1,5 meter Sessies

Intieme optredens, eten en drinken in clubsfeer

Kleine, intieme optredens van chansonniers, liedjeszangers en podiumbeesten van een klein uur.  Een kaartje kost 20,00 of 24,50 p.p. en is altijd inclusief een welkomsthapje en een welkomstdrankje. Er zijn kaarten voor 1 persoon of voor 2 personen. Je hebt daarmee een vaste plaats in de zaal, vanwaar je goed zicht hebt op het optreden. 
Er zijn ook tafeltickets voor 45,00 of 49,50 p.p. Daarvoor krijg je een eigen tafel, een welkomstdrankje en hapje, en een 2 gangenmenu. De tafeltickets zijn alleen verkrijgbaar voor 2 personen. Het menu serveren we aansluitend (16.30 sessies) of voorafgaand (de 19.30 sessies) aan het optreden.

Voor de optredens op 24 en 31 december gelden er afwijkende arrangementen en prijzen. Zie voor meer informatie bij het evenement zelf.

We gaan ervan uit dat we half december weer open mogen. Duurt de lockdown toch langer, dan krijg je je geld terug. Geen risico, groot rendement: een prima investering dus.

Verantwoord
Natuurlijk houden wij ons aan de Coronaregels. En dat vragen we ook van jou. Wil je vooraf ons coronaprotocol bekijken? Voor het optreden begint leggen we de belangrijkste regels ook nog uit. 

LUCRETIA VAN DER VLOOT & Rob van Zandvoort

Zat 19 dec 16.30 >> KAARTEN

Op 12 september speelde Lucretia van der Vloot en Rob van Zandvoort speciaal voor de 1,5 Metersessies de mooiste liedjes uit hun repertoire. Een betoverend optreden dat snel was uitverkocht. En daarom op veler verzoek in de donkere dagen voor Kerst nogmaals in de 1,5 Metersessies met een speciale Kersteditie!

Zangeres/actrice Lucretia van der Vloot heeft haar sporen inmiddels meer dan verdiend door haar optreden in diverse theatervoorstellingen, musicals, tv-series en films (o.a. Tip Top, Big, Black & Beautiful, Othello, All Stars, De Marathon). Vanaf 2003 werkte ze in haar solo-programma’s regelmatig samen met pianist Rob van Zandvoort (o.a. Tröckener Kecks en Eilander Jut) en speelden zij samen in menig klein en groot theater.

Luccretia zing nummers zowel in het Engels als in het Nederlands, van Maarten van Roozendaal tot Elvis Costello, van Nick Cave tot Randy Newman: met haar intense en tegelijk warme stemgeluid voert Lucretia je zowel langs mooie vergezichten als naar stinkende steegjes. Soul met een barokke rand, pop met een grimas maar altijd met een persoonlijke toets.
>>KIJK EN LUISTER HIER

MARIE & EVA

Zon 20 dec 16.30 >> KAARTEN

Marie Chaplet en Eva Bottinga ontmoette elkaar aan de Universiteit van Amsterdam en studeerden in 2017 allebei een semester in New York waar ze hun muzikaal duo Eva & Marie vormden. Sindsdien traden ze door heel Nederland op en gaven een aantal concerten in Parijs en in New York.

Begeleid door piano brengen deze twee jonge vrouwen zang en saxofoon op de voorgrond. Ze spelen eigen geschreven nummers en jazzy covers maar Marie’s Franse roots en Eva’s achtergrond in Klezmer muziek zijn ook terug te horen in hun repertoire.

Afgelopen juli stonden Marie en Eva voor de eerste keer samen op het KHL podium. Het resultaat waren twee onvergetelijke (en uitverkochte!) concerten. Een beloning voor hun grote talent.
In december vieren zij hun driejarig bestaan. Onder de Kerstboom. Viert u mee?

MET KERST STRALEN DE STERREN!

