ZON 19 MEI

Gipsy Saloon: Ogto Gadjè

Aanvang 18.00

Voorverkoop 5,00, deur 6,00

>> KAARTEN

Ogto Gadjè is een term uit het Rom, taal der Roma-zigeuners, en staat voor acht burgers, in de zin van acht niet-zigeuners (‘gajes’). Toch zijn ze maar met zijn zevenen…

De bevlogen musici van Ogto Gadjè hebben zich helemaal in de zigeunermuziek verdiept en voegden er een eigen twist aan toe. Van Hongaarse nota’s en Roemeense doina’s tot Jiddische Klezmer, Russisch/Poolse liedjes en zigeuner- jazz in de stijl van Django Reinhardt en Stephane Grappelli. Zelfs Zuid-Amerikaanse bossanova’s en tango’s zijn Ogto Gadjè niet vreemd, geheel in de geest van zigeunermuziek: zuivere cross-over.

Ogto Gadjè bestaat inmiddels drieentwintig jaar en ontving in 2011 de prestigieuze Gouden Viool, een onderscheiding die tweejaarlijks wordt uitgereikt door de Nederlandse Sinti- en Roma-gemeenschap aan groepen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het uitdragen en onderhouden van de zigeuner(muziek)cultuur in Nederland.

ZON 26 MEI

Zondagmatinee: Amsterdams Allooi

‘In gelul kan je niet wonen’

Aanvang 16.00 uur

Voorverkoop 15,00, deur 16,00

>> KAARTEN

Al sinds de mens zijn eerste grot uitkoos is er geen dag voorbij gegaan of we hebben het erover: Wonen. Wat ooit begon als enkel beschutting tegen de dreiging der elementen, heet vandaag de dag   “leefomgeving” en “erfpacht”. Huizenprijzen, bestemmingplannen, wijkinrichting, van de barricades van krakers tot de schutting van de buurman, van ontruiming tot inrichting. Het gaat ons aan het hart: ons eigen stukje grond.

In het theaterprogramma ‘In Gelul ken je niet wonen’ komen de prachtigste liederen, gedichten en verhalen rondom dit thema voorbij, van Jordaan tot Javastraat, van bedstee tot AirB&B, van Mosveld tot Zuidas en al de emoties die we koppelen aan dat dak boven ons hoofd.

Amsterdams Allooi, o.a. bekend van ‘Johnny ontmoet Shaffy’, bestaat uit:

Zang: Martin Spee en Hanneke van de Biggelaar

Piano en arrangementen: Nicky ten Bosch, Mattijs Verhallen en Johan Hoogeboom.

Explicateurs: Ronald M. Offerman en Bart Roelofs

ZON 2 JUNI

DOLLY women only

Aanvang: 17.00 uur

>> KAARTEN 10,00

De lente editie van DOLLY!! Kom lekker genieten van het mooie weer op het terras, eet een heerlijk gerecht van de uitgebreide kaart, flirt, dans, klets, ontmoet! Kortom: Let’s DOLLY!!

Met livemuziek van Josje van Zanden en Angelique van Hest en DJ Dees en DJ Lalique.

Op 4 zondagmiddagen in 2019 openen de deuren van de Nieuwe KHL zich voor vrouwen om te ontmoeten, te eten, te dansen en wat nog meer. Heerlijk a la carte eten, kletsen in het restaurantgedeelte of dansen in het feestgedeelte. Met wisselende live-artiesten en dj’s!

En noteer alvast de volgende edities in je agenda: 6 oktober en 1 december 2019

Kom je ook eten?

Fijn als je dan online  een tafel reserveert

Of bel 020 – 77 91 575

VRIJ 14 JUNI

Tipica Trova: Música y comida

Aanvang 19.00, inloop vanaf 18.00

Concert & Cubaans driegangenbuffet 39,50

>> KAARTEN

 

Ontroerende bolero’s, statige danzónes en swingende sones: Tipica Trova voert je terug naar de roots van de Cubaanse volksmuziek. Door de authentieke bezetting met o.a. timpaní (Franse barok-pauken) en de dubbelsnarige tres-gitaar én de karakteristieke stem van Jorge Martinez  waan je je al snel in het Casa de la Trova van Santiago de Cuba, de bakermat van de Cubaanse muziek. Zeker als je tegelijk geniet van het heerlijke driegangenbuffet. Uiteraard met Cubaanse gerechten.

 

 

De muzikanten van Tipica Trova zijn allemaal conservatorium-geschoold en hebben jarenlange ervaring in vele salsa- en latinbands:

Jorge Martinez Galan: leadzang/maracas/guïro

Bart Noorman: trompet

Jan Boers: tres/gitaar/zang

Anurakt Scheepers: tres/gitaar/zang

Minco Coenraad: contrabas/zang

Jochen Hachgenei: timpani

Zie ook: http://www.tipicatrova.nl