Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ricky Koole & Cok van Vuuren – Kerstspecial

za 28 december, 20:30


Ricky Koole en Cok van Vuuren delen de liefde voor zoete country-ballades, voor soul en blues. En voor  kerstmuziek natuurlijk, al jaren maken ze kerstshows.  Je kunt tijdens dit intieme concert kerstballades en Ricky’s eigen kerstliedjes verwachten maar ook Americana-klassiekers en uiteraard liedjes van Ricky’s laatste plaat.

Dit jaar verscheen haar nieuwe Nederlandstalige plaat, ‘Altijd Iemand’. Een plaat waarin alles bij elkaar komt: Ricky’s liefde voor Americana maar ook haar liefde voor de Nederlandse taal. ‘Dit album is mijn persoonlijkste plaat tot nu toe’ zegt Ricky er over.

Het album kreeg lovende kritieken. Frits Spits bedacht er zelfs een speciale benaming voor: Neerlandicana. Warme en persoonlijke country- en soulsongs in het Nederlands.

Ze tourde er mee in de theaters met de band Ocobar maar zal de liedjes nu in intiemere setting spelen. Alleen ondersteund door Cok van Vuuren, gitarist van oa de band Ocobar en één van de allerbeste Americana-gitaristen van Nederland.

Ricky Koole: zang en gitaar
Cok van Vuuren: gitaar

De pers over ‘Altijd Iemand’:

‘Altijd iemand is een plaat van grote allure. Zowel muzikaal als poëtisch’ (JP Heck – Soundz)

‘Dit is geen album, dit is een medicijn.’  (Herman Veenhof – Nederlands Dagblad)

‘De verbale oer-Hollandse beelden die ze in haar liedjes oproept, kleuren prachtig bij de lome en broeierige klanken uit het zuiden van de Verenigde Staten’. (Harry de Jong – Lust for Life)

Gegevens

Datum:
za 28 december
Tijd:
20:30