1,5 meter Sessies

Intieme optredens, eten en drinken in clubsfeer

WOENSDAG AVOND 19.30 & 21.00
Grap Amsterdam Popmusic en de Nieuwe KHL presenteren de hele zomer door ieder woensdag Nederlandse acts tijdens de 1,5 meter sessies. Je kunt kaartjes voor 1 of 2 personen kopen. De entree is 15 euro waarvan 10 euro rechtstreeks naar de artiest gaat. Je kunt ook een tafel voor 2 personen bestellen, inclusief een hoofdgerecht (á 17,50) naar keuze. Eten serveren we voor of na het optreden.

DONDERDAG OF VRIJDAG AVOND 19.30 & 21.00
Optredens van Nederlandse acts tijdens de 1,5 meter sessies. Je kunt kaartjes voor 1 of 2 personen kopen. De entree is 15 euro waarvan 10 euro rechtstreeks naar de artiest gaat. Je kunt ook een tafel voor 2 personen bestellen, inclusief een hoofdgerecht (á 17,50) naar keuze. Eten serveren we voor of na het optreden.

ZATERDAG EN ZONDAG 16.30 & 19.30
Kleine, intieme optredens van chansonniers, liedjeszangers en podiumbeesten van een klein uur.  Een kaartje kost 20,00 p.p. en is altijd inclusief een welkomsthapje en een welkomstdrankje naar keuze. Er zijn kaarten voor 1 persoon of voor 2 personen. Je hebt daarmee een vaste plaats in de zaal, vanwaar je goed zicht hebt op het optreden. 
Er zijn ook tafeltickets voor 2 personen voor 90 euro. Daarvoor krijg je een eigen tafel, een welkomstdrankje en hapje, en een 2 gangenmenu. Dat serveren we aansluitend of voorafgaand op het optreden. Liever in het restaurant of op het terras eten? Dat kan ook.

Verantwoord
De 1,5 metersessies zijn natuurlijk corona-proof. Er is 1,5 meter afstand tussen de tafels, stoelen en krukken, een gescheiden ingang en uitgang, de bediening houdt gepaste afstand en we houden de hygiënemaatregelen strikt in acht. Volgens de richtlijnen bellen we je voorafgaand met de ’triagevragen’. Heb je klachten? Dan kun je jammer genoeg niet komen, en krijg je je geld terug.  Daarom geef je bij het kopen van de kaarten je telefoonnummer op. Is je huishouden groter dan 2? Neem dan contact met ons op.

EEN KASPER

Wo 15 juli, 21.00
>>KAARTEN
Kleine, Nederlandstalige liedjes die niet eerlijker zouden kunnen zijn. Jarenlang drumde Kasper De Boer in de meest uiteenlopende bands (o.a. Yip Roc & Stella), maar tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam ontdekte hij hoe fijn het schrijven van liedjes ook kan zijn. Die liedjes begeleidt, door ritmisch gitaargeluid, vormden zijn afstudeerproject ‘Een Kasper’. Nu reist hij het land door en deelt zijn intieme en directe teksten over liefde, jezelf zijn en soms ook in de weg staan op eigen wijze met publiek. 

Marie Chaplet & Eva Bottinga

Zat 18 juli 16.30 & 19.30
>>KAARTEN
Eva & Marie brengen met zang en saxofoon een verscheidenheid aan jazz, Franse chansons en Klezmer-nummers. Naarmate hun repertoire groeide en ze elkaar muzikaal beter leerden kennen, bevatten hun optredens ook steeds meer eigen werk. Ze traden door heel Nederland op, gaven een aantal concerten in Parijs en in New York. Het wachten was dus op een kans in De Nieuwe KHL. Laat hem niet lopen! 

