KHL Sessies

Intieme optredens, eten en drinken in clubsfeer
Kleine, intieme optredens van chansonniers, liedjeszangers en podiumbeesten. Een kaartje kost 20,00 of 24,50 p.p. (inclusief servicekosten). Je hebt daarmee een zitplaats in de zaal, vanwaar je goed zicht hebt op het optreden. 
Er zijn ook tafeltickets voor 45,00 of 49,50 p.p. Daarvoor krijg je een eigen tafel en het theater tweegangenmenu dat we aansluitend aan het optreden serveren.

Spelen voor de GRAP
Grap Amsterdam Popmusic programmeert iedere woensdag een KHL Sessie. Intieme optredens van Nederlandse Singer-song writers of bands in een semi-akoestsiche setting. Kaarten kosten 15,00 of 20,00 waarvan 10,00 of 15,00 rechtstreeks naar de artiesten gaat. Er zijn ook kaarten inclusief een hoofdgrecht ter waarde van 18,50 voor 32,50 p.p.

Verantwoord
Natuurlijk houden wij ons aan de Coronaregels en daarom vragen we je bij entree een coronatoegangsbewijs te laten zien. Dit is een digitaal of papieren bewijs van een negatieve test of een vaccinatie- of herstelbewiijs. Als je dit niet kan overleggen mogen we je helaas niet binnenlaten.  


MACHTELD VAN DER GAAG

Machteld chante Barbara et les autres…

Let op: nieuwe aanvangstijd 14.00!
UITVERKOCHT

De ‘Saint Valentijn’ ligt net achter ons, maar de romantiek van Franse Chansons leeft voort in De Nieuwe KHL. Net als de humor en de vrolijkheid. Geniet van een heerlijke mix van chansons van Barbara, Vian, Michel Fugain, Reggiani en vele anderen… dit alles volkomen veilig in de concertzaal, met na afloop een fijn glas wijn of een heerlijk diner! Het kopen van een gesigneerde CD van Machteld behoort ook tot de mogelijkheden! Machteld wordt begeleid door pianist Kees van Zandwijk.

To Twelve

Spelen voor de GRAP
Wo 1 dec 19.00
Dit optreden gaat niet door vanwege de avondlockdown. Kaartkopers ontvangen bericht over een nieuwe datum.

To Twelve: In de zomer van 2016 was To Twelve voor het eerst de weg op in hun camper Bobby, sindsdien hebben ze een manier van leven ontwikkeld door achter de zon aan te jagen en shows te spelen op de pleinen en straten in de stadscentra van Europa. Alle nummers en video’s zijn zelfgemaakt, in het busje of thuis en zijn gevuld met folky gitaren, vocale harmonieën en rustgevende sferen, die het verhaal van de weg vertellen.

POPUP CHOIR: ABBA Singalong

10,00 & 1,50 servicekosten
Zat 4 dec 16.00 >>KAARTEN

Helaas kan Popup Choir op de donderdagavond door de strengere coronamaatregels voorlopig niet doorgaan. Maar niet getreurd: we hebben een alternatief!

Zing jezelf blij bij Popup Choir. Met of zonder zangervaring, het maakt niet uit. Maarten Bos (30, dirigent) en Tijmen de Koning (31, gitarist) leren je vliegensvlug driestemmig zingen. In deze speciale editie één van de grootste hits van ABBA: Super Trouper. En natuurlijk zing je in deze Singalong ook uit volle borst mee met andere grote hits van het Zweedse viertal. En dat allemaal keurig geplaceerd vanaf je stoel. Zo ben je performer én publiek.

Hoe dat klinkt?
>>KIJK EN LUISTER HIER

Maak de avond compleet met een diner in het restaurant van de Nieuwe KHL en ondersteun daarmee meteen de horeca:
>>RESERVEER HIER

KLOMP

Lukas van Merwijk & Ilja Reijngoud
Zon 12 dec 16.30 >>KAARTEN

Drummer Lucas van Merwijk zag begin jaren 80 vele malen het baanbrekende duo Misha Mengelberg/Han Bennink spelen. Het idee om een dergelijk duo te vormen waarin je als drummer onbegrensde vrijheid hebt verdween nooit uit zijn hoofd. In 2020, vindt hij in trombonist Ilja Reijngoud eindelijk de ideale muzikale duo partner; met een drang naar muzikale vrijheid, improvisatie en experiment. Een nieuw, eigenzinning en brilliant muzikaal avontuur is het gevolg.

