Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dieter en Eric van der Westen

zo 10 november, 16:00


Some of our favorite songs
is het nieuwe akoestische duoprogramma van Dieter en Eric van der Westen waarbij ze op eigen wijze hun favoriete Americana, Country en Blues klassiekers spelen met zang, akoestisch gitaar en contrabas. Bekende en minder bekende pareltjes van artiesten als Neil Young, Bruce Springsteen, Eddie Vedder ,Willy DeVille Ry Cooder en John Prine passeren de revue.

De broers Van der Westen zijn continue op zoek naar de mooiste liedjes in het Americana en folk idioom en dit project is een eerbetoon aan artiesten die in het verleden de prachtigste muziek hebben uitgebracht.

Dieter van der Westen schrijft en produceert al langer Americana en folkmuziek die hij zowel solo als met de vijf koppige Dieter van der Westen Band uitbrengt. Zijn muzikale achtergrond ligt echter ook in de Noord-Afrikaanse muziek, al meer dan 20 jaar is hij bandleider en bassist van Kasba, waarmee hij over de hele wereld speelt en samenspeelde met o.a. BLØF, Paul de Leeuw, Frank Boeijen en het Metropool orkest.

Eric van der Westen is groot geworden in de jazz en lichte muziek, is een van Neerlands bekendste Jazz bassisten en speelde met ondermeer Eric Vloeimans, componist des vaderlands Martin Fondse en met de Turkse popster Sezen Aksu.

In duo bezetting brengen Dieter en Eric hun stille liefde voor Americana naar voren in een kleine, intieme setting. Luister en kijk hier

De pers over het akoestisch duo:
‘Neder-Americana op zijn allerbest’. (Heaven Magazine)
‘Sterke Americanaliedjes’ (Lust for Life Magazine)
‘Internationale Klasse’ (M-Podia)

Gegevens

Datum:
zo 10 november
Tijd:
16:00