Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SONGS FOR LEONARD

zo 7 januari, 16:00


Suzanne, So Long Marianne en Janis Joplin: alle drie werden zij bezongen door ladies-man Leonard Cohen. In de muziektheatervoorstelling ‘Songs for Leonard’ wordt zijn werk bekeken door de ogen van zijn vrouwen. Cohens versies kennen we, maar hoe kijken zijn vrouwen er tegenaan?

In 2018 trok singer-songwriter Channah van ’t Riet door Canada en Amerika, op zoek naar de plekken waar haar muzikale held, Leonard Cohen, gewoond en geleefd had. Tijdens deze reis verschoof haar aandacht echter naar de vrouwen die Cohen bezong: Suzanne, Marianne, Janis Joplin en Joni Mitchell. Wie waren zij, en wat vonden zij van de liedjes die Cohen over hen schreef?

In ‘Songs for Leonard’ geeft Channah de vrouwen van Cohen een stem, samen met theatermaakster en muzikant Cyrelle Failé. Zichzelf begeleidend op piano, gitaar, trompet, bugel en klokkenspel steken zij niet alleen de klassiekers van Cohen in een nieuw jasje, ook schreven zij voor ‘Songs for Leonard’ muzikale tegenreacties. Hiermee geven Channah en Cyrelle een boeiende kijk in Cohens oeuvre en maken zo van ‘Songs for Leonard’ een muzikale reis, waarin zij vertellen over liefde en verlangen, over zeggenschap en artistieke vrijheid.

“Als je nog niet verliefd was, ben je het nu geworden. Op beide dames. Op alle meisjes van Cohen. En vooruit: nog een beetje meer op de charmeur der charmeurs zelf.” (De Theaterkrant)

Gegevens

Datum:
zo 7 januari
Tijd:
16:00