1,5 meter Sessies

Intieme optredens, eten en drinken in clubsfeer
Kleine, intieme optredens van chansonniers, liedjeszangers en podiumbeesten van een klein uur.  Een kaartje kost 20,00 of 24,50 p.p. en is altijd inclusief een welkomsthapje en een welkomstdrankje. Er zijn kaarten voor 1 persoon of voor 2 personen. Je hebt daarmee een vaste plaats in de zaal, vanwaar je goed zicht hebt op het optreden. 
Er zijn ook tafeltickets voor 45,00 of 49,50 p.p. Daarvoor krijg je een eigen tafel, een welkomstdrankje en hapje, en een 2 gangenmenu. De tafeltickets zijn alleen verkrijgbaar voor 2 personen. Het menu serveren we aansluitend of voorafgaand aan het optreden.

Spelen voor de GRAP
Vanaf juni programmeert Grap Amsterdam Popmusic weer iedere woensdag (en omdat we zo veel moeten verplaatsten ook vaak op de donderdag) een 1,5 Metersessie in de Nieuwe KHL. Intieme optredens van Nederlandse Singer-song writers of bands in een semi-akoestsiche setting. Kaarten kosten 15,00 of 20,00 waarvan 10,00 of 15,00 rechtstreeks naar de artiesten gaat. Er zijn ook kaarten inclusief een hoofdgrecht voor 32,50 p.p.

Verantwoord
Natuurlijk houden wij ons aan de Coronaregels. En dat vragen we ook van jou. Wil je vooraf ons coronaprotocol bekijken? Voor het optreden begint leggen we de belangrijkste regels ook nog uit. 


DE RODE HORDE

Stökjes neusharing 
Zat 19 juni 19.30 >>KAARTEN

Humor op de vierkante millimeter voor de liefhebber. Droogkomisch, absurdistisch theater. Ook in STÖKJES NEUSHARING zullen deze ingrediënten weer tevoorschijn komen.  Qua stijl kunt u denken aan Jiskefet, Toon Hermans, De Rode Horde of aan wie dan ook. Een interview met een kinderboekenschrijver en een masterclass zullen zeker de revue passeren.

De Rode Horde bestaat uit Harm-Jan Leemhuis & Paul Vermeulen. 
Techniek: Joep Nijveld
Affiche: Lieke van Dam
Spel, teksten en ideeën: De Rode Horde
Kap- en grimewerk: Ton Deuze 
Bewegingsadviezen: Hernia van der Spit.

De Rode Horde is al sinds jaar en dag gespecialiseerd in het maken van onbeduidende meesterwerken

GERARD ALDERLIEFSTE

UITVERKOCHT!
Wilt u op de wachtlijst? Mail naar info@denieuwekhl.nl

Gitarist-zanger (+verslavingsarts) Gerard Alderliefste mag specialist genoemd worden in het vertolken van de Franse hits uit de jaren ‘70 en van Shaffy repertoire. Denk aan de Poppy’s, Lenorman of Michel Fugain. 

Voor de tweede keer staat hij op onze 1,5 metersessies en hij zegt daarover: “ik geniet enorm van optreden op de vierkante meter, dus ik kom graag!”  Gerard neemt een muzikant mee, maar dat is nog een verrassing. 

Gerard kreeg vooral landelijke bekendheid door de hits Laat me / Vivre met Shaffy en List en Une belle histoire / Een mooi verhaal met Paul de Leeuw. Toerde solo, in duet met Cor Bakker, met zijn driemans band Alderliefste en momenteel met zijn achtmansband (GA&Friends) met het programma Une belle histoire. 
>>KIJK EN LUISTER HIER

CLASSIC WATER

Spelen voor de GRAP
Wo 23 juni 20.00 >>KAARTEN

Classic Water is een nieuw Utrechts project gestart door Tom Gerritsen (The T.S. Eliot Appreciation Society), waarin surrealistische teksten worden gecombineerd met uitgesponnen instrumentale stukken. Een debuutalbum staat op de planning voor eind 2021.
>>KIJK EN LUISTER HIER

AZNAVOUR MON AMOUR

Extra optreden om 17.00!
Vrij 25 juni 17.00 >> KAARTEN
Vrij 25 juni 19.30 >> UITVERKOCHT

Charles Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. Wij vieren zijn muziek en leven.
Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria (chansons van Schoonheid en Troost) en pianist/zanger Maurits Fondse. (Matthijs van Nieuwkerk noemde hem één van de beste pianisten van Nederland), accordeonist Oleg Fateev (o.a. Brel de Zoete Oorlog met Jeroen Willems) en drums/percussionist Simone Sou. Met chansons in het Frans en een enkele (eigen)vertaling naar het Nederlands.

