1,5 meter Sessies

Intieme optredens, eten en drinken in clubsfeer

WOENSDAG AVOND 21.00
Grap Amsterdam Popmusic en de Nieuwe KHL presenteren de hele zomer door ieder woensdag Nederlandse acts tijdens de 1,5 meter sessies. Je kunt kaartjes voor 1 of 2 personen kopen. De entree is 15 euro waarvan 10 euro rechtstreeks naar de artiest gaat. Je kunt ook een tafel voor 2 personen bestellen, inclusief een hoofdgerecht (á 17,50) naar keuze. Eten serveren we voor of na het optreden.

DONDERDAG OF VRIJDAG AVOND 19.30 & 21.00
Optredens van Nederlandse acts tijdens de 1,5 meter sessies. Je kunt kaartjes voor 1 of 2 personen kopen. De entree is 15 euro waarvan 10 euro rechtstreeks naar de artiest gaat. Je kunt ook een tafel voor 2 personen bestellen, inclusief een hoofdgerecht (á 17,50) naar keuze. Eten serveren we voor of na het optreden.

ZATERDAG EN ZONDAG 16.30 & 19.30
Kleine, intieme optredens van chansonniers, liedjeszangers en podiumbeesten van een klein uur.  Een kaartje kost 20,00 p.p. en is altijd inclusief een welkomsthapje en een welkomstdrankje. Er zijn kaarten voor 1 persoon of voor 2 personen. Je hebt daarmee een vaste plaats in de zaal, vanwaar je goed zicht hebt op het optreden. 
Er zijn ook tafeltickets voor 45,00 p.p. Daarvoor krijg je een eigen tafel, een welkomstdrankje en hapje, en een 2 gangenmenu. De tafeltickets zijn alleen verkrijgbaar voor 2 personen. Het menu serveren we aansluitend of voorafgaand aan het optreden. Liever in het restaurant of op het terras eten? Dat kan ook.

Verantwoord
De 1,5 metersessies zijn natuurlijk corona-proof. Iedereen wordt geplaceerd. Er is 1,5 meter afstand tussen de tafels, stoelen en krukken, een gescheiden ingang en uitgang, en we houden de hygiënemaatregelen strikt in acht. Heb je klachten? Dan kun je jammer genoeg niet komen, en krijg je je geld terug. Conform de RIVM richtlijnen mag je ook als niet-huishouden met zijn tweeën aan dezelfde tafel zitten. Is je gezelschap groter dan 2? Dan moet je een huishouden vormen. Neem bij twijfel contact met ons op!

RHOU

Wo 23 sept, 21.00
>>KAARTEN

RHOU maakt Nederlandstalige droompop die is opgebouwd uit organische elektronica en sferische teksten die een beroep doen op je fantasie. De driekoppige band haalt met name hun inspiratie uit boeken, films en synthesizers. In juni bracht Rhou hun eerste EP Ochtendgloren uit. 
>>KIJK EN LUISTER HIER

Sylvia Alberts & NICO VAN DER LINDEN

Zon 27 sept 16.30 & 19.30
Sylvia en Nico doen Ramses en Annie M.G.
>>KAARTEN

Meer dan 50 jaar theaterervaring neemt zangeres en cabaretière Sylvia Alberts mee het podium op.  Ze begon haar carrière meteen goed bij Shaffy Chantate, een voortzetting van het succesvolle Shaffy Chantant van Ramses Shaffy. Een lange theaterloopbaan volgde, met cabaretprogramma’s (o.a. met Seth Gaaikema en Frits Lambrechts), muzikaal spektakel (met Willem Breuker) en musicals (zoals Billy Eliot, De Club, Dirty Dancing en De Jantjes). 

Met Nico van der Linden, lang de vaste pianist van Ramses Shaffy, gaat ze al lang terug. Hun eerste professionele  samenwerking was bij Cabaret Tekstpierement, dat Sylvia mede oprichtte. Onlangs stonden ze weer samen op het podium met het succesvolle Shaffy Vivant. En nu zijn ze te bewonderen op het intieme podium van de 1,5 meter sessies in De Nieuwe KHL.

BANNER.

