1,5 meter Sessies

Intieme optredens, eten en drinken in clubsfeer
In onze 1,5 metersessies luister je naar kleine, intieme optredens van chansonniers, liedjeszangers, singer-songwriters en podiumbeesten van een klein uur. Voor het echte clubgevoel staan een drankje en hapje al voor je klaar. 

Hoe werkt het?
–  Je koopt een eenpersoonskaartje of een tweepersoonskaartje, met of zonder diner. 
– Je hebt daarmee een vaste kruk of tafel in de zaal, vanwaar je goed zicht hebt op het optreden. 
– Blijven jullie eten? Dat serveren we aansluitend op het optreden. Liever in het restaurant of op het terras eten? Dat kan ook.

Prijzen
Barkruk 1 persoon: 20,00
– Entrée voor 1 persoon, toegewezen barkruk, welkomstdrankje en hapje              
Barkruk 2 personen: 40,00
– Entrée voor 2 personen, 2 toegewezen barkrukken, welkomstdrankje en hapje
Tafel 2 personen: 90,00 
– Entrée voor 2 personen, eigen tafel met 2 stoelen, welkomstdrankje en hapje, 2 gangenmenu na afloop  

Keuze welkomstdrankje en menu
Het welkomstdrankje kies je bij entree. Er is keuze uit koffie, thee, pils, wijn of fris.
Het 2 gangenmenu bestaat uit: 
– een voorgerecht: keuze uit dagsoep of seizoenssalade
– hoofdgerecht: keuze uit vlees, vis of vegetarisch
De gerechten staan in de week voorafgaand op de website en mailen we je van tevoren ook toe. Je kunt je keuze per mail doorgeven of bij entree op de dag zelf.    

Verantwoord
De 1,5 metersessies zijn natuurlijk corona-proof. In de zaal mogen, inclusief artiesten, maximaal 30 personen. Er is 1,5 meter afstand tussen de tafels en krukken, een gescheiden ingang en uitgang, de bediening houdt gepaste afstand en we houden de hygiënemaatregelen strikt in acht. 
Volgens de richtlijnen bellen we je voorafgaand met de ’triagevragen’. Heb je klachten? Dan kun je jammer genoeg niet komen, en krijg je je geld terug.  Daarom geef je bij het kopen van de kaarten je telefoonnummer op. Is je huishouden groter dan 2? Neem dan contact met ons op.

Kom ruim op tijd
Om iedereen veilig binnen te krijgen, nemen we ruim de tijd bij de incheck. Kom daarom een beetje vroeg!  

JUNI: 1,5 Meter Sessies

Zat 6 juni 16.30 & 19.30
Popup Choir: ABBA Singalong
>>KAARTEN
Hoe zou je het vinden om tijdens een optreden te luisteren én zelf mee te zingen? Je ervaart het tijdens de Singalong Sessions van Popup Choir. In deze editie luister je naar en zing je (meerstemmig) mee met de mooiste parels van ABBA onder de bezielende leiding van dirigent Maarten en gitarist Tijmen van Popup Choir. Zang-ervaring niet nodig, want samen zingen maakt iedereen blij.

Zon 7 juni 16.30 & 19.30
Lenny Kuhr: Bezielde onvergankelijkheid
>>KAARTEN
Net 19 was Lenny Kuhr toen zij in 1969 het Eurovisie Songfestival won. Meer dan 50 jaar later staat ze op het intieme podium van de Nieuwe KHL stil bij de duizenden dingen die sindsdien voorbijgingen en bij wat nooit voorbijgaat. “De mens en de zanger vergaan, maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Zonder ziel is er geen leven, dus ook geen muziek. Het besef dat alle dingen komen en gaan, stemt tot weemoed en tot vreugde.” Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar.

Wo 10 juni 19.30 (alleen incl eten) & 21.00
Tim Knol
>>KAARTEN
Grap Amsterdam Popmusic en De Nieuwe KHL presenteren ieder woensdag Nederlandse acts tijdens de 1,5 meter sessies. Op 10 juni trappen we af met niemand minder dan Tim Knol.

Na veel reizen, fotograferen en muziek schrijven heeft Tim de afgelopen maanden hard gewerkt aan de opnames zijn nieuwe album. Tim produceerde de plaat zelf: ‘Meer dan ooit voelt dit als de plaat die ik moest maken. En ben ik enorm trots nu hij af is.’
Na het verschijnen van zijn titelloze debuut ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, single Sam werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol, en was gelijk overtuigd van zijn talent. Dit bevestigde hij met Days, zijn tweede album. Hij speelde op grote festivals, in talloze clubs en deed een theatertour. Tim groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek.