Ze spelen de prachtige chansons van Aznavour en vertellen tussen door over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten.
Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van La Bohème, Hier Encore, la Mama, Emmenez-moi, She, Comme ils disent naar Les Comédiens…

Pers over de vorige voorstellingen:
‘Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond’ NH Dagblad
4 sterren voor het album Huiswaarts door Henk van Gelder in het NRC 
‘Fantastisch album, sterk trio!’  Jacques Klöters
>>KIJK EN LUISTER HIER

LIEDJES DIE NIET MOCHTEN

Muzikaal kleinkunst liedprogramma door het Nederlied Ensemble
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Henk van Gelder en Robert van ‘t Wout


Dankzij de corona-versoepelingen zijn er voor ieder optreden een paar extra kaarten beschikbaar!
Zat 26 juni 16.30 >> KAARTEN
Zat 26 juni 19.30 >> KAARTEN
Zon 27 juni 14.00 >> KAARTEN
Zon 27 juni 16.30 >> KAARTEN
Zon 27 junI 19.30 >> KAARTEN

In het huidige tijdperk van social media en vrije meningsuiting is het ondenkbaar dat iets verboden wordt uit te voeren of uit te zenden. Echter, ooit had Nederland zijn heilige huisjes, zoals ‘het fatsoen’, ‘de religie’ en ‘het koningshuis’. Wie daarover wilde zingen in het theater, op de grammofoonplaat, voor de radio of op de televisie, kreeg te maken met handhavers van de goede zeden. Bijvoorbeeld vroeger met de Radio Omroep Controle Commissie of met de Vereniging Voor Eer en Deugd, die vaak sprak over ‘zedenverwildering’. Maar ook veel later nog (1992) werd het lied ‘Als op het Leidseplein de lichtjes weer eens branden gaan’ door de bevrijdingscommissie verboden, omdat het was geschreven door Jacques van Tol, die fout was in de oorlog.

Waarom mocht ‘Ouwe Daatje’ van cabaretpionier Eduard Jacobs tot in de jaren zestig niet worden uitgevoerd? En wie verbood het repertoire van J.H. Speenhoff, Jean-Louis Pisuisse, Guus Vleugel en Jos Brink? Speelden commerciële belangen een rol toen Philips de opname van het ‘Railroad’ liedje van Wim Kan op de plaat tegen hield? Wat was er nou eigenlijk zo erg aan ‘Milord’ van Corry Brokken? Zo erg dat de halve natie zich aan de ingezonden brievenschrijverij zette! En Robert Long voelde toen ook de hete adem van de christelijke censuur in zijn nek.

Gaan we nu met de huidige protesten, bedreigingen en heilige huisjes weer diezelfde kant op? Een verrassend en toch onderhoudend, eigenlijk ‘verboden’, liedjesprogramma. Geheimhouding verplicht!

Presentatie en regie: Evert de Vries
Presentatie: Sylvia Alberts
Piano en arrangementen: Amos Osterhaus
Zang: Mieke Bom, Kitty Kieftenbeld, Ingeborg Hairwassers, Bart Steenbeek, Emile Baars, Evert de Vries en Marcel Klingeler (tevens trompet)
Meer info: www.nederlied.nl

PITTIGE MOSTERD: HANS AARSMAN

Ma 28 juni 20.00 >> vrije inloop, wel verplchte aanmelding.
We zitten vol! Misschien komt er nog extra capaciteit beschikbaar. Wil je op de wachtlijst? Meld je aan via mail: info@denieuwekhl.nl

In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit het Oostelijk Havengebied een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot. Na het eerste succesvolle seizoen dit jaar met Hans Aarsman, Liebeth van der Pol, Anet Wilgenhof, Eric van Eerdenburg en Alma Mathijssen.

Deze keer een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van fotograaf, foto-detective en auteur Hans Aarsman.
Onze ontwapenende gastvrouw Maureen Kamphuis ontlokt hem ontboezemingen over successen en leerzame mislukkingen. Hoe vond hij inspiratie voor zijn boek Aarsmans Amsterdam en zijn theatershow dokter Aarsman en zijn wekelijkse rubriek in de Volkskrant De Aarsman Collectie? En hoe ondersteunt hij de politie door foto’s te analyseren? Kortom, wat is zijn geheime recept? Wie weet werkt het voor jou ook. Beleef het mee en laat zo je eigen inspiratie tot bloei komen! 

IRIS PENNING

Spelen voor de GRAP
Wo 30 juni 20.00 >>KAARTEN

Iris Penning maakt Poëtische Pop. Ze stond meer dan duizend keer op de planken: in Paradiso, op Oerol, op festivals en in poppodia door heel Nederland en België. Ze deelde het podium met Spinvis en bracht drie platen en enkele singles uit die lovend werden ontvangen door de muziekmedia. Op het podium deelt ze in poëzie en zang alle hoeken van haar hoofd met haar publiek. Eerlijk, eigen en intiem. Gewapend met gitaar en haar buitengewone stem komt ze ons laten horen hoe goed ze is.

“Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal zien van bovenaf dat het goed is. Koesteren die plaat” – OOR
>>KIJK EN LUISTER HIER

GIPSY SALOON: SERVUS

Vrij 2 juli, 19.00 >>KAARTEN
Entree: 42,50 (entree & een 3 gangen menu)

Eindelijk weer! Ontsnap aan de Hollandse werkelijkheid en waan je voor even op een warmbloedig Hongaars feest. Met een opzwepend zigeunerorkest en uiteraard heerlijk eten en drinken. Daar knapt iedereen van op. 

Op deze lenteeditie kun je getuige zijn van een wonderlijke transformatie: een Hollands muzikantengezelschap verandert in een opzwepend zigeunerorkest. In de sfeervolle zaal geniet je van heerlijk eten en drinken en van muziek uit het hart. De muzikanten van Servus spelen eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers. Uiteraard corona-proof.

JEROEN ZIJLSTRA

Ja!zzZijlstra
Zat 3 juli 16.30 >>KAARTEN
Zat 3 juli 19.30 >>KAARTEN

Terug naar waar het ooit allemaal mee begon… Jazz!
Jeroen Zijlstra heeft in de luwte van het afgelopen theaterseizoen zijn nieuwe teksten geënt op eigen jazz gerelateerde liederen met daarin een ouderwets grote ruimte voor improvisatie. 

