Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PITTIGE MOSTERD: LAVINIA MEIJER

do 17 november 2022, 20:00


In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

De in Zuid-Korea geboren Lavinia Meijer groeide op in een Nederlands gezin, waar haar muzikale talent ontluikte. Op haar 9e begon ze met het bespelen van de harp en al snel betoverde ze haar luisteraars met haar spel; als ze speelde ging er iets mystieks door de zaal. Nadat ze Cum Laude afstudeerde aan het Utrechts Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam begon haar voorspoedige internationale carrière.

Ze speelde onder meer solo-concerten in de beroemde Carnegie Hall, NY, het Seoul Arts Center, Berlijn Symphony, Cité de la Musique, Parijs en het Concertgebouw in Amsterdam. Meerdere malen werd ze uitgenodigd om te spelen op het Day&Nights Muziekfestival van componist Philip Glass in Big Sur, in de VS. Hun bijzondere samenwerking en vriendschap begon in 2011 na een persoonlijke ontmoeting, waarna ze een succesvolle bewerking maakte van zijn 5-delige compositie Metamorphosen. Het leidde tot een ‘Certified Platinum Album’ en sindsdien maakte ze meerdere bewerkingen van zijn muziek, zoals van het stuk Koyaanisqatsi.

Naast het klassieke repertoire voor harp, speelt Lavinia jazz, elektronische muziek en rock. Haar passie en inspiratie volgend, werkte ze samen met Iggy Pop, Ólafur Arnalds, Carel Kraayenhof en het Kronos Kwartet. Ook werkte ze met dirigenten zoals Thierry Fischer..

Tijdens Pittige Mosterd op 17 November a.s. gaan we luisteren (en kijken) naar fragmenten uit Lavinia’s werk, en gaan we in op haar samenwerking met Philip Glass.

Gratis inloop. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl
In dit derde seizoen van Pittige Mosterd volgt later dit jaar nog modeontwerper Jimmy Paul (8 dec).

Gegevens

Datum:
do 17 november 2022
Tijd:
20:00