Liedjes over Kerst, liefde en hoop
Ma 21 dec 19.30 >> KAARTEN
Di 22 dec 19.30 >> KAARTEN

We stoken het kerstvuur hoog op met ruim een uur troost, melancholie en klassiek kerstrepertoire. Talent uit de Nederlied-cast van musical De Jantjes is in het Nederlandstalige zangrepertoire gedoken en boven gekomen met mooie en bekende liedjes over Kerst, liefde en hoop. Eindelijk wat verlichting in deze barre tijden, waarin we leven tussen hoop en vrees. Ze zingen de zorgen even aan de kant.

Zang: Ivonne van Hattem, Emile Baars, Kim Ansink, Gillyan Broers en Janneke de Groot
Duo-presentatie: Sylvia Alberts & Evert de Vries
Piano: Geert Bremer

A VERY CHERRY CHRISTMAS

The Cherries
Wo 23 dec 19.30 >>KAARTEN

Bent u klaar voor een ‘Very Cherry Christmas’? 
Onder het genot van een lekker drankje zingen The Cherries u persoonlijk toe. Drie prachtige vrouwen met dito stemmen, die op onnavolgbare wijze vintage swing muziek tot leven zullen brengen. 
Van Marilyn Monroe tot The Andrew Sisters en van Doris Day tot Nat King Cole, ‘The Cherries’ weten u een onvergetelijke en nostalgische avond te bezorgen met een vintage-kersttintje. Wie weet zit u tijdens een ‘White Christmas’ heerlijk te genieten van ‘The Christmas song’ tijdens alweer ‘The most wonderful time of the year’!

Een optreden dus vol prachtig veelal driestemmig repertoire, gezongen door de ‘ KERS-engeltjes’ Maaike Widdershoven, Karen Levin en Yolanda Germain, drie professionele zangeressen die hun sporen hebben verdiend in grote theaterproducties en voorstellingen in binnen en buitenland. 

Kerst in De Nieuwe KHL, met als kersje op de taart: The Cherries!

GIPSY SALOON: KERSTEDITIE

Don 24 dec, 19.00 >>KAARTEN
Entree: 42,50 (entree & een 3 gangen menu)

Op kerstavond voeren we je mee naar het oosten, waar je getuige kunt zijn van een wonderlijke transformatie: een Hollands muzikantengezelschap verandert in een opzwepend zigeunerorkest. In de zaal, uitbundig versierd in kerstsfeer, geniet je van heerlijk eten en drinken op tafel en muziek uit het hart. De muzikanten van Servus spelen eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers. Uiteraard corona-proof.  Veel beter kan je Kerst niet beginnen.

THOMAS WELVAADT TRIO

Een ode aan Chet Baker
Zon 27 dec 16.30 >>KAARTEN
Zon 27 dec 19.30 >>KAARTEN

Op 13 mei 1988, nog geen 3 kilometer van de nieuwe KHL viel jazztrompettist Chet Baker uit zijn hotelkamer zijn dood tegemoet. Hoewel de kwaliteit van Baker’s spel door zijn verslaving en levensstijl nogal kon verschillen, zijn velen van mening dat zijn beste werk in de laatste periode van zijn leven te horen was. Zijn favoriete instrumentatie in deze tijd was een trio dat bestond uit trompet, contrabas en gitaar (of piano). Dit zorgde voor een intiem en warm groepsgeluid waarin hij zich goed kon uitdrukken.
Thomas Welvaadt bestudeert al jarenlang het spel van Baker, schreef zijn scriptie over hem, en publiceert dit jaar een solo- transcriptieboek. Met zijn trio brengt hij niet alleen een ode aan Baker, maar ook aan het repertoire en de stijl die de Amerikaan keer op keer probeerde te perfectioneren. Tijdens het concert zullen er ook een aantal feiten en fabels over Baker en zijn leven naar voren komen.