Wo 30 sept21.00
>>KAARTEN

Grote, organische songs verweven met creative fingerpicking. Songwriter Banner. heeft in twee jaar tijd een onmiskenbare handtekening voor zichzelf gecreëerd. De dromerige indie-folk, die tot dusver op twee EP’s gevangen werd, leverde al ruim een miljoen streams op. Dit terwijl Banner. als support van o.a. Villagers, Newton Faulkner, Rhys Lewis en het soloproject van Tame Impala-drummer Julien Barbagallo langs enkele van de mooiste popzalen van Europa tourde.

Sinds de release van debuutsingle Compass in 2017 is Banner. niet meer weg te denken uit diverse internationale Spotify playlists. Muzikaal doet Banner. denken aan grootheden zoals Nick Mulvey, Fink, Ben Howard en John Martyn, veelal met zijn explosieve liveband op het podium. Na eindeloos touren door Nederland, Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, Italië en Engeland keert Banner. terug naar de basis. In een speciale intieme duo set-up geeft hij met zijn gitaarwerk in de spotlight een voorproefje van nieuwe muziek.
>>KIJK EN LUISTER HIER

GIPSY SALOON: SERVUS

Vrij 2 okt, 19.00
Entree: 37,50 (entree & een 2 gangen menu)

>>KAARTEN

Het was een prettige zekerheid: iedere maand kon u in De Nieuwe KHL getuige zijn van een wonderlijke transformatie. Dan veranderde een Hollands muzikantengezelschap in een opzwepend zigeunerorkest met eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers. Nu pakken we de draad weer voorzichtig op. Uiteraard corona-proof, conform de 1,5 Metersessies. Heerlijk eten en drinken en tegelijk luisteren naar muziek uit het hart, daar knapt iedereen van op. 

BEATRICE VAN DER POEL & TIM EIJMAAL

Zat 3 oktober 16.30 & 19.30
>>KAARTEN

Beatrice speelt haar mooiste liedjes en gloednieuw materiaal van haar pas verschenen album Montere Weemoed dat door Frits Spits in de Taalstaat werd gelanceerd. 
Geïnspireerd door haar samenwerking met auteur Thomas Verbogt waarmee ze afgelopen seizoen een voorstelling maakte, bracht ze onlangs een nieuw album uit. Beatrice laat zich niet in 1 hokje plaatsen en zoekt de muzikale grenzen op; pop, jazz, kleinkunst, soul en blues worden met elkaar vermengd. Songs schrijft ze op gitaar of op haar vintage lapsteel uit 1936. Voor een gedicht van de overleden tv presentator en dichter Wim Brands schreef ze de muziek. Gitarist Tim Eijmaal (o.a. bij Sven Hammond, Matt Simons, New Cool Collective) arrangeerde en produceerde het album. 

Samen brengen ze een gloedvol en persoonlijk concert vol weemoed, blues, poëzie en een aantal vertaalde songs van Jimi Hendrix.
Een gloedvol en persoonlijk concert vol weemoed, blues en poëzie
>>KIJK EN LUISTER HIER

David Vos

Zon 4 okt 16.30
>>KAARTEN

We zijn er trots op dat David Vos voor de tweede maal een 1,5 Metersessie verzorgd op het podium van de Nieuwe KHL. Deze keer onder de bezielende begeleiding aan de vleugel door Nettie Krull.

David zingt en spreekt werk van Lennaert Nijgh, Frans Halsema, Jeroen Zijlstra, Willem Wilmink, Johan Hoogeboom, Theo Nijland, Lieven Tavernier en natuurlijk van Jacques Brel.
 De donkerbruine stem van David Vos is geschapen voor het zingen van Brel, die hij op eigen wijze vertolkt met eenzelfde zeggingskracht en hartstocht

Een middag met heerlijke luisterliedjes en doorleefde chansons.
>>KIJK EN LUISTER HIER

PUNTJUDITH

Wo 7 okt, 21.00
>>KAARTEN

puntjudith neemt je mee in gedachte flow van de millenial in een chaotische wereld en een overvol brein. Door een punt te zetten met haar muziek stelt ze zichzelf vragenHoe vindt je betekenis en verbinding in een digitale samenleving? En waar durf jij nog voor te staan? 

Met haar expressieve, Nederlandse teksten, rauwe stem, en een elektronische sound blaast puntjudith omver. 

THE CHERRIES

Zat 10 okt, 16.30
>>KAARTEN

Maaike Widdershoven, Karen Levin en Yolanda Germain, drie professionele zangeressen die hun sporen hebben verdiend in grote theaterproducties en voorstellingen in binnen- en buitenland, nemen je coronaproof mee naar vervlogen tijden. Deze drie prachtige vrouwen met dito stemmen hebben als motto; ‘It don’t mean a thing if it ain’t got that swing!’.
Bei The Cherries bist du schön, en daarom verwennen ze jou met oor en oogstrelende Vintage Vocal Swing ondergedompeld in een very cherry sausje van humor.

