Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

november 2022

GIPSY SALOON: SERVUS

Een opzwepend Hollands zigeunerorkest en uiteraard heerlijk eten en drinken. Daar knapt iedereen van op.

Ontsnap aan de Hollandse werkelijkheid en waan je voor even op een warmbloedig Hongaars feest. Met een opzwepend zigeunerorkest en uiteraard heerlijk eten en drinken. Daar knapt iedereen van op. Op deze herfsteditie kun je getuige zijn van een wonderlijke transformatie: een Hollands muzikantengezelschap verandert in een opzwepend zigeunerorkest. In de sfeervolle achterzaal geniet je van heerlijk eten en drinken en van muziek uit het hart. De muzikanten van Servus spelen eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers.

Zaal open vanaf 17.30, start muziek 18.30
Entree: 42,50 (entree & een 3 gangen menu)

KHL SESSIE: IRIS PENNING

Eigenwijze poëtische pop. Iris bezingt het leven met haar herkenbare, heldere stem en spitsvondige teksten. “Liever vieze voeten dan altijd schoenen aan.”

Welkom in de hersenkroeg van Iris Penning.

Iris Penning (door: Dohaa Stevens)
foto: Dohaa Stevens

Iris Penning maakt eigenwijze poëtische pop. Ze bezingt het leven met haar herkenbare, heldere stem en spitsvondige teksten. Haar motto is “Liever vieze voeten dan altijd schoenen aan.”

Met haar poëtische liedjes trekt ze al jaren heel Nederland en België door. Penning bracht drie verschillende CD’s uit met bijbehorende gedichtenboekjes, die lovend werden ontvangen, deelde het podium met Spinvis en stond meer dan 1.000 keer op de planken met haar muzieK op festivals en in theaters Met haar heldere stem zet ze een sfeer neer die vaak wordt omschreven als “ontwapenend”. Tijdens deze KHL Sessie wordt ze bijgestaan door de virtuoze celliste Mirthe de Jonge.

Tijdens haar optredens nodigt ze het publiek uit in haar hersenkroeg. Het is daar niet opgeruimd. Struikel niet.

>>KIJK EN LUISTER HIER

Foto: Dohaa Stevens

KHL CHANTANT: KREUNEN!

Deze ‘special’ staat helemaal in het teken van meerstemmige zang. Nederlands, Duits, Engels, Italiaans. Als het maar kreunt, schmiert of croont.


Luisteren naar artiesten in een fijne Cafésfeer, dat is KHL Chantant. Drs P zong het al ‘Daar heeft u voor een prik  Den helen middag schik.

Een hele reeks chanteurs staat weer te trappelen, begeleid op de piano door Kees van Zantwijk, op de contrabas door Chris Bernhart, en met gastblazers en gitaristen. Host Gerrit van der Linden praat het geheel vastberaden aan elkaar.

Deze ‘special’ staat helemaal in het teken van meerstemmige zang. Dus kwartetten, octetten, duetten, noem maar op.  Nederlands, Duits, Engels, Italiaans. Als het maar ‘Kreunt’, ofwel ‘Schmiert’. Of ‘Croont’.

De mooiste liedjes komen voorbij. Dream a little dream of me. Kleine kokette Kathinka, ‘O Sole Mio en natuurlijk Blue Moon. Een matinee vol Papa’s en Mama’s,  Comedian Harmonists, Barbershop singers, Doo-woppers. Buiten giert de wind, KHL Chantant biedt een warm bad. Een matinee vol zoetgevooisde stemmen, honing en verleiding.

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale middag in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond.
Daar krijgt u bij uw wijntje, 
Een trijntje en refreintje.

Wil je als deelnemer ook eens de sprong wagen?  Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

POPUP CHOIR

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Vanavond: Ironic van Alanis Morissette. ‘It’s like raaaaaaain on your wedding day!’ Heerlijk meezingen.


Alanis Morissette: Ironic

It’s like raaaaaaain on your wedding day. Niet per se heel ironisch, maar wel een te gek nummer om driestemmig te zingen. Alanis, the legend, the woman.

Eén popsong, twee uur plezier, driestemmig resultaat. Popup Choir is zingen voor iedereen. Of je nou een ervaren zanger bent of een douche-artiest, Popup Choir is voor iedereen. Maarten en Tijmen kiezen iedere week een fantastisch popliedje, leren de deelnemers dit driestemmig te zingen en maken een kekke video van het klinkende resultaat. Laagdrempelig en zonder verplichting: je komt meezingen wanneer je daar zin in hebt. Ervaring niet nodig. Succes gegarandeerd. Zing jezelf blij.

Eerst eten in ons restaurant? Kijk HIER voor onze menukaart en RESERVEER HIER 

december 2022

Een REis door de tijd

Yvonne Weijers zingt gedichten van Elly de Waard. Een samensmelting van muziek en poëzie met teksten over verlangen, erotiek, afscheid en de natuur.


