Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Philip Kroonenberg

zo 19 mei, 16:00

Philip Kroonenberg  – Wherever You Are – Ode aan Jellie

Al meer dan 40 jaar is Phillip een van de toonaangevende Americana-muzikanten in Nederland. Daarnaast is hij de man van wijlen Kunststof presentatrice  Jellie Brouwer

“In 2019 bracht Excelsior mijn album Some More Time uit. De liedjes voor die plaat schreef ik in de wachtkamers van de ziekenhuizen waar ik met mijn vrouw Jellie Brouwer was. We kregen dankzij de operaties en behandelingen inderdaad nog wat tijd.  Einde 2022 bleek Jellie opnieuw ziek te zijn en deze keer was er geen zicht meer op genezing. Ook pogingen om verlenging van tijd te krijgen strandden. Ze is 18 juni 2023 overleden.
Weer schreef ik liedjes in de wachtkamers van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Veertien liedjes die als een foto van die periode het verhaal vertellen. Het vijftiende lied  gaat over de situatie na 18 juni. Hoe het nu is.“

Bij dit optreden op 1e Pinksterdag in de Nieuwe KHL speelt Philip de liedjes die over deze geschiedenis gaan en ook over de tijd waarin hij Jellie ontmoette. Tussendoor vertelt hij het verhaal.

“Vanuit het huis klinkt de gitaar van Philip, hij zingt. Over jou?
‘De hele tijd. Hij heeft veel nieuwe liedjes, en er zitten een paar hele mooie bij.’”
(Quote uit het Volkskrant interview dat Sara Berkeljon met Jellie Brouwer had in juni 2023).

De nieuwe plaat heet ‘Wherever You Are’ en komt in februari dit jaar uit bij Excelsior. Philip speelt met Phaedra Kwant (contrabas) en dochters Patsy (zang) en Dunja (piano).

Gegevens

Datum:
zo 19 mei
Tijd:
16:00