JP den Tex & Jim de Groot

Zon 19 juli 16.30 & 19.30
>>KAARTEN
JP den Tex is één van Nederlands meest begenadigde singer-songwriters. Hij is als de wijn die met het klimmen der jaren alleen maar beter wordt”, aldus muziekblad OOR. JP waagde zich in de vroege zeventiger jaren als één van de eersten aan een Nederlandse versie van Amerikaanse countryrock. Naast een karaktervol zanger is hij een boeiend verteller, die zijn songs omkleedt met krachtige verhalen. Ga met hem mee op muzikale reis. 
Jim de Groot werd vooral bekend door zijn theaterwerk. Toch is de muziek bij hem nooit ver weg, zoals blijkt uit de talloze musicals waarin hij speelde, van Hair tot Mensch… durf te leven. Hij kruipt net zo makkelijk in de rol van John Lennon als in die van Jezus in de Passion. In De Nieuwe KHL komt hij helemaal als zichzelf. 
Samen op een podium maken de twee er een informele, bij vlagen zelfs hilarische show van.

YVI

Wo 22 juli
>>KAARTEN
In zijn eentje of met complete band zet YVI het ego opzij, waardoor pure, ontwapenende eerlijkheid overblijft. YVI schrijft verhalende, melancholische, maar troostende songs over onzekerheid, twijfel en verdriet. Zijn stem en liedjes doen denken aan Damien Rice en Glen Hansard. In November 2018 verscheen de documentaire over YVI genaamd ‘Soort van hetzelfde’ op NPO2. In datzelfde jaar deed YVI mee aan de Popronde en dit leverde 31 boekingen in 24 steden door heel het land op waaronder het eindfeest in de Melkweg. Na een druk speelseizoen waarin YVI onder andere de support verzorgde van The Slow Show in een uitverkocht TivoliVredenburg, nam YVI in het voorjaar van 2020 zijn nieuwe EP op. Deze verschijnt in juni met een bijbehorende Covid-19 releasetour.  

MAURICE HERMANS

Zat 25 juli 16.30 & 19.30
 Liedjes van Toon 
>>KAARTEN 
Een luchtig, eigentijds, vrolijk theaterprogramma met muziek, poëzie, verhalen en kleine lieve liedjes rondom de onvergetelijke Toon Hermans. Zoon Maurice Hermans, begeleid door pianist Harrie Herfst, volgen Toon met een programma in de tijdlijn van zijn gedachten. De sfeervolle voorstelling ‘Liedjes van Toon’ brengt blije herinneringen en veel lieve bekende en onbekende Toonliedjes. Toon leeft… hij is niet dood! 

MARIE CHAPLET

Zon 26 juli 16.30 & 19.30
>>KAARTEN
Sinds haar zestiende zingt Marie Chaplet samen met haar vader franse chansons voor kleine en grote zalen. In 2016 won ze de public’s prijs van het Concours de la Chanson Alliance Francaise. Zij vertolkt klassieke en moderne chansons overtuigend met een herkenbare en eigen stem. 

MEIS

Wo 29 juli
>>KAARTEN
Meis, het soloproject van Aysha de Groot, maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als
eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in
ontkenningsfases. Met hoofdthema ‘isolement’, brengt Meis haar debuut EP ‘Een’, waarin ze
een intrigerende balans vindt tussen akoestische instrumenten en elektronische synths en
samples. Meis is rauw, soms donker, maar dromerig. Ze twijfelt aan alles, maar grijpt je vast en neemt je mee als ze de weg kwijt raakt en ze laat je niet meer gaan. De Groot kreeg van kleins af aan al muziek met de paplepel ingegoten. Met vader Marcel en grootvader Boudewijn kon het niet anders dat er een derde generatie bij zou gaan dragen aan het Nederlandse muzieklandschap. En inderdaad, appels vallen niet ver van de boom: In 2017 zag Meis voor het eerst het daglicht. In het daaropvolgende jaar won ze de finale van het Amsterdamse Mooie Noten en deed ze als OOR-talent mee aan de Popronde.

