KAPSALON KHL

Wo 19 januari 14.00 >> VOL!
Wo 19 januari 15.30 >> VOL!

Genieten terwijl u wacht
Wachtend op een knipbeurt door Barber Toku kunt u – onder het genot van een kopje koffie – genieten van optredens van Trio Bier LightArie Cupé, Machteld van der GaagRolinha Kross en Tys Marang, Chris BernhartChristophe Chaplet, Sylvia Alberts, Elisabeth IngenHousz, Ruud Douma en Abel de Lange. Maureen Kamphuis is onze charmante gastvrouw en Vera Marijt begeleidt veel van bovenstaande artiesten op de piano. Zo wordt wachten een feestje!

De Nieuwe KHL sluit zich daarmee aan bij de landelijke actie Kapsalon Theater. Deze ludieke actie is een initiatief van Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge en is bedoeld om aandacht te vragen voor de noodlijdende cultuursector, die nog steeds gesloten moet blijven. Omdat de kappers wel open mogen, nodigen we de artiesten uit in ons kapsalon theater.

Wil je ook naar Kapsalon KHL?
Wil jij wachten op een knipbeurt? Reserveer dan HIER gratis een stoel in de wachtruimte van onze kapsalon!

Volgens de regels die bij de kapper gelden
Zorg dat je een geldige QR code en een mondkapje bij je hebt. Je krijgt een plek in onze wachtruimte op gepaste afstand van andere bezoekers. 


De Nieuwe KHL is t/m dinsdag 25 januari 2022 gesloten.
De Nieuwe KHL will be closed until Tuesday 25 January 2022.

Vanaf maart beginnen weer met de KHL Sessies: intieme optredens van chansonniers, liedjeszangers en podiumbeesten op de zondagmiddag. Een kaartje kost 20,00 of 24,50 p.p. (inclusief servicekosten). Je hebt daarmee een zitplaats in de zaal, vanwaar je goed zicht hebt op het optreden. Er zijn ook tafeltickets voor 45,00 of 49,50 p.p. Daarvoor krijg je een eigen tafel en het theater tweegangenmenu dat we aansluitend aan het optreden serveren.

En vanaf maart ook onze nieuwe maandelijkse KHL Chantant, zes nieuwe edities van onze talkshow Pittige Mosterd en maandelijkse KHL sessies op de woensdag van Singersongwriters i.s.m. de GRAP! Hou onze agenda, nieuwsbrief en socials in de gaten!

 


PITTIGE MOSTERD: ALMA MATHIJSEN

Ma 28 feb 20.00 >> vrije inloop
Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot. In dit derde seizoen beginnnen we het jaar met Martin Melchers, Alma Mathijsen en Piet Boogert.

Deze avond een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van schrijfster en columnist Alma Mathijsen. Schrijven is voor haar pure noodzaak, hoewel het proces een worsteling blijft. Waarom put zij vooral inspiratie uit boosheid en verdriet? Hoe gaat ze om met de deadlines van haar columns? En hoe lukt het haar toch verder te komen als ze vast zit? Alma Mathijsen is niet bang om van gedachten te veranderen. Wie weet kom jij ook op andere ideeën! 

KHL SESSIE: LENNY KUHR

Zon 13 maart 16.00 >>KAARTEN

Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat eind januari 2022 op het label Excelsior wordt uitgebracht met als titel: Lenny Kuhr

Een album waarop ze uit haar comfort zone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Onder andere Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna. Zelf zegt Lenny over het theaterprogramma dat ze uit eerder werk en uit haar nieuwe album heeft gedestilleerd:

‘Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken. Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt’. 

‘Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen. Mijn kompanen Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar en ik hebben jullie gemist. Tijdens ons optreden communiceren we met jullie door middel van de liedjes. We kennen en herkennen elkaar; jij en ik. En we zijn weer samen. En dat vieren we op de plek waar wij samen zijn’. 

KHL CHANTANT: BELGIE!

Zon 20 maart 15.30 >>KAARTEN


Luisteren naar artiesten in een fijne cafésfeer, dat is KHL Chantant. Je neemt je familie en vrienden mee, een hapje en drankje erbij: de sfeer is altijd goed. Met gelouterde zangers en talentvolle amateurs is KHL Chantant spannend voor de deelnemers én voor het publiek.

Iedere KHL Chantant editie heeft een eigen thema, waarbij de deelnemers een passend lied zoeken. Dat kan van alles zijn, van kleinkunst en Nederlandstalige liederen tot af en toe een buitenlands uitstapje. Zondag 20 maart is het thema België. Wat kan je verwachten? ‘Ne me quitte pas’ van Jacq Brel. ‘Formidable’ van Stromae, ‘Gelukkig zijn’ van Raymond van het Groenewoud. En natuurlijk komt de Fanfare van Honger en Dorst voorbij, evenals Adamo.

