Componisten:
Lauriane Ghils
: Para toda mi gente
Jesús Hernández Corona: Amsterdam Artistica
Ramón Mendeville: Ciudad Ajena
Pedro Luis Pardo Cosme: Un Son pa’Amsterdam
Marco Antonio Sanchez Ramirez: Amsterdam pa’tí
Ramón Valle: Pedaleando en Amsterdam


november 2024

De vrienden van Jan hebben een Rotmiddag (o.l.v. Marjolein Meijers)

'Je moet gewoon een mooi programma maken met mijn liedjes Marjolein, als ik er straks niet meer ben. Als iemand het moet doen, ben jij het wel!'.

VRIENDEN VAN JAN HEBBEN EEN ROT MIDDAG

‘Je gaat toch wel een voorstelling maken met mijn liedjes?’
Dat was een van de dingen die Jan en ik bespraken de laatste keer dat ik hem zag.
We zaten in de auto op weg naar Amsterdam. 

Jan Rot en ik waren 20 jaar het duo `An en Jan`.
In het prille begin vertaalde ik soms mee.
Het begon toen hij mij vroeg om Hartzeer/Love hurts in te zingen op zijn cd Meisjes. 

De rest is geschiedenis.
Ik leerde meteen Jakob Klaasse kennen. Daar werkte Jan al 20 jaar mee samen.  

Daarna stonden we samen op de Parade.
De eerste Klassieke vertalingen van Jan verschenen.
Zoveel prachtige muziek hebben we samen gespeeld!
Ongelofelijke knappe vertalingen die je het origineel doen vergeten. 

Met verbazing en nog steeds vervuld met trots beluister ik nog regelmatig de An en Jan cd`s. Nu maak ik samen met Jakob Klaasse, Walter Kuipers en Onno Kuipers een serie voorstellingen die we als meezingvoorstelling spelen. Met speciale gast Bill van Dijk

Vrienden van Jan Rot.
Voor de vierde keer in de Nieuwe KHL. Verwacht wederom een prachtige middag met weer een ander repertoire. Verheug je en zing mee! Want dat is de basis van deze voorstelling.

XS Tribute to ABBA

het heerlijke repertoire van ABBA en vertellen het fantastische verhaal van deze Zweedse hitmachine. Je hoort alles wat je altijd al wilde weten over de blonde Agnetha Fältskog en rode Anni-Frid Lyngstad; het succes, het drama en de roddels. Een reprise, de vorige keer ging het KHL dak eraf!


Beatrice en Vera van der Poel
zingen het heerlijke repertoire van ABBA en vertellen het fantastische verhaal van deze Zweedse hitmachine. Je hoort alles wat je altijd al wilde weten over de blonde Agnetha Fältskog en rode Anni-Frid Lyngstad; het succes, het drama en de roddels.

De twee zussen worden bijgestaan door pianist Leo Bouwmeester. Op een meesterlijke manier speelt hij ABBA’s wereldberoemde songs, waaronder Dancing Queen, The Winner Takes It All, Knowing Me Knowing You, Voulez Vous, SOS en natuurlijk Mama Mia op de piano; extra small, zoals de liedjes oorspronkelijk geschreven zijn.

Zo staat hij in zijn eentje garant voor Björn én Benny!

Voor de 2e keer op KHL podium – de vorige keer ging het dak eraf.
Dancing Queens is één groot feest der herkenning; een topavond uit voor elke generatie! En meezingen mag!

Beatrice van der Poel – Anni-Frid
Vera van der Poel – Agnetha
Leo Bouwmeester – piano

www.dancingqueens.nl

Dieter en Eric van der Westen

De broers Dieter en Eric van der Westen zijn continue op zoek naar de mooiste liedjes in het Americana en folk idioom en dit project is een eerbetoon aan artiesten die in het verleden de prachtigste muziek hebben uitgebracht. Niet te missen, hartverscheurend mooi.


Some of our favorite songs
is het nieuwe akoestische duoprogramma van Dieter en Eric van der Westen waarbij ze op eigen wijze hun favoriete Americana, Country en Blues klassiekers spelen met zang, akoestisch gitaar en contrabas. Bekende en minder bekende pareltjes van artiesten als Neil Young, Bruce Springsteen, Eddie Vedder ,Willy DeVille Ry Cooder en John Prine passeren de revue.

