VRIJ 26 APRIL

Gipsy Saloon: Servus & friends

Aanvang 19.00

Voorverkoop 5,00, deur 6,00

>> KAARTEN

Een gouden concept: eten, drinken en luisteren naar de Hollandse zigeunermuziek van Servus. Niet-zigeuners die zigeunermuziek spelen, kan dat? Jazeker, want zigeunermuziek speel je met je hart. Dat heeft de muzikale nestor van het orkest, Nello Mirando, absoluut overgedragen. Voor deze editie heeft Servus een aantal muzikale vrienden uitgenodigd en spelen zij eigen composities en Russische, Yiddische en Yoegoslavische nummers.

Blijf je mee-eten en drinken?  Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

DI 30 APRIL

Tottenham – Ajax 

Halve finale Champions League   

Start 21.00, zaal open vanaf 20.00

Gratis

Onze helden op groot scherm in de achterzaal. Bij winst is er een afterparty! En bij verlies ook!

ZON 5 MEI

Something about Sanna

CD presentatie

Aanvang: 16.00 uur

Toegang gratis, maar wel aanmelden via

info@denieuwekhl.nl

 

“Something About Sanna” is opgericht in de zomer van 2017 toen Sanna van Vliet (zang & piano), Sven Schuster (contrabas) en Joost Kesselaar (drums) samenspeelden. Het klikte muzikaal heel goed; er was spontaniteit, alertheid en ruimte voor muzikale wendingen. Zij kregen zij het idee om met louter eigen repertoire een volledige cd op te gaan nemen in het najaar van 2018. Het trio maakte 10 eigen composities om zo een eigen geluid te creëren en om zich te onderscheiden van andere pianotrio’s. Het trio heeft een fris geluid, er straalt vertrouwen en speelplezier van hen af en er is interactie tussen de musici en het publiek. Hun cd, getiteld “Music for President” wordt deze middag gepresenteerd.

ZON 12 MEI

Zondagmatinee: 

‘Bewaar je tranen maar voor later’

Linda van Akkeren & Carla Hardy

Aanvang 16.00

Voorverkoop 12,50, deur 13,50

>> KAARTEN

 

 

Het veelbewogen levensverhaal van de Amsterdamse Linda van Akkeren is uitgangspunt voor de theatervoorstelling ‘Bewaar je tranen maar voor later’.

Linda was 35 jaar hulp in de huishouding van de bekende dominee Nico ter Linden, die gefascineerd was door de verhalen over haar roerige, straatarme jeugd en leven in de Amsterdamse volksbuurten. Hij tekende haar verhalen op in een boek (‘Een goed kind regeert z’n eigen’, 2011, uitgeverij Balans) , waarin we Linda leren kennen als een kwetsbare en tegelijk sterke vrouw met een scherpe intuïtie voor wat deugt en wat niet. De ontroerende, soms hilarische familieverhalen van een dapper meisje dat zich er niet onder liet krijgen, geven een inkijkje in de Amsterdamse, sociale geschiedenis van de vorige eeuw.

 

Theatermaker en actrice Carla Hardy maakte samen met Linda van Akkeren op basis van dit boek een voorstelling.

In een setting die we kennen van ‘Zomergasten’, maken we kennis met de Amsterdamse Linda, ondersteund door beelden die bijeen zijn gezocht door Michaël Helmerhorst.

 

ZON 19 MEI

Gipsy Saloon: Ogto Gadjè

Aanvang 17.00

Voorverkoop 5,00, deur 6,00

>> KAARTEN

 

 

Ogto Gadjè is een term uit het Rom, taal der Roma-zigeuners, en staat voor acht burgers, in de zin van acht niet-zigeuners (‘gajes’). Toch zijn ze maar met zijn zevenen…

De bevlogen musici van Ogto Gadjè hebben zich helemaal in de zigeunermuziek verdiept en voegden er een eigen twist aan toe. Van Hongaarse nota’s en Roemeense doina’s tot Jiddische Klezmer, Russisch/Poolse liedjes en zigeuner- jazz in de stijl van Django Reinhardt en Stephane Grappelli. Zelfs Zuid-Amerikaanse bossanova’s en tango’s zijn Ogto Gadjè niet vreemd, geheel in de geest van zigeunermuziek: zuivere cross-over.