Kom het horen, kom het zien!

Als voormalig Noordzeevisser blijft Jeroen Zijlstra ook als improviserend musicus (piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet) scherp aan de wind varen, spelenderwijs koersend op zijn innerlijk kompas. Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het lied Durgerdam slaapt, waarvoor hij de Annie M.G. Schmidtprijs won. Voor zijn gehele oeuvre ontving Jeroen Zijlstra in 2014 de Dirk Witte Prijs. 

‘Zijlstra maakt als voormalig zeeman mooi gebruik van maritieme metaforen en schept met zijn fonkelende trompet een bluesy sfeer.’ – NRC 

DAVID VOS EN FRANK VAN BOMMEL

Zon 4 juli 16.30 >>KAARTEN

Toetsentovenaar en muzikale duizendpoot jazzpianist Frank van Bommel en die man met dat “gebruinde” geluid, zanger David Vos leerden elkaar kennen in de locatievoorstelling Victoria van Theatergroep Flint.Beiden wilden wel eens een andere weg inslaan dan de door henzelf gebaande wegen en samen besloten zij met zekere regelmaat bij elkaar te komen en fijn muziek te maken.Een reisje door Schumann’s Dichterliebe en Schuberts Winterreise, het onorthodoxe jazzlandschap van Mischa Mengelberg, het Brechtse interbellum, het Parijs van Edith Piaf en wellicht nog meer….

ST. SOLAIRE

Spelen voor de GRAP
Wo 7 juli 20.00 >>KAARTEN

Het elegante, betoverende geluid van St. Solaire bestaat uit een karakteristieke smeltkroes van warme klanken en subtiele muzikale kleuring. Het muzikaal palet – vol rijke harmonieën en gebalanceerde percussieve lagen – heeft zich gevormd rondom de breekbare vocalen van Geert van Emden, zoals is te horen op de geprezen eerste singles ‘Running’ en ‘Morning Sun’. Na het winnen van de Grote Prijs van Rotterdam in 2017 trok de band zich terug om te werken aan nieuw repertoire. 
Op het moment van schrijven staat de band, bestaande uit Geert van Emden, Jesse den Dulk, Pascal Konings en Tijs Kulker, op het punt nieuw terrein te betreden met het uitbrengen van hun debuutalbum die in april 2021 zal verschijnen. Met het nieuwe album in aantocht wordt het hoog tijd om alle muziekliefhebbers te verwelkomen in het wijdse, melodieuze geluid van St. Solaire.
>>KIJK EN LUISTER HIER

KOET, KOOIJ EN OVERHAUS

Vrij 9 juli 19.30 >>KAARTEN

Een zangeres/gitariste, een bassist/zanger en een drummer…pure popsongs en een heel eigen geluid…drie muzikanten die elkaar hebben gevonden:

Marieke Koet was jarenlang zangeres en gitariste van The Aboriginals, Arno Kooij was bassist bij o.a. Agents of Decay en Claw Boys Claw, en Wouter Overhaus was drummer in de Grasparkieten en speelde met enkele kleine onderbrekingen jaren in The Aboriginals.

Eigen nummers met veel vuur gespeeld, heldere zanglijnen, mooie samenzang en opvallende baspartijen, dat is kort samengevat wat je mag verwachten van Koet, Kooij en Overhaus!

LENNY KUHR

Het lied gaat door
Zat 10 juli 16.30 >> KAARTEN

Zat 10 juli 19.30 >> UITVERKOCHT

Lenny Kuhr heeft zich in haar rijke carrière ontwikkeld tot Nederlandstalige chansonnière met een heel eigen stijl en liedjes van hoog niveau. Het lied staat centraal in haar optreden. Intiem en muzikaal, met soms indringende teksten en mooie arrangementen. En dat gebracht met die prachtige, warme, herkenbare stem. 

‘In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. De mens en de zanger vergaan, maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het besef dat alle dingen komen en gaan binnen het tijdloze gegeven dat wij zijn, stemt tot weemoed en tot vreugde. En tot alle muziek die in dit programma te horen zal zijn.’

Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar.
>>KIJK EN LUISTER HIER

EVI DE JEAN & SAARTJE VAN CAMP

Nu de wind vannacht van overal komt
Don 15 juli 19.30 >>KAARTEN

Een woeste omhelzing van Saartje Van Camp en Evi De Jean. Hun verhalen en muziek nemen je mee naar waar het vuur brandt. Te midden van al wat is. Waar de stad verlaten is. Waar de hunkering naar vasthouden mag worden ingelost. En een stem van vroeger klinkt. Naar het midden van het leven. Naar waar de wind vanuit alle hoeken van het plein tegen onze blote wangen aan beukt. En waar wij, met de ogen half dicht geknepen, toch blijven staan. Midden in een lied. Midden in de tijd.

Met cello, elektronica, zang en verhalen brengen deze twee Vlaamse, in Amsterdam neergestreken vrouwen een hartverwarmende, muzikale aanraking. 

THE BAYOU MOSQUITOS & JEROEN KRAMER

Gumbo met Hollandse Garnalen
Zat 17 juli 16.30 >>UITVERKOCHT
Zat 17 juli 19.30 >>KAARTEN

De Americana klanken van the Bayou Mosquitos en de fraaie Nederlandstalige liedjes van Jeroen Kramer samen in een swingend en onderhoudend theaterprogramma.