De broers Van der Westen zijn continue op zoek naar de mooiste liedjes in het Americana en folk idioom en dit project is een eerbetoon aan artiesten die in het verleden de prachtigste muziek hebben uitgebracht.

Dieter van der Westen schrijft en produceert al langer Americana en folkmuziek die hij zowel solo als met de vijf koppige Dieter van der Westen Band uitbrengt. Zijn muzikale achtergrond ligt echter ook in de Noord-Afrikaanse muziek, al meer dan 20 jaar is hij bandleider en bassist van Kasba, waarmee hij over de hele wereld speelt en samenspeelde met o.a. BLØF, Paul de Leeuw, Frank Boeijen en het Metropool orkest.

Eric van der Westen is groot geworden in de jazz en lichte muziek, is een van Neerlands bekendste Jazz bassisten en speelde met ondermeer Eric Vloeimans, componist des vaderlands Martin Fondse en met de Turkse popster Sezen Aksu.

In duo bezetting brengen Dieter en Eric hun stille liefde voor Americana naar voren in een kleine, intieme setting. Luister en kijk hier

De pers over het akoestisch duo:
‘Neder-Americana op zijn allerbest’. (Heaven Magazine)
‘Sterke Americanaliedjes’ (Lust for Life Magazine)
‘Internationale Klasse’ (M-Podia)

Pittige Mosterd: Kyra Cramer

In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot. Deze avond een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van beeldend kunstenaar én buurtgenoot Kyra Cramer

In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

Deze avond een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van beeldend kunstenaar én buurtgenoot Kyra Cramer

Kyra laat zich in haar kunstwerken inspireren door sociaal –maatschappelijke thema’s en zet haar kunstwerken in voor meer menselijk gevoel, begrip en natuurbehoud. Zij houdt van het oude ambachtstechnieken, maar werkt net zo graag met een 3D printer.

Laat je inspireren door deze buurtbewoonster met humor en idealen. En wat heeft ze toch met bijen?

Gratis inloop. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl


Vee(r)kracht – bielsen, metaal, beton, plastiek –  2023

 

PHILIPPE ELAN

Philippe Elan neemt je mee op zijn muzikale zoektocht. Het gaat natuurlijk om de liefde, maar ook over literatuur, maatschappij, films en kunst. Met kleine hommages aan de grote sterren Edith Piaf, Gilbert Becaud en Charles Trenet. En naast eigen nummers ook Franstalige versies van nummers van Willy Nelson, ABBA, Elvis Presley en Lenny Kuhr.

Philippe Elan
Phillip Elan, de uit Zuid-Frankrijk afkomstige zanger met het fluwelen stemgeluid kwam 30 jaar gelden in Nederland wonen en werken en debuteerde met een album dat nog geheel in het teken stond van de klassieke chansontraditie waarin hij was geworteld. Prompt werd deze eersteling toen bekroond met een Edison, waarna hij steeds vaker ging afwijken van de gebaande paden en steeds verrassender repertoire koos. Niet alleen liedjes van eigen makelij, maar ook nummers uit allerlei windstreken, al dan niet door hemzelf in het Frans vertaald.

Het gaat deze middag natuurlijk om de liefde, maar ook over literatuur, maatschappij, films en kunst. Met kleine hommages aan de grote sterren Charles Aznavour, Julien Clerc, Edith Piaf, Gilbert Becaud en Charles Trenet. En naast eigen nummers ook Franstalige versies van nummers van Willy Nelson, ABBA, Elvis Presley en Lenny Kuhr.

Zijn laatste en alweer 14e (!) album uit 2023 werd lovend ontvangen in de pers:
‘Een geslaagde heruitvinding van het genre’ (Parool)
‘Fluwelen zanger vernieuwd op veertiende plaat’ (NRC)

Vaste begeleider Reyer Zwart is een van de hardst werkende mensen in de Nederlandse pop- en rockscene. Met de platen waarop de oud-Ossenaar meespeelt, kun je moeiteloos een kast vullen. Ook begeleidt hij veel artiesten op de podia.

>>KIJK EN LUISTER HIER

Britta Maria: Heb het Leven Lief

In de voorstelling 'Heb het Leven Lief' brengt Britta Maria een ode aan de prachtige zangeres Liesbeth List. Ze zingt de mooiste Nederlandse en Franse liederen en duetten die Liesbeth ooit zong en verteld over haar bijzondere leven.


