Laden Evenementen

« Alle Evenementen

PITTIGE MOSTERD: LAVINIA MEIJER

do 17 november, 20:00


In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

Harpiste Lavinia Meijer Meijer verbindt muziek met haar persoonlijke ervaringen en ontdekkingen. Hoe dat klinkt? Betoverend. Dat laat ze horen met haar Philip Glass-bewerking voor harp. Een kijkje in haar keuken.

Lavinia’s jeugd in het kort:
Ze werd geboren in Zuid-Korea. Toen ze twee was werd ze geadopteerd en sindsdien woont ze in Nederland. Lavinia was wat je noemt een ‘voorlijk’ meisje: ze leerde harp spelen toen ze 9 jaar was en al snel betoverde ze haar luisteraars; als zij speelde ging iets mystieks door de zaal. Ze slaagde dan ook cum laude aan het Utrechts Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam.

Veel mensen kennen de harp alleen als achtergrondinstrument, als een romantische melodie of een kabbelend beekje. Het is haar missie om deze vooroordelen weg te nemen en mensen te doen verbazen met haar muziek. En dat lukt uitstekend. Door haar interpretaties, haar eigen composities en door samenwerking met grootheden uit andere disciplines, zoals Michiel Borstlap, Abdelkader Benali, Philip Glass of Iggy Pop.

Gratis inloop. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

In dit derde seizoen van Pittige Mosterd volgt later dit jaar nog modeontwerper Jimmy Paul (8 dec).

Gegevens

Datum:
do 17 november
Tijd:
20:00