Een optreden vol prachtige close-harmony songs. Met nummers van Marilyn Monroe tot The Andrews Sisters, van Doris Day tot Nat King Cole komt de muziek van de jaren 30, 40 en 50 weer tot leven! Als kersje op de taart komen ook een aantal vintage make-overs van hedendaagse popsongs voorbij. De voor The Cherries zo kenmerkende outfits en choreografieën maken het geheel helemaal af.

Dit wordt een onvergetelijke en nostalgische avond. Warm en intiem, ook op anderhalve meter afstand!
>>KIJK EN LUISTER HIER

KABIER NOOR MOHAMED

Zon 11 okt 16.30
>>KAARTEN

Kabier Noor Mohamed is een Amsterdamse moslim die geestige, intieme en meeslepende liederen zingt. In zijn theaterconcerten ‘De wonderbaarlijke genezing van een depressieve moslim’ en ‘Het hart van een liefdesextremist’ zong en vertelde hij over zijn leven vol hobbels en hartzeer. Met een flinke dosis humor en scherpzinnige teksten neemt hij zijn aanrommelende medemens en vooral zichzelf liefdevol de maat.

In de Nieuwe KHL zingt hij onder begeleiding van zijn vaste begeleider accordeonist Andre Vrolijk indringende nummers over de vele vrouwen in zijn bestaan. Met muziek van Hans Kunneman, André Vrolijk, Tom Waits, Graham Gouldman, George Brassens, e.a.
Teksten en regie: Marc Smit
>>KIJK EN LUISTER HIER

MOOIE NOTEN 2020

Wo 14 & 21 & 28 okt en 4 nov, 20.00
>>KAARTEN

Mooie Noten is de Amsterdamse popsongcompetitie voor singer-songwriters en (semi)akoestische acts van maximaal drie personen. Het uitgangspunt is de popsong zelf, waarbij gelet wordt op compositie, teksten en muzikale presentatie. Mooie Noten is een begrip in Nederland, niet in de laatste plaats door de bijzondere podia waar de deelnemers kunnen spelen. Met dit jaar de finale in de Waalse Kerk. 
Uit alle inschrijvingen zijn 18 acts geselecteerd voor de vier voorrondes die dit jaar alle vier in de Nieuwe KH zijn. De vier winnaars van de voorrondes en twee acts met een wildcard gaan door naar finale op donderdag 17 december in de Waalse kerk. 

De deelnemers:
Woensdag 14 oktober: F L O R A . m u s i c / Celina Music / Astronaut / Akiko Mik / Hayley
Woensdag 21 oktober: Koolstrae / Marta Arpini / DEUX MILLE
Woensdag 28 oktober: Jamiro Sol / Kwame Drews / Sorah Snow / ELLE / Sad Sapien
Woensdag 4 november: Melle / Liza Lo / Vaarwater / Leah Rye

JP DEN TEX & VERA VAN DER POEL

Zon 18 okt 16.30
Duetten
>>KAARTEN
Gerenommeerde singer/songwriters JP den Tex en Vera van der Poel hebben elkaars wegen vaker gekruist. Zo zong Jp al een duet met Vera op zijn cd “American Tune” (2009) en Vera met JP op haar cd “Love and Taboo” (2012). Over de jaren deden zij geregeld optredens samen. Bovendien hebben beiden een grote fascinatie voor de Amerikaans/Canadese singer/songwriter Joni Mitchell ontwikkeld. Maar ook liedjes van andere iconische artiesten (Neil Young, Bonnie Raitt, Lou Reed & Nick Cave) behoren tot hun gemeenschappelijk erfgoed.

In de Nieuwe KHL doen zij – naast een aantal eigen liedjes –  een greep uit die rijke schatkamer. Soms in de originele taal, soms in een authentieke Nederlandse vertaling. Af en toe solo, maar meestal in een sprankelend duet: vandaar de titel van het programma. 
>>KIJK EN LUISTER HIER
>>KIJK EN LUISTER HIER

ERWIN VAN LIGTEN

Zat 24 okt 19.30
>>KAARTEN

Erwin was tot nu toe hoofdzakelijk actief was als begeleider van vele topartiesten, maar staat het komende jaar zelf centraal als musicus. Met dit soloprogramma brengt Erwin een diversiteit aan songs en instrumentale stukken. In zijn spel als rock en bluesgitarist is de melancholie en het melodieuze al duidelijk hoorbaar. Met de akoestische gitaar en zijn ongepolijste stem weet Erwin zijn publiek tot het bot te raken en te ontroeren.

