DON 30 JAN

Pittige Mosterd; met als hoofdgast: Yvonne Kroese
Aanvang 20.30 uur
Entree gratis 

De Nieuwe KHL bouwt deze winter samen met buurtgenoten aan een creatief netwerk in de Wintersalon Pittige Mosterd! Als buurtpodium willen we de creativiteit in de Oostelijke Eilanden stimuleren en zo de buurt een oppepper geven. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we met toonaangevende gasten uit de buurt op zoek naar hun inspiratiebronnen.

In Pittige Mosterd! krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot. Na DEF P en Alain Caron is dat deze derde editie ontwerper en onafhankelijk kunstenaar Yvonne Kroese. Yvonne studeerde aan de Design Academy Eindhoven en Artez Artschool Arnhem. Ze werkt als art-director, motion designer en kunstenaar. Ze heeft les gegeven aan kunstopleidingen in Arnhem, Utrecht, Rotterdam en Maastricht en werkt momenteel als docent game-design aan de kunstacademie in Utrecht.

Onze ontwapenende gastvrouw Maureen Kamphuis ontlokt de gast ontboezemingen over de successen en leerzame mislukkingen en over het geheime recept om de inspiratie op gang te houden. Put zij kracht en energie uit een geheime liefde voor de natuur, een knotsgekke hobby, een bepaalde muziekstijl of een eetverslaving, om telkens weer creatieve hoogstandjes af te leveren? Je ontdekt het in Pittige Mosterd! Én je kunt zelf uitproberen of het voor jou ook werkt.

De wintersalon biedt je, naast deze onbetaalbare inside-information, een warme en open sfeer waarin je de wintergast én andere creatief ingestelde buurtgenoten beter kunt leren kennen. Stel vragen, deel je eigen ervaringen en luister naar die van anderen, en laat zo deze winter je eigen inspiratie tot bloei komen! 

Nieuwsgierig hoe zo een avond gaat? Luister hier de podcast van Geluiden uit Oost van de vorige editie!

VRIJ 31 JAN

Gipsy Saloon: Ogto Gadjè
Aanvang 19.00 uur
Entree: 5,00 

Heerlijk eten en drinken en tegelijk luisteren naar muziek uit het hart. Klinkt goed? Dat is het ook! Iedere maand kunt u in De Nieuwe KHL getuige zijn van een wonderlijke transformatie. Dan verandert een Hollands muzikantengezelschap in een opzwepend zigeunerorkest  met eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers. Sluit je ogen, luister naar de ziel van de muziek en proef het eten voor een minireis naar het Oosten.

De bevlogen musici van Ogto Gadjè hebben zich helemaal in de zigeunermuziek verdiept en voegden er een eigen twist aan toe. Van Hongaarse nota’s en Roemeense doina’s tot Jiddische Klezmer, Russisch/Poolse liedjes en zigeuner- jazz in de stijl van Django Reinhardt en Stephane Grappelli. Zelfs Zuid-Amerikaanse bossanova’s en tango’s zijn Ogto Gadjè niet vreemd, geheel in de geest van zigeunermuziek: zuivere cross-over.

Ogto Gadjè bestaat inmiddels drieentwintig jaar en ontving in 2011 de prestigieuze Gouden Viool, een onderscheiding die tweejaarlijks wordt uitgereikt door de Nederlandse Sinti- en Roma-gemeenschap aan groepen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het uitdragen en onderhouden van de zigeuner(muziek)cultuur in Nederland.

Reserveren voor het eten kan via deze link  . Of bel 020 – 77 91 575

ZON 16 FEB

Zondagmatinee: 
ERNST JANSZ solo
Aanvang 16.00

>>KAARTEN

Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium van de Nieuwe KHL. Hij maakte in de jaren 60 deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar. 

Hij maakte een aantal soloplaten, zoals De Overkant en Molenbeekstraat, met intieme melancholische liedjes. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd Dromen van Johanna met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan, waarmee hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter onderstreepte.

In 2017 vierde hij zijn 50-jarig jubileum als artiest met de release van een nieuw album De Neerkant en een gelijknamig boek en theatertournee.

ZON 23 FEB / ZON 29 MRT

Shaffy Vivant
Aanvang 16.00 uur
Voorverkoop 20,00
>>KAARTEN 23/02
>>KAARTEN 29/03

Na twee uitverkochte edities in oktober en november in 2020 nog twee keer Shaffy Vivant!

Tien jaar na de dood van Ramses leven zijn liedjes nog volop. Dat vieren we met vier speciale zondagmatinees onder de naam ‘Shaffy Vivant’.

