Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

november 2022

KHL SESSIE: WIEBKE & LES GARÇONS

Met hun programma Eau de Chansons nemen Wiebke & Les Garçons je mee in een wervelwind vol Franse muziek.

Wiebke et Les Garcons

Eau de Chanson
Met hun programma Eau de Chansons nemen Wiebke & Les Garçons je mee in een wervelwind vol Franse muziek, met bloemige noten en een geur van Parijs, sigaretten, rode wijn en slapeloze nachten. Een geur vol herinneringen aan liefde en vreugde, aan woede en verdriet, soms respectloos en provocerend, dan weer liefelijk en fruitig. Een geur die past bij elke francofoon of francofiel ….

Wiebke Bonnet groeide op in Parijs en laat zich graag inspireren door de prachtige teksten en tijdloze melodieën van vocale grootheden zoals Jacques Brel en Claude Nougaro, Barbara en Edith Piaf, Charles Aznavour en Serge Gainsbourg, of Françoise Hardy en Jacques Dutronc. Daarnaast spelen Wiebke & les Garçons ook eigen werk.

Wiebke Bonnet: zang & viool  / Jean Louis van Dam: piano & accordeon / Marcel Booij: contrabas & arrangementen / Franc auf dem Brinke-Snellen: slagwerk

>>KIJK EN LUISTER HIER

KHL SESSIE: IRIS PENNING

Eigenwijze poëtische pop. Iris bezingt het leven met haar herkenbare, heldere stem en spitsvondige teksten. “Liever vieze voeten dan altijd schoenen aan.”

Welkom in de hersenkroeg van Iris Penning.

Iris Penning (door: Dohaa Stevens)
foto: Dohaa Stevens

Iris Penning maakt eigenwijze poëtische pop. Ze bezingt het leven met haar herkenbare, heldere stem en spitsvondige teksten. Haar motto is “Liever vieze voeten dan altijd schoenen aan.”

Met haar poëtische liedjes trekt ze al jaren heel Nederland en België door. Penning bracht drie verschillende CD’s uit met bijbehorende gedichtenboekjes, die lovend werden ontvangen, deelde het podium met Spinvis en stond meer dan 1.000 keer op de planken met haar muzieK op festivals en in theaters Met haar heldere stem zet ze een sfeer neer die vaak wordt omschreven als “ontwapenend”. Tijdens deze KHL Sessie wordt ze bijgestaan door de virtuoze celliste Mirthe de Jonge.

Tijdens haar optredens nodigt ze het publiek uit in haar hersenkroeg. Het is daar niet opgeruimd. Struikel niet.

>>KIJK EN LUISTER HIER

Foto: Dohaa Stevens

KHL CHANTANT: KREUNEN!

Deze ‘special’ staat helemaal in het teken van meerstemmige zang. Nederlands, Duits, Engels, Italiaans. Als het maar kreunt, schmiert of croont.


Luisteren naar artiesten in een fijne Cafésfeer, dat is KHL Chantant. Drs P zong het al ‘Daar heeft u voor een prik  Den helen middag schik.

Een hele reeks chanteurs staat weer te trappelen, begeleid op de piano door Kees van Zantwijk, op de contrabas door Chris Bernhart, en met gastblazers en gitaristen. Host Gerrit van der Linden praat het geheel vastberaden aan elkaar.

Deze ‘special’ staat helemaal in het teken van meerstemmige zang. Dus kwartetten, octetten, duetten, noem maar op.  Nederlands, Duits, Engels, Italiaans. Als het maar ‘Kreunt’, ofwel ‘Schmiert’. Of ‘Croont’.

De mooiste liedjes komen voorbij. Dream a little dream of me. Kleine kokette Kathinka, ‘O Sole Mio en natuurlijk Blue Moon. Een matinee vol Papa’s en Mama’s,  Comedian Harmonists, Barbershop singers, Doo-woppers. Buiten giert de wind, KHL Chantant biedt een warm bad. Een matinee vol zoetgevooisde stemmen, honing en verleiding.

