ZON 24 MAART

Zondagmatinee:

AFGELAST > Door ernstige rugklachten van Linda kan de voorstelling helaas niet doorgaan. De nieuwe datum is zondag 12 mei, Moederdag. Gekochte kaarten blijven gewoon geldig.  

‘Bewaar je tranen maar voor later’

Linda van Akkeren & Carla Hardy

Aanvang 16.00

Deur: 13,50

 

Het veelbewogen levensverhaal van de Amsterdamse Linda van Akkeren is uitgangspunt voor de theatervoorstelling ‘Bewaar je tranen maar voor later’.

Linda was 35 jaar hulp in de huishouding van de bekende dominee Nico ter Linden, die gefascineerd was door de verhalen over haar roerige, straatarme jeugd en leven in de Amsterdamse volksbuurten. Hij tekende haar verhalen op in een boek (‘Een goed kind regeert z’n eigen’, 2011, uitgeverij Balans) , waarin we Linda leren kennen als een kwetsbare en tegelijk sterke vrouw met een scherpe intuïtie voor wat deugt en wat niet. De ontroerende, soms hilarische familieverhalen van een dapper meisje dat zich er niet onder liet krijgen, geven een inkijkje in de Amsterdamse, sociale geschiedenis van de vorige eeuw.

 

Theatermaker en actrice Carla Hardy maakte samen met Linda van Akkeren op basis van dit boek een voorstelling.

In een setting die we kennen van ‘Zomergasten’, maken we kennis met de Amsterdamse Linda, ondersteund door beelden die bijeen zijn gezocht door Michaël Helmerhorst.

 

VRIJ 29 MAART

Gipsy Saloon: Servus & friends

Aanvang 19.00

Voorverkoop: 5,00

Deur 6,00

 

Een gouden concept: eten, drinken en luisteren naar de Hollandse zigeunermuziek van Servus. Niet-zigeuners die zigeunermuziek spelen, kan dat? Jazeker, want zigeunermuziek speel je met je hart. Dat heeft de muzikale nestor van het orkest, Nello Mirando, absoluut overgedragen. Voor deze editie heeft Servus een aantal muzikale vrienden uitgenodigd en spelen zij eigen composities en Russische, Yiddische en Yoegoslavische nummers.

Blijf je mee-eten en drinken?  Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

ZON 31 MAART

Mira Thompson – EP release

Aanvang: 16.00 uur

Voorverkoop 7,50, met EP 15,00

Deur: 8,50

 

Zangeres Mira Thompson (1993), studeerde jazz zang aan het Conservatorium van Utrecht en debuteert met haar EP ‘Festina Lente’ op de eerste dag van de lente. Op deze EP heeft Mira haar liefde voor jazz samengevoegd met haar liefde voor poëzie.

Het klassieke adagium Festina Lente is -behalve de tegenstrijdige balans ‘langzame haast’- voor de zangeres een raadgever om altijd te zoeken naar het passende en je niet altijd te houden aan conventies.

Voor eenieder die van lyrische jazz houdt is dit concert niet te missen!

Foto: Veere van Gent

 

 

ZON 7 APRIL

DOLLY women only

Aanvang: 17.00 uur

Kaarten 10,00

 

Op 4 zondagmiddagen in 2019 openen de deuren van de Nieuwe KHL zich voor vrouwen om te ontmoeten, te eten, te dansen en wat nog meer. Heerlijk a la carte eten, kletsen in het restaurantgedeelte of dansen in het feestgedeelte. Met wisselende live-artiesten en dj’s!

 

Bij de 1e editie op 7 april een live-optreden van Astrid Akse, met daarna muziek van djdees (verwacht 70er jaren, disco en hits van nu), en DJ Lady V, de grote verrassing uit 010. Ze draait club, dance, moombahton, latinhouse, muziek waar niemand bij stil blijft staan!

En noteer alvast de volgende edities in je agenda: 2 juni, 6 oktober en 1 december 2019

 

Kom je ook eten?

Fijn als je dan online  een tafel reserveert

Of bel 020 – 77 91 575

 

 

WO 10 APRIL

Mooie Noten 2019 

Voorronde III  

Aanvang 19.00 uur

Kaarten 8,00 aan de deur

Aansluitend om 21.00 Ajax-Juventus op groot scherm!

