MAART, APRIL 2020

Ten gevolge van het corona beleid is het volledige programma van maart en een deel van april afgelast. Alle kaartkopers worden per mail bericht over verplaatsing van de optredens en/of teruggave van het betaalde geld. Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer we onze mooie programma weer mogen opstarten, maar hopelijk kunnen we u allen weer snel in goede gezondheid begroeten!

DONDERDAG: POPUP CHOIR

Alle Popup Choir avonden zijn tot nader order helaas afgelast. Hopelijk tot snel!

Het beproefde recept van het Popup Choir: in een uur leer je je partij (iedereen kan het!), het meerstemmige resultaat wordt vastgelegd op video en vervolgens blijf je natuurlijk nog even hangen met een drankje in de hand. Zingen in een koor, maar dan net even anders…

VRIJ 27 MRT

Gipsy Saloon: Bagdalo

Gaat helaas niet door ivm het corona beleid.

Iedere maand kun je getuige zijn van een wonderlijke transformatie. Dan verandert een Hollands muzikantengezelschap
in een opzwepend zigeunerorkest met eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers. Luister naar de ziel van de muziek en proef het eten voor een minireis naar het Oosten. Wel even reserveren!

ZON 29 MAART

Shaffy Vivant

Gaat helaas niet door. Iedereen die kaarten heeft gekocht wordt op korte termijn bericht over een nieuwe datum.

Tien jaar na de dood van Ramses leven zijn liedjes nog volop. Dat vieren we met vier speciale zondagmatinees onder de naam ‘Shaffy Vivant’. Na drie uitverkochte Shaffy Vivants, sluiten we de serie af met een speciale editie waar vele gastzangers en zangeressen het podium van de Nieuwe KHL betreden voor een ode aan Ramses Shaffy.

Nico van der Linden begeleidde Ramses jarenlang op de piano en doet dat nu ook: Sylvia Alberts (die al in de jaren zestig met Shaffy optrad), Ine Kuhr, Rolinha Kross, Jan Elbertse, Tom de Jong, Nico Knapper, Janneke de Groot, Darila van der Linden, Sigrid van der Linden en Annemarie Oster! Zij vertolken de bekende én de minder bekende Shaffy nummers. 

Biograaf Sylvester Hoogmoed vertelt tussendoor over het kleurrijke leven van de Egyptisch-Russische chansonnier, die zich toch het meest thuisvoelde in ‘Mama Mokum’. En uiteraard sluiten we af met een Shaffy sing-a-long. 

Blijft u na afloop ook eten in het restaurant? Reserveren kan via deze link  Of bel 020 – 77 91 575

ZON 5 APRIL

Zondagmatinee: 
Lucette van den Berg
Gaat helaas niet door ivm het corona beleid.

‘Solo’ is een intiem liedjesprogramma, waarbij Lucette van den Berg Jiddische liedjes zingt en piano speelt. Laat je verrassen door overrompelende echtheid en de zuigende kracht van persoonlijke teksten en warme en intieme muziek. ‘Solo’ is zacht en direct tegelijk…
Lucette voert je langs verschillende hoogtepunten en dieptepunten uit het leven. De muziek is toegankelijk, maar niet typisch wat je bij Jiddische muziek zou verwachten, soms opwindend, soms verstild, maar altijd warm en intiem.

Luister alvast >>
Foto: Janet Parela – van den Berg

WO 8 APRIL

Mooie Noten
Voorronde III
Gaat helaas niet door ivm het corona beleid.

Mooie Noten is de Amsterdamse popsong-competitie voor singer-songwriters en (semi-) akoestische acts van maximaal drie personen. Het uitgangspunt is de popsong zelf, waarbij gelet wordt op compositie, teksten en muzikale presentatie. Mooie Noten is een begrip in Nederland, niet in de laatste plaats door de prachtige podia waar de deelnemers spelen, met als hoogtepunt de finale in het Vondelpark Openluchttheater.

De andere twee voorrondes zijn op zondag 22 maart in Theater Bellevue en op dinsdag 24 maart in de Roode Bioscoop. De halve finale is op maandag 8 juni in Paradiso Amsterdam. De finale vindt plaats in het Vondelpark Openluchttheater.

Acts in de Nieuwe KHL tijdens de derde en laatste voorronde: DEUX MILLE , Liza Lo, Kwame Drews, Sorah Snow, Leah Rye, ELLE 

ZON 19 APRIL

Zondagmatinee: 
De Benonies
Gaat helaas niet door ivm het corona beleid.

De BENONIES, spelen vrolijke en melancholieke, opzwepende en melodieuze muziek.

In 1983 richtten enkele conservatoriumstudenten samen met een tweetal beeldend kunstenaars een bandje op. Om swingende en nostalgische muziek te maken, vaak afkomstig uit de prachtige Italiaanse films van vooral Fellini. Deze muziek, gecomponeerd door Nino Rota, is een mengeling van circus-,  dorpsharmoniekapel-, jazz- en operamuziek. Daarna werd het repertoire uitgebreid met onder meer klezmer, muziek uit Zuid Amerika en uit de Balkan. Maar ook met liederen uit de Duitse theatermuziek van twintiger en dertiger jaren uit de vorige eeuw.

De Benonies bestaan uit: Jetta Starreveld – zang, Joost van Son – accordeon, Eefje Benning – klarinet/sopraan saxofoon, Titus Dekker – altsaxofoon, Hans Terhorst – basgitaar, Dirk Jan de Koning – slagwerk. 

