VRIJ 25 mei

Louis Swing Orchestra – Dine & Dance

Aanvang 19.00 uur 

Entree 39,50, inclusief walking dinner

Koop hier uw kaartje

Louis Swing Orchestra laat samen met haar vocalisten de swing en amusementsmuziek uit vervlogen tijden herleven. Het orkest speelt onder andere Amerikaanse swing, Franse chansons en Nederlandse en Duitse amusementsmuziek. Muziek uit de 30er, 40er en 50er jaren om op te dansen of bij weg te dromen, aan u de keus!
Het walking dinner bestaat uit vijf kleine, mooi opgemaakte gerechten, die worden uitgeserveerd.

Ma 4 juni

Café Chantant – De Jean

Aanvang 20.00 uur 

Entree 15,-

Koop hier je kaartje

 

Zangeres Evi De Jean is uw charmante gastvrouw op deze energieke, meeslepende avond vol parels van muziek, dans en verhalen. Evi nodigt bevriende kunstenaars uit die zij ten voeten uit bewondert en bestormt samen met hen het podium, one night only!

Evi’s bijzondere gasten voor deze eerste editie zijn celliste/zangeres Saartje van Camp (Spinvis, WallaKristalla), moderne danser/verteller Hendrik Lebon (Les ballets C de la B, NTGent) en virtuoos pianist Kimball Huigens (Sinfonietta Amsterdam, Rondom Brahms). Huisband BAM en huiskoor ROOK maken deze rijkelijk bonte avond compleet.

 

Prima te combineren met een diner vooraf! Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

 

 

ZO 17 juni

Club Carolina

Aanvang: 16.00 uur

Entree: 17,50 

Koop hier je kaartje

 

Club Carolina meert aan in De Nieuwe KHL!

Dé nachtclub op zondagmiddag is weer terug in Amsterdam. In Club Carolina praat en zingt de gulle gastvrouw Carolina Mout alles aan elkaar op de haar bekende warme, persoonlijke en ietwat chaotische wijze.

Ze wordt hierin begeleid door haar trio meesterlijke musici: Nico van der Linden (vleugel), Leon Mennen (gitaar/bas) en Enrique Firpi (cajon/percussie).

Samen geven zij een gevarieerd, dynamisch theaterconcert: goede muziek, grappige conferences en verassende gasten. Nooit hetzelfde, altijd ingaand op wat er op dat moment speelt. Dit keer een speciale Vaderdag editie; we zetten alle vaders in het zonnetje!

 

Wil jij je vader helemaal verwennen? Blijf dan na het optreden eten. Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575.

VRIJ 22 juni

Gipsy Saloon: the final battle met Lajos Pádár

Aanvang 18.30 uur

 

Anders dan u gewend bent, betaalt u voor deze speciale avond een entreeprijs van 7,50.  Dat kan online of aan de deur. 

Koop hier uw kaartje

 

Traditiegetrouw sluiten we een jaar lang Gipsy Saloon af met een grote finale, waarin de orkesten nog éénmaal hun muziek laten weerklinken, voor ze met welverdiende vakantie gaan. Maar deze avond brengt nog een speciale verrassing: één van de meeste gerenommeerde orkesten van Hongarije betreedt ons podium. Het orkest van Lajos Pádár is al jaren de vaste bespeler van restaurant Dunacorso, waar het de bezoekers van het mooiste terras van Boedapest in vervoering brengt met zijn fluwelen tonen.

 

Een avond om uitgebreid voor te gaan zitten dus. Leun achterover en geniet van de muziek en de aangevoerde spijzen. Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

 

En in het nieuwe seizoen

Zet alvast in je agenda: vanaf september iedere maand een zondagmiddagmatinee, geprogrammeerd door TO. Hij put daarbij uit zijn imposante netwerk, opgebouwd als programmeur voor kleine theaters en hofjesconcerten in de Jordaan. Zijn hart gaat uit naar kleinkunst, Franse chansons en fado. TO: ‘Voor mij is een voorstelling pas helemaal geslaagd als het publiek blij en met een glimlach op het gezicht de zaal verlaat. Ik zie u graag in de Nieuwe KHL.’

 

Het programma:

Zo 21 oktober: Machteld   

Chante vive ma France 

Koop je kaartje

Zangeres Machteld van der Gaag, geboren in Parijs brengt een persoonlijke selectie Franse chansons, bekend en onbekend. Chansons waar ze mee is opgegroeid of die later in haar leven voorbijkwamen. Ze wordt op piano begeleid door Nico van der Linden.

Zo 18 november:  David Vos

Koop je kaartje

David zingt en vertelt hartstochtelijk over alles wat al lang bezongen en verteld is, maar altijd de moeite waard blijft om gezongen en verteld te worden. Bezield en aangrijpend begeleid door pianiste Nettie Krull.

ZO 20 januari: Klezmertheater van Yesh

Koop je kaartje

Theatrale klezmer in de breedste zin van het woord. Yesh speelt Joodse muziek, zingt in Jiddisch, Ladino, Iwriet, Nederlands, Frans. Zweept op en brengt tot rust. Met chansonnière Anouk Dorfmann, accordeonist Geert Leenders, veelzijdig muzikant Jordy Sanchez en virtuoos violiste Anneke Frankenberg.

Zo 17 februari: The Bayou Mosquitos 

Koop je kaartje

Cajun, Tex Mex, Rhythm & Blues en Country zijn de ingrediënten in de gumbo van de muggen uit de delta. Muziek uit Louisiana en Texas met een hoofdrol voor het lyrische geluid van de accordeon.