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale middag in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond.
Daar krijgt u bij uw wijntje, 
Een trijntje en refreintje.

Wil je als deelnemer ook eens de sprong wagen?  Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

POPUP CHOIR

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Vanavond: Ironic van Alanis Morissette. ‘It’s like raaaaaaain on your wedding day!’ Heerlijk meezingen.


Alanis Morissette: Ironic

It’s like raaaaaaain on your wedding day. Niet per se heel ironisch, maar wel een te gek nummer om driestemmig te zingen. Alanis, the legend, the woman.

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Popup Choir is zingen voor iedereen. Of je nou een ervaren zanger bent of een douche-artiest, Popup Choir is voor iedereen. Maarten en Tijmen kiezen iedere week een fantastisch popliedje, leren de deelnemers dit driestemmig te zingen en maken een kekke video van het klinkende resultaat. Laagdrempelig en zonder verplichting: je komt meezingen wanneer je daar zin in hebt. Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

Eerst eten in ons restaurant? Kijk HIER voor onze menukaart en RESERVEER HIER 

december 2022

KHL SESSIE: MIRJAM VAN DAM

Een zoektocht naar de muziek van haar Joodse wortels. Naar de liedjes die haar familie misschien ook zong. Troostrijke Jiddische liedjes. Eindelijk.

Mirjam Van Dam

Mirjam zingt eindelijk Jiddisch!
Hoezo ‘eindelijk’?

Zangeres Mirjam van Dam zingt al jaren jazz, en vertelt altijd graag over de achterliggende geschiedenis van een lied of een zanger. Zo maakte zij een show over Ella FitzgeraldDead Singers Society over zes beroemde dode zangeressen (van Billie Holiday tot Amy Winehouse), en over zangeressen tijdens de Tweede Wereldoorlog, Door de nacht klinkt een lied (over Conny Stuart, Jetty Paerl en Jetty Cantor). Voor het project Jewish Jazz onderzocht ze de ontstaansgeschiedenis van The American Songbook en kwam uit bij de Afro-Amerikaanse en Joodse oorsprong van het genre.

Nu volgt ze het spoor verder terug, naar de tijd voor de oorlog in Europa, toen haar voorouders nog leefden. Door die oorlog bleef haar Joodse opvoeding beperkt tot een minimum. Maar de muziek heeft Mirjam naar haar Joodse wortels teruggeleid.

Nu zingt ze dan de liedjes die haar familie wellicht ook heeft gezongen. Troostrijke Jiddische liedjes. Eindelijk.

KHL SESSIE: VIVE LA CHANSON!

Britta Maria, Maurits Fondse en Oleg Fateev spelen ontroerende en opzwepende Franse Chansons.

Britta Maria, Maurits Fondse en Oleg Fateev

Vive La Chanson (foto: Claudia Otten)
foto: Claudia Otten

Zangeres Britta Maria en pianist Maurits Fondse brengen al vele jaren, samen met accordeon-virtuoos Oleg Fateev het chanson naar de theaters met programma’s als Aznavour Mon Amour, Serge Gainsbourg Forever en Chansons van Schoonheid en Troost.

In het nieuwe theaterconcert Vive la Chanson! spelen zij ontroerende en opzwepende Franse Chansons van grote Franse zangers als Aznavour, Brel, Gréco, Gainsbourg, Barbara, Yves Montand, Piaf, Zaz, Julien Clerc e.a. Aangevuld met zelf geschreven Franse chansons en een enkele vertaling naar het Nederlands. Met Chansons die u meevoeren naar de lichtstad Parijs en die de Franse ziel blootleggen. Liederen vol weemoed, maar ook levensvreugde…. over het leven in al haar facetten, de liefde, de hoop maar ook de pijn en de teleurstelling. Met tussen de chansons door bijzondere verhalen achter de liedjes en anekdotes over de grote Franse chansonniers.

‘Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond’ – NH Dagblad

(Foto’s: Claudia Otten)