ZO 21 JANUARI

Gipsy Saloon: Bagdalo

Aanvang 17.00 uur

Entree gratis

Zigeunermuziek voor de ziel, het oor, het oog, het hart. Het zeskoppige orkest Bagdalo, maakt ondanks de Hollandse roots van de muzikanten onvervalste zigeunermuziek. Het repertoire komt hoofdzakelijk uit Roemenië en Hongarije, maar Bagdalo voelt zich ook helemaal thuis met bijvoorbeeld, gypsy jazz, Russische tango’s, Jiddische liedjes, Servische deuntjes en ook originele composities van Nello Mirando en Reinier Hille Ris Lambers.

Reserveer tijdig een tafel in het restaurant via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575!

 

 
 

ZO 28 januari

On the Road to Mexico: poëzie en muzikale road trip


Aanvang 17.00 uur

Entree 10,-

The Burnin’ Burritos en dichter Ronald M. Offerman brengen samen het theaterprogramma On the Road to Mexico. Offerman vertelt over het geluk van thuisblijven, dicht over verloren liefdes en verbaast zich over de wilde plannen van de Burritos, die dromen van een muzikale road trip naar Mexico. Tussen Offermans bespiegelingen door – kwetsbaar, liefdevol, soms cynisch maar altijd geestig – nemen de Burritos het publiek mee op hun muzikale reis door het grensgebied tussen de VS en Mexico. Je hoort de allermooiste woestijnsongs, Mexicaanse dansliedjes, TexMex en de ruige kant van de latin. Grotendeels Spaanstalig, theatraal, sentimenteel, brutaal en met een flinke dosis humor. De cantina, de cactus en de ratelslang zijn nooit ver weg…
Poëzie en muzikale weemoed blijken wonderwel samen te gaan. Kortom, On the Road to Mexico is een muzikale voorstelling waarbij het ook goed wegdromen is. Tijdens de voorstelling verandert de Nieuwe KHL in een echte cantina, met drank en Mexicaanse borrelhapjes tijdens de voorstelling. Na afloop kun je Mexicaans eten in het restaurant. Reserveer je kaartje voor de voorstelling (10 euro, ook te verkrijgen aan de deur) en reserveer tijdig een tafel in het restaurant via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575! Zie voor nog meer informatie ook www.burninburritos.nl

 

ZO 4 FEBRUARI

Erwin Young: DRIJVEN OP DE WIND
Aanvang 14.00 uur

Entree 5,- (voorverkoop) | 7,50 aan de kassa

Als veelzijdig talent schreef Erwin Young al jong Nederlandstalige liedjes, maakte deel uit van tal van ensembles en bands, is zangdocent en dirigeert koren zoals het Gospelkoor Deliverance en Soul Sound Formations. Nu gaat hij terug naar zijn roots: alleen op het podium zingt hij zijn eigen muziek en begeleidt zichzelf op de vleugel. De teksten over zijn verlangens, dromen en verbeelding geven een kijk in zijn belevingswereld. De editie van november was stijf uitverkocht, dus grijp deze nieuwe kans!
Reserveren:  020-7791575info@denieuwekhl.nl .

DO 8 FEBRUARI

Donderdagdocu: Liefde is aardappelen

Aanvang 20.30 uur

Entree 6,-  

Wonderschone en ontroerende film over Aliona’s Russische moeder en haar vijf zussen. Ze vertellen onvoorstelbare verhalen over het leven onder Stalin; magistraal en poëtisch verbeeld door beroemd animatie-kunstenaar Massi. Een kleine vrouwengeschiedenis over grote gebeurtenissen.

Aliona van der Horst is een van Nederlands beste documentairemakers. Dit persoonlijke verhaal vertelt ze zo verfijnd en meeslepend dat de film de allure van een speelfilm krijgt. Haar familieleden zijn zowel klein als groots in hoe zij het leven dragen. Mede dankzij de poëtische verbeelding van het verleden door Simone Massi werkt de film toe naar een climax die je diep raakt. Een film die nog lang in je hoofd blijft zoemen.

