1,5 METERSESSIES UITGESTELD

Sinds gisteren is het duidelijk dat de deuren van De Nieuwe KHL voorlopig gesloten blijven. En dat onze prachtige 1,5 metersessies tot minstens eind november, en mogelijk langer, op pauze moeten.
We zijn druk in overleg met alle artiesten om nieuwe data te prikken. Zodra we eruit zijn, laten we dat weten. 
Gekochte kaarten blijven natuurlijk gewoon geldig. Mocht je de nieuwe datum niet kunnen, kies dan gerust een andere 1,5 metersessie uit :-). Is dat ook geen optie, dan krijg je je geld terug. 
We hopen van harte dat de situatie snel verbetert en we snel weer samen kunnen genieten van mooie optredens en heerlijk eten. Coronaproof, zoals altijd.

Met hartelijke groet, 
Jan en Gerard Krabben

1,5 meter Sessies

Intieme optredens, eten en drinken in clubsfeer

ZATERDAG EN ZONDAG 16.30 & 19.30
Kleine, intieme optredens van chansonniers, liedjeszangers en podiumbeesten van een klein uur.  Een kaartje kost 20,00 p.p. (in de Kerstperiode 24,50) en is altijd inclusief een welkomsthapje en een welkomstdrankje. Er zijn kaarten voor 1 persoon of voor 2 personen. Je hebt daarmee een vaste plaats in de zaal, vanwaar je goed zicht hebt op het optreden. 
Er zijn ook tafeltickets voor 45,00 p.p. (in de Kerstperiode 49,50). Daarvoor krijg je een eigen tafel, een welkomstdrankje en hapje, en een 2 gangenmenu. De tafeltickets zijn alleen verkrijgbaar voor 2 personen. Het menu serveren we aansluitend (16.30 sessies) of voorafgaand (de 19.30 sessies) aan het optreden.

WOENSDAGAVOND 20.00
Grap Amsterdam Popmusic en de Nieuwe KHL presenteren de hele zomer door ieder woensdag Nederlandse acts tijdens de 1,5 meter sessies. Je kunt kaartjes voor 1 of 2 personen kopen. De entree is 15 euro waarvan 10 euro rechtstreeks naar de artiest gaat. Je kunt ook een tafel voor 2 personen bestellen, inclusief een hoofdgerecht (á 17,50) naar keuze. Eten serveren we voor het optreden.

DONDERDAG- OF VRIJDAGAVOND 19.30
Optredens van Nederlandse acts tijdens de 1,5 meter sessies. Je kunt kaartjes voor 1 of 2 personen kopen. De entree is 15 euro waarvan 10 euro rechtstreeks naar de artiest gaat. Je kunt ook een tafel voor 2 personen bestellen, inclusief een hoofdgerecht (á 17,50) naar keuze. Eten serveren we voor of na het optreden.

Verantwoord
Natuurlijk houden wij ons aan de Coronaregels. En dat vragen we ook van jou. Wil je vooraf ons coronaprotocol bekijken? Voor het optreden begint leggen we de belangrijkste regels ook nog uit. 

DOLLY BELLEFLEUR

Vrij 27 nov 19.30
Dubbel & Dwars
>>KAARTEN

De intieme en huiselijke sfeer van de Nieuwe KHL voert Dolly Bellefleur terug naar het knusse Anthony Theater waar zij debuteerde. Inmiddels trekt Dolly drie decennia als Frau Antje van het Verkeerde Kantje door ons kikkerlandje. 
In de jubileumshow Dubbel & Dwars vraagt Dolly zich af wat haar ‘kruistocht in couture’ heeft opgeleverd. Samen met haar vaste klaviervirtuoos Kees van Zantwijk trakteert deze beauty with brains je op gouwe ouwe en fonkelnieuwe songs. Roze strijdliederen, ondeugende smartlappen en literaire luisterliedjes passeren in rap tempo de revue. Maar aangezien Dolly bekend staat om haar hilarische improvisaties, weet je eigenlijk nooit wat er gaat gebeuren…

