Podium

Slide

AVONDSESSIES

Live muziek. Van Hollandse Gipsymuziek tot een bonte rootsavond. Van dansbare Mexicana tot rauwe, ongepolijste Nederlandstalige muziek.

IMG_0974
Slide

ZONDAG MATINEES

Chansonniers, liedjeszangers en vertolkers op het kleine podium. de bezoekers aan tafeltjes er omheen. Tip: combineer je bezoek met een theatermenu.

Slide

PITTIGE MOSTERD

Een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot uit Amsterdam Oost. Wat doet hun inspiratie vloeien? Wat is hun ‘pittige mosterd’?

Slide

KHL CHANTANT

Luisteren naar artiesten in een fijne cafésfeer. Met gelouterde zangers en talentvolle amateurs is KHL Chantant spannend voor de deelnemers én voor het publiek.

Slide

POPUP CHOIR

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Popup Choir is zingen voor iedereen. Of je nou een ervaren zanger bent of een douche-artiest. Zing jezelf blij.

previous arrow
next arrow

Binnenkort in de nieuwe KHL

Combineer je entreekaart met een theatermenu: een hoofdgerecht en een voor- of een nagerecht naar keuze van onze reguliere menukaart voor 29,50. We serveren het menu voorafgaand (bij avondvoorstellingen) of na afloop (bij een matinee) in ons restaurant.

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

oktober 2023

TRIO BIER LIGHT

Na 30 jaar bloed zweet en tranen staat de band op het toppen van zijn kunnen, heeft een ijzersterk repertoire met klassiekers en een niet aflatende stroom van verrassende nieuwe liedjes. Vanavond terug in het eigen clubhuis!


Na het optreden in Paradiso, begin dit jaar, kopte de Telegraaf: Trio Bier rockt harder dan ooit!
En zo is het.
Na 30 jaar bloed zweet en tranen staat de band op het toppen van zijn kunnen, heeft een ijzersterk repertoire met klassiekers en een niet aflatende stroom van verrassende nieuwe liedjes.
Vanavond weer terug in het eigen clubhuis in een semi-akoestische setting!

Menestrel: hommage aan Jacques Brel

In “Hommage à Jacques” neemt MÉNESTREL u mee op reis door Brel’s bewogen leven, aan de hand van foto’s, verhalen, anekdotes en zestien van zijn chansons.


‘Jacques Brel, ce n’est pas un chanteur”,  schreef ooit een recensent, “c’est une force de la nature’.

Een briljante, gepassioneerde dichter-zanger, geweldenaar op het podium. Bij zijn geboorte in 1929 leek hij voor iets heel anders in de wieg gelegd. Jongste telg in een bedaarde Vlaams-Franse bourgeoisfamilie, voorbestemd om in de voetsporen van zijn vader directeur te worden van een kartonfabriek. Maar in de sterren stond een andere bestemming. Jacques breekt los uit de gebaande paden en trekt als vroege twintiger naar Parijs, gitaar en een paar liedjes in de hand. De onzekerheid tegemoet, zijn passie achterna. Het begin van een levenslange zoektocht, naar “de onmogelijke droom, de onbereikbare ster”. De eerste stappen nog weifelend, maar dan de doorbraak, het succes, in een duizelingwekkende cadans. Tournees tot in alle uithoeken van Frankrijk, Europa en daarbuiten. Triomfen in de Olympia in Parijs, avond aan avond uitverkocht. Album na album na album. Maar dan in 1966, op het hoogtepunt van zijn roem, opnieuw een radicale breuk: tot ieders verbijstering, stopt Brel met optreden. Genoeg geweest, hij wil niet vastroesten, nóóit. De rusteloze zoektocht gaat voort, naar een nieuwe horizon. Die Jacques uiteindelijk letterlijk vindt, aan het andere eind van de wereld, op de Markiezeneilanden midden in de Stille Oceaan. Nog een laatste album – “Les Marquises” – waarmee hij zijn publiek in vervoering brengt. Een afscheidsgroet, zo zal blijken. Amper een jaar later, oktober 1978, overlijdt “grand Jacques” aan longkanker. Opgebrand door zijn intense leven, 49 jaar nog maar

Maar Jacques Brel leeft voort in de erfenis die hij ons nalaat. Zijn tijdloze chansons van liefde en pijn, verontwaardiging, sarcasme, spotternij, vriendschap of vertedering. En de weergaloze wijze waarop hij ze vertolkte op het podium. Brel zóng zijn chansons niet, hij WÁS zijn chansons. Met volle overgave.

In “Hommage à Jacques” neemt MÉNESTREL u mee op reis door Brel’s bewogen leven, aan de hand van foto’s, verhalen, anekdotes en zestien van zijn chansons. Deels klassiekers, deels minder bekende pareltjes. Een ontdekkingsreis waarin we “grand Jacques” leren kennen in al zijn intensiteit en complexiteit, op weg naar zijn onbereikbare ster.

POPUP CHOIR: ABBA – Mamma Mia

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij. Met deze keer: Mamma Mia. De insiders weten: de ABBA-avonden zijn altijd de beste.