Regisseur Aliona van der Horst is aanwezig voor een nagesprek,

| 2017 | 90 min | Russisch | Nederlandse ondertiteling

Lees ook de recensie in de Volkskrant

DO 15 FEBRUARI

Perron: En Vrac 

Aanvang 20.30 uur

 Entree 15,-

‘Op Hout Gerijpte Chansons’

De term ‘en vrac’ betekent: onverpakt, zonder opsmuk. En dat is precies waar het bij En Vrac om gaat. Dit muzikale trio brengt uitsluitend Nederlandstalig repertoire, maar alleen liedjes die ergens over gaan; nummers met inhoud! Sommige zijn lyrisch, andere literair en sommige (ook) om te lachen.

Vóór de pauze brengt En Vrac behalve eigen nummers, ook een aantal fraaie gedichten die door henzelf op muziek zijn gezet.

Het tweede deel van de voorstelling gaat geheel over Ramses Shaffy. Dankzij het succes van het project ‘Varen met Shaffy’ is het hoog tijd tijd om deze muzikale rondvaart naar het theater te brengen. Helaas ontbreekt hier het 17e eeuwse decor dat Oud Amsterdam heet, maar En Vrac brengt de liedjes met evenveel passie en enthousiasme, en vertelt prachtige verhalen en anekdotes over deze legendarische zanger/dichter en levensgenieter.

En Vrac bestaat uit:

  • Bas Marée : gitaar en zang
  • Arie van der Wulp : contrabas en basgitaar
  • Minze Koopman : percussie

ZO 11 MAART

Zondag op het eiland – een ode aan het Nederlandse woord.

Aanvang 15.00 uur

Entree gratis

In A Sunday At The Islands bezetten schrijvers, poëten en muzikanten eens per maand het podium van de Nieuwe KHL om in gezamenlijkheid hun literaire werk in vloei te rollen. Landerige zondagmiddagen vol weemoed, met een verantwoord kopje thee of een voorzichtig glaasje bier en veel mooie woorden. Middagen met mensen die van verhalen vertellen hun werk hebben gemaakt. Middagen met muzikanten die het Nederlandse lied bezingen. Middagen die bewijzen hoe wonderschoon en rijk de Nederlandse taal kan zijn.

Vijf jaar lang presenteerden de gelauwerde schrijver Thomas Verbogt en de aanstormende schrijfster Alma Matthijsen in een van de kleinste café’s in de Jordaan A Sunday’s in the village. De avonden van Verbogt en Mathijssen waren, zegt men, het best bewaarde geheim van Amsterdam. Maar waarom iets dat zo goed en inspirerend is geheim houden? Precies! In de Nieuwe KHL wordt dat geheim eindelijk ontsloten. Ook nu putten ze uit hun netwerk dat generaties overschrijdt. Ze bieden aanstaande debutanten een eerste openbare podium, ze rollen de loper uit voor gekende schrijvers en dichters die uit hun nieuwste boek voorlezen, of voor verhalenvertellers die voordragen uit het oeuvre van door hen bewonderde literatoren.

De twee sloten een verbond aan met Jan Eilander, schrijver, filmmaker en zanger van Trio Bier. Met zijn band organiseert Eilander al jaren Club Trio Bier, avonden waarop zij met bevriende muzikanten, schrijvers, dichters en cabaretiers het podium delen. Op deze zondagmiddagen duikt hij naar parels uit de Nederlandstalige popgeschiedenis. Eilander vertelt een anekdote, een voorval of particuliere herinnering die aan zijn parels verbonden is, om vervolgens ze in een lome loungesfeer te croonen.

Weet jij een mooiere manier om de zondagmiddag door te brengen? O ja, door er een etentje aan vast te knopen. Reserveer een tafel in het restaurant via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575.

ZAT 24 FEBRUARI

Gipsy Saloon: Bagdalo

Aanvang 18.00 uur

Entree gratis

Zigeunermuziek voor de ziel, het oor, het oog, het hart. Het zeskoppige orkest Bagdalo, maakt ondanks de Hollandse roots van de muzikanten onvervalste zigeunermuziek. Het repertoire komt hoofdzakelijk uit Roemenië en Hongarije, maar Bagdalo voelt zich ook helemaal thuis met bijvoorbeeld, gypsy jazz, Russische tango’s, Jiddische liedjes, Servische deuntjes en ook originele composities van Nello Mirando en Reinier Hille Ris Lambers.

Reserveer tijdig een tafel in het restaurant via info@denieuwekhl.nl of tel. 020-7791 575!