ZON 29 SEPT

Zondagmatinee: Spetterende Letteren
Aanvang 16.00 uur
Voorverkoop 15,00, deur 17,50
>> KAARTEN

Literair Muziektheater

In een fantasierijk muzikaal avontuur neemt singer-songwriter Chris Bernhart je mee door de Nederlandse literatuur. Spetterende Letteren bezingt beroemde schrijvers en boekpersonages, dronkenschap en reizen, Drenthe en Amsterdam: een poëtische road movie op zoek naar een geheimzinnig schrijverscongres in Gasselteboerveensetweedenijemond.  Wat volgt is een zoektocht naar ‘Roots’. Wat is leuker: Het Boekenbal in Amsterdam of een kampvuur met je vrienden op het platteland?  

Pers over Chris Bernhart: Dagblad De Stem “.. de Nederlandse versie van Tom Waits..”  Parool: ( optreden in een uitverkocht Carré).. ’ t IJ … een lied, zo sterk dat het woord Amsterdam niet eens nodig is…tikkeltje van Roozendaal, maar vooral zichzelf.     

Op het podium: Chris Bernhart (zang, contrabas), Jaap van der Panne (gitaren), Charly Zastrau (piano/ ketels), Pieter Ubbels (saxen). 
Bijzondere gast vanmiddag is buurtgenoot Douwe Bob.
Op het scherm: Tommy Wieringa, Kader Abdolah, Paulien Cornelisse, Ronald Giphart, Suzanna Jansen (o.a. Het pauperparadijs), Tom de Ket.

Meer info: www.spetterendeletteren.nl
Trailer:  https://youtu.be/a1yvcsDNcKI


TO MATINEES 2019-2020

Iedere maand programmeert TO een heerlijke zondagmatinee, waarbij hij put uit zijn imposante netwerk, opgebouwd als programmeur voor kleine theaters en hofjesconcerten in de Jordaan. Dat zijn hart uitgaat naar kleinkunst, Franse chansons en fado is goed te merken. To: ‘Voor mij is een voorstelling pas helemaal geslaagd als het publiek blij en met een glimlach op het gezicht de zaal verlaat.’ Nog niet het hele programma is rond, maar een paar namen kunnen we al verklappen:

17 november: Gerard Alderliefste met Une soirée musicale
20 oktober: Christophe Chaplet met Chansons des Villes
15 december: Frazz met Chanson in Jazz
19 januari: Shaffy85
16 februari: Ernst Jansz solo
15 maart: David Vos en Nettie Krul

ZONDAG OP HET EILAND 2019-2020

Een landerige zondagmiddag vol weemoed en mooie woorden. Thomas Verbogt, Roos van Rijswijk en Alma Mathijsen bieden ook dit seizoen literaire debutanten een podium en rollen de loper uit voor verhalenvertellers, gekende schrijvers en dichters.
Jan Eilander duikt naar parels uit de Nederlandstalige popgeschiedenis, en brengt ze met liefde en passie, ondersteund door Rob van Zandvoort, Koos Prins en Warre Simons. Een heerlijke zondagmiddag vol literatuur onder het genot van een voorzichtig biertje of een verantwoord kopje thee. 

Vanaf oktober iedere 2e zondag van de maand, matinee om 16.00 uur, toegang gratis. Data: 13 oktober, 10 november, 8 december, 12 januari, 9 februari.

Shaffy Vivant 2019-2020

Tien jaar na de dood van Ramses leven zijn liedjes nog volop. Dat vieren we met vier speciale zondagmatinees onder de naam ‘Shaffy Vivant’.

Nico van der Linden begeleidde hem jarenlang op de piano en doet dat nu met een keur aan bekende en minder bekende artiesten, waaronder Sylvia Alberts (die al in de jaren zestig met Shaffy optrad), Ine Kuhr, Machteld van der Gaag en Gerard Alderliefste. Zij vertolken de bekende én de minder bekende Shaffy nummers. 
Biograaf Sylvester Hoogmoed vertelt over het kleurrijke leven van de Egyptisch-Russische chansonnier, die zich toch het meest thuisvoelde in ‘Mama Mokum’ en praat hier ook over met gasten die een bijzonere band hadden met Ramses. En uiteraard sluiten we iedere middag af met een Shaffy sing-a-long.

Mis het niet, noteer alvast in de agenda:
zondag 27 oktober, zondag 24 november, zondag 23 februari, zondag 29 maart, aanvang altijd 16.00.

GIPSY SALOON 2019-2020

Heerlijk eten en drinken en tegelijk luisteren naar muziek uit het hart. Klinkt goed? Dat is het ook! Iedere maand kunt u in De Nieuwe KHL getuige zijn van een wonderlijke transformatie. Dan verandert een Hollands muzikantengezelschap in een opzwepend zigeunerorkest  met eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers. Sluit je ogen, luister naar de ziel van de muziek en proef het eten voor een minireis naar het Oosten.

Vanaf oktober op de vrijdagavond. Data: 18 oktober, 29 november, 31 januari, 20 februari en 21 maart.

ZON 6 OKT

DOLLY women only
Aanvang: 17.00 uur

> KAARTEN 10,00

De herfst editie van DOLLY!! Kom lekker genieten van het mooie weer op het terras, eet een heerlijk gerecht van de uitgebreide kaart, flirt, dans, klets, ontmoet! Kortom: Let’s DOLLY!!

Met livemuziek en verrassende DJ’s.

Op 4 zondagmiddagen in 2019 openen de deuren van de Nieuwe KHL zich voor vrouwen om te ontmoeten, te eten, te dansen en wat nog meer. Heerlijk a la carte eten, kletsen in het restaurantgedeelte of dansen in het feestgedeelte. Met wisselende live-artiesten en dj’s!

En noteer alvast de volgende editie in je agenda: zondag 1 december 2019

Kom je ook eten? Fijn als je dan online  een tafel reserveert  Of bel 020 – 77 91 575