ZON 29 SEPT

Zondagmatinee: Spetterende Letteren
Aanvang 16.00 uur
Voorverkoop 15,00, deur 17,50
>> KAARTEN

Literair Muziektheater

In een fantasierijk muzikaal avontuur neemt singer-songwriter Chris Bernhart je mee door de Nederlandse literatuur. Spetterende Letteren bezingt beroemde schrijvers en boekpersonages, dronkenschap en reizen, Drenthe en Amsterdam: een poëtische road movie op zoek naar een geheimzinnig schrijverscongres in Gasselteboerveensetweedenijemond.  Wat volgt is een zoektocht naar ‘Roots’. Wat is leuker: Het Boekenbal in Amsterdam of een kampvuur met je vrienden op het platteland?  

Pers over Chris Bernhart: Dagblad De Stem “.. de Nederlandse versie van Tom Waits..”  Parool: ( optreden in een uitverkocht Carré).. ’ t IJ … een lied, zo sterk dat het woord Amsterdam niet eens nodig is…tikkeltje van Roozendaal, maar vooral zichzelf.     

Op het podium: Chris Bernhart (zang, contrabas), Jaap van der Panne (gitaren), Charly Zastrau (piano/ ketels), Pieter Ubbels (saxen). 
Bijzondere gast vanmiddag is buurtgenoot Douwe Bob.
Op het scherm: Tommy Wieringa, Kader Abdolah, Paulien Cornelisse, Ronald Giphart, Suzanna Jansen (o.a. Het pauperparadijs), Tom de Ket.

Meer info: www.spetterendeletteren.nl
Trailer:  https://youtu.be/a1yvcsDNcKI


VRIJ 4 OKT

Slauerhoff, de Ontdekker
Aanvang 20.30 uur
Voorverkoop 15,00, deur 16,00 
>> KAARTEN

Poëzie, muziek en een vleugje psychoanalyse brengt verteller John de Jong samen in een muzikale ontdekkingsreis over leven, werk en psyché van de grote dichter, schrijver en scheepsarts Jan Slauerhoff.

Als adolescent werd meesterverteller John de Jong al gegrepen door het werk van Slauerhoff. Enorm aantrekkelijk voor een jongeman in de 60-er jaren van de vorige eeuw. Eenmaal volwassen ging hij de andere kant op namelijk de psychiatrie. Jan werd scheepsarts. Toch bleef Slauerhoff een bron voor inspiratie. Niet zo gek want Jan bleek voer voor psychologen. Zijn verlangen naar onbekende oorden, zijn zoektocht naar de ideale vrouw en zijn afkeer van de elite. Zich nergens thuis voelend en een vat vol tegenstrijdigheden. Dit komt allemaal terug in zijn gedichten. Daar wordt hij niet gehinderd door zijn zwakke gezondheid en creëert zijn eigen ideale wereld. De realiteit blijkt echter anders. En al vaar je de wereld rond, het ware paradijs blijft altijd een droom en achter de horizon. Reis mee met de verteller, waarin de op muziek gezette en gezongen gedichten van Slauerhoff zijn verbeelding vormen.

Komt u voorafgaand eten in het restaurant waar Slauerhoff ook zijn koffie en soep nuttigde? Reserveer hier tijdig een tafel  of bel 020 – 77 91 575

ZON 6 OKT

DOLLY women only
Aanvang: 17.00 uur

> KAARTEN 10,00

Sorry heren, maar vanavond opent De Nieuwe KHL de deuren alleen voor vrouwen. Om elkaar te ontmoeten, te eten, te dansen of wat dan ook. Kom lekker genieten van een heerlijk gerecht van de uitgebreide kaart, flirt, dans, klets, ontmoet, kortom: let’s DOLLY! 

Op 4 zondagmiddagen in 2019 openen de deuren van de Nieuwe KHL zich voor vrouwen om te ontmoeten, te eten, te dansen en wat nog meer. Heerlijk a la carte eten, kletsen in het restaurantgedeelte of dansen in het feestgedeelte. Met wisselende live-artiesten en dj’s!

En noteer alvast de volgende editie in je agenda: zondag 1 december 2019

Kom je ook eten? Fijn als je dan online  een tafel reserveert  Of bel 020 – 77 91 575

ZON 13 OKT

Zondag op het Eiland
Aanvang 16.00 uur
Entree gratis 

Een landerige zondagmiddag vol weemoed en mooie woorden. Thomas Verbogt, Roos van Rijswijk en Alma Mathijsen bieden literaire debutanten een podium en rollen de loper uit voor verhalenvertellers, gekende schrijvers en dichters.
Jan Eilander duikt naar parels uit de Nederlandstalige popgeschiedenis, en brengt ze met liefde en passie, ondersteund door Rob van Zandvoort en Koos Prins. Een heerlijke zondagmiddag vol literatuur onder het genot van een voorzichtig biertje of een verantwoord kopje thee. 

Blijft je na afloop eten? Fijn als je dan online  een tafel reserveert  Of bel 020 – 77 91 575

VRIJ 18 OKT

Gipsy Saloon: Servus
Aanvang 19.00 uur
Entree: 5,00 

Heerlijk eten en drinken en tegelijk luisteren naar muziek uit het hart. Klinkt goed? Dat is het ook! Iedere maand kunt u in De Nieuwe KHL getuige zijn van een wonderlijke transformatie. Dan verandert een Hollands muzikantengezelschap in een opzwepend zigeunerorkest  met eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers. Sluit je ogen, luister naar de ziel van de muziek en proef het eten voor een minireis naar het Oosten.