Een kneiterlekker popnummer, twee uur lekker gaan en een driestemmig resultaat. Zingen zonder dat je hoeft te kunnen zingen. Dat is Popup Choir.

Een avond met Maarten Bos (32) en gitarist Tijmen de Koning (33) is lachen, leren en de longen uit je lijf brullen. Een avondje uit, maar dan nét even anders. Met deze keer: Mamma Mia. De insiders weten: de ABBA-avonden zijn altijd de beste. Koop op tijd je kaartje.

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

De jongens van Popup Choir stonden al in Paradiso en Het Concertgebouw, maar zijn ook elke maand in De Nieuwe KHL te vinden. www.popupchoir.nl

KHL CHANTANT: ITALIË

Met deze editie als thema: Italië! Opera’s. Van Sprankelende sopranen tot het Grappa gemompel van Poalo Conte. Klassiekers van Enrico Morricone en Andreas Bocelli. O sole mio. En natuurlijk zullen ‘Marina’ en ‘Lola’ niet ontbreken.


Luisteren naar artiesten in een fijne Cafésfeer, dat is KHL Chantant. Drs P zong het al ‘Daar heeft u voor een prik  Den helen middag schik.

Een hele reeks chanteurs staat weer te trappelen, begeleid op de piano door Vera Marijt, op de contrabas door Chris Bernhart, en met gastblazers en gitaristen. Host Gerrit van der Linden praat het geheel vastberaden aan elkaar.

Met deze editie als thema: Italië!
Ons favoriete vakantieland.
Opera’s. Van Sprankelende sopranen tot het Grappa gemompel van Poalo Conte.
Klassiekers van Enrico Morricone en Andreas Bocelli. O sole mio.
En natuurlijk zullen ‘Marina’ en ‘Lola’ niet ontbreken.

Een Matinee vol Hartstocht, Drama en Theater.

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale middag in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief
theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond.
Daar krijgt u bij uw wijntje, 
Een trijntje en refreintje.

Wil je als deelnemer ook eens de sprong wagen?  Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

In samenwerking met:

Pittige Mosterd: ALEXANDRA RADIUS EN HAN EBBELAAR

Een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van onze bekende buurtgenoten Alexandra Radius en Han Ebbelaar. Vrije inloop - betaal wat je wilt. (foto: Astrid van Leeuwen)


In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

Deze avond neemt het wereldberoemde danspaar Alexandra Radius en Han Ebbelaar plaats op onze bescheiden sofa. We willen alles weten over dansdrift, hun gouden jaren en afscheid zonder weemoed. En over hun liefde, die al meer dan 60 jaar duurt.

Gratis inloop. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

Mr Ferocious unplugged

Mr. Ferocious is een band die zich moeilijk laat vatten in een omschrijving. Wat u kunt verwachten: donkere Murderballads, krakerige Rock 'n' Roll, knetterende Americana, veel samenzang en een flinke dosis onzin.


Mr. Ferocious
is een band die zich moeilijk laat vatten in een omschrijving. Wat u kunt verwachten: donkere Murderballads, krakerige Rock ‘n’ Roll, knetterende Americana, veel samenzang en een flinke dosis onzin. ‘Als deze band een baby zou zijn was de moeder een groupie die op dezelfde avond met Elvis, Lemmy en Tom Waits het bed heeft gedeeld’.

Met:
Vincent van Warmerdam Gitaar ( Filmcomponist, Orkater )
Viktor Griffioen
Leadzang, Gitaar. ( The Sadists , Orkater )
Colin Linnekamp
Floortom ( ,Zoutmus, Orkater)
Kees vd Vooren Contrabas ( Kees&Eddie Parade , Orkater )

LEONI JANSEN & JEROEN KRAMER: Vette Duetten

'Vette Duetten' met Leoni Jansen, zang-maestra wier vertolkingen rechtstreeks het hart raken en singer-songwriter Jeroen Kramer, performer van zijn eigenzinnige nederpop. 


Een programma, op verzoek speciaal samengesteld voor de Nieuwe KHL:
‘Vette Duetten’
met Leoni Jansen, zang-maestra wier vertolkingen rechtstreeks het hart raken en singer-songwriter Jeroen Kramer, performer van zijn eigenzinnige nederpop.

Bekende en onbekende songs voor twee, van eigen en andermans hand. Denk aan James Taylor/Carly Simon, Dolly Parton/Kenny Rogers, June Carter/Johnny Cash, en… Leoni Jansen & Jeroen Kramer.

Eenmalig. Mis het niet.

november 2023

The Burnin’ Burritos

Op de Mexicaanse Dag van de Doden spelen The Burnin’ Burritos sentimentele cancions, mysterieuze woestijnsongs en vrolijke latin dansliedjes, gelardeerd met humoristische terzijdes over de Mexicaans-Amerikaanse actualiteit.

