ZON 17 NOV

UITVERKOCHT!
Shaffy Vivant
Aanvang 16.00 uur
Voorverkoop 20,00

Helaas, ook deze editie is uitverkocht! Maar niet getreurd, er volgen in februari en maart nog twee edities. Kaarten zijn te koop via via onderstaande links. Wees er snel bij!

Tien jaar na de dood van Ramses leven zijn liedjes nog volop. Dat vieren we met vier speciale zondagmatinees onder de naam ‘Shaffy Vivant’.

Nico van der Linden begeleidde hem jarenlang op de piano en doet dat nu met vier gerenomeerde zangeressen: Sylvia Alberts (die al in de jaren zestig met Shaffy optrad), Ine Kuhr, Machteld van der Gaag en Rolinda Kross. Zij vertolken de bekende én de minder bekende Shaffy nummers. 
Biograaf Sylvester Hoogmoed vertelt over het kleurrijke leven van de Egyptisch-Russische chansonnier, die zich toch het meest thuisvoelde in ‘Mama Mokum’ en praat hier ook over met gasten die een bijzondere band hadden met Ramses. En uiteraard sluiten we af met een Shaffy sing-a-long.

Volgend jaar volgen er nog twee edities van Shaffy Vivant, ditmaal met alleen mannelijke zangers: zondag 23 februari (>>KAARTEN), zondag 29 maart (>>KAARTEN), aanvang altijd 16.00.

Blijft u na afloop ook eten in het restaurant? Reserveren kan via deze link  Of bel 020 – 77 91 575

DO 21 NOV

Comedy Healing met Kamphuis en Evenhuis
Aanvang 20.30 uur
Voorverkoop 12,50, deur 13,50 
>> KAARTEN

Jennifer Evenhuis en Maureen Kamphuis zijn BFF’s (Best Friends Forever) en maken ook al jaren samen cabaret en theatrale acts voor theater en bedrijfsleven. Bovendien delen zij een enorme fascinatie voor zelfhulpboeken en -methodes en zijn daardoor ware zelfhulp-goeroes geworden. Echter na jaren studeren, ontdekten zij iets geks, namelijk dat COMEDY veel beter werkt en beklijft!

Nu is er dan ook COMEDY HEALING, de methode om je problemen* met comedy op te lossen!Tijdens de avond laten Jennifer en Mauren je zien hoe je een kwestie zelf oplost, met een daarbij passende comedy-techniek. Ontdek de rigoureuze PUNCH line methode, leer je probleem* verkopen met de SALESMANAGER , of lach je innerlijke dictators weg door WHO IS YOUR BOSS? te roepen. Healing by Laughter, try it out!
Uiteraard putten ze uit eigen ervaring en sparen daarbij zichzelf niet. Kom ook en ontdek je innerlijke komiek, maar ook die van je buurvrouw, je ex of je dictator. (Ook al staan ze er totaal niet voor open!)

* bij psychische aandoeningen graag professionelehulp zoeken

VRIJ 22 NOV

Gipsy Saloon: Bagdalo
Aanvang 19.00 uur
Entree: 5,00 

Heerlijk eten en drinken en tegelijk luisteren naar muziek uit het hart. Klinkt goed? Dat is het ook! Iedere maand kunt u in De Nieuwe KHL getuige zijn van een wonderlijke transformatie. Dan verandert een Hollands muzikantengezelschap in een opzwepend zigeunerorkest  met eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers. Sluit je ogen, luister naar de ziel van de muziek en proef het eten voor een minireis naar het Oosten.

Het zeskoppige orkest Bagdalo, maakt ondanks de Hollandse roots van de muzikanten onvervalste zigeunermuziek. Het repertoire komt hoofdzakelijk uit Roemenië en Hongarije, maar Bagdalo voelt zich ook helemaal thuis met bijvoorbeeld, gypsy jazz, Russische tango’s, Jiddische liedjes, Servische deuntjes en ook originele composities van Nello Mirando en Reinier Hille Ris Lambers.

