Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GEORGE BRASSENS HOMMAGE

zo 23 oktober 2022, 16:00

George Brassens - nouvelles chansons

George Brassens - nouvelles chansons

Georges Brassens (1921-1981) is in Frankrijk een legende, maar voor veel Nederlanders een wat onbekende naam, een chansonnier, met soms wat moeilijke teksten. Jammer, want de ironische en tegelijk diep humanistische liedjes van de Franse chansonnier zijn zeer de moeite waard. En voor vrijwel alle grootheden van het Franse luisterlied was hij een lichtend voorbeeld: Jacques Brel, Charles Aznavour, Juliette Gréco, Barbara en vele anderen.

Oktober 2021, exact honderd jaar na Brassens’ geboorte en veertig jaar na zijn dood, was er in de Nieuwe KHL een speciaal samengesteld programma van zijn mooiste liedjes. Het resultaat? Een zaal gevuld met oude en nieuwe liefhebbers van het werk van Brassens die een ontroerend mooi programma zagen. Een traditie was geboren.

Ook dit jaar hebben Nico Knapper en Christophe Chaplet een mooi programma samengesteld met als gasten: Tanguy Lebreton, Sylvain Lelarge, Mathieu Hermans, Ale Dijkstra en Paul Drijvers die bekende en minder bekende chansons van Brassens brengen.

>>KIJK EN LUISTER HIER 

Gegevens

Datum:
zo 23 oktober 2022
Tijd:
16:00