Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Stephanie Struijk – Dezelfde zon

vr 6 december, 20:30


(Foto: Anya Nibourg-van der Schaaf)

Stephanie Struijk reist als muzikant al bijna twintig jaar langs Nederlandse en Vlaamse theaters. Eerst als Stevie Ann – toen ze nog Engelstalig zong – en inmiddels alweer een aantal jaar onder haar eigen naam. Na een paar fraaie en succesvolle albums in een Americana-achtig idioom switchte ze in 2016 naar het Nederlands.

Haar nieuwe album heet ‘Dezelfde zon’. Ze nam het in één keer op. Zoals ze dat in de jaren dertig deden; met een paar mensen in de studio samen een lied spelen. De goede opname, niet naderhand knippen en plakken.

De verhalen en haar stem staan centraal. De liedjes zouden fragmenten uit haar dagboek kunnen zijn. Eerlijk en herkenbaar zingt ze over de liefde en het moeten loslaten daarvan. En over sterk zijn en kiezen voor jezelf. Kleine liedjes over grote gevoelens.

Net als haar eerste Nederlandstalige album uit 2016 is ‘Dezelfde Zon’ een verzameling liedjes in het Roots/Americana genre. Een groot deel van de muziek en teksten schreef ze samen met Daniël Lohues, die ook het album produceerde.

Op ons intieme KHL podium wordt Stephanie begeleid door Bernard Gepken op gitaar en banjo en Reyer Zwart op contrabas.
Gaat dat zien en horen.

‘Op dit nieuwe album boort ze een goudmijn van wonderschone melodieën aan; de teksten tillen veelal kleine anekdotes naar een universeel niveau en raken daarmee de luisteraar recht in het hart. ‘Kleine luisterliedjes over grote gevoelens’, in haar eigen woorden.’
Mathijs Linneman – Muziekkrant OOR.

>>Kijk en Luister hier<<

Gegevens

Datum:
vr 6 december
Tijd:
20:30