Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PITTIGE MOSTERD: ALIONA VAN DER HORST

do 14 maart, 20:00


In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

Deze avond een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van buurtbewoner en documentairemaker Aliona van der Horst.

Aliona van der Horst (1970) is geboren in Moskou en getogen in Nederland en heeft vele nationale en internationale onderscheiden documentaires op haar naam staan.

Zo ontving ze de Pathé Tuschinski Film Award voor Dame met het witte hoedje (1997), de Prijs van de Nederlands Filmkritiek voor Boris Ryzhy (2009) en het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire voor haar film Liefde is aardappelen (2017).

De gelauwerde serie Passie voor de Hermitage (2003) met verhalen achter de schermen van het grootste museum ter wereld, ontving de Grand Prix FIFA Montréal, en de lange documentaire Voices of Bam (co-regie Maasja Ooms), een film over rouw en herinnering, is op vele internationale filmfestivals vertoond en onderscheiden.

Sinds 14 december dit jaar is haar laatste film Gerlach te zien in de bioscoop. De documentaire gaat over akkerbouwer Gerlach, die al zestig jaar boert onder de rook van Schiphol. Gerlach werd tijdens het IDFA bekroond met de prijs voor Beste Nederlandse Documentaire. 

Laat je inspireren door deze creatieve en inspirirende buurtbewoner met idealen.

Gratis inloop. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

Gegevens

Datum:
do 14 maart
Tijd:
20:00