Back On the Borderline part II


Ter gelegenheid van de Dia de los Muertos – de Mexicaanse Dag van de Doden – keren The Burnin’ Burritos terug naar het grensgebied van de VS en Mexico. Onderweg hoor je sentimentele cancions, mysterieuze woestijnsongs en vrolijke latin dansliedjes. De cantina, de cactus en de ratelslang zijn nooit ver weg…

Ook nu gaat de muziek weer hand in hand met humoristische terzijdes over de Mexicaans-Amerikaanse actualiteit en de Dia de los Muertos. Trump en Biden komen voorbij. De muur. De drugskartels. En vooral…de (verloren) liefde. Kortom, Back On the Borderline part II is een humoristische road trip waarbij je soms ook weemoedig wegdroomt.

Meer info: https://www.burninburritos.nl/home.php

ALEX ROEKA: NIEUWE DROMEN

>> UITVERKOCHT << (Er zijn nog kaarten voor 20.30). Voor deze voorstelling ontving Alex de Poelifinario Kleinkunst 2022, de cabaretprijs voor de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen.

>> UITVERKOCHT << Er zijn nog kaarten voor 20.30!

In oktober verleden jaar betoverde Alex Roeka ons, en een bomvolle zaal, met wat misschien wel het mooiste optreden ooit was op ons intieme KHL podium. We zijn dan ook heel blij en vereerd om Alex Roeka dit seizoen wederom te mogen begroeten.

In zijn theaterprogramma ‘Nieuwe Dromen‘ zingt en vertelt Alex Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden, het gevoel van belangeloze vrijheid dat ontstaat in de onthechting en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd,

Alex Roeka: ‘Dromen, dromen, dromen, hoe dan ook, altijd dromen, helder, duister, vermetel en dwaas, dromen van altijd, maar wel nieuw.’

Voor deze voorstelling ontving Alex de Poelifinario Kleinkunst 2022, de cabaretprijs voor de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen. Aldus de jury: ’Roeka’s doorleefde, maar krachtige stemgeluid geeft extra diepte aan poëtische teksten over onder meer het genot en de pijn van grootse liefdes.’

Alex Roeka: zang, gitaar
Reyer Zwart: gitaar, bas, piano, lapsteel, banjo
Jeroen Kleijn: drums, percussie

ALEX ROEKA: NIEUWE DROMEN

Voor deze voorstelling ontving Alex de Poelifinario Kleinkunst 2022, de cabaretprijs voor de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen.


In oktober verleden jaar betoverde Alex Roeka ons, en een bomvolle zaal, met wat misschien wel het mooiste optreden ooit was op ons intieme KHL podium. We zijn dan ook heel blij en vereerd om Alex Roeka dit seizoen wederom te mogen begroeten.

In zijn theaterprogramma ‘Nieuwe Dromen‘ zingt en vertelt Alex Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden, het gevoel van belangeloze vrijheid dat ontstaat in de onthechting en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd,

Alex Roeka: ‘Dromen, dromen, dromen, hoe dan ook, altijd dromen, helder, duister, vermetel en dwaas, dromen van altijd, maar wel nieuw.’

Voor deze voorstelling ontving Alex de Poelifinario Kleinkunst 2022, de cabaretprijs voor de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen. Aldus de jury: ’Roeka’s doorleefde, maar krachtige stemgeluid geeft extra diepte aan poëtische teksten over onder meer het genot en de pijn van grootse liefdes.’

Alex Roeka: zang, gitaar
Reyer Zwart: gitaar, bas, piano, lapsteel, banjo
Jeroen Kleijn: drums, percussie

Popup Choir: RONDÉ – Love Myself

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij. Met deze keer: (Ready To) Love Myself. Misschien wel de lekkerste Nederlandse plaat van 2022. Wat een energie, toptekst en feelgoodvibes.

Een kneiterlekker popnummer, twee uur lekker gaan en een driestemmig resultaat. Zingen zonder dat je hoeft te kunnen zingen. Dat is Popup Choir.

Een avond met Maarten Bos (32) en gitarist Tijmen de Koning (33) is lachen, leren en de longen uit je lijf brullen. Een avondje uit, maar dan nét even anders. Met deze keer: (Ready To) Love Myself. Misschien wel de lekkerste Nederlandse plaat van 2022. Wat een energie, toptekst en feelgoodvibes. Kom het meebeleven.

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

De jongens van Popup Choir stonden al in Paradiso en Het Concertgebouw, maar zijn ook elke maand in De Nieuwe KHL te vinden. www.popupchoir.nl

JAAP BOOTS – Bambalam – De Show

In Bambalam - De Show neemt voormalig VPRO-dj Jaap Boots de bezoeker mee op een opwindende poëtische trip langs zijn rock-‘n-roll-dromen, -fantasieën en -ontmoetingen.


