ZON 15 DEC

Zondagmatinee: 
FRAZZ – Chanson in Jazz
Aanvang 16.00

Voorverkoop 15,00, deur 16,00
>> KAARTEN

Pak een glas rode wijn, leun lekker achterover en waan je voor een avond in Parijs! Jazzkwartet FRAZZ speelt chanson in een jazzy jasje, met een stevige contrabas in plaats van de accordeon. De band neemt je mee op een reis naar het grote gevoel, met alle nuances tussen tristesse, amour en passion. Met een vleugje nostalgie en swingende latin ritmes brengt FRAZZ nummers van, onder andere, Serge Gainsbourg, Claude Nougaro, George Brassens, Barbara, Michel Legrand en Jacques Brel ten gehore. FRAZZ heeft een passie voor de Franse evergreens, maar vindt het ook heel erg leuk om parels uit te graven die – geheel ten onrechte – in vergetelheid zijn geraakt. En zijn jouw Franse lessen alweer even geleden? Dat geeft niet, want met de inleidingen van onze zangeres zul je toch veel van de poëzie van de teksten begrijpen.

In 2017 won FRAZZ de Publieksprijs TV5Monde tijdens de finale van het gerenommeerde Concours de la Chanson Alliance Française in het Diligentia Theater in Den Haag. 

Zang: Wiebke Bonnet | Piano: Erik van Triest | Contrabas: Marcel Booij | Percussie: Karel Stemmerik

ZAT 21 DEC

YALDA: Filmmarathon & Poëzie van Hafez 
Aanvang 20.00 uur
>> KAARTEN 7,50

Vier de langste nacht van het jaar met films die poëzie omarmen! En laat je toekomst voorspellen door de Perzische dichter Hafez.

In de aanloop naar ons jaarlijkse Granate Festival in maart 2020 willen wij alle poëzie- en filmliefhebbers alvast uitnodigen om hen op de langste nacht van het jaar alvast te trakteren op een voorproefje van ons festival. Samen zullen wij bij De Nieuwe KHL met een poëtische filmmarathon van 20.00 tot 0.00 een publieksfavoriet kiezen. In de pauzes zal er door middel van de poëzie van Hafez verschillende voorspellingen worden gedaan voor het komende jaar.
Na vijf succesvolle edities Granate’s viering van Yalda, de viering van het licht, vol poëzie, films, dans en muziek, zal Granate dit keer samen met bezoekers de publieksfavoriet voor ons festival bepalen met film en poëzie.
Ondanks dat we natuurlijk verwachten dat jullie alle films met volledige scherpte kijken, wordt het een intieme setting met ruimte om lekker te ontspannen. Traditiegetrouw zullen er Yalda-lekkernijen aanwezig zijn; granaatappelpitjes, noten, watermeloen en zoetigheden zullen te verkrijgen zijn bij de bar.

Programma
19.30 Inloop
20.00 Introductiepraatje (eerste Hafez voorspelling/Nafiss Nia)
20.10 Boris Ryzhy
21.00 Pauze – Hafez voorspelling / Nafiss Nia
21.15 Slammers
22.05 Pauze – Hafez voorspelling / Nafiss Nia
22.20 En nu de Droom Over is…
23.10 Pauze – Hafez voorspelling / Nafiss Nia
23. 25 Schrijven in de lage landen
23.45 Napraten en drankje in de bar

ZO 22 DEC

Het Amsterdams Kerstkoor:
Optreden met Kerstbuffet
Aanvang 16.30

Alleen voorverkoop: 27,50
>> KAARTEN

In een uitbundige Kerstsfeer luisteren naar vierstemmig gezongen kerstliederen, onder het genot van een heerlijk kerstbuffet. Wat heb je nog meer nodig om in de kerstsfeer te komen? 

Elk najaar begint het weer te kriebelen bij de ruim 25 koorleden van het Amsterdams Kerstkoor. Het begint met zachtjes neuriën, maar al gauw barst het gezelschap uit in een 4-stemmig en a-capella gezang. Kerstliederen natuurlijk, van de 16e eeuw tot nu. Zoals klassiekers zoals Cantique de noëlStille Nacht, en Riú, riú, ciú. Maar ook modernere nummers als Let it snow en White Christmas , aangevuld met een Nederlandse klassieker.