Het optreden in de Nieuwe KHL is een uniek voorproefje van de gelijknamige jubileumshow die La Bellefleur op 4 december met zeskoppige band zal opvoeren in het DeLaMar Theater. Iedereen is van harte welkom! Want zoals Dolly altijd zegt: Homo, hetero, lesbisch, transgender of (b)i? We are family!
>>KIJK EN LUISTER HIER
(Foto: Piek)

THE ONE AND ONLY

Zat 28 nov, 19.30
>>KAARTEN

The One And Only speelt uitsluitend jaren 60 liedjes met een damesnaam in de titel: Walk Away Renee, Denise, Laura, Linda, Love grows where my Rosemary goes, O Carol en vele andere prachtige dames worden door Peter Lusse bezongen of toegezongen.
Peter is bekend van onder andere de televisieserie “Vrienden voor het Leven” maar nu zingt hij speciaal voor jou. Nou vooruit als je Marco, Hassan of Henk heet, mag je ook komen luisteren.

Speciaal voor de 1,5 meter sessies in kleine bezetting met Jeen Rabs op gitaar, Minco Coenraad op bas en tweede stem en Erik Bogers op piano. 
>>KIJK EN LUISTER HIER

DE RODE HORDE

Zon 29 nov16.30
Stökjes neusharing 
>>KAARTEN

Humor op de vierkante millimeter voor de liefhebber. Droogkomisch, absurdistisch theater. Ook in STÖKJES NEUSHARING zullen deze ingrediënten weer tevoorschijn komen.  Qua stijl kunt u denken aan Jiskefet, Toon Hermans, De Rode Horde of aan wie dan ook. Een interview met een kinderboekenschrijver en een masterclass zullen zeker de revue passeren.

De Rode Horde bestaat uit Harm-Jan Leemhuis & Paul Vermeulen. 
Techniek: Joep Nijveld
Affiche: Lieke van Dam
Spel, teksten en ideeën: De Rode Horde
Kap- en grimewerk: Ton Deuze 
Bewegingsadviezen: Hernia van der Spit.

De Rode Horde is al sinds jaar en dag gespecialiseerd in het maken van onbeduidende meesterwerken

MADELIJNE KOOL

Zon 6 dec 16.30
We moeten ergens beginnen’
>>KAARTEN

Kool begint altijd goed maar is geen afmaker. Beginnen is nou eenmaal meer inspirerend dan eindigen en Kool heeft nog wel duizend ideeën. Daar heeft ze haast mee: één derde van haar leven zit erop, vier dochters fietsen zonder zijwieltjes, het lichaam haakt af en de hormonen gieren door het huis. Daar komt bij: de ene helft van de wereld staat in brand en de andere helft heeft corona. 
In ‘We Moeten Ergens Beginnen’ gaat Kool aan de slag met een instapcursus circulaire economie, papieren selfies, een digitale detox en een flinke dosis zelfreflectie. Daarbij spaart ze zichzelf en de wereld om haar heen niet.  

Ooit maakte Madelijne Kool ‘van beginnen’ haar werk als conceptmaker in de reclame. Als succesvolle reclamemaker (met drie gewonnen Effies en een lease auto) stapte ze in 2014 het cabaretpodium op als zijinstromer.
Madelijne won afgelopen jaar de Persoonlijkheidsprijs en de Publieksprijs van het Utrechts Kleinkunst Festival. Ze is een vaste schrijver van het actuele slotlied bij de Open BAC en verzorgt maatwerk voorstellingen voor bedrijven. Na de voorstellingen Kool aan de GangWake Up Kool en de HahaHandleiding Fijne Feestdagen… is ‘We Moeten Ergens Beginnen’ haar vierde avondvullende cabaretprogramma. Een programma over kwetsbaarheid, veerkracht en het risico om in de orkestbak te storten.
>>KIJK EN LUISTER HIER

Tekst: Madelijne Kool / Muziek: Nicolaas Duin / Regie: Wilhelmer van Efferink.

