ZO 22 OKTOBER

Gipsy Saloon

Tijd : 17.00

Entree gratis

Een gouden concept: eten, drinken en luisteren naar de Hollandse zigeunermuziek van Servus. Niet-zigeuners die zigeunermuziek spelen, kan dat? Jazeker, want zigeunermuziek speel je met je hart. Dat heeft de muzikale nestor van het orkest, Nello Mirando, absoluut overgedragen. Servus speelt eigen composities en  Russische, Yiddische en Yoegoslavische nummers.

Blijf je mee-eten en drinken? Reserveren kan via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575.

 

ZON 29 oktober

Prohibido (Forbidden), lunchconcert van Christa Mieras

Aanvang 13.00 uur

Entree: 15 euro

“Niets zo verleidelijk als dat, wat verboden is”

Drie muzikanten die hun hart verloren aan de tango, presenteren een programma met meesterlijke arrangementen van Horacio Salgán & Ubaldo de Lio, werken van Aníbal Troilo, Astor Piazzolla en Osvaldo Ruggiero, omlijst door de hartstochtelijke tango’s ooit gezongen door Ranko Fujisawa.

  • Christa Mierás, piano
  • Tim Panman, gitaar
  • Mieke Manschot, zang

Ranko Fujisawa (1925-2013), ook wel de “Japanse nachtegaal” genoemd, werd geboren in Tokio en zong de prachtigste tango’s zoals “Milonga triste”, “Nostalgias” en “Prohibido”. In dezelfde periode speelde Horacio Salgán, (1916-2016) pianist en arrangeur, voor de keizer van Japan. Hij arrangeerde Japanse volksmuziek en trad op met zijn Quinteto Real en de gitarist Ubaldo de Lío.

Christa Mierás: “De titelloze CD “Horacio Salgán & Ranko Fujisawa” lang geleden gevonden in een wat achteraf gelegen muziekwinkeltje in Buenos Aires, haalde ik tevoorschijn toen ik Mieke Manschot voor het eerst hoorde zingen. Deze muziek is op haar lijf geschreven. In 2016 vertolkte Mieke met het Colectivo bij de 100ste verjaardag van Salgán al een aantal nummers, en dit vroeg om meer”.

Reserveren via christamieras@zonnet.nl of 06 2662 4933

Voorafgaand of na afloop van het concert kunt u heerlijk lunchen in de nieuwe KHL.

DO 2 november

Donderdagdocumentaire: Kuyt

Aanvang 20.30 uur

Entree gratis

‘KUYT’ is een klassiek heldenverhaal. Dirk Kuyt keert na een lang verblijf in het buitenland terug naar zijn club. Waar andere voetballers op 36-jarige leeftijd er de brui aan geven, gaat hij terug naar Feyenoord, met maar één doel voor ogen: landskampioen worden.  We volgen Kuyt in het turbulente seizoen naar het kampioenschap toe. Dirk is niet in de basis opgenomen. Dat doet pijn, en tegelijkertijd vergroot het zijn geldingsdrang om, als hij wordt opgesteld, het uiterste te bereiken. Het is een zenuwslopende strijd, en Kuyt staat er midden in. De ontknoping van het seizoen vat eigenlijk alles samen, de emoties bij de één na laatste wedstrijd gaan heel diep. Bij de laatste wedstrijd volgt een miraculeuze apotheose, waar Kuyt de rol van de verlosser krijgt.
De regisseur Deborah van Dam is aanwezig voor een nagesprek.
De documentaire kunt u gratis bekijken, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

De donderdagdocu is mooi te combineren met een diner in ons restaurant. Reserveren: info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575.

 

 

 

ZON 12 november

Drijven op de wind – Erwin Young

Aanvang 14.00 uur

Entree 5,- / 7,50 

Erwin Young (1971) studeerde Zang, Jazz/lichte muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Als veelzijdig talent schreef hij al jong Nederlandstalige liedjes, maakte deel uit van tal van ensembles en bands, is zangdocent en dirigeert koren zoals het Gospelkoor Deliverance en Soul Sound Formations. Verder maakt hij deel uit van het songwriterstrio Catfish Cadenza, waarmee hij vorig jaar een CD uitbracht.

Na al deze muzikale omzwervingen gaat hij op 12 november terug naar zijn roots: hij staat helemaal alleen op het podium met zijn grotendeels zelf geschreven muziek en teksten en begeleidt zichzelf op de vleugel.