Thomas Welvaadt trompet / Richard Goossens gitaar / Francois Rouanne contrabas

LENNY KUHR

Het lied gaat door
Ma 28 dec 16.30 >>KAARTEN

Ma 28 dec 19.30 >>KAARTEN

Lenny Kuhr heeft zich in haar rijke carrière ontwikkeld tot Nederlandstalige chansonnière met een heel eigen stijl en liedjes van hoog niveau. Het lied staat centraal in haar optreden. Intiem en muzikaal, met soms indringende teksten en mooie arrangementen. En dat gebracht met die prachtige, warme, herkenbare stem. 

‘In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. De mens en de zanger vergaan, maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het besef dat alle dingen komen en gaan binnen het tijdloze gegeven dat wij zijn, stemt tot weemoed en tot vreugde. En tot alle muziek die in dit programma te horen zal zijn.’

Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar.

TIM KNOL

Di 29 dec 16.30 >>KAARTEN
Di 29 dec 19.30 >>KAARTEN
Wo 30 dec 16.30 >>KAARTEN
Wo 30 dec 19.30 >>KAARTEN

Intiem als een verjaardagsfeestje, waar Tim even de gitaar pakt. Zo voelde de 1,5 metersessies aan, die Tim Knol in juni gaf in De Nieuwe KHL. Ontspannen vertelt hij persoonlijke verhalen, zingt liedjes die op dat moment goed voelen. In zijn eentje op het podium, met alleen begeleiding van zijn gitaar, komt zijn karakteristieke timbre perfect tot zijn recht.

Tim Knol luidt het jaar uit.
In vier 1,5 metersessies tussen Kerst en Oud en Nieuw neemt Tim Knol afscheid van het jaar 2020. Zijn repertoire stemt hij af op wat hij en het publiek op dat moment nodig hebben. Gesterkt door zijn melancholieke, krachtige, hoopvolle stem gaan we met een gerust hart richting het nieuwe jaar. Zorg dat je erbij bent!

BURLESQUE NYE DINNERSHOW

18.00 tot 22.00
Don 31 dec >> KAARTEN

Nachtclubsfeer, copieus maal, flamboyante artiesten en toch verantwoord… Klinkt goed? Met de helende werking van Burlesque schudt je 2020 definitief van je af! Host DJ Charley voert je oudjaarsavond samen met entertainers Mr. Philly & La Nina naar hogere sferen.

DJ Charley draait sfeervolle vinylplaatjes met een tot DJ booth omgebouwde authentieke jukebox. Hij staat open voor verzoekjes. Mister Philly (Philadelphia, USA) is een entertainer in hart en nieren.  Deze finalist van The Voice of Holland Senior kent honderden Jazz standards (denk: Frank Sinatra), maar zijn repertoire is veel breder. Gooi een verzoeknummer in zijn hoge hoed. Als jij de gelukkige bent, krijgt je een serenade! En danseres/entertainer La Nina brengt nostalgische Burlesque acts, verkleed als engel, vintage musical film ster en als ‘balloon girl’.

Je wordt verwelkomd met champagne en geniet tussen de shows door van een authentiek 3 gangen oudjaarsmenu. 2021: here we come!

Entree: 79,50 incl. welkomstbubbels en 3-gangenmenu.


TRIO BIER LIGHT

Zat 2 jan 16.30, (19.30 is uitverkocht)
Een feest én een tranendal
>>KAARTEN

Trio Bier Light kwam, zag en overwon! De drie optredens in juli waren in korte tijd uitverkocht, dus een vervolg kon niet uitblijven.
Wederom op het intieme KHL podium als heus trio, met Rini Dobbelaar, Koos Prins en Jan Eilander. Ze spelen akoestische Trio Bier classics en een aantal nieuwe composities. Zoals altijd rauw, ongepolijst en Nederlandstalig. In lyrische volzinnen bezingen ze het onvervulbare verlangen naar Een Dapper Leven. Een zoektocht, die gelukzalige hoogten en inktzwarte diepten kende: Himmelhoch-jauchzend bis zum Töde betrübt: het leven een feest én een tranendal. 
>>KIJK EN LUISTER HIER

THE BAYOU MOSQUITOS & JEROEN KRAMER

Zon 3 jan 16.30
Gumbo met Hollandse Garnalen
>>KAARTEN

De Americana klanken van the Bayou Mosquitos en de fraaie Nederlandstalige liedjes van Jeroen Kramer samen in een swingend en onderhoudend theaterprogramma.