Het koor duikt op verschillende plekken in de stad op, maar voor de tweede keer sluit het Amsterdams Kerstkoor hun serie af met een bijzonder optreden in de Nieuwe KHL. 

ZAT 28 DEC

Gipsy Saloon Kerst
Aanvang 19.00 uur
Entree: 5,00 

Heerlijk eten en drinken onder de Kerstboom en tegelijk luisteren naar muziek uit het hart. Klinkt goed? Dat is het ook! Iedere maand kunt u in De Nieuwe KHL getuige zijn van een wonderlijke transformatie. Dan verandert een Hollands muzikantengezelschap in een opzwepend zigeunerorkest  met eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers. Sluit je ogen, luister naar de ziel van de muziek en proef het eten voor een minireis naar het Oosten.

Op deze Kersteditie van Gipsy Saloon spelen muzikanten van Servus én van Bagdalo. Zij maken ondanks de Hollandse roots van de muzikanten onvervalste zigeunermuziek. Het repertoire komt hoofdzakelijk uit Roemenië en Hongarije, maar ook met gypsy jazz, Russische tango’s, Jiddische liedjes, Servische deuntjes en ook originele composities. En misschien ook een Kerstliedje?

Reserveren voor het eten kan via deze link  . Of bel 020 – 77 91 575

ZO 29 & MA 30 DEC

‘59 Jazz Collective
Aanvang 16.00
Voorverkoop 15,00
>> KAARTEN 29/12
>> KAARTEN 30/12

Deze 9-koppig band is vernoemd naar een cruciaal jaar in de geschiedenis: 1959. Jazz albums als Kind ofBlue van Miles Davis en time out van Dave Brubeck, zorgden voor een nieuw muzikaal idioom waar de leden van het ’59 jazz collective zich op toespitsen. 1959 was tevens het jaar dat Billie Holiday stierf, Frank Sinatra een grammy won voor zijn album Come Dance With Me, en Ella Fitzgerald haar vijfde uit een reeks van acht succesvolle albums uitbracht: sings the George and Ira Gershwin songbook. Al deze invloeden en meer, brachten een nieuwe taal teweeg die de leden van het ’59 jazz collective graag gebruiken om te communiceren.

De muzikanten zijn zorgvuldig geselecteerd uit de hoogste regionen van de Nederlandse muziekwereld door arrangeur Thomas Welvaadt. Zie een impressie van het uitverkochte concert in de Nieuwe KHL van 2018: https://www.youtube.com/watch?v=t2FXT4VOCF4

Zang: Roos Jonker, trompet/arrangementen: Thomas Welvaadt, trompet: Robbert Scherpenisse, trombone: Vincent Veneman, altsaxofoon: Jasper Staps, tenorsaxofoon: Jan Albert Smit, baritonsaxofoon: Nils van Haften, piano: Bob Wijnen, contrabas: Jos Machtel, drums: Haye Jellema.

DI 31 DEC – OUDJAAR – NYE

MIDNITE BURLESQUE
New Years Eve Show Party
Aanvang 21.00 uur
>> KAARTEN/TICKETS

New Years Eve Party with Live Music, Burlesque Shows, Live Band and DJ: Film-noir glamour meets rock and roll!
SEE THE SITE: http://midniteburlesque.nl

Mistress of Ceremonies Lady Marmalade (USA)
Live Swing Jazz band Killer Diller Pops (International)
Burlesque & Variety Stars; Belle De Beauvoir (UK), Josie Hill (Mexico), Miu Lunatique (Finland), Fae Fortune (NL), Boylesque by Taylor Made (NL), Milou Mignon (NL), Maggie LeRoux (NL)
Deejay Charley Rhythm (Retrolicious)

ALSO:
Free burlesque workshop (21:15Hrs) / Best dressed competition / Free Bubbles and Oliebollen at midnite

SHOWTIME AROUND 23:20 – 00:40 – (01:40)

Want to have dinner first? 
For a limited number of visitors we serve a special New Year’s Eve buffet prior to the party.

The buffet is served from 6.30 to 8.30 pm and is only available by prior reservation. The price is 27,50. You can pay/sign up for this buffet via: 
>> TICKETS BUFFET

(So this does not include the party/show! – only buy this if you buy or have party tickets too.)