Zijn programma Drijven op de wind bevat composities die hij door de jaren heen heeft geschreven. De teksten over zijn verlangens, dromen en verbeelding geven een kijk in zijn belevingswereld.

Een kaartje kost in de voorverkoop €5,-, op de dag zelf aan de deur is de prijs €7,50.

Wil je reserveren: stuur dan een email naar drijvenopdewind@gmail.com

Na betaling van €5,- is de reservering definitief.

 

DON 16 november

Het Perron: Joep Lumeij speelt Gillespie

Aanvang 20.30 uur

Entree 15,-

Dit jaar is het precies honderd jaar geleden de toonaangevende Amerikaanse jazztrompettist, bandleider en componist Dizzie Gillespie werd geboren. Aanleiding voor gitarist/contrabassist Joep Lumeij, bekend van talloze theater- en musicalproducties en als orkestleider van het Deep River Quartet, om een speciaal programma samen te stellen. Met trompettist Ellister vd Molen.

Kom alvast in de stemming in ons café-restaurant! Reserveren via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575.

ZAT 18 november

Valse Romantique

Entree 15.30 uur

Entree gratis

Wat is er nou leuker dan samen muziek maken? Uit die gedachte is het Amsterdams beginnersorkest Valse Romantique van start gegaan. De lol van het samenspelen staat voorop, want laten we wel wezen, dat is toch een stuk leuker dan eindeloos in je eentje oefenen op etudes? Valse Romantique speelt in De Nieuwe KHL klassieke werken voor kamerorkest.

Meer informatie over het orkest

ZON 19 november

Lucy Montebello en Rodolfo Ravissant

Aanvang  17.00 uur

Entree inclusief een Braziliaans buffet: 29,50

Zij – actrice & zangeres – komt uit Rio de Janeiro en groeide op in de oude muziekwijk ‘Vila Isabel’, waar ze is aangestoken door het mysterieuze vuur van de Música Popular Brasileira.

Hij – een kameleon in de muziek – is als geboren Amsterdammer niet alleen bekend met het klassieke pianowerk, als ook de geïmproviseerde zigeuner- , cabaret- en Braziliaanse muziek.

Samen brengen ze een programma van minder bekende chansons uit Brazilië, Portugal, Frankrijk en Argentinië. Luisteren en genieten van een Braziliaans buffet: dat wordt een heerlijke zondagmiddag.

Reserveren: info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575.

 

 

ZON 26 november

Gipsy Saloon: Ogto Gadje

Aanvang 17.00 uur

Entree gratis

Acht niet-zigeuners – Ogto Gadje in Romani – die zigeunermuziek spelen, kan dat? Jazeker, want zigeunermuziek speel je met je hart. Nestor Nello Mirando, is sinds de oprichting in 1996 de vaste ‘tutor’ van het orkest. Zijn lessen bestaan niet zozeer uit het overbrengen van muzieknootjes, maar meer nog uit het leren begrijpen van de
zigeunercultuur. Ogto Gadjè een geheel eigen sound ontwikkeld en een breed repertoire aan zigeunermuziek
opgebouwd.
Genieten van deze muziek gaat goed samen met heerlijk eten en drinken! Reserveren kan via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575.

ZON 31 december

Great Gatsby Club

Aanvang 21.00 uur

Entree 43,-

 

Great Gatsby Club: A Vintage-, Retro-, & (Electro) Swing party for Hepcats and Kittens.

Zin om oudjaar te vieren in een decadente, glamorous een sexy (met een knipoog) stijl? Bestel dan nu kaarten voor de Great Gatsby Club!

  • Deejay Charley Rhythm (Amsterdam Burlesque) – (Electro)-Swing, Gypsy, Balkan, Exotica
  • Live Music de heetste Dixieband uit Noorwegen: SwingÍt! Ze brengen je in de sfeer van New Orleans uit de jaren 20 met hun eigen muziek.
  • Burlesque en varietee van Busty LaTish, Miss Miu Lunatique, Deena Ray en Raoulala.
  • Hosted by actrice and singer Miss Julia Romero!
  • Verwacht verder hootchie-cootchie gals, cocktail bar & candy girls en gratis finger food.

Iedereen is welkom, zeker als je gekleed bent voor de gelegenheid: Denk aan de jaren 20 tot 40, Boardwalk Empire, Charlie Chaplin, Betty Boop, The Godfather…

Kaarten en meer informatie via http://greatgatsby.club/