Jeroen Kramer en de band van Abel de Lange treffen elkaar voor het eerst samen eind 2019 in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam en beiden zullen het zich nog lang heugen.
Een vrolijk treffen tussen de Roots muziek van de Mosquitos en de gevoelige liedjes van Jeroen aangevuld met een aantal meesterlijke vertalingen van zijn hand. 
Songs van Elvis Presley, Marvin Gaye en Jim Reeves krijgen door Jeroen’s aanpak een geheel nieuwe Nederlandstalige glans.
>>KIJK EN LUISTER HIER

MARIE & EVA

Zon 18 juli 16.30 >> UITVERKOCHT
Zon 18 juli 19.30 >> UITVERKOCHT

Marie Chaplet en Eva Bottinga ontmoette elkaar aan de Universiteit van Amsterdam en studeerden in 2017 allebei een semester in New York waar ze hun muzikaal duo Eva & Marie vormden. Sindsdien traden ze door heel Nederland op en gaven een aantal concerten in Parijs en in New York.

Begeleid door de drummer Dylan McBride brengen deze twee jonge vrouwen zang en saxofoon op de voorgrond. Ze spelen eigen geschreven nummers en jazzy covers maar Marie’s Franse roots en Eva’s achtergrond in Klezmer muziek zijn ook terug te horen in hun repertoire.

In juli 2020 stonden Marie en Eva voor de eerste keer samen op het KHL podium. Het resultaat waren twee onvergetelijke (en uitverkochte!) concerten. Een beloning voor hun grote talent.
Dit jaar vieren zij hun driejarig bestaan. Viert u mee?

ARIE CUPÉ & ANDRÉ VROLIJK

Kop uit het zand
Zat 14 aug 16.30 >>UITVERKOCHT
Zat 14 aug 19.30 >>UITVERKOCHT
Zon 15 aug 16.30 >>KAARTEN

Arie Cupé speelde in musicals (o.a.‘De zoon van Louis Davids’, ‘Wat zien ik’, ‘De Jantjes’), in komedies (o.a. ‘Kantje Boord’, ‘Harrie let op de kleintjes’, ‘Herrie in de keuken’) en hij regisseerde vele theaterprogramma’s (van o.a. Willeke Alberti, Frans Mulder, Natascha Emanuels).

André Vrolijk beheerst met zijn wonderaccordeon musette, tango en het originele Amsterdamse repertoire dat zijn grote liefde heeft. André werkte vaak als gast bij orkesten (bij o.a. Het Metropole Orkest, Danny Malando) en begeleidde grote solisten (o.a. Paul de leeuw, Jenny Arean, Willeke Alberti).

Speciaal voor De Nieuwe KHL stelden zij een liedjesprogramma samen met teksten van o.a. Wim Sonneveld, Frans Mulder, Ivo de Wijs en Eli Asser.
>>KIJK EN LUISTER HIER

CASE MAYFIELD

Spelen voor de GRAP
Wo 18 aug 20.00 >>KAARTEN

De zanger Case Mayfield en zijn debuutplaat The Many Colored Beast, dateren onderhand uit 2012 en genoten van nationale erkenning en bewondering in de vorm van Edison nominaties (beste nieuwkomer en beste album) en tal van TV, radio en club- festivaloptredens. Zijn opvolgende albums 10, Another Glorious Battle For The Kingdom en Egomaniac ontvingen wederom lovende recensies en brachten hem langs alle zalen en huiskamers van Nederland. 
>>KIJK EN LUISTER HIER

KEES

Spelen voor de GRAP
Do 19 aug 20.00 >>KAARTEN

Dit is KEES, en je typische singer-songwriter is ze niet. Daar is ze veel te nuchter voor. Oké, misschien droom je soms even weg, maar vervolgens haalt ze haarscherp uit met haar directe teksten en smijt ze je met synths, gitaren en beats om de oren. Haar Nederlandse teksten en muzikale invloeden bungelen ergens tussen Spinvis, Bon Iver en de Jeugd van Tegenwoordig. KEES won de Grote Prijs van Nederland en maakt momenteel deel uit van de Popronde selectie.
“Ze houdt het spannend en boeiend. Het voelde volwassen, mooi uitgedacht. Alles voelt oprecht.” (Jury Grote Prijs van Nederland) 
>>KIJK EN LUISTER HIER

ERWIN VAN LIGTEN

Vrij 20 aug 19.30 >>KAARTEN

Erwin was tot nu toe hoofdzakelijk actief was als begeleider van vele topartiesten, maar staat het komende jaar zelf centraal als musicus. Met dit soloprogramma brengt Erwin een diversiteit aan songs en instrumentale stukken. In zijn spel als rock en bluesgitarist is de melancholie en het melodieuze al duidelijk hoorbaar. Met de akoestische gitaar en zijn ongepolijste stem weet Erwin zijn publiek tot het bot te raken en te ontroeren.