Ogto Gadjè bestaat inmiddels drieentwintig jaar en ontving in 2011 de prestigieuze Gouden Viool, een onderscheiding die tweejaarlijks wordt uitgereikt door de Nederlandse Sinti- en Roma-gemeenschap aan groepen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het uitdragen en onderhouden van de zigeuner(muziek)cultuur in Nederland.

ZON 26 MEI

Zondagmatinee: Amsterdams Allooi

‘In gelul kan je niet wonen’

Aanvang 16.00 uur

Voorverkoop 15,00, deur 16,00

>> KAARTEN

Al sinds de mens zijn eerste grot uitkoos is er geen dag voorbij gegaan of we hebben het erover: Wonen. Wat ooit begon als enkel beschutting tegen de dreiging der elementen, heet vandaag de dag   “leefomgeving” en “erfpacht”. Huizenprijzen, bestemmingplannen, wijkinrichting, van de barricades van krakers tot de schutting van de buurman, van ontruiming tot inrichting. Het gaat ons aan het hart: ons eigen stukje grond.

In het theaterprogramma ‘In Gelul ken je niet wonen’ komen de prachtigste liederen, gedichten en verhalen rondom dit thema voorbij, van Jordaan tot Javastraat, van bedstee tot AirB&B, van Mosveld tot Zuidas en al de emoties die we koppelen aan dat dak boven ons hoofd.

Amsterdams Allooi, o.a. bekend van ‘Johnny ontmoet Shaffy’, bestaat uit:

Zang: Martin Spee en Hanneke van de Biggelaar

Piano en arrangementen: Nicky ten Bosch, Mattijs Verhallen en Johan Hoogeboom.

Explicateurs: Ronald M. Offerman en Bart Roelofs

ZON 2 JUNI

DOLLY women only

Aanvang: 17.00 uur

>> KAARTEN 10,00

De 2e editie van DOLLY!! Kom lekker genieten van het mooie weer op het terras, eet een heerlijk gerecht van de uitgebreide kaart, flirt, dans, klets, ontmoet! Kortom: Let’s DOLLY!!

Op 4 zondagmiddagen in 2019 openen de deuren van de Nieuwe KHL zich voor vrouwen om te ontmoeten, te eten, te dansen en wat nog meer. Heerlijk a la carte eten, kletsen in het restaurantgedeelte of dansen in het feestgedeelte. Met wisselende live-artiesten en dj’s!

En noteer alvast de volgende edities in je agenda: 6 oktober en 1 december 2019

Kom je ook eten?

Fijn als je dan online  een tafel reserveert

Of bel 020 – 77 91 575

VRIJ 14 JUNI

Tipica Trova: Música y comida

Aanvang 19.00, inloop vanaf 18.00

Concert & Cubaans driegangenbuffet 39,50

>> KAARTEN

 

Ontroerende bolero’s, statige danzónes en swingende sones: Tipica Trova voert je terug naar de roots van de Cubaanse volksmuziek. Door de authentieke bezetting met o.a. timpaní (Franse barok-pauken) en de dubbelsnarige tres-gitaar én de karakteristieke stem van Jorge Martinez  waan je je al snel in het Casa de la Trova van Santiago de Cuba, de bakermat van de Cubaanse muziek. Zeker als je tegelijk geniet van het heerlijke driegangenbuffet. Uiteraard met Cubaanse gerechten.

 

 

De muzikanten van Tipica Trova zijn allemaal conservatorium-geschoold en hebben jarenlange ervaring in vele salsa- en latinbands:

Jorge Martinez Galan: leadzang/maracas/guïro

Bart Noorman: trompet

Jan Boers: tres/gitaar/zang

Anurakt Scheepers: tres/gitaar/zang

Minco Coenraad: contrabas/zang

Jochen Hachgenei: timpani

Zie ook: http://www.tipicatrova.nl