Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tresoar & Fay Lovsky

zo 28 januari, 16:00

Als je in Friesland woont ben je in enkele minuten op het wad of sta je tussen de Friese paarden.  Je hoort weidevogels en de serene rust van de meren. Deze schat, Tresoar in het Fries, ervaar je in de klanken van Herman Woltman zijn klassieke gitaar en in Ella de Jong haar stem, bugel en melodica alsof men zich in deze ruimtes bevindt.

Fay Lovsky kleurt de muziek met haar zingende zaag en lapsteel. Ze is te horen op eerder werk van het duo en is in de Nieuwe KHL speciale gast.

Ella de Jong is actrice en musicus. Ze speelt trompet en zingt in Big Band Friesland. Sinds 2012 speelt ze samen met Herman. Ze werden uitgeroepen als beste singer songwriters van Friesland. Herman Woltman is componist en musicus. Als begeleider van Nynke Laverman ontstond de Friese fado. Hij was jarenlang bandleider en componist van de groep Souldada.

In 2018 maakten Ella en Herman de voorstelling ‘Myn Skip’ over de geschiedenis van het Friese skûtsje. De muziekvoorstelling won de Zilveren Anjer van het Cultuurfonds.

Fay Lovsky is zangeres en multi-instrumentaliste die in 1982 een hit scoort met het kerstnummer ‘Christmas Was A Friend Of Mine’, dat uitgroeit tot een ware klassieker. Ze werkt gedurende haar loopbaan ondermeer samen met Henny Vrienten, Arling & Cameron, striptekenaar Robert Crumb en jazzmuzikant Eric Vloeimans. Lovsky won in 2000 een Gouden Harp.

Ella de Jong en Herman Woltman: een kleurrijk stijlenpalet.
Jacob Haagsma – Leeuwarder Courant

Hoe maak je muziektheater dat ontroert, blij maakt en je begeestert? Ella & Her Man laten dit horen.
Vincent Meininger  – Friesch Dagblad

Gegevens

Datum:
zo 28 januari
Tijd:
16:00