Britta Maria zingt Liesbeth List

Zangeres Britta Maria, pianist/zanger Maurits Fondse en accordeon-virtuoos Oleg Fateev brengen al vele jaren met veel succes het Franse chanson naar het theater.

In de voorstelling ‘Heb het Leven Lief‘ brengen zij een ode aan de prachtige zangeres Liesbeth List, aan haar muziek en haar leven.

Ze spelen de mooiste Nederlandse en Franse liederen en duetten die zij ooit zong. Van Ramses Shaffy, Jacques Brel, Charles Aznavour, Frank Boeijen, Theodorakis, Edith Piaf en de grote Nederlandse componisten die voor Liesbeth schreven.

Op authentieke wijze en vol emotie gebracht door zangeres Britta Maria. Met een muzikaal ensemble onder leiding van pianist/zanger Maurits Fondse.

Met tussen de liederen door verhalen over het bijzondere leven van Liesbeth List en de verhalen achter haar liedjes

 

KHL CHANTANT: MISDAAD!

Een matinee vol Foute vrouwen, zwart geld, witte boorden, pistoleros & dictators. Stumperige losers, en maffiosi. In alle talen wordt de misdaad bezongen. Misdaad kent immers geen grenzen. Pas wel op uw portemonnee.


Luisteren naar artiesten in een fijne Cafésfeer, dat is KHL Chantant. Drs P zong het al ‘Daar heeft u voor een prik  Den helen middag schik.

Een matinee vol Foute vrouwen, zwart geld, witte boorden, pistoleros & dictators. Stumperige losers, en maffiosi. In alle talen wordt de misdaad bezongen. Misdaad kent immers geen grenzen. Pas wel op uw portemonnee.

Solisten met broeierige koortjes, duetten, sextetten etc.
Combo olv Rob Stoop. Met contrabas, en Scheurende saxen.

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale middag in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond.

Daar krijgt u bij uw wijntje, 
Een trijntje en refreintje.

Wil je als deelnemer ook eens de sprong wagen?  Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

ABEL’S AMERICANANA

Een bonte avond vol ROOTS muziek met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers. Alweer het vijfde seizoen dat de Mosquitos hun paarden afzadelen in de Nieuwe KHL voor een spetterende nieuwe serie met rootsmuziek en verrassende gasten.


Een bonte avond vol ROOTS muziek met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers. Alweer het vijfde seizoen dat de Mosquitos hun paarden afzadelen in de Nieuwe KHL voor een spetterende nieuwe serie met rootsmuziek en verrassende gasten.

The Bayou Mosquitos uit Amsterdam draait haar hand niet om voor een lekker stukkie Noord- Amerikaanse roots, country, folk, funk, slide of westernswing muziek en hebben daar al ruim 30 jaar veel plezier in.

december 2024

Stephanie Struijk – Dezelfde zon

Het nieuwe album van Stepahnie Struijk heet ‘Dezelfde zon’. Ze nam het in één keer op. Het resultaat? Kleine luisterliedjes over grote gevoelens, in haar eigen woorden. Mis dit optreden niet, het zal je nog lang bijblijven.


(Foto: Anya Nibourg-van der Schaaf)

Stephanie Struijk reist als muzikant al bijna twintig jaar langs Nederlandse en Vlaamse theaters. Eerst als Stevie Ann – toen ze nog Engelstalig zong – en inmiddels alweer een aantal jaar onder haar eigen naam. Na een paar fraaie en succesvolle albums in een Americana-achtig idioom switchte ze in 2016 naar het Nederlands.

Haar nieuwe album heet ‘Dezelfde zon’. Ze nam het in één keer op. Zoals ze dat in de jaren dertig deden; met een paar mensen in de studio samen een lied spelen. De goede opname, niet naderhand knippen en plakken.

De verhalen en haar stem staan centraal. De liedjes zouden fragmenten uit haar dagboek kunnen zijn. Eerlijk en herkenbaar zingt ze over de liefde en het moeten loslaten daarvan. En over sterk zijn en kiezen voor jezelf. Kleine liedjes over grote gevoelens.

