Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DE BENONIES

zo 12 mei, 16:00


Het ideale moederdagcadeau!
Een middag met vrolijke en melancholieke, opzwepende en melodieuze muziek van de Benonies, en aansluitend dineren in het restaurant. Moederdag was nog nooit zo mooi.

In 1983 richtten enkele conservatorium-studenten samen met een tweetal beeldend kunstenaars een bandje op. Om swingende en nostalgische muziek te maken, vaak afkomstig uit de prachtige Italiaanse films van vooral Fellini. Deze muziek, gecomponeerd door Nino Rota, is een mengeling van circus-, dorpsharmoniekapel-, jazz- en operamuziek. Daarna werd het repertoire uitgebreid met nog meer Italiaanse muziek uit de veertiger en vijftiger jaren van de vorige eeuw, klezmer, muziek uit Zuid Amerika en uit de Balkan.

Het programma dat de Benonies op zondagmiddag 12 mei speelt, bestaat uit twee delen. Voor de pauze muziek van Nino Rota uit verschillende Fellinifilms waarbij de bijbehorende filmfragmenten worden geprojecteerd. En daarna heerlijke dansnummers uit het Benonies repetoire.

De Benonies bestaan uit:
Jetta Starreveld – zang, Joost van Son – accordeon, Babette Jane – sopraansaxofoon, Titus Dekker – altsaxofoon, Hans Terhorst – gitaar, Harm Wijntjes – contrabas, DirkJan de Koning – slagwerk.

Gegevens

Datum:
zo 12 mei
Tijd:
16:00