JP DEN TEX & VERA VAN DER POEL

Vrij 11 dec 19.30
Duetten
>>KAARTEN

Gerenommeerde singer/songwriters JP den Tex en Vera van der Poel hebben elkaars wegen vaker gekruist. Zo zong Jp al een duet met Vera op zijn cd “American Tune” (2009) en Vera met JP op haar cd “Love and Taboo” (2012). Over de jaren deden zij geregeld optredens samen. Bovendien hebben beiden een grote fascinatie voor de Amerikaans/Canadese singer/songwriter Joni Mitchell ontwikkeld. Maar ook liedjes van andere iconische artiesten (Neil Young, Bonnie Raitt, Lou Reed & Nick Cave) behoren tot hun gemeenschappelijk erfgoed.

In de Nieuwe KHL doen zij – naast een aantal eigen liedjes –  een greep uit die rijke schatkamer. Soms in de originele taal, soms in een authentieke Nederlandse vertaling. Af en toe solo, maar meestal in een sprankelend duet: vandaar de titel van het programma. 
>>KIJK EN LUISTER HIER

ROLINHA KROSS

Zat 12 dec 16.30
>>KAARTEN

Rolinha Kross heeft een Joods/Tsjechische moeder en een Surinaamse vader. Al vanaf jonge leeftijd werd zij gefascineerd door oost-europese muziek en de Jiddische taal.

In deze tweede 1,5 Metersessie van Rolinha Kross (de eerste sessie in juli was snel uitverkocht!) voert zij met haar zwoele mezzo-jazz stem haar publiek mee op een reis langs de melancholische balkan waar de klanken zich mengen met joodse klezmer tot aan de gepassioneerde zuid-europese, joods-sefardische muziekcultuur. Niet alleen is haar repertoire bijzonder gevarieerd, maar door haar warme en tegelijk uitbundige stem ook buitengewoon aanstekelijk.
Met begeleiding op contrabas en gitaar door de virtuoos Tis Marang.
>>KIJK EN LUISTER HIER

MARIE & EVA

Zon 13 dec 17.30
>>KAARTEN

Marie Chaplet en Eva Bottinga ontmoette elkaar aan de Universiteit van Amsterdam en studeerden in 2017 allebei een semester in New York waar ze hun muzikaal duo Eva & Marie vormden. Sindsdien traden ze door heel Nederland op en gaven een aantal concerten in Parijs en in New York.

Begeleid door piano brengen deze twee jonge vrouwen zang en saxofoon op de voorgrond. Ze spelen eigen geschreven nummers en jazzy covers maar Marie’s Franse roots en Eva’s achtergrond in Klezmer muziek zijn ook terug te horen in hun repertoire.

Afgelopen juli stonden Marie en Eva voor de eerste keer samen op het KHL podium. Het resultaat waren twee onvergetelijke (en uitverkochte!) concerten. Een beloning voor hun grote talent.
In december vieren zij hun driejarig bestaan, viert u mee?

LUCRETIA VAN DER VLOOT & Rob van Zandvoort

Zat 19 dec 16.30
>>KAARTEN

Op 12 september speelde Lucretia van der Vloot en Rob van Zandvoort speciaal voor de 1,5 Metersessies de mooiste liedjes uit hun repertoire. Een betoverend optreden dat snel was uitverkocht. En daarom op veler verzoek in de donkere dagen voor Kerst nogmaals in de 1,5 Metersessies met een speciale Kersteditie!

Zangeres/actrice Lucretia van der Vloot heeft haar sporen inmiddels meer dan verdiend door haar optreden in diverse theatervoorstellingen, musicals, tv-series en films (o.a. Tip Top, Big, Black & Beautiful, Othello, All Stars, De Marathon). Vanaf 2003 werkte ze in haar solo-programma’s regelmatig samen met pianist Rob van Zandvoort (o.a. Tröckener Kecks en Eilander Jut) en speelden zij samen in menig klein en groot theater.