Nico van der Linden begeleidde hem jarenlang op de piano en doet dat nu met vier gerenomeerde zangeressen: Sylvia Alberts (die al in de jaren zestig met Shaffy optrad), Ine Kuhr, Machteld van der Gaag en Rolinha Kross. Zij vertolken de bekende én de minder bekende Shaffy nummers. 
Biograaf

Sylvester Hoogmoed vertelt over het kleurrijke leven van de Egyptisch-Russische chansonnier, die zich toch het meest thuisvoelde in ‘Mama Mokum’ en praat hier ook over met gasten die een bijzondere band hadden met Ramses. En uiteraard sluiten we af met een Shaffy sing-a-long.

Blijft u na afloop ook eten in het restaurant? Reserveren kan via deze link  Of bel 020 – 77 91 575

ZON 1 MAART

Zondagmatinee: 
Spetterende Letteren  
Aanvang 16.00

Voorverkoop 18,50, deur 20,00
>> KAARTEN

Wegens succes in reprise!

In een fantasierijk muzikaal avontuur neemt singer-songwriter Chris Bernhart je mee door de Nederlandse literatuur. Spetterende Letteren bezingt beroemde schrijvers en boekpersonages, dronkenschap en reizen, Drenthe en Amsterdam: een poëtische road movie op zoek naar een geheimzinnig schrijverscongres in Gasselteboerveensetweedenijemond. Wat volgt is een zoektocht naar ‘Roots’. Wat is leuker: Het Boekenbal in Amsterdam of een kampvuur met je vrienden op het platteland?

Dagblad van het Noorden: “…bewezen talent en nergens opdringerige lef.”…” Spetterende Letteren bevat ook klezmer, een wals en chansons..”
Theaterkrant…“..hartstochtelijke liederen tussen Amsterdam en Drenthe.”…“Spetterende Letteren drijft op een prettig surrealisme…”
Het Parool…“..hallucinerende Roadmovie. Je moet maar durven..” “..op het eind valt alles op z’n plek..”

Op het podium: Chris Bernhart (zang, contrabas), Jaap van der Panne (gitaren), Charly Zastrau (piano/ ketels), Pieter Ubbels (saxen).
Bijzondere gast vanmiddag is buurtgenoot Ellen ten Damme.

Op het scherm: Tommy Wieringa, Kader Abdolah, Paulien Cornelisse, Ronald Giphart, Suzanna Jansen (o.a. Het pauperparadijs), Tom de Ket.

Meer info: www.spetterendeletteren.nl

Trailer: https://youtu.be/a1yvcsDNcKI

ZON 15 MAART

Zondagmatinee:
David Vos
Aanvang 16.00 uur
>>KAARTEN 

We zijn er trots op dat David Vos voor het derde achtereenvolgende jaar het podium betreed in onze serie  zondagmatinees.
David zingt en spreekt werk van Lennaert Nijgh, Frans Halsema, Jeroen Zijlstra, Willem Wilmink, Johan Hoogeboom, Theo Nijland, Lieven Tavernier en natuurlijk van Jacques Brel.
 De donkerbruine stem van David Vos is geschapen voor het zingen van Brel, die hij op eigen wijze vertolkt met eenzelfde zeggingskracht en hartstocht

Een middag met heerlijke luisterliedjes en doorleefde chansons. Bezield en bezielend begeleid aan de vleugel door Nettie Krull.

Maak de middag compleet en blijf na het optreden eten. Reserveer hier een tafel of bel 020  77 91 575

ZON 5 APRIL

Zondagmatinee: 
Lucette van den Berg
Aanvang 16.00

Voorverkoop 15,00, deur 16,00
>>KAARTEN

‘Solo’ is een intiem liedjesprogramma, waarbij Lucette van den Berg Jiddische liedjes zingt en piano speelt. Laat je verrassen door overrompelende echtheid en de zuigende kracht van persoonlijke teksten en warme en intieme muziek. ‘Solo’ is zacht en direct tegelijk…
Lucette voert je langs verschillende hoogtepunten en dieptepunten uit het leven. De muziek is toegankelijk, maar niet typisch wat je bij Jiddische muziek zou verwachten, soms opwindend, soms verstild, maar altijd warm en intiem.

Luister alvast >>
Foto: Janet Parela – van den Berg

ZON 17 MEI

Zondagmatinee: 
Lenny Kuhr
Aanvang 16.00

Voorverkoop 20,00
>>KAARTEN

In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. De mens en de zanger vergaan maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het is namelijk de ziel van de mens en zonder ziel is er geen leven dus ook geen muziek. 
Het besef dat alle dingen komen en gaan binnen het tijdloze gegeven dat wij zijn, stemt tot weemoed en tot vreugde en tot alle muziek die in dit programma te horen zal zijn.

Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar laten wij de snaren en stemmen klinken, omdat ze klinken willen om de snaar in jou te vinden.

‘De duizenden dingen vergaan
Maar het lied zal alle harten doordringen
Ja altijd en eeuwig dus laten we zingen
Iets mooiers is er niet.’ 

Je bent welkom