Voor de sessie van 19.30 uur kun je alleen een tafel voor 2 personen bestellen, inclusief eten. Eten serveren we voor of na het optreden. Voor de sessie van 21.00 uur kun je kaartjes voor 1 of 2 personen kopen. De entree is 15 euro waarvan 10 euro rechtstreeks naar de artiest gaat.

Zat 13 juni 16.30 & 19.30
Christop Chaplet: Overtuigende tour de chant
>>KAARTEN
Christophe Chaplet, troubadour de la chanson, neemt u mee op een tour de chant. Christophe schrijft zijn eigen chansons en zingt Georges Brassens, Charles Trénet, Jaques Brel, Bobby Lapointe, Gainsbourg, Vian en Ferré. En dat is hem als winnaar prix du public Concours de la Chanson Alliance Française echt wel toevertrouwd. Laat de verwarrende wereld even achter je en luister naar lieve liedjes van weleer.

Zon 14 juni 16.30
Britta Maria: Chansons van schoonheid en troost 
>>KAARTEN
Britta Maria en pianist Maurits Fondse bezingen het leven in al haar facetten. De liefde, de hoop, maar ook de pijn en de teleurstelling, het gewone en het bijzondere. Van opzwepend levensgeluk naar diepe ontroering. Een voorstelling waarin het Franse en het Nederlandse lied elkaar ontmoeten. De ‘groten’ ontbreken niet: chansons van Aznavour, Brel, Gainsbourg, maar ook liedjes van Toon Hermans, Herman van Veen en Jenny Arean. 

Zon 14 juni 19.30
Maurits Fondse: My Life: The Story of Billy Joel
>>KAARTEN
Pianist en zanger Billy Joel is één van de succesvolste popartiesten van de afgelopen decennia. Een dankbaar onderwerp voor een muzikale voorstelling door begenadigd zanger en pianist Maurits Fondse. Met veel anekdotes over het leven van Billy Joel, zijn jeugd in New York en op Long Island, zijn Duitse voorouders, zijn vertrek naar Californië en terugkeer naar New York en ook over zijn vier huwelijken en kinderen.

Zat 20 juni 16.30
Popup Choir: Beatles Singalong
>>KAARTEN
Hoe zou je het vinden om tijdens een optreden te luisteren én zelf mee te zingen? Je ervaart het tijdens de Singalong Sessions van Popup Choir. In deze editie luister je naar en zing je (meerstemmig) mee met de mooiste parels van de Beatles onder de bezielende leiding van dirigent Maarten en gitarist Tijmen van Popup Choir. Zang-ervaring niet nodig, want samen zingen maakt iedereen blij.

Zon 21 juni 16.30 & 19.30
Emmelie Zipson: Niets dan de waarheid
>>KAARTEN
Voor veelzijdig actrice, zangeres en voice-over Emmelie Zipson is zingen de ultieme vorm van verbinding maken. Met haarzelf en de ander, met het publiek. Blues, jazz of soul, Engels, Nederlands,  Frans, Jiddisch of Russisch: wat ze zingt, klopt gewoon. Op het podium van De Nieuwe KHL zingt zij over alle facetten van de liefde. Haar indrukwekkende stem spreekt Een mix van bekende liedjes in een – soms – onbekend jasje of jurkje. Met op piano Alberto Klein Goldewijk.

Vrij 26 juni 18.30
Gipsy Saloon: Servus
>>KAARTEN
Het was een prettige zekerheid: iedere maand kon u in De Nieuwe KHL getuige zijn van een wonderlijke transformatie. Dan veranderde een Hollands muzikantengezelschap in een opzwepend zigeunerorkest met eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers. Nu pakken we de draad weer voorzichtig op. Heerlijk eten en drinken en tegelijk luisteren naar muziek uit het hart, daar knapt iedereen van op. 
NB: er kunt hiervoor alleen tafels voor 2 personen boeken. Heeft u een groter huishouden? Neem even contact op met info@denieuwekhl.nl.

Zat 27 juni 16.30 & 19.30
Eilander Jut: Een melancholieke reis door de tijd
>>KAARTEN
Jan Eilander dwaalt over het strand van de Nederlandstalige muziekgeschiedenis en raapt de plaatjes op die hem in zijn ziel raakten.  Omdat ze gewoon ongewoon mooi zijn, of omdat ze een belangrijke gebeurtenis in zijn leven markeren.  Ontdek de geheimen achter bloemetjesgordijn of hoe een lied over Johan Cruijff hem bijna zijn huwelijks kostte. De liedjes worden begeleid door Koos Prins op saxofoon en Rob van Zandvoort op piano.

