Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Route Soleil

zo 28 april, 16:00


Muziek in mediterrane sferen, dat is wat duo Route Soleil brengt. Accordeonist en pianist Jaap Somsen en zangeres Maaike Kitslaar laten waar zij komen de temperatuur direct op aangename wijze stijgen.

In hun programma ‘Neem me mee‘ klinken poëtische teksten van de chansons in het Frans, maar ook in eigen vertalingen. Het programma ‘Neem me mee’ gaat over daar zijn waar je niet bent. Zoals Charles Aznavour in zijn Emmenez-moi zingt:

“Onderweg heeft mijn misère meer warmte en minder gewicht”

Het duo voert je in het programma mee naar het Brussel en Amsterdam van Brel, trapt op de ‘bicyclette’ van Montant langs de berg van Ferrat, langs ‘girouettes’ van Boccara en wandelt een stukje mee op door het Parijs van chanteuse Barbara. Met een zachte landing brengen ze je weer terug naar het hier en nu.

Jaap en Maaike waren in 2022 finalist in het befaamde Concours de la Chanson van Alliance Française. Zij staan met hun muziek het liefst zo dichtbij mogelijk, in huiskamers, kroegen en op pleinen van Venray tot Goedereede. Ze waren te gast op festivals als Weekend van de Romantische Muziek Rotterdam en in chanson series van o.m. de Nieuwe KHL en het Torpedo theater Amsterdam. In 2023 brachten zij hun eerste album Neem me mee uit, te beluisteren via de streamingdiensten.

Zie ook:  www.duoroutesoleil.nl

Gegevens

Datum:
zo 28 april
Tijd:
16:00