Jeroen Kramer en de band van Abel de Lange treffen elkaar voor het eerst samen eind 2019 in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam en beiden zullen het zich nog lang heugen.
Een vrolijk treffen tussen de Roots muziek van de Mosquitos en de gevoelige liedjes van Jeroen aangevuld met een aantal meesterlijke vertalingen van zijn hand. 
Songs van Elvis Presley, Marvin Gaye en Jim Reeves krijgen door Jeroen’s aanpak een geheel nieuwe Nederlandstalige glans.
>>KIJK EN LUISTER HIER

ABBA XS

BEATRICE & VERA VAN DER POEL
Vrij 8 jan 19.30
>>KAARTEN

Een extra small theaterconcert vol bekende songs en inside Stories over de Zweedse hitmachine ABBA.

De zussen Beatrice en Vera van der Poel zingen het repertoire van ABBA op een bijzondere manier, zoals de liedjes geschreven zijn, bij de piano. De dames zingen en vertellen het verhaal van ABBA. Het succes, de roddels, het drama, de achterklap; alles wat je altijd al wilde weten over de blonde Agneta en rode Anni-Frida.
Songs als Dancing Queen, The Winner Takes It All, Knowing Me Knowing You, Voulez Vous, SOS en natuurlijk Mama Mia!  ABBA XS is een feest der herkenning en voor elke generatie een heerlijk avondje met tijdloze hits.

Pianist: Patrick Van Herrikhuyzen (Van Dik Hout, Paul de Munnik, Marlijn Weerdenburg, Niels Geuzebroek).
>>KIJK EN LUISTER HIER

ERWIN VAN LIGTEN

Zat 9 jan, 19.30
>>KAARTEN

Erwin was tot nu toe hoofdzakelijk actief was als begeleider van vele topartiesten, maar staat het komende jaar zelf centraal als musicus. Met dit soloprogramma brengt Erwin een diversiteit aan songs en instrumentale stukken. In zijn spel als rock en bluesgitarist is de melancholie en het melodieuze al duidelijk hoorbaar. Met de akoestische gitaar en zijn ongepolijste stem weet Erwin zijn publiek tot het bot te raken en te ontroeren.

Erwin brengt een programma met eigen interpretaties van nummers van zijn helden Jackson Brown, Jimmi Hendrix, Ry Cooder, Chris Robinson e.a. afgewisseld met eigen nummers. Ook enkele songs van zijn onlangs uitgebrachte cd “ For all we know” zullen de revue passeren. Een avond met Erwin van Ligten is een avond om je vingers bij af te likken, een avond die de bezoeker ontroert, een avond met een fantastische en unieke gitarist!
>>KIJK EN LUISTER HIER

AZNAVOUR MON AMOUR

Zon 10 jan 16.30 & 19.30
>>KAARTEN

Charles Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. Wij vieren zijn muziek en leven.
Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria (chansons van Schoonheid en Troost) en pianist/zanger Maurits Fondse. (Matthijs van Nieuwkerk noemde hem één van de beste pianisten van Nederland) en accordeonist Oleg Fateev (o.a. Brel de Zoete Oorlog met Jeroen Willems). Met chansons in het Frans en een enkele (eigen)vertaling naar het Nederlands. Ze spelen de prachtige chansons van Aznavour en vertellen tussen door over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten.
Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van La Bohème, Hier Encore, la Mama, Emmenez-moi, She, Comme ils disent naar Les Comédiens…

Pers over de vorige voorstellingen:
‘Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond’ NH Dagblad
4 sterren voor het album Huiswaarts door Henk van Gelder in het NRC 
‘Fantastisch album, sterk trio!’  Jacques Klöters

