Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

David George & Guests

zo 2 juli 2023, 16:00


Jazztrompettist David George uit Seattle ontmoet Amsterdam Jazz!

Trompettist, componist en arrangeur David L. George belichaamt echt het mondiale karakter van moderne jazz. Na zijn afstuderen aan de middelbare school (als trompettist) in de staat Washington, studeerde George bij een van de beroemdste trompettisten van Seattle, Les Beigle (van het Glenn Miller Orchestra).

In 1990 verhuisde David naar Europa. Terwijl hij in Amsterdam woonde, speelde hij met en arrangeerde hij voor Charles Green’s ‘Trumpetissimo’ en de ‘Frank Grasso Big Band’ en werkte hij samen met legendes als Toots Thielemans en Sal Nistico.

In 1996 verhuisde George naar Tokio, Japan. Hij werkte daar als jazzpedagoog en leidde zijn eigen kwartet ‘From the Heart’.

Mijn leven als muzikant en met name de twintig jaar dat ik in het buitenland heb gewoond, hebben mijn perceptie van muziek beïnvloed en gedefinieerd als kunst of amusement. Ik heb de effecten gezien van een emotionele band door middel van muziek, waar ter wereld ik ook heb gespeeld.’

Op deze zomerse zondagmiddag speelt David samen met pianist Francisco Morales, bassist Humberto Albores Martinez, percussionist Roberto Haliffi en zangeres Raffaela Herbert.

Het repertoire dat zij spelen is sfeervolle en kleurrijke Zuid-Amerikaanse Jazz.

Gegevens

Datum:
zo 2 juli 2023
Tijd:
16:00