Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PITTIGE MOSTERD: JIMMYPAUL

do 8 december 2022, 20:00

Modeontwerper JimmyPaul kleedt beroemdheden als Lady Gaga, Rihanna, Ariana Grande en Paris Hilton. Hij zoekt de grenzen op, om ze te vervagen; tussen kleur, vorm en textuur. Met inspiratiebronnen als de soapserie Days of our lives, de modeshow in de kerkers van Parijs van Alexander McQueen en horror, die hij omzet in zoete zachtheid die bijna pijn doet. Zijn collectie is aaibaar en knuffelbaar. Of mensen de kleding aantrekken, daar trekt hij zich niets van aan: hij vertelt zijn eigen verhaal.

JimmyPaul timmert internationaal al jaren aan de weg als modeontwerper. Toch is hij er min of meer per ongeluk ingerold. Zijn plan A was acteur worden. Als dat niet zou lukken had hij een plan B achter de hand: kinderboekenillustrator worden. Een docent van de Rietveldacademie zette hem op het spoor van mode.

Maar hij doet het wel op zijn eigen manier. Met humor: wie de Sesamstraatcollectie van JimmyPaul ziet, wordt vanzelf vrolijk. En met zachtheid: zijn collectie is aaibaar en knuffelbaar. Zo wil hij met zijn werk raken, zonder het uit te hoeven leggen. Dat komt mooi uit, want hij staat niet graag in het middelpunt van de belangstelling. Extra reden om langs te komen voor deze Pittige Mosterd!

Gratis inloop. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

Gegevens

Datum:
do 8 december 2022
Tijd:
20:00