DONDERDAG: POPUP CHOIR

Aanvang 19.30
Pay-what-you-want

Het beproefde recept van het Popup Choir: in een uur leer je je partij (iedereen kan het!), het meerstemmige resultaat wordt vastgelegd op video en vervolgens blijf je natuurlijk nog even hangen met een drankje in de hand. Zingen in een koor, maar dan net even anders…

Don 27 feb: Taylor Swift – Blank Space
Don 5 mrt: Handsome Poets – Sky on Fire
Don 12 mrt: A-Ha – Take on Me
Don 19 mrt: Rolling Stones – Paint it Black

Don 26 mrt: Lorde – Royals

ZON 23 FEB

Shaffy Vivant
Aanvang 16.00 uur
Voorverkoop 20,00
UITVERKOCHT!


Tien jaar na de dood van Ramses leven zijn liedjes nog volop. Dat vieren we met vier speciale zondagmatinees onder de naam ‘Shaffy Vivant’.

Nico van der Linden begeleidde hem jarenlang op de piano en doet dat nu met vier gerenomeerde zangeressen: Sylvia Alberts (die al in de jaren zestig met Shaffy optrad), Ine Kuhr, Machteld van der Gaag en Rolinha Kross. Zij vertolken de bekende én de minder bekende Shaffy nummers. 
Biograaf

Sylvester Hoogmoed vertelt over het kleurrijke leven van de Egyptisch-Russische chansonnier, die zich toch het meest thuisvoelde in ‘Mama Mokum’ en praat hier ook over met gasten die een bijzondere band hadden met Ramses. En uiteraard sluiten we af met een Shaffy sing-a-long.

Blijft u na afloop ook eten in het restaurant? Reserveren kan via deze link  Of bel 020 – 77 91 575

WO 26 FEB

Pittige Mosterd; met als hoofdgast: Ewerdt Hilgemann 
Aanvang 20.30 uur
Entree gratis 

In Pittige Mosterd! krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot. Na DEF P, Alain Caron, Yvonne Kroese is dat deze vierde editie de gevierde kunstenaar Ewerdt Hilgemann.

Ewerdt is gefascineerd door de kracht van natuurelementen, die hij loslaat op perfect gecreëerde vormen. Vooral met zijn ‘Implosion Sculptures’ maakte hij wereldwijd naam. In 2014 werd Hilgemann uitgenodigd door de stad New York om zijn werk voor een periode van drie maanden op de middenberm van de Park Avenue te tonen. Recent heeft museum Kröller Müller een aantal werken van hem aangekocht en eren zij hem in maart 2020 met een overzichtstentoonstelling. 

Onze ontwapenende gastvrouw Maureen Kamphuis ontlokt de gast ontboezemingen over de successen en leerzame mislukkingen en over het geheime recept om de inspiratie op gang te houden. Put hij kracht en energie uit een geheime liefde voor de natuur, een knotsgekke hobby, een bepaalde muziekstijl of een eetverslaving, om telkens weer creatieve hoogstandjes af te leveren? Je ontdekt het in Pittige Mosterd! Én je kunt zelf uitproberen of het voor jou ook werkt.

De wintersalon biedt je, naast deze onbetaalbare inside-information, een warme en open sfeer waarin je de wintergast én andere creatief ingestelde buurtgenoten beter kunt leren kennen. Stel vragen, deel je eigen ervaringen en luister naar die van anderen, en laat zo deze winter je eigen inspiratie tot bloei komen! 

Nieuwsgierig hoe zo een avond gaat? Luister hier de podcast van Geluiden uit Oost van een eerdere editie!

ZON 1 MAART

Zondagmatinee: 
Spetterende Letteren  
Aanvang 16.00

Voorverkoop 18,50, deur 20,00
>> KAARTEN

Wegens succes in reprise!

In een fantasierijk muzikaal avontuur neemt singer-songwriter Chris Bernhart je mee door de Nederlandse literatuur. Spetterende Letteren bezingt beroemde schrijvers en boekpersonages, dronkenschap en reizen, Drenthe en Amsterdam: een poëtische road movie op zoek naar een geheimzinnig schrijverscongres in Gasselteboerveensetweedenijemond. Wat volgt is een zoektocht naar ‘Roots’. Wat is leuker: Het Boekenbal in Amsterdam of een kampvuur met je vrienden op het platteland?