Reserveren voor het eten kan via deze link  . Of bel 020 – 77 91 575

ZON 20 OKT

Zondagmatinee:
Christophe Chaplet met ‘Chansons des villes’
Aanvang 16.00

Voorverkoop 15,00, deur 16,00
>> KAARTEN

In de eerste TO matinee van het nieuwe seizoen neemt Christophe Chaplet, troubadour de la chanson, u mee op een tour de chant. Christophe schrijft zijn eigen chansons en zingt Georges Brassens, Charles Trénet, Jaques Brel, Bobby Lapointe, Gainsbourg, Vian en Ferré. Gastzangers op deze eerste zondagmatinee van het nieuwe seizoen: zijn dochter Marie Chaplet, Machteld van der Gaag en Nico Knapper.

Christophe organiseert maandelijks met veel succes ‘Le salon des chansons’ in Het Torpedo Theater in Amsterdam. Nu voor het eerst op het podium van de Nieuwe KHL. Mis het niet.

‘Eventjes voelde het alsof wij met z’n allen in een cocon zaten, ver van de woedende wereld, luisterend naar lieve liedjes van weleer’ (Rob Schouten, Trouw)


ZON 27 OKT

Shaffy Vivant
Aanvang 16.00 uur
Voorverkoop 20,00 
>> KAARTEN

Tien jaar na de dood van Ramses leven zijn liedjes nog volop. Dat vieren we met vier speciale zondagmatinees onder de naam ‘Shaffy Vivant’.

Nico van der Linden begeleidde hem jarenlang op de piano en doet dat nu met vier gerenomeerde zangeressen: Sylvia Alberts (die al in de jaren zestig met Shaffy optrad), Ine Kuhr, Machteld van der Gaag en Rolinda Kross. Zij vertolken de bekende én de minder bekende Shaffy nummers. 
Biograaf Sylvester Hoogmoed vertelt over het kleurrijke leven van de Egyptisch-Russische chansonnier, die zich toch het meest thuisvoelde in ‘Mama Mokum’ en praat hier ook over met gasten die een bijzonere band hadden met Ramses. En uiteraard sluiten we af met een Shaffy sing-a-long.

Mis het niet, noteer alvast de volgende edities in je agenda: zondag 17 november, zondag 23 februari, zondag 29 maart, aanvang altijd 16.00.

Blijft u na afloop ook eten in het restaurant? Reserveer tijdig: www.denieuwekhl.nl of 020 77 91 575

DON 31 OKT

Pittige Mosterd; met als hoofdgast: DEF P
Aanvang 20.30 uur
Entree gratis 

De Nieuwe KHL bouwt deze winter samen met buurtgenoten aan een creatief netwerk in de Wintersalon Pittige Mosterd! Als buurtpodium willen we de creativiteit in de Oostelijke Eilanden stimuleren en zo de buurt een oppepper geven. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we met toonaangevende gasten uit de buurt op zoek naar hun inspiratiebronnen.

In Pittige Mosterd! krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot. Deze editie is dat DEF P ( Pascal Griffioen), voormalig frontman van de Osdorp Posse die aan de basis stond van de Nederlandse hiphop en tegenwoordig een bevlogen schilder. Onze ontwapenende gastvrouw Maureen Kamphuis ontlokt de gast ontboezemingen over de successen en leerzame mislukkingen en over het geheime recept om de inspiratie op gang te houden. Put hij of zij kracht en energie uit een geheime liefde voor de natuur, een knotsgekke hobby, een bepaalde muziekstijl of een eetverslaving, om telkens weer creatieve hoogstandjes af te leveren? Je ontdekt het in Pittige Mosterd! Én je kunt zelf uitproberen of het voor jou ook werkt.

De wintersalon biedt je, naast deze onbetaalbare inside-information, een warme en open sfeer waarin je de wintergast én andere creatief ingestelde buurtgenoten beter kunt leren kennen. Stel vragen, deel je eigen ervaringen en luister naar die van anderen, en laat zo deze winter je eigen inspiratie tot bloei komen! 

De tweede editie is op donderdag 28 november met als hoofdgast (TV) kok Alain Caron.

TO MATINEES 2019-2020

Iedere maand programmeert TO een heerlijke zondagmatinee, waarbij hij put uit zijn imposante netwerk, opgebouwd als programmeur voor kleine theaters en hofjesconcerten in de Jordaan. Dat zijn hart uitgaat naar kleinkunst, Franse chansons en fado is goed te merken. To: ‘Voor mij is een voorstelling pas helemaal geslaagd als het publiek blij en met een glimlach op het gezicht de zaal verlaat.’ Het hele programma is inmiddels rond, en de kaartverkoop gestart:

24 november: Gerard Alderliefste met Une matinée musicale >>KAARTEN
15 december: Frazz met Chanson in Jazz >>KAARTEN
19 januari: Shaffy85 >>KAARTEN
26 januari: Anouk Dorfmann >>KAARTEN
16 februari: Ernst Jansz solo >>KAARTEN
15 maart: David Vos en Nettie Krul >>KAARTEN
5 april: Lucette van der Berg >>KAARTEN
17 mei: Lenny Kuhr >>KAARTEN

Foto: Eddie Mol