Lucas van Merwijk staat al meer dan 30 jaar aan de voorgrond van de Europese latin, jazz en percussie scene. Hij werd door de lezers van De Slagwerkkrant tussen 1993 en 2019 vele malen gekozen tot beste jazz drummer. 

Ilja Reijngoud is vast lid van Jazz Orchestra of the Concertgebouw, The Houdini’s, The Cubop City Big Band, Lucas van Merwijk Music Machine, The Jasper van ‘t Hof Quartet. Hij leidt verschillende kleine groepen onder zijn eigen naam. Winnaar van de Thelonious Monk Award, (VS 2003) en Edison Award, 2009.

KHL CHANTANT: KERST!

Zon 19 dec 15.30 >>KAARTEN

Zelf een lied zingen en luisteren naar de andere artiesten in een fijne cafésfeer. Nodig familie en vrienden uit, hapje en drankje erbij. Dat is de opzet van KHL Chantant. Iedere editie maken we een thema bekend, waarbij jij een passend lied zoekt: kleinkunst, Nederlandstalige liederen en af en toe een buitenlands uitstapje.

Een optreden in KHL Chantant voelt misschien als een sprong in het diepe, maar het vaste begeleidende team zorgt voor een goede landing.
Coördinator Chris Bernhart, het brein achter muzikale roadtrip Spetterende Letteren, zoekt uit alle deelnemers die zich hebben opgegeven, 10 tot 12 zangers of acts uit en stelt het programma vast. Kort voor het optreden repeteer je je bijdrage met de pianist, samen met de andere deelnemers. 
Onze vaste pianist Vera Marijt is gepokt en gemazeld in de jazz- en theaterscene. Ze werkte samen met Paul de Munnik, Roel van Velzen, Bert Visscher en Van der Laan & Woe, om er maar een paar te noemen. Als vaste pianist van de Open Bac biedt ze nieuw en iets ouder talent vaste grond onder de voeten. 
De middag wordt gepresenteerd door host Gerrit van der Linden. Hij leerde als zanger van onder meer De Grasparkieten en Weekend Warriors dat optreden meer is dan alleen zingen: om je publiek mee te nemen is een goede performance onontbeerlijk.

Zing jij graag (en goed) en wil je dat graag delen met publiek? Ben jij een beginnend zangtalent, een ervaren entertainer of een geschoolde vocalist? Dan ben jij onze gedroomde kandidaat.

Deelnemers opgeven: cafechantant@denieuwekhl.nl

MET KERST STRALEN DE STERREN!

Liedjes over Kerst, liefde en hoop
Ma 20 dec 19.30 >> KAARTEN
Di 21 dec 19.30 >> KAARTEN

Wat tijdens Kerst 2021 allemaal niet kon, halen we deze Kerst ruimschoots in! We stoken het kerstvuur hoog op met ruim een uur troost, melancholie en klassiek kerstrepertoire. Talent uit de Nederlied-cast van musical De Jantjes is in het Nederlandstalige zangrepertoire gedoken en boven gekomen met mooie en bekende liedjes over Kerst, liefde en hoop. Eindelijk wat verlichting in deze barre tijden, waarin we leven tussen hoop en vrees. Ze zingen de zorgen even aan de kant.

Zang: Ivonne van Hattem, Emile Baars, Kim Ansink, Gillyan Broers en Janneke de Groot
Duo-presentatie: Sylvia Alberts & Evert de Vries
Piano: Geert Bremer

CHRISTMASPARADE WITH THE CHERRIES

Entree:
20,00 incl. welkomstdrankje en hapje
45,00 incl. welkomstdrankje en hapje en een 2-gangenmenu
Wo 22 dec 16.30 >>KAARTEN

Bent u klaar voor een ‘Very Cherry Christmas’? 
Onder het genot van een heerlijk kerstdiner vergezeld van een lekker drankje zingen The Cherries u persoonlijk aan tafel toe. Drie prachtige vrouwen met dito stemmen, die op onnavolgbare wijze vintage swing muziek tot leven zullen brengen. 
Van Marilyn Monroe tot The Andrew Sisters en van Doris Day tot Nat King Cole, ‘The Cherries’ weten u een onvergetelijke en nostalgische avond te bezorgen met een vintage-kersttintje. Wie weet zit u tijdens een ‘White Christmas’ heerlijk te genieten van ‘The Christmas song’ tijdens alweer ‘The most wonderful time of the year’!