Het vaste begeleidende team van KHL Chantant zorgt ervoor dat de artiesten tot hun recht komen. 
– Coördinator Chris Bernhart, het brein achter muzikale roadtrip Spetterende Letteren, zoekt de zangers uit en stelt het programma vast. 
– Pianist Vera Marijt – vaste begeleider van de Open Bac – biedt nieuw en iets ouder talent vaste grond onder de voeten.
– Host Gerrit van der Linden leerde als zanger van onder meer De Grasparkieten dat optreden meer is dan alleen zingen: een goede performance is net zo belangrijk. 

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale avond in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond. 

Voel jij je geïnspireerd en wil je ook eens de sprong als deelnemer wagen? Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

KHL SESSIE: GERARD ALDERLIEFSTE

Zon 27 maart 16.00 >>KAARTEN

Gitarist-zanger (+verslavingsarts) Gerard Alderliefste mag specialist genoemd worden in het vertolken van de Franse hits uit de jaren ‘70 en van Shaffy repertoire. Gerard voelt zich thuis bij repertoire van Fugain, Brel, Bach, Clerc en brengt met verve zijn eigen repertoire. Hij begeleidde Shaffy tijdens de onverwachte toegift van zijn carrière. In zijn handen wordt de nostalgie en romantiek van het chanson bijna tastbaar.

Gerard Alderliefste is een vaste waarde in ons KHL jaarprogramma. Altijd mooi, ontroerend en verrassend. Dit optreden staat voornamelijk in het teken van zijn in okt 21 verschenen album Vivre-Mijn Franse favorieten.  

PITTIGE MOSTERD: PIET BOOGERT

Ma 28 maart 20.00 >> vrije inloop
Wil je zeker zijn van een plek? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot. In dit derde seizoen beginnnen we het jaar met Martin Melchers, Alma Mathijsen en Piet Boogert.

Deze avond een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van bekende buurtgenoot Piet Boogert. Hij heeft zijn handen meer dan vol als general manager van het Lloyd Hotel. Hoe lukt het dan toch tijd te vinden voor culturele en maatschappelijke instellingen zoals Forteiland Pampus, of het homomonument? Wat leveren initiatieven zoals het Amsterdam Diner hem zelf op? En waarom profiteren zijn gasten ook van deze activiteiten? Kom langs en wie weet win jij ook! 

VANZETTI’s VINYL POPQUIZ

Wo 30 mrt 20.00, 4,00 p.p.

Wie kent het fenomeen inmiddels niet? Lekker quizzen in kroegsfeer met vrienden om de sleur te doorbreken? Dan zit je bij Vanzetti’s Vinyl Popquiz-Light helemaal goed.
Ooit begonnen in 1995 in het notoire nachtcafé De Fabriek was muzikant en bareigenaar Rob van Zandvoort een van de eerste popquiz-hosts van Amsterdam. Na omzwervingen langs diverse theaters en meer dan 30 online popquizzen tijdens de corona-lockdown nu tweemaandelijks op de woensdag in de Nieuwe KHL!

Rob draait alle muziekfragmenten live uit zijn eigen fraaie singles-collectie. Sixties, Seventies, Eighties, Britpop, Nederpop, alles komt wel een keer aan bod, gegroepeerd rond verschillende thema’s! Het speelniveau zal niet al te moeilijk zijn.

Kosten zijn: €4,- p.p. Inschrijven kan in teams van max. 4 personen bij:  r.w.j.vanzandvoort@gmail.com
Aanvang van de quiz is 20:00, einde van de quiz valt rond 23:00

KHL CHANTANT: HELDEN!

Zon 24 april 15.30 >>KAARTEN

Zelf een lied zingen en luisteren naar de andere artiesten in een fijne cafésfeer. Nodig familie en vrienden uit, hapje en drankje erbij. Dat is de opzet van KHL Chantant. Iedere editie maken we een thema bekend, waarbij jij een passend lied zoekt: kleinkunst, Nederlandstalige liederen en af en toe een buitenlands uitstapje.