LIEDJES DIE NIET MOCHTEN

Zat 16 & zon 17 jan
16.30 & 19.30
>>KAARTEN

Muzikaal kleinkunst liedprogramma door het Nederlied Ensemble
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Henk van Gelder en Robert van ‘t Wout


In het huidige tijdperk van social media en vrije meningsuiting is het ondenkbaar dat iets verboden wordt uit te voeren of uit te zenden. Echter, ooit had Nederland zijn heilige huisjes, zoals ‘het fatsoen’, ‘de religie’ en ‘het koningshuis’. Wie daarover wilde zingen in het theater, op de grammofoonplaat, voor de radio of op de televisie, kreeg te maken met handhavers van de goede zeden. Bijvoorbeeld vroeger met de Radio Omroep Controle Commissie of met de Vereniging Voor Eer en Deugd, die vaak sprak over ‘zedenverwildering’. Maar ook veel later nog (1992) werd het lied ‘Als op het Leidseplein de lichtjes weer eens branden gaan’ door de bevrijdingscommissie verboden, omdat het was geschreven door Jacques van Tol, die fout was in de oorlog.

Waarom mocht ‘Ouwe Daatje’ van cabaretpionier Eduard Jacobs tot in de jaren zestig niet worden uitgevoerd? En wie verbood het repertoire van J.H. Speenhoff, Jean-Louis Pisuisse, Guus Vleugel en Jos Brink? Speelden commerciële belangen een rol toen Philips de opname van het ‘Railroad’ liedje van Wim Kan op de plaat tegen hield? Wat was er nou eigenlijk zo erg aan ‘Milord’ van Corry Brokken? Zo erg dat de halve natie zich aan de ingezonden brievenschrijverij zette! En Robert Long voelde toen ook de hete adem van de christelijke censuur in zijn nek.

Gaan we nu met de huidige protesten, bedreigingen en heilige huisjes weer diezelfde kant op? Een verrassend en toch onderhoudend, eigenlijk ‘verboden’, liedjesprogramma. Geheimhouding verplicht!

Presentatie en regie: Evert de Vries
Piano en arrangementen: Amos Osterhaus
Zang: Mieke Bom, Kitty Kieftenbeld, Ingeborg Hairwassers, Bart Steenbeek, Emile Baars, Evert de Vries en Marcel Klingeler (tevens trompet)
Meer info: www.nederlied.nl

KOET, KOOIJ EN OVERHAUS

Vrij 22 jan 19.30
>>KAARTEN

Een zangeres/gitariste, een bassist/zanger en een drummer…pure popsongs en een heel eigen geluid…drie muzikanten die elkaar hebben gevonden:

Marieke Koet was jarenlang zangeres en gitariste van The Aboriginals, Arno Kooij was bassist bij o.a. Agents of Decay en Claw Boys Claw, en Wouter Overhaus was drummer in de Grasparkieten en speelde met enkele kleine onderbrekingen jaren in The Aboriginals.

Eigen nummers met veel vuur gespeeld, heldere zanglijnen, mooie samenzang en opvallende baspartijen, dat is kort samengevat wat je mag verwachten van Koet, Kooij en Overhaus!

CAFÉ WEHMUT

Zat 23 jan 19.30
>>KAARTEN

Café Wehmut is een gedroomd café waar vier vrienden bij elkaar komen om samen liedjes te schrijven over de tragiek en triomfen van onze alledaagse levens. Akoestisch en Nederlandstalig, met elementen uit de Zuid-Afrikaanse Township Jive, de Joodse Klezmer, Vlaamse folk, een snufje Americana, en natuurlijk Brel. 