Reserveren voor het eten kan via deze link  . Of bel 020 – 77 91 575

ZON 24 NOV

Zondagmatinee: 
Gerard Alderliefste – Une matinée musicale
Aanvang 16.00

Voorverkoop 15,00, deur 16,00
>> KAARTEN

Gerard Alderliefste speelt en zingt al jaren vol overgave Franse chansons. Eerst met zijn band, wat mooie samenwerkingen met Shaffy, List en Paul de Leeuw opleverde. Daarna alleen en in duet langs de theaters met Cor Bakker (En Route); nu verder als trio of zelfs als octet!

Komt dat allemaal misschien door zijn solotournee Dubbel Leven (een one-man show over zijn bestaan als verslavingsarts en muzikant) van de afgelopen twee theaterseizoenen? Feit is dat er nu een nieuw, energiek en super muzikaal gezelschap is ontstaan, dat Franse hits weer een nieuw leven geeft. 

Op deze muzikale middag speelt hij samen met twee van zijn beste vrienden, Maria Eldering op viool en Rob Stoop op accordeon. De nostalgie van het chanson, nu eens romantisch, dan weer poppy, is hoorbaar en voelbaar. Daarnaast kunnen de gelauwerde musici vrij hun gang gaan om samen met het publiek een heerlijke middag te hebben. Anekdotes verbinden de liedjes.

Repertoire o.a. Fugain – Shaffy – Alderliefste – Brel – Bach – Clerc 

DON 28 NOV

Pittige Mosterd; met als hoofdgast: Alain Caron
Aanvang 20.30 uur
Entree gratis 

De Nieuwe KHL bouwt deze winter samen met buurtgenoten aan een creatief netwerk in de Wintersalon Pittige Mosterd! Als buurtpodium willen we de creativiteit in de Oostelijke Eilanden stimuleren en zo de buurt een oppepper geven. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we met toonaangevende gasten uit de buurt op zoek naar hun inspiratiebronnen.

In Pittige Mosterd! krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot. Deze editie is dat Alain Caron, een culinair fenomeen, een rasechte fijnproever van Franse origine. Alain is behalve restauranthouder, culinair schrijver en TV-kok. Voordat hij naar Nederland verhuisde stond de chef-kok in meerdere sterrenkeukens in Parijs. Onze ontwapenende gastvrouw Maureen Kamphuis ontlokt de gast ontboezemingen over de successen en leerzame mislukkingen en over het geheime recept om de inspiratie op gang te houden. Put hij of zij kracht en energie uit een geheime liefde voor de natuur, een knotsgekke hobby, een bepaalde muziekstijl of een eetverslaving, om telkens weer creatieve hoogstandjes af te leveren? Je ontdekt het in Pittige Mosterd! Én je kunt zelf uitproberen of het voor jou ook werkt.

De wintersalon biedt je, naast deze onbetaalbare inside-information, een warme en open sfeer waarin je de wintergast én andere creatief ingestelde buurtgenoten beter kunt leren kennen. Stel vragen, deel je eigen ervaringen en luister naar die van anderen, en laat zo deze winter je eigen inspiratie tot bloei komen! 

ZON 1 DEC

DOLLY women only
Aanvang: 17.00 uur

> KAARTEN 10,00

Sorry heren, maar vanavond opent De Nieuwe KHL de deuren alleen voor vrouwen. Om elkaar te ontmoeten, te eten, te dansen of wat dan ook. Kom lekker genieten van een heerlijk gerecht van de uitgebreide kaart, flirt, dans, klets, ontmoet, kortom: let’s DOLLY! 

Heerlijk a la carte eten, kletsen in het restaurantgedeelte of dansen in het feestgedeelte. Met deze keer een bijzondere december editie met om 17.30 live muziek van Nicky Mitchell (UK), en aansluitend de DJ’s The Beat Bitches en natuurlijk DJDees!

