Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Yvonne Weijers zingt gedichten van Elly de Waard

vr 2 december 2022, 20:00


Yvonne Weijers
zingt gedichten van Elly de Waard

Elly de Waard (1940) is een van de belangrijke dichters van Nederland. Haar bijzondere leven en haar werk staan centraal in deze voorstelling. Elly was in de jaren ’70 pionier in de popjournalistiek. Zij richtte De Nieuwe Wilden op, waarmee ze vrouwen stem gaf in de poëzie. Als voorvechter van de vrije liefde zette zij haar passie voor vrouwen op papier lang voordat dat vanzelfsprekend was.

Uit haar enorme oeuvre zijn zestien gedichten geselecteerd. Componist Cees Thissen heeft deze getransformeerd tot prachtige kleinkunst: samensmelting van muziek en poëzie. De teksten gaan over verlangen, erotiek, afscheid en de natuur.

Yvonne Weijers voert de muziek uit met een trio van piano, contrabas en saxofoon. Zij is een invoelende vertolker die emoties laat leven en zo het publiek meeneemt in deze muzikale vertelling. De hechte samenwerking van dichter, componist en zangeres is in alles voelbaar.

De voorstelling wordt geïllustreerd met fotografie van Geek Zwetsloot en audiofragmenten met openhartige uitspraken van de dichter.

Met Mark van der Feen op piano, Peter Bjørnild op contrabas en
Erik van der Weijden op saxofoon.

Gegevens

Datum:
vr 2 december 2022
Tijd:
20:00