Do 8 juni

Chefs podium 

Aanvang 18.30 uur  

Kosten 37,50

Het gaat door! Na vier heerlijke en indringende edities is het concept van Chefs Podium in de Nieuwe KHL nog meer dan de moeite waard: vluchtelingen-chefs koken een driegangenmenu uit hun land. We dompelen je met eten, verhalen en muziek onder in de cultuur van een land, waar normaal vooral oorlogsverhalen vandaan komen. Na Syrië, Irak en Jemen en Afghanistan, betreedt dit keer een chef uit Palestina het podium.
Nimrod Kahn (38), chefkok en medeoprichter van Chefs Podium: ‘Voor zowel de gevluchte koks als de gasten is dit een welkome tegenhanger voor al het slechte nieuws.’
Reserveer snel: info@denieuwekhl.nl of 020-7791575
 

ZON 11 JUNI

Jazz Academie

Aanvang 15.00 uur

Entree gratis

Luister vandaag naar de sterren van morgen: de combo’s van de talenten van de Jazz Academie van de Muziekschool Amsterdam. Swingend en avontuurlijk. Vorige sommige zijn dit de eerste stappen, andere hebben al prijzen gewonnen en buitenlandse tournees achter de rug. We beginnen met de Jazz Kidz (9-11 jaar!) en sluiten af met een optreden van de volwassenenworkshop. Een ode aan het verleden en de toekomst van de Jazz.

DO 15 JUNI

In gelul kan je niet wonen

Aanvang 20.30 uur

Entree 15,-

Dit theaterprogramma van Amsterdams Allooi biedt de prachtigste verhalen en liederen rondom wonen. Van Jordaan tot Javastraat, van bedstee tot AirBnB en alle emoties die we koppelen aan een dak boven ons hoofd.

Amsterdams Allooi, onder andere bekend van ‘Johnny ontmoet Shaffy’ bestaat uit:
Zang: Martin Spee en Hanneke van de Biggelaar
Piano en arrangementen: Mattijs Verhallen en Johan Hoogeboom
Explicateurs: Kick van de Veer en Bart Roelofs.

In samenwerking met Het Perron.

ZO 18 juni

Galloway Big Band – Celebration Party

Aanvang 18.30 uur 

Entree gratis

De Galloway Big Band weet de sfeer neer te zetten van de bruisende muziekwijk Bronzeville, Chicago. De band speelt nummers van de onlangs uitgebrachte CD “Bronzeville” en meer nieuw eigen werk. Bereid je voor op een avond met nationale en internationale muzikanten die hun sporen hebben verdiend in de jazz wereld, met hier en daar een verrassende vocalist. Probeer dan maar eens stil te blijven zitten!

 

ZON 25 JUNI

Gipsy Saloon – de finale

Aanvang  16.00 uur 

Entree  gratis

Deze finale van een heel seizoen gipsy saloon wordt een waar spektakel. Bijna alle zigeunerorkesten van afgelopen jaar treden aan in wisselende formaties. Muziek recht uit het hart. Om echt op je gemak van de muziek te genieten, hebben voor deze avond speciale gerechten samengesteld. Eten en muziek – een gouden combinatie. Wel even reserveren:  info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575.