Erwin brengt een programma met eigen interpretaties van nummers van zijn helden Jackson Brown, Jimmi Hendrix, Ry Cooder, Chris Robinson e.a. afgewisseld met eigen nummers. Ook enkele songs van zijn onlangs uitgebrachte cd “ For all we know” zullen de revue passeren. Een avond met Erwin van Ligten is een avond om je vingers bij af te likken, een avond die de bezoeker ontroert, een avond met een fantastische en unieke gitarist!
>>KIJK EN LUISTER HIER

EVI DE JEAN & SAARTJE VAN CAMP

Zon 25 okt 16.30
Nu de wind vannacht van overal komt
>>KAARTEN

Een woeste omhelzing van Saartje Van Camp en Evi De Jean. Hun verhalen en muziek nemen je mee naar waar het vuur brandt. Te midden van al wat is. Waar de stad verlaten is. Waar de hunkering naar vasthouden mag worden ingelost. En een stem van vroeger klinkt. Naar het midden van het leven. Naar waar de wind vanuit alle hoeken van het plein tegen onze blote wangen aan beukt. En waar wij, met de ogen half dicht geknepen, toch blijven staan. Midden in een lied. Midden in de tijd.

Met cello, elektronica, zang en verhalen brengen deze twee Vlaamse, in Amsterdam neergestreken vrouwen een hartverwarmende, muzikale aanraking. 

KOET, KOOIJ EN OVERHAUS

Vrij 30 okt 19.30
>>KAARTEN

Een zangeres/gitariste, een bassist/zanger en een drummer…pure popsongs en een heel eigen geluid…drie muzikanten die elkaar hebben gevonden:

Marieke Koet was jarenlang zangeres en gitariste van The Aboriginals, Arno Kooij was bassist bij o.a. Agents of Decay en Claw Boys Claw, en Wouter Overhaus was drummer in de Grasparkieten en speelde met enkele kleine onderbrekingen jaren in The Aboriginals.

Eigen nummers met veel vuur gespeeld, heldere zanglijnen, mooie samenzang en opvallende baspartijen, dat is kort samengevat wat je mag verwachten van Koet, Kooij en Overhaus!

JEROEN ZIJLSTRA

Zat 31 OKT 16.30 & 19.30
Ja!zzZijlstra
>>KAARTEN

Terug naar waar het ooit allemaal mee begon… Jazz!
Jeroen Zijlstra heeft in de luwte van het afgelopen theaterseizoen zijn nieuwe teksten geënt op eigen jazz gerelateerde liederen met daarin een ouderwets grote ruimte voor improvisatie. 

Kom het horen, kom het zien!

Als voormalig Noordzeevisser blijft Jeroen Zijlstra ook als improviserend musicus (piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet) scherp aan de wind varen, spelenderwijs koersend op zijn innerlijk kompas. Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het lied Durgerdam slaapt, waarvoor hij de Annie M.G. Schmidtprijs won. Voor zijn gehele oeuvre ontving Jeroen Zijlstra in 2014 de Dirk Witte Prijs. 

‘Zijlstra maakt als voormalig zeeman mooi gebruik van maritieme metaforen en schept met zijn fonkelende trompet een bluesy sfeer.’ – NRC 

BARBARA BREEDIJK

Zon 1 nov16.30
Kan het ook uit?
>>KAARTEN

Deze onorthodoxe blonde krullenbol staat bekend om haar warme zangstem en improvisatietalent. Ze introduceert haar komische liedjes uit de kleinkunstvoorstelling ‘Kan het ook uit?’ op een aanstekelijke manier aan het publiek.
Speciaal voor De Nieuwe KHL speelt Barbara samen met jazz pianist Vera Marijt. Barbara was eerder te horen op radio 2 en speelde in het voorprogramma van Wouter Hamel en Candy Dulfer.