Voorafgaand is er vanaf 14.00 ‘Dolly’s Speeddate’ , georganiseert door Femmazing. Een speeddate event voor single vrouwen van 45 jaar en ouder.  >> meer info en tickets

Kom je ook eten? Fijn als je dan online  een tafel reserveert  Of bel 020 – 77 91 575

ZON 15 DEC

Zondagmatinee: 
FRAZZ – Chanson in Jazz
Aanvang 16.00

Voorverkoop 15,00, deur 16,00
>> KAARTEN

Pak een glas rode wijn, leun lekker achterover en waan je voor een avond in Parijs! Jazzkwartet FRAZZ speelt chanson in een jazzy jasje, met een stevige contrabas in plaats van de accordeon. De band neemt je mee op een reis naar het grote gevoel, met alle nuances tussen tristesse, amour en passion. Met een vleugje nostalgie en swingende latin ritmes brengt FRAZZ nummers van, onder andere, Serge Gainsbourg, Claude Nougaro, George Brassens, Barbara, Michel Legrand en Jacques Brel ten gehore. FRAZZ heeft een passie voor de Franse evergreens, maar vindt het ook heel erg leuk om parels uit te graven die – geheel ten onrechte – in vergetelheid zijn geraakt. En zijn jouw Franse lessen alweer even geleden? Dat geeft niet, want met de inleidingen van onze zangeres zul je toch veel van de poëzie van de teksten begrijpen.

In 2017 won FRAZZ de Publieksprijs TV5Monde tijdens de finale van het gerenommeerde Concours de la Chanson Alliance Française in het Diligentia Theater in Den Haag. 

Zang: Wiebke Bonnet | Piano: Erik van Triest | Contrabas: Marcel Booij | Percussie: Karel Stemmerik

ZAT 21 DEC

YALDA: Filmmarathon & Poëzie van Hafez 
Aanvang 20.00 uur
>> KAARTEN 7,50

Vier de langste nacht van het jaar met films die poëzie omarmen! En laat je toekomst voorspellen door de Perzische dichter Hafez.

In de aanloop naar ons jaarlijkse Granate Festival in maart 2020 willen wij alle poëzie- en filmliefhebbers alvast uitnodigen om hen op de langste nacht van het jaar alvast te trakteren op een voorproefje van ons festival. Samen zullen wij bij De Nieuwe KHL met een poëtische filmmarathon van 20.00 tot 0.00 een publieksfavoriet kiezen. In de pauzes zal er door middel van de poëzie van Hafez verschillende voorspellingen worden gedaan voor het komende jaar.
Na vijf succesvolle edities Granate’s viering van Yalda, de viering van het licht, vol poëzie, films, dans en muziek, zal Granate dit keer samen met bezoekers de publieksfavoriet voor ons festival bepalen met film en poëzie.
Ondanks dat we natuurlijk verwachten dat jullie alle films met volledige scherpte kijken, wordt het een intieme setting met ruimte om lekker te ontspannen. Traditiegetrouw zullen er Yalda-lekkernijen aanwezig zijn; granaatappelpitjes, noten, watermeloen en zoetigheden zullen te verkrijgen zijn bij de bar.

Programma
19.30 Inloop
20.00 Introductiepraatje (eerste Hafez voorspelling/Nafiss Nia)
20.10 Boris Ryzhy
21.00 Pauze – Hafez voorspelling / Nafiss Nia
21.15 Slammers
22.05 Pauze – Hafez voorspelling / Nafiss Nia
22.20 En nu de Droom Over is…
23.10 Pauze – Hafez voorspelling / Nafiss Nia
23. 25 Schrijven in de lage landen
23.45 Napraten en drankje in de bar

ZO 22 DEC

Het Amsterdams Kerstkoor:
Optreden met Kerstbuffet
Aanvang 16.30

Alleen voorverkoop: 27,50
>> KAARTEN

In een uitbundige Kerstsfeer luisteren naar vierstemmig gezongen kerstliederen, onder het genot van een heerlijk kerstbuffet. Wat heb je nog meer nodig om in de kerstsfeer te komen? 

