Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SOLO met z’n DRIEËN

zo 17 december 2023, 16:00


Vera van der Poel
David Middelhoff en Sander Donkers

Alle 3 hun eigen gezicht door hun eigen muzikale verhalen.
Alle 3 hun eigen plek in de scene en alle drie hun sporen verdiend.
Alle 3 leek het een heel goed idee om de krachten te bundelen.
Vera, David en Sander spelen eigen werk, ondersteunen elkaar muzikaal en Sander zal voorlezen uit eigen werk. Een inspirerend en vermakelijk optreden met afwisselend licht maar onderhoudend literair vernuft en prachtige liedjes in het Nederlands en Engels.

Vera van der Poel: zangeres, multi-instrumentalist, componist en producer. Nu solo en toen als Divera, als frontvrouw van Beeswamp en Mimezine, speelde met The Nits, het Zapp Stringquartet en vele anderen. Ook wel de Nederlandse Joni Mitchell genoemd met haar soepele warme stem en geraffineerde composities., Ze heeft een fraaie mix van jazz en pop gevonden en maakte 2 albums (Love And Taboo en Time Versus Time). Onlangs bracht ze een nieuwe EP (Consolation Songs) uit.

Sander Donkers is schrijver, journalist en muzikant.  Zijn ‘150’ columns op de voorpagina van De Volkskrant zijn inmiddels net zo geliefd en vertrouwd als die van illustere voorgangers als Bril, Mulder en Campert. Eerder schreef hij Lipstick Sunset, over een reis door de zuidelijke staten van de USA en de muziek die daar door de aderen stroomt, en de veelgeprezen biografie HAY, over de frontman van de Golden Earring. Popmuziek is een rode draad in zijn werk. Niet verrassend is Sander Donkers zelf gezegend met een flinke schep gitaarspeeltalent en draait hij zijn hand niet om voor een lekker potje zingen.

In het verleden speelde hij in verschillende bands, waaronder Herman en Ik (met David Middelhoff) en Van Wyck. En dus veel verhalen: Stof genoeg van de man die sprak met onder andere Al Green, Lou Reed, Solomon Burke, Mick Jagger en Paul McCartney!

David Middelhoff: Hét muzikale fundament onder Acda en de Munnik als componist en begeleider.  David schrijft ook voor film, documentaires  en theater, produceert plaatopnamen en voert muzikale regie in diverse theaterproducties (o.a. De man van la Mancha, Thomas Acda, Claudia de Brey, Simone Kleinsma, e.a.). Eind 2022 kwam zijn debuutalbum ‘Hippieshit’ en hij werkt momenteel aan zijn 2de solo album.

Gegevens

Datum:
zo 17 december 2023
Tijd:
16:00