Don 19 april

Door de Nacht klinkt een lied

Aanvang 20.30 uur

Entree 15,00

Koop hier je kaartje

 

Een voorstelling over drie zangeressen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een joodse jonge vrouw vlucht naar Londen en wordt de trooststem van Radio Oranje. Een beginnend chansonnière meldt zich noodgedwongen aan bij de Kultuurkamer. Een joodse violiste en zangeres zingt om te overleven in het cabaret van kamp Westerbork. Drie vrouwen die op heel verschillende wijze al zingend de oorlog weten door te komen. In tijd van oorlog blijkt entertainment van levensbelang te zijn.

In Door de Nacht klinkt een Lied worden deze drie verhalen op een muzikale wijze verteld door de zangeressen Mirjam van Dam, Monique de Adelhart Toorop en Jetta Starreveld. Ze worden begeleid door de pianist Guus Westdorp. De muziek is oorspronkelijk geschreven in de periode 1940-1945.

Meer informatie: www.doordenachtklinkteenlied.nl

 

Wilt u voorafgaand eten?

Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

 

 

Zon 22 april

Ode aan het verleden, heden en de toekomst van de Jazz

Aanvang 15.00 uur

Entree gratis

 

Kom vandaag luisteren naar de sterren van morgen: de combo’s van de talenten van de Jazz Academie van de Muziekschool Amsterdam. Swingend en avontuurlijk. Voor sommigen zijn dit de eerste stappen op het podium, anderen hebben al prijzen gewonnen en buitenlandse tournees achter de rug.

We beginnen met een optreden van de Jazz Kidz (9-11 jaar!) en sluiten af met een optreden van de volwassenenworkshop. Beleef deze ode aan het verleden, heden en de toekomst van de Jazz met ons mee!

 

Blijft u na afloop eten?

Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

Zo 29 april

401NederlandseOperas

Aanvang 15.30 uur

Entree 15,-

Koop hier uw kaartje

 

Een voorzichtig reveil van de Nederlandse opera, dat is het doel dat stichting 401 Nederlandse opera’s zich stelt. Mooi neveneffect is een herleving van de Nederlandse vocale cultuur, want de rollen zijn alleen door Nederlandse zangers te behappen. De Nieuwe KHL werkt graag mee aan deze missie.

Het 401NederlandseOperas gezelschap keert terug met een preview van een Haagse Hofopera’s uit Mozarts tijd. Componisten zijn o.a. Colizzi, Zingoni, baron Van Swieten en graaf Van Wassenaer. Heroïsche opera’s van Hollandse componisten komen aan bod via Jan van Gilse’s Helga von Stavern. Tot slot viert het gezelschap de 150e verjaardag van Jan Brandts Buys met de presentatie van een Brandts Buys CD, vooruitlopend op het Brandts Buys Festival Zutphen in September.

Met het jong talent ensemble van de Muziek Academie Den Haag, sopranen Barbara Schilstra en Julia Bronkhorst, bariton Hans de Vries en pianist Wolter Willemsen en surprise guest.

 

Na afloop blijven eten?

Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

 

ZON 10 JUNI

Dorine van der Klei:

‘Wir sind ja heut’ so glúcklich’

Aanvang 16.00 uur

Entree 15,00

Koop hier je kaartje

 

Liedjes over liefde en verlangen in woelige tijden! Dorine van der Klei met een band bestaande uit louter topmuzikanten. Zij brengen een gevarieerd programma met liedjes uit de jaren ‘20 tot ‘50 van de vorige eeuw. ‘Cigarettes and Whiskey’, ‘Wie lange noch?’ (Brecht/Weil), ‘Les feuilles mortes’, ‘Bei mir bist du schön’; er komt van alles voorbij en als het meezit misschien ook ‘het hondje van Dirkie’ van Louis Davids.

Met:
Dorine van der Klei (zang en samenstelling),
Renate Jörg (accordeon en zang),
Tom Löwenthal (piano en zang).

 

Wilt u na afloop blijven eten in ons restaurant?

Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575