In Bambalam – De Show neemt voormalig VPRO-dj Jaap Boots de bezoeker mee op een opwindende poëtische trip langs zijn rock-‘n-roll-dromen, -fantasieën en -ontmoetingen. Met gedichten uit de gelijknamige bundel, een fijne keuze uit eigen song-materiaal en covers plus de plaatjes van side-kick DJ Oscar laat de gerijpte Amsterdamse ‘man met gitaar’ zich deze keer van zijn meest poëtische kant zien. De reis gaat van Springsteen tot Bowie en van Iggy Pop naar de Talking Heads en via Tom Waits naar John Lee Hooker; poëzie, rock ’n roll, spoken word en het publiek zelf komen knetterend samen in dit energieke programma.

 

ELSJE EN DE BLUESMANNEN

In deze nieuwe voorstelling reizen we opnieuw terug naar de eerste decennia van de 20e eeuw, de tijd waarin blues via grammofoonplaten, jukebox, radio en live shows razend populair werd bij een groot publiek.

In deze nieuwe voorstelling reizen we opnieuw terug naar de eerste decennia van de 20e eeuw, de tijd waarin blues via grammofoonplaten, jukebox, radio en live shows razend populair werd bij een groot publiek. Deze voorstelling gaat over de muziek van de bluesqueens en de muziek van stringbands uit de periode 1920-1940. Je kunt hun muziek onder een gemeenschappelijke noemer plaatsen: het was muziek om mensen te vermaken.

De bluesqueens werden zo rond 1915 bekend en kenden hun glorietijd tussen 1920 en 1930. Ze kwamen vaak uit de vaudeville (de revue, avonden waarop zang, comedy en circusacts elkaar afwisselden). In hun muziek kwamen vaudeville, blues en jazz samen. We spelen onder meer nummers van Mamie Smith, Ethel Waters en Sippie Wallace. Zij zongen zowel dramatische nummers als jazzy songs.

Zwarte stringbands (stringbands zijn groepen die vooral uit snaarinstrumenten bestaan) waren er al in de 18e eeuw. Op plantages was de combinatie van banjo en fiddle populair; de spelers maakten muziek voor zowel de slaafgemaakten als de slavenhouders.
Later breidden de groepen zich uit en trokken, na de burgeroorlog, rond. Gitaar, mondharmonica, mandoline en jug (een kruik waar op geblazen werd) kwamen erbij als instrumenten.

De stringbands speelden alles wat het publiek wilde horen: minstrel songs (nummers waarin Afro- Amerikanen belachelijk gemaakt werden), traditioneel overgeleverde volksmuziek, populaire nummers, witte dansmuziek. Het is vaak dansbare muziek, die hier en daar verrassend veel overeenkomsten heeft met wat we nu country muziek noemen. We laten onder meer nummers horen van de Memphis Jug Band en de Mississippi Sheiks.

Elsje en de Bluesmannen zijn actrice Elsje de Wijn en zeven muzikanten.
Elsje de Wijn was als actrice actief in veel verschillende toneelgroepen, waaronder Baal. Ook
speelde ze in televisieseries (bijvoorbeeld ‘Citroentje met suiker’) en in films.
De Bluesmannen zijn:
Fons Duin (zang), Chretien Felser (piano en gitaar), Jan Boelo Niemeijer (percussie), Michael Rubinstein (gitaar, mandoline en tenor banjo), René Uhlenbusch (bluesharp), Marten Wallinga (bas), Joan Boeke (trompet en althoorn).

Beluister de podcast via Spotify

KHL CHANTANT: GELOOF, HOOP EN LIEFDE

Een flinke straal licht in deze herfstmaand. Opbeurende liedjes van Claudia de Breij, Toon Hermans, Paul de Leeuw. Natuurlijk doen van Roozendaal, Yentl & de Boer een duit in het zakje. En de gospel trein dendert voorbij. Alleen maar stichtelijke liedjes? Nee. Een junk doet een vileine poging geld los te peuteren bij zijn moeder. Vrij naar Tom Waits.


Luisteren naar artiesten in een fijne Cafésfeer, dat is KHL Chantant. Drs P zong het al ‘Daar heeft u voor een prik  Den helen middag schik.

Een hele reeks chanteurs staat weer te trappelen, begeleid op de piano en accordeon door Rob Stoop, op de contrabas door Chris Bernhart, en met gastblazers en gitaristen. Host Gerrit van der Linden praat het geheel vastberaden aan elkaar.

Met deze editie als thema: Geloof, hoop en Liefde!

Een flinke straal licht in deze herfstmaand. Opbeurende liedjes van Claudia de Breij, Toon Hermans, Paul de Leeuw. Natuurlijk doen van Roozendaal, Yentl & de Boer een duit in het zakje. En de gospel trein dendert voorbij. Alleen maar stichtelijke liedjes? Nee. Een junk doet een vileine poging geld los te peuteren bij zijn moeder. Vrij naar Tom Waits.

Najaar depressies? Buiten giert de wind, binnen dampt een warm bad.

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale middag in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief
theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond.
Daar krijgt u bij uw wijntje, 
Een trijntje en refreintje.

Wil je als deelnemer ook eens de sprong wagen?  Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

Pittige Mosterd: Bert Kommerij

Een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van onze actieve buurtgenoot Bert Kommerij. Is hij echt aardig tegen iedereen?Vrije inloop - betaal wat je wilt.