Zon 28 juni 16.30 & 19.30
Club Carolina: Intiem en uitbundig
>>KAARTEN
Podiumpersoonlijkheid Carolina Mout bundelt 30 jaar ervaring als zangeres en cabaretière in een intiem en uitbundig theaterconcert. Ze wordt begeleid door haar muzikale zware jongens Nico van der Linden, Leon Mennen en Enrique Firpi.  De sfeer is puur en persoonlijk, het repertoire divers. Van mooie pop, sprekende kleinkunst tot (latin) jazz. Deze actrice, zangeres en voice-over past niet in een hokje. Vindt u het erg? Wij niet. Club Carolina is puur en persoonlijk. En ze swingt.

JULI: 1,5 Meter Sessies

Zat 4 juli en zon 5 juli 16.30
Ine Kuhr & Nico van der Linden: Eindelijk samen
>>KAARTEN
Met haar warme alt zong Ine Kuhr in meerdere muzikale producties van Mini en Maxi, de Nieuwe Komedie en toneelgroep Theater. In musicals Tsjechov en My Fair Lady. En onlangs schitterde zij op het podium van De Nieuwe KHL in Shaffy Vivant. Eindelijk samen op het podium met haar partner en pianist Nico van der Linden, voormalig pianist van Ramses Shaffy! Met nummers van Shaffy, Jan Boerstoel, Frans Mulder en Zarah Leander.

Zat 4 juli en zon 5 juli 19.30
Machteld van der Gaag
>>KAARTEN
Stemactrice Machteld van der Gaag brengt een persoonlijke selectie bekende en onbekende Franse chansons. Geboren in een voorstad van Parijs, groeide zij op met liederen van Barbara, Brel, Boris Vian maar ook Dalida, Julien Clerc en Michel Fugain. Als door een fotoboek, bladert Machteld door de liederen die in haar leven voorbijkwamen. Begeleid door pianist Nico van der Linden maakt zij haar droom om deze zelf te vertolken, waar. 

Vrij 10 juli 19.30
Zat 11 juli 16.30 & 19.30 (uitverkocht!)
Trio Bier Light: Een feest én een tranendal
>>KAARTEN
Trio Bier komt terug naar de Nieuwe KHL! Dit keer als heus trio, met Rini Dobbelaar, Koos Prins en Jan Eilander. Ze spelen akoestische Trio Bier classics en een aantal nieuwe composities. Zoals altijd rauw, ongepolijst en Nederlandstalig. In lyrische volzinnen bezingen ze het onvervulbare verlangen naar Een Dapper Leven. Een zoektocht, die gelukzalige hoogten en inktzwarte diepten kende: Himmelhoch-jauchzend bis zum Töde betrübt: het leven een feest én een tranendal. 

Zon 12 juli 16.30 & 19.30
Rolinha Kross
>>KAARTEN
Rolinha Kross voert met haar zwoele mezzo-jazz stem haar publiek mee op een reis langs de melancholische balkan waar de klanken zich mengen met joodse klezmer tot aan de gepassioneerde zuid-europese, joods-sefardische muziekcultuur. Niet alleen is haar repertoire bijzonder gevarieerd, maar door haar warme en tegelijk uitbundige stem ook buitengewoon aanstekelijk.

Zat 18 juli 16.30 & 19.30
Marie Chaplet & Eva Bottinga
>>KAARTEN
Eva & Marie brengen met zang en saxofoon een verscheidenheid aan jazz, Franse chansons en Klezmer-nummers. Naarmate hun repertoire groeide en ze elkaar muzikaal beter leerden kennen, bevatten hun optredens ook steeds meer eigen werk. Ze traden door heel Nederland op, gaven een aantal concerten in Parijs en in New York. Het wachten was dus op een kans in De Nieuwe KHL. Laat hem niet lopen! 

Zon 19 juli 16.30 & 19.30
JP den Text & Jim de Groot
>>KAARTEN
JP den Tex is één van Nederlands meest begenadigde singer-songwriters. Hij is als de wijn die met het klimmen der jaren alleen maar beter wordt”, aldus muziekblad OOR. JP waagde zich in de vroege zeventiger jaren als één van de eersten aan een Nederlandse versie van Amerikaanse countryrock. Naast een karaktervol zanger is hij een boeiend verteller, die zijn songs omkleedt met krachtige verhalen. Ga met hem mee op muzikale reis. 
Jim de Groot werd vooral bekend door zijn theaterwerk. Toch is de muziek bij hem nooit ver weg, zoals blijkt uit de talloze musicals waarin hij speelde, van Hair tot Mensch… durf te leven. Hij kruipt net zo makkelijk in de rol van John Lennon als in die van Jezus in de Passion. In De Nieuwe KHL komt hij helemaal als zichzelf. 
Samen op een podium maken de twee er een informele, bij vlagen zelfs hilarische show van.

