Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gehakte memmisj met kiezelsteentjes

zo 25 februari, 17:30

De joodse wereldkeuken in De Nieuwe KHL

Als het in joodse families érgens om draait is het om eten. Er staat altijd wel iets te pruttelen, te stoven of in te koken. De joodse keuken is een rijke, wereldwijde keuken. Joden leven immers verspreid over de hele wereld, in alle continenten. Waar ze koken vanuit dezelfde bron, maar met andere ingrediënten en eigen gerechten. Dat proeven we allemaal in dit kookevenement met kookboekenschrijfster Jonah Freud.

Wat we eten?
In ieder geval kippensoep. En wie weet gehakte memmisj met kiezelsteentjes of quatsch mit Sause. Het wordt in ieder geval smullen van de heerlijke gerechten, van de muziek tussen de gangen door en van het gezelschap aan de lange tafels.

Livemuziek
Tussen de gangen door brengt zangeres Rolinha Kross, begeleid door gitarist Tis Marang, joodse muziek uit de hele wereld. Over eten natuurlijk 🙂

Voorzetting van een traditie
Met ‘Gehakte memmisj met kiezelsteentjes’ zet de Nieuwe KHL een traditie van kookevenementen voort. Zoals we eerder mooie avonden organiseerden met chefs met een vluchtelingenachtergrond, en eten op niveau met Alain Caron. Je proeft van een rijke keuken, hoort meer over de achtergronden en de muziek verdiept je beleving.

Jonah Freud heeft nog heel wat potten op het vuur. Het begin van een nieuwe serie? We hopen het!

Entree: 52,50
Inclusief een driegangen shared menu en livemuziek.

Gegevens

Datum:
zo 25 februari
Tijd:
17:30