ZON 26 november

Gipsy Saloon: Ogto Gadje

Aanvang 17.00 uur

Entree gratis

Acht niet-zigeuners – Ogto Gadje in Romani – die zigeunermuziek spelen, kan dat? Jazeker, want zigeunermuziek speel je met je hart. Nestor Nello Mirando, is sinds de oprichting in 1996 de vaste ‘tutor’ van het orkest. Zijn lessen bestaan niet zozeer uit het overbrengen van muzieknootjes, maar meer nog uit het leren begrijpen van de
zigeunercultuur. Ogto Gadjè een geheel eigen sound ontwikkeld en een breed repertoire aan zigeunermuziek
opgebouwd.
Genieten van deze muziek gaat goed samen met heerlijk eten en drinken! Reserveren kan via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575.

DO 7 December

Donderdagdocu: Het mysterie van de melkrobots (2017/83’)

Aanvang 20.30 uur

Entree: 6,-

Johan van Rijthoven is een moderne boer die er alles voor over heeft om een gezond boerenbedrijf over te dragen aan zijn kinderen. Omdat zijn koeien door onverklaarbare redenen niet genoeg melk meer geven en zijn bedrijf met de ondergang bedreigd wordt, bindt de melkveehouder de strijd aan met de multinational die hem drie ondeugdelijke melkrobots geleverd heeft. Een strijd die leidt tot confrontaties: met zichzelf, met zijn directe omgeving, en met onbeheersbare krachten op zijn erf.

Het Mysterie van de Melkrobots is een modern boerendrama, dat op unieke wijze inzicht geeft in de strijd om overleving die vele boeren in Nederland en Europa dagelijks voeren – maar dan achter gesloten deuren. “Er is veel verborgen leed op het platteland”, volgens psychiatrisch verpleegkundige Maria van Genugten. “Boeren praten graag over hun werk, kunnen alles vertellen over het welzijn van hun dieren, maar naar zichzelf kijken ze niet. Tot de nek in de schulden raken boeren geïsoleerd, kent hun leven op het erf relatief veel relationele problemen en heeft boer-zijn weinig status meer.” Een slopend mechanisme.

Regisseur Vuk Janić is aanwezig voor een nagesprek.

Reserveren via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575. Ook als je van tevoren wilt komen eten.

WO 13 december

Louis Swing Orchestra

Aanvang 20.00 uur

Entreeprijs € 12,50 (inclusief welkomstdrankje en hapje)

Louis Swing Orchestra laat samen met haar vocalisten de swing en amusementsmuziek uit vervlogen tijden herleven. Het orkest speelt onder andere Amerikaanse swing, Franse chansons en Nederlandse en Duitse amusementsmuziek. Muziek uit de 30er, 40er en 50er jaren om op te dansen of bij weg te dromen, aan u de keus!

Reserveren via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575.

 

 

ZA 16 DECEMER

Gipsy Saloon: Servus 

Tijd : 18.00

Entree gratis

Een gouden concept: eten, drinken en luisteren naar de Hollandse zigeunermuziek van Servus. Niet-zigeuners die zigeunermuziek spelen, kan dat? Jazeker, want zigeunermuziek speel je met je hart. Dat heeft de muzikale nestor van het orkest, Nello Mirando, absoluut overgedragen. Servus speelt eigen composities en Russische, Yiddische en Yoegoslavische nummers.

Blijf je mee-eten en drinken? Reserveren kan via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575.

 

Do 21 december

Pietsiekata: “Klezmer onder de kerstboom”

Aanvang 20.30 uur

Entree €15,-

De zes ervaren muzikanten (één dame en vijf heren) van de Pietsiekata Klezmer Swingband bespelen hun instrumenten met emotie en schwung. Zij halen uit hun viool, tuba, klarinet, basklarinet, gitaar en accordeon traditionele klezmer- en balkanklanken, afgewisseld met onvervalste swingmuziek. En natuurlijk, als aanloop naar de Kerst, een aantal sfeervolle kerstliedjes.

Als je vooraf bij ons komt eten, kom je zeker in de kerststemming. Reserveren via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575. 1e drankje gratis!

 

Zat 23 december

Amsterdams Kerstkoor (plus kerstbuffet!)

Aanvang 17.00 uur

Toegangsprijs 25,00 inclusief traditioneel Kerstbuffet

Het enige echte Amsterdams Kerstkoor brengt De Nieuwe KHL in een opperbeste kerststemming met hun laatste optreden van het jaar. Het 25-koppige koor onder leiding van Marja Oldenhave zingt vierstemmig in a-capella een internationaal repertoire van kerstliederen vanaf de 17de eeuw, Christmas Carols en mooie meezingers.

Tijdens en tussen het luisteren door geniet je van een traditioneel kerstbuffet, bestaande uit:

 • Traditionele geglaceerde kerstham
 • Pasteitjes met paddenstoelenragout
 • Vis en croûte
 • Ovenaardappels
 • Gegrolde wintergroenten
 • Spruitjes
 • Stoofpeer

Drank is niet inbegrepen, maar rijkelijk voorradig. Vooral de Glühwein is een aanrader!

Kaarten en reserveringen: info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575.

Meer informatie over het repertoire: www.hetamsterdamskerstkoor.nl.

ZON 31 december

Great Gatsby Club

Aanvang 21.00 uur

Entree 43,-

 

Great Gatsby Club: A Vintage-, Retro-, & (Electro) Swing party for Hepcats and Kittens.

Zin om oudjaar te vieren in een decadente, glamorous een sexy (met een knipoog) stijl? Bestel dan nu kaarten voor de Great Gatsby Club!

 • Deejay Charley Rhythm (Amsterdam Burlesque) – (Electro)-Swing, Gypsy, Balkan, Exotica
 • Live Music de heetste Dixieband uit Noorwegen: SwingÍt! Ze brengen je in de sfeer van New Orleans uit de jaren 20 met hun eigen muziek.
 • Burlesque en varietee van Busty LaTish, Miss Miu Lunatique, Deena Ray en Raoulala.
 • Hosted by actrice and singer Miss Julia Romero!
 • Verwacht verder hootchie-cootchie gals, cocktail bar & candy girls en finger food.

Iedereen is welkom, zeker als je gekleed bent voor de gelegenheid: Denk aan de jaren 20 tot 40, Boardwalk Empire, Charlie Chaplin, Betty Boop, The Godfather…

Kaarten en meer informatie via http://greatgatsby.club/