DON 17 JANUARI

Eilander Jut 

Aanvang 20.30

Voorverkoop 15,00

Deur: 16,00

 

Jan Eilander dwaalt over het strand van de Nederlandstalige muziekgeschiedenis en raapt de plaatjes op die hem raakten. Vertelt over de geheimen achter het psychedelische lied Bloemetjesgordijn; over de vestzak/broekzak vriendschap van Rob –ROBBIE- Out en Peter –PEER- Koelewijn. Hij legt uit waarom The Lau beslist geen galm op de zang wilde;  waarom niet elke Jan-Met-De-Pet een Jan Boezeroen wil zijn. En hoe het een lied van Henk van Mokum over Johan Cruijff hem bijna zijn huwelijks kostte.

Eilander Jut biedt een melancholieke reis door de tijd, waarin de liefde voor de muziek en de muzikanten centraal staat.

 

De liedjes worden op eigenzinnige wijze begeleid door zijn jutters Koos Prins (kompaan van Trio Bier, op de fluwelen saxofoon), Warre Simons, (componist en wonderkind, op de basgitaar). Rob van Zandvoort, (Trockener Kecks, speelt piano zoals alleen hij dat kan).

 

Als special guest zal Beatrice van der Poel, begeleid door gitarist  Tim Eijmaal, een voorproefje geven van haar ‘best of programma’ dat zij op 6 feb in de Philharmonie in Haarlem zal geven.

 

ZON 20 JANUARI

Zondagmatinee: Shaffy85 – Zonder ons

Aanvang 16.00 uur

Voorverkoop 15,00

Deur 16,00

 

Ramses Shaffy zou op 29 augustus 85 geworden zijn. Onlangs werd een prachtig kunstwerk in de metro onthuld, maar een echt eerbetoon moet er natuurlijk zijn met zijn eigen muziek. Een groep jonge talenten brengt daarom Shaffy’s klassiekers naar het theater.

Het Shaffy85 theatergezelschap bestaat uit zangeres Anne de Blok, zanger Stephan Peters, pianist Jochem le Cointre, bassist Floris Jan van den Berg en drummers Wouter Kühne en Tim Hennekes. Zij vertolken in een kleine, intieme voorstelling de liedjes van Ramses. Dit jonge gezelschap brengt zo kunst en het verhaal van Ramses tot leven. Het wordt een eerbetoon aan deze oude meester van de Nederlandse kleinkunst, met humor, drama, muziek, dans en vooral heel veel Shaffy!

De muziek van Shaffy is bewerkt door Jochem le Cointre: ‘Tijdens mijn studie aanThe New School in New York raakte ik opnieuw geïnspireerd door Shaffy. De muziek is zo raak en tijdloos! Ik moest er wat mee doen!’ Jochem ging aan de slag entoverde “Laat Me” om tot 12 pianovariaties. Een spannende compositie met invloeden van klassiek, jazz, chansons en Shaffy’s eigen werk. In maart 2018 was de succesvolle première van deze variaties in het Ramses Shaffy Huis in Amsterdam.

Geïnspireerd door het succes besloot Le Cointre een tournee op te zetten met liedjes van Shaffy. Vanaf  augustus trekt de Shaffy85 door het land, waarbij ze 20 januari weer Amsterdam aandoen. Mis het niet.

 

Eerst de zondagmatinee en dan aanschuiven in ons restaurant. Veel beter gaat een zondag in januari niet worden.  Reserveer tijdig of bel 020 – 77 91 575

VRIJ 25 JANUARI

Gipsy Saloon: Servus & friends

Aanvang 19.00

Voorverkoop 5,00

Deur 6,00

 

Een gouden concept: eten, drinken en luisteren naar de Hollandse zigeunermuziek van Servus. Niet-zigeuners die zigeunermuziek spelen, kan dat? Jazeker, want zigeunermuziek speel je met je hart. Dat heeft de muzikale nestor van het orkest, Nello Mirando, absoluut overgedragen. Voor de eerste editie in 2019 heeft Servus een aantal muzikale vrienden uitgenodigd en spelen zij eigen composities en Russische, Yiddische en Yoegoslavische nummers.

