Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Montere Weemoed II

do 9 maart 2023, 20:00


Schrijver Thomas Verbogt en zangeres Beatrice van der Poel brengen met Montere Weemoed II een vervolg op hun eerdere Montere Weemoed, een literair muziekprogramma met tekst, zang en gitaar.

Verbogt vertelt en leest voor, Van der Poel brengt bijpassende muziek. Het gaat om en om, tekst en muziek. Van der Poel heeft een gevoelige stem en rank gitaarspel, Verbogt noemt zichzelf ‘verlegen’ en heeft weleens overwogen lid te worden van de Vereniging van Verlegen Mensen, want die bestaat! Maar zo verlegen staat hij niet op het podium, soms welbewust schutterig, maar hij kan bijzonder vertellen en zelfs acteren.

Eenvoud en herkenbaarheid, dat zijn misschien wel de sleutelwoorden tot Montere Weemoed II. Verbogt laat weten graag uit het raam van zijn huis te kijken naar wat er op straat zoal gebeurt; dat is veel, veel meer dan we geneigd zijn te denken. Zo ziet hij een man lopen in de vroege ochtend, half zeven. Hij is dronken en draagt een bos bloemen voor zich uit, met gestrekte armen. Wat gaat die man doen? Wil hij met de bloemen iets goedmaken? Voor wie zijn ze bestemd? Vragen die alleen Verbogt kan oproepen én subtiel probeert te beantwoorden.

Verbogt heeft in zijn literatuur een sterke troef in handen, zoals blijkt uit elke observatie. Met uiterst precies en ogenschijnlijk simpel maar zeer doeltreffend taalgebruik weet hij mensen en situaties op te roepen. Hij beeldt zich in wat in de mensen omgaat. Zo ontmoet hij in een dokterswachtkamer een getatoeëerde man die, net als patiënt-Verbogt, twee uur lang wegens onderzoek bewegingloos moet zitten. De man houdt het niet vol, ondanks de vervaarlijke vogelspin-tatoeage op zijn hand.

Gegevens

Datum:
do 9 maart 2023
Tijd:
20:00