‘Beestachtige liedteksten met fijnzinnige vondsten en gevatte humor!’ -Cabaret concours Vlaanderen-
>>KIJK EN LUISTER HIER

(foto Vincent Basler)

LIEDJES DIE NIET MOCHTEN

Zat 7 & zon 8 nov
16.30 & 19.30
Muzikaal kleinkunst liedprogramma door het Nederlied Ensemble
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Henk van Gelder en Robert van ‘t Wout

>>KAARTEN

In het huidige tijdperk van social media en vrije meningsuiting is het ondenkbaar dat iets verboden wordt uit te voeren of uit te zenden. Echter, ooit had Nederland zijn heilige huisjes, zoals ‘het fatsoen’, ‘de religie’ en ‘het koningshuis’. Wie daarover wilde zingen in het theater, op de grammofoonplaat, voor de radio of op de televisie, kreeg te maken met handhavers van de goede zeden. Bijvoorbeeld vroeger met de Radio Omroep Controle Commissie of met de Vereniging Voor Eer en Deugd, die vaak sprak over ‘zedenverwildering’. Maar ook veel later nog (1992) werd het lied ‘Als op het Leidseplein de lichtjes weer eens branden gaan’ door de bevrijdingscommissie verboden, omdat het was geschreven door Jacques van Tol, die fout was in de oorlog.

Waarom mocht ‘Ouwe Daatje’ van cabaretpionier Eduard Jacobs tot in de jaren zestig niet worden uitgevoerd? En wie verbood het repertoire van J.H. Speenhoff, Jean-Louis Pisuisse, Guus Vleugel en Jos Brink? Speelden commerciële belangen een rol toen Philips de opname van het ‘Railroad’ liedje van Wim Kan op de plaat tegen hield? Wat was er nou eigenlijk zo erg aan ‘Milord’ van Corry Brokken? Zo erg dat de halve natie zich aan de ingezonden brievenschrijverij zette! En Robert Long voelde toen ook de hete adem van de christelijke censuur in zijn nek.

Gaan we nu met de huidige protesten, bedreigingen en heilige huisjes weer diezelfde kant op? Een verrassend en toch onderhoudend, eigenlijk ‘verboden’, liedjesprogramma. Geheimhouding verplicht!

Presentatie en regie: Evert de Vries
Piano en arrangementen: Amos Osterhaus
Zang: Mieke Bom, Kitty Kieftenbeld, Ingeborg Hairwassers, Bart Steenbeek, Emile Baars, Evert de Vries en Marcel Klingeler (tevens trompet)
Meer info: www.nederlied.nl

TRIO BIER LIGHT

Zat 14 nov 16.30 & 19.30
Een feest én een tranendal
>>KAARTEN

Trio Bier Light kwam, zag en overwon! De drie optredens in juli waren in korte tijd uitverkocht, dus een vervolg kon niet uitblijven.
Wederom op het intieme KHL podium als heus trio, met Rini Dobbelaar, Koos Prins en Jan Eilander. Ze spelen akoestische Trio Bier classics en een aantal nieuwe composities. Zoals altijd rauw, ongepolijst en Nederlandstalig. In lyrische volzinnen bezingen ze het onvervulbare verlangen naar Een Dapper Leven. Een zoektocht, die gelukzalige hoogten en inktzwarte diepten kende: Himmelhoch-jauchzend bis zum Töde betrübt: het leven een feest én een tranendal. 
>>KIJK EN LUISTER HIER

THE BAYOU MOSQUITOS & JEROEN KRAMER

Zon 15 nov 16.30
Gumbo met Hollandse Garnalen
>>KAARTEN

De Americana klanken van the Bayou Mosquitos en de fraaie Nederlandstalige liedjes van Jeroen Kramer samen in een swingend en onderhoudend theaterprogramma.

Jeroen Kramer en de band van Abel de Lange treffen elkaar voor het eerst samen eind 2019 in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam en beiden zullen het zich nog lang heugen.
Een vrolijk treffen tussen de Roots muziek van de Mosquitos en de gevoelige liedjes van Jeroen aangevuld met een aantal meesterlijke vertalingen van zijn hand. 
Songs van Elvis Presley, Marvin Gaye en Jim Reeves krijgen door Jeroen’s aanpak een geheel nieuwe Nederlandstalige glans.
>>KIJK EN LUISTER HIER

ARIE CUPÉ & ANDRÉ VROLIJK

Zat 21 nov 16.30 & 19.30
Kop uit het zand
>>KAARTEN

Arie Cupé speelde in musicals (o.a.‘De zoon van Louis Davids’, ‘Wat zien ik’, ‘De Jantjes’), in komedies (o.a. ‘Kantje Boord’, ‘Harrie let op de kleintjes’, ‘Herrie in de keuken’) en hij regisseerde vele theaterprogramma’s (van o.a. Willeke Alberti, Frans Mulder, Natascha Emanuels).