Een dus vol prachtig veelal driestemmig repertoire, gezongen door de ‘ KERS-engeltjes’ Maaike Widdershoven, Karen Levin en Nicole Berendsen, drie professionele zangeressen die hun sporen hebben verdiend in grote theaterproducties en voorstellingen in binnen en buitenland. 

Kerst in De Nieuwe KHL, met als kersje op de taart: The Cherries!

POPUP CHOIR: CHRISTMAS SINGALONG

54,00 inclusief welkomstdrankje en meergangen Kerstbuffet
Don 23 dec 18.00 >>KAARTEN

Hoe kom je in deze moeizame tijden nou echt in de stemming… Een kerstdiner? Driestemmig kerstnummers zingen? Dansen? We doen het gewoon allemaal!

De Popup Choir Christmas Singalong begint meteen goed met een welkomstdrankje en even kennismaken. Om op te warmen zing je al snel mee met kerstclassics als Last Christmas van Wham en Wonderful Christmas Time van Paul McCartney. Tijd voor het voorgerecht en dan meteen weer door. Misschien War Is Over van die andere Beatle en iets van Mariah Carey?

Na het heerlijke hoofdgerecht in buffetvorm ben je klaar voor het echte werk. So Here It is Merry Christmas van Slade: het hoofdprogramma dat we driestemmig leren zingen. Het nagerecht bestaat uit een kerstdessert en dansen met DJ Tijmen de Koning, die hiervoor zijn beste “Popup 2000” dansplaten meeneemt. Meezingen mag!

Wil je goed beslagen ten ijs komen? Dan adviseren we een kuur van tweemaal daags een uurtje Sky Radio Christmas 🙂 

BURLESQUE DINNERSHOW

Inloop vanaf 18.00, start show 19.00
Do 30 dec >>KAARTEN

Nachtclubsfeer, copieus maal, flamboyante artiesten en toch verantwoord… Klinkt goed? Met de helende werking van Burlesque schudt je 2021 definitief van je af! Host DJ Charley voert je samen met entertainers Mr. Philly & La Nina naar hogere sferen.

DJ Charley draait sfeervolle vinylplaatjes met een tot DJ booth omgebouwde authentieke jukebox. Hij staat open voor verzoekjes. Mister Philly (Philadelphia, USA) is een entertainer in hart en nieren.  Deze finalist van The Voice of Holland Senior kent honderden Jazz standards (denk: Frank Sinatra), maar zijn repertoire is veel breder. Gooi een verzoeknummer in zijn hoge hoed. Als jij de gelukkige bent, krijgt je een serenade! Danseres/entertainer La Nina brengt nostalgische Burlesque acts, verkleed als engel, vintage musical film ster en als ‘balloon girl’ en danseressen La Nina, Indi  Love en Fae Fortune brengen nostalgische Burlesque acts.

Je wordt verwelkomd met champagne en geniet tussen de shows door van een authentiek 3 gangen Oudejaarsmenu. 2022: here we come!

Entree: 79,50 incl. welkomstbubbels en 3-gangenmenu.

Great Gatsby Club – PARTY & SHOW

Vrij 31 dec 20.00 – 04.00 >>KAARTEN
Entrance €45,-

Great Gatsby Club: A Vintage-, Retro-, & (Electro) Swing party for Hepcats and Kittens.

Mister Gatsby himself will welcome you at this decadent, fun-tastic, glamorous and sexy (with a wink) all-nite event. Deejay Jukebox Charley Rhythm (Amsterdam Burlesque) will play a roaring mix of Vintage and Retro music for YOUR dancing pleasure. From Swing via Rock & Roll to Disco!

Live Music by THE MAESTROs Specially for New Year’s eve with their FIVE PIECE band. They take old jazz standards and poppify them or take pop songs and give ém the Jazz treatment. Add some ska rhythm, and you’ve got the perfect Great Gatsby Club band! 
Burlesque and variety by Fae Fortune, La Nina, Indi Love, Maggie Leroux, Terrence and more! Furthermore hootchie-cootchie gals, cocktail bar & candy girls with free finger food can be expected.