Café Wehmut heeft als vaste kern Michel van Dijk (zang, gitaar), Jochen Hachgenei (percussie), Jean Koolen (zang, gitaar) en Eva Zwaving (zang, viool, piano). Hun EP’s Spring dan! (2018), Wij hebben de maan (2019) en Nieuwmarkt (2020) zijn te beluisteren op Spotify, Bandcamp, Deezer, iTunes en andere streamingkanalen. Dit najaar verschijnt hun vierde EP. Titel: Berlijn.
>>LUISTER HIER

FADOpelos2

Zon 24 jan 16.30
>>KAARTEN

Met hun deelname aan de SBS6 TV-hit “We Want More” in de zomermaanden van 2020 weet FADOpelos2 menig muziekliefhebber te ontroeren. FADOpelos2 brengt Portugese Fado op een zeer intieme manier: zang en gitaar! In Juli 2019 brachten ze hun eerste EP ‘Bairro Alto’ uit, waarop ook eigen werk te horen is. 

Muziek vol emotie, dat is waar het bij FADOpelos2 om gaat. Laat u meevoeren door de straten van Lissabon en droom weg bij het spel tussen zang en gitaar.

FADOpelos2 is een duo dat bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar). Iris maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fado muziek. Zelfs zonder de taal te begrijpen, raakte deze muziek haar diep. In 2017 kwam ze in contact met de in Portugal geboren Tiago en leidde de gezamenlijke liefde voor de fado tot een innige samenwerking.

ARIE CUPÉ & ANDRÉ VROLIJK

Zat 30 jan 16.30 & 19.30 > beiden uitverkocht
Zon 31 jan 16.30 extra matinee!
Kop uit het zand
>>KAARTEN

Arie Cupé speelde in musicals (o.a.‘De zoon van Louis Davids’, ‘Wat zien ik’, ‘De Jantjes’), in komedies (o.a. ‘Kantje Boord’, ‘Harrie let op de kleintjes’, ‘Herrie in de keuken’) en hij regisseerde vele theaterprogramma’s (van o.a. Willeke Alberti, Frans Mulder, Natascha Emanuels).

André Vrolijk beheerst met zijn wonderaccordeon musette, tango en het originele Amsterdamse repertoire dat zijn grote liefde heeft. André werkte vaak als gast bij orkesten (bij o.a. Het Metropole Orkest, Danny Malando) en begeleidde grote solisten (o.a. Paul de leeuw, Jenny Arean, Willeke Alberti).

Speciaal voor De Nieuwe KHL stelden zij een liedjesprogramma samen met teksten van o.a. Wim Sonneveld, Frans Mulder, Ivo de Wijs en Eli Asser.
>>KIJK EN LUISTER HIER

EVI DE JEAN & SAARTJE VAN CAMP

Vrij 5 feb 19.30
Nu de wind vannacht van overal komt
>>KAARTEN

Een woeste omhelzing van Saartje Van Camp en Evi De Jean. Hun verhalen en muziek nemen je mee naar waar het vuur brandt. Te midden van al wat is. Waar de stad verlaten is. Waar de hunkering naar vasthouden mag worden ingelost. En een stem van vroeger klinkt. Naar het midden van het leven. Naar waar de wind vanuit alle hoeken van het plein tegen onze blote wangen aan beukt. En waar wij, met de ogen half dicht geknepen, toch blijven staan. Midden in een lied. Midden in de tijd.

Met cello, elektronica, zang en verhalen brengen deze twee Vlaamse, in Amsterdam neergestreken vrouwen een hartverwarmende, muzikale aanraking. 

BARBARA BREEDIJK

Zat 6 feb19.30
Kan het ook uit?
>>KAARTEN

Deze onorthodoxe blonde krullenbol staat bekend om haar warme zangstem en improvisatietalent. Ze introduceert haar komische liedjes uit de kleinkunstvoorstelling ‘Kan het ook uit?’ op een aanstekelijke manier aan het publiek.
Speciaal voor De Nieuwe KHL speelt Barbara samen met jazz pianist Vera Marijt. Barbara was eerder te horen op radio 2 en speelde in het voorprogramma van Wouter Hamel en Candy Dulfer.

