1,5 meter Sessies

Intieme optredens, eten en drinken in clubsfeer

WOENSDAG AVOND 19.30 & 21.00
Grap Amsterdam Popmusic en de Nieuwe KHL presenteren de hele zomer door ieder woensdag Nederlandse acts tijdens de 1,5 meter sessies. Je kunt kaartjes voor 1 of 2 personen kopen. De entree is 15 euro waarvan 10 euro rechtstreeks naar de artiest gaat. Je kunt ook een tafel voor 2 personen bestellen, inclusief een hoofdgerecht (á 17,50) naar keuze. Eten serveren we voor of na het optreden.

DONDERDAG OF VRIJDAG AVOND 19.30 & 21.00
Optredens van Nederlandse acts tijdens de 1,5 meter sessies. Je kunt kaartjes voor 1 of 2 personen kopen. De entree is 15 euro waarvan 10 euro rechtstreeks naar de artiest gaat. Je kunt ook een tafel voor 2 personen bestellen, inclusief een hoofdgerecht (á 17,50) naar keuze. Eten serveren we voor of na het optreden.

ZATERDAG EN ZONDAG 16.30 & 19.30
Kleine, intieme optredens van chansonniers, liedjeszangers en podiumbeesten van een klein uur.  Een kaartje kost 20,00 p.p. en is altijd inclusief een welkomsthapje en een welkomstdrankje. Er zijn kaarten voor 1 persoon of voor 2 personen. Je hebt daarmee een vaste plaats in de zaal, vanwaar je goed zicht hebt op het optreden. 
Er zijn ook tafeltickets voor 2 personen voor 90 euro. Daarvoor krijg je een eigen tafel, een welkomstdrankje en hapje, en een 2 gangenmenu. Dat serveren we aansluitend of voorafgaand op het optreden. Liever in het restaurant of op het terras eten? Dat kan ook.

Verantwoord
De 1,5 metersessies zijn natuurlijk corona-proof. Iedereen wordt geplaceerd. Er is 1,5 meter afstand tussen de tafels, stoelen en krukken, een gescheiden ingang en uitgang, en we houden de hygiënemaatregelen strikt in acht. Heb je klachten? Dan kun je jammer genoeg niet komen, en krijg je je geld terug. Conform de RIVM richtlijnen mag je ook als niet-huishouden met zijn tweeën aan dezelfde tafel zitten. Is je gezelschap groter dan 2? Dan moet je een huishouden vormen. Neem bij twijfel contact met ons op!

Martin Spee & Hanneke van den Biggelaar

Zon 9 aug 16.30 & 19.30
 Mooi van Allooi!
>>KAARTEN
Een ontmoeting in een meezingcafé tussen een flamboyante Amsterdamse volkszanger en een zwoele Brabantse alt. Dit mooie persoonlijke verhaal is de rode draad van een programma met  hoogtepunten uit Johnny Ontmoet Shaffy en In Gelul Kun Je Niet Wonen.  Het zangkoppel en gezicht van het theatergezelschap Amsterdams Allooi laat zien dat dit wonderwel kan leiden tot meer dan een muzikaal huwelijk in de kleinkunst.

BENEFIET CAFÉ ‘T MANDJE

Di 11 Aug
GAAT HELAAS NIET DOOR!
‘We zijn veel meer geraakt door de maatregelen omtrent corona dan we dachten. Het blijkt ondoenlijk om een benefiet te organiseren zoals we dat voor ogen hebben. In onze opzet blijken er te veel mensen en te veel beweging te zijn, en veroorzaken we een te groot risico. Een enorm dilemma want we willen iets moois neerzetten, maar het moet ook veilig zijn. Vanuit die gedachte hebben we besloten het benefiet niet door te laten gaan. We beraden ons op een andere manier om onze en jullie steun aan het het cafe te kunnen uiten,  en willen iedereen danken voor hun enthousiasme! We hebben van diverse kanten mooie prijzen gekregen voor de bingo en veiling, we gaan hiervoor een online loterij organiseren.’ 
(aldus de organisatoren van het benefiet voor café ‘t Mandje).

Iedereen die al kaarten heeft gekocht voor het benefiet wordt persoonlijk benaderd.

GERARD ALDERLIEFSTE SOLO

Zon 16 aug 16.30 & 19.30
>>KAARTEN
Als het moet zingt Gerard Alderliefste je vanuit de huiskamer toe. Maar het liefste betreedt hij het podium, zelfs al is het van bescheiden formaat. Gerard voelt zich thuis bij repertoire van Fugain, Brel, Bach, Clerc en brengt met verve zijn eigen repertoire. Hij begeleidde Shaffy tijdens de onverwachte toegift van zijn carrière. In zijn handen wordt de nostalgie en romantiek van het chanson bijna tastbaar. In een uur krijgt u het beste van zijn repertoire.