Luccretia zing nummers zowel in het Engels als in het Nederlands, van Maarten van Roozendaal tot Elvis Costello, van Nick Cave tot Randy Newman: met haar intense en tegelijk warme stemgeluid voert Lucretia je zowel langs mooie vergezichten als naar stinkende steegjes. Soul met een barokke rand, pop met een grimas maar altijd met een persoonlijke toets.
>>KIJK EN LUISTER HIER

HAVE A JOLLY DOLLY CHRISTMAS

Starring: Dolly Bellefleur & Kees van Zantwijk 
Zon 20 dec 19.00
Speciale gast: Ellen Evers
Ma 21 dec 19.00 
Speciale gast: Mylène d’Anjou

>>KAARTEN

Last van kerststress? Onder het motto ‘Alleen samen krijgen we Kerst onder controle!’ brengt Dolly Bellefleur, therapeute bij het Dolly Instituut Ambulante Geestige Gezondheidszorg, licht in de duisternis. Begeleid door Kees van Zantwijk trakteert Dolly je geheel coronaproof op muzikale prozac. Van gesuikerde kersthits tot bitterzoete smartlappen. Smullend van tongstrelende delicatessen leer je om heerlijk te ontstressen. Onder het genot van een driegangendiner krabbel je op uit de puree! Met als kers op de taart op 20 december een gastoptreden van actrice, zangeres en musical diva Ellen Evers. Ruim drie decennia schittert zij in diverse musical- en theaterproducties. Op 21 december zingt actrice, cabaretière en musicalster Mylène d’Anjou de (kerst)sterren van de hemel. Weten beide dames Dolly te verleiden tot het zingen van een duet? Ter verhoging van de feestvreugde krijg je ook een lot en maak je kans op dolle prijzen! 

Klik hier voor meer informatie over programma en diner

THOMAS WELVAADT TRIO

Zon 27 dec 16.30 & 19.30
Een ode aan Chet Baker
>>KAARTEN

Op 13 mei 1988, nog geen 3 kilometer van de nieuwe KHL viel jazztrompettist Chet Baker uit zijn hotelkamer zijn dood tegemoet. Hoewel de kwaliteit van Baker’s spel door zijn verslaving en levensstijl nogal kon verschillen, zijn velen van mening dat zijn beste werk in de laatste periode van zijn leven te horen was. Zijn favoriete instrumentatie in deze tijd was een trio dat bestond uit trompet, contrabas en gitaar (of piano). Dit zorgde voor een intiem en warm groepsgeluid waarin hij zich goed kon uitdrukken.
Thomas Welvaadt bestudeert al jarenlang het spel van Baker, schreef zijn scriptie over hem, en publiceert dit jaar een solo- transcriptieboek. Met zijn trio brengt hij niet alleen een ode aan Baker, maar ook aan het repertoire en de stijl die de Amerikaan keer op keer probeerde te perfectioneren. Tijdens het concert zullen er ook een aantal feiten en fabels over Baker en zijn leven naar voren komen.

Thomas Welvaadt trompet / Richard Goossens gitaar / Francois Rouanne contrabas

TRIO BIER LIGHT

Zat 2 jan 16.30, (19.30 is uitverkocht)
Een feest én een tranendal
>>KAARTEN

Trio Bier Light kwam, zag en overwon! De drie optredens in juli waren in korte tijd uitverkocht, dus een vervolg kon niet uitblijven.
Wederom op het intieme KHL podium als heus trio, met Rini Dobbelaar, Koos Prins en Jan Eilander. Ze spelen akoestische Trio Bier classics en een aantal nieuwe composities. Zoals altijd rauw, ongepolijst en Nederlandstalig. In lyrische volzinnen bezingen ze het onvervulbare verlangen naar Een Dapper Leven. Een zoektocht, die gelukzalige hoogten en inktzwarte diepten kende: Himmelhoch-jauchzend bis zum Töde betrübt: het leven een feest én een tranendal. 
>>KIJK EN LUISTER HIER

THE BAYOU MOSQUITOS & JEROEN KRAMER

Zon 3 jan 16.30
Gumbo met Hollandse Garnalen
>>KAARTEN

De Americana klanken van the Bayou Mosquitos en de fraaie Nederlandstalige liedjes van Jeroen Kramer samen in een swingend en onderhoudend theaterprogramma.

