ZON 30 april

AMF JAZZBAND

Aanvang 16.00 uur 

Entree gratis
Bekende jazzstandards, funk en swingende Dixieland-muziek: al sinds 1982 maken Groninger studenten onder de naam ‘Academy of Saint Martini in the Fields’ jazzmuziek op maat.

VRIJ 12 MEI

Slauerhoff en de liefde

Aanvang 21.00 uur

Toegang gratis

Zo heeft u Slauerhoff nog nooit gehoord. Houtlicht presenteert een prikkelende theatervoorstelling met woordenpraal, muziek, zang en dans.

Jan Jacob Slauerhoff (1898-1936) was in zijn tijd ongekend populair bij vooral jongeren. Ook nu nog wordt zijn poëzie graag gelezen. Zijn thema´s zijn nog steeds actueel: Onvrede met de maatschappij, onvervulbaar geluksverlangen, reizen als levensstijl, onbereikbare liefde en weemoed. Zijn gedichten zijn geschapen om gezongen te worden.

De musici Evert-Jan de Jong, Esther Croezen en Vincent de Lange hebben de gedichten over liefde en verlangen van Slauerhoff op muziek gezet. Van pop tot klassiek. De lichtbeelden van Houtlicht accentueren de intimiteit van het optreden.

U kunt vooraf genieten van een Slauerhoff schotel voor 17,50. Reserveren kan via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575.

 

ZA 13 MEI

Gipsy Saloon

Tijd : 18.00

Entree gratis

Een gouden concept: eten, drinken en luisteren naar de Hollandse zigeunermuziek van Servus. Niet-zigeuners die zigeunermuziek spelen, kan dat? Jazeker, want zigeunermuziek speel je met je hart. Dat heeft de muzikale nestor van het orkest, Nello Mirando, absoluut overgedragen. Servus speelt eigen composities en  Russische, Yiddische en Yoegoslavische nummers.

In het voorprogramma spelen Csirke Banda:

  • Vera van Randwijck : viool, prímasnö
  • Annemarij Polderman: viool, tercnö
  • Karin Tiktak: altviool, brácsnö
  • Anna Jellema: cymbaal, cymbalnö
  • Frederike Praasterink: piano: zongoranö
  • Marleen Vrij: contrabas, bögönö
Blijf je mee-eten en drinken? Reserveren kan via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575.

 

VRIJ 19 MEI

Silêncio, de fado dwaalt door Amsterdam

Aanvang 19.30 uur

Entree en diner 27,50

De Portugese zangeres Magda Mendes en gitarist Ward Veenstra toveren vrijdag 19 mei De Nieuwe KHL om tot Fadoclub. Het optreden wordt gecombineerd met een buffet van Portugese ‘petiscos’ (tapas).

Magda Mendes is geboren en opgegroeid in Lissabon, waar haar muzikale leven in het teken staat van de traditionele Portugese muziek. In 2002 bracht de muziek haar naar Nederland. Ward Veenstra speelde als gitarist jarenlang in de bands van Mathilde Santing en zangeres Nynke Laverman, met wie hij samen liedjes schreef.

“De fado is het Portugese levenslied en geeft stem aan melancholie, weemoed en verdriet”, vertelt Magda Mendes. “Ons programma Silêncio gaat vooral over mijn reis naar Nederland, over de heimwee naar Lissabon maar ook over het thuis voelen in Nederland. Het zijn intieme en akoestisch gespeelde concerten op kleine locaties, zoals ze ook in Portugal plaats vinden. Het publiek reageert tussen de nummers door, een enkeling zingt zelfs mee. Het publiek waant zich een avond in Lissabon en heeft het gevoel in een echte fadoclub te zijn.”

Het concert wordt gecombineerd met een buffet van Portugese ‘petiscos’ (tapas) voor 27,50. 

Het optreden in De Nieuwe KHL maakt deel uit van een tournee door Amsterdam, langs kleine, intieme zalen.