C’mon all you divas, mobsters & gunmolls, rascals & flapper babes: dress up Roaring 20s, chique 30’s and stylish 40s. Think Boardwalk Empire, Peaky Blinders, Moulin Rouge, Betty Boop, Charlie Chaplin, The Godfather… Although everyone gets into the party, it enhances the atmosphere greatly if you make an effort dressing the part!

KHL CHANTANT: BELGIE!

Zon 16 jan 15.30 >>KAARTEN

Zelf een lied zingen en luisteren naar de andere artiesten in een fijne cafésfeer. Nodig familie en vrienden uit, hapje en drankje erbij. Dat is de opzet van KHL Chantant. Iedere editie maken we een thema bekend, waarbij jij een passend lied zoekt: kleinkunst, Nederlandstalige liederen en af en toe een buitenlands uitstapje.

Een optreden in KHL Chantant voelt misschien als een sprong in het diepe, maar het vaste begeleidende team zorgt voor een goede landing.
Coördinator Chris Bernhart, het brein achter muzikale roadtrip Spetterende Letteren, zoekt uit alle deelnemers die zich hebben opgegeven, 10 tot 12 zangers of acts uit en stelt het programma vast. Kort voor het optreden repeteer je je bijdrage met de pianist, samen met de andere deelnemers. 
Onze vaste pianist Vera Marijt is gepokt en gemazeld in de jazz- en theaterscene. Ze werkte samen met Paul de Munnik, Roel van Velzen, Bert Visscher en Van der Laan & Woe, om er maar een paar te noemen. Als vaste pianist van de Open Bac biedt ze nieuw en iets ouder talent vaste grond onder de voeten. 
De middag wordt gepresenteerd door host Gerrit van der Linden. Hij leerde als zanger van onder meer De Grasparkieten en Weekend Warriors dat optreden meer is dan alleen zingen: om je publiek mee te nemen is een goede performance onontbeerlijk.

Zing jij graag (en goed) en wil je dat graag delen met publiek? Ben jij een beginnend zangtalent, een ervaren entertainer of een geschoolde vocalist? Dan ben jij onze gedroomde kandidaat.

Deelnemers opgeven: cafechantant@denieuwekhl.nl

Laura Fygi & Trio Galantes

Zon 6 feb 16.30 >>KAARTEN

Jazz diva Laura Fygi heeft inmiddels met begeleidingsorkesten in alle vormen opgetreden. Van symfonieorkesten tot bigbands en trio’s, en iedere combinatie brengt weer een nieuw geluid en verrassende arrangementen van bekende songs.

Nog niet zo lang geleden maakte Laura kennis met 3 gepassioneerde Zuid-Amerikaanse muzikanten die sinds 2017 samen Trio Galantes vormen. De klassiek geschoolde musici Alvaro Pinto Lyon uit Chili, Humberto Albores Martinez uit Mexico en Augusto Valença uit Brazilië hebben elkaar gevonden in hun passie voor Latin muziek en die liefde delen ze met Laura die haar jeugd in Uruguay doorbracht. Ze bleken veel van dezelfde songs op hun repertoire te hebben en toen ze die eens bij toeval samen gingen zingen bleken hun stemmen en instrumenten geweldig bij elkaar te passen. Een aantal probeer-sessies volgden, het enthousiasme groeide en nu is er een avondvullend programma!

Een heerlijk programma voor iedereen die van romantische Latin klanken houdt maar ook van de bekendere jazz stukken want die komen ook zeker aan bod.

CRISTOPHE CHAPLET

Chansons de Paris
Zon 13 feb 16.30 >>KAARTEN

De intieme sfeer die troubadour Christophe Chaplet weet te creëren tijdens zijn optredens is gemaakt voor de Nieuwe KHL. Christophe is meer dan een chansonnier die het werk van Brel, Brassens, Gainsbourg en Ferré weet te vertolken alsof je een concert van deze grootheden zelf bijwoont. Hij is bovenal met hart en ziel een troubadour en verhalenverteller die zijn publiek op ontdekkingsreis meeneemt in de grote schatkist die het Franse chanson rijk is. Hij won dan ook niet voor niets de Prix du public tijdens het Concours de la Chanson van de Alliance Francaise

In dit speciaal voor de Nieuwe KHL samengestelde programma neemt Christophe u mee op een reis met liedjes over Parijs. Met liedjes van Béard, Bruand, Dutronc, Ferré, Gainsbourg, Lapointe, Montand, Mouloudji en Trénet.