Erwin brengt een programma met eigen interpretaties van nummers van zijn helden Jackson Brown, Jimmi Hendrix, Ry Cooder, Chris Robinson e.a. afgewisseld met eigen nummers. Ook enkele songs van zijn onlangs uitgebrachte cd “ For all we know” zullen de revue passeren. Een avond met Erwin van Ligten is een avond om je vingers bij af te likken, een avond die de bezoeker ontroert, een avond met een fantastische en unieke gitarist!
>>KIJK EN LUISTER HIER

KY. + FOSS

Spelen voor de GRAP
Wo 25 aug 20.00 >>KAARTEN

Amsterdamse singer-songwriter KY. vertaalt de gevoelens van een doorsnee millennial naar sfeervolle, emotionele popmuziek. Gewapend met zijn unieke, rauwe stem laat hij zijn licht schijnen op alle kanten van het dagelijks leven. Zijn meeslepende songs geven je zowel een gevoel van melancholie als euforie. Gevoelens verdwijnen sneller in de doofpot dan dat er over gepraat wordt. Via zijn muziek wilt KY. hier verandering in brengen. Zijn motto: Praat en deel!
>>KIJK EN LUISTER HIER

FOSS maakt dromerige en mysterieuze muziek, waarbij gitaarlijnen en synthesizers samenkomen tot eclectische indie-pop. Waar het begin van de act is ontstaan in IJsland (FOSS is het IJslandse woord voor waterval), werkt deze vijfkoppige formatie nu alles in eigen beheer compleet  DIY -stijl uit in thuisstad Utrecht.  Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een dubbel EP, waarvan de eerste single ‘Heartbeats’ uit is gebracht. 
>>KIJK EN LUISTER HIER

NOL HAVENS

Spelen voor de GRAP
Don 26 aug 20.00 >> KAARTEN

Nol Havens is zanger van de VOF de Kunst die we kennen van hits als Suzanne en Een kopje koffie. Nu is er een solo project met de titel ‘Doe mij maar ALLES’. Je wordt meegenomen langs 36 jaar VOF de Kunst. Herinneringen en herkenbaarheid. Zijn beste liedjes, mooie en ook zware tijden. Maart 2021 komt zijn nieuwe album. Na de single ‘In mijn hoofd’ komt eind januari 2021 ‘Vanaf hier uit” een lied over het nieuwe nu…
>>KIJK EN LUISTER HIER

LUCRETIA VAN DER VLOOT & Rob van Zandvoort

Zon 5 sept 16.30 >> KAARTEN

Op 12 september 2020, tussen de twee lockdowns, speelde Lucretia van der Vloot en Rob van Zandvoort speciaal voor de 1,5 Metersessies de mooiste liedjes uit hun repertoire. Een betoverend optreden dat snel was uitverkocht. En daarom op veler verzoek nogmaals op ons podium in de KHL sessies.

Zangeres/actrice Lucretia van der Vloot heeft haar sporen inmiddels meer dan verdiend door haar optreden in diverse theatervoorstellingen, musicals, tv-series en films (o.a. Tip Top, Big, Black & Beautiful, Othello, All Stars, De Marathon). Vanaf 2003 werkte ze in haar solo-programma’s regelmatig samen met pianist Rob van Zandvoort (o.a. Tröckener Kecks en Eilander Jut) en speelden zij samen in menig klein en groot theater.

Luccretia zing nummers zowel in het Engels als in het Nederlands, van Maarten van Roozendaal tot Elvis Costello, van Nick Cave tot Randy Newman: met haar intense en tegelijk warme stemgeluid voert Lucretia je zowel langs mooie vergezichten als naar stinkende steegjes. Soul met een barokke rand, pop met een grimas maar altijd met een persoonlijke toets.
>>KIJK EN LUISTER HIER

PITTIGE MOSTERD: LIESBETH VAN DER POL

Ma 6 sept 20.00 >> vrije inloop

In Pittige Mosterd krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot. Na het eerste succesvolle seizoen dit jaar met Hans Aarsman, Liebeth van der Pol, Anet Wilgenhof, Eric van Eerdenburg en Alma Mathijssen. 

Deze avond een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van architect, docent en voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol. Onze ontwapenende gastvrouw Maureen Kamphuis ontlokt haar ontboezemingen over successen en leerzame mislukkingen. Hoe vond zij inspiratie voor haar ontwerpen en haar colleges, hoe kijkt zij terug op haar periode als coördinerend architect van het rijksmuseum, en van de renovatie van het Binnenhof-complex? Kortom, wat is haar geheime recept? Wie weet werkt het voor jou ook. Beleef het mee en laat zo je eigen inspiratie tot bloei komen!

MAURICE VAN HOEK

Spelen voor de GRAP
Wo 8 sept 20.00 >>KAARTEN

Maurice van Hoek (25 januari 1992) is een getalenteerde student aan het conservatorium, maar met een haperend muzikaal kompas. In een zoektocht naar richting ontvlucht hij zijn opleiding en zijn toenmalige woonplaats Rotterdam om voor drie maanden door Amerika te trekken. Tijdens zijn zwerftocht verkent hij het gebied waar de seventies countryfolk van iconen als The Eagles en James Taylor zijn oorsprong vindt. 
Na zijn debuutalbum ‘Live Forevermore’ (2016) en ‘Traveling Man’ (2018) volgt het de EP volgt de EP ‘Church Sessions’ (2019). Met louter lovende recencies, inclusief een vijfsterrenrecensie in Lust For Life Magazine, volgt een reeks instores en media-optredens bij onder meer Muziekcafé (NPO Radio 2) en VI (Veronica’s voetbalprogramma, op uitnodiging van Danny Vera).  
‘Een van de grootste talenten in ons land op het gebied van moderne country en americana’ (Lust For Life Magazine ***** voor EP ‘Church Sessions)
>>KIJK EN LUISTER HIER