ASTRID AKSE

VRIJ 31 juli 19.30 & 21.30
>>KAARTEN
Gitarist/singer-songwriter Astrid Akse, één van onze meest vooraanstaande en ervaren vrouwelijke muzikant op het hedendaagse poppodium. Astrid verrast met een warm stemgeluid in aanstekelijke (eigen) composities die qua stijl uiteenlopen van prettig in het gehoor liggende blues & country tot stevige up tempo rock, waarbij ze ook zeer veel uiteenlopende covers ten gehore brengt. Zij werkt o.a. met Lois Lane, McChicks, Lucretia van der Vloot, Girls Wanna Have Fun, Xander de Buisonje en Marco Borsato. 

In het kader van de Pride week een women only event georganiseerd door Pink Ladies on Stage. 

DAVID VOS & FRANK VAN BOMMEL

Zat 1 aug 16.30 & 19.30
David Vos & Frank van Bommel
>>KAARTEN
De toetsentovenaar en muzikale duizendpoot, jazzpianist Frank van Bommel en die man met dat ‘gebruinde’ geluid, zanger David Vos leerden elkaar een paar jaar geleden kennen in de locatievoorstelling Victoria van Theatergroep Flint.
Beiden wilden wel eens een andere weg inslaan dan de door henzelf gebaande wegen en samen besloten zij met zekere regelmaat bij elkaar te komen en fijn muziek te maken.
Zie en hoor hier het resultaat in deze work in progress voorstelling.
Een reisje door Schumann’s Dichterliebe en Schuberts Winterreise, het onorthodoxe jazzlandschap van Mischa Mengelberg, het Brechtse interbellum, het Parijs van Edith Piaf en wellicht nog meer…. Zang: David Vos / Piano: Frank van Bommel

ERWIN YOUNG

Zon 2 aug 16.30 & 19.30
Van dichterbij Zien
>>KAARTEN
Stap in de belevingswereld van Erwin Young. Nadat hij was afgestudeerd in zang en Jazz/lichte muziek aan het Conservatorium van Amsterdam, maakte Erwin deel uit van allerlei grotere ensembles en bands, was werkzaam als zangdocent, solozanger en dirigent. Met een intiem en openhartig liedjesprogramma met grotendeels zelf geschreven muziek, keerde hij terug naar zijn roots. Zijn Nederlandstalige teksten vertellen ons over zijn verlangens, dromen en verbeelding. 

Martin Spee & Hanneke van den Biggelaar

Zon 9 aug 16.30 & 19.30
 Mooi van Allooi!
>>KAARTEN
Een ontmoeting in een meezingcafé tussen een flamboyante Amsterdamse volkszanger en een zwoele Brabantse alt. Dit mooie persoonlijke verhaal is de rode draad van een programma met  hoogtepunten uit Johnny Ontmoet Shaffy en In Gelul Kun Je Niet Wonen.  Het zangkoppel en gezicht van het theatergezelschap Amsterdams Allooi laat zien dat dit wonderwel kan leiden tot meer dan een muzikaal huwelijk in de kleinkunst.

GERARD ALDERLIEFSTE SOLO

Zon 16 aug 16.30 & 19.30
>>KAARTEN
Als het moet zingt Gerard Alderliefste je vanuit de huiskamer toe. Maar het liefste betreedt hij het podium, zelfs al is het van bescheiden formaat. Gerard voelt zich thuis bij repertoire van Fugain, Brel, Bach, Clerc en brengt met verve zijn eigen repertoire. Hij begeleidde Shaffy tijdens de onverwachte toegift van zijn carrière. In zijn handen wordt de nostalgie en romantiek van het chanson bijna tastbaar. In een uur krijgt u het beste van zijn repertoire.

