ZON 18 NOVEMBER

Zondagmatinee:  David Vos

Aanvang 16.00 uur

Entree: 15,-

Koop je kaartje

 

David zingt en spreekt werk van Ramses Shaffy, Lennaert Nijgh, Frans Halsema, Jeroen Zijlstra, Willem Wilmink, Johan Hoogeboom, Theo Nijland, Lieven Tavernier en natuurlijk van Jacques Brel.
 De donkerbruine stem van David Vos is geschapen voor het zingen van Brel, die hij op eigen wijze vertolkt met eenzelfde zeggingskracht en hartstocht

Een middag met heerlijke luisterliedjes en doorleefde chansons. Bezield en bezielend begeleid aan de vleugel door Nettie Krull.

 

Maak de middag compleet en blijf na het optreden eten. Reserveer hier een tafel of bel 020  77 91 575

 

 

VRIJ 30 NOVEMBER

Gipsy Saloon: Servus 

Anvang 19.00

Entree: 5,00

Koop je kaartje

 

Een gouden concept: eten, drinken en luisteren naar de Hollandse zigeunermuziek van Servus. Niet-zigeuners die zigeunermuziek spelen, kan dat? Jazeker, want zigeunermuziek speel je met je hart. Dat heeft de muzikale nestor van het orkest, Nello Mirando, absoluut overgedragen. Servus speelt eigen composities en Russische, Yiddische en Yoegoslavische nummers.

Blijf je mee-eten en drinken?  Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

ZON 2 DECEMBER

Zondagmatinee: Club Carolina

Aanvang: 16.00 uur

Entree: 17,50

Koop je kaartje

 

Club Carolina – Dè allerlaatste nachtclub op zondagmiddag!

Gulle gastvrouw Carolina Mout bundelt 30 jaar ervaring als zangeres en cabaretière in een intiem en uitbundig theaterconcert. Goede live-muziek, afgewisseld door humoristische conferences.

De sfeer is puur en persoonlijk, het repertoire divers: van kleinkunst tot kaseko en alles daar tussenin.

 

Ze wordt hierin begeleid door haar muzikale zware jongens: Nico van der Linden (vleugel), Leon Mennen (gitaar/bas) en Enrique Firpi (cajon/percussie).

Dat waar mensen voor naar Berlijn en New York gingen, is gewoon om de hoek; in de sfeervolle achterzaal van het monumentale pand De Nieuwe KHL naast het Lloyd Hotel. Met uw eigen drankje aan uw eigen tafeltje en daarna lekker blijven eten in het aangrenzende restaurant. Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

 

DON 6 DECEMBER

Donderdagdocu: Ik ben het allemaal zelf

Aanvang 20.30 uur

Entree 7,50

Koop kaarten

 

NL 2016, 52′  Simone de Vries (aanwezig voor Q&A)

Na het winnen van de Photo Academy Award en de Nationale Portretprijs ging het hard met de carière van Robin de Puy. Onder andere de Volkskrant, Linda, en Vrij Nederland maken veelvuldig gebruik van fotografe Robin de Puy. Maar het werk bracht haar minder bevrediging en ze vraagt ze zich af of ze wel genoeg uit haar talent haalt.  De Puy staat echter voor een dilemma: reizen in haar eentje, ver van huis, vindt ze het engste wat er is. Toch zet ze de stap, ze reist naar Amerika en huurt een motor voor een road trip. Maar dan vliegt de angst haar opnieuw naar de keel. Het liefst zou ze zich opsluiten in haar motelkamer. Hoe gaat ze deze reis voortzetten? We zien hoe Robin de uitdaging aangaat en kriskras door Amerika rijdt, waarbij ze haar route puur op intutie bepaalt. We zien hoe ze de mensen uitkiest die ze wil fotograferen, met haar unieke, soms meedogenloze, maar altijd open en eerlijke blik. De film laat van dichtbij zien hoe Robin worstelt met haar onzekerheden, maar ook hoe ze zichzelf via haar fotos beter leert kennen.