Zondagmiddag 19 april 2020 spelen de Benonies een programma met filmmuziek uit de beroemde films van Fellini waaronder Otto e Mezzo, Amarcord en La Strada.De bijbehorende filmfragmenten worden boven de muziek geprojecteerd. Daarnaast wordt een aantal swingende nummers uit het grote Benonies repertoire gespeeld.

WO 22 APRIL

Pittige Mosterd; met als hoofdgast: Carla Hardy 
Gaat helaas niet door ivm het corona beleid.

In Pittige Mosterd! krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot. Na DEF P, Alain Caron, Yvonne Kroese, Ewerdt Hilgemann is dat deze laatste editie van dit seizoen actrice en kunstenaar Carla Hardy

Carla Hardy (1956, Utrecht) werd in 1976 aangenomen op de toneelschool en kunstacademie in Amsterdam. Ze koos voor de toneelschool, maar is naast haar werk als actrice altijd blijven beeldhouwen en boetseren. Meteen na haar opleiding debuteerde zij met een hoofdrol in de film ‘Menuet’ (1983) van regisseuse Lily Rademakers. Later speelde ze leidende rollen in films als ‘Gebroken Spiegels’, ‘Belle van Zuylen’ en ‘Viva Boer Gerrit’. Ze is onder andere bekend door haar rol van Hetty Hartsuiker in de tv serie ‘We zijn weer thuis’ van Wim T. Schippers, diverse Lolamoviola’s, Policiers (Baantjer, Flikken Maastricht), Jiskefet en Lotte. Als toneelactrice begon ze bij toneelgroep Centrum. Daarna speelde ze o.a bij Het Ro, Art en Pro, Huis aan de Amstel, Growing Up in Public en Toneelgroep Maastricht. Ze maakte ook regelmatig eigen produkties en locatieprojecten, zoals ‘Brieven naar Zee’ over een schippersvrouw op Texel. 

Onze ontwapenende gastvrouw Maureen Kamphuis ontlokt de gast ontboezemingen over de successen en leerzame mislukkingen en over het geheime recept om de inspiratie op gang te houden. Put hij kracht en energie uit een geheime liefde voor de natuur, een knotsgekke hobby, een bepaalde muziekstijl of een eetverslaving, om telkens weer creatieve hoogstandjes af te leveren? Je ontdekt het in Pittige Mosterd! Én je kunt zelf uitproberen of het voor jou ook werkt.

De wintersalon biedt je, naast deze onbetaalbare inside-information, een warme en open sfeer waarin je de wintergast én andere creatief ingestelde buurtgenoten beter kunt leren kennen. Stel vragen, deel je eigen ervaringen en luister naar die van anderen, en laat zo deze winter je eigen inspiratie tot bloei komen! 

Nieuwsgierig hoe zo een avond gaat? Luister hier de podcast van Geluiden uit Oost van een eerdere editie!

ZON 17 MEI

Zondagmatinee: 
Lenny Kuhr
Gaat helaas niet door ivm het corona beleid.

Net 19 was Lenny Kuhr toen zij in 1969 het Eurovisie Songfestival won. Meer dan 50 jaar later, op 16 mei, staat zij weer op dat podium, als speciale gast tijdens de finale van het Songfestival in Nederland. En één dag later, op 17 mei staat ze op het podium van de Nieuwe KHL. Hoe bijzonder is dat. 

“In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. De mens en de zanger vergaan maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het is namelijk de ziel van de mens en zonder ziel is er geen leven dus ook geen muziek. Het besef dat alle dingen komen en gaan binnen het tijdloze gegeven dat wij zijn, stemt tot weemoed en tot vreugde en tot alle muziek die in dit programma te horen zal zijn.”

Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar.

‘De duizenden dingen vergaan
Maar het lied zal alle harten doordringen
Ja altijd en eeuwig dus laten we zingen
Iets mooiers is er niet.’ 

ZON 7 JUNI

Zondagmatinee:
Laundry Big Band met Laura Fygi
Aanvang 16.00 uur
Entree 20,00
>>KAARTEN

The Laundry BigBand verzorgd deze avond een special met een van Nederlands toonaangevende jazz-vocalisten Laura Fygi. De band speelt in een klassieke big band bezetting en begeleidt elke eerste maandag van de maand op haar vaste concertavond tal van bekende jazz solisten in de Vorstin in Hilversum. Er wordt geen arrangement geschuwd waardoor de band breed inzetbaar is.

Laura Fygi is een regelmatig terugkerende gast bij de band. Verrassingen zijn typerend voor een performer die zichzelf vele malen opnieuw uitvond. Sinds haar dance hits met meidengroep Centerfold, begin jaren tachtig, heeft Laura vele muzikale wegen bewandeld. Jazz, Latin, chansons, geen genre is haar vreemd. “Ik heb een hekel aan hokjes”, zegt de veelzijdige diva. “Ik zoek steeds iets nieuws want ik vind dat je dingen niet twee keer moet doen. Ik haat sleur.” Die eigenzinnige zoektocht naar vernieuwing leverde onder meer samenwerkingsverbanden op met grootheden als Toots Thielemans, Michel Legrand en Michael Franks. Ook won ze een Edison, ontving ze diverse gouden en platina platen en speelde zij in Singapore de hoofdrol in haar favoriete musical Victor/Victoria.

Laura heeft inmiddels in heel Europa, Zuid-Amerika en Azië opgetreden. Als Nederlandse zangeres is ze er zelfs in geslaagd omde Chinese markt te veroveren, een unieke prestatie!

Kortom: de Laundry Big Band met Laura Fygi belooft een swingende middag te worden!