DOLLY BELLEFLEUR

Dubbel & Dwars
Vrij 10 sept 20.00 >>KAARTEN

De intieme en huiselijke sfeer van de Nieuwe KHL voert Dolly Bellefleur terug naar het knusse Anthony Theater waar zij debuteerde. Inmiddels trekt Dolly drie decennia als Frau Antje van het Verkeerde Kantje door ons kikkerlandje. 
In de jubileumshow Dubbel & Dwars vraagt Dolly zich af wat haar ‘kruistocht in couture’ heeft opgeleverd. Samen met haar vaste klaviervirtuoos Kees van Zantwijk trakteert deze beauty with brains je op gouwe ouwe en fonkelnieuwe songs. Roze strijdliederen, ondeugende smartlappen en literaire luisterliedjes passeren in rap tempo de revue. Maar aangezien Dolly bekend staat om haar hilarische improvisaties, weet je eigenlijk nooit wat er gaat gebeuren…

Iedereen is van harte welkom! Want zoals Dolly altijd zegt: Homo, hetero, lesbisch, transgender of (b)i? We are family!
>>KIJK EN LUISTER HIER
(Foto: Piek)

BARBARA BREEDIJK

Kan het ook uit?
Zon 12 sept 16.30 >>KAARTEN

Deze onorthodoxe blonde krullenbol staat bekend om haar warme zangstem en improvisatietalent. Ze introduceert haar komische liedjes uit de kleinkunstvoorstelling ‘Kan het ook uit?’ op een aanstekelijke manier aan het publiek.
Speciaal voor De Nieuwe KHL speelt Barbara samen met jazz pianist Vera Marijt. Barbara was eerder te horen op radio 2 en speelde in het voorprogramma van Wouter Hamel en Candy Dulfer.

‘Beestachtige liedteksten met fijnzinnige vondsten en gevatte humor!’ -Cabaret concours Vlaanderen-
>>KIJK EN LUISTER HIER

(foto Vincent Basler)

RHOU

Spelen voor de GRAP
Wo 22 sept 20.00 >>KAARTEN

RHOU maakt Nederlandstalige droompop die is opgebouwd uit organische elektronica en sferische teksten die een beroep doen op je fantasie. De driekoppige band haalt met name hun inspiratie uit boeken, films en synthesizers. In juni bracht Rhou hun eerste EP Ochtendgloren uit. 
>>KIJK EN LUISTER HIER

SINGER G & ELATED

Zon 26 sept 16.30 >>KAARTEN

Deze zondag een bijzonder dubbeloptreden:

De 8 muzikanten van SingerG (lees synergy) brengen het repertoire en geluid van een moderne coverband met niets meer dan de stem. Met hun unieke mix van vocal harmony, beatbox en swagger proberen zij het wat stoffige beeld dat men van a capella heeft op zijn kop te zetten. Recente hits komen voorbij van artiesten als Dua Lipa en Billie Eilish, maar ook de meezingers van toen.
>>KIJK EN LUISTER HIER

The Elated is een vierkoppige band met een breed georiënteerd eigen repertoire. De lineup bestaat uit Ebru Yoldas (zang), Toshiro Polak (gitaar en toetsen), Don Gerritsen (bas) en Rens van Leeuwen (drums). Zij combineren invloeden van verschillende genres (bijv. Soul, Pop, Jazz en Disco) en verschillende talen in een genre dat ze Omni-Pop noemen.

TIM KNOL

Zon 3 okt 16.30 >>KAARTEN
Zon 3 okt 19.30 >>UITVERKOCHT
Zon 24 okt 16.30 >>KAARTEN
Zon 24 okt 19.30 >>UITVERKOCHT

Intiem als een verjaardagsfeestje, waar Tim even de gitaar pakt. Zo voelde de 1,5 metersessies aan, die Tim Knol in juni 2020, direct na de eerste lockdown, gaf in De Nieuwe KHL. Ontspannen vertelt hij persoonlijke verhalen, zingt liedjes die op dat moment goed voelen. In zijn eentje op het podium, met alleen begeleiding van zijn gitaar, komt zijn karakteristieke timbre perfect tot zijn recht.

Tim Knol zou oorspronkel het jaar 2020 bij ons komen uitluiden. De tweede en derde lockdown gooide roet in het eten, maar gelukkig hebben we de optredens kunnen verplaatsen naar oktober 2021.
Zijn repertoire stemt hij af op wat hij en het publiek op dat moment nodig hebben. Gesterkt door zijn melancholieke, krachtige, hoopvolle stem vieren we (het zal toch wel?) de terugkeer van de 1,5 meterloze samenleving.
>>KIJK EN LUISTER HIER

PHILIP KROONENBERG

Spelen voor de GRAP
Wo 6 okt 20.00 >>KAARTEN

De Haagse singer-songwriter, gitarist en psychotherapeut Philip Kroonenberg werd in de jaren ’80 en ’90 bekend door zijn werk met bands als The Freelance Band en Personnel. In september 2019 bracht hij zijn debuut solo plaat “Some More Time” uit bij Excelsior Recordings. Het album ontstond als vanzelf in de wachtkamers van ziekenhuizen waar zijn vrouw in behandeling was. Kroonenberg: ‘Dan ben je zo kwetsbaar. Soms zat ik wel uren te wachten… En die liedjes die kwamen gewoon.’ Op de plaat hoor je de geschiedenis van de ziekte terug in de teksten, omlijst door prachtige, sobere Americana, geïnspireerd door de muziek van artiesten als Ry Cooder, Bob Dylan en Tony Joe White.
>>KIJK EN LUISTER HIER

ROLINHA KROSS

Zon 10 okt 16.30 >>KAARTEN

Rolinha Kross heeft een Joods/Tsjechische moeder en een Surinaamse vader. Al vanaf jonge leeftijd werd zij gefascineerd door oost-europese muziek en de Jiddische taal.

