Laden Evenementen

« Alle Evenementen

JAAP BOOTS – WILDE TULPEN

vr 13 september, 20:30


Vrijdag de 13e september is een geluksdag. Want dan keert de eigenzinnige soloartiest Jaap Boots terug voor een programma rond zijn nieuwe album Wilde Tulpen. De plaat zal met een spetterende show in een van Jaaps favoriete clubs ten doop worden gehouden. De Amsterdamse zanger en ex– VPRO-dj (bekend van o.a. Club 3VOOR12 en zijn cult-hit ‘Kutwijf’) heeft zich na drie eerdere shows ontwikkeld tot “een volleerd kleinkunstenaar” (Gijsbert Kamer, Volkskrant).

In zijn vierde ‘one-man-rock-n-roll-show’ horen we Boots natuurlijk weer als de gevoelige en humoristische man met gitaar en vlotte babbel, zoals we hem kennen uit zijn shows Donderweg, Terug Naar Zee en Bambalam. Maar op deze avond speelt Jaap samen met De Wilde Tulpen, het topteam waarmee hij zijn nieuwe ingetogen, akoestische album opnam. Dat betekent: Peter Asselbergs op bas en elektrische gitaren, Mischa De Vos op piano en producer Marg Van Eenbergen op allerlei andere instrumenten (en dat zijn er een boel!).

Dat maakt dat Wilde Tulpen meer is dan een liedjesprogramma; een flitsende hutspot van Nederlandstalige songs, gedichten, covers, korte verhalen en stand-up comedy. En ja, dat mag je ‘kleinkunst’ noemen, maar liever niet in Jaaps bijzijn, want dan krijg je de wind van voren.

De rock ’n roll is in Wilde Tulpen namelijk nooit ver weg. De ‘oude rocker’ blikt terug op zijn leven tot nog toe en ziet parallellen tussen de doemperiode waarin hij opgroeide en het heden. Hij zingt en vertelt over de stand van ons land, liefde en dood, vriendschap en familie en komt uiteindelijk tot de conclusie dat het leven zelfs in deze donkere tijden de moeite waard is. Nieuwe nummers en enkele opvallende covers (van de Rolling Stones, Nick Cave en The Eagles) vormen de stapstenen voor dit verhaal. Daarmee is Wilde Tulpen tegelijk een vreugdevol en aangrijpend ‘document humain’, een wervelwind van een programma, vol met liedjes van geluk, weemoed en ellende, superieur aan elkaar ‘geouwehoerd’ door een rasartiest.

Een show waarbij iedereen met ook maar een béétje gevoel in zijn donder zich enorm gaat vermaken.

Gegevens

Datum:
vr 13 september
Tijd:
20:30