Net als haar eerste Nederlandstalige album uit 2016 is ‘Dezelfde Zon’ een verzameling liedjes in het Roots/Americana genre. Een groot deel van de muziek en teksten schreef ze samen met Daniël Lohues, die ook het album produceerde.

Op ons intieme KHL podium wordt Stephanie begeleid door Bernard Gepken op gitaar en banjo en Reyer Zwart op contrabas.
Gaat dat zien en horen.

‘Op dit nieuwe album boort ze een goudmijn van wonderschone melodieën aan; de teksten tillen veelal kleine anekdotes naar een universeel niveau en raken daarmee de luisteraar recht in het hart. ‘Kleine luisterliedjes over grote gevoelens’, in haar eigen woorden.’
Mathijs Linneman – Muziekkrant OOR.

>>Kijk en Luister hier<<

HET ZEEDIJKKOOR

Het Zeedijkkoor is een uniek Amsterdams kleinkunstkoor dat al 30 jaar zingt over het kleurrijke leven in de binnenstad van Amsterdam, waaronder uiteraard de rosse buurt. Laat u verrassen door een gevarieerd theatraal programma met prachtige kleinkunstliederen.


Het moest er een keer van komen: Het Zeedijkkoor op het podium van de historische scheepvaartzaal van de KHL.

Het Zeedijkkoor is een uniek kleinkunstkoor dat al 30 jaar zingt over het kleurrijke leven in de binnenstad van Amsterdam, waaronder uiteraard ook de rosse buurt. Het repertoire bestaat uit nummers uit de Nederlandse kleinkunst met teksten van o.a. Jan Boerstoel, Willem Wilmink, Huub van der Lubbe en Drs. P.  Een deel van het repertoire behoort inmiddels tot cultureel erfgoed, dat zij graag levend houden.

Het koor wordt vaak geprezen om de uitbundige en theatrale optredens en de mooi gearrangeerde kleinkunstnummers. Het Zeedijkkoor staat onder leiding van pianist en arrangeur Paul Tijink. 

Laat je verrassen door een gevarieerd programma van prachtige kleinkunstliederen!

KHL CHANTANT: FAMILIE!

Van een keurige Kerstfamilie tot Flodder. Een matinee vol flappies, dennengeur, kerstbomen met ’n piek. Freules, tokkies & adel. Een editie Nederlandse ‘Shame and Scandle’ kleinkunst. Geheel In het teken van December intriges.

Luisteren naar artiesten in een fijne Cafésfeer, dat is KHL Chantant. Drs P zong het al ‘Daar heeft u voor een prik  Den helen middag schik.

Na de uitverkochte Kersteditie van 2023 dit keer het thema Familie.

Van een keurige Kerstfamilie tot Flodder. Een matinee vol flappies, dennengeur, kerstbomen met ’n piek. Freules, tokkies & adel.

Een editie Nederlandse ‘Shame and Scandle’ kleinkunst. Geheel In het teken van December intriges.

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale middag in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond.

Daar krijgt u bij uw wijntje, 
Een trijntje en refreintje.

Wil je als deelnemer ook eens de sprong wagen?  Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

ALEX ROEKA: NACHTCAFÉ

Alex Roeka won met zijn vorige programma Nieuwe Dromen de prestigieuze Poelifnario-onderscheiding. In zijn nieuwe show Nachtcafé klinken zijn prachtige liedjes nog intenser dan voorheen.


Alex Roeka
in de week voor Kerst op het intieme podium van de KHL.
Veel mooier gaat het niet worden.

Alex Roeka won met zijn vorige programma Nieuwe Dromen de prestigieuze Poelifnario-onderscheiding. In zijn nieuwe show Nachtcafé klinken zijn prachtige liedjes nog intenser dan voorheen.

Treed binnen, vrienden, in het nachtcafé,
Waar Roeka achter de bar staat
En u laat proeven van exquise dranken,
Die onverwachte landschappen en verrassende vergezichten
Aan uw geestesoog voorbij doen glijden.

Zet u neer en laat u meevoeren
Door een aanstekelijke levenslust
En de daar onverbrekelijk mee verbonden melancholie.

Laat u onderdompelen in wrange en opwindende liefdesverhalen.

