VRIJ 23 FEBRUARI

Slauerhoff : verlangen naar Escale

Aanvang: 20.30

Entree: 15,-

Koop hier je kaartje

Met een prachtige combinatie van muziek, beeld en toneel brengt producent Houtlicht u in één vloeiende beweging terug naar de authentieke sfeer van de Oostelijke Handelskade in 1928.  Hoogtijdagen van de Koninklijke Hollandsche Lloyd, het is een komen en gaan van schepen en in onze eigen KHL wacht scheepsarts J.J. Slauerhoff ongeduldig op zijn vertrek naar Latijns-Amerika. Een reis vol van verlangen en avontuur, waarbij u luistert naar de swingende gypsy en jazzy klanken van muziekgezelschap C’est ci Bon, op de videowall de oude glorie van de Oostelijke Handelskade ervaart én geniet van Slauerhoff’s eenakter Escale, gespeeld door toneelgezelschap TGBlauwdruk. U verlangt gegarandeerd naar meer.

Wilt u voorafgaand ook eten? Reserveer tijdig via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575

 

ZAT 24 FEBRUARI

Gipsy Saloon: Bagdalo

Aanvang 18.00 uur

Entree gratis

Zigeunermuziek voor de ziel, het oor, het oog, het hart. Het zeskoppige orkest Bagdalo, maakt ondanks de Hollandse roots van de muzikanten onvervalste zigeunermuziek. Het repertoire komt hoofdzakelijk uit Roemenië en Hongarije, maar Bagdalo voelt zich ook helemaal thuis met bijvoorbeeld, gypsy jazz, Russische tango’s, Jiddische liedjes, Servische deuntjes en ook originele composities van Nello Mirando en Reinier Hille Ris Lambers.

Reserveer tijdig een tafel in het restaurant via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575!

ZO 11 MAART

Zondag op het eiland – een ode aan het Nederlandse woord.

Aanvang 15.00 uur

Entree gratis

In ‘Zondag op het Eiland’ bezetten schrijvers, poëten en muzikanten eens per maand het podium van de Nieuwe KHL om in gezamenlijkheid hun literaire werk in vloei te rollen. Landerige zondagmiddagen vol weemoed, met een verantwoord kopje thee of een voorzichtig glaasje bier en veel mooie woorden. Middagen met mensen die van verhalen vertellen hun werk hebben gemaakt. Middagen met muzikanten die het Nederlandse lied bezingen. Middagen die bewijzen hoe wonderschoon en rijk de Nederlandse taal kan zijn.

Vijf jaar lang presenteerden de gelauwerde schrijver Thomas Verbogt en de aanstormende schrijfster Alma Mathijsen in een van de kleinste café’s in de Jordaan A Sunday’s in the village. De avonden van Verbogt en Mathijssen waren, zegt men, het best bewaarde geheim van Amsterdam. Maar waarom iets dat zo goed en inspirerend is geheim houden? Precies! In de Nieuwe KHL wordt dat geheim eindelijk ontsloten. Ook nu putten ze uit hun netwerk dat generaties overschrijdt. Ze bieden aanstaande debutanten een eerste openbare podium, ze rollen de loper uit voor gekende schrijvers en dichters die uit hun nieuwste boek voorlezen, of voor verhalenvertellers die voordragen uit het oeuvre van door hen bewonderde literatoren.

De twee sloten een verbond aan met Jan Eilander, schrijver, filmmaker en zanger van Trio Bier. Met zijn band organiseert Eilander al jaren Club Trio Bier, avonden waarop zij met bevriende muzikanten, schrijvers, dichters en cabaretiers het podium delen. Op deze zondagmiddagen duikt hij naar parels uit de Nederlandstalige popgeschiedenis. Eilander vertelt een anekdote, een voorval of particuliere herinnering die aan zijn parels verbonden is, om vervolgens ze in een lome loungesfeer te croonen.

Weet jij een mooiere manier om de zondagmiddag door te brengen? O ja, door er een etentje aan vast te knopen. Reserveer een tafel in het restaurant via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575.

DO 15 maart

Het Perron: Mira Thompson

Aanvang: 20.30 uur

Entree: 15,-

Koop hier je kaartje

Jazz zangeres Mira Thompson en pianist Giovanni Agosti vormen sinds hun conservatoriumstudie een muzikaal duo. Aanvankelijk hielden zij zich bezig met het brede scala aan Realbooksongs en moderne jazz. Nu richten zij zich met name op eigen nummers of arrangementen waarin de poëtische vertelling sfeerbepalend is. Vanaf het podium nemen zij het publiek mee in het verhaal. Men waant zich het ene moment in een verstilde droom en het volgende moment kan niemand meer stilzitten door de swingende ritmes. 

DO 22 maart

My electric house – Ilse Krabben

Aanvang 20.30 uur

Entree 12,50

Koop hier je kaartje

Met My Electric House schildert Ilse Krabben een persoonlijk portret over haar eclectische wereld van ADHD en de ADHD-tijd waarin we leven: de snelheid, de waanzin, de tragedies en vreugdes en hoe we proberen te overleven in het midden van dat alles. De verhalen zijn waargebeurd, en nemen je mee op vele reizen en avonturen waarin verschillende kleurrijke werelden bij elkaar komen.
Mascha van Nieuwkerk (bekend van Fuse) en Walther Gaulbet componeerde de muziek bij deze internationale voorstelling, en podiumadvies is gegeven door Vincent Vernerie (co-founder van het Internationaal gezelschap The Krumple). De voorstelling is in het Engels, en zal dit jaar toeren door onder andere Groot-Brittannië en Indonesië.

WO 11 april

Mooie Noten Voorronde II

Aanvang 20.30 uur

Mooie Noten is de Amsterdamse popsongcompetitie voor singer- songwriters en (semi)akoestische acts van maximaal drie personen.

Het uitgangspunt is de popsong zelf, waarbij gelet wordt op compositie, teksten en muzikale presentatie. Mooie Noten is een begrip in Nederland, niet in de laatste plaats door de prachtige podia waar de deelnemers spelen, met als hoogtepunt de finale in het Vondelpark Openluchttheater. De voorrondes spelen zich af in Theater Bellevue, De Nieuwe KHL en in de Roode Bioscoop.

De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket dat bestaat uit onder meer een waardecheque voor muziekinstrumenten, studiotijd en optredens. GRAP organiseert Mooie Noten om aanstormend talent de kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie.

Acts kunnen zich tot en met maandag 5 maart inschrijven voor Mooie Noten 2018 via www.grap.net.