 

De donderdag docu is helemaal compleet met een diner voorafgaand in ons restaurant. Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

ZON 16 DECEMBER

Zondagmatinee: Winterwonderland

Aanvang 16.00 uur

Entree 15,00

Koop je kaartje

 

Bijgestaan door haar muzikanten brengt chansonnière extraordinaire La Sirene een bijzonder repertoire met enchanting, chilling, thrilling en real American X-mas songs. Gewapend met Jingle Bells en sneeuwmannen: Swing the Christmas time!

Winterwonderland is een verrukkelijke en betoverende entertainmentshow voor de kerst vol zang, dans en humor. Beleef de magische Tour de chant en geniet van de schitterende X-mas ambiance.

Starring La Sirene, Stan Haywood en Jimmy Sernesky.

 

Ons restaurant is al in de Kerststemming. Maak de middag compleet en blijf na het optreden eten. Reserveer hier een tafel of bel 020 – 77 91 575

ZAT 22 DECEMBER

Christmas Dinner Dance

Aanvang 19.00 uur, inloop vanaf 18.00

Entree 39,50

Koop uw kaartje

 

Begin de Kerstweek in stijl met deze klassieke dinner dance  omlijst met een goddelijk 3-gangen diner! Het Louis Swing Orchestra  brengt u in feestelijke kerstsferen en speelt voor u de mooiste dansnummers uit de 40-50-60er jaren; Bing Crosby, Frank Sinatra, Dean Martin, en natuurlijk ook de Andrew Sisters. Dit is dé mogelijkheid om uw danskunsten naar een hoger plan te tillen, en eindelijk weer eens dat prachtige pak of die prachtige jurk aan te trekken!  Tijdens de avond is er voldoende gelegenheid uw balboekje in te vullen en te dansen met de mooiste…

 

Een avond vol klassieke dansnummers, heerlijke gerechten en ouderwetse Kerstromantiek.

De entreeprijs is inclusief een driegangen Kerstbuffet:

Vooraf:        Garnalencocktail

Hoofd:         Gekonfijte eendenborst met zuurkool / Zalm en croûte met groen kruiden / Salade van geroosterde biet, pompoen en geitenkaas / Gegrilde wintergroenten / Roseval met rozemarijn / Stoofpeertjes

Dessert        Pavlova met fruit

ZON 30 DECEMBER

’59 Jazz Collective

Aanvang 16.00 uur

Entree 10,00

Koop kaarten

 

Deze 9-koppig band is vernoemd naar een cruciaal jaar in de jazzgeschiedenis: 1959. Een handjevol albums dat in 1959 uitkwam, sloegen in als een bom en zouden de muziekgeschiedenis voor altijd veranderen. De vrijheid die de be-bop, hard-bop, cool jazz en zelfs zuid-amerikaanse en europese muziekinvloeden met zich meebrachten, werden gevoed door een snel veranderende samenleving en een florerende platenindustrie.
1959 was tevens het jaar dat Billie Holiday stierf, Frank Sinatra een grammy won voor zijn album ’Come Dance With Me’, en Ella Fitzgerald haar 5e uit een reeks van 8 succesvolle albums uitbracht: sings the George and Ira Gershwin songbook. Al deze invloeden en meer, brachten een nieuw idioom teweeg dat de leden van het ’59 jazz collective graag gebruiken om te communiceren.
Met zangeres Roos Jonker, brengt dit ensemble een gevarieerd programma met door Thomas Welvaadt fris gearrangeerde stukken uit het American Songbook. Een avontuurlijke mix van melancholische schoonheid en vlammende energie die altijd aan de basis van de jazz heeft gestaan.
Een samenkomst van geestverwanten.
 
Roos Jonker: zang / Thomas Welvaadt: trompet & arrangementen / Robbert Scherpenisse: trompet / Vincent Veneman: trombone / Jasper Staps: altsaxofoon / Jan Albert Smit: tenorsaxofoon / Nils van Haften: baritonsaxofoon / Thijs Cuppen: piano / Jos Machtel: contrabas / Haye Jellema: drums

MA 31 DECEMBER

Great Gatsby Party & Show

Open 21.00 uur

Entree 39,50

TICKETS

 

Great Gatsby Club: A Vintage-, Retro-, & (Electro) Swing party for Hepcats and Kittens.