TIM DAWN

Wo 19 AUG, 21.00
>>KAARTEN
Tim Dawn rondde met verschillende prijzen zijn rechtenstudie af en was hard op weg naar een PhD en het grote geld. En toen… viel hij voor de muziek. Reizend door Australië en NieuwZeeland, gewapend met een handvol liedjes en een gitaar, voelde hij zich vrijer dan ooit. Terug in Nederland nam hij ontslag en verhuisde hij naar een kinderboerderij in hartje Utrecht, waar hij aan zijn muziek werkt en het erf beheert. Die combinatie hoor je terug in zijn ambachtelijke maar moderne indie pop: de rust van het leven tussen de varkens en schapen middenin de rusteloosheid van de stad. Met zijn oprechte muziek en stemgeluid doet hij denken aan artiesten als James Bay, Hozier en Dermot Kennedy. Na een succesvolle Popronde en voor- en naprogramma’s van o.a. The Paper Kites, John Butler Trio, Harry Styles en Hozier, brak hij eind 2018 en 2019 door bij het grote publiek met singles Walking On A Wire en Bite The Bullet, die allebei NPO Radio 2 TopSong werden. Walking On A Wire verscheen ook op Hitzone en werd al meer dan drie miljoen keer beluisterd op Spotify.
>>KIJK EN LUISTER HIER

MURKINBONE

Don 20 aug 19.30 (uitverkocht) & 21.30
Murkinbone
>>KAARTEN
De toegankelijke popsongs van Murkinbone zijn na een paar keer luisteren niet meer uit je kop te krijgen. Maar net als je zachtjes mee-neuriet, gooien ze resoluut het roer om en eindigen in een instrumentale geluidseruptie. Hun muzikale invloeden halen ze uit de late jaren 70 en begin jaren 80, met bands als Television Personalities, the Clash en the Only Ones. Al draaien ze de volumeknop in de intieme setting van de KHL wat lager dan gewoonlijk, dat doet niets af aan de intensiteit van de songs. Wie goed luistert naar de teksten kan een grimlach niet onderdrukken. Wedden dat je met de eerste CD van de band de zaal verlaat?

ASTRID CATTEL

Zon 23 aug 16.30 & 19.30
>>KAARTEN
‘Iets is mooi als het echt is…’ Actrice, presentatrice en zangers Astrid Cattel brengt alvast een gedeelte uit haar nieuwe theatervoorstelling ‘ECHT’. Ze brengt drama, zang, muziek en een knipoog naar cabaret in één voorstelling. Astrid gaat haar gevoelige karakter in dit goudeerlijke script niet uit de weg. Zij deelt haar positieve energie en emotie en neemt luisteraars mee in haar dagelijkse gewone en ongewone levenssituaties. Mét zelfspot. De zangeres wordt begeleid door haar pianist.

Laura Sjin

Wo 26 AUG, 21.00
>>KAARTEN
Het lijkt al eeuwen geleden (2016) dat ze besloot haar hersenspinsels op muziek te zetten. Het liefst zo letterlijk mogelijk. Laura, want zo heet onze hoofdpersoon, verandert die in persoonlijke liedjes die toch voor menig mens herkenbaar zijn. Grote gevoelens middels kleine formuleringen, waardoor er onder de luisteraar een soort ‘waar maakte ik me eigenlijk zo druk om?’-gedachte heerst. Dat de liedjes eigenlijk bedoeld zijn om haarzelf te kalmeren, is geheim.
Tijdens haar wandeling over het pad der muziek, mocht ze al snel bij 3FM op de Speelplaats komen spelen en mee met Herman Brood Academie on Tour (o.a. Paradiso). In 2018 bracht ze haar debuut EP ‘Als ik droom’ uit, won ze in de finale de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en mocht ze in het najaar mee met de Popronde.
‘Hoe klinkt zoiets dan?’ Hoor ik je nu vragen, waarop mijn antwoord is: ‘Een songwriter die op zolder haar liedjes zodanig kan inkleuren dat het soms dromerige tranentrekkers worden, soms dansbare discoplaatjes en soms alles daar tussenin; Laura-achtig.’
>>KIJK EN LUISTER HIER