Jeroen Kramer en de band van Abel de Lange treffen elkaar voor het eerst samen eind 2019 in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam en beiden zullen het zich nog lang heugen.
Een vrolijk treffen tussen de Roots muziek van de Mosquitos en de gevoelige liedjes van Jeroen aangevuld met een aantal meesterlijke vertalingen van zijn hand. 
Songs van Elvis Presley, Marvin Gaye en Jim Reeves krijgen door Jeroen’s aanpak een geheel nieuwe Nederlandstalige glans.
>>KIJK EN LUISTER HIER

ABBA XS

BEATRICE & VERA VAN DER POEL
Vrij 8 jan 19.30
>>KAARTEN

Een extra small theaterconcert vol bekende songs en inside Stories over de Zweedse hitmachine ABBA.

De zussen Beatrice en Vera van der Poel zingen het repertoire van ABBA op een bijzondere manier, zoals de liedjes geschreven zijn, bij de piano. De dames zingen en vertellen het verhaal van ABBA. Het succes, de roddels, het drama, de achterklap; alles wat je altijd al wilde weten over de blonde Agneta en rode Anni-Frida.
Songs als Dancing Queen, The Winner Takes It All, Knowing Me Knowing You, Voulez Vous, SOS en natuurlijk Mama Mia!  ABBA XS is een feest der herkenning en voor elke generatie een heerlijk avondje met tijdloze hits.

Pianist: Patrick Van Herrikhuyzen (Van Dik Hout, Paul de Munnik, Marlijn Weerdenburg, Niels Geuzebroek).
>>KIJK EN LUISTER HIER

ERWIN VAN LIGTEN

Zat 9 jan, 19.30
>>KAARTEN

Erwin was tot nu toe hoofdzakelijk actief was als begeleider van vele topartiesten, maar staat het komende jaar zelf centraal als musicus. Met dit soloprogramma brengt Erwin een diversiteit aan songs en instrumentale stukken. In zijn spel als rock en bluesgitarist is de melancholie en het melodieuze al duidelijk hoorbaar. Met de akoestische gitaar en zijn ongepolijste stem weet Erwin zijn publiek tot het bot te raken en te ontroeren.

Erwin brengt een programma met eigen interpretaties van nummers van zijn helden Jackson Brown, Jimmi Hendrix, Ry Cooder, Chris Robinson e.a. afgewisseld met eigen nummers. Ook enkele songs van zijn onlangs uitgebrachte cd “ For all we know” zullen de revue passeren. Een avond met Erwin van Ligten is een avond om je vingers bij af te likken, een avond die de bezoeker ontroert, een avond met een fantastische en unieke gitarist!
>>KIJK EN LUISTER HIER

AZNAVOUR MON AMOUR

Zon 10 jan 16.30
>>KAARTEN

Charles Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. Wij vieren zijn muziek en leven.
Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria (chansons van Schoonheid en Troost) en pianist/zanger Maurits Fondse. (Matthijs van Nieuwkerk noemde hem één van de beste pianisten van Nederland) en accordeonist Oleg Fateev (o.a. Brel de Zoete Oorlog met Jeroen Willems). Met chansons in het Frans en een enkele (eigen)vertaling naar het Nederlands. Ze spelen de prachtige chansons van Aznavour en vertellen tussen door over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten.
Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van La Bohème, Hier Encore, la Mama, Emmenez-moi, She, Comme ils disent naar Les Comédiens…

Pers over de vorige voorstellingen:
‘Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond’ NH Dagblad
4 sterren voor het album Huiswaarts door Henk van Gelder in het NRC 
‘Fantastisch album, sterk trio!’  Jacques Klöters

LIEDJES DIE NIET MOCHTEN

Zat 16 & zon 17 jan
16.30 & 19.30
>>KAARTEN

Muzikaal kleinkunst liedprogramma door het Nederlied Ensemble
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Henk van Gelder en Robert van ‘t Wout


In het huidige tijdperk van social media en vrije meningsuiting is het ondenkbaar dat iets verboden wordt uit te voeren of uit te zenden. Echter, ooit had Nederland zijn heilige huisjes, zoals ‘het fatsoen’, ‘de religie’ en ‘het koningshuis’. Wie daarover wilde zingen in het theater, op de grammofoonplaat, voor de radio of op de televisie, kreeg te maken met handhavers van de goede zeden. Bijvoorbeeld vroeger met de Radio Omroep Controle Commissie of met de Vereniging Voor Eer en Deugd, die vaak sprak over ‘zedenverwildering’. Maar ook veel later nog (1992) werd het lied ‘Als op het Leidseplein de lichtjes weer eens branden gaan’ door de bevrijdingscommissie verboden, omdat het was geschreven door Jacques van Tol, die fout was in de oorlog.

