ZON 13 OKT

Zondag op het Eiland
Aanvang 16.00 uur
Entree gratis 

Een landerige zondagmiddag vol weemoed en mooie woorden. Thomas Verbogt, Roos van Rijswijk en Alma Mathijsen bieden literaire debutanten een podium en rollen de loper uit voor verhalenvertellers, gekende schrijvers en dichters.

Met deze keer een volledig vrouwelijke line-up: Ellen Deckwitz, Nadia de Vries, Dorien Dijkhuis en Marita Mathijsen, die samen met haar dochter Alma zal voorlezen uit hun essay ‘Niet schrikken mama’.
Jan Eilander duikt naar parels uit de Nederlandstalige popgeschiedenis, en brengt ze met liefde en passie, ondersteund door Rob van Zandvoort en Koos Prins.

Een heerlijke zondagmiddag vol literatuur onder het genot van een voorzichtig biertje of een verantwoord kopje thee. 

Blijft je na afloop eten? Fijn als je dan online  een tafel reserveert  Of bel 020 – 77 91 575

VRIJ 18 OKT

Gipsy Saloon: Servus
Aanvang 19.00 uur
Entree: 5,00 

Heerlijk eten en drinken en tegelijk luisteren naar muziek uit het hart. Klinkt goed? Dat is het ook! Iedere maand kunt u in De Nieuwe KHL getuige zijn van een wonderlijke transformatie. Dan verandert een Hollands muzikantengezelschap in een opzwepend zigeunerorkest  met eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers. Sluit je ogen, luister naar de ziel van de muziek en proef het eten voor een minireis naar het Oosten.

Reserveren voor het eten kan via deze link  . Of bel 020 – 77 91 575

ZON 20 OKT

Zondagmatinee:
‘Chansons des villes’
Aanvang 16.00

Voorverkoop 15,00, deur 16,00
>> KAARTEN

In de eerste TO matinee van het nieuwe seizoen nemen Christophe Chaplet, Marie Chaplet, Machteld van der Gaag en Nico Knapper u mee op een tour de chant. Een reis door Europese steden die de grote chansonniers hebben geïnspireerd. Met chansons van Aznavour, Barbara, Brassens, Brel, Ferré, Trénet en anderen.

Muzikale begeleiding: Nico van der Linden en Raoul van der Weide.

Eerst prachtige Franse chansons luisteren en dan dineren met heerlijke Franse gerechten in ons restaurant. Veel beter gaat een zondag niet worden. Reserveren kan via deze link  Of bel 020 – 77 91 575


ZON 27 OKT

Shaffy Vivant
Aanvang 16.00 uur
Voorverkoop 20,00 
>> KAARTEN

Tien jaar na de dood van Ramses leven zijn liedjes nog volop. Dat vieren we met vier speciale zondagmatinees onder de naam ‘Shaffy Vivant’.

Nico van der Linden begeleidde hem jarenlang op de piano en doet dat nu met vier gerenomeerde zangeressen: Sylvia Alberts (die al in de jaren zestig met Shaffy optrad), Ine Kuhr, Machteld van der Gaag en Rolinda Kross. Zij vertolken de bekende én de minder bekende Shaffy nummers. 
Biograaf Sylvester Hoogmoed vertelt over het kleurrijke leven van de Egyptisch-Russische chansonnier, die zich toch het meest thuisvoelde in ‘Mama Mokum’ en praat hier ook over met gasten die een bijzonere band hadden met Ramses. En uiteraard sluiten we af met een Shaffy sing-a-long.

Mis het niet, noteer alvast de volgende edities in je agenda: zondag 17 november (>>KAARTEN), zondag 23 februari, zondag 29 maart, aanvang altijd 16.00.

Blijft u na afloop ook eten in het restaurant? Reserveren kan via deze link  .  Of bel 020 – 77 91 575

DON 31 OKT

Pittige Mosterd; met als hoofdgast: DEF P
Aanvang 20.30 uur
Entree gratis 

De Nieuwe KHL bouwt deze winter samen met buurtgenoten aan een creatief netwerk in de Wintersalon Pittige Mosterd! Als buurtpodium willen we de creativiteit in de Oostelijke Eilanden stimuleren en zo de buurt een oppepper geven. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we met toonaangevende gasten uit de buurt op zoek naar hun inspiratiebronnen.

In Pittige Mosterd! krijgen creatieven, (levens)kunstenaars en andere cultureel ingestelden uit de Oostelijke Eilanden een kijkje in het werk en leven, de dromen en ambities van een bekende buurtgenoot. Deze editie is dat DEF P ( Pascal Griffioen), voormalig frontman van de Osdorp Posse die aan de basis stond van de Nederlandse hiphop en tegenwoordig een bevlogen schilder. Onze ontwapenende gastvrouw Maureen Kamphuis ontlokt de gast ontboezemingen over de successen en leerzame mislukkingen en over het geheime recept om de inspiratie op gang te houden. Put hij of zij kracht en energie uit een geheime liefde voor de natuur, een knotsgekke hobby, een bepaalde muziekstijl of een eetverslaving, om telkens weer creatieve hoogstandjes af te leveren? Je ontdekt het in Pittige Mosterd! Én je kunt zelf uitproberen of het voor jou ook werkt.