‘Beestachtige liedteksten met fijnzinnige vondsten en gevatte humor!’ -Cabaret concours Vlaanderen-
>>KIJK EN LUISTER HIER

(foto Vincent Basler)

FRANCIS VAN BROEKHUIZEN

Zon 7 feb, 16.30 & 19.30
Francis zingt voor u
>>KAARTEN

Wat doe je als de muren op je afkomen tijdens de lockdown? Operazangeres Francis van Broekhuizen gaf zichzelf dagelijks een muzikale injectie tegen de verveling. In een vlogserie nam de dramatische sopraan meer dan 100 liederen en aria’s op onder de titel ‘Francis zingt voor u’. Wil je dat Frances ook voor jou zingt? Kom dan naar De Nieuwe KHL, waar zij in een intieme 1,5 meter sessie de meest beluisterde liederen ten gehore brengt. Indrukwekkend en ontwapenend. 

Deze finalist van de Slimste Mens 2020 had ons in september betoverd met haar stem en de ontroerende en komische verhalen over haar leven. De twee sessies in september 2020 waren snel uitverkocht en een vervolg kon daarom niet uiblijven!

JEROEN ZIJLSTRA

Zat 13 feb 16.30 & 19.30
Ja!zzZijlstra
>>KAARTEN

Terug naar waar het ooit allemaal mee begon… Jazz!
Jeroen Zijlstra heeft in de luwte van het afgelopen theaterseizoen zijn nieuwe teksten geënt op eigen jazz gerelateerde liederen met daarin een ouderwets grote ruimte voor improvisatie. 

Kom het horen, kom het zien!

Als voormalig Noordzeevisser blijft Jeroen Zijlstra ook als improviserend musicus (piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet) scherp aan de wind varen, spelenderwijs koersend op zijn innerlijk kompas. Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het lied Durgerdam slaapt, waarvoor hij de Annie M.G. Schmidtprijs won. Voor zijn gehele oeuvre ontving Jeroen Zijlstra in 2014 de Dirk Witte Prijs. 

‘Zijlstra maakt als voormalig zeeman mooi gebruik van maritieme metaforen en schept met zijn fonkelende trompet een bluesy sfeer.’ – NRC 

DE RODE HORDE

Zat 27 feb19.30
Stökjes neusharing 
>>KAARTEN

Humor op de vierkante millimeter voor de liefhebber. Droogkomisch, absurdistisch theater. Ook in STÖKJES NEUSHARING zullen deze ingrediënten weer tevoorschijn komen.  Qua stijl kunt u denken aan Jiskefet, Toon Hermans, De Rode Horde of aan wie dan ook. Een interview met een kinderboekenschrijver en een masterclass zullen zeker de revue passeren.

De Rode Horde bestaat uit Harm-Jan Leemhuis & Paul Vermeulen. 
Techniek: Joep Nijveld
Affiche: Lieke van Dam
Spel, teksten en ideeën: De Rode Horde
Kap- en grimewerk: Ton Deuze 
Bewegingsadviezen: Hernia van der Spit.

De Rode Horde is al sinds jaar en dag gespecialiseerd in het maken van onbeduidende meesterwerken

MADELIJNE KOOL

Vrij 12 maart 19.30
We moeten ergens beginnen’
>>KAARTEN

Kool begint altijd goed maar is geen afmaker. Beginnen is nou eenmaal meer inspirerend dan eindigen en Kool heeft nog wel duizend ideeën. Daar heeft ze haast mee: één derde van haar leven zit erop, vier dochters fietsen zonder zijwieltjes, het lichaam haakt af en de hormonen gieren door het huis. Daar komt bij: de ene helft van de wereld staat in brand en de andere helft heeft corona. 
In ‘We Moeten Ergens Beginnen’ gaat Kool aan de slag met een instapcursus circulaire economie, papieren selfies, een digitale detox en een flinke dosis zelfreflectie. Daarbij spaart ze zichzelf en de wereld om haar heen niet.  