Dieter en Eric van der Westen

Zat 29 aug 19.30
Dieter en Eric van der Westen 
Swingende Americana
>>KAARTEN
Nog maar anderhalf jaar speelt de Dieter van der Westen band op festivals en in theaters in Nederland. Onlangs presenteerde ze hun nieuwe album in Paradiso, Amsterdam. Het album werd erg goed ontvangen en bereikte de nummer 13 positie in de European Americana Chart. Dieter van der Westen werkte in het verleden o.a. samen met Blof, The Lau, Frank Boeijen, Gerard van Maasakkers en het Metropool orkest.
Broer Eric is vermaard Nederlands contrabassist en speelt o.a. in de band van Boy Edgar prijs winnaar Martin Fondse. Daarnaast speelde hij jarenlang met de Turkse diva, Sezen Aksu, waarmee hij op de grootste podia ter wereld speelde als Carnegy Hall in New York en The Royal Albert Hall in Londen.
In duo bezetting brengen Dieter en Eric hun stille liefde voor Americana naar voren in een intieme setting. Van verstilde Rootsfolk liedjes tot groovende Americana.
>>KIJK EN LUISTER HIER

COMIDO CON SALSA

Zon 30 aug 16.30 & 20.00
Comido con Salsa
Afro Cubano show met Cubaanse BBQ
>>KAARTEN

Voor de 1,5 Meter Sessies in De Nieuwe KHL brengt Comida con Salsa een speciale nazomerse editie in de vorm een Cubaanse BBQ (inclusief varken aan het spit) en een Afro Cubano- dansshow, verzorgd door Mocitos Dance School. Deze religieuze dansen brachten de slaven in de zestiende en zeventiende eeuw mee vanuit Afrika naar Cuba. Omdat ze daar niet hun eigen geloof mochten praktiseren van de kolonisatoren, koppelden ze hun eigen Afrikaanse goden (orisha’s) aan Rooms-katholieke heiligen. De orisha Elegua is bijvoorbeeld gekoppeld aan de heilige Sint Antonius. Vandaar dat dit geloof op Cuba ook Santería (heiligenverering) wordt genoemd.

Elke orisha wordt bij Afro Cubano op eigen wijze uitgebeeld, door middel van specifieke bewegingen op een bepaald ritme van de drums, maar ook door kleuren en kleding. Zo draagt Oshun, orisha van de liefde en rivieren, altijd een gele jurk. Een narrator vertelt tijdens de voorstelling welke orisha’s aan bod komen in de dans en wat zij uitbeelden.

Op zondag 30 augustus zullen er twee shows zijn: een matineevoorstelling om 16.30 uur en een avondvoorstelling om 20.00. De gezamenlijke barbecue is vanaf 18.00 uur.
De prijs is 39,50 p.p. waarvan 15,00 voor de entree en 24,50 voor de Cubaanse barbeque.
Er zijn alleen kaarten voor 2 personen te koop á 79,00. Dit is vanwege de corona voorschriften voor de horeca, waarbij wij iedereen moeten placeren, maar een niet-huishouden met twee personen wel aan dezelfde tafel mogen zitten. Bestaat uw huishouden uit meer dan 2 personen? Neem contact met ons op en dan houden we daar rekeing mee.

SAM & JULIA

Wo 2 sept, 21.00
>>KAARTEN
Sam & Julia stonden eerder in de finale van de Grote Prijs van Nederland (2016) en verzorgde het voorprogramma van de clubtour van Tangarine. Vorig jaar brachten Sam & Julia hun debuut EP ‘So Far, So Good’ uit, dat refereert naar de bewogen tijd die ze achter de rug hebben. ‘So Far, So Good’ is een ode aan de belevenissen van Sam & Julia, over het eeuwige onbegrip tussen man en vrouw, over scheidende ouders, een auto-ongeluk, diverse gebroken harten. Inmiddels is er een heel oeuvre aan krachtige, mysterieuze en hartverscheurende songs die na blijven ijlen in je hoofd.
>>KIJK EN LUISTER HIER

FRANCIS VAN BROEKHUIZEN

Zon 6 sept 16.30 & 19.30
Francis van Broekhuizen
Francis zingt voor u
>>KAARTEN
Wat doe je als de muren op je afkomen tijdens de lockdown? Operazangeres Francis van Broekhuizen gaf zichzelf dagelijks een muzikale injectie tegen de verveling. In een vlogserie nam de dramatische sopraan meer dan 100 liederen en aria’s op onder de titel ‘Francis zingt voor u’. Wil je dat Frances ook voor jou zingt? Kom dan naar De Nieuwe KHL, waar zij in een intieme 1,5 meter sessie de meest beluisterde liederen ten gehore brengt. Indrukwekkend en ontwapenend. 