Iedere KHL Chantant editie heeft een eigen thema, waarbij de deelnemers een passend lied zoeken. Dat kan van alles zijn, van kleinkunst en Nederlandstalige liederen tot af en toe een buitenlands uitstapje. Zondag 24 april is het thema Helden. Wat kan je verwachten? ‘Kleine zwakke vrouw’ van Connie Stuart. ‘Zing Vecht huil Bid’ van Ramses Shaffy. ‘Een Ding’ van Jeroen van Merwijk. ‘Het Dorp’ van Sonneveld. En natuurlijk komen er liedjes van Willeke Alberti, Maarten van Roozendaal en Annie MG Schmidt voorbij.

Het vaste begeleidende team van KHL Chantant zorgt ervoor dat de artiesten tot hun recht komen. 
– Coördinator Chris Bernhart, het brein achter muzikale roadtrip Spetterende Letteren, zoekt de zangers uit en stelt het programma vast. 
– Pianist Vera Marijt – vaste begeleider van de Open Bac – biedt nieuw en iets ouder talent vaste grond onder de voeten.
– Host Gerrit van der Linden leerde als zanger van onder meer De Grasparkieten dat optreden meer is dan alleen zingen: een goede performance is net zo belangrijk. 

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale avond in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond. 

Voel jij je geïnspireerd en wil je ook eens de sprong als deelnemer wagen? Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

KHL SESSIE: Trio Flambossa

Zon 10 april 16.00 >>KAARTEN

Trio Flambossa is een Latin en Flamenco Trio dat een interessante en afwisselende mix laat horen van lichte flamencostukken, Sevillanas en Rumba’s, mooie Fado’s, zwoele en swingende Bossa Nova’s en hier en daar een Franse Chanson of Italiaanse Song. Trio Flambossa brengt warmte, sfeer, en herkenning door de Spaanse oude liedjes die iedereen kent en een beetje kan mee neuriën of klappen. Met als kers op de taart ook altijd twee spetterende flamencodans stukken!

La Nina is de zangeres die allerlei soorten latin muziek moeiteloos aan elkaar zingt én praat. Komend vanuit een lange carrière als flamenco danseres, met optredens van Bimhuis tot Vredenburg en Concertgebouw, heeft zij zich inmiddels ook al jaren bekwaamd als zangeres.
Bart van Uden op de gitaar is eveneens veelzijdig. Opgeleid als klassiek gitarist en flamencogitarist speelt hij niet alleen flamenco maar juist ook allerlei soorten Latin muziek met hier en daar een jazzy inslag en ook mooie eigen composities.
Roberto Haliffi is sinds jaren bekend als uitstekend Jazz en Latin drummer, en speelt met allerlei bekende jazz artiesten in binnen- en buitenland.

ABEL’S AMERICANA

Vrij 29 april 20.30 >>KAARTEN

Een bonte avond vol ROOTS muziek met geweldige vocale gasten en bijzondere verhalenvertellers. The Bayou Mosquitos uit Amsterdam draait haar hand niet om voor een lekker stukkie Noord- Amerikaanse roots, country, folk, funk, slide of westernswing muziek en hebben daar al ruim 30 jaar veel plezier in.

De groep organiseerde 25 Americana avonden in het Betty Asfalt Complex met o.m. Tineke Schoemaker, Jan Donkers, Tim Knol, Joris Linssen, Tangarine, Nico Dijkshoorn en Bea & Vera vd Poel. Dit leverde vele mooie gedenwaardige avonden op.

Nu het Betty Asfalt Complex wordt verbouwd zijn we er trots op dat de groep dit seizoen hun paarden afzadelt in de Nieuwe KHL voor een spetterende nieuwe serie met rootsmuziek en verrassende gasten.

KHL SESSIE: DOLLY BELLEFLEUR

Voorwaarts en niet vergeten 
Zon 1 mei 16.00 >>KAARTEN

Wie neemt er nog de moeite om zich te verbazen
Over de haast waarmee wij naar de bliksem gaan
Alleen een aantal onverbeterlijke dwazen
Die eisen dat daar nou eens iets aan wordt gedaan

(fragment uit ‘Van de gekken’- tekst: Jan Boerstoel) 

Sinds 1989 is Dolly Bellefleur (alter ego van Ruud Douma) één van die onverbeterlijke dwazen die op de barricades staat. In haar kruistocht in couture heeft deze ‘beauty with brains’ het protest niet geschuwd. Voor menig demonstratie schreef Dolly speciaal een lied. Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, trakteert deze rebelse dame je in het programma Voorwaarts en niet vergeten op protestsongs van eigen hand maar ook strijdliederen uit het répertoire van wapenzusters als Marlene Dietrich, de Zangeres Zonder Naam en Adèle Bloemendaal.
Op de piano begeleid door kameraad Kees van Zantwijk zingt ‘roze rakker’ Bellefleur strijdlustige smartlappen en kranige kleinkunstklassiekers. Van Brecht tot Boerstoel. Ter lering maar zeker ook ter vermaak. Met de nodige ironie neemt La Bellefleur bijvoorbeeld in een heuse carnavalskraker protestleuzen op de hak en zingt een hilarisch lied waarin Drs. P. de draak steekt met demonstraties. Stel dat Brecht nu had geleefd? Wedden dat hij dan ietwat verbitterd had getwitterd: ‘Verander de wereld, ze heeft het nodig liebe Leute. Vandaag de dag jetzt heute meer dan ooit. Het is erop of eronder! Nu of nooit!’ 