In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

Deze avond is te gast Bert Kommerij.
Actieve buurtbewoner, radiomaker, schrijver en geboren Amelander Kommerij viel als een blok voor het Java-eiland. Wat maakt de Kop, dat mooiste stukje ‘niets’ van Amsterdam, heilig?  En is hij echt aardig tegen iedereen?

Gratis inloop. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

ABEL’S AMERICANA

Een bonte avond vol ROOTS muziek met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers.


Een bonte avond vol ROOTS muziek met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers. The Bayou Mosquitos uit Amsterdam draait haar hand niet om voor een lekker stukkie Noord- Amerikaanse roots, country, folk, funk, slide of westernswing muziek en hebben daar al ruim 30 jaar veel plezier in.

In de tweede editie van het derde seizoen in de Nieuwe KHL zadelen de The Bayou Mosquitos hun paarden af  voor een spetterende nieuwe serie met rootsmuziek en verrassende gasten.

DEBORAH PARLOR

Deborah Parlor is een artiest en songwriter van Nederlandse bodem, die een naam voor zichzelf aan het maken is in de wereld van Americana- en Popmuziek. Intieme Americana met een eerlijke Nederlandse en licht theatrale inval. Gaat dat zien.


Deborah Parlor(1988) is een artiest en songwriter van Nederlandse bodem, die een naam voor zichzelf aan het maken is in de wereld van Americana- en Popmuziek.

Opgegroeid tussen de Country en de Folkmuziek begint Deborah op jonge leeftijd met het maken en schrijven van muziek. Ze rond op haar twintigste een Conservatorium studie af waarna een uitvoerende carrière in het theater begint. Tegenwoordig stort Deborah zich op schrijven van muziek en tekst voor zichzelf en anderen. Parlor schrijft, acteert, zingt en speelt verschillende muziekinstrumenten.

Deborah neemt zich geen blad voor de mond, heeft een verhaal te vertellen en dit doet ze dan ook op een eerlijke manier in haar teksten.  Deze ontwapende songwriter reist de hele wereld over om inspiratie op te doen voor haar muziek en schrijft en creëert graag met anderen. Zo schreef ze voor haar aankomende EP “Nowhere Land” in Nashville, Tennessee met schrijvers zoals Jeff Cohen en Femke Weidema.

Op het podium van de KHL verzorgt Deborah een intiem optreden. Americana met een eerlijke Nederlandse en licht theatrale inval.  Denk aan de westcoast sound van o.a. Sheryl Crow en Shania twain. Gaat dat zien.

www.deborahparlor.com

december 2023

Machteld Chante Shaffy

Op de sterfdag van Ramses Shaffy, presenteert Machteld van der Gaag met haar 'mannen' het album Machteld Chante Shaffy.

Net als Ramses Shaffy is Machteld van der Gaag voor haar gevoel te laat geboren, in ‘een land met ander licht‘. Daardoor groeide ze wel tweetalig op, met de Nederlandse en de Franse taal, maar ontdekte ze Ramses Shaffy pas in de jaren ’90, toen ze bij een reclamebureau werkte dat ‘Zing Vecht Huil’ gebruikte onder een commercial. Ze kocht een verzamel CD en was verkocht. Later, woonachtig in Amsterdam, zwaaide ze nog af en toe naar Ramses als hij op het terras van café Torino zat, achter zijn vertrouwde glaasje wijn zat.

Ze kon toen niet vermoeden dat ze veel later met de orkestleider en pianist van Ramses Shaffy zou gaan musiceren: Nico van der Linden. Nico wist dat Ramses ook liederen in het Frans had geschreven en gezongen en liep al lang rond met het plan om een Franstalig Shaffy album op te nemen. Dankzij de samenwerking met Machteld werd het plan eindelijk concreet.

In oktober 2021 overleed Nico van der Linden, maar in het jaar daarvoor hadden Nico en Machteld het album ‘in de steigers’ gezet, en had Nico de partituren geschreven en de  bandbezetting bepaald.

En nu heeft Kees van Zantwijk de muzikale leiding overgenomen en zich ontfermt over de arrangementen. In totaal zijn er 15 chansons van Ramses opgenomen en op 1 december 2023, de sterfdag van Ramses Shaffy, presenteert Machteld het album Machteld Chante Shaffy. Het belooft een gedenkwaardige Franse Shaffy avond te worden, met ook gastoptredens.

Met Kees van Zantwijk op de pianoLeon Mennen op bas, Gert Wantenaar op accordeon en Enrique Firpi op percussie.

Café Mille Colonnes

'Mille Colonnes' op het Rembrandtplein was het café waar rond 1900 alle schrijvers, kunstenaars en podiumartiesten bijeen kwamen. Het Feest der Poëzie nodigt u uit voor een kroegavond van rond 1900 zoals die op de Nes en op het Rembrandtplein beleefd kon worden.


Mille Colonnes
 op het Rembrandtplein was het café waar rond 1900 alle schrijvers, kunstenaars en podiumartiesten bijeen kwamen.