Yvonne Weijers
zingt gedichten van Elly de Waard

Elly de Waard (1940) is een van de belangrijke dichters van Nederland. Haar bijzondere leven en haar werk staan centraal in deze voorstelling. Elly was in de jaren ’70 pionier in de popjournalistiek. Zij richtte De Nieuwe Wilden op, waarmee ze vrouwen stem gaf in de poëzie. Als voorvechter van de vrije liefde zette zij haar passie voor vrouwen op papier lang voordat dat vanzelfsprekend was.

Uit haar enorme oeuvre zijn zestien gedichten geselecteerd. Componist Cees Thissen heeft deze getransformeerd tot prachtige kleinkunst: samensmelting van muziek en poëzie. De teksten gaan over verlangen, erotiek, afscheid en de natuur.

Yvonne Weijers voert de muziek uit met een trio van piano, contrabas en saxofoon. Zij is een invoelende vertolker die emoties laat leven en zo het publiek meeneemt in deze muzikale vertelling. De hechte samenwerking van dichter, componist en zangeres is in alles voelbaar.

De voorstelling wordt geïllustreerd met fotografie van Geek Zwetsloot en audiofragmenten met openhartige uitspraken van de dichter.

Met Mark van der Feen op piano, Peter Bjørnild op contrabas en
Erik van der Weijden op saxofoon.

KHL SESSIE: MIRJAM VAN DAM

Een zoektocht naar de muziek van haar Joodse wortels. Naar de liedjes die haar familie misschien ook zong. Troostrijke Jiddische liedjes. Eindelijk.

Mirjam Van Dam

Mirjam zingt eindelijk Jiddisch!
Hoezo ‘eindelijk’?

Zangeres Mirjam van Dam zingt al jaren jazz, en vertelt altijd graag over de achterliggende geschiedenis van een lied of een zanger. Zo maakte zij een show over Ella FitzgeraldDead Singers Society over zes beroemde dode zangeressen (van Billie Holiday tot Amy Winehouse), en over zangeressen tijdens de Tweede Wereldoorlog, Door de nacht klinkt een lied (over Conny Stuart, Jetty Paerl en Jetty Cantor). Voor het project Jewish Jazz onderzocht ze de ontstaansgeschiedenis van The American Songbook en kwam uit bij de Afro-Amerikaanse en Joodse oorsprong van het genre.

Nu volgt ze het spoor verder terug, naar de tijd voor de oorlog in Europa, toen haar voorouders nog leefden. Door die oorlog bleef haar Joodse opvoeding beperkt tot een minimum. Maar de muziek heeft Mirjam naar haar Joodse wortels teruggeleid.

Nu zingt ze dan de liedjes die haar familie wellicht ook heeft gezongen. Troostrijke Jiddische liedjes. Eindelijk.

PITTIGE MOSTERD: JIMMYPAUL

Een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van bekende buurtgenoot en mode-ontwerper Jimmy Paul. Vrije inloop - betaal wat je wilt.

In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot.

Grenzen lijken mode-ontwerper JimmyPaul onweerstaanbaar aan te trekken. Tussen kostuum en mode; tussen kleur, vorm en textuur. Hij zoekt de grenzen op, om ze te vervagen. Heeft hij dat gemeen met de beroemdheden die hij kleedt – Lady Gaga, Rihanna, Ariana Grande, Paris Hilton en Koekiemonster, om er een paar te noemen -?

JimmyPaul timmert internationaal al jaren aan de weg als modeontwerper. Toch is hij er min of meer per ongeluk ingerold. Zijn plan A was acteur worden. Als dat niet zou lukken had hij een plan B achter de hand: kinderboekenillustrator worden. Een docent van de Rietveldacademie zette hem op het spoor van mode.

Maar hij doet het wel op zijn eigen manier. Met humor: wie de Sesamstraatcollectie van JimmyPaul ziet, wordt vanzelf vrolijk. En met zachtheid: zijn collectie is aaibaar en knuffelbaar. Zo wil hij met zijn werk raken, zonder het uit te hoeven leggen. Dat komt mooi uit, want hij staat niet graag in het middelpunt van de belangstelling. Extra reden om langs te komen voor deze Pittige Mosterd!

Gratis inloop. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

KHL SESSIE: VIVE LA CHANSON!

Britta Maria, Maurits Fondse en Oleg Fateev spelen ontroerende en opzwepende Franse Chansons.


Britta Maria, Maurits Fondse en Oleg Fateev

Zangeres Britta Maria en pianist Maurits Fondse brengen al vele jaren, samen met accordeon-virtuoos Oleg Fateev het chanson naar de theaters met programma’s als Aznavour Mon Amour, Serge Gainsbourg Forever en Chansons van Schoonheid en Troost.