Dagblad van het Noorden: “…bewezen talent en nergens opdringerige lef.”…” Spetterende Letteren bevat ook klezmer, een wals en chansons..”
Theaterkrant…“..hartstochtelijke liederen tussen Amsterdam en Drenthe.”…“Spetterende Letteren drijft op een prettig surrealisme…”
Het Parool…“..hallucinerende Roadmovie. Je moet maar durven..” “..op het eind valt alles op z’n plek..”

Op het podium: Chris Bernhart (zang, contrabas), Jaap van der Panne (gitaren), Charly Zastrau (piano/ ketels), Pieter Ubbels (saxen).
Bijzondere gast vanmiddag is buurtgenoot Ellen ten Damme.

Op het scherm: Tommy Wieringa, Kader Abdolah, Paulien Cornelisse, Ronald Giphart, Suzanna Jansen (o.a. Het pauperparadijs), Tom de Ket.

Meer info: www.spetterendeletteren.nl

Trailer: https://youtu.be/a1yvcsDNcKI

ZON 15 MAART

Zondagmatinee:
David Vos
Aanvang 16.00 uur
Entree 15,00
>>KAARTEN 

We zijn er trots op dat David Vos voor het derde achtereenvolgende jaar het podium betreed in onze serie  zondagmatinees.
David zingt en spreekt werk van Lennaert Nijgh, Frans Halsema, Jeroen Zijlstra, Willem Wilmink, Johan Hoogeboom, Theo Nijland, Lieven Tavernier en natuurlijk van Jacques Brel.
 De donkerbruine stem van David Vos is geschapen voor het zingen van Brel, die hij op eigen wijze vertolkt met eenzelfde zeggingskracht en hartstocht

Een middag met heerlijke luisterliedjes en doorleefde chansons. Bezield en bezielend begeleid aan de vleugel door Nettie Krull.

Maak de middag compleet en blijf na het optreden eten. Reserveer hier een tafel of bel 020  77 91 575

WO 18 MRT

Amsterdam Dans Orkest:
1e Jazz for the Millions
Aanvang 20.00
Entree 7,50

>>KAARTEN

Een avond gevuld met de klanken van de beroemde big bands van  Ellington, Basie, Goodman en ons eigen trio zangeressen.

Het Amsterdam Dans Orkest bestaat sinds 1975 en bezit een uniek repertoire van de hand van Rob Kwakkernaat, welke ruim 170 arrangementen heeft geschreven uit het zgn. Swing Era tijdperk (1930-1950). Wij brengen met ons orkest deze muziek met liefde en passie weer tot leven!

Als u komt om 20.00 uur zijn wij reeds begonnen en laten u graag voor de pauze zien hoe het nu gaat in zo een grote band, een kijkje in de keuken zeg maar, daarna spelen we tot 22.30 uur heerlijke swingende, dansbare muziek.

Komt u ook samen met ons de week doormidden prikken!

De Band staat onder leiding van Bruce Skinner.

VRIJ 27 MRT

Gipsy Saloon: Servus
Aanvang 19.00
Entree 5,00

Een gouden concept: eten, drinken en luisteren naar de Hollandse zigeunermuziek van Servus. Niet-zigeuners die zigeunermuziek spelen, kan dat? Jazeker, want zigeunermuziek speel je met je hart. Dat heeft de muzikale nestor van het orkest, Nello Mirando, absoluut overgedragen. Servus speelt eigen composities en Russische, Yiddische en Yoegoslavische nummers.

Blijf je mee-eten en drinken?  Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

ZON 29 MAART

Shaffy Vivant
Aanvang 16.00 uur
Voorverkoop 20,00
UITVERKOCHT!

Tien jaar na de dood van Ramses leven zijn liedjes nog volop. Dat vieren we met vier speciale zondagmatinees onder de naam ‘Shaffy Vivant’. Na drie uitverkochte Shaffy Vivants, sluiten we de serie af met een speciale editie waar vele gastzangers en zangeressen het podium van de Nieuwe KHL betreden voor een ode aan Ramses Shaffy.

