Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PITTIGE MOSTERD: IVO DE WIJS

do 13 oktober 2022, 20:00


In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

Ivo de Wijs, Amsterdammer met een zachte g, schreef duizenden teksten, gedichtjes en verzen. Lichtvoetige én diepe teksten over kleine en grote thema’s. Wat is het geheim van zijn eeuwigdurende inspiratie?

Een korte biografie van Ivo de Wijs schrijven is onbegonnen werk. Daarvoor heeft hij simpelweg teveel gedaan. Een al te beknopte samenvatting:

Van 1971 tot 1980 trad hij op met het Kabaret Ivo de Wijs.
Hij schreef en schrijft teksten voor o.a. Jenny Arean, Samson en Gert, Paul de Leeuw, Di Gojim, Youp van ’t Hek, Jenny Arean, Lenette van Dongen, Kinderen voor kinderen, Kabaret Lurelei en Jasperina de Jong.
Hij bewerkte teksten en schreef liederen voor talloze musicals, ook voor kinderen en publiceerde 10 dichtbundels en 30 kinderboeken.
Als presentator werkte Ivo mee allerlei radio- en televisieprogramma’s, waaronder 10 jaar voor Vroege Vogels.
Hij won prijzen bij de vleet en hij heeft na 50 jaar nog altijd inspiratie, al is zijn tempo wat omlaag gegaan. ‘Ach, wat moet ik anders. Ik doe niet aan sport of volksdansen en je moet toch wat met je tijd.’

Kortom: kom gewoon kijken en luisteren naar deze rasverteller.

Gratis inloop. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

In dit derde seizoen van Pittige Mosterd volgen later dit jaar nog harpiste Lavinia Meijer (17 nov) en modeontwerper Jimmy Paul (8 dec).

Gegevens

Datum:
do 13 oktober 2022
Tijd:
20:00