Het Feest der Poëzie nodigt u uit voor een kroegavond van rond 1900 zoals die op de Nes en op het Rembrandtplein beleefd kon worden: tijdens de voorstelling brengt voordrachtskunstenaar Simon Mulder anekdotes van en over het kroegleven van de Tachtigers, de beroemde dichters en schrijvers die in de jaren 1880 en 1890 de Nederlandse literatuur vernieuwden. Vooral horen we kleinkunstliederen van rond 1900, zoals het bekende ‘Mensch durf te leven’ van Dirk Witte, maar ook veel onbekende pareltjes. Onze musici Edwin Paarlberg (piano) en Ken Besuijen (zang) brengen de kroeg- en variétéliedjes zoals de Tachtigers die gehoord zouden hebben. Voor de selectie hebben wij advies ingewonnen van kleinkunstkenner Jacques Klöters.

Tevens wordt De Geest der Poëzie gepresenteerd: in samenwerking met Kever Genever heeft het Feest der Poëzie deze jenever naar de smaak van rond 1900 ontwikkeld. Smaakt geweldig naast een mooi gedicht!

Popup Choir: I Follow Rivers

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij. Met deze keer: I Follow Rivers. Of je nou fan bent het origineel van Lykke Li, de megahitremix van The Magician óf de live-versie van Triggerfinger. Deze track staat als een huis en het dak gaat eraf als we ‘m samen zingen.

Een kneiterlekker popnummer, twee uur lekker gaan en een driestemmig resultaat. Zingen zonder dat je hoeft te kunnen zingen. Dat is Popup Choir.

Een avond met Maarten Bos (32) en gitarist Tijmen de Koning (33) is lachen, leren en de longen uit je lijf brullen. Een avondje uit, maar dan nét even anders. Met deze keer: I Follow Rivers. Of je nou fan bent het origineel van Lykke Li, de megahitremix van The Magician óf de live-versie van Triggerfinger. Deze track staat als een huis en het dak gaat eraf als we ‘m samen zingen.

Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

De jongens van Popup Choir stonden al in Paradiso en Het Concertgebouw, maar zijn ook elke maand in De Nieuwe KHL te vinden. www.popupchoir.nl

Pittige Mosterd: Marjolein Moorman

Marjolein Moorman strijdt onvermoeibaar voor een rechtvaardige samenleving en kansengelijkheid. Voor goed onderwijs voor kinderen in heel Amsterdam. Wat houdt haar heilige vuur brandend? Vrije inloop - betaal wat je wilt.


In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

Met op deze avond te gast: Marjolein Moorman.
Deze bekende buurtbewoner strijdt onvermoeibaar voor een rechtvaardige samenleving en kansengelijkheid. Voor goed onderwijs voor kinderen in heel Amsterdam. Wat houdt haar heilige vuur brandend?

Gratis inloop. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

Britta Maria: De Omweg – En Route

Voor de pauze de liedjes van hun bejubelde album ‘De Omweg’, na de pauze speelt dit trio, zoals ze al jaren met veel succes doen, ontroerende en opzwepende Franse Chansons.


(foto Martin Pluimers)

Britta Maria
, Maurits Fondse en Oleg Fateev spelen voor de pauze de liedjes van hun bejubelde album ‘De Omweg’.

Met thema’s als de mens die op vlucht is en op zoek is naar veiligheid. De mens die goed doet zonder dat op sociale media te etaleren. Overv de tijd en de dood die ons op de hielen zit en over het nemen van ‘verkeerde’ afslagen in het leven.

Nederlandstalige Chansons met nieuwe teksten van o.a Ivo de Wijs, Jan Boerstoel, Flip Noorman, Jan-Simon Minkema en eigen geschreven teksten, alle composities van Maurits Fondse.

Na de pauze speelt dit trio, zoals ze al jaren met veel succes doen, ontroerende en opzwepende Franse Chansons van Brel, Aznavour, Barbara, Gainsbourg, Piaf, Montand, Zaz en Pravi.

Line up:
Britta Maria: zang en tekst
Maurits Fondse: piano en zang
Oleg Fateev: accordeons, melodica

‘Ons pad was vaak kronkelig, soms namen we een verkeerde afslag maar altijd waren we op weg en dat zullen we blijven doen’

Uit de pers:
4 sterren in de NRC voor het album de Omweg: ’Luisterliedjes met zuivere poezie’
Frtis Spits over het album de Omweg: ‘IJzersterke teksten en muzikaal van een ongekend hoog niveau. Hartveroverend’.
4 sterren van het Theaterparadijs over Aznavour mon Amour: ‘Schitterend stemgeluid’ ‘Intens muziekspektakel’.
NH Dagblad over Aznavour mon Amour: ‘Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond’ 

SOLO met z’n DRIEËN

Solo met z’n drieën: Vera van der Poel, Arto Boyadjian en David Middelhoff. Een vernuftige mengeling van instrumenten en stemmen. Ieder speelt met het eigen materiaal en dat van elkaar. Verrassende verhalen, anekdotes van vele inspirerende jaren in het vak.