Ga naar het toilet, staar naar de snijdende muurpoëzie,
Mijmer over de dingen die u zojuist gehoord heeft
En dans, terugkomend uit uw eenzaamheid,
Op de klanken van het bandje in de hoek,
Dat wel raad weet met ritme en virtuositeit.

Alex Roeka: zang, gitaar
Reyer Zwart: gitaar, bas, piano, en nog heel veel meer
Jeroen Kleijn: drums

ALEX ROEKA: NACHTCAFÉ

Alex Roeka won met zijn vorige programma Nieuwe Dromen de prestigieuze Poelifnario-onderscheiding. In zijn nieuwe show Nachtcafé klinken zijn prachtige liedjes nog intenser dan voorheen.


Alex Roeka
in de week voor Kerst op het intieme podium van de KHL.
Veel mooier gaat het niet worden.

Alex Roeka won met zijn vorige programma Nieuwe Dromen de prestigieuze Poelifnario-onderscheiding. In zijn nieuwe show Nachtcafé klinken zijn prachtige liedjes nog intenser dan voorheen.

Treed binnen, vrienden, in het nachtcafé,
Waar Roeka achter de bar staat
En u laat proeven van exquise dranken,
Die onverwachte landschappen en verrassende vergezichten
Aan uw geestesoog voorbij doen glijden.

Zet u neer en laat u meevoeren
Door een aanstekelijke levenslust
En de daar onverbrekelijk mee verbonden melancholie.

Laat u onderdompelen in wrange en opwindende liefdesverhalen.

Ga naar het toilet, staar naar de snijdende muurpoëzie,
Mijmer over de dingen die u zojuist gehoord heeft
En dans, terugkomend uit uw eenzaamheid,
Op de klanken van het bandje in de hoek,
Dat wel raad weet met ritme en virtuositeit.

Alex Roeka: zang, gitaar
Reyer Zwart: gitaar, bas, piano, en nog heel veel meer
Jeroen Kleijn: drums

HANS AARSMAN: DETECTIVE PARADIJS – KERSTSPECIAL

Suïcide of moord, ga dat vooral zelf ontdekken tijdens deze Kerstspecial die buurtgenoot Hans Aarsman speciaal voor de KHL heeft samengesteld!  Detective zijn we al. De hele dag trekken we conclusies uit wat we zien. Dat doen detectives ook. Zij hebben een lijk erbij, dat is het grote verschil.


Buurtbewoner Hans Aarsman is onder andere bekend van zijn rubriek, De Aarsman Collectie, in de Volkskrant waarin hij persfoto’s onder de loep neemt als een detective. In deze Kerstspecial van het Detective Paradijs neemt hij je mee aan de hand van nieuwsfoto’s. Hij leert je heel goed te kijken totdat je opeens iets ziet wat je eerst niet zag. Zijn thema: hoe je van waarneming naar theorie gaat, en weer terug.

Detective zijn we al. De hele dag trekken we conclusies uit wat we zien.
Dat doen detectives ook. Zij hebben een lijk erbij, dat is het grote verschil.

De vraag is wel: zijn we ook goede detectives? In deze stoomcursus leer je hoe je een goede detective wordt. Ben je eenmaal zover, dan zul je merken dat het leven er vrolijker op wordt. Je prikt meer ongein door, je neemt minder verkeerde besluiten, je krijgt betere ideeën. Zo is het leven in het Detective Paradijs. En wie weet los je de cold case wel op waarmee we aan de slag gaan.

De moraal van het verhaal, die Aarsman op een hilarische manier voor het voetlicht brengt, is dat je niet te snel van alles moet invullen. Je moet aannames testen en je oordeel uitstellen. Het is zijn levenshouding geworden. Hij legt eerst uit dat er een groot verschil is tussen observaties en aannames.

Suïcide of moord, ga dat vooral zelf ontdekken tijdens deze Kerstspecial die buurtgenoot Hans Aarsman speciaal voor de KHL heeft samengesteld!

Het Parool: ‘De lol van een avondje Aarsman zit hem in de geestige, nerderige manier waarop hij bewijs verzamelt om eerste aannames onderuit te schoffelen en nieuwe theorieën te staven. Dat lukt hem glansrijk.’