Elk najaar begint het weer te kriebelen bij de ruim 25 koorleden van het Amsterdams Kerstkoor. Het begint met zachtjes neuriën, maar al gauw barst het gezelschap uit in een 4-stemmig en a-capella gezang. Kerstliederen natuurlijk, van de 16e eeuw tot nu. Zoals klassiekers zoals Cantique de noëlStille Nacht, en Riú, riú, ciú. Maar ook modernere nummers als Let it snow en White Christmas , aangevuld met een Nederlandse klassieker.

Het koor duikt op verschillende plekken in de stad op, maar voor de tweede keer sluit het Amsterdams Kerstkoor hun serie af met een bijzonder optreden in de Nieuwe KHL. 

ZO 29 & MA 30 DEC

‘59 Jazz Collective
Aanvang 16.00
>> KAARTEN 29/12: 15,00
>> KAARTEN 30/12: 15,00

Deze 9-koppig band is vernoemd naar een cruciaal jaar in de geschiedenis: 1959. Jazz albums als Kind ofBlue van Miles Davis en time out van Dave Brubeck, zorgden voor een nieuw muzikaal idioom waar de leden van het ’59 jazz collective zich op toespitsen. 1959 was tevens het jaar dat Billie Holiday stierf, Frank Sinatra een grammy won voor zijn album Come Dance With Me, en Ella Fitzgerald haar vijfde uit een reeks van acht succesvolle albums uitbracht: sings the George and Ira Gershwin songbook. Al deze invloeden en meer, brachten een nieuwe taal teweeg die de leden van het ’59 jazz collective graag gebruiken om te communiceren.

De muzikanten zijn zorgvuldig geselecteerd uit de hoogste regionen van de Nederlandse muziekwereld door arrangeur Thomas Welvaadt. Zie een impressie van het uitverkochte concert in de Nieuwe KHL van 2018: https://www.youtube.com/watch?v=t2FXT4VOCF4

Zang: Roos Jonker, trompet/arrangementen: Thomas Welvaadt, trompet: Robbert Scherpenisse, trombone: Vincent Veneman, altsaxofoon: Jasper Staps, tenorsaxofoon: Jan Albert Smit, baritonsaxofoon: Nils van Haften, piano: Bob Wijnen, contrabas: Jos Machtel, drums: Haye Jellema.

DI 31 DEC – OUDJAAR – NYE

MIDNITE BURLESQUE
New Years Eve Show Party
Aanvang 21.00 uur
>> KAARTEN/TICKETS

New Years Eve Party with Live Music, Burlesque Shows, Live Band and DJ: Film-noir glamour meets rock and roll!

SEE THE SITE: http://midniteburlesque.nl

Mistress of Ceremonies Lady Marmalade (USA)
Live Swing Jazz band Killer Diller Pops (International)
Burlesque & Variety Stars; Belle De Beauvoir (UK), Josie Hill (Mexico), Miu Lunatique (Finland), Fae Fortune (NL), Boylesque by Taylor Made (NL), Milou Mignon (NL), Maggie LeRoux (NL)
Deejay Charley Rhythm (Retrolicious)

ALSO:
Free burlesque workshop (21:15Hrs)
Best dressed competition
Free Bubbles and Oliebollen at midnite

SHOWTIME AROUND 23:20 – 00:40 – (01:40)

TO MATINEES 2020

Iedere maand programmeert TO een heerlijke zondagmatinee, waarbij hij put uit zijn imposante netwerk, opgebouwd als programmeur voor kleine theaters en hofjesconcerten in de Jordaan. Dat zijn hart uitgaat naar kleinkunst, Franse chansons en fado is goed te merken. To: ‘Voor mij is een voorstelling pas helemaal geslaagd als het publiek blij en met een glimlach op het gezicht de zaal verlaat.’ Het hele programma is inmiddels rond, en de kaartverkoop gestart:

19 januari: Shaffy85 >>KAARTEN
26 januari: Anouk Dorfmann >>KAARTEN
16 februari: Ernst Jansz solo >>KAARTEN
15 maart: David Vos en Nettie Krul >>KAARTEN
5 april: Lucette van der Berg >>KAARTEN
17 mei: Lenny Kuhr >>KAARTEN

Foto: Eddie Mol