Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Abel’s Latina Americana

vr 26 mei 2023, 20:30

>> UITVERKOCHT <<
The Bayou Mosquitos
uit Amsterdam draait haar hand niet om voor een lekker stukkie Noord- Amerikaanse roots, country, folk, funk, slide of westernswing muziek en hebben daar al ruim 30 jaar veel plezier in. De groep zadelt tweemaandelijks hun paarden af in de Nieuwe KHL voor een spetterende serie met rootsmuziek en verrassende gasten.

In de laatste editie voor de zomerstop spelen de Bayou Mosquitos nummers van Linda Ronstadt, Los Lobos, Los de Abajo en Llasa de Sela in een ‘Abel’s Latina Americana’.  Het beloofd een groot Mexicaans feest te worden!

Met deze keer als speciale gasten:
Ester Veldhuis, groeide op met gospel, blues, jazz en rock, en vond de kracht van haar stem in een Flamenco koor in haar geboortestad Amsterdam. Ze zong op grote hoogten in La Paz, Bolivia tot de Birmese jungle.
Alain Labrie speelde in de Franstalige flamenco/pop band Les Charmeurs. Zij waren geïnspireerd door het Franse lied, de Patchanka en andere mediterrane stijlen, hiermee wierf hij bekendheid, toerde door binnen-en buitenland en was regelmatig te horen op radio en tv.
Alain en Ester leerde elkaar kennen in Los Dolores waarin de gitarist 3 extravagante zangeressen begeleide met meerstemmig Spaanstalige liedjes.

Jan Donkers is de verteller van de avond. Naast dat hij als ‘Gonzo’ vele muziekfans heeft geïnjecteerd is hij ook voor de VPRO langere tijd in Mexico, Cuba en Honduras geweest en heeft daar veelvuldig verslag van gedaan. Abel en Louis hebben met Jan drie mooie theater-muziekprogramma’s gemaakt: ‘A Song Journey’.

Gegevens

Datum:
vr 26 mei 2023
Tijd:
20:30