ZON 12 JAN


Zondagmatinee: 
Gerard Alderliefste – Une matinée musicale
Aanvang 16.00

Voorverkoop 15,00, deur 16,00
>> KAARTEN

Gerard Alderliefste speelt en zingt al jaren vol overgave Franse chansons. Eerst met zijn band, wat mooie samenwerkingen met Shaffy, List en Paul de Leeuw opleverde. Daarna alleen en in duet langs de theaters met Cor Bakker (En Route); nu verder als trio of zelfs als octet!

Komt dat allemaal misschien door zijn solotournee Dubbel Leven (een one-man show over zijn bestaan als verslavingsarts en muzikant) van de afgelopen twee theaterseizoenen? Feit is dat er nu een nieuw, energiek en super muzikaal gezelschap is ontstaan, dat Franse hits weer een nieuw leven geeft. 

Op deze muzikale middag speelt hij samen met twee van zijn beste vrienden, Maria Eldering op viool en Rob Stoop op accordeon. De nostalgie van het chanson, nu eens romantisch, dan weer poppy, is hoorbaar en voelbaar. Daarnaast kunnen de gelauwerde musici vrij hun gang gaan om samen met het publiek een heerlijke middag te hebben. Anekdotes verbinden de liedjes. Repertoire o.a. Fugain – Shaffy – Alderliefste – Brel – Bach – Clerc 

Dit optreden zou eerder plaatsvinden op 24 nov 2019, maar kon toen niet doorgaan wegens ziekte van Gerard. Kaartjes voor dat concert zijn gewoon geldig voor dit optreden.

ZON 19 JAN

Zondagmatinee:
Shaffy85 – Zonder ons
Aanvang 16.00 uur
>>KAARTEN 15,00

In dit bijzondere Ramses jaar brengt een groep jonge talenten Shaffy’s klassiekers naar het theater.

Het Shaffy85 theatergezelschap bestaat uit zangeres Anne de Blok, zanger Stephan Peters, pianist Jochem le Cointre, bassist Floris Jan van den Berg en drummers Wouter Kühne en Tim Hennekes. Zij vertolken in een kleine, intieme voorstelling de liedjes van Ramses. Dit jonge gezelschap brengt zo kunst en het verhaal van Ramses tot leven. Het wordt een eerbetoon aan deze oude meester van de Nederlandse kleinkunst, met humor, drama, muziek, dans en vooral heel veel Shaffy!

De muziek van Shaffy is bewerkt door Jochem le Cointre: ‘Tijdens mijn studie aanThe New School in New York raakte ik opnieuw geïnspireerd door Shaffy. De muziek is zo raak en tijdloos! Ik moest er wat mee doen!’ Jochem ging aan de slag entoverde “Laat Me” om tot 12 pianovariaties. Een spannende compositie met invloeden van klassiek, jazz, chansons en Shaffy’s eigen werk. In 2018 was de succesvolle première van deze variaties in het Ramses Shaffy Huis in Amsterdam.

Geïnspireerd door het succes besloot Le Cointre een tournee op te zetten met liedjes van Shaffy. Vanaf  augustus trekt de Shaffy85 door het land, waarbij ze 19 januari weer Amsterdam aandoen. Mis het niet.

ZON 26 JAN

Zondagmatinee: 
Anouk Dorfmann met ‘Mesdames et Messieurs’
Aanvang 16.00

>>KAARTEN 15,00

Samen met Martijn Bos won Anouk Dorfmann, op vijftienjarige leeftijd, het concours de la chanson. Nu, in 2019, studies, huwelijken en andere grootse gebeurtenissen verder, hebben de twee elkaar teruggevonden.

Ze spelen een prikkelende en soms wat onvoorspelbare voorstelling over mannen en vrouwen, dames  en heren: ‘Mesdames et messieurs’.

Van Stromae, via Brel, Aznavour en Piaf naar Enrico Macias en Lynda Lemay. Dronkenmanspraat en liefdesverklaringen, noodkreten en odes, ontvangst en afscheid en dat allemaal op muziek. Anouk zingt en Martijn is haar eenkoppige band. Hij speelt meerdere instrumenten en soms speelt hij ze tegelijk. En dan zeggen dat mannen niet kunnen multitasken!