Nico van der Linden begeleidde Ramses jarenlang op de piano en doet dat nu ook: Sylvia Alberts (die al in de jaren zestig met Shaffy optrad), Ine Kuhr, Rolinha Kross, Jan Elbertse, Tom de Jong, Nico Knapper, Janneke de Groot, Darila van der Linden, Sigrid van der Linden en Annemarie Oster! Zij vertolken de bekende én de minder bekende Shaffy nummers. 

Biograaf Sylvester Hoogmoed vertelt tussendoor over het kleurrijke leven van de Egyptisch-Russische chansonnier, die zich toch het meest thuisvoelde in ‘Mama Mokum’. En uiteraard sluiten we af met een Shaffy sing-a-long. 

Blijft u na afloop ook eten in het restaurant? Reserveren kan via deze link  Of bel 020 – 77 91 575

ZON 5 APRIL

Zondagmatinee: 
Lucette van den Berg
Aanvang 16.00

Voorverkoop 15,00, deur 16,00
>>KAARTEN

‘Solo’ is een intiem liedjesprogramma, waarbij Lucette van den Berg Jiddische liedjes zingt en piano speelt. Laat je verrassen door overrompelende echtheid en de zuigende kracht van persoonlijke teksten en warme en intieme muziek. ‘Solo’ is zacht en direct tegelijk…
Lucette voert je langs verschillende hoogtepunten en dieptepunten uit het leven. De muziek is toegankelijk, maar niet typisch wat je bij Jiddische muziek zou verwachten, soms opwindend, soms verstild, maar altijd warm en intiem.

Luister alvast >>
Foto: Janet Parela – van den Berg

ZON 19 APRIL

Zondagmatinee: 
De Benonies
Aanvang 16.00

Entree 15,00
>>KAARTEN

De BENONIES, spelen vrolijke en melancholieke, opzwepende en melodieuze muziek.

In 1983 richtten enkele conservatoriumstudenten samen met een tweetal beeldend kunstenaars een bandje op. Om swingende en nostalgische muziek te maken, vaak afkomstig uit de prachtige Italiaanse films van vooral Fellini. Deze muziek, gecomponeerd door Nino Rota, is een mengeling van circus-,  dorpsharmoniekapel-, jazz- en operamuziek. Daarna werd het repertoire uitgebreid met onder meer klezmer, muziek uit Zuid Amerika en uit de Balkan. Maar ook met liederen uit de Duitse theatermuziek van twintiger en dertiger jaren uit de vorige eeuw.

De Benonies bestaan uit: Jetta Starreveld – zang, Joost van Son – accordeon, Eefje Benning – klarinet/sopraan saxofoon, Titus Dekker – altsaxofoon, Hans Terhorst – basgitaar, Dirk Jan de Koning – slagwerk. 

Zondagmiddag 19 april 2020 spelen de Benonies een programma met filmmuziek uit de beroemde films van Fellini waaronder Otto e Mezzo, Amarcord en La Strada.De bijbehorende filmfragmenten worden boven de muziek geprojecteerd. Daarnaast wordt een aantal swingende nummers uit het grote Benonies repertoire gespeeld.

ZON 17 MEI

Zondagmatinee: 
Lenny Kuhr
Aanvang 16.00

Entree 20,00
>>KAARTEN

Net 19 was Lenny Kuhr toen zij in 1969 het Eurovisie Songfestival won. Meer dan 50 jaar later, op 16 mei, staat zij weer op dat podium, als speciale gast tijdens de finale van het Songfestival in Nederland. En één dag later, op 17 mei staat ze op het podium van de Nieuwe KHL. Hoe bijzonder is dat. 

“In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. De mens en de zanger vergaan maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het is namelijk de ziel van de mens en zonder ziel is er geen leven dus ook geen muziek. Het besef dat alle dingen komen en gaan binnen het tijdloze gegeven dat wij zijn, stemt tot weemoed en tot vreugde en tot alle muziek die in dit programma te horen zal zijn.”

Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar.

‘De duizenden dingen vergaan
Maar het lied zal alle harten doordringen
Ja altijd en eeuwig dus laten we zingen
Iets mooiers is er niet.’