Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Krystl & Rachèl Louise

vr 8 maart, 20:30

The BlueBirds ken je als drie singer/songwriters (Elske deWall, Krystl & Rachèl Louise) die elkaar vonden in de countrymuziek. Vanaf 2017 betraden ze grote podia als Paradiso en Concert At Sea, waren geregeld te zien in tv-programma’s als RTL Late Night en speelden meerdere succesvolle club- en theatertours.
Vanaf 2021 worden The BlueBirds een collectief, waarin Krystl en Rachèl Louise de leiding nemen als vaste ‘Birds’.

Krystl heeft al eerder een onuitwisbare indruk op ons gemaakt met een solo-optreden in de KHL, en nu staat ze samen met Rachèl Louise op het KHL podium. Met liedjes van de Bluebirds en met eigen sololiedjes.

Krystl tekende in 2009 haar eerste platencontract bij Universal Music. Haar carrière maakte vervolgens in 2010 een vliegende start door het succes van haar eerste hitsingle Golden Days, die ook te horen was in een Martini reclame. In 2011 won ze een Edison voor Beste Nieuwkomer, een 3FM Award en een Buma Award. Inmiddels heeft Krystl twee solo albums uitgebracht met daarop succesvolle radiosingles als Bottles, Fool For You, Golden Days en Circles.
In 2017 kwam haar elektronische single Losing My Head uit. De song werd op de dag van uitkomen meteen bekroond tot NPO Radio 2 Top Song. Krystl’s kerstsingle Wonderful Time, uitgebracht in hetzelfde jaar, stond op nummer 2 van de meest gedraaide Nederlandse kersthits. In november 2020 bracht ze de popballad A Good Year Without You uit.

Krystl bracht vorig jaar in augustus haar derde soloalbum uit: Good For You, Good For Me. Deze gaat over de fases van een break-up en is haar meest persoonlijke album tot nu toe. De single Better werd al meer dan 1,2 miljoen keer beluisterd op Spotify. Op dit album laat Krystl een ander geluid horen en een andere kant van zichzelf zien; atmosferisch, melancholisch en kwetsbaar.

Rachèl Louise begon haar muzikale carrière met ’t The Disco’. Een eerlijk pianoliedje over ADD. De songwriting van Louise brengt poppy melodieën en directe woorden. Met haar eerste plaat speelde ze voorprogramma’s voor James Morrison en Brooke Fraser en haar liedjes werden op de playlist gezet van nationale radiostations door heel Nederland.
Haar tweede EP is gemaakt met Odd Martin Skålnes en Magnus Skylstad (AURORA) in Noorwegen (2017). Ze toerde met Aurora, Racoon & Bløf.
Geïnspireerd door yoga en meditatie was Rachèl in 2022 van plan een EP te schrijven met “yoga popmuziek” – zen-geïnspireerde popsongs, met als doel de wereld een beetje lichter te maken. Dat voornemen mislukte en Rachèl schreef uiteindelijk over vier grote problemen: geestelijke gezondheid, politiek, religie en klimaatverandering – het resultaat: Popular Problems, is haar nieuwste EP.

Kijk en luister hier

Gegevens

Datum:
vr 8 maart
Tijd:
20:30