Mister Gatsby himself will welcome you at this decadent, fun-tastic, glamorous and sexy (with a wink) all-nite event. Deejay Charley Rhythm (Amsterdam Burlesque) will play all sorts of Swing, Rock & Roll, Gypsy Exotica and other jivey music to dance to.

Live Music by THE MAESTROs. Specially for New Year’s eve with their five piece band. They take old jazz standards and poppify them or take pop songs and give ém the Jazz treatment. Add some ska rhythm, and you’ve got the perfect Great Gatsby Club band!

Burlesque and variety by Roxy Stardust from Scotland, Miss Behave from Belgium and Raoulala! Hosted by actrice, singer and comedienne: Lady Marmalade! Furthermore hootchie-cootchie gals, cocktail bar & candy girls with free finger food can be expected.

 

C’mon all you divas, mobsters & gunmolls, rascals & flapper babes: dress up Roaring 20s, flashy 40s. Think Boardwalk Empire, Charlie Chaplin, , Betty Boop, The Godfather… Although everyone gets into the party, it enhances the atmosphere greatly if you make an effort dressing the part!

 

More info: http://greatgatsby.club/

 

 

DON 10 JANUARI

Donderdagdocu: Sprekend Nederland

Aanvang 20.30 uur

Entree 7,50

Koop kaarten

 

NL 2018, 82′  John Appel (aanwezig voor Q&A)

Sprekend Nederlandis een portret van Nederland aan de hand van toespraken op bruiloften, partijen, begrafenissen, openbare manifestaties, politieke bijeenkomsten en protestmarsen. De film is een caleidoscoop van speeches en situaties waarin de tijdgeest anno nu wordt gevangen: van een volkskroeg tot het Koninklijk Paleis en van het kampioensfeest van Feyenoord tot de dood van een 100-jarige Antilliaanse vrouw. De film laat zien hoe Nederland haar geluk viert en tradities voortzet, maar ook hoe ons land verdeeld is in allerlei clubjes waarbinnen men zich geborgen voelt. Een multicultureel land dat nog steeds lijkt te moeten wennen aan het feit dat het multicultureel ís en niet precies weet hoe men met de nieuwkomers moet omgaan. Een rijk en welvarend land dat niettemin laveert tussen verwarring en hoop.

 

De donderdag docu is helemaal compleet met een diner voorafgaand in ons restaurant.

ZON 20 JANUARI

Zondagmatinee: Shaffy85 – Zonder ons

Aanvang 16.00 uur

Entree 15,00

Koop kaarten

 

Ramses Shaffy zou op 29 augustus 85 geworden zijn. Onlangs werd een prachtig kunstwerk in de metro onthuld, maar een echt eerbetoon moet er natuurlijk zijn met zijn eigen muziek. Een groep jonge talenten brengt daarom Shaffy’s klassiekers naar het theater.

Het Shaffy85 theatergezelschap bestaat uit zangeres Anne de Blok, zanger Stephan Peters, pianist Jochem le Cointre, bassist Floris Jan van den Berg en drummers Wouter Kühne en Tim Hennekes. Zij vertolken in een kleine, intieme voorstelling de liedjes van Ramses. Dit jonge gezelschap brengt zo kunst en het verhaal van Ramses tot leven. Het wordt een eerbetoon aan deze oude meester van de Nederlandse kleinkunst, met humor, drama, muziek, dans en vooral heel veel Shaffy!

De muziek van Shaffy is bewerkt door Jochem le Cointre: ‘Tijdens mijn studie aanThe New School in New York raakte ik opnieuw geïnspireerd door Shaffy. De muziek is zo raak en tijdloos! Ik moest er wat mee doen!’ Jochem ging aan de slag entoverde “Laat Me” om tot 12 pianovariaties. Een spannende compositie met invloeden van klassiek, jazz, chansons en Shaffy’s eigen werk. In maart 2018 was de succesvolle première van deze variaties in het Ramses Shaffy Huis in Amsterdam.

Geïnspireerd door het succes besloot Le Cointre een tournee op te zetten met liedjes van Shaffy. Vanaf  augustus trekt de Shaffy85 door het land, waarbij ze 20 januari weer Amsterdam aandoen. Mis het niet.