Laden Evenementen

« Alle Evenementen

RICKY KOOLE

zo 11 februari 2024, 16:00

Na omzwervingen van New Orleans tot Tennessee vindt Ricky Koole zichzelf terug thuis in Nederland en staat ze voor de eerste keer op het KHL podium. Ze maakte eindelijk weer eens een Nederlandstalige plaat maar bleef trouw aan de Americana. Neerlandicana noemt Frits Spits het. Haar laatste plaat ‘Altijd Iemand’ kreeg lovende recensies.

“Op Altijd Iemand graaft Koole tekstueel diep in haar eigen leven. Het resultaat is verbluffend. Vanaf de eerste regel: ‘ Til me op en dans met me’ neemt Koole de luisteraar mee in een uiterst interessant muzikaal universum. Haar prachtige heldere stem lijkt gemaakt voor de Nederlandse taal”.
(Jean Paul Heck in Soundz)

Ricky heeft haar spoor gevonden, gewoon thuis dus. Soms moet je rondzwerven om daarna te kunnen waarderen waar je eigenlijk al die tijd al was. Ver zoeken om heel dichtbij te vinden waar het om gaat en waar je het meest op je plek bent. In kleine bezetting, met één andere muzikant, brengt Ricky de nieuwe liedjes en uiteraard, wat bekender werk.

“De verbale oer-Hollandse beelden die ze in haar liedjes oproept, kleuren prachtiig bij de lome en broeierige klanken uit het zuiden van de Verenigde Staten.”
(Harry de Jong voor Lust for Life)

Gegevens

Datum:
zo 11 februari 2024
Tijd:
16:00