Stichting

Slide
Slide
PODIUM-4
Slide
Slide
273576653_4901787843240564_7553485264543028345_n
PODIUM 1
2023 robvandamfoto.nl -9615
IMG_7360
1O4A9968
Meis17axDeNieuweKHLx29juli2020xFotoBennyvanderPlank
2023 robvandamfoto.nl -9550
2023 robvandamfoto.nl -9538
IMG_0670
IMG_2048
previous arrow
next arrow

STICHTING DE NIEUWE KHL

Om een duidelijk onderscheid te creëren tussen de commerciële en culturele activiteiten zijn  de culturele activiteiten bij de Stichting De Nieuwe KHL ondergebracht. Deze Stichting is eind 2017 opgericht maar pas sinds 1 januari 2021 operationeel.

 

Visie en artistieke uitgangspunten

De KHL wil een toonaangevend buurtpodium zijn: laagdrempelig, maar altijd van hoge kwaliteit. Daarbij richten we ons primair op liedvertolkers, zichzelf begeleidend of begeleid door één, twee, maximaal drie muzikanten. Van luisterliedjes tot kleinkunst, van traditioneel tot modern en soms een mix tussen de diverse genres. We zijn een groot liefhebber van het betere Nederlandstalige lied, maar ook chansonniers en singer-songwriters bieden wij graag het podium. Zolang het maar van hoge kwaliteit is en kan ontroeren. Van levenslied, traditionele volksliederen, smartlappen, kleinkunst, tot Nederpop of een mix daarvan. Van chansonniers tot fado, van Brecht tot Jiddisch.

Daarnaast functioneert de KHL ook als productiehuis. Wij initiëren en produceren inmiddels een aantal programmaformules waaronder de Culturele Talkshow ‘Pittige Mosterd’, en het open podium ‘KHL Chantant’.

Als buurtpodium met grotere reikwijdte, willen we dat iedereen zich welkom voelt bij ons. Bij ons komt de buurt elkaar tegen. Bij ons leer je de buurt kennen.

Dankzij onze gastvrijheid, de intieme sfeer die ons podium biedt en het persoonlijke en uitgebreide netwerk van de twee eigenaren, kiezen inmiddels vele artiesten voor de Nieuwe KHL als podium. Ook artiesten die grotere zalen vol kunnen krijgen kiezen nu bewust voor de Nieuwe KHL. Vanwege de intimiteit van de zaal, het directe contact met hun publiek en onze gastvrijheid, maar ook omdat het publiek de weg naar ons podium steeds beter weet te vinden. Onze troeven:

  • De Nieuwe KHL is laagdrempelig. Dankzij de vriendelijke entreeprijs, de persoonlijke benadering is de drempel om een van onze culturele activiteiten te bezoeken laag.
  • Bezoekers van het restaurant komen vanzelf in contact met de culturele activiteiten.
  • Met een combinatie van een optreden en diner, bieden we een aantrekkelijk pakket voor een avond uit.
  • We bieden hoge kwaliteit.
  • Als buurtpodium richten we ons op de bewoners van Amsterdam-Oost en op de bewoners van de Oostelijke Eilanden in het bijzonder. Maar met ons professionele programma hebben we uitstraling naar groot Amsterdam. Zo trekken we een breed publiek naar onze activiteiten.

Stichting De Nieuwe KHL heeft vijf bestuurders

Gerard Krabben (voorzitter)

Mede-exploitant van de KHL, voormalig eigenaar van café Weltschmerz en club Mazzo, oud hoofd horeca P3 (pop & cultuurpodium Purmerend).
www.linkedin.com/in/gerard-krabben

Machteld van der Gaag (secretaris)

Copywriter, schrijver, journalist, veelgevraagd voice-over én begenadigd chansonnière.
machteldvandergaag.nl

Lieke Bannenberg (penningmeester)

Voormalig hoofd financiële administratie van P3 (pop & cultuurpodium Purmerend), bevlogen vrijwilliger voor ‘Zon op Purmerend’ en fervent wereldreiziger.
www.linkedin.com/in/lieke-bannenberg

Maarten Eilander (algemeen bestuurslid)

Buurtbewoner, geluidstechnicus, geluidsarchivaris (o.a. van het voormalige Theater instituut), voorzitter van de Weergever en connaisseur van het Nederlandstalige lied.
www.linkedin.com/in/maarten-eilander

Jan Jaap Knol (algemeen bestuurslid)

Buurtbewoner en directeur-bestuurder van de Boekmanstichting (het landelijke kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid).

www.linkedin.com/in/janjaapknol

De programmering wordt gedaan door Gerard en Jan Krabben, (mede-exploitant van de KHL). Het grootste deel van dagelijkse werkzaamheden van de Stichting wordt ook uitgevoerd door Jan Krabben. Hij legt daarvoor verantwoording af aan het bestuur van de Stichting. De dagelijkse administratie wordt sinds dit jaar uitgevoerd door een extern bureau. Het podium kan niet zonder de inzet van een aantal vrijwilligers, voor o.a. P.R. & communicatie, techniek en kassadiensten.

>> zie hier voor het inhoudelijke jaarverslag 2021 <<
>> zie hier voor het inhoudelijke jaarverslag 2022 <<
>> zie hier voor het inhoudelijke jaarverslag 2023 <<

>> zie hier voor het financiële jaarverslag 2021 <<

>> zie hier voor het financiële jaarverslag 2022 <<
>> zie hier voor het financiële jaarverslag 2023 <<

Stichting de Nieuwe KHL
E-mailadres:   info@denieuwekhl.nl
RSIN:               857 904 280
Bank:               NL94 RABO 0359 0637 48
KVK nr:            69521204
SBI Code:

Podcast Paulien Cornelisse