LENNY KUHR

Zon 13 maart 16.30 >>KAARTEN

Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat eind januari 2022 op het label Excelsior wordt uitgebracht met als titel: Lenny Kuhr

Een album waarop ze uit haar comfort zone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Onder andere Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna. Zelf zegt Lenny over het theaterprogramma dat ze uit eerder werk en uit haar nieuwe album heeft gedestilleerd:

‘Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken. Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt’. 

‘Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen. Mijn kompanen Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar en ik hebben jullie gemist. Tijdens ons optreden communiceren we met jullie door middel van de liedjes. We kennen en herkennen elkaar; jij en ik. En we zijn weer samen. En dat vieren we op de plek waar wij samen zijn’. 

GERARD ALDERLIEFSTE

Zon 27 maart 16.30 >>KAARTEN

Gitarist-zanger (+verslavingsarts) Gerard Alderliefste mag specialist genoemd worden in het vertolken van de Franse hits uit de jaren ‘70 en van Shaffy repertoire. Gerard voelt zich thuis bij repertoire van Fugain, Brel, Bach, Clerc en brengt met verve zijn eigen repertoire. Hij begeleidde Shaffy tijdens de onverwachte toegift van zijn carrière. In zijn handen wordt de nostalgie en romantiek van het chanson bijna tastbaar.

Gerard Alderliefste is een vaste waarde in ons KHL jaarprogramma. Altijd mooi, ontroerend en verrassend. Dit optreden staat voornamelijk in het teken van zijn in okt 21 verschenen album Vivre-Mijn Franse favorieten.  

Trio Flambossa

Zon 10 april 16.30 >>KAARTEN

Trio Flambossa is een Latin en Flamenco Trio dat een interessante en afwisselende mix laat horen van lichte flamencostukken, Sevillanas en Rumba’s, mooie Fado’s, zwoele en swingende Bossa Nova’s en hier en daar een Franse Chanson of Italiaanse Song. Trio Flambossa brengt warmte, sfeer, en herkenning door de Spaanse oude liedjes die iedereen kent en een beetje kan mee neuriën of klappen. Met als kers op de taart ook altijd twee spetterende flamencodans stukken!

La Nina is de zangeres die allerlei soorten latin muziek moeiteloos aan elkaar zingt én praat. Komend vanuit een lange carrière als flamenco danseres, met optredens van Bimhuis tot Vredenburg en Concertgebouw, heeft zij zich inmiddels ook al jaren bekwaamd als zangeres.
Bart van Uden op de gitaar is eveneens veelzijdig. Opgeleid als klassiek gitarist en flamencogitarist speelt hij niet alleen flamenco maar juist ook allerlei soorten Latin muziek met hier en daar een jazzy inslag en ook mooie eigen composities.
Roberto Haliffi is sinds jaren bekend als uitstekend Jazz en Latin drummer, en speelt met allerlei bekende jazz artiesten in binnen- en buitenland.

JEROEN ZIJLSTRA

Pop, jazz en poezie met een hoog zoutgehalte
Zon 8 juni 16.30 >>KAARTEN

De zingende visser wordt hij genoemd: Jeroen Zijlstra, frontman van zijn band die kortweg ZIJLSTRA heet. In zijn teksten en muziek is er een fraaie balans tussen de rauwheid van het (vissers)leven en de schoonheid ervan. Maar Zijlstra schrijft niet uitsluitend over het visserleven. Ook onderwerpen als de liefde, de rust en leegheid van het voormalige eiland Wieringen, de prikkelende hectiek van New York, de weemoed van de zee en de tragikomische realiteit van het leven komen ruimschoots aan bod.

Na vijftien jaar gevaren te hebben op de vissersvloot van Den Oever, trok Jeroen Zijlstra naar Amsterdam om zich fulltime aan zijn muziek te wijden. Hij formeerde de band ZIJLSTRA en bracht in 1999 zijn eerste CD uit: Olie & Rook. Popgoeroe Jip Golsteijn (De Telegraaf) bestempelde dit debuut gelijk tot: ‘Album van het Jaar’.