Voorwaarts en niet vergeten 
Wij eisen nu klare taal
Voorwaarts en niet vergeten
Kies je enkel voor jezelf
Of kies je voor ons allemaal?
(fragment uit het Solidariteitslied- originele tekst: Bertolt Brecht, vertaling: Don Quishocking)
>>KIJK EN LUISTER ALVAST HIER

KHL SESSIE: MÉNESTREL

Zon 8 mei 16.00 >>KAARTEN

In lang vervlogen tijden trokken ze door stad en land, van kasteel naar kasteel: de troubadours en minstrelen. Met hun liederen – romantisch, ingetogen, sprankelend of ondeugend – vermaakten deze Middeleeuwse muzikanten hun publiek. Of ze nu voor graven, hertogen of prinsen speelden of voor “het gewone volk”, ze brachten  vreugde, vertier, dromen, ontroering, een lach en een traan. Trouw aan deze eeuwenoude traditie wil óók Ménestrel haar publiek boeien en vermaken.

Ménestrel staat voor 35 jaar muzikale vriendschap. De passie voor gitaar en zang bracht Ale Dijkstra en Mathieu Hermans bij elkaar. Op  kleine podia, in een intieme sfeer, of buiten in de open lucht, brengen zij parels van het Franse chanson tot leven

In hun nieuwe programma ‘Perles de la chansons Française’ brengen zij anderhalf uur herkenning, nostalgie en luisterplezier in een intieme sfeer. Hartstocht, weemoed, desillusie, verzet, verontwaardiging, tederheid, rauw verdriet, ondeugende knipoogjes en een schaterlach: het gitaarduo Ménestrel zingt twee dozijn parels van vier “monstres sacrés” uit het Franse chanson: Jacques Brel, Edith Piaf, Charles Aznavour en Georges Brassens.
>>KIJK EN LUISTER HIER

KHL SESSIE: MARIA DE FÁTIMA

Met ziel en zang!
Zon 15 mei 16.00 >>KAARTEN

In de gedwongen pauze van de gebruikelijke routine van optreden maakte Fado diva Maria de Fátima haar meest persoonlijke programma: ‘Met ziel en zang’. Hierin ligt de nadruk op (nieuw) eigen werk en bewerkingen van nummers die haar na aan het hart liggen. Natuurlijk haar vertolking van ‘Laat-me’ -volgens Trijntje Oosterhuis beter dan het origineel- maar uiteraard zal de traditionele Fado niet ontbreken. Maria is tenslotte de ‘meest waardige erfgename van Amália Rodrigues’ (Volkskrant).

Maria de Fátima, geboren in de volkswijk Boavista te Lissabon, staat al 45 jaar op de planken. In 2016 ontving zij een hoge Portugese presidentiële onderscheiding voor haar verdienste voor de Portugese cultuur, de Ordem do Infante Dom Henrique. In Nederland won zij in 2011 de zangcompetitie ‘Top 2000 De Covers’ en in ‘We Want More’ behaalde zij de vierde plek in de finale.
Maria wordt in de Nieuwe KHL begeleidt door Daniël Raposo (Portugese gitaar) en Hans van Gelderen (klassiek gitaar).
>>KIJK EN LUISTER HIER

KHL CHANTANT: LENTE!

Zon 22 mei 15.30 >>KAARTEN

Luisteren naar artiesten in een fijne cafésfeer, dat is KHL Chantant. Je neemt je familie en vrienden mee, een hapje en drankje erbij: de sfeer is altijd goed. Met gelouterde zangers en talentvolle amateurs is KHL Chantant spannend voor de deelnemers én voor het publiek.

Iedere KHL Chantant editie heeft een eigen thema, waarbij de deelnemers een passend lied zoeken. Dat kan van alles zijn, van kleinkunst en Nederlandstalige liederen tot af en toe een buitenlands uitstapje. Zondag 22 mei is het thema Lente. De inschrijving is net opengesteld, dus het programma is nog niet rond, maar verwacht een vrolijk stemmend programma!