Waarom mocht ‘Ouwe Daatje’ van cabaretpionier Eduard Jacobs tot in de jaren zestig niet worden uitgevoerd? En wie verbood het repertoire van J.H. Speenhoff, Jean-Louis Pisuisse, Guus Vleugel en Jos Brink? Speelden commerciële belangen een rol toen Philips de opname van het ‘Railroad’ liedje van Wim Kan op de plaat tegen hield? Wat was er nou eigenlijk zo erg aan ‘Milord’ van Corry Brokken? Zo erg dat de halve natie zich aan de ingezonden brievenschrijverij zette! En Robert Long voelde toen ook de hete adem van de christelijke censuur in zijn nek.

Gaan we nu met de huidige protesten, bedreigingen en heilige huisjes weer diezelfde kant op? Een verrassend en toch onderhoudend, eigenlijk ‘verboden’, liedjesprogramma. Geheimhouding verplicht!

Presentatie en regie: Evert de Vries
Piano en arrangementen: Amos Osterhaus
Zang: Mieke Bom, Kitty Kieftenbeld, Ingeborg Hairwassers, Bart Steenbeek, Emile Baars, Evert de Vries en Marcel Klingeler (tevens trompet)
Meer info: www.nederlied.nl

KOET, KOOIJ EN OVERHAUS

Vrij 22 jan 19.30
>>KAARTEN

Een zangeres/gitariste, een bassist/zanger en een drummer…pure popsongs en een heel eigen geluid…drie muzikanten die elkaar hebben gevonden:

Marieke Koet was jarenlang zangeres en gitariste van The Aboriginals, Arno Kooij was bassist bij o.a. Agents of Decay en Claw Boys Claw, en Wouter Overhaus was drummer in de Grasparkieten en speelde met enkele kleine onderbrekingen jaren in The Aboriginals.

Eigen nummers met veel vuur gespeeld, heldere zanglijnen, mooie samenzang en opvallende baspartijen, dat is kort samengevat wat je mag verwachten van Koet, Kooij en Overhaus!

CAFÉ WEHMUT

Zat 23 jan 19.30
>>KAARTEN

Café Wehmut is een gedroomd café waar vier vrienden bij elkaar komen om samen liedjes te schrijven over de tragiek en triomfen van onze alledaagse levens. Akoestisch en Nederlandstalig, met elementen uit de Zuid-Afrikaanse Township Jive, de Joodse Klezmer, Vlaamse folk, een snufje Americana, en natuurlijk Brel. 

Café Wehmut heeft als vaste kern Michel van Dijk (zang, gitaar), Jochen Hachgenei (percussie), Jean Koolen (zang, gitaar) en Eva Zwaving (zang, viool, piano). Hun EP’s Spring dan! (2018), Wij hebben de maan (2019) en Nieuwmarkt (2020) zijn te beluisteren op Spotify, Bandcamp, Deezer, iTunes en andere streamingkanalen. Dit najaar verschijnt hun vierde EP. Titel: Berlijn.
>>LUISTER HIER

FADOpelos2

Zon 24 jan 16.30
>>KAARTEN

Met hun deelname aan de SBS6 TV-hit “We Want More” in de zomermaanden van 2020 weet FADOpelos2 menig muziekliefhebber te ontroeren. FADOpelos2 brengt Portugese Fado op een zeer intieme manier: zang en gitaar! In Juli 2019 brachten ze hun eerste EP ‘Bairro Alto’ uit, waarop ook eigen werk te horen is. 

Muziek vol emotie, dat is waar het bij FADOpelos2 om gaat. Laat u meevoeren door de straten van Lissabon en droom weg bij het spel tussen zang en gitaar.