MURKINBONE

Don 20 aug 19.30
Murkinbone
>>KAARTEN
De toegankelijke popsongs van Murkinbone zijn na een paar keer luisteren niet meer uit je kop te krijgen. Maar net als je zachtjes mee-neuriet, gooien ze resoluut het roer om en eindigen in een instrumentale geluidseruptie. Hun muzikale invloeden halen ze uit de late jaren 70 en begin jaren 80, met bands als Television Personalities, the Clash en the Only Ones. Al draaien ze de volumeknop in de intieme setting van de KHL wat lager dan gewoonlijk, dat doet niets af aan de intensiteit van de songs. Wie goed luistert naar de teksten kan een grimlach niet onderdrukken. Wedden dat je met de eerste CD van de band de zaal verlaat?

ASTRID CATTEL

Zon 23 aug 16.30 & 19.30
>>KAARTEN
‘Iets is mooi als het echt is…’ Actrice, presentatrice en zangers Astrid Cattel brengt alvast een gedeelte uit haar nieuwe theatervoorstelling ‘ECHT’. Ze brengt drama, zang, muziek en een knipoog naar cabaret in één voorstelling. Astrid gaat haar gevoelige karakter in dit goudeerlijke script niet uit de weg. Zij deelt haar positieve energie en emotie en neemt luisteraars mee in haar dagelijkse gewone en ongewone levenssituaties. Mét zelfspot. De zangeres wordt begeleid door haar pianist.

Dieter en Eric van der Westen

Zat 29 aug 19.30
Dieter en Eric van der Westen 
Swingende Americana
>>KAARTEN
Nog maar anderhalf jaar speelt de Dieter van der Westen band op festivals en in theaters in Nederland. Onlangs presenteerde ze hun nieuwe album in Paradiso, Amsterdam. Het album werd erg goed ontvangen en bereikte de nummer 13 positie in de European Americana Chart. Dieter van der Westen werkte in het verleden o.a. samen met Blof, The Lau, Frank Boeijen, Gerard van Maasakkers en het Metropool orkest.
Broer Eric is vermaard Nederlands contrabassist en speelt o.a. in de band van Boy Edgar prijs winnaar Martin Fondse. Daarnaast speelde hij jarenlang met de Turkse diva, Sezen Aksu, waarmee hij op de grootste podia ter wereld speelde als Carnegy Hall in New York en The Royal Albert Hall in Londen.
In duo bezetting brengen Dieter en Eric hun stille liefde voor Americana naar voren in een intieme setting. Van verstilde Rootsfolk liedjes tot groovende Americana.

FRANCIS VAN BROEKHUIZEN

Zon 6 sept 16.30 & 19.30
Francis van Broekhuizen
Francis zingt voor u
>>KAARTEN
Wat doe je als de muren op je afkomen tijdens de lockdown? Operazangeres Francis van Broekhuizen gaf zichzelf dagelijks een muzikale injectie tegen de verveling. In een vlogserie nam de dramatische sopraan meer dan 100 liederen en aria’s op onder de titel ‘Francis zingt voor u’. Wil je dat Frances ook voor jou zingt? Kom dan naar De Nieuwe KHL, waar zij in een intieme 1,5 meter sessie de meest beluisterde liederen ten gehore brengt. Indrukwekkend en ontwapenend. 

SEPTEMBER

Zon 20 sept 16.30 & 19.30
La Dietrich
>>KAARTEN
Een muziektheaterproductie met oorspronkelijk filmmateriaal over het werk en leven van Marlene Dietrich. ‘The woman with the bedroom eyes.’  
Maak opnieuw kennis met de magie van de meest legendarische diva van de 20ste eeuw. Haar doorbraak en sterrenstatus in de filmindustrie, de onsterfelijke songs,  haar moedige rol in WOII en gepassioneerde, rebelse invloed op de vrijheid van de vrouw hebben Marlène tot een legende gemaakt. De roemruchte biografie van haar dochter Maria Riva, vormt de inspiratiebron en rode draad in deze muzikale en filmische voorstelling. Begeleidt door Eric Lensink op piano en omlijst met uniek foto en filmmateriaal, wordt deze innerlijk tegenstrijdige theaterpersoonlijkheid op indringende wijze vertolkt door La Sirène (Wilma Bakker).