In het nieuwe theaterconcert Vive la Chanson! spelen zij ontroerende en opzwepende Franse Chansons van grote Franse zangers als Aznavour, Brel, Gréco, Gainsbourg, Barbara, Yves Montand, Piaf, Zaz, Julien Clerc e.a. Aangevuld met zelf geschreven Franse chansons en een enkele vertaling naar het Nederlands. Met Chansons die u meevoeren naar de lichtstad Parijs en die de Franse ziel blootleggen. Liederen vol weemoed, maar ook levensvreugde…. over het leven in al haar facetten, de liefde, de hoop maar ook de pijn en de teleurstelling. Met tussen de chansons door bijzondere verhalen achter de liedjes en anekdotes over de grote Franse chansonniers.

‘Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond’ – NH Dagblad

(Foto’s: Claudia Otten)

Recurring

Met Kerst stralen de Sterren

Steek het haardvuur aan, schenk de wijn in, tap een biertje en zink weg in dit programma vol troost en melancholie. Deze Kerstshow brengt verlichting in barre tijden.

Liedjes over Kerst, liefde & hoop

Talent uit de Nederlied cast van musical De Jantjes zingen beroemde liedjes over Kerst, liefde en hoop. Steek het haardvuur aan, schenk de wijn in, tap een biertje en zink weg in dit programma vol troost en melancholie. Deze Kerstshow brengt verlichting in barre tijden, waarin we leven tussen hoop en vrees. Want we geven de moed niet op en zingen de zorgen even aan de kant in de warme en knusse theaterzaal van De Nieuwe KHL.

Met liedjes als: ‘Ik zing een lied voor jou alleen’ (Willy Alberti), ‘Eenzame Kerst’ (André Hazes), ‘De Kerstboom’ (Johnny Jordaan), ‘Leun op mij’ (Ruth Jacott), ”t Is stil in Amsterdam’ (Ramses Shaffy), ‘Diep in m’n hart’ (Tante Leen). En we maken sfeervolle uitstapjes naar Engelstalig repertoire als: ‘Last Christmas, ‘Baby it’s cold outside’, ‘White Christmas’, ‘Rockin around the christmas tree’, ‘Santa Baby’ en ‘Have yourself a mary little Christmas’. Deze en nog veel meer Kerstliedjes. Kom helemaal in de Kerstsfeer en zing uit volle borst mee!

Muzikale leiding: Paul Tijink
Zang: Sylvia Alberts, Evert de Vries, Ivonne van Hattem, Emile Baars, Kim Ansink, Gillyan Broers, Miranda de Jong.

Recurring

Met Kerst stralen de Sterren

Steek het haardvuur aan, schenk de wijn in, tap een biertje en zink weg in dit programma vol troost en melancholie. Deze Kerstshow brengt verlichting in barre tijden.

Liedjes over Kerst, liefde & hoop

Talent uit de Nederlied cast van musical De Jantjes zingen beroemde liedjes over Kerst, liefde en hoop. Steek het haardvuur aan, schenk de wijn in, tap een biertje en zink weg in dit programma vol troost en melancholie. Deze Kerstshow brengt verlichting in barre tijden, waarin we leven tussen hoop en vrees. Want we geven de moed niet op en zingen de zorgen even aan de kant in de warme en knusse theaterzaal van De Nieuwe KHL.

Met liedjes als: ‘Ik zing een lied voor jou alleen’ (Willy Alberti), ‘Eenzame Kerst’ (André Hazes), ‘De Kerstboom’ (Johnny Jordaan), ‘Leun op mij’ (Ruth Jacott), ”t Is stil in Amsterdam’ (Ramses Shaffy), ‘Diep in m’n hart’ (Tante Leen). En we maken sfeervolle uitstapjes naar Engelstalig repertoire als: ‘Last Christmas, ‘Baby it’s cold outside’, ‘White Christmas’, ‘Rockin around the christmas tree’, ‘Santa Baby’ en ‘Have yourself a mary little Christmas’. Deze en nog veel meer Kerstliedjes. Kom helemaal in de Kerstsfeer en zing uit volle borst mee!

Muzikale leiding: Paul Tijink
Zang: Sylvia Alberts, Evert de Vries, Ivonne van Hattem, Emile Baars, Kim Ansink, Gillyan Broers, Miranda de Jong.

AMSTERDAMS ALLOOI: Het been van Manke Nelis en andere verhalen..

Amsterdams Allooi schetst met prachtige liedjes, anekdotes en wetenswaardigheden een beeld dat verrast, amuseert, ontroert, boeit en blijft hangen.


Het Rembrandtplein en omgeving. Bekend als uitgaansgebied, minder bekend als plek waar muziekgeschiedenis werd geschreven in legendarische horecagelegenheden. Bakermat van de revue én de hedendaagse cabaret en kleinkunst. Amsterdams Allooi schetst met prachtige liedjes, anekdotes en wetenswaardigheden een beeld dat verrast, amuseert, ontroert, boeit en blijft hangen. Voor iedereen, jong en oud, die van Mokum houdt.

Zang en percussie: Martin Spee en Hanneke van den Biggelaar
Piano: Nicky ten Bosch. Accordeon: Richard Vrolijk
Explicateur: Diede de Jong