De wintersalon biedt je, naast deze onbetaalbare inside-information, een warme en open sfeer waarin je de wintergast én andere creatief ingestelde buurtgenoten beter kunt leren kennen. Stel vragen, deel je eigen ervaringen en luister naar die van anderen, en laat zo deze winter je eigen inspiratie tot bloei komen! 

De tweede editie is op donderdag 28 november met als hoofdgast (TV) kok Alain Caron.

ZON 3 NOV

Burnin Burritos & Ronald Offerman:
Lost on the road to Mexico
Aanvang 16.00

>> KAARTEN 12,50

In hun derde theaterprogramma vervolgen The Burnin’ Burritos en dichter Ronald M. Offerman hun fictieve muzikale roadtrip door het land van de Tex-Mex, met nieuwe Mexicaans-Amerikaanse liedjes en gedichten. Op hun eeuwige reis door Mexico dwalen de Burritos nog altijd door verlaten woestijnlandschappen en gevaarlijke steden, en doen ze verlopen Mexicaanse cantina’s aan.

Ronald Offerman blijft natuurlijk weer thuis maar onderhoudt tijdens de voorstelling contact met de dwalende Burritos om hun avonturen van kurkdroog commentaar te voorzien. Ondersteund door de weemoedigste liedjes van de Burritos, dicht hij met de nodige zelfspot over liefde en verlies, en hoe je daar ook heel goed in kunt verdwalen.

Na de pauze vieren Offerman en de Burritos de Dia de los Muertos, het Mexicaanse dodenfeest, waarna de Burritos hun heetste dansnummers spelen. Caramba! Er zit niets anders op dan te dansen. In een cantina in de Mexicaanse woestijn, waar de ratelslang ratelt, de woestijnwind huilt en de zielen van de doden hun weg proberen terug te vinden naar hun familieleden.

Durf je het aan?

Tijdens de voorstelling worden Mexicaanse hapjes geserveerd. Je kunt na de voorstelling een Mexicaanse maaltijd gebruiken in het restaurant van de Nieuwe KHL. Reserveren kan via deze link  of tel. 020-7791 575

DO 21 NOV

Comedy Healing met Kamphuis en Evenhuis
Aanvang 20.30 uur
Voorverkoop 12,50, deur 13,50 
>> KAARTEN

Jennifer Evenhuis en Maureen Kamphuis zijn BFF’s (Best Friends Forever) en maken ook al jaren samen cabaret en theatrale acts voor theater en bedrijfsleven. Bovendien delen zij een enorme fascinatie voor zelfhulpboeken en -methodes en zijn daardoor ware zelfhulp-goeroes geworden. Echter na jaren studeren, ontdekten zij iets geks, namelijk dat COMEDY veel beter werkt en beklijft!

Nu is er dan ook COMEDY HEALING, de methode om je problemen* met comedy op te lossen!Tijdens de avond laten Jennifer en Mauren je zien hoe je een kwestie zelf oplost, met een daarbij passende comedy-techniek. Ontdek de rigoureuze PUNCH line methode, leer je probleem* verkopen met de SALESMANAGER , of lach je innerlijke dictators weg door WHO IS YOUR BOSS? te roepen. Healing by Laughter, try it out!
Uiteraard putten ze uit eigen ervaring en sparen daarbij zichzelf niet. Kom ook en ontdek je innerlijke komiek, maar ook die van je buurvrouw, je ex of je dictator. (Ook al staan ze er totaal niet voor open!)

* bij psychische aandoeningen graag professionelehulp zoeken

TO MATINEES 2019-2020

Iedere maand programmeert TO een heerlijke zondagmatinee, waarbij hij put uit zijn imposante netwerk, opgebouwd als programmeur voor kleine theaters en hofjesconcerten in de Jordaan. Dat zijn hart uitgaat naar kleinkunst, Franse chansons en fado is goed te merken. To: ‘Voor mij is een voorstelling pas helemaal geslaagd als het publiek blij en met een glimlach op het gezicht de zaal verlaat.’ Het hele programma is inmiddels rond, en de kaartverkoop gestart:

24 november: Gerard Alderliefste met Une matinée musicale >>KAARTEN
15 december: Frazz met Chanson in Jazz >>KAARTEN
19 januari: Shaffy85 >>KAARTEN
26 januari: Anouk Dorfmann >>KAARTEN
16 februari: Ernst Jansz solo >>KAARTEN
15 maart: David Vos en Nettie Krul >>KAARTEN
5 april: Lucette van der Berg >>KAARTEN
17 mei: Lenny Kuhr >>KAARTEN

Foto: Eddie Mol