BEN FORTE

Wo 9 sept, 19,30
>>KAARTEN
Ben Forte is een 20-jarige rapper-songwriter uit Utrecht. Hij maakt Nederlandstalige popmuziek over liefde, geluk en zelfstrijd. Op het podium brengt hij dit solo met zijn piano en loopstation. Dit leverde hem afgelopen tijd plek in de Popronde op, een finaleplek in de Amsterdamse Popprijs en een finaleplek in de Grote Prijs van Nederland 2019. Als één van de meest geboekte acts van de Popronde 2019 werkt hij toe naar zijn nieuwe release: de single ‘Ochtendzon’ die vrijdag 8 november uitkomt. Zijn inspiratie vindt hij onder andere in artiesten als twenty-one pilots, Ed Sheeran en in de parkmuziek van de Efteling.
>>KIJK EN LUISTER HIER

Dit optreden zou plaatsvinden op 8 juli, maar was wegens ziekte van Ben verplaatst naar 9 september. Gekochtte kaarten voor 8 juli zijn uiteraard gewoon geldig.

LUCRETIA VAN Der VLOOT & Rob van Zandvoort

ZAT 12 SEPT 19.30
>>KAARTEN
Zangeres/actrice Lucretia van der Vloot heeft haar sporen inmiddels meer dan verdiend door haar optreden in diverse theatervoorstellingen, musicals, tv-series en films (o.a. Tip Top, Big, Black & Beautiful, Othello, All Stars, De Marathon). Vanaf 2003 werkte ze in haar solo-programma’s regelmatig samen met pianist Rob van Zandvoort (o.a. Tröckener Kecks en Eilander Jut) en speelden zij samen in menig klein en groot theater.

Speciaal voor deze 1,5 meter sessies komen zij nog één keer bij elkaar om de mooiste liedjes uit hun repertoire, zowel in het Engels als in het Nederlands, ten gehore te brengen, Van Maarten van Roozendaal tot Elvis Costello, van Nick Cave tot Randy Newman: met haar intense en tegelijk warme stemgeluid voert Lucretia je zowel langs mooie vergezichten als naar stinkende steegjes. Soul met een barokke rand, pop met een grimas maar altijd met een persoonlijke toets.

Jazz en de Walvis: Steffen Morrison

ZON 13 sept 12.30 & 15.00 & 16.00 & 17.00
>>KAARTEN 
Jazz en de Walvis is opgericht en bedacht door bewoners van het Oostelijk Havengebied. De optredens duren een half uur en bezoekers wandelen door het gebied van concert naar concert. De programmering is divers: er zijn concerten voor bezoekers die graag kennis willen maken met jazz, maar er is ook genoeg te beleven voor de doorgewinterde liefhebber.

De Nieuwe KHL is dit jaar voor het eerst lokatie voor dit (door corona afgeslankte) festival en ontvangt met trots: Steffen Morrison.
Steffen eert legendes als Donny Hathaway, Teddy Pendergrass en Otis Redding maar geeft tegelijkertijd zijn eigen draai aan het kleurrijke soulgenre. Steffen staat al jaren op de bühne, maar werd in 2014 bekend bij het grote publiek toen hij meedeed aan The Voice of Holland. Dit jaar komt zijn derde album uit. Op Jazz en de Walvis wordt Steffen op piano begeleid door Elisha Amonoo- Neizer. 
>>KIJK EN LUISTER HIER

Speciaal voor Jazz en de Walvis serveert De Nieuwe KHL voorafgaand aan het optreden van 14.00 een champagnelunch en aansluitend het optreden van 17.00 een twee gangenmenu.
>>MEER INFORMATIE

ESTHER DE JONG

Wo 16 sept, 21.00
>>KAARTEN
Esther de Jong (Dokkum, 1994) maakt Nederlandse dagboekmuziek. Met nummers over liefde, (ver)dwalen en hartpijn sleurt ze je mee naar een ondergrondse wereld; daar waar het weliswaar grotendeels al benauwend, grijs en grauw is maar waar altijd ruimte is om nóg dieper te graven.
Want tja, ze houdt nu eenmaal van graven.

