ZO 23 september

Zondagmatinee: Pietsiekata 

Aanvang 16.00 uur

Entree 10,-

Koop je kaartje

Eén dame en vijf heren halen traditionele klezmerklanken uit hun instrumenten en wisselen dit af met onvervalste jazz-swingnummers. Met de voor dit genre onmisbare instrumenten als klarinet, accordeon en viool, aangevuld met gitaar en een tuba, schakelt de band moeiteloos over van vrolijkheid naar melancholie. Pietsiekata speelt het liefst “unplugged” waarbij alleen de viool en de gitaar licht versterkt worden.

Pietsiekata is de eerste in een reeks zondagmiddagmatinees, geprogrammeerd door TO. Hij put daarbij uit zijn imposante netwerk, opgebouwd als programmeur voor kleine theaters en hofjesconcerten in de Jordaan. Zijn hart gaat uit naar kleinkunst, Franse chansons en fado. TO: ‘Voor mij is een voorstelling pas helemaal geslaagd als het publiek blij en met een glimlach op het gezicht de zaal verlaat. Ik zie u graag in de Nieuwe KHL.’

 

VRIJ 28 september

Gipsy Saloon: Radio Budapest

Aanvang 18.00 uur

Entree: 5,00

Koop je kaartje

 

Hongaarse zigeunermuziek verhaalt over het leven van alledag. Vrolijk, mooi, maar ook melancholiek en verdrietig. Onvervalste smartlappen dus, afgewisseld met romantische walsen en swingende nummers. De Nederlandse orkestleden leerden de muziek, die meestal van generatie op generatie wordt doorgegeven, van topmusici uit Budapest.

 

DO 4 OKTOBER

Donderdagdocu: The Bastard

Aanvang 20.30 uur

Entree 7,50

Koop je kaartje

Een Friese fietsenmaker krijgt op een dag het onwaarschijnlijke bericht dat hij een Ethiopische halfbroer heeft. Hij heet Daniel en zit gevangen in een dodencel in Addis Abeba. Dat nieuws is het startpunt van een onthutsende familiegeschiedenis. Over een verstoten kind dat opgroeit voor galg en rad en een bejaarde vader die niet langer kan ontkomen aan zijn inmiddels volwassen bastaardzoon. Daniel koestert grote wrok en hunkert naar de erkenning. Maar zijn vader wil er niets van weten, al was het maar omdat Daniel zwart is. Een DNA-test veroordeelt ze tot elkaar. En dan blijken vader en zoon meer met elkaar gemeen te hebben dan ze ooit zouden willen toegeven.

Regie: Floris Jan van Luyn.

Op een donderdagdocu-avond vertonen wij een bijzondere Nederlandse documentaire, waarbij de maker altijd aanwezig is voor een Q&A na afloop.

 

ZO 7 OKTOBER

Zondagmatinee: Club Carolina

Aanvang: 16.00 uur

Entree: 17,50

Koop je kaartje

 

Club Carolina meert aan bij De Nieuwe KHL!

Dé nachtclub op zondagmiddag is weer terug in Amsterdam. In Club Carolina praat en zingt de gulle gastvrouw Carolina Mout alles aan elkaar op de haar bekende warme, persoonlijke en ietwat chaotische wijze.

Ze wordt hierin begeleid door haar muzikale zware jongens: Nico van der Linden (vleugel), Leon Mennen (gitaar/bas) en Enrique Firpi (cajon/percussie).

Samen geven zij een gevarieerd, dynamisch theaterconcert: goede muziek, grappige conferences en verassende gasten. Nooit hetzelfde, altijd ingaand op wat er op dat moment speelt.