André Vrolijk beheerst met zijn wonderaccordeon musette, tango en het originele Amsterdamse repertoire dat zijn grote liefde heeft. André werkte vaak als gast bij orkesten (bij o.a. Het Metropole Orkest, Danny Malando) en begeleidde grote solisten (o.a. Paul de leeuw, Jenny Arean, Willeke Alberti).

Speciaal voor De Nieuwe HKL stelden zij een liedjesprogramma samen met teksten van o.a. Wim Sonneveld, Frans Mulder, Ivo de Wijs en Eli Asser.
>>KIJK EN LUISTER HIER

DOLLY BELLEFLEUR

Vrij 27 nov 19.30
Dubbel & Dwars
>>KAARTEN

De intieme en huiselijke sfeer van de Nieuwe KHL voert Dolly Bellefleur terug naar het knusse Anthony Theater waar zij debuteerde. Inmiddels trekt Dolly drie decennia als Frau Antje van het Verkeerde Kantje door ons kikkerlandje. 
In de jubileumshow Dubbel & Dwars vraagt Dolly zich af wat haar ‘kruistocht in couture’ heeft opgeleverd. Samen met haar vaste klaviervirtuoos Kees van Zantwijk trakteert deze beauty with brains je op gouwe ouwe en fonkelnieuwe songs. Roze strijdliederen, ondeugende smartlappen en literaire luisterliedjes passeren in rap tempo de revue. Maar aangezien Dolly bekend staat om haar hilarische improvisaties, weet je eigenlijk nooit wat er gaat gebeuren…

Het optreden in de Nieuwe KHL is een uniek voorproefje van de gelijknamige jubileumshow die La Bellefleur op 4 december met zeskoppige band zal opvoeren in het DeLaMar Theater. Iedereen is van harte welkom! Want zoals Dolly altijd zegt: Homo, hetero, lesbisch, transgender of (b)i? We are family!
>>KIJK EN LUISTER HIER
(Foto: Piek)

THE ONE AND ONLY

Zat 28 nov, 19.30
>>KAARTEN

The One And Only speelt uitsluitend jaren 60 liedjes met een damesnaam in de titel: Walk Away Renee, Denise, Laura, Linda, Love grows where my Rosemary goes, O Carol en vele andere prachtige dames worden door Peter Lusse bezongen of toegezongen.
Peter is bekend van onder andere de televisieserie “Vrienden voor het Leven” maar nu zingt hij speciaal voor jou. Nou vooruit als je Marco, Hassan of Henk heet, mag je ook komen luisteren.

Speciaal voor de 1,5 meter sessies in kleine bezetting met Jeen Rabs op gitaar, Minco Coenraad op bas en tweede stem en Erik Bogers op piano. 
>>KIJK EN LUISTER HIER

DE RODE HORDE

Zon 29 nov16.30
Stökjes neusharing 
>>KAARTEN

Humor op de vierkante millimeter voor de liefhebber. Droogkomisch, absurdistisch theater. Ook in STÖKJES NEUSHARING zullen deze ingrediënten weer tevoorschijn komen.  Qua stijl kunt u denken aan Jiskefet, Toon Hermans, De Rode Horde of aan wie dan ook. Een interview met een kinderboekenschrijver en een masterclass zullen zeker de revue passeren.

De Rode Horde bestaat uit Harm-Jan Leemhuis & Paul Vermeulen. 
Techniek: Joep Nijveld
Affiche: Lieke van Dam
Spel, teksten en ideeën: De Rode Horde
Kap- en grimewerk: Ton Deuze 
Bewegingsadviezen: Hernia van der Spit.

