Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Kretenzers

do 21 maart, 20:00

Alsof het gedrukt staat
Gratis inloop, wel even reserveren: info@denieuwekhl.nl

Een literaire show waarin de panelleden ter plekke fabuleren. Waarin zij literaire anekdotes, achterflappen van verzonnen of misschien toch echt bestaande boeken en vreemde spectaculaire feiten over schrijvers opdissen. Het gaat deze avond dus om mooie slagzinnen, literaire anekdotes, verzonnen of echte verhalen en levensbeschrijvingen uit de literatuur, die aan het publiek worden voorgelegd; zijn dit waargebeurde of verzonnen verhalen, is dan de vraag.

In ‘Alsof het gedrukt staat’ krijgen vier kandidaten opdrachten uitgereikt die zij ter plekke moeten oplossen of beantwoorden. De deelnemers oefenen voor uw ogen hun verbale lenigheid, fantasie  en improvisatievermogen. Men zal elkaar aftroeven in vindingrijkheid en esprit. De avond heeft een klein wedstrijdelement en het gaat ongetwijfeld een keer mis…

Na de pauze volgt een interview met een van de vaste schrijvers, of een gast, met een actuele aanleiding. Met Froukje van der Ploeg, Rashid Novaire, Erik Lindner en Frans Strijards, presentatie door Maaike Bergstra.  
Na de pauze treden diverse gasten voor het voetlicht. En er is ook een pianist die ter plekke steeds muzikaal intervenieert.

Is dit wat het lijkt? Het programma suggereert steeds dat improvisatie en het verbale vermogen en de fantasie van de deelnemers een doorslaggevende rol spelen om het publiek te overtuigen. hoewel ze zich wel enigszins hebben kunnen voorbereiden…

Tip: kom voorafgaand lekker eten in het restaurant!
Zie hier voor de kaart en reserveer een tafel

Gegevens

Datum:
do 21 maart
Tijd:
20:00