Blijf je mee-eten en drinken?  Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

ZON 3 FEBRUARI

Zondagmatinee: De Rode Horde met ‘Rugslurf’

Aanvang: 16.00 uur

Voorverkoop 13,50

Deur: 14,50

 

 

RUGSLURF is de splinternieuwe voorstelling van theatergroep De Rode Horde. Wederom absurdistische humor op de vierkante millimeter. Hilarisch én om te lachen. Of het nu gaat over een Oegandese Kuifkanarie, een Zwitserse herder, een blonde rasta of een gewoon fenomeen: De Rode Horde scheert ze allemaal over één kam. De figuren in Rugslurf weten elk gesprek en elke alledaagse situatie te laten ontsporen en elkaar tot wanhoop te drijven. Hoe dat komt? Ze hebben geen idee! Wat dat betreft zijn het net echte mensen.

De Rode Horde krijgt met zijn eigengereide en droge humor al jaren een groeiende groep fans aan het lachen. Wil je je ook wel eens een avond vermaken en lachen om een ander: kom naar Rugslurf! Kijk ernaar, kijk dan naar jezelf en naar de mensen die je kent en wees opgelucht: het kan altijd erger!

Voor liefhebbers van De Rode Horde, Jiskefet, Toon Hermans en andere bekende mensen.

 “Zelden zo’n onbekende groep gezien!” *****

Iedere overeenkomst met bestaande personages berust op louter toeval, behalve als u ze kent.

De Rode Horde bestaat uit: Harm-Jan Leemhuis & Paul Vermeulen. Techniek: Joep Nijveld

 

 

ZON 10 FEBRUARI

Zondagmatinee: Zondag op het eiland

Aanvang 16.00 uur

Entree gratis

 

Een landerige zondagmiddag vol weemoed, een verantwoord kopje thee of een voorzichtig glaasje bier en veel mooie woorden. Thomas Verbogt, Alma Mathijsen en Roos van Rijswijk bieden een podium aan debutanten, verhalenvertellers, gekende schrijvers en dichters. Jong of oud, vers of gevestigd; één ding hebben ze gemeen: ze kunnen meeslepend
voordragen en beeldend vertellen. Jan Eilanderbrengt parels uit de Nederlandstalige popgeschiedenis.

De gasten voor deze editie worden later bekend gemaakt.

Weet jij een mooiere manier om de zondagmiddag door te brengen? O ja, door er een etentje aan vast te knopen. Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

 

Zet de rest van het seizoen alvast in je agenda:   10 mrt | 14 april.

 

ZON 17 FEBRUARI

Zondagmatinee: The Bayou Mosquitos 

Aanvang: 16.00 uur

Voorverkoop: 15,00

Deur: 16,00

 

‘Mosquitos muzikale helden’

The Bayou Mosquitos uit Amsterdam spelen muziek uit Louisiana en Texas waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor het lyrische geluid van de accordeon. Cajun, Tex Mex, Rhythm & Blues en Country zijn de ingrediënten in de gumbo van de muggen uit de delta.

In het programma “Mosquitos Muzikale Helden” staan Doug Sahm, Allen Toussaint, Ry Cooder, Flaco Jimenez en The Band centraal. Met bijzondere verhalen en mooie beelden worden ze in de spotlight gezet. De vier compadres zoeken met veel plezier naar de juiste toon voor elke song en spelen ook eigen liedjes.

Abel de Lange: zang, gitaar, dobro, lapsteel, bajo sexto

Marius Bos: accordeon, piano, zang

Louis ter Burg: mandoline, banjo, percussie

Ad van Beusekom: staande bas, zang

VRIJ 15 MAART

M’46: In ’t vizier

Aanvang 20.30 uur

Voorverkoop 12,50

Deur 13,50

 

M46 staat voor Toneelvereniging Maastricht 1946. M46 is een groep waar (amateur)toneelspelers terecht kunnen om, onder leiding van professioneel opgeleide theatermakers en regisseurs, op een serieuze en gepassioneerde manier met toneelspelen en toneelproducties maken, bezig te zijn. M46 heeft als thuisbasis het Pesthuys Podium in Maastricht maar speelt ook regelmatig op andere locaties. En nu voor het eerst in Amsterdam!

 

In ’t vizier bestaat uit twee intrigerende eenakters die zich op Engelse bodem afspelen:

 

Het rustige leven van de twee geliefdes, Elly en Flora, wordt bruut verstoord wanneer een vreemdeling opduikt bij hun tuinhek. Wat doet-ie daar, verdomme? Waarom? ‘Ik heb helemaal niet gezegd dat hij doodonschuldig was’.