 

Maak de middag compleet en blijf na het optreden eten. Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

VRIJ 12 OKTOBER

Een avond rond Slauerhoff: Boekpresentatie en eenakter

Aanvang 20.30 uur

Entree: 10,-

Koop je kaartje

Een hartstochtelijk rendez-vous vol verlangen plus de voordracht van volstrekt onbekende verzen… Als rechtgeaarde Slauerhoff-fan mag u deze boekpresentatie niet missen. Voor het eerst is álle poëzie van onze romantische dichter bijeengebracht. Oud-Nijgh & Van Ditmar-uitgever Vic van de Reijt beschrijft de taak van een uitgever van Slauerhoffs’ werk en zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Menno Voskuil en Hein Aalders vertellen over het hoe en waarom van deze nieuwe editie Verzamelde gedichten, met zo’n honderd niet eerder gepubliceerde verzen, waaronder Slauerhoffs studentenpoëzie, vertalingen en gewraakte spotverzen.

Na de pauze voert TG-Blauwdruk Slauerhoffs eenakter Escale op.

 

ZO 14 oktober

Zondagmatinee: Zondag op het eiland

Aanvang 16.00 uur

Entree gratis

Natuurlijk gaan we door met deze landerige zondagmiddagen vol weemoed, met een verantwoord kopje thee of een voorzichtig glaasje bier en veel mooie woorden. Thomas Verbogt, Alma Mathijsen en Roos van Rijswijk bieden een podium aan debutanten, verhalenvertellers, gekende schrijvers en dichters. Jong of oud, vers of gevestigd; één ding hebben ze gemeen: ze kunnen meeslepend
voordragen en beeldend vertellen. Jan Eilander brengt parels uit de Nederlandstalige popgeschiedenis, ondersteund door muzikanten Rob van Zandvoort, Koos Prins en Warre Simons.

Weet jij een mooiere manier om de zondagmiddag door te brengen? O ja, door er een etentje aan vast te knopen.

Zet het hele seizoen alvast in je agenda: 14 okt | 11 nov | 9 dec  | 13 jan | 10 feb | 10 mrt | 14 april.

Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

ZO 21 OKTOBER

Zondagmatinee: Machteld

Machteld chante vive ma France 

Aanvang 16.00 uur

Entree 15,-

Koop je kaartje

 

Zangeres Machteld van der Gaag is geboren in Parijs. Ze droomde er als kind al van om Franse chansons te zinden. Dat maakt ze nu waar in Vive ma France, waarin ze een persoonlijke selectie liederen brengt, bekend en onbekend. Chansons waar ze mee is opgegroeid of die later in haar leven voorbijkwamen. Ze wordt op piano begeleid door Nico van der Linden.

 

 

VRIJ 26 oktober

Gipsy Saloon: Servus 

Anvang 18.00

Entree: 5,00

Koop je kaartje

 

Een gouden concept: eten, drinken en luisteren naar de Hollandse zigeunermuziek van Servus. Niet-zigeuners die zigeunermuziek spelen, kan dat? Jazeker, want zigeunermuziek speel je met je hart. Dat heeft de muzikale nestor van het orkest, Nello Mirando, absoluut overgedragen. Servus speelt eigen composities en Russische, Yiddische en Yoegoslavische nummers.

Blijf je mee-eten en drinken? Reserveren kan via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575.

 

Zo 18 november

Zondagmatinee:  David Vos

Aanvang 16.00 uur

Entree: 15,-

Koop je kaartje

 

David zingt en vertelt hartstochtelijk over alles wat al lang bezongen en verteld is, maar altijd de moeite waard blijft om gezongen en verteld te worden. Met zijn donkerbruine stem vertolkt hij zijn liederen met zeggingskracht en hartstocht. Bezield en aangrijpend begeleid door pianiste Nettie Krull.

 

Zondag 16 december

Zondagmatinee: Winterwonderland

Aanvang 16.00 uur

Entree 19,50

Bijgestaan door haar muzikanten brengt chansonnière extraordinaire La Sirene een bijzonder repertoire met enchanting, chilling, thrilling en real American X-mas songs. Gewapend met Jingle Bells en sneeuwmannen: Swing the Christmas time!

Winterwonderland is een verrukkelijke en betoverende entertainmentshow voor de kerst vol zang, dans en humor. Beleef de magische Tour de chant en geniet van de schitterende X-mas ambiance.

Starring La Sirene, Stan Haywood en Jimmy Sernesky.