FADOpelos2 is een duo dat bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar). Iris maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fado muziek. Zelfs zonder de taal te begrijpen, raakte deze muziek haar diep. In 2017 kwam ze in contact met de in Portugal geboren Tiago en leidde de gezamenlijke liefde voor de fado tot een innige samenwerking.

ARIE CUPÉ & ANDRÉ VROLIJK

Zat 30 jan 16.30 & 19.30 > beiden uitverkocht
Zon 31 jan 16.30 extra matinee!
Kop uit het zand
>>KAARTEN

Arie Cupé speelde in musicals (o.a.‘De zoon van Louis Davids’, ‘Wat zien ik’, ‘De Jantjes’), in komedies (o.a. ‘Kantje Boord’, ‘Harrie let op de kleintjes’, ‘Herrie in de keuken’) en hij regisseerde vele theaterprogramma’s (van o.a. Willeke Alberti, Frans Mulder, Natascha Emanuels).

André Vrolijk beheerst met zijn wonderaccordeon musette, tango en het originele Amsterdamse repertoire dat zijn grote liefde heeft. André werkte vaak als gast bij orkesten (bij o.a. Het Metropole Orkest, Danny Malando) en begeleidde grote solisten (o.a. Paul de leeuw, Jenny Arean, Willeke Alberti).

Speciaal voor De Nieuwe KHL stelden zij een liedjesprogramma samen met teksten van o.a. Wim Sonneveld, Frans Mulder, Ivo de Wijs en Eli Asser.
>>KIJK EN LUISTER HIER

EVI DE JEAN & SAARTJE VAN CAMP

Vrij 5 feb 19.30
Nu de wind vannacht van overal komt
>>KAARTEN

Een woeste omhelzing van Saartje Van Camp en Evi De Jean. Hun verhalen en muziek nemen je mee naar waar het vuur brandt. Te midden van al wat is. Waar de stad verlaten is. Waar de hunkering naar vasthouden mag worden ingelost. En een stem van vroeger klinkt. Naar het midden van het leven. Naar waar de wind vanuit alle hoeken van het plein tegen onze blote wangen aan beukt. En waar wij, met de ogen half dicht geknepen, toch blijven staan. Midden in een lied. Midden in de tijd.

Met cello, elektronica, zang en verhalen brengen deze twee Vlaamse, in Amsterdam neergestreken vrouwen een hartverwarmende, muzikale aanraking. 

BARBARA BREEDIJK

Zat 6 feb19.30
Kan het ook uit?
>>KAARTEN

Deze onorthodoxe blonde krullenbol staat bekend om haar warme zangstem en improvisatietalent. Ze introduceert haar komische liedjes uit de kleinkunstvoorstelling ‘Kan het ook uit?’ op een aanstekelijke manier aan het publiek.
Speciaal voor De Nieuwe KHL speelt Barbara samen met jazz pianist Vera Marijt. Barbara was eerder te horen op radio 2 en speelde in het voorprogramma van Wouter Hamel en Candy Dulfer.

‘Beestachtige liedteksten met fijnzinnige vondsten en gevatte humor!’ -Cabaret concours Vlaanderen-
>>KIJK EN LUISTER HIER

(foto Vincent Basler)

JEROEN ZIJLSTRA

Zat 13 feb 16.30 & 19.30
Ja!zzZijlstra
>>KAARTEN

Terug naar waar het ooit allemaal mee begon… Jazz!
Jeroen Zijlstra heeft in de luwte van het afgelopen theaterseizoen zijn nieuwe teksten geënt op eigen jazz gerelateerde liederen met daarin een ouderwets grote ruimte voor improvisatie. 

Kom het horen, kom het zien!

Als voormalig Noordzeevisser blijft Jeroen Zijlstra ook als improviserend musicus (piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet) scherp aan de wind varen, spelenderwijs koersend op zijn innerlijk kompas. Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het lied Durgerdam slaapt, waarvoor hij de Annie M.G. Schmidtprijs won. Voor zijn gehele oeuvre ontving Jeroen Zijlstra in 2014 de Dirk Witte Prijs. 

‘Zijlstra maakt als voormalig zeeman mooi gebruik van maritieme metaforen en schept met zijn fonkelende trompet een bluesy sfeer.’ – NRC