 

In een appartement, met uitkijk op een oogkliniek, confronteert een jongeman met Ierse roots de bewoner met zijn opzienbarende politieke missie. Zal hij slagen, ondanks of dankzij de bewoner? ‘Geschiedenis had altijd anders kunnen lopen’.

 

Spel: Coretta Dekkers, Lillian Hendrix, Manon Machiels, Ige Dekker, Gideon Gillissen
Licht & geluid: Wendy Keulen

 

Komt u voorafgaand eten?  Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

ZON 17 MAART

Zondagmatinee JP den Tex: Wolf! in Amsterdam  

Aanvang 16.00 uur

Voorverkoop: 15,00

Deur 16,00

 

JP den Tex  (Arnhem, 1950) is een gerenommeerde Nederlandse singer/songwriter, die zijn beeldende liedjes combineert met theatrale elementen als ‘storytelling’ en ‘spoken word’. Hij treedt zowel solo op als in groepsverband.Zijn meest recente album Wolf! vertelt het verhaal van de succesvolle liedjesschrijver en pop-producer Gustav Wolfowitz (“the Melody Man”) die van de ene op de andere dag zijn New-Yorkse glitter imperium verliest, doordat hij zijn vermogen in handen van onbetrouwbare derden heeft gelegd. Gustav verklaart zichzelf failliet en belandt tussen de zwervers en straatmuzikanten rond spoorwegstation Grand Central Terminal. Daar begint zijn kennismaking met die andere kant van de American Dream: over dromers die het nooit zullen maken, maar toch blijven dromen en zo het Grote Verlangen in leven houden. En daarmee de wereld draaiende.

JP zal in de Nieuwe KHL voor het eerst in Amsterdam Wolf! integraal uitvoeren, in de originele bezetting, met het héle verhaal! De voorstelling is Nederlands gesproken, Engels gezongen. De andere twee performers zijn de Nijmeegse gitariste/mandolinespeelster Yvonne Ebbers en de Amerikaans-Nederlandse violist Diederik van Wassenaer. Voor iedereen die de cd al in huis heeft een niet te missen kans… En voor alle anderen gegarandeerd een nieuwe ontdekking!

Eerst wegdromen bij de donkerbruine zangstem van JP den Tex en dan aanschuiven in het restaurant voor een diner. Veel beter kan je de zondag niet doorbrengen.  Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

ZON 14 APRIL

Zondagmatinee: Dorine van der Klei:

Berlijn-Broadway

Aanvang 16.00

Voorverkoop 15,00

Deur: 16,00

 

Voorstelling over het turbulente leven van zangeres en actrice Lotte Lenya, dat zich afspeelde in het Europa en Amerika van de 20eeeuw. Lotte Lenya was de vrouw van componist Kurt Weill. De grote doorbraak voor Weill, Brecht en Lenya kwam in 1928 met “Die Dreigroschenoper” in Berlijn.

Lotte Lenya en de joodse Kurt Weill, en later ook Bertolt Brecht, vluchtten voor het opkomend fascisme naar Frankrijk en later vandaar naar de V.S. Daar maakte Weill opnieuw carrière met het schrijven van Broadway musicals, en Lenya met o.a. een rol in de James Bond film “From Russia with love”.

 

Over Dorine van der Klei:

Pas na een carrière als vakfotograaf (haar foto’s zijn gekocht door o.a. het MOMA in New York en door het Amsterdams Stadsarchief) en  journaliste (o.a. Vrij Nederland en Het Parool), besloot ze op haar 30dat het tijd werd om te gaan zingen, overigens zeer tegen de adviezen van zo ongeveer iedereen.

Met zus Gerrie begon ze ‘De Sissies‘ dat vanaf de eerste voorstelling als zeer succesvol duo de wereld rondreisde. De afgelopen jaren maakt en produceert Gerrie haar eigen voorstellingen.

De teksten en liedjes in deze voorstelling zijn in het Nederlands, Duits, Frans en Engels. Dorine van der Klei wordt begeleid door Arjan van Baest op de vleugel. De voorstelling werd eerder in New York, Tel Aviv en Berlijn gespeeld.

‘Klei imiteert in Berlijn- Broadway niet maar voegt wel degelijk een extra dimensie toe aan het werk van Lenya, want zijzelf tekende voor de mooie Nederlandse vertalingen in enkele songs.’