Vera van der Poel
, Arto Boyadjian en David Middelhoff.

Alle drie hun eigen gezicht door hun eigen verhalende songs.
Alle drie hun eigen plek in de muziekscene.
Alle drie hun sporen verdiend.
Alle drie multi-instrumentalisten.
Alle drie leek het een heel goed idee om de krachten te bundelen.

Deze samensmelting resulteert in een vernuftige mengeling van instrumenten en stemmen. Ieder speelt met het eigen materiaal en dat van elkaar.
Verrassende verhalen, anekdotes van vele inspirerende jaren ‘in het vak’…

Vera van der Poel: solo en als Divera, als frontvrouw van Beeswamp en Mimezine, speelde met The Nits, het Zapp Stringquartet en vele anderen. Ook wel de Nederlandse Joni Mitchell genoemd met haar veerkrachtige stem en geraffineerde composities. Ze maakte 2 solo albums (Love And Taboo, Time Versus Time) en onlangs bracht ze een nieuwe EP (Consolation Songs) uit.

Arto Boyadjan: ook onder de naam Boya en als muzikale duizendpoot al jaren toerend met The Dutch Eagles. Arto werkte met o.a. Ilse De Lange, Boudewijn de Groot, Veldhuis & Kemper en Joel Sarakula, schreef voor en speelde in verschillende theatervoorstellingen en is verbonden als docent aan het Amsterdams Conservatorium.

David Middelhoff: hét muzikale fundament onder Acda en de Munnik als componist en begeleider. David schrijft ook voor film, documentaires en theater, produceert plaatopnamen en voert muzikale regie in diverse theaterproducties (o.a. Thomas Acda, Claudia de Brey, Simone Kleinsma e.a.). Eind 2022 kwam zijn debuutalbum ‘Hippieshit’ uit.

Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek

Soms zien we een programma en dan denken we: dit is gemaakt voor onze intieme  KHL zaal. En dan proberen we dat programma in huis te halen. En soms lukt dat. Met trots presenteren we dan ook: 'Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek' van Olga Zuiderhoek. Op 23 december én op 27 december.


foto Carine Bijlsma (met dank aan de erven Ger Lataster)

Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek is het refrein van ‘Wintertenen, luizen en eczeem, de typhus en de kanker en de griep’ van Ischa Meijer, Olga’s lievelingslied. Het werd de titel van dit programma van Olga Zuiderhoek over muziek uit haar 20e eeuw en ze wilde Gerard Bouwhuis voor de muziek, waar het om draait: Bartok, Antheil, Andriessen, Breuker, Gershwin, Johnny & Jones en natuurlijk Stravinsky. Ze laten de doden meespelen: Gerard speelt met Breuker, Olga zingt met Ischa.

Totaaltheater op 5 vierkante meter: tekst, muziek en beeld, vaak grappig, soms woestmakend droevig, maar hoe dan ook: er klinkt muziek! Gerard speelt en Olga vertelt waarom. ‘De 20e eeuw telt 2 wereldoorlogen, ik heb ze beide misgelopen, hoeveel mazzel kan je hebben’.

Met:
Olga Zuiderhoek: tekst & spel
Gerard Bouwhuis: piano
Heleen Hulst: viool

Op verzoek van de spelers vermelden we dat het geen voorstelling is voor kinderen.

Video: Peter Classen, regie: Kees Prins, Productie: Hanneke Uijt de Willigen.
En met dank aan Theaterbureau De Mannen, Liet Lenshoek en Tommie van Eck

KHL CHANTANT: KERST!

En ja hoor, daar is ie. Een Chantant geheel geweid aan Rudolf, Jingle Bells, arrenslee en sparrenbomen. Schlagers en Smartlappen. ..”Ik stal voor mijn gezin, het had totaal geen zin..” en  “..omdat ik geen liefde vond, vier ik Kerstmis met mijn hond..”  De Kerstman als Weldoener en als ‘Enge man’.  Een aanrader voor zowel Kerstaanbidders als Kersthaters.


Luisteren naar artiesten in een fijne Cafésfeer, dat is KHL Chantant. Drs P zong het al ‘Daar heeft u voor een prik  Den helen middag schik.

Een hele reeks chanteurs staat weer te trappelen, begeleid op de piano en accordeon door Frank Wiebenga, op de contrabas door Chris Bernhart, en met gastblazers en gitaristen. Host Gerrit van der Linden praat het geheel vastberaden aan elkaar.

Met op Kerstavond het verrassende thema: Kerst!

En ja hoor, daar is ie. Een Chantant geheel geweid aan Rudolf, Jingle Bells, arrenslee en sparrenbomen. Schlagers en Smartlappen. ..”Ik stal voor mijn gezin, het had totaal geen zin..” en  “..omdat ik geen liefde vond, vier ik Kerstmis met mijn hond..”  De Kerstman als Weldoener en als ‘Enge man’.  Een aanrader voor zowel Kerstaanbidders als Kersthaters.

