Zat 8 en zon 9 september

Open Monumentendagen

In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. De Nieuwe KHL vormt het startpunt voor allerlei activiteiten in de buurt. Wat is er te doen?

  • Alle panden van de Koninklijke Hollandsche Lloyd zijn overdag te bezichtigen.
  • Vanaf 10.30 uur start ieder uur een rondleiding vanuit De Nieuwe KHL, voorafgegaan door presentatie over de geschiedenis van de KHL en de Oostelijke Handelskade.
  • Voor jongeren zijn er speciale rondleidingen.
  • Geniet de hele dag van kleine en verrassende voorstellingen, muziek, theater en verhalen

Meer informatie:www.amsterdam.nl/openmonumentendag

 

ZO 7 OKTOBER

Club Carolina

Aanvang: 16.00 uur

Entree: 17,50

Club Carolina meert aan bij De Nieuwe KHL!

Dé nachtclub op zondagmiddag is weer terug in Amsterdam. In Club Carolina praat en zingt de gulle gastvrouw Carolina Mout alles aan elkaar op de haar bekende warme, persoonlijke en ietwat chaotische wijze.

Ze wordt hierin begeleid door haar muzikale zware jongens: Nico van der Linden (vleugel), Leon Mennen (gitaar/bas) en Enrique Firpi (cajon/percussie).

Samen geven zij een gevarieerd, dynamisch theaterconcert: goede muziek, grappige conferences en verassende gasten. Nooit hetzelfde, altijd ingaand op wat er op dat moment speelt.

Maak de middag compleet en blijf na het optreden eten. Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

ZO 14 oktober

Zondag op het eiland

Aanvang 16.00 uur

Entree gratis

Natuurlijk gaan we door met deze landerige zondagmiddagen vol weemoed, met een verantwoord kopje thee of een voorzichtig glaasje bier en veel mooie woorden. Middagen met mensen die van verhalen vertellen hun werk hebben gemaakt. Middagen met muzikanten die het Nederlandse lied bezingen. Middagen die bewijzen hoe wonderschoon en rijk de Nederlandse taal kan zijn.

Schrijvers Thomas Verbogt en Roos van Rijwijk bieden debutanten een eerste openbaar podium, rolt de loper uit voor gekende schrijvers en dichters die uit hun nieuwste boek voorlezen, of voor verhalenvertellers die voordragen uit het oeuvre van door hen bewonderde literatoren.

Jan Eilander duikt naar parels uit de Nederlandstalige popgeschiedenis, vertelt een anekdote, een voorval of particuliere herinnering die aan zijn parels verbonden is, om deze vervolgens in een lome loungesfeer te croonen.

Weet jij een mooiere manier om de zondagmiddag door te brengen? O ja, door er een etentje aan vast te knopen.

Zet het hele seizoen alvast in je agenda: 14 okt | 11 nov | 9 dec  | 13 jan | 10 feb | 10 mrt | 14 april.

Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

Vanaf ZO 21 OKTOBER

Zondagmiddagmatinee

Zet alvast in je agenda: vanaf september iedere maand een zondagmiddagmatinee, geprogrammeerd door TO. Hij put daarbij uit zijn imposante netwerk, opgebouwd als programmeur voor kleine theaters en hofjesconcerten in de Jordaan. Zijn hart gaat uit naar kleinkunst, Franse chansons en fado. TO: ‘Voor mij is een voorstelling pas helemaal geslaagd als het publiek blij en met een glimlach op het gezicht de zaal verlaat. Ik zie u graag in de Nieuwe KHL.’

 

Het programma:

Zo 21 oktober: Machteld   

Chante vive ma France 

Koop je kaartje

Zangeres Machteld van der Gaag, geboren in Parijs brengt een persoonlijke selectie Franse chansons, bekend en onbekend. Chansons waar ze mee is opgegroeid of die later in haar leven voorbijkwamen. Ze wordt op piano begeleid door Nico van der Linden.

Zo 18 november:  David Vos

Koop je kaartje

David zingt en vertelt hartstochtelijk over alles wat al lang bezongen en verteld is, maar altijd de moeite waard blijft om gezongen en verteld te worden. Bezield en aangrijpend begeleid door pianiste Nettie Krull.

ZO 16 december: Nostalgische Tour de Chant van La Sirène

Koop je kaartje

Geraffineerd en theatraal neemt deze chansonnière extraordinaire u mee op een meeslepende, nostalgische Tour de Chant. La Sirène laat liedjes, chansons, ballads en standards uit alle hoeken van de wereld samensmelten tot een kleur- en klankrijk geheel. Van Berlijns cabaret uit de jaren ’20/’30 naar de glamourwereld van Hollywood & Broadway.

ZO 20 januari: Klezmertheater van Yesh

Koop je kaartje

Theatrale klezmer in de breedste zin van het woord. Yesh speelt Joodse muziek, zingt in Jiddisch, Ladino, Iwriet, Nederlands, Frans. Zweept op en brengt tot rust. Met chansonnière Anouk Dorfmann, accordeonist Geert Leenders, veelzijdig muzikant Jordy Sanchez en virtuoos violiste Anneke Frankenberg.

Zo 17 februari: The Bayou Mosquitos 

Koop je kaartje

Cajun, Tex Mex, Rhythm & Blues en Country zijn de ingrediënten in de gumbo van de muggen uit de delta. Muziek uit Louisiana en Texas met een hoofdrol voor het lyrische geluid van de accordeon.