Website: www.anoukdorfmann.nl

ZON 16 FEB

Zondagmatinee: 
ERNST JANSZ solo
Aanvang 16.00

>>KAARTEN

Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium van de Nieuwe KHL. Hij maakte in de jaren 60 deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar. 

Hij maakte een aantal soloplaten, zoals De Overkant en Molenbeekstraat, met intieme melancholische liedjes. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd Dromen van Johanna met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan, waarmee hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter onderstreepte.

In 2017 vierde hij zijn 50-jarig jubileum als artiest met de release van een nieuw album De Neerkant en een gelijknamig boek en theatertournee.

ZON 23 FEB / ZON 29 MRT

Shaffy Vivant
Aanvang 16.00 uur
Voorverkoop 20,00
>>KAARTEN 23/02
>>KAARTEN 29/03

Na twee uitverkochte edities in oktober en november in 2020 nog twee keer Shaffy Vivant!

Tien jaar na de dood van Ramses leven zijn liedjes nog volop. Dat vieren we met vier speciale zondagmatinees onder de naam ‘Shaffy Vivant’.

Nico van der Linden begeleidde hem jarenlang op de piano en doet dat nu met vier gerenomeerde zangeressen: Sylvia Alberts (die al in de jaren zestig met Shaffy optrad), Ine Kuhr, Machteld van der Gaag en Rolinha Kross. Zij vertolken de bekende én de minder bekende Shaffy nummers. 
Biograaf Sylvester Hoogmoed vertelt over het kleurrijke leven van de Egyptisch-Russische chansonnier, die zich toch het meest thuisvoelde in ‘Mama Mokum’ en praat hier ook over met gasten die een bijzondere band hadden met Ramses. En uiteraard sluiten we af met een Shaffy sing-a-long.

Blijft u na afloop ook eten in het restaurant? Reserveren kan via deze link  Of bel 020 – 77 91 575

ZON 15 MAART

Zondagmatinee:
David Vos
Aanvang 16.00 uur
>>KAARTEN 

We zijn er trots op dat David Vos voor het derde achtereenvolgende jaar het podium betreed in onze serie  zondagmatinees.
David zingt en spreekt werk van Lennaert Nijgh, Frans Halsema, Jeroen Zijlstra, Willem Wilmink, Johan Hoogeboom, Theo Nijland, Lieven Tavernier en natuurlijk van Jacques Brel.
 De donkerbruine stem van David Vos is geschapen voor het zingen van Brel, die hij op eigen wijze vertolkt met eenzelfde zeggingskracht en hartstocht

Een middag met heerlijke luisterliedjes en doorleefde chansons. Bezield en bezielend begeleid aan de vleugel door Nettie Krull.

Maak de middag compleet en blijf na het optreden eten. Reserveer hier een tafel of bel 020  77 91 575

ZON 15 APRIL

Zondagmatinee: 
Lucette van den Berg
Aanvang 16.00

Voorverkoop 15,00, deur 16,00
>>KAARTEN

‘Solo’ is een intiem liedjesprogramma, waarbij Lucette van den Berg Jiddische liedjes zingt en piano speelt. Laat je verrassen door overrompelende echtheid en de zuigende kracht van persoonlijke teksten en warme en intieme muziek. ‘Solo’ is zacht en direct tegelijk…
Lucette voert je langs verschillende hoogtepunten en dieptepunten uit het leven. De muziek is toegankelijk, maar niet typisch wat je bij Jiddische muziek zou verwachten, soms opwindend, soms verstild, maar altijd warm en intiem.

Luister alvast >>
Foto: Janet Parela – van den Berg

ZON 17 MEI

Zondagmatinee: 
Lenny Kuhr
Aanvang 16.00

Voorverkoop 20,00
>>KAARTEN

In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. De mens en de zanger vergaan maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het is namelijk de ziel van de mens en zonder ziel is er geen leven dus ook geen muziek. 
Het besef dat alle dingen komen en gaan binnen het tijdloze gegeven dat wij zijn, stemt tot weemoed en tot vreugde en tot alle muziek die in dit programma te horen zal zijn.

Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar laten wij de snaren en stemmen klinken, omdat ze klinken willen om de snaar in jou te vinden.

‘De duizenden dingen vergaan
Maar het lied zal alle harten doordringen
Ja altijd en eeuwig dus laten we zingen
Iets mooiers is er niet.’ 

Je bent welkom