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale middag in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief
theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond.
Daar krijgt u bij uw wijntje, 
Een trijntje en refreintje.

Wil je als deelnemer ook eens de sprong wagen?  Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

MAAR WAT ER OOK GEBEURT ER KLINKT MUZIEK

Soms zien we een programma en dan denken we: dit is gemaakt voor onze intieme KHL zaal. En dan proberen we dat programma in huis te halen en soms lukt dat. Met trots presenteren we dan ook: 'Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek' van Olga Zuiderhoek. Op 23 december én op 27 december.


foto Carine Bijlsma (met dank aan de erven Ger Lataster)

Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek is het refrein van ‘Wintertenen, luizen en eczeem, de typhus en de kanker en de griep’ van Ischa Meijer, Olga’s lievelingslied. Het werd de titel van dit programma van Olga Zuiderhoek over muziek uit haar 20e eeuw en ze wilde Gerard Bouwhuis voor de muziek, waar het om draait: Bartok, Antheil, Andriessen, Breuker, Gershwin, Johnny & Jones en natuurlijk Stravinsky. Ze laten de doden meespelen: Gerard speelt met Breuker, Olga zingt met Ischa.

Totaaltheater op 5 vierkante meter: tekst, muziek en beeld, vaak grappig, soms woestmakend droevig, maar hoe dan ook: er klinkt muziek! Gerard speelt en Olga vertelt waarom. ‘De 20e eeuw telt 2 wereldoorlogen, ik heb ze beide misgelopen, hoeveel mazzel kan je hebben’.

Met:
Olga Zuiderhoek: tekst & spel
Gerard Bouwhuis: piano
Heleen Hulst: viool

Op verzoek van de spelers vermelden we dat het geen voorstelling is voor kinderen.

Video: Peter Classen, regie: Kees Prins, Productie: Hanneke Uijt de Willigen.
En met dank aan Theaterbureau De Mannen, Liet Lenshoek en Tommie van Eck

GIPSY SALOON KERSTEDITIE

In de sfeervolle achterzaal geniet je van heerlijk driegangen menu en van muziek uit het hart. De muzikanten van Servus spelen eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers.

Ontsnap aan de Hollandse werkelijkheid en waan je voor even op een warmbloedig Hongaars Kerstfeest. Met een opzwepend zigeunerorkest en een heerlijk driegangen Kerstdiner. Daar komt iedereen de Kerst mee door. Op deze Kerststeditie kun je getuige zijn van een wonderlijke transformatie: een Hollands muzikantengezelschap verandert in een opzwepend zigeunerorkest. In de sfeervolle achterzaal (met een overdadige Kerstversiering..) geniet je van heerlijk eten en drinken en van muziek uit het hart. De muzikanten van Servus spelen eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers.

Zaal open vanaf 17.30, start muziek 18.30
Entree: 7,50
Entree & een 3 gangen menu: 47,50

Great Gatsby Club – PARTY & SHOW

Great Gatsby Club: een Vintage-, Retro-, & (Electro) Swingparty voor Hepcats en Kittens. Mister Gatsby zelf zal je verwelkomen op dit decadente, fun-tastische, glamoureuze en sexy (met een knipoog) all-night event.


The Roaring Twenties are here again!
Welkom bij Great Gatsby Club. Een plek waar vintage en retro bij elkaar komen voor een swingend oud en nieuw feest voor ‘hepcats’ en ‘kittens’. Gastheer Mr. Gatsby ontvangt u hoogstpersoonlijk om samen  een nacht lang door te halen op dit decadente, vrolijke, glamoureuze en sexy (met een knipoog) underground feest.

Live muziek door THE MAESTROs: De Amsterdamse filosoof en jazzmusicus Frank Meester (1970) samen met 5 topmuzikanten een band vormen die oude jazz klassiekers omgebouwd tot pophits en andersom. Inclusief live burlesque en gastzangeres. Perfecte live muziek voor deze nieuwe Roaring Twenties avond.

Over de hele avond verspreid zijn er burlesque en variété optredens die hun mooiste, grappigste, muzikaalste of sexy acts zullen brengen. Verwacht ook waaier-dansers, cocktailbar, candy girls, hapjes en bubbels en een onvergetelijk  middernacht moment.

Achter de draaitafels  vindt u Charley Rhythm (Retrolicious)  Hij neemt koffers vol (electro-) swing, Rock & Roll en zelfs Disco platen mee zodat u helemaal los kunt gaan op de dansvloer.

Gangsters, divas, maffioso, kwajongens en -meiden, kom verkleed als de roerige jaren twintig en de flitsende jaren veertig. Denk aan Great Gatsby, Charlie Chaplin, Boardwalk Empire, Betty Boop, the Godfather. Iedereen mag naar binnen, maar verkleed maakt het dubbel zo leuk.

Ga voor voorpret en meer informatie over de artiesten naar greatgatsby.club

STICHTING DE NIEUWE KHL

Abonneer op de nieuwsbrief