Zat 25 juli 16.30 & 19.30
Maurice Hermans: Liedjes van Toon
>>KAARTEN 
Een luchtig, eigentijds, vrolijk theaterprogramma met muziek, poëzie, verhalen en kleine lieve liedjes rondom de onvergetelijke Toon Hermans. Zoon Maurice Hermans, begeleid door pianist Harrie Herfst, volgen Toon met een programma in de tijdlijn van zijn gedachten. De sfeervolle voorstelling ‘Liedjes van Toon’ brengt blije herinneringen en veel lieve bekende en onbekende Toonliedjes. Toon leeft… hij is niet dood! 

Zon 26 juli 16.30 & 19.30
Marie Chaplet
>>KAARTEN
Sinds haar zestiende zingt Marie Chaplet samen met haar vader franse chansons voor kleine en grote zalen. In 2016 won ze de public’s prijs van het Concours de la Chanson Alliance Francaise. Zij vertolkt klassieke en moderne chansons overtuigend met een herkenbare en eigen stem. 

AUG: 1,5 METER SESSIES

Zat 1 aug 16.30 & 19.30
David Vos
>>KAARTEN
Een optreden met heerlijke luisterliedjes en doorleefde chansons. Van Schubert tot Mengelberg en Piaf. De donkerbruine stem van David Vos is geschapen voor het zingen van Brel, die hij op eigen wijze vertolkt met eenzelfde zeggingskracht en hartstocht. Bezield en bezielend begeleid aan de vleugel door Frank van Bommel.

Zon 2 aug 16.30 & 19.30
Erwin Young: Van dichterbij Zien
>>KAARTEN
Stap in de belevingswereld van Erwin Young. Nadat hij was afgestudeerd in zang en Jazz/lichte muziek aan het Conservatorium van Amsterdam, maakte Erwin deel uit van allerlei grotere ensembles en bands, was werkzaam als zangdocent, solozanger en dirigent. Met een intiem en openhartig liedjesprogramma met grotendeels zelf geschreven muziek, keerde hij terug naar zijn roots. Zijn Nederlandstalige teksten vertellen ons over zijn verlangens, dromen en verbeelding. 

Zon 9 aug 16.30 & 19.30
Martin Spee & Hanneke van den Biggelaar: Mooi van Allooi!
>>KAARTEN
Een ontmoeting in een meezingcafé tussen een flamboyante Amsterdamse volkszanger en een zwoele Brabantse alt. Dit mooie persoonlijke verhaal is de rode draad van een programma met  hoogtepunten uit Johnny Ontmoet Shaffy en In Gelul Kun Je Niet Wonen.  Het zangkoppel en gezicht van het theatergezelschap Amsterdams Allooi laat zien dat dit wonderwel kan leiden tot meer dan een muzikaal huwelijk in de kleinkunst.

Zon 16 aug 16.30 & 19.30
Gerard Alderliefste solo
>>KAARTEN
Als het moet zingt Gerard Alderliefste je vanuit de huiskamer toe. Maar het liefste betreedt hij het podium, zelfs al is het van bescheiden formaat. Gerard voelt zich thuis bij repertoire van Fugain, Brel, Bach, Clerc en brengt met verve zijn eigen repertoire. Hij begeleidde Shaffy tijdens de onverwachte toegift van zijn carrière. In zijn handen wordt de nostalgie en romantiek van het chanson bijna tastbaar. In een uur krijgt u het beste van zijn repertoire.

Zon 23 aug 16.30 & 19.30
Astrid Cattel
>>KAARTEN
‘Iets is mooi als het echt is…’ Actrice, presentatrice en zangers Astrid Cattel brengt alvast een gedeelte uit haar nieuwe theatervoorstelling ‘ECHT’. Ze brengt drama, zang, muziek en een knipoog naar cabaret in één voorstelling. Astrid gaat haar gevoelige karakter in dit goudeerlijke script niet uit de weg. Zij deelt haar positieve energie en emotie en neemt luisteraars mee in haar dagelijkse gewone en ongewone levenssituaties. Mét zelfspot. De zangeres wordt begeleid door haar pianist.

SEPT: 1,5 METER SESSIES

Zon 20 sept 16.30 & 19.30
La Dietrich
>>KAARTEN
Een muziektheater productie met oorspronkelijk filmmateriaal over het werk en leven van Marlene Dietrich. ‘The woman with the bedroom eyes.’  
Maak opnieuw kennis met de magie van de meest legendarische diva van de 20ste eeuw. Haar doorbraak en sterrenstatus in de filmindustrie, de onsterfelijke songs,  haar moedige rol in WOII en gepassioneerde, rebelse invloed op de vrijheid van de vrouw hebben Marlène tot een legende gemaakt. De roemruchte biografie van haar dochter Maria Riva, vormt de inspiratiebron en rode draad in deze muzikale en filmische voorstelling. Begeleidt door Eric Lensink op piano en omlijst met uniek foto en filmmateriaal, wordt deze innerlijk tegenstrijdige theaterpersoonlijkheid op indringende wijze vertolkt door La Sirène (Wilma Bakker).