Het vaste begeleidende team van KHL Chantant zorgt ervoor dat de artiesten tot hun recht komen. 
– Coördinator Chris Bernhart, het brein achter muzikale roadtrip Spetterende Letteren, zoekt de zangers uit en stelt het programma vast. 
– Pianist Vera Marijt – vaste begeleider van de Open Bac – biedt nieuw en iets ouder talent vaste grond onder de voeten.
– Host Gerrit van der Linden leerde als zanger van onder meer De Grasparkieten dat optreden meer is dan alleen zingen: een goede performance is net zo belangrijk. 

Wil jij genieten van een gevarieerde muzikale avond in een uitstekende sfeer? Dan moet je hier echt bij zijn. En als je een kaartje inclusief theatermenu koopt, heb je helemaal een topavond. 

Voel jij je geïnspireerd en wil je ook eens de sprong als deelnemer wagen? Geef je op via: cafechantant@denieuwekhl.nl

KHL SESSIE: CRISTOPHE CHAPLET

Chansons de Paris
Zon 29 mei 16.00 >>KAARTEN

De intieme sfeer die troubadour Christophe Chaplet weet te creëren tijdens zijn optredens is gemaakt voor de Nieuwe KHL. Christophe is meer dan een chansonnier die het werk van Brel, Brassens, Gainsbourg en Ferré weet te vertolken alsof je een concert van deze grootheden zelf bijwoont. Hij is bovenal met hart en ziel een troubadour en verhalenverteller die zijn publiek op ontdekkingsreis meeneemt in de grote schatkist die het Franse chanson rijk is. Hij won dan ook niet voor niets de Prix du public tijdens het Concours de la Chanson van de Alliance Francaise

In dit speciaal voor de Nieuwe KHL samengestelde programma neemt Christophe u mee op een reis met liedjes over Parijs. Met liedjes van Béard, Bruand, Dutronc, Ferré, Gainsbourg, Lapointe, Montand, Mouloudji en Trénet.

KHL SESSIE: DUO ROUTE SOLEIL

Zon 19 juni 16.00 >>KAARTEN

Duo Route Soleil wordt gevormd door zangeres Maaike Kitslaar en accordeonist en pianist Jaap Somsen die de KHL Sessies van 2022 openen met een bijzonder Nieuwjaarsoptreden.
Met Franse pareltjes uit vervlogen tijden van onder meer Trenet, Dalida en Barbara. En hoe bijzonder is het om de opzwepende klassieker Une valse a mille temps van Brel live te horen? Vanuit Frankrijk steken Maaike en Jaap in hun programma de oceaan over voor een reis langs tango’s en Latijns-Amerikaanse ballades van o.m. Jobim. Dichter bij huis klinken enkele bijzondere Nederlandse vertalingen van Franse chansons door Maaike.

Maaike Kitslaar is klassiek geschoold en ervaren in uiteenlopende muzikale genres. Zij trad op bij theaterfestivals in binnen- en buitenland. Jaap Somsen is een gedreven accordeonist/pianist die als begeleider en solist geen genoegen neemt met middelmaat en veiligheid. Muziek in het moment, nooit vanzelfsprekend en altijd uitdagend.
>>KIJK EN LUISTER HIER

KHL SESSIE: Laura Fygi & Trio Galantes

Zon 26 juni 16.00 >>KAARTEN

Jazz diva Laura Fygi heeft inmiddels met begeleidingsorkesten in alle vormen opgetreden. Van symfonieorkesten tot bigbands en trio’s, en iedere combinatie brengt weer een nieuw geluid en verrassende arrangementen van bekende songs.

Nog niet zo lang geleden maakte Laura kennis met 3 gepassioneerde Zuid-Amerikaanse muzikanten die sinds 2017 samen Trio Galantes vormen. De klassiek geschoolde musici Alvaro Pinto Lyon uit Chili, Humberto Albores Martinez uit Mexico en Augusto Valença uit Brazilië hebben elkaar gevonden in hun passie voor Latin muziek en die liefde delen ze met Laura die haar jeugd in Uruguay doorbracht. Ze bleken veel van dezelfde songs op hun repertoire te hebben en toen ze die eens bij toeval samen gingen zingen bleken hun stemmen en instrumenten geweldig bij elkaar te passen. Een aantal probeer-sessies volgden, het enthousiasme groeide en nu is er een avondvullend programma!

Een heerlijk programma voor iedereen die van romantische Latin klanken houdt maar ook van de bekendere jazz stukken want die komen ook zeker aan bod.