In dit tweede solo-optreden van Rolinha Kross in de Nieuwe KHL (Rolinha is ook een van de zangerssen in de succesvolle Shaffy Vivant serie), voert zij met haar zwoele mezzo-jazz stem haar publiek mee op een reis langs de melancholische balkan waar de klanken zich mengen met joodse klezmer tot aan de gepassioneerde zuid-europese, joods-sefardische muziekcultuur. Niet alleen is haar repertoire bijzonder gevarieerd, maar door haar warme en tegelijk uitbundige stem ook buitengewoon aanstekelijk.
Met begeleiding op contrabas en gitaar door de muzikale virtuoos Tis Marang.
>>KIJK EN LUISTER HIER

JEWISH JAZZ

Een Concert met een verhaal. 
Zon 17 okt 16.30 >>KAARTEN

Het verhaal van de evolutie van Jazz. Het verhaal van mensen als George Gershwin, Irving Berlin, Benny Goodman, Artie Shaw, Sophie Tucker: wereldberoemde componisten, schrijvers en artiesten die ooit als arme Joodse vluchteling in New York aankwamen om daar een nieuw leven te beginnen. Het verhaal van hoe zij, in samenwerking met zwarte musici, Jazzmuziek tot bloei brachten in een tijd dat dit niet vanzelfsprekend was. Hoe ze Broadway en Hollywood groot maakten en de Amerikaanse entertainment business op de kaart zetten!

Jewish Jazz volgt het spoor van deze ontwikkelingen aan de hand van biografieën, anekdoten en uiteraard via fantastische muziek. Mirjam van Dam, pianist Ed Boekee en bassist Omer Govreen , laten bekende en minder bekende ‘Jazz-standards’ horen, met het verhaal erachter, de invloed van Oost-Europese Klezmer en Joodse religieuze muziek en de overlap met zwarte muziek.
>>KIJK EN LUISTER HIER

DE TOVERBERG

Een voorleesvoorstelling met David Vos en Joop van Dijk
Zon 24 okt 12.00 >>KAARTEN

David Vos leest fragmenten voor uit De Toverberg van Thomas Mann, in de vertaling van Hans Driessen. Muzikaal omlijst en ondersteund door pianist Joop van Dijk.

De jonge Hans Castorp bezoekt zijn zieke neef in het sanatorium in Davos. De bedoeling is daar drie weken te logeren. Betoverd door de verleidelijke patiente Klaudia Chauchat blijft hij echter geen drie weken….. Hij wordt zelf verkouden en krijgt verhoging. Uiteindelijk blijft hij zeven jaar.

In de wereld van de Toverberg maakt Castorp een leerproces door, zijn inwijding in het leven. Waarbij de humanist Settembrini en de nihilist Naphta strijden om zijn ziel.
Tijd en de ervaring van tijd spelen een belangrijke rol in deze bildungsroman. David en Joop voeren jullie mee in die volledig eigen, hermetische wereld van het sanatorium en zijn bewoners.

Speciaal voor deze matinee serveert de KHL aansluitend een traditionele Zwitserse lunch voor 17,50 p.p.:
Lichte bouillon | Toast met gerookte zalm, roerei en Emmentaler | Punt Gruyere-Emmentalertaart met gerookte spek en gestoofde ui | Salade van tomaat, komkommer, paprika, ei | Koffie met een madeleine

ABBA XS

BEATRICE & VERA VAN DER POEL
Zon 31 okt 16.30 >>KAARTEN
Zon 31 okt 19.30 >>KAARTEN

Een extra small theaterconcert vol bekende songs en inside Stories over de Zweedse hitmachine ABBA.

De zussen Beatrice en Vera van der Poel zingen het repertoire van ABBA op een bijzondere manier, zoals de liedjes geschreven zijn, bij de piano. De dames zingen en vertellen het verhaal van ABBA. Het succes, de roddels, het drama, de achterklap; alles wat je altijd al wilde weten over de blonde Agneta en rode Anni-Frida.
Songs als Dancing Queen, The Winner Takes It All, Knowing Me Knowing You, Voulez Vous, SOS en natuurlijk Mama Mia!  ABBA XS is een feest der herkenning en voor elke generatie een heerlijk avondje met tijdloze hits.

Pianist: Patrick Van Herrikhuyzen (Van Dik Hout, Paul de Munnik, Marlijn Weerdenburg, Niels Geuzebroek).
>>KIJK EN LUISTER HIER

BENEDICT

Spelen voor de GRAP
Wo 17 nov 20.00 >>KAARTEN

Het is in eerste instantie moeilijk voor te stellen welke vrijmoedige en gekwelde crooner achter het pseudoniem Benedict {Popronde selectie en OOR Talent 2020] schuil gaat. Bij een eerste luisterbeurt valt Martijn Smits’ mompelende stem als eerste op. De van melancholie doordrenkte teksten worden veelal gedrapeerd over een donker klinkende piano. Muziek om verliefd bij te worden, terwijl je elkaar nog eens goed vastpakt. 
Benedict heeft ingrediënten van zijn favoriete bands en artiesten als Tindersticks, Nick Cave en The National vakkundig geëxtraheerd tot een eigen sound: uitgesproken drumpartijen, filmische teksten en soms hectische synths en gitaarpartijen, verrijkt met strijkers- en blazers-ensembles. Het geheel vormt een prachtig gekleurd herfstbos in oktober wat een gevoel van weemoed oproept.
>>KIJK EN LUISTER HIER

JP DEN TEX & VERA VAN DER POEL

Duetten
Zon 21 nov 16.30 >>KAARTEN

Gerenommeerde singer/songwriters JP den Tex en Vera van der Poel hebben elkaars wegen vaker gekruist. Zo zong Jp al een duet met Vera op zijn cd “American Tune” (2009) en Vera met JP op haar cd “Love and Taboo” (2012). Over de jaren deden zij geregeld optredens samen. Bovendien hebben beiden een grote fascinatie voor de Amerikaans/Canadese singer/songwriter Joni Mitchell ontwikkeld. Maar ook liedjes van andere iconische artiesten (Neil Young, Bonnie Raitt, Lou Reed & Nick Cave) behoren tot hun gemeenschappelijk erfgoed.

