ZON 18 MAART

Gipsy Saloon: Servus 

Anvang 17.00

Entree gratis

Een gouden concept: eten, drinken en luisteren naar de Hollandse zigeunermuziek van Servus. Niet-zigeuners die zigeunermuziek spelen, kan dat? Jazeker, want zigeunermuziek speel je met je hart. Dat heeft de muzikale nestor van het orkest, Nello Mirando, absoluut overgedragen. Servus speelt eigen composities en Russische, Yiddische en Yoegoslavische nummers.

Blijf je mee-eten en drinken? Reserveren kan via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575.

 

DO 22 maart

My electric house – Ilse Krabben

Aanvang 20.30 uur

Entree 12,50 Koop hier je kaartje

Met My Electric House schildert Ilse Krabben een persoonlijk portret over haar eclectische wereld van ADHD en de ADHD-tijd waarin we leven: de snelheid, de waanzin, de tragedies en vreugdes en hoe we proberen te overleven in het midden van dat alles. De verhalen zijn waargebeurd, en nemen je mee op vele reizen en avonturen waarin verschillende kleurrijke werelden bij elkaar komen.
Mascha van Nieuwkerk (bekend van Fuse) en Walther Gaulbet componeerde de muziek bij deze internationale voorstelling, en podiumadvies is gegeven door Vincent Vernerie (co-founder van het Internationaal gezelschap The Krumple). De voorstelling is in het Engels, en zal dit jaar toeren door onder andere Groot-Brittannië en Indonesië.

 

Wilt u voorafgaand ook eten in ons restaurant? Reserveer tijdig: 020 77 91 575 of info@denieuwekhl.nl

VRIJ 30 MAART

Slauerhoff: Zwerflust, Liefde en Verlangen

Aanvang 20.30 uur

Entree 15,- Koop hier je kaartje

 

Het productiehuis Houtlicht presenteert Slauerhoff: “Zwerflust, Liefde en Verlangen”. Een prikkelende theatervoorstelling met woordenpraal, muziek en zang.

De muzikanten Evert-Jan de Jong en Esther Croez zetten gedichten van Slauerhoff op muziek. Ontdek zijn zwerflust, de fado, saudade, het leven aan boord, natuurlijk de liefde en zijn verlangen naar dat gedroomde eiland. Zijn gezongen gedichten worden betoverende klankgolven en altijd is er een verhaal te vertellen van en over Slauerhoff.
De theaterzaal van de KHL – juist hier monsterde hij aan als scheepsarts- vormt het decor.

 

Reserveren voor het restaurant: 020 77 91 575 of info@denieuwekhl.nl

WO 11 april

Mooie Noten Voorronde II

Zaal open 20.30 | Aanvang 21.00 uur | Entree 8,00 (kaartverkoop aan de deur)

Mooie Noten is de Amsterdamse popsongcompetitie voor singer- songwriters en (semi)akoestische acts van maximaal drie personen.

Het uitgangspunt is de popsong zelf, waarbij gelet wordt op compositie, teksten en muzikale presentatie. Mooie Noten is een begrip in Nederland, niet in de laatste plaats door de prachtige podia waar de deelnemers spelen, met als hoogtepunt de finale in het Vondelpark Openluchttheater. De voorrondes spelen zich af in Theater Bellevue, De Nieuwe KHL en in de Roode Bioscoop.

De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket dat bestaat uit onder meer een waardecheque voor muziekinstrumenten, studiotijd en optredens. GRAP organiseert Mooie Noten om aanstormend talent de kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie.

De deelnemers van deze voorronde zijn: KY, Groove Garden, Renėe Spijkers, Maddy Moreah, Nancy Makiese en Femke Hermans.