Theaterkrant: ‘We kijken naar een man die het liefst zou leven in zijn favoriete detectives. Zo lang hij zijn omgeving maar blijft bevragen, wordt hij misschien vanzelf Sherlock Holmes. Voor hem is dát het paradijs. Zijn onvermoeibare enthousiasme werkt aanstekelijk op de zaal. Aarsman komt over als je favoriete docent: hij spreekt het publiek direct aan met vlotte tong, maakt veel grapjes tussendoor en wijdt af en toe uit naar een persoonlijke anekdote. Het publiek mag volop meedenken en naarmate de voorstelling vordert, proberen toeschouwers steeds vaker om de fotodetective te slim af te zijn.’

(Foto’s: Claudia Sola)

The Lasses and Leoni

Met A Celtic Winter brengen The Lasses en Leoni Jansen op Kerstavond warmte en licht, waarbij je hun hart hoort kloppen voor de magische, Keltische muziek. In A Celtic Winter brengen de drie vrouwen de mooiste winter- en kerstnummers uit het Keltische folkrepertoire ten gehore.


Zangeressen Leoni Jansen, Margot Merah en Sophie Janna (het duo The Lasses) delen een diepe liefde voor Keltische sferen. Schotse hooglanden, Ierse heuvels, de branding die eindeloos op de rotsen beukt, en altijd ergens in dat woeste landschap wel een dorpskroegje waar mensen samen rond het haardvuur muziek maken. In A Celtic Winter brengen de drie vrouwen de mooiste winter- en kerstnummers uit het Keltische folkrepertoire ten gehore.

Leoni Jansen is al jaren een gepassioneerde liefhebber en vertolker van het Ierse repertoire, bekend om haar kenmerkende intensiteit. The Lasses worden geprezen om hun pure en harmonieuze Schotse klanken. Samen stoken de drie het vuur behaaglijk op met betoverende driestemmige zang, begeleid op snaarinstrumenten, shrutibox en bodhrán. Met A Celtic Winter brengen The Lasses en Leoni Jansen op Kerstavond warmte en licht, waarbij je hun hart hoort kloppen voor de magische, Keltische muziek.

GIPSY SALOON KERST-EDITIE

Op deze Kerst-editie kun je getuige zijn van een wonderlijke transformatie: een Hollands muzikantengezelschap verandert in een opzwepend zigeunerorkest. In de sfeervolle achterzaal geniet je van heerlijk driegangen menu en van muziek uit het hart.

Ontsnap aan de Hollandse werkelijkheid en waan je voor even op een warmbloedig Hongaars Kerstfeest. Met een opzwepend zigeunerorkest en een heerlijk driegangenmenu.  Op deze Kerst-editie kun je getuige zijn van een wonderlijke transformatie: een Hollands muzikantengezelschap verandert in een opzwepend zigeunerorkest. In de sfeervolle achterzaal (met een overdadige decemberversiering..) geniet je van heerlijk eten en drinken en van muziek uit het hart. De muzikanten van Servus spelen eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers.

Zaal open vanaf 17.30, start muziek 18.30
Entree: 7,50
Entree & een 3 gangen menu: 42,50

Ricky Koole & Cok van Vuuren – Kerstspecial

Al jaren maakt Ricky Koole kerstshows. Je kunt tijdens dit intieme concert dus kerstballades en Ricky’s eigen kerstliedjes verwachten, maar uiteraard ook liedjes van Ricky’s geweldige laatste plaat 'Altijd Iemand’.


Ricky Koole en Cok van Vuuren delen de liefde voor zoete country-ballades, voor soul en blues. En voor  kerstmuziek natuurlijk, al jaren maken ze kerstshows.  Je kunt tijdens dit intieme concert kerstballades en Ricky’s eigen kerstliedjes verwachten maar ook Americana-klassiekers en uiteraard liedjes van Ricky’s laatste plaat.

Dit jaar verscheen haar nieuwe Nederlandstalige plaat, ‘Altijd Iemand’. Een plaat waarin alles bij elkaar komt: Ricky’s liefde voor Americana maar ook haar liefde voor de Nederlandse taal. ‘Dit album is mijn persoonlijkste plaat tot nu toe’ zegt Ricky er over.

Het album kreeg lovende kritieken. Frits Spits bedacht er zelfs een speciale benaming voor: Neerlandicana. Warme en persoonlijke country- en soulsongs in het Nederlands.