In de Nieuwe KHL doen zij – naast een aantal eigen liedjes –  een greep uit die rijke schatkamer. Soms in de originele taal, soms in een authentieke Nederlandse vertaling. Af en toe solo, maar meestal in een sprankelend duet: vandaar de titel van het programma. 
>>KIJK EN LUISTER HIER

KLOMP

Zon 12 dec 16.30 >>KAARTEN

Drummer Lucas van Merwijk zag begin jaren 80 vele malen het baanbrekende duo Misha Mengelberg/Han Bennink spelen. Het idee om een dergelijk duo te vormen waarin je als drummer onbegrensde vrijheid hebt verdween nooit uit zijn hoofd. Van Merwijk initieerde sindsdien talloze projecten in uiteenlopende samenstellingen op het gebied van Cubaanse muziek, global groove, jazz en geïmproviseerde muziek.
Nu In 2020, vindt hij in trombonist Ilja Reijngoud eindelijk de ideale muzikale duo partner; met een drang naar muzikale vrijheid, improvisatie en experiment. Een nieuw, eigenzinning en brilliant muzikaal avontuur is het gevolg.

MET KERST STRALEN DE STERREN!

Liedjes over Kerst, liefde en hoop
Ma 20 dec 19.30 >> KAARTEN
Di 21 dec 19.30 >> UITVERKOCHT
Di 22 dec 21.30 >> KAARTEN

Wat tijdens Kerst 2021 allemaal niet kon, halen we deze Kerst ruimschoots in! We stoken het kerstvuur hoog op met ruim een uur troost, melancholie en klassiek kerstrepertoire. Talent uit de Nederlied-cast van musical De Jantjes is in het Nederlandstalige zangrepertoire gedoken en boven gekomen met mooie en bekende liedjes over Kerst, liefde en hoop. Eindelijk wat verlichting in deze barre tijden, waarin we leven tussen hoop en vrees. Ze zingen de zorgen even aan de kant.

Zang: Ivonne van Hattem, Emile Baars, Kim Ansink, Gillyan Broers en Janneke de Groot
Duo-presentatie: Sylvia Alberts & Evert de Vries
Piano: Geert Bremer

CHRISTMASPARADE WITH THE CHERRIES

The Cherries
Wo 22 dec 16.30 >>KAARTEN
Wo 22 dec 19.30 >>KAARTEN

Bent u klaar voor een ‘Very Cherry Christmas’? 
Onder het genot van een heerlijk kerstdiner vergezeld van een lekker drankje zingen The Cherries u persoonlijk aan tafel toe. Drie prachtige vrouwen met dito stemmen, die op onnavolgbare wijze vintage swing muziek tot leven zullen brengen. 
Van Marilyn Monroe tot The Andrew Sisters en van Doris Day tot Nat King Cole, ‘The Cherries’ weten u een onvergetelijke en nostalgische avond te bezorgen met een vintage-kersttintje. Wie weet zit u tijdens een ‘White Christmas’ heerlijk te genieten van ‘The Christmas song’ tijdens alweer ‘The most wonderful time of the year’!

Een avond dus vol prachtig veelal driestemmig repertoire, gezongen door de ‘ KERS-engeltjes’ Maaike Widdershoven, Karen Levin en Yolanda Germain, drie professionele zangeressen die hun sporen hebben verdiend in grote theaterproducties en voorstellingen in binnen en buitenland. 

Kerst in De Nieuwe KHL, met als kersje op de taart: The Cherries!

BURLESQUE DINNERSHOW

18.00 tot ……
Do 30 dec >>KAARTEN

Nachtclubsfeer, copieus maal, flamboyante artiesten en toch verantwoord… Klinkt goed? Met de helende werking van Burlesque schudt je 2021 definitief van je af! Host DJ Charley voert je samen met entertainers Mr. Philly & La Nina naar hogere sferen.

DJ Charley draait sfeervolle vinylplaatjes met een tot DJ booth omgebouwde authentieke jukebox. Hij staat open voor verzoekjes. Mister Philly (Philadelphia, USA) is een entertainer in hart en nieren.  Deze finalist van The Voice of Holland Senior kent honderden Jazz standards (denk: Frank Sinatra), maar zijn repertoire is veel breder. Gooi een verzoeknummer in zijn hoge hoed. Als jij de gelukkige bent, krijgt je een serenade! En danseres/entertainer La Nina brengt nostalgische Burlesque acts, verkleed als engel, vintage musical film ster en als ‘balloon girl’.

Je wordt verwelkomd met champagne en geniet tussen de shows door van een authentiek 3 gangen Oudejaarsmenu. 2022: here we come!

Entree: 79,50 incl. welkomstbubbels en 3-gangenmenu.