Ooit maakte Madelijne Kool ‘van beginnen’ haar werk als conceptmaker in de reclame. Als succesvolle reclamemaker (met drie gewonnen Effies en een lease auto) stapte ze in 2014 het cabaretpodium op als zijinstromer.
Madelijne won afgelopen jaar de Persoonlijkheidsprijs en de Publieksprijs van het Utrechts Kleinkunst Festival. Ze is een vaste schrijver van het actuele slotlied bij de Open BAC en verzorgt maatwerk voorstellingen voor bedrijven. Na de voorstellingen Kool aan de GangWake Up Kool en de HahaHandleiding Fijne Feestdagen… is ‘We Moeten Ergens Beginnen’ haar vierde avondvullende cabaretprogramma. Een programma over kwetsbaarheid, veerkracht en het risico om in de orkestbak te storten.
>>KIJK EN LUISTER HIER

Tekst: Madelijne Kool / Muziek: Nicolaas Duin / Regie: Wilhelmer van Efferink.

JP DEN TEX & VERA VAN DER POEL

zon 14 maart, 16.30
Duetten
>>KAARTEN

Gerenommeerde singer/songwriters JP den Tex en Vera van der Poel hebben elkaars wegen vaker gekruist. Zo zong Jp al een duet met Vera op zijn cd “American Tune” (2009) en Vera met JP op haar cd “Love and Taboo” (2012). Over de jaren deden zij geregeld optredens samen. Bovendien hebben beiden een grote fascinatie voor de Amerikaans/Canadese singer/songwriter Joni Mitchell ontwikkeld. Maar ook liedjes van andere iconische artiesten (Neil Young, Bonnie Raitt, Lou Reed & Nick Cave) behoren tot hun gemeenschappelijk erfgoed.

In de Nieuwe KHL doen zij – naast een aantal eigen liedjes –  een greep uit die rijke schatkamer. Soms in de originele taal, soms in een authentieke Nederlandse vertaling. Af en toe solo, maar meestal in een sprankelend duet: vandaar de titel van het programma. 
>>KIJK EN LUISTER HIER

DOLLY BELLEFLEUR

Vrij 19 maart 19.30
Dubbel & Dwars
>>KAARTEN

De intieme en huiselijke sfeer van de Nieuwe KHL voert Dolly Bellefleur terug naar het knusse Anthony Theater waar zij debuteerde. Inmiddels trekt Dolly drie decennia als Frau Antje van het Verkeerde Kantje door ons kikkerlandje. 
In de jubileumshow Dubbel & Dwars vraagt Dolly zich af wat haar ‘kruistocht in couture’ heeft opgeleverd. Samen met haar vaste klaviervirtuoos Kees van Zantwijk trakteert deze beauty with brains je op gouwe ouwe en fonkelnieuwe songs. Roze strijdliederen, ondeugende smartlappen en literaire luisterliedjes passeren in rap tempo de revue. Maar aangezien Dolly bekend staat om haar hilarische improvisaties, weet je eigenlijk nooit wat er gaat gebeuren…

Iedereen is van harte welkom! Want zoals Dolly altijd zegt: Homo, hetero, lesbisch, transgender of (b)i? We are family!
>>KIJK EN LUISTER HIER
(Foto: Piek)

ROLINHA KROSS

Zon 28 maart 16.30 >>KAARTEN

Rolinha Kross heeft een Joods/Tsjechische moeder en een Surinaamse vader. Al vanaf jonge leeftijd werd zij gefascineerd door oost-europese muziek en de Jiddische taal.

In deze tweede 1,5 Metersessie van Rolinha Kross (de eerste sessie in juli was snel uitverkocht!) voert zij met haar zwoele mezzo-jazz stem haar publiek mee op een reis langs de melancholische balkan waar de klanken zich mengen met joodse klezmer tot aan de gepassioneerde zuid-europese, joods-sefardische muziekcultuur. Niet alleen is haar repertoire bijzonder gevarieerd, maar door haar warme en tegelijk uitbundige stem ook buitengewoon aanstekelijk.
Met begeleiding op contrabas en gitaar door de virtuoos Tis Marang.
>>KIJK EN LUISTER HIER