De Rode Horde is al sinds jaar en dag gespecialiseerd in het maken van onbeduidende meesterwerken

MADELIJNE KOOL

Zon 6 dec 16.30
We moeten ergens beginnen’
>>KAARTEN

Kool begint altijd goed maar is geen afmaker. Beginnen is nou eenmaal meer inspirerend dan eindigen en Kool heeft nog wel duizend ideeën. Daar heeft ze haast mee: één derde van haar leven zit erop, vier dochters fietsen zonder zijwieltjes, het lichaam haakt af en de hormonen gieren door het huis. Daar komt bij: de ene helft van de wereld staat in brand en de andere helft heeft corona. 
In ‘We Moeten Ergens Beginnen’ gaat Kool aan de slag met een instapcursus circulaire economie, papieren selfies, een digitale detox en een flinke dosis zelfreflectie. Daarbij spaart ze zichzelf en de wereld om haar heen niet.  

Ooit maakte Madelijne Kool ‘van beginnen’ haar werk als conceptmaker in de reclame. Als succesvolle reclamemaker (met drie gewonnen Effies en een lease auto) stapte ze in 2014 het cabaretpodium op als zijinstromer.
Madelijne won afgelopen jaar de Persoonlijkheidsprijs en de Publieksprijs van het Utrechts Kleinkunst Festival. Ze is een vaste schrijver van het actuele slotlied bij de Open BAC en verzorgt maatwerk voorstellingen voor bedrijven. Na de voorstellingen Kool aan de GangWake Up Kool en de HahaHandleiding Fijne Feestdagen… is ‘We Moeten Ergens Beginnen’ haar vierde avondvullende cabaretprogramma. Een programma over kwetsbaarheid, veerkracht en het risico om in de orkestbak te storten.
>>KIJK EN LUISTER HIER

Tekst: Madelijne Kool / Muziek: Nicolaas Duin / Regie: Wilhelmer van Efferink.

AZNAVOUR MON AMOUR

Zon 10 jan 16.30
>>KAARTEN

Charles Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. Wij vieren zijn muziek en leven.
Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria (chansons van Schoonheid en Troost) en pianist/zanger Maurits Fondse. (Matthijs van Nieuwkerk noemde hem één van de beste pianisten van Nederland) en accordeonist Oleg Fateev (o.a. Brel de Zoete Oorlog met Jeroen Willems). Met chansons in het Frans en een enkele (eigen)vertaling naar het Nederlands. Ze spelen de prachtige chansons van Aznavour en vertellen tussen door over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten.
Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van La Bohème, Hier Encore, la Mama, Emmenez-moi, She, Comme ils disent naar Les Comédiens…

Pers over de vorige voorstellingen:
‘Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond’ NH Dagblad
4 sterren voor het album Huiswaarts door Henk van Gelder in het NRC 
‘Fantastisch album, sterk trio!’  Jacques Klöters

CAFÉ WEHMUT

Zat 23 jan 19.30
>>KAARTEN

Café Wehmut is een gedroomd café waar vier vrienden bij elkaar komen om samen liedjes te schrijven over de tragiek en triomfen van onze alledaagse levens. Akoestisch en Nederlandstalig, met elementen uit de Zuid-Afrikaanse Township Jive, de Joodse Klezmer, Vlaamse folk, een snufje Americana, en natuurlijk Brel. 

Café Wehmut heeft als vaste kern Michel van Dijk (zang, gitaar), Jochen Hachgenei (percussie), Jean Koolen (zang, gitaar) en Eva Zwaving (zang, viool, piano). Hun EP’s Spring dan! (2018), Wij hebben de maan (2019) en Nieuwmarkt (2020) zijn te beluisteren op Spotify, Bandcamp, Deezer, iTunes en andere streamingkanalen. Dit najaar verschijnt hun vierde EP. Titel: Berlijn.
>>LUISTER HIER

FADOpelos2

Zon 24 jan 16.30
>>KAARTEN

Met hun deelname aan de SBS6 TV-hit “We Want More” in de zomermaanden van 2020 weet FADOpelos2 menig muziekliefhebber te ontroeren. FADOpelos2 brengt Portugese Fado op een zeer intieme manier: zang en gitaar! In Juli 2019 brachten ze hun eerste EP ‘Bairro Alto’ uit, waarop ook eigen werk te horen is. 

Muziek vol emotie, dat is waar het bij FADOpelos2 om gaat. Laat u meevoeren door de straten van Lissabon en droom weg bij het spel tussen zang en gitaar.

FADOpelos2 is een duo dat bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar). Iris maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fado muziek. Zelfs zonder de taal te begrijpen, raakte deze muziek haar diep. In 2017 kwam ze in contact met de in Portugal geboren Tiago en leidde de gezamenlijke liefde voor de fado tot een innige samenwerking.