Ze tourde er mee in de theaters met de band Ocobar maar zal de liedjes nu in intiemere setting spelen. Alleen ondersteund door Cok van Vuuren, gitarist van oa de band Ocobar en één van de allerbeste Americana-gitaristen van Nederland.

Ricky Koole: zang en gitaar
Cok van Vuuren: gitaar

De pers over ‘Altijd Iemand’:

‘Altijd iemand is een plaat van grote allure. Zowel muzikaal als poëtisch’ (JP Heck – Soundz)

‘Dit is geen album, dit is een medicijn.’  (Herman Veenhof – Nederlands Dagblad)

‘De verbale oer-Hollandse beelden die ze in haar liedjes oproept, kleuren prachtig bij de lome en broeierige klanken uit het zuiden van de Verenigde Staten’. (Harry de Jong – Lust for Life)

MAAR WAT ER OOK GEBEURT ER KLINKT MUZIEK

Soms zien we een programma en dan denken we: dit is gemaakt voor onze intieme KHL zaal. En dan proberen we dat programma in huis te halen. En soms lukt dat. Met trots presenteren we dan ook: 'Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek' van Olga Zuiderhoek.


foto Carine Bijlsma (met dank aan de erven Ger Lataster)

Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek is het refrein van ‘Wintertenen, luizen en eczeem, de typhus en de kanker en de griep’ van Ischa Meijer, Olga’s lievelingslied. Het werd de titel van dit programma van Olga Zuiderhoek over muziek uit haar 20e eeuw en ze wilde Gerard Bouwhuis voor de muziek, waar het om draait: Bartok, Antheil, Andriessen, Breuker, Gershwin, Johnny & Jones en natuurlijk Stravinsky. Ze laten de doden meespelen: Gerard speelt met Breuker, Olga zingt met Ischa.

Totaaltheater op 5 vierkante meter: tekst, muziek en beeld, vaak grappig, soms woestmakend droevig, maar hoe dan ook: er klinkt muziek! Gerard speelt en Olga vertelt waarom. ‘De 20e eeuw telt 2 wereldoorlogen, ik heb ze beide misgelopen, hoeveel mazzel kan je hebben’.

Met:
Olga Zuiderhoek: tekst & spel
Gerard Bouwhuis: piano
Heleen Hulst: viool

Op verzoek van de spelers vermelden we dat het geen voorstelling is voor kinderen.

Video: Peter Classen, regie: Kees Prins, Productie: Hanneke Uijt de Willigen.
En met dank aan Theaterbureau De Mannen, Liet Lenshoek en Tommie van Eck

MAAR WAT ER OOK GEBEURT ER KLINKT MUZIEK

Soms zien we een programma en dan denken we: dit is gemaakt voor onze intieme KHL zaal. En dan proberen we dat programma in huis te halen. En soms lukt dat. Met trots presenteren we dan ook: 'Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek' van Olga Zuiderhoek.


foto Carine Bijlsma (met dank aan de erven Ger Lataster)

Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek is het refrein van ‘Wintertenen, luizen en eczeem, de typhus en de kanker en de griep’ van Ischa Meijer, Olga’s lievelingslied. Het werd de titel van dit programma van Olga Zuiderhoek over muziek uit haar 20e eeuw en ze wilde Gerard Bouwhuis voor de muziek, waar het om draait: Bartok, Antheil, Andriessen, Breuker, Gershwin, Johnny & Jones en natuurlijk Stravinsky. Ze laten de doden meespelen: Gerard speelt met Breuker, Olga zingt met Ischa.

Totaaltheater op 5 vierkante meter: tekst, muziek en beeld, vaak grappig, soms woestmakend droevig, maar hoe dan ook: er klinkt muziek! Gerard speelt en Olga vertelt waarom. ‘De 20e eeuw telt 2 wereldoorlogen, ik heb ze beide misgelopen, hoeveel mazzel kan je hebben’.

Met:
Olga Zuiderhoek: tekst & spel
Gerard Bouwhuis: piano
Heleen Hulst: viool

Op verzoek van de spelers vermelden we dat het geen voorstelling is voor kinderen.

Video: Peter Classen, regie: Kees Prins, Productie: Hanneke Uijt de Willigen.
En met dank aan Theaterbureau De Mannen, Liet Lenshoek en Tommie van Eck

STICHTING DE NIEUWE KHL

Abonneer op de nieuwsbrief