Onder invloed van artiesten als Father John Misty, Josh T. Pearson, WENDE en Robert Long legt Esther de Jong haar focus voornamelijk op tekst en performance. Maar vanaf dit jaar wordt dit ondersteund door bandleden Daan van Beijeren (toetsen en zang), Alusein Rosier (drums) en Esker van de Werken (snaren, toetsen en zang) waardoor de muziek nog meer lagen vindt.
Hopelijk komen de droefgeestige verhalen je net iets te dichtbij.
Gedeelde smart is immers halve smart.
>>KIJK EN LUISTER HIER

FRED KIENHUIS

Zat 19 sept 16.30
Minimaal en Meer
>>KAARTEN
In een uur tijd van punk, via Zimbabwe naar minimal music.
Na een jarenlange smeulende fascinatie voor minimal music, ontdekte Fred Kienhuis eind 2019 het stuk Electric Counterpoint, een stuk dat minimal music componist Steve Reich heeft geschreven voor elektrische gitaar. Vanaf dat moment was de beslissing genomen, hij zou in 2020 dit stuk gaan instuderen en uitvoeren. In Minimaal en Meer vormt het 15 minuten durende stuk van Reich het zwaartepunt, maar voor het zover is speelt Kienhuis een divers -voornamelijk instrumentaal- repertoire. Hij gaat langs de verschillende fases in zijn lange muziekcarrière, pikt er stukken uit die getuigen van de invloed van minimale muziek, en vertelt daarover. Er komt muziek langs van Ivy Green, Joe Strummer, The Penguin Live Orchestra en eigen composities van Kienhuis. Hij maakt daar bij gebruik van Gitaar, Ukelele, Melodica, Synthesizer, Looppedaal en Backing Tracks (want Electric Counterpoint is geschreven voor een live gespeelde gitaar en een tape met nog 12 gitaarpartijen en 2 bas partijen).

Fred Kienhuis was zanger-gitarist van o.a. The Jack of Hearts en De Snevo’s. Daarnaast is hij werkzaam als componist voor TV en Film. Sinds kort maakt hij Het Minimaal Kanaal, korte filmpjes waarin hij aandacht besteed aan minimale muziek, minimale poëzie en satire. Kijk daarvoor op zijn YouTube kanaal.
>>KIJK EN LUISTER HIER

LA DIETRICH

Zon 20 sept 16.30 & 19.30
La Dietrich
>>KAARTEN
Een muziektheaterproductie met oorspronkelijk filmmateriaal over het werk en leven van Marlene Dietrich. ‘The woman with the bedroom eyes.’  
Maak opnieuw kennis met de magie van de meest legendarische diva van de 20ste eeuw. Haar doorbraak en sterrenstatus in de filmindustrie, de onsterfelijke songs,  haar moedige rol in WOII en gepassioneerde, rebelse invloed op de vrijheid van de vrouw hebben Marlène tot een legende gemaakt. De roemruchte biografie van haar dochter Maria Riva, vormt de inspiratiebron en rode draad in deze muzikale en filmische voorstelling. Begeleidt door Eric Lensink op piano en omlijst met uniek foto en filmmateriaal, wordt deze innerlijk tegenstrijdige theaterpersoonlijkheid op indringende wijze vertolkt door La Sirène (Wilma Bakker).

RHOU

Wo 23 sept, 21.00
>>KAARTEN

RHOU maakt Nederlandstalige droompop die is opgebouwd uit organische elektronica en sferische teksten die een beroep doen op je fantasie. De driekoppige band haalt met name hun inspiratie uit boeken, films en synthesizers. In juni bracht Rhou hun eerste EP Ochtendgloren uit. 
>>KIJK EN LUISTER HIER

Sylvia Alberts & NICO VAN DER LINDEN

Zon 27 sept 16.30
Sylvia en Nico doen Ramses en Annie M.G.
>>KAARTEN
Meer dan 50 jaar theaterervaring neemt zangeres en cabaretière Sylvia Alberts mee het podium op.  Ze begon haar carrière meteen goed bij Shaffy Chantate, een voortzetting van het succesvolle Shaffy Chantant van Ramses Shaffy. Een lange theaterloopbaan volgde, met cabaretprogramma’s (o.a. met Seth Gaaikema en Frits Lambrechts), muzikaal spektakel (met Willem Breuker) en musicals (zoals Billy Eliot, De Club, Dirty Dancing en De Jantjes). 

Met Nico van der Linden, lang de vaste pianist van Ramses Shaffy, gaat ze al lang terug. Hun eerste professionele  samenwerking was bij Cabaret Tekstpierement, dat Sylvia mede oprichtte. Onlangs stonden ze weer samen op het podium met het succesvolle Shaffy Vivant. En nu zijn ze te bewonderen op het intieme podium van de 1,5 meter sessies in De Nieuwe KHL.