Laden Evenementen

« Alle Evenementen

HANS AARSMAN: DETECTIVE PARADIJS – KERSTSPECIAL

ma 23 december, 20:30


Buurtbewoner Hans Aarsman is onder andere bekend van zijn rubriek, De Aarsman Collectie, in de Volkskrant waarin hij persfoto’s onder de loep neemt als een detective. In deze Kerstspecial van het Detective Paradijs neemt hij je mee aan de hand van nieuwsfoto’s. Hij leert je heel goed te kijken totdat je opeens iets ziet wat je eerst niet zag. Zijn thema: hoe je van waarneming naar theorie gaat, en weer terug.

Detective zijn we al. De hele dag trekken we conclusies uit wat we zien.
Dat doen detectives ook. Zij hebben een lijk erbij, dat is het grote verschil.

De vraag is wel: zijn we ook goede detectives? In deze stoomcursus leer je hoe je een goede detective wordt. Ben je eenmaal zover, dan zul je merken dat het leven er vrolijker op wordt. Je prikt meer ongein door, je neemt minder verkeerde besluiten, je krijgt betere ideeën. Zo is het leven in het Detective Paradijs. En wie weet los je de cold case wel op waarmee we aan de slag gaan.

De moraal van het verhaal, die Aarsman op een hilarische manier voor het voetlicht brengt, is dat je niet te snel van alles moet invullen. Je moet aannames testen en je oordeel uitstellen. Het is zijn levenshouding geworden. Hij legt eerst uit dat er een groot verschil is tussen observaties en aannames.

Suïcide of moord, ga dat vooral zelf ontdekken tijdens deze Kerstspecial die buurtgenoot Hans Aarsman speciaal voor de KHL heeft samengesteld!

Het Parool: ‘De lol van een avondje Aarsman zit hem in de geestige, nerderige manier waarop hij bewijs verzamelt om eerste aannames onderuit te schoffelen en nieuwe theorieën te staven. Dat lukt hem glansrijk.’

Theaterkrant: ‘We kijken naar een man die het liefst zou leven in zijn favoriete detectives. Zo lang hij zijn omgeving maar blijft bevragen, wordt hij misschien vanzelf Sherlock Holmes. Voor hem is dát het paradijs. Zijn onvermoeibare enthousiasme werkt aanstekelijk op de zaal. Aarsman komt over als je favoriete docent: hij spreekt het publiek direct aan met vlotte tong, maakt veel grapjes tussendoor en wijdt af en toe uit naar een persoonlijke anekdote. Het publiek mag volop meedenken en naarmate de voorstelling vordert, proberen toeschouwers steeds vaker om de fotodetective te slim af te zijn.’

(Foto’s: Claudia Sola)

Gegevens

Datum:
ma 23 december
Tijd:
20:30