 

Mooie Noten is de Amsterdamse popsongcompetitie voor singer-songwriters en (semi)akoestische acts van maximaal drie personen. Het uitgangspunt is de popsong zelf, waarbij gelet wordt op compositie, teksten en muzikale presentatie. Mooie Noten is een begrip in Nederland, niet in de laatste plaats door de bijzondere podia waar de deelnemers kunnen spelen, met als hoogtepunt de finale in het Vondelpark Openluchttheater.

 

De zes deelnemers van de laatste voorronde in de Nieuwe KHL zijn bekend: Marianne’s Daughters,  Allamanda,  Laura Kits,  WOOLF,  Sophie Janna en  Jordi Martin!

 

De andere twee voorrondes zijn op vrijdag 29 maart in de Roode Bioscoop en zondag 31 maart in Theater Bellevue. De halve finale is op zondag 26 mei in Paradiso. De finale vindt plaats in het Vondelpark Openluchttheater.

ZON 14 APRIL

Zondagmatinee: Dorine van der Klei:

Berlijn-Broadway

Aanvang 16.00

Voorverkoop 15,00

Deur: 16,00

 

Voorstelling over het turbulente leven van zangeres en actrice Lotte Lenya, dat zich afspeelde in het Europa en Amerika van de 20eeeuw. Lotte Lenya was de vrouw van componist Kurt Weill. De grote doorbraak voor Weill, Brecht en Lenya kwam in 1928 met “Die Dreigroschenoper” in Berlijn.

Lotte Lenya en de joodse Kurt Weill, en later ook Bertolt Brecht, vluchtten voor het opkomend fascisme naar Frankrijk en later vandaar naar de V.S. Daar maakte Weill opnieuw carrière met het schrijven van Broadway musicals, en Lenya met o.a. een rol in de James Bond film “From Russia with love”.

 

Over Dorine van der Klei:

Pas na een carrière als vakfotograaf (haar foto’s zijn gekocht door o.a. het MOMA in New York en door het Amsterdams Stadsarchief) en  journaliste (o.a. Vrij Nederland en Het Parool), besloot ze op haar 30dat het tijd werd om te gaan zingen.

Met zus Gerrie begon ze ‘De Sissies‘ dat vanaf de eerste voorstelling als zeer succesvol duo de wereld rondreisde.

Dorine maakt en produceert haar eigen voorstellingen.

De teksten en liedjes in deze voorstelling zijn in het Nederlands, Duits, Frans en Engels. Dorine van der Klei wordt begeleid door Arjan van Baest op de vleugel. De voorstelling werd eerder in New York, Tel Aviv en Berlijn gespeeld.

‘Klei imiteert in Berlijn- Broadway niet maar voegt wel degelijk een extra dimensie toe aan het werk van Lenya, want zijzelf tekende voor de mooie Nederlandse vertalingen in enkele songs.’

 

 

ZON 26 MEI

Zondagmatinee: Amsterdams Allooi

In gelul kan je niet wonen

Aanvang 16.00 uur

Voorverkoop: 15,00

Deur 16,00

 

 

Al sinds de mens zijn eerste grot uitkoos is er geen dag voorbij gegaan of we hebben het erover: Wonen. Wat ooit begon als enkel beschutting tegen de dreiging der elementen, heet vandaag de dag   “leefomgeving” en “erfpacht”. Huizenprijzen, bestemmingplannen, wijkinrichting, van de barricades van krakers tot de schutting van de buurman, van ontruiming tot inrichting. Het gaat ons aan het hart: ons eigen stukje grond.

In het theaterprogramma ‘In Gelul ken je niet wonen’ komen de prachtigste liederen, gedichten en verhalen rondom dit thema voorbij, van Jordaan tot Javastraat, van bedstee tot AirB&B, van Mosveld tot Zuidas en al de emoties die we koppelen aan dat dak boven ons hoofd.

 

Amsterdams Allooi, o.a. bekend van ‘Johnny ontmoet Shaffy’, bestaat uit:

Zang: Martin Spee en Hanneke van de Biggelaar

Piano en arrangementen: Nicky ten Bosch, Mattijs Verhallen en Johan Hoogeboom.

Explicateurs: Ronald M. Offerman en Bart Roelofs