ZAT 9 – ZON 17 september

100 jaar KHL Festival

Precies honderd jaar geleden, in 1917, werd het Koffiehuis Hollandsche Lloyd opgeleverd. Dit jubileum vieren we met een ruime week aan festiviteiten, tijdens het Honderd jaar KHL festival, van zaterdag 9 tot zondag 17 september.

Wat is er te doen?

  • Het eerste weekend (9 en 10 september) staat het festival in het teken van de open monumentendagen.
  • Van 11 tot 15 september zijn er dagelijks culturele producties in De Nieuwe KHL, geïnspireerd door de historie van het pand.
  • Het laatste weekend (16 en 17 september) organiseren we samen met Lloyd een klassiek piano en poëzie festival.

Een aangename start van de herfst!

Hieronder in de agenda vind je meer informatie over de diverse onderdelen.

 

ZA 9 en ZO 10 september

Open monumentendagen
vanaf 10.00 uur
entree gratis

Samen met onze buren het Café-Restaurant De Cantine (het voormalige quarantainegebouw), het Lloyd Hotel en het voormalig hoofdkantoor op nummer 12, laten we het publiek kennis maken met de gebouwen die honderd jaar geleden door de scheepvaartmaatschappij in de stijl van de Amsterdamse School werden gebouwd. De rondleidingen, die allemaal starten in De Nieuwe KHL, leiden langs verschillende korte optredens in alle locaties. Er is een doorlopend programma van verhalen, muziek, theater en tentoonstellingen. De rondleidingen starten in De Nieuwe KHL. www.openmonumentendag.nl.

Di 12 september

David Vos zingt

Aanvang 20.30 uur

Entree 12,50

David Vos zingt de allermooiste liederen van verlangen en afscheid. Zijn donkerbruine stem lijkt geschapen voor het zingen van Brel, die hij op eigen wijze vertolkt met eenzelfde zeggingskracht en hartstocht. ‘Een woesteling die in staat is op kousenvoeten het terrein van Theo Nijland te betreden en deuren te openen naar minder bekend materiaal’ (Jacques D’Ancona). Een middag met heerlijke luisterliedjes en doorleefde chansons, bezield en bezielend begeleid aan de vleugel door Nettie Krull.

WO 13 september

Slauerhoff en KHL – Houtlicht

Aanvang 20.30 uur

entree 12,50

Kom aan boord van de KHL en vaar mee met Slauerhoff naar Zuid-Amerika. Daar kwam Slauerhoff in contact met de Spaanse en de Portugese taal en cultuur. Productiehuis Houtlicht nam deze interesse als uitgangspunt voor de muziektheatervoorstelling, waarin fado, tango en gedichten van Slauerhoff betoverende klankgolven vormen. Met gezongen gedichten over liefde, weemoed en verlangen en sterke verhalen over Slauerhoff, komen de beginjaren van KHL weer tot leven.

DO 14 september

Slauerhoff en de zee – Ensemble Lumaka

Aanvang 20.30 uur

Entree 12,50

De muzikanten van Ensemble Lumaka brengen met een combinatie van verhaal en muziek van rond 1917, het gebouw en zijn geschiedenis van KHL tot leven. Voor 100 jaar KHL combineert Lumaka de gedichten van Slauerhoff met muziek van componisten die een speciale band hadden met zee. Als je goed luistert hoor je de golven, wind, vogels en verten zachtjes boven de muziek en gedichten uitstijgen.

Vrij 15 september

Mosselen in (Trio) Bier

Mosselmaaltijd aanvang 18.30 uur, 17,50

Trio Bier aanvang 20.30 uur, entree gratis

Begin de avond met een heerlijke mosselmaaltijd in bier of wijn, uiteraard met salade en friet. En ga door met Trio Bier, weer even terug op het vertrouwde honk. Ze voeren het publiek van himmelhoch jauchzend tot zum Tode betrübt en weer terug. Gegarandeerd feest.

Zat 16 en zon 17 september

Music and Poetry Festival 2017

Entree per concert 12,50 | Dagkaart zaterdag 30,00 | Dagkaart zondag 20,00 | Lunch 12,50

Het Muziek & Poëzie festival is een ontdekkingstocht naar de vruchtbare relatie tussen poëzie en muziek. Op het toneel treden musicerende schrijvers en schrijvende muzikanten samen op. Wat gebeurt er als de muziek van Mendelssohn in gesprek gaat met de gedichten van Hélène Gelèns? Of als we klassieke Armeense muziek en Jazz combineren met poëzie van Joost Baars? Er zijn nog veel meer spannende interacties gepland in De Nieuwe KHL en Lloyd Hotel.

Zaterdag 16 september

13.00   Pianoconcert quatre mains door Shuann Chai en Artem Belogurov, met poëzie van Hélène Gelèns  ( De Nieuwe KHL)

15.30    Poëzievoordracht door Samual Vriezen (De Nieuwe KHL)

20.30    Dapper’s Delight met poëzie van Hannah van Binsbergen (Hotel Lloyd)

Zondag 17 september

11.00   Liederen van Kurt Weil door Trio Arti en mezzosopraan Antje Lohse, met poëzie van Samual Vriezen (De Nieuwe KHL)

14.00   Pianoconcert door Keiko Shichijo en Rembrandt Frerichs Trio, met poëzie van